Nem kell megismételni a történelemérettségit

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Május 9.

Melitta - 2019 Május 9, 03:55
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Az esszékérdések kiszivároghattak az érettségi előtt, az Oktatási Hivatal feljelentést tett.
  Nem kell megismételni a történelem írásbeli érettségi vizsgát - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel.


  "A megjelent híresztelésekkel ellentétben az Oktatási Hivatal nem íratja újra a történelem írásbeli érettségit. Az esszékérdések esetleges kiszivárogtatása ügyében az Oktatási Hivatal a rendőrségi feljelentést megtette, a tények feltárása a nyomozó hatóságok feladata" - olvasható a közleményben.

  Az OH korábban a hvg.hu megkeresésére azt írta, május 8-án, az írásbeli vizsga megkezdése után bejelentést kaptak arról, hogy egy közösségi oldal zárt csoportjában a középszintű történelemérettségi feladatsorának esszétémáit a vizsga kezdete előtt közzétehették. A hivatal ismeretlen tettes ellen feljelentést tett, a BRFK pedig pár órával később elrendelte a nyomozást.

  Mint korábban megírtuk, állítólag kedden már az országban sok helyen tudták a diákok a mai középszintű történelemérettségi esszéfeladatainak témáit. Egy fotó terjedt erről a Facebookon, de más információk is megerősítik ezt: a hvg.hu egyik Békés megyei olvasója arról számolt be, hogy az iskolában szerda reggel már 7 óra körül kérdezgették a diákok a tanárokat, hogy tényleg a neten fellelhető esszékérdések lesznek-e a tesztben, de más helyről is kaptunk olyan jelzést, hogy a diákok vizsga előtt ismerték a kérdéseket.

  A tanárok és a diákok is meglepve tapasztalták később, hogy valóban az előre tudott kérdések szerepeltek az idei tesztben.

  Az említett kép

  [​IMG]
  © Eduline
  Az ügyről először az Eduline számolt be, a lapnak egy olvasója ezt írta: "A mai napon a történelemérettségi volt a soron. Mikor kiléptem a teremből, hatalmas megkönnyebbüléssel vettem tudomásul, hogy ez nem is volt annyira nehéz. Két perccel később évfolyamtársaim közlik, hogy az ő osztályuk tegnapi nap folyamán már este 10-kor tudta az esszét témáját, mások értesültek több helyről, az interneten kering a titkos forrás az esszétémákról, noha ez nem a megoldókulcs, de az érettségi 50 százalékát ez teszi ki! Azóta több településen az országban a diáktársaim erről beszélnek, hogy volt, aki tudta és volt, aki nem tudta".
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Május 9.

  1. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Hálás lesz, aki szivárogtatott valamelyik hülye diákjának...:p

   Sokkal érdekesebbek a témák...Sztálin-Trianon...még '56-ot kellett volna hozzá tenni és teljes lenne a gumicsont gyűjtemény.
   Georgina Bojana kedveli ezt.

Megosztás