Pránanadi

Mahismardini

Kitiltott (BANned)
Kár, hogy nem nézted meg amit belinkeltem, mert akkor láthattad volna, hogy amiról Te beszélsz, arról olvashatsz az általam belinkelt 2. ág alatt is egy csalódott személy írásában, s ha az ott lévő linkek egyikére klikkelve éppen Holló Tamás honlapjára juthattál volna.

Az általam 3. ágnak nevezett "valami" azért a 3., mert önálló neve van (Élő forrás) és e név a tetejébe 2009-ben szintén le lett védetve! Tehát nem csak arról van szó, hogy egy csalódott mester valamit avat, hanem egy önálló rendszert hozott létre....

ja, bocs, összekevertem a számokat. A linkeket kinyitottam, de régebben olvastam már őket. Félreértettelek a kategóriát illetőleg, nem esett le, hogy Hollósról beszélsz.
Akkor most képben vagyok.
 

praetorianus

Állandó Tag
Állandó Tag
Rendben, nekem ez nem jött ki.
Van viszont egy dokumentumom, amely tartalmazza Isten 72 nevét héberül, és ez még mindig nem az összes. De van a szónak japán nyelvű jelentése is. És talán még más nyelveken is.
És ahogy mondtam, az általam ismert szimbólumnevek teljesen mások, mint ezek. Pedig csak egy kis töredékét ismerem az összesnek.

Íme:
Shakai (שדי) is one of the Names of God.
Shakai appears numerous times in the Bible. Often it is translated as "the Almighty."
 

Mahismardini

Kitiltott (BANned)
Nos, sajnos nem sorolhatom fel a szimbólumok neveit, de hidd el, ha tudnád, akkor eszedbe se jutna héber meg kínai párhuzamokat keresni, még a gondolatot is abszurdnak találnád. Ha nem hiszed, végezz el pár fokozatot, és látni fogod. Ha ezt nem akarod megtenni, akkor csak azt tudom mondani, hogy ez van.
Megtenném kíváncsiságból, de nincs rá pénzem.

Ahogy már mondtam, ez a héberre való hivatkozás légbőlkapott, aki írta, az is csak annyival támasztotta alá, hogy "úgy emlékszem". Szóval ez NEM hivatkozási alap.
Azt gondolom, tudod, hogy a héber mássalhangzók közé általában többféle magánhangzó írható, és aszerint változik a jelentése.
attól még a shakai shakai, hogy vannak mellette más szavak ezekkel a konszonánsokkal de más magánhangzókkal. És gondolom azt jelenti, amit fent idéztem. A többi irreleváns.

Ez a párszáz éves írásrendszer fogalmam sincsen, hogy mi akarna lenni, a nadi semmiféle párszáz éves írásrendszert nem használ. Egyáltalán nem használ saját írásrendszert. Nem is tudom, hogy ez mi akarna lenni.

A devanagariról beszéltem, amit a 11. szzadban hoztak létre kb.

Nem tudom, hogy a teljes nadi rendszernek hány szimbóluma lehet, de nagyon valószínű, hogy több százszor annyi, mint amit a hozzászólás írója ismer. Szóval 2 vagy 3 db szóból következtetéseket levonni olyan, mint ha ha mondjuk a görög ábécéről az alpha betű alapján írnál értekezést.
Ez nem bizonyít semmit. Én is rendkívül kreatív vagyok, többszáz szimbólumot tudnék kitalálni minden erőfeszítés nélkül, melyek elég misztikusnak is tűnhetnek, és bele tudnék csempészni elemeket, melyek "ősi" bukét adnának neki, és még kicsit történelmileg igazolhatóak is lennének.
 

furrier75

Kitiltott (BANned)
Buddhizmus : nincsenek istenek !
Nem foglalkozik Isten fogalmával, mert aki ezt teszi hogy jutna a Tökéletes Üresség állapotába.
A kereszténység is azt tanítja: ne teremts magadnak Istenről (gondolati)képet, amit imádhatsz.
:confused:
BUddha maga is halandó ember volt
Ergó: Nem vallás
Jézus is.
Ezek szerint a kereszténység sem vallás.
:confused:
Buddhizmus : nyugati erdetű elvezése annak az irányzatnak amit a történeti buddha inditott el a tan kerekének megforgatásával
Keleten nem buddhistának hívják magukat a buddhisták?:confused:
.....egy gyakorló fogadalmat tett buddhista,

Minden esetre elég érdekes egy buddhista vagy, az már biztos!:D
 

praetorianus

Állandó Tag
Állandó Tag
Hogy megnyugtassalak, idézem a wikipediából a vallás definícióját:

A religion is a set of beliefs concerning the cause, nature, and purpose of the universe, especially when considered as the creation of a supernatural agency or agencies, usually involving devotional and ritual observances, and often containing a moral code governing the conduct of human affairs.

