Reiki!

zucsi

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Nem tudom mi a kóklerség és mi nem az.Elveszteni egy beteget az kóklerség e?.Én 2 beteget vesztettem el mindkettő rákos volt.Épp elég megemészteni a dolgot (nekem).Aroló Tifarral kezeltem őket.
Tudom tapasztaltam már pár csodás gyógyulást,de ezek azért még ha így is kellett történnie,csöppet megállított.Nem tudom hogy volt e valakinek hasonló esete?de jó lenne ha erről is beszélnénk.Mert nem minden szól a gyógyulásról!Vannak más esetek is,amiket megél az ember.
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Zucsi,

sajnálom.

Reikis is veszthet el beteget - én szerencsés vagyok, 17 év alatt egyet se vesztettem el, rákos áttétes beteget sem. Sőt ők nagyon gyorsan épülnek akár fel, a valódi japán reikinek a rák elég egyszerű eset.

Ezért vizsgáltuk meg, melyik módszer mit tud... Az Aroloról azt állították, a Reiki magasabb oktávja, ami szemenszedett hazugság, a reiki egy teljes szellemi út. Strohm módszerének, amit ő reikinek nevezett évekig, annak se magasabb oktávja szerintem - másik módszer.

Valóban a betegek érdekét kellene nézni.

Az Arolo, Tiffar módszerekkel kezelt betegek talán 70 százalákban gyógyulhatnak - de csak érintőlegesen vizsgáltuk. Az látszott, hatékonyabb módszerek mint Strohm reikinek nevezett , szinte gyógyhatás nélküli energiája. Meg kellene vizsgálni, összefogva Arolo, Tiffar gyógyítóknak, mely betegségek esetén hatékony? És azoknál bátran alkalmazni. És ha olyan beteg megy olyan betegséggel, amivel nem eredményes a Tiffar, Aroló, akkor oda irányítani, akik tudják kezelni. így lenne korrekt.

Ezt ti tudjátok a saját szervezetetekben elérni, hogy hagyják abba vezetőitek Strohm módszerének, amit már ő maga sem hív reikinek, reiki néven való tovább terjesztését. Mert betegeknek ártanak vele. Üzleti érdekeiknél legyen fontosabb a betegek életének minősége - az Arolo, Tiffar, szellemsebészet oktatása miért nem elég? Azok hatékony módszerek.

Fenntartom,a szervezet egésze fog lejáratódni így, nektek sem jó.

A valódi Reiki pld. elmebetegségeknél, autizmus pld, kevéssé hatékony, tehát nem vállalljuk a kezelésüket.

A Reikiben például pontosan tudni lehet, egy beteg távozni fog, előre... ezt a gyógyító az energia változásában érzi - magam nem tapasztaltam, csak mestertársaim beszámolóiból tudom, ami ugyanaz volt mindegyiküknél. Innen ismerem ezt.. tehát a gyógyító tudja, mi fog történni és egész nap kezeli akár vagy napokig... átsegíti ezzel.. és felkészül a beteg is, a gyógyító is, a család is, nem váratlan a dolog. Ez a Reiki egy másik szépsége... A halál egyben gyógyulás is ilyenkor, spirituális gyógyulás. Nem fájdalmas, nem szenvedésteli. Egyszerűen elalszanak, úgy távoznak. És a gyógyítóknak sem tragédia így - hanem valami mássá válik..
 

Senton

Állandó Tag
Állandó Tag
Minden technika jó, csak a mester lehet hiányos.

1. Én is a RAI keretében végeztem, "szerencsére" más irányzatokat és technikákat, képviselő tanárral/mesterrel is összeakadtam az utam során, és van bizonyos szintű viszonyítási alapom.
Szerencsére egy igen "értékes" tanárra akadtam, aki számomra inkább a hallgatásával tanít mint a beszédével :).

Sajnos vannak hiányos mesterek, kik nem olyan szinten adják át a dolgokat, hogy azzal olyan eredményeket lehet elérni mint, amekkora harangszóval kísérik.

Azért írtam le mert sokan belesétálnak a templomnak álcázott kalitkába, és jobban és többfelől is meg kell nézni a dolgokat ,hogy minek is látszanak valójában. De persze kinek amit hoz a sors.

2. Tényleg sajnálatos ami történt, bár sok dolog lehet amit gondolom te is tudsz, ami miatt lehet törvényszerű volt a halál.

