Portfólió készítés

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

K.gaby

Állandó Tag
Állandó Tag
A KIR-ben annyit látni, hogy az adott munkahelyen ki az, név szerint, aki az eljárásban érintett, illetve mi portfóliójának állapota, esetünkben nyilván ez a jó szöveg: véglegesített (lezárta) a portfólióját. Tehát még az sincs benne, hogy ez teljes, vagy egyszerűsített. Beleolvasni nem lehet.
De jó, most értem ide az olvasásban, és megadtad a választ a még el sem hangzott kérdésemre! Köszi, megnyugtató.
 

hraboka

Állandó Tag
Állandó Tag
(3)33 A pedagógus-szakvizsgával és tizennégy év szakmai gyakorlattal rendelkező pedagógus 2014. április 30-áig kérelmezheti a Pedagógus II. fokozatba 2015. január 1-jével történő besorolását. A kérelem alapján a besorolás további feltétele, hogy a pedagógus 2014. április 30-áig feltöltse portfólióját a miniszter által kijelölt, az OH által működtetett informatikai támogató rendszerbe. A Pedagógus II. fokozatba be kell sorolni azt, akinek a portfóliója tartalmazza a 8. §-ban foglaltakat. Az eljárást az OH szervezi.
Ezt úgy is értelmezhetem, hogy be kell sorolnia...vagy nem? Ha beüt a crach, majd reflektálunk együtt rá:dr_123:
Ez azt jelenti, hogy amikor engedélyezték a KIR-ben a portfólió feltöltését és feltöltötted, akkor automatikusan kérted a besorolásodat Ped. II-be 2015-től, amit automatikusan meg is kapsz! :)
 

erakucko

Állandó Tag
Állandó Tag
Az élet a portfólió után - hogyan regenerálódjunk?
Sokan fellélegeznek az utóbbi napokban. Életünk egyik legnagyobb kihívásán vagyunk túl, elkészítettük a portfóliónkat, amely nem csak minket, hanem a családunkat is megterhelte. Sokan délutáni szabadidőt, éjszakákat, hétvégéket, ünnepnapokat áldoztunk a portfólió oltárán. Az alaphangulatunkat meghatározta a folyamatos stressz, az aggódás, hiszen életünk egyik legnagyobb kihívásán kellett helytállni, amely korlátozta azt, hogy a feleség, és anya szerepeinkben a megszokott szintet adjunk.
Az óvodában, iskolában a kollégákkal a portfólió volt a mindennapi téma. Akadtak olyan intézmények, ahol a vezető megtiltotta, hogy a kollégák folyton a portfólióról beszéljenek, hiszen meghatározta az alaphangulatunkat, még konfliktusokat is szült, mert a sok információ olykor-olykor félrevezetett minket.