Szabad fordításban:

Vagyis a vallás hittételek sorozata az univerzum okára, természetére és céjára vonatkozóan, különösen a természetfölötti erőt vagy erőket illetően, általában hitbuzgalmi vagy rituális szabályokkal, és gyakran olyen erkölcsi kóddal, amely az emberi magatartásra vonatkozik..http://en.wikipedia.org/wiki/Religion#cite_note-0

Vagyis a buddhizmus is vallás. Ami máskülönben nyilvánvaló, és nagyon kevesen vannak, akik szerint nem az.

Helló mindenkinek !

Szép kis mocskolódás alakult itt ki , ami ujra bizonyitja a fórumok kártékonyságát !

Szeretném felhívni mindenki figyelmét ! A Dalai Láma és követői az un. Északi buddhisták elismert vezetője , nem más. Mindenkit óvok attól, hogy az Északi buddhizmust egyenesen azonosítaná magával a buddhizmussal !!! Mert nem az. Ajánlom figyelmetekbe ebben a témában Smidh József : Buddhizmus c. irását amiben érdekesen fejtegeti, hogy az északi azaz Tibeti és Mongól buddhizmus a budha tanainak leg elfajultabb leg torzultabb változatának tartja ( 1920) .

Most divattá vállt a Tibeti dolog de ez elmulik egyszer !! Hogy ki határolódik el és miért , ki ítélkezik és miért a Pránanadi felett , na azt is meg lehet nézni, milyen buddhista. Egy fogadalmat tett budhista nem ítélkezik, nem határolódik el nem tesz ember és érző lény irányába olyat ami kártékony és ártó !!!

Vallás : kapcsolat vagy kapocs ember és Isten között !
Buddhizmus : nincsenek istenek ! (É. buddhizmus istenei nem buddhista istenek hanem BON vallás torzulatai ) BUddha maga is halandó ember volt
Ergó: Nem vallás
Buddhizmus : nyugati erdetű elvezése annak az irányzatnak amit a történeti buddha inditott el a tan kerekének megforgatásával !
Eredeti neve : A tan követői !
Hivatalosan a Pránanadi Tibetben megörzött energetikai Rendszer , tehát oda földrajzilag csatlakozik . De eben ne kivánok vitát nyitni mert itt nincs jelentősége.

Sajnálom hogy ez a fórum is elérte azt a szintet, hogy nem érdemes bekukkantani. A tan védelme érdekében.

Mégvalami : Nem attól lessz valaki buddhista mert eggyes emberek ráismernek viselkedésében a buddhizmus szelemére és nem nevezik mű buddhistának , hanem attól, hogy menedéket vesz és követi budha tanait , a 8 nemes ösvényt stb. Ehez szükslges bölcseletek és más tanok recitálása. Ettől még nem mű buddhista és nem néz le senkit csak egyszerüen kivülröl akarja figyelni a torzsalkodást a vitát ami hasztalan. Itt felmerül a kérdés ki rekeszt akkor ki kit és hogyan ? Erre a kérdésre már választ nem várok csak szimbolikus jellegü.

Sok sikert mindenkinek az életben , hitet és alázatot innen kletről , egy gyakorló fogadalmat tett buddhista, és tiszta szívvel gyakorló Pránanadis!

Alázattal
 

francisek

Állandó Tag
Állandó Tag
"Érdekességképpen megemlíteném, hogy a magyar buddhisták (vagy legalábbis egyik csoportjuk, hiszen sok csoport van) élesen elhatárolódnak a pránanaditól. Egyik vezetőjük, egy bizonyos Shenphen láma nagyon keményen kritizálja mind PJ-t, mind a nadit, és arról ír, hogy egy nagyon magas fokozatú mester megmutatta neki a teljes tanfolyami anyagot, ami szerinte kóklerség, és titkosnak kikiáltva vannak benne olyan dolgok, amelyekben semmi titkos nincsen.

A vita a www.dharmaling.org nevű webhelyen található meg, a fórumtémák között. "

Szia! Volt szerencsém átolvasni a Dalai Láma kabinetirodája
által kiadott "Hiteles Buddhista Tanítók" jegyzékét. "Stenphen láma " nem szerepelt rajta...:p
 

Mahismardini

Kitiltott (BANned)
Hogy még jobban képben legyél, van egy ultranadi nevű irányzat is.

http://ultranadi.net/

se szeri se száma. milyen hagyomány az ilyen? egy "mester"sem tisztel senkit önmagán kívül. igazából még történelme sincs magyarországon (a többiről nem is beszélve), máris ennyi szakadás, ennyi okos ember, ennyi érdek, vagy nem is tudom még mik okozzák ezt a felfordulást. valószínű a sok hazugság, ami létjogosultságot ad a többi hazugság és cinkosság születésének.
egy "7500" éves hagyomány, ami addig töretlen fennmaradt, hirtelen pont magyarországon kezd el rohadni - már bocsánat, de ezen konfliktusokat nehéz más szóval jellemezni... persze nem hiszek semmiféle 7500 éves hagyományban, melynek fészke épp a mi hazánk lett.
 

Mahismardini

Kitiltott (BANned)
Rendben, nekem ez nem jött ki.
Van viszont egy dokumentumom, amely tartalmazza Isten 72 nevét héberül, és ez még mindig nem az összes. De van a szónak japán nyelvű jelentése is. És talán még más nyelveken is.
És ahogy mondtam, az általam ismert szimbólumnevek teljesen mások, mint ezek. Pedig csak egy kis töredékét ismerem az összesnek.

persze, ezért nehéz kideríteni, hogy honnan plagizált. a jelentést is figyelni kell, az sokat segít a nyomozásban
 

praetorianus

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát, ha nem veszed zokon, elég rosszindulatú dolognak tartom, hogy szinte automatikusan abból indulsz ki, hogy plagizált. És tényleg kár, hogy nem sorolhatom fel az általam ismert szimbólumok neveit (márpedig ezek minden bizonnyal az összesnek csak kis töredékét teszik ki), de ha megtenném, hidd el, hogy nem sok hasonlóságot tudnál fölfedezni. Némelyik szláv, némelyik albán szóra emlékeztet, némelyik pedig semmiféle általam akárcsak haloványan is ismert nyelvre nem hasonlít. A hosszuk is nagy mértékben változik.

Mondjuk egy olyan szóra (ez csak egy fiktív példa), hogy "ragadorum" nehéz lenne bármit is ráhúzni. Egyébként mindegyiket kipróbáltam a gugliban, és nem nagyon jött ki semmi, albán város, japán köznév, cégnév, ilyesmik jöttek ki, szóval véletlenszerű dolgok.
 

praetorianus

Állandó Tag
Állandó Tag
Nos, erre egyszerű a válasz. A 7500 éves hagyomány azért maradt fönn annyi ideig, mert szigorúan titkos és zártkörű volt. Egyébként amit Magyarországon művelnek, az a teljes hagyománynak csak kis része, a nagyobb része továbbra is titkos, zártkörű és érintetlen, mert ott van, ahol eddig is: kolostorokban elzárva.
 

francisek

Állandó Tag
Állandó Tag
akkor ezt minek neveznéd?
miért nem jársz utána a dolgoknak pontosan????
http://www.tibetanlama.com/lama_detail.asp?id=8
lehet, hogy ha a nevét helyesen írnád le, akkor több sikerrel járnál
Az előző válaszom elveszett:)..Ezen a listán valóban ott van. Ez azonban nem változtat azon, hogy olyan dologról okoskodsz, amiről nincsenek első kézből származó információid, hisz- saját bevallásod szerint- nem voltál egyetlen Nadis tanfolyamon sem.
Így véleményed- már megbocsáss- jóval kevésbé érdekel, mint azé az asszonyé, akinek 3 hét alatt eltünt a cisztája. Vagy azé a gyereké, aki újra jár. És még sorolhatnám...:D Mielőtt a hit erejével jönnél, szólok, 10 éves kutyám gennyes méhgyulladása is meggyógyult, s róla igazán nehezen tudnám elképzelni az autoszuggesztiót!:p
 

furrier75

Kitiltott (BANned)
Nos, erre egyszerű a válasz. A 7500 éves hagyomány azért maradt fönn annyi ideig, mert szigorúan titkos és zártkörű volt. Egyébként amit Magyarországon művelnek, az a teljes hagyománynak csak kis része, a nagyobb része továbbra is titkos, zártkörű és érintetlen, mert ott van, ahol eddig is: kolostorokban elzárva.

Ahol titok van, ott nincs hagyomány.;)
Ha P.J. felsorolja 7500 évre visszamenőleg a tanátadási vonalat,
akkor beszélhetünk 7500 éves hagyományról, ha nem,
mert ez "titkos", akkor nincs miről beszélni.
 

Mahismardini

Kitiltott (BANned)
Hát, ha nem veszed zokon, elég rosszindulatú dolognak tartom, hogy szinte automatikusan abból indulsz ki, hogy plagizált.

nem veszem rossz néven, mert nem érzem, hogy rosszindulatú lennék. számomra nagyon nehéz úgy hozzáállni a nadihoz, hogy nem csalás, mert amit tudok róla, az ellen az egész etikai érzékem tiltakozik, amit ismereteim csak megerősítenek. Ennek ellenére tisztában vagyok azzal, hogy objektív kutatáshoz semleges pozícióból kell kiindulni.


És tényleg kár, hogy nem sorolhatom fel az általam ismert szimbólumok neveit (márpedig ezek minden bizonnyal az összesnek csak kis töredékét teszik ki), de ha megtenném, hidd el, hogy nem sok hasonlóságot tudnál fölfedezni. Némelyik szláv, némelyik albán szóra emlékeztet, némelyik pedig semmiféle általam akárcsak haloványan is ismert nyelvre nem hasonlít. A hosszuk is nagy mértékben változik.

Mondjuk egy olyan szóra (ez csak egy fiktív példa), hogy "ragadorum" nehéz lenne bármit is ráhúzni. Egyébként mindegyiket kipróbáltam a gugliban, és nem nagyon jött ki semmi, albán város, japán köznév, cégnév, ilyesmik jöttek ki, szóval véletlenszerű dolgok.

valóban látnom kéne.
nagyon változatos módon lehet kreálni dolgokat, sok "technikát" kombinálva. látatlanban nem lehet mit mondani. remélem egyszer hozzájutok a többi szimbólumhoz, és akkor többet mondhatok. Mindenesetre ez a két példa nem sok reményt ad a hitelességre.
 

Mahismardini

Kitiltott (BANned)
azé az asszonyé, akinek 3 hét alatt eltünt a cisztája. Vagy azé a gyereké, aki újra jár. És még sorolhatnám...:D Mielőtt a hit erejével jönnél, szólok, 10 éves kutyám gennyes méhgyulladása is meggyógyult, s róla igazán nehezen tudnám elképzelni az autoszuggesztiót!:p

kérlek olvasd el a 888 kommentet, és akkor megértheted, hogy mitől működik...
azért mert nem tudsz dolgokról, és nem érted őket, nem azt jelentik hogy nem léteznek.
 

francisek

Állandó Tag
Állandó Tag
kérlek olvasd el a 888 kommentet, és akkor megértheted, hogy mitől működik...
azért mert nem tudsz dolgokról, és nem érted őket, nem azt jelentik hogy nem léteznek.

elolvastam. ismétlem: semmit nem tudsz a nadiról-hülyeségeket irkálsz.
 

praetorianus

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát, azért én azt nem mondanám, hogy a titok és a hagyomány kizárnák egymást, mert létezik olyan is, hogy titkos hagyomány.
Főként egy olyan világtól elzárt helyen, mint Tibet.
Nem sok értelmét látnám annak, ha most felsorolná valaki, hogy teszem azt kr. e. 1329-ben Tögyal Szincso átadta a hagyományt Pögyal Szuncsónak. Ennek ellenére szerintem van ilyen lista, más kérdés, hogy mutogatják-e.
 

praetorianus

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát, azért nem tudsz igazán erről érdemben nyilatkozni, mert olyan dolgokat nem tudsz a szimbólumok neveiről, amelyek nélkül érdemben hozzá sem lehet fogni bármiféle etimológiához. Sajnos tőlem sem fogod megtudni.

Amúgy pedig, van mondjuk 600 szimbólum (fogalmam sincsen amúgy, hogy mennyi van, de szerintem lehet ennyi). Ebből PJ ismer talán 200-at. Ebből a 200-ból valaki ismeri kettőnek a nevét (azt sem teljesen jól), és ebből okoskodik... Nem meggyőző.
 
Top