3. György mit értesz valódi Reikin vagy, hogy értetted?
Mi a valódi japán Reiki és pl. a RAI tanárok által átadott Reiki között?
Érdekel a véleményed és semmi kötözködés vagy ilyesmi :).

Köszönöm a válaszod.
 

Andi99

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok,


Szeretnék nektek elmesélni valamit, legfeljebb megköveztek, de sebaj. Nem vitaindítónak, vagy vitaélénkítőnek szánom, egyszerűen csak elmondom, rendben? :)

Reikis vagyok én is, a tradícionális, vagy más néven Usui-féle Reiki tanfolyamokat végeztem.
A gyerekkori barátnőm a RAI tanfolyamokat végezte el.
Sokat beszélgettünk a kétféle irányzatról - persze minden hajbaciba cirkusz nélkül - és teljesen természetes, hogy egymástól kérünk távreikit, ha ne adj' Isten, valamelyikünk beteg, vagy más miatt igényli.

Amikor még Magyarországon éltem, egy ízben lakhelyet változtattam, elköltöztem Budapestről Pécsre. Valahogy ott is RAI-sokkal hozott össze a sors. Eljártam az összejöveteleikre, elfogadtak, befogadtak, nem köpködtek, és még csak át sem akartak csábítani a RAI-sok közé. Az Usui-Reiki hármas fokozatát éppen abban az időszakban végeztem Bp-en, amikor a RAI-reikisek voltak az egyetlen reikis társaságom Pécsett.
Sem a mesterem nem vette le a fejemet, sem a RAI-sok nem éreztették velem, hogy "más" lennék.
Ebben az időszakban történt az is, hogy a mesteremet, aki akkor már évek óta Macedoniában is tartott tanfolyamokat, két alkalommal is elkísértem 2-2 hétre Skopjeba. Találkoztam az ottani Usui-reikisekkel, egy csomó tanfolyamon ismétlőként részt vettem, és nem mellesleg barátságokat kötöttem.

Számomra nagyon furcsa, hogy Usui-reikisek és RAI-reikisek nem tudnak megférni egymással. Kicsit olyan "homouison" és "homoiusion" vitának tűnik ez az egész.
Engem kezeltek már Usui-reikisek és RAI-reikisek is távkezeléssel és kézrátéttel is, nem éreztem különbséget, bármelyik oldalról kapam Reikit, segített. Tőlem is kérnek mindkét irányzatból való emberek kezelést, ha szükség van rá, és mindkét társulatból vannak barátaim. Lehet, hogy nekem nagy szerencsém van, mert mindkét oldalon elfogadó, nyitott emberekkel találkoztam.

Köszönöm a türelmeteket, hogy meghallgattatok, már be is fejeztem :)
 

zucsi

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Köszönöm a gyors hozzászólásokat.
Az még hozzá tartozik a dolgokhoz hogy ereztem itt már nem igazán tudok segíteni hogy itt maradjanak velünk.Nagyon későn fogtunk hozzá.Nem igényelték.És én úgy tudom csak a hozzájárulásával kezelhetek bárkit.Szerintem az aroló nagyon jó,magamon is tapasztaltam változásokat.
Mostanában nem igazán kezelek (semmivel sem)mert próbálom megérteni mi is ez az egész.Sok tanfolyamot végeztem a RAI-nál és mind működik!
Sőt még tanfolyamok előtt is működött de miért,na ez itt a kérdés.
Azt hiszem hogy erre hallottunk már sok mesét mendemondát,de hogy mi is ez azt még nem.Na ez lehet vitára sarkall benneteket,de hátha kiderül mi is hajtja azt a villanymotort.
Sok szeretettel!
zucsi
 

viki8101

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok. Ha valakinek van rejkirol szolo konyve,hogy hogy kezdjem el tanulni,megkoszonnem ha elkuldene. Koszonettel Viki.
e- mail cím kimoderálva, szabályellenes
A reiki amúgy sem lehet "könyvből megtanulni , ahogy a zongorázást sem
 