Ma már sokan (az elkövetkező napokban mindenki) túl vagyunk ezen a megmérettetésen. Azoknak, akik több hétre átrendezték az életüket portfólió üzemmódba, most vissza kell állítaniuk az életüket a portfólió előtti időszakba. A legtipikusabb reakció, hogy elkezdünk kompenzálni a családunk felé, hiszen feleségek, anyukák vagyunk, és az utóbbi időben elhanyagoltuk a szeretteinket, a lakásunkat, a kertet stb. Ezért többet akarunk tenni, adni a megszokottnál. Ez egy teljesen természetes reakció, azonban ne akarjunk mindent hirtelen, gyorsan megcsinálni, és ami a legfontosabb, ne felejtkezzünk el magunkról! A portfólió szellemileg, lelkileg, testileg is megterhelt minket. Többen kilókat fogytak, a stressz, a megfelelni akarás fizikai tüneteket produkált, alváshiány, a fáradtság, kimerültség jelentkezett. Igenis, ezek után szükség van arra, hogy magunkkal is foglalkozzunk, relaxáljunk, pihenjünk, elengedjük a portfólióval járó stresszt, és megéljük a sikerélményt, azt hogy igen, én ezt meg tudtam csinálni. Ez sokak számára a legnagyobb feladat, hiszen most azon izgulunk, hogy jól csináltam-e, hogyan értékelik majd a szakértők, elég volt-e a munkám?
Ha a sikert
- alulértékeljük: Megcsináltam. Kész vagyok, igazából nem érzek elégedettséget, túl vagyok rajta, belefáradtam. Ha így érzel: gondold végig, hogy mit tettél, milyen eredményeket értél el, és gondolatban veregesd meg a vállad! Ne várj a külső megerősítésre, Te magad jutalmazd magad!
- helyén kezeljük: Tudom azt, hogy mit vittem véghez. Örülök annak, hogy meg tudtam csinálni. Boldog vagyok, hogy túl vagyok rajta. Nem tartok a szakértői véleménytől, hiszen tudom, hogy én mindent megtettem, bízom magamban.
Fontos ventilálni a családtagokkal is: mondjuk el, hogy mennyire jól esett a támogatás, az, hogy besegítettek a házimunkába, vagy hagytak minket dolgozni, hogy egy ilyen helyzetet is milyen jól kezeltünk közösen. Ez egy kicsit enyhíti majd a lelkiismeretünket is.
A vizsgaidőszak után is sokan tapasztaltuk, hogy nehéz visszaállni a régi kerékvágásba, nem tudjuk, hogy hirtelen mit is kezdjünk magunkkal, a portfólió készítése után is ugyanez a helyzet. Fokozatosan próbáljuk meg visszakapni a régi életünket.
Ahhoz, hogy szellemileg és mentálisan is visszaálljon a harmónia, minden nap foglalkozz egy kicsit magaddal, hiszen, ha most nem teszed meg, akkor az állapotod romlani fog. A fizikai tüneteid felerősödnek, ha még eddig nem jelentkeztek, akkor előbb-utóbb fognak, egyre ingerlékenyebb, fáradtabb, fásultabb leszel, amely akár a kiégésig is elvezethet.
Tehát sétálj, kertészkedj, olvass, csinálj programokat magadnak! Azt Te tudod, hogy mi számodra az ellazulás, kikapcsolódás, tedd meg!


Ne feledd, minden nap legalább 15 percet szánj magadra, csak magadra!

Ha szükséged van egy kis vezérfonalra, ajánlom Neked a 21 napos programot! http://www.neteducatio.hu/?t=98
Boldog napokat kívánok!
Ezt te írtad, ez igen. Ja és mindig is tudtam a neteducatio-ra számíthatunk:rohog::rohog:
 

kros

Állandó Tag
Állandó Tag
szerintetek megtudjuk végül is hányan töltöttek fel?? kíváncsi vagyok a 28 000 pedagógusból mennyi lesz az annyi...
Ha valakiben volt elég mersz, akár a telefonkönyv, vagy a kedvenc receptje oldalait is feltölthette, ha megfelelő címet adott neki és áttette pdf-be. (Egyszerűsítettnél különösen, hiszen azt nem értékelik.)
Tehát, ha majd mondanak valamit (biztosan lesz sajtótájékoztató) az nem tartalmat, hanem csak számot mond.
***
Egyébként hajrá, még van idő, neki lehet kezdeni a gyártásnak, éjfélig ér felnyomni... (későn ébredők figyelmébe).
Lehet kérdezni is:
- a reflexiót egybe lehet-e írni a szakmai tapasztalatokkal (hogyne)
- a foglalkozástervet lehet-e 16 pontos betűvel írni (úgy hamarabb készen van) és egybe a tématervvel, fekvő formátumban, Comic Sans MS betűtípussal és pdf helyett epub formátumban (persze, ez az új szabvány, a november 30-asoknak már így lesz kiírva!)
- kell írni azt, hogy a Boci, boci tarka saját gyűjtés (forrás: nagymama) és a Pithagorasz tétele önálló művészeti tevékenység (miért is ne? és kell)
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére