Reiki!

cupp

Állandó Tag
Állandó Tag
Cuppanás Reikis gyakorlók.

Segítséget kérnék a férjem számára:

Szabó András István
40 éves
Hétköznap Dunakeszin lakik
Hétvége Budapest XII ker

Segítség: El kellene a testéből tüntetni minden nem oda illő szövetet.

Köszönjük:

Cupp és férj
 

Nikolett30

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Tudnátok Nekem segíteni, hogy hol lehet Reiki tanfolyamot elvégezni Budapesten és környékén? Előre is köszönöm.

Niki
 

giyandeva

Állandó Tag
Állandó Tag
Hogy miért "baj" hogy E. Strohm reikinek hívja a módszerét?

Először is szeretném leszögezni nekem semmi bajom a RAI szervezettel és képviselőivel. Azonban vannak tévedéseik amik megkérdőjelezik, hogy valóban a reikit gyakorolják:
-1. ahogy elhangzott a reiki - és minden szellemi útra ez igaz - hogy csak élő tanátadási vonalon lehet továbbadni energetikailag a képességet, a tudást. Ez azt jelenti, hogy felavatott élő mesterről mesterre száll a tudás. Ez minden hiteles reiki irányzatra igaz, noha nézeteikben kezelési praxisaikban lehetnek különbségek.
-2. E. Strohm, ahogy korábban elhangzott NEM kapott mester felavatást élő reiki tanártól. Álmában avatta elmondása szerint nagymesterré Usui. A mai tények ismeretében felveti az alábbi kérdéseket>>>
-3. HA valóban Usui avatta mesterré szellemi úton, akkor E. Strohm MIÉRT NEM ISMERI AZ EREDETI BEHANGOLÁSI RENDSZERT ÉS SZIMBÓLUMOKAT?
-4. HA valóban E. Strohm szellemi kapcsolatban van Usui mesterrel, miért nem tudja, hogy a reikiben eredetileg NEM voltak kötött képozíciók? Miért nem tudja, hogy azok a kanji szimbólumok melyek elterjedtek nem pontosak, mivel Takata sem pontosan tudta leírni? (ugyanis a reiki kanjik japán potosságú írása roppant nehéz!!!) Miért nem tudta E. Strohm, hogy Usui soha nem volt keresztény, nem volt dékán, és nem is tanított Chikagóban?
-5. Ha HA valóban E. Strohm szellemi kapcsolatban van Usui mesterrel, miért állítja hogy az Aroló és a Tiffar a reiki magasabb akkordjai? Ez sem igaz természetesen. A reiki önálló módszer és szellemi út.


Egyébként a félreértések kedvéért nemcsak a RAI-val vannak problémák a reikit illetően; a világban számos reiki néven tanítanak tévedéseket a reikiről. Sok száz ilyen van világszerte! Sajnos a reiki nem leutánozható csupán a külsőségekkel. Hiába tudja valaki a szimbólumokat vagy a kezelési pozíciókat, az még nem lesz reiki. A reiki NEM "univerzális energia", de mégcsak nem is egy szó a kézrátételes gyógymódra, HANEM a "Shin shin kaizen Usui Reiki Ryoho" = Usui Reiki Gyógyítás Módszere a test és az elme fejlesztése révén. EZ a reiki.
 

kolonte

Kitiltott (BANned)
Előre ellnézést kérek minden kedves reikistől, giyandeva-nak szől írásom.
Miután valakinek ajánlottam egy R.A.I. reiki mestert és tanárt ezen az oldalon, te voltál az, aki határozottan reagált és ellentmondott!

Azért szükségesenk gondolom tisztázni a következőket:

1.
...Először is szeretném leszögezni nekem semmi bajom a RAI szervezettel és képviselőivel. Azonban......
Annak a kommunikációnak, mely a de, azonban kötőszóval kezdődik, -nek, illetve folytatódik, -nak, kijelentés, vagy fundamentalista dogma a neve!

2.
....ahogy elhangzott a reiki - és minden szellemi útra ez igaz - hogy csak élő tanátadási vonalon lehet továbbadni energetikailag a képességet, a tudást...
Ez mindenkinél így van, ivéve Usui doktort?

3.
... Álmában avatta elmondása szerint nagymesterré Usui...
Ezt soha, sehol, senkinek nem mondta Strohm, tehát legenda! Ennyit a forrásaidról.

4.
....HA valóban E. Strohm szellemi kapcsolatban van Usui mesterrel, miért nem tudja, hogy a reikiben eredetileg NEM voltak kötött kézpozíciók?...
A R.A.I-ban sincsenek kötött kézpoziciók, a kezelés érdekében van ajánlott kézpozíció. A reikis szabadsága az elsődleges.