Andi99

Állandó Tag
Állandó Tag
Viki, hiába olvasol utána a Reikinek, használni úgysem tudod anélkül, hogy elvégezz legalább egy tanfolyamot. A tanfolyamon a Reiki tanár beavat, azaz képessé tesz téged a Reiki energia közvetítésére. Ha ez a rövid szertartás nem történik meg, nem működik a dolog rendesen. Esetleg sehogy sem. Tényleg nem lehet könyvből megtanulni.
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Szia, nem evszem kötözködésnek,már sokszor leírtam: 2005.-ben RAI és Shiki Ryoho tamítók is részt vettek egy felmérésben, és a 2 módszer közötti különbség döbbenetesen nagy volt, eredményességet tekintve. De mellesleg az is kiderült, az Arolo vagy Tiffar már hatékonyabb gyógymódja Strohmnak, mint amit ő reikinek nevez. Kénytelen volt belátni, hiába van neki Reiki I, II avatása, ha a III.-at nem kapta meg, nem tud mást a Reikbe behangolni, csak valami más energiába. Végül mindent megpróbált, hátha igazi reiki emster beáll hozzá, Magyarországon ígérte meg, aki beáll hozzá, annak Usui mester fogja felemelni ugyanolyan magasra az energiaszíntjét, mint neki van... Hát, nem volt tolongás e csábító ajánlatára sem.... Ma már nem foglakozik a riekinek nevezett módszerének tanításával a RAI keretei között - esetleg őt is megkérdezhetitek, mi a véleménye ma, módszeréről még mindig állítja hogy az azonos Usui módszerével?

Más a kézrátételes gyóygmód, mint gyüjtőfogalom, és más a Reiki, ami Usui módszere és kizárólag élő tanátadási vonalon át adható tovább.

A RAI módszere nem azonos Usui módszerével - Strohm csupán a képzéseket utánozta le, de a behangolási eljárást nem ismeri, nincs meg a felhatalmazása rá az égiektől, akár tetszik neki, akár nem.

Mellesleg, annak ellenére hogy állítása szerint Usui szellemével beszélgetett, nem ismeri az avató szimbólumot, másikat próbált létrehozni, nem tudta a reiki valódi történetét, se Usui valódi életét, és a Shiki Ryoho gyakorlatokat utánozta le, az ottani klubokban folyó gyakorlást - de a japánból semit nem tudott, ott milyen a gyakorlás.

Attól még lehet gyógyító, a reikibe ő be van avatva - de tanítványai sajnos nem.

Biztos vagyok benne, ha a RAI és a belőle kivált szervezetek felhagynának a Reiki név jogtalan használatával, semmi probléma nem lenne, ahogy a Prana-Nadival sincs semmi konfliktus, szépen teszik a dolgukat.

Stohm megpróbálkozot egy saját kézrátételes módszer alkotásával - vállalja fel saját nevén, ha értékesnek gondolja.

Japánban több száz kézrátételes gyógymód van - de reikinek csak párat hívnak, amik valóban élő vonalon Usuiig visszavezethetőek.

Remélem, érthetően le tudtam írni. Ha visszaolvasol, részletesebben is megtalálhatod.


3. György mit értesz valódi Reikin vagy, hogy értetted?
Mi a valódi japán Reiki és pl. a RAI tanárok által átadott Reiki között?
Érdekel a véleményed és semmi kötözködés vagy ilyesmi :).

Köszönöm a válaszod.
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Nekem sincs személyekkel, emberekkel problémám - legfeljebb személyesre veszik. Egy jelenségről van szó, a Reiki nem gyüjtőnév, hanem Usui módszerének a neve - ez így van mindenütt, a hova Strohm nem jutott el, és ott nincs is semmi gond e kérdés körül, nem keverik bioenergiával ösze, se asztrális energiával.

Én is sok RAI tanítót ismerek, nagyon jó fejek, többen elismerik: tudják, nem reiki, de nekik muszáj így hívni, ha RAI tagok akarnak maradni. Ezért velük való kapcsolatom nyiltan nincs felvállalva, de tudom a RAI-on belül is mennek ezügyben magas szinten a megoldáskeresések már.

Azt gondolom, jobb lenne időben lépniük, mert ha így marad, at egész szervezet válik hiteltelenné, méghozzá hamarosan... Felelősségteljes hozzáállás kellene, belátás. És akkor a többi módszer, aminek nem összetéveszthető a neve, továbbadódhatna - minden gyógymód szükséges. Közülük is sokan segeni akarnak embertársaiknak, nem ördögök, erről szó nincs. Én is szerencsés vagyok, élőben egyetlen rossz tapasztalatom nincs rai gyakorlókkal, tanítókkal. Sőt.. Fórumon meg, ha kijön a gőz - hadd jöjjön.



Sziasztok,


Szeretnék nektek elmesélni valamit, legfeljebb megköveztek, de sebaj. Nem vitaindítónak, vagy vitaélénkítőnek szánom, egyszerűen csak elmondom, rendben? :)

Reikis vagyok én is, a tradícionális, vagy más néven Usui-féle Reiki tanfolyamokat végeztem.
A gyerekkori barátnőm a RAI tanfolyamokat végezte el.
Sokat beszélgettünk a kétféle irányzatról - persze minden hajbaciba cirkusz nélkül - és teljesen természetes, hogy egymástól kérünk távreikit, ha ne adj' Isten, valamelyikünk beteg, vagy más miatt igényli.

Amikor még Magyarországon éltem, egy ízben lakhelyet változtattam, elköltöztem Budapestről Pécsre. Valahogy ott is RAI-sokkal hozott össze a sors. Eljártam az összejöveteleikre, elfogadtak, befogadtak, nem köpködtek, és még csak át sem akartak csábítani a RAI-sok közé. Az Usui-Reiki hármas fokozatát éppen abban az időszakban végeztem Bp-en, amikor a RAI-reikisek voltak az egyetlen reikis társaságom Pécsett.
Sem a mesterem nem vette le a fejemet, sem a RAI-sok nem éreztették velem, hogy "más" lennék.
Ebben az időszakban történt az is, hogy a mesteremet, aki akkor már évek óta Macedoniában is tartott tanfolyamokat, két alkalommal is elkísértem 2-2 hétre Skopjeba. Találkoztam az ottani Usui-reikisekkel, egy csomó tanfolyamon ismétlőként részt vettem, és nem mellesleg barátságokat kötöttem.

Számomra nagyon furcsa, hogy Usui-reikisek és RAI-reikisek nem tudnak megférni egymással. Kicsit olyan "homouison" és "homoiusion" vitának tűnik ez az egész.
Engem kezeltek már Usui-reikisek és RAI-reikisek is távkezeléssel és kézrátéttel is, nem éreztem különbséget, bármelyik oldalról kapam Reikit, segített. Tőlem is kérnek mindkét irányzatból való emberek kezelést, ha szükség van rá, és mindkét társulatból vannak barátaim. Lehet, hogy nekem nagy szerencsém van, mert mindkét oldalon elfogadó, nyitott emberekkel találkoztam.

Köszönöm a türelmeteket, hogy meghallgattatok, már be is fejeztem :)
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Szia!

Minderől Porosz Tibor már 1995.-ben megírt mindent, ami elmondható, világosan.. keress rá a neten a Reiki Tradíciója című írására. A mi honlapunkról is letölthető, egyszerű és érthető.
Érdemes áttanulmányozni.

Az Arolo egy jó, hatékony módszer szerintem is.


Sziasztok!
Köszönöm a gyors hozzászólásokat.
Az még hozzá tartozik a dolgokhoz hogy ereztem itt már nem igazán tudok segíteni hogy itt maradjanak velünk.Nagyon későn fogtunk hozzá.Nem igényelték.És én úgy tudom csak a hozzájárulásával kezelhetek bárkit.Szerintem az aroló nagyon jó,magamon is tapasztaltam változásokat.
Mostanában nem igazán kezelek (semmivel sem)mert próbálom megérteni mi is ez az egész.Sok tanfolyamot végeztem a RAI-nál és mind működik!
Sőt még tanfolyamok előtt is működött de miért,na ez itt a kérdés.
Azt hiszem hogy erre hallottunk már sok mesét mendemondát,de hogy mi is ez azt még nem.Na ez lehet vitára sarkall benneteket,de hátha kiderül mi is hajtja azt a villanymotort.
Sok szeretettel!
zucsi
 

Jessi

Kitiltott (BANned)
Minden technika jó, csak a mester lehet hiányos.


Az meg soha nem jutott eszedbe, hogy mindenkivel csak az tortenhet, ami neki megvan irva? A leggondosabb kezeles es a legszuperabb tudasu orvos kezeben is haltak meg emberek. Pusztan azert, mert ez volt nekik megirva!!!
Reiki tanar vagyok, de jovobelato is! 14 evig tanitottam a jovobelatast otthon, ezert tudom, hogy ami megvan irva, az fog tortenni. Ezert mondjak azt, hogy "Ember a sorsat elnem kerulheti"!:o
 

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
Minden technika jó, csak a mester lehet hiányos.


Az meg soha nem jutott eszedbe, hogy mindenkivel csak az tortenhet, ami neki megvan irva? A leggondosabb kezeles es a legszuperabb tudasu orvos kezeben is haltak meg emberek. Pusztan azert, mert ez volt nekik megirva!!!
Reiki tanar vagyok, de jovobelato is! 14 evig tanitottam a jovobelatast otthon, ezert tudom, hogy ami megvan irva, az fog tortenni. Ezert mondjak azt, hogy "Ember a sorsat elnem kerulheti"!:o


Húha, ez egy igen érdekes, és összetett téma. Nem szeretném offolni a topikot, ezért keresek egy témához illőt, és ide linkelem. Ha van kedved, meg ha egyáltalán érdekel, akkor ott szívesen beszélgetek veled erről.
 

Senton

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm a válaszod György.
Vagyis a RAI-irányzaton végzett tanítók nem tudnak például olyan dolgokat, mint a tradicionális ágon avatottak?
Gondolok itt rák eltüntetése, és hasonló "nagy" kaliberű dolgokra.

Jessi
"Minden technika jó, csak a mester lehet hiányos."
Félreértettük egymást. Én ezt a következő képen értettem.
Találkoztam olyan tanítóval aki kókler volt. Az egyik tanítványával sodort össze a sors, aki eljött a klubbankba és teljesen hitetlen volt a Reiki kapcsán, pedig már a második fokozatba volt, és azt mondta ő szinte semmit nem érez és semmit sem tapasztalt.
Kiderült, hogy a tanítója "elfejeltette" megnyitni a gyógyító csatornáit.
Szóval a tanítvány meg volt győződve arról, hogy ő a hibás rosszul csinál valamit, és így ez bele is ivódott az elméjébe. Majd megértette, hogy mi is történt vele, és rájött a technika jó csak a mestere volt hiányos.
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Hát ez így, ebben a formában ugye... (Markos Gyuri)


Ez így nem pontos. A szakdolgozatkor végzett vizsgálat kimutatta, hogy azok a RAI mesterek, akik valódi Reiki I. (Csak reiki I) avatással rendelkeznek, nagyon hatékonyan kezelnek betegeket szintén. Ez volt a perdöntő, ami véletlenül alakult így... Előre nem tudtuk, a felmérésben részt vevő RAI tanítók között vannak, akiknek Usui Reiki avatásuk is van... az Usui-féle behangolás hatásai nem múlnak el attól, hogy valaki a RAI tagja lesz. Valamint, több embernek elég erős energiája van, pld, bioenergia, amit tévesen reikinek neveznek a RAI-nál, és ők például szintén képesek jó, eredményes kezelésekre - de erre egyedül is képesek lennének. Nem a Strohm-féle behangolás hatása.
Azonban Reiki I. behangolt ember sikerrel kezel rákos megbetegedéseket is.
De nem ez a lényeg, hanem hogy az Usui módszerrel kezelt emberek élete, személye megváltozik, megfiatalodnak, életörömmel teliekké és szerettettel eltöltötté lesznek... Mindenféle tanfolyam nélkül.

Azoknak, akiknek nincs erős bioenergiájuk, és más energetikai rendszerbe nincsenek avatva, olyat nem gyakoroltak, csak Strohm avatást kaptak - nem voltak semmilyen eredményes kezeléseik gyakorlatilag komolyabb betegség esetén.

A vizsgálatot bármikor meg lehet ismételni. Azt is lehet, tőlünk Reiki I. avatottak, a RAI-tól Arolot, Tiffart is végzett mesterek vegyenek benne részt.
Usui Reiki I. avatásával más sok betegség gyógyítható. A rák is. És minden Usui avatott képes erre.


Köszönöm a válaszod György.
Vagyis a RAI-irányzaton végzett tanítók nem tudnak például olyan dolgokat, mint a tradicionális ágon avatottak?
Gondolok itt rák eltüntetése, és hasonló "nagy" kaliberű dolgokra.

Jessi
 

Andi99

Állandó Tag
Állandó Tag
Ismét nem akarok vitatkozni, csak saját tapasztalatot elmesélni. Számomra nincs különbség, ha egy RAI-stól, vagy egy tradícionális tanfolyamot végzett reikistől kapok Reikit. Ha én adom/küldöm, akkor is ugyanazt a fogadókészséget tapasztalom. Ezért nem értem, hogy miért van ez a megkülönböztetés, vita és pálcatörögetés egymás fölött.

Attól a kifejezéstől meg, hogy "gyógyító", meg "gyógyítás" eleve fázom a Reikivel kapcsolatban. Egy reikis legfeljebb kezel és a Reiki az, ami, ha úgy gondolja, gyógyít. Semmiképpen sem a reikis, hiszen ő csak egy közvetítő közeg, semmi több. Ha nem én kezelek valakit, hanem más, akkor is ugyanaz lesz az eredmény. És az eredmény a fontos, nem a kezelő személye.
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Szia!

Egy dolog, ki mit érez, ha nem beteg. Másik dolog, a Reiki a gyógyításról szól alapítója szerint. A betegek érdeke fontosabb vagy az avatotté?

A Reiki van az avatottakért, mesterekért vagy a mestereknek kellene embertársaikat és a reikit SZOLGÁLNI egoépítés helyett?

Pálcatörögetés nincs a másik felett, mert más irányzatú, szervezetű- a kóklerség igaz a tradicionálisnak nevezett mesterek közül is jó párra.

Gyógyító, gyógyítás - Usui nem fázott tőle, és mi őt követjük, nekünk az ő véleménye számít a Reikit illetően - mivel ritka magas szintre jutott.

Aki úgy gondolja, ő már jobban tudja mint Usui - várjuk a betegeknél a bizonyítást, utána ha erről meggyőződtünk, lehet azt követjük, amit ilyen ember mond. Addig beérjük Usui mester útmutatásaival.

Hogy nyugaton milyen téveszmék, dogmák rakódtak a reikire, nekünk nem számít :D


Ismét nem akarok vitatkozni, csak saját tapasztalatot elmesélni. Számomra nincs különbség, ha egy RAI-stól, vagy egy tradícionális tanfolyamot végzett reikistől kapok Reikit. Ha én adom/küldöm, akkor is ugyanazt a fogadókészséget tapasztalom. Ezért nem értem, hogy miért van ez a megkülönböztetés, vita és pálcatörögetés egymás fölött.

Attól a kifejezéstől meg, hogy "gyógyító", meg "gyógyítás" eleve fázom a Reikivel kapcsolatban. Egy reikis legfeljebb kezel és a Reiki az, ami, ha úgy gondolja, gyógyít. Semmiképpen sem a reikis, hiszen ő csak egy közvetítő közeg, semmi több. Ha nem én kezelek valakit, megkezeli más és az eredmény ugyanaz lesz.
 

Andi99

Állandó Tag
Állandó Tag
Épp erről beszélek én is. A Reiki gyógyít és nem a reikisek. Ugyanarról beszélünk. A reikis kezel, a kezelés folyamán a Reiki pedig vagy gyógyít, vagy sem.
Inkább azt nevezném egóépítésnek, amikor valaki saját magát tünteti fel gyógyítóként a Reiki helyett. Ez veszélyes lehet, félreérthető azok számára, akik nincsenek tisztában a Reiki fogalmával és működésével :) Plusz a reikis is magára vesz egy teljesen szükségtelen felelősséget. Ha a Reiki úgy dönt, hogy nem gyógyít - hiszen épp a minap volt arról szó, hogy bizony akkor is halnak meg emberek, amikor Reiki kezelést kapnak -, akkor egyrészt a beteg rokonsága a reikist okolhatja, másrészt pedig a reikis is magát. Holott a Reiki az, ami - lévén nálunk sokkal bölcsebb - úgy döntött, ahogy döntött.

Azt meg, hogy nyugaton milyen dolgok rakódtak a Reikire, nem tudom, hiszen mindhárom fokozatot Magyarországon végeztem, ugyanannál a magyar mesternél és utána még évekig Magyarországon laktam. Itt nem vagyok kapcsolatban Reiki mesterrel, mert attól, hogy országot cserélek, mestert nem kell :)
Amiket itt írok, azokat a mesteremtől hallottam és azokkal teljesen egyetértek :)

Őszintén szólva furcsállom ezt a megnyilatkozásodat: "Hogy nyugaton milyen téveszmék, dogmák rakódtak a reikire, nekünk nem számít", hiszen elvileg minden Reiki tanfolyamon elmondják, hogy nem a kezelő számít, hanem a Reiki és az az ember, akit kezelünk.
Mindenhol emberek élnek, a Reiki mindenhol Reiki. Plusz, ahogy már említettem is, nem ismerem az itteni reikis hozzáállást, mert nem cseréltem mestert. Megdöbbentő, hogy egy reikis így kommunikál egy másik reikit gyakorlóval pusztán azért, mert nem ugyanabban az országban élnek. Sajnálom, hogy ez az uralkodó szemlélet :(
 
Oldal tetejére