5. stb.

6.
...... Hiába tudja valaki a szimbólumokat vagy a kezelési pozíciókat, az még nem lesz reiki.....
Igazságként előadott téves információk birtokosaként ennek élő példája te magad vagy.

Hajrá!
 

furrier75

Kitiltott (BANned)
Igazad van, nem álmában, hanem médiumi úton.:p
A lényegen nem változtat.
Usui nem médiumi úton kapta!
Viszont azt kijelentette, hogy a Reiki mindenkié vallástól függetlenül.
Erre jön egy emberke aki keresztényesíti a Reikit.

Felnéztem arra a magyar esszénus oldalra.
Hát,... inkább nem mondok semmit!
 

giyandeva

Állandó Tag
Állandó Tag
Előre ellnézést kérek minden kedves reikistől, giyandeva-nak szől írásom.
Miután valakinek ajánlottam egy R.A.I. reiki mestert és tanárt ezen az oldalon, te voltál az, aki határozottan reagált és ellentmondott!

>>>A RAI nem Mikao Usui módszerét tanítja, hanem egy más energiarendszeren alapuló gyógymódot, a reiki nevén. Ez annyira így van, hogy ma már maga E. Strohm se hiszi magáról, hogy reikimester, most épp esszénus főpap.

Nagyon sajnálatosnak érzem, hogy egyes RAI tagok újra és újra mantrázzák ezen téves információt. Túl kéne már ezen lépni és nem kötni a hamis ebet a karóhoz. Sajnos ezzel a viselkedéssel a RAI saját tagjait hozza kellemetlen helyzetbe. A RAI szervezetnek annyi más atlantiszi gyógymódja van más néven. Érdekes, ezeket soha nem érte semmilyen jogi támadás. Ezt kéne megérteni, hogy fel kéne hagyni a RAI "reiki" név használatával, és azonnal megszűnne minden probléma.





Azért szükségesenk gondolom tisztázni a következőket:

1.
Annak a kommunikációnak, mely a de, azonban kötőszóval kezdődik, -nek, illetve folytatódik, -nak, kijelentés, vagy fundamentalista dogma a neve!

>>> Megnyugodtam, hogy majdnem minden ember dogmatikus! ;) Ezen kifejezések használata ugyanis minden szempontból megfelel a magyar nyelv szabályainak. :)


2.
Ez mindenkinél így van, kivéve Usui doktort?

>>> Mikao Usui saját gyógyító módszerének felfedezője volt, mely a satori elérésekor került birtokába. Nem tudok róla, hogy Usui mester bárki más korábbi módszerét másolta volna.

E. Strohm Úr, viszont a reikit illetően Mikao Usui módszerére hivatkozik, tehát nem kerülheti ki az élő tanítványi láncolatot.

E. Strohm más atlantiszi módszerei felfedezőjeként nem kell ezen feltételeknek megfelelnie, és ezt nem is kérte számon rajta soha senki.


3.
Ezt soha, sehol, senkinek nem mondta Strohm, tehát legenda! Ennyit a forrásaidról.
>>> Médiumi beavatás se létezik a reikiben, csak az élő tanítványi láncolat, mely visszavezethető a módszer alapítójáig, Mikao Usui-ig.

4.
A R.A.I-ban sincsenek kötött kézpoziciók, a kezelés érdekében van ajánlott kézpozíció. A reikis szabadsága az elsődleges.
>>> Ehhez képest megpróbálták másolni a Shiki Ryoho kézpozícióit ;)
Az emberi test energiaáramlatainak bevonását a reikivel való munkába, el se tudom képezelni, hogy súgta Usui, hisz maga se használta. A reikiben soha nem volt ilyen.



5. stb.

6.
Igazságként előadott téves információk birtokosaként ennek élő példája te magad vagy.
>>> Amiket leírtam és leírok a reikiről a legjobb tudomásom szerint igaz. Nem légből kapott médiumi látomásokra hagyatkozom, hanem Usui korabeli leírt dokumentumokra, melyek le lettek fordítva magyarra, olyan japán reiki mestertől származó információra, aki maga Hayashi mester tanítványa volt. Olyan reikimesterektől való információkra, akik 10-15 évet éltek kinn Japánban tanulmányozva a reiki gyökereit. Le lehet ellenőrizni.

Hajrá!

Szép estét!
 

furrier75

Kitiltott (BANned)
Kedves furrier75.
Ennyire ne légy titokzatos. Írásodból itélve, az oldal megérintete elméd, szíved. Valami módon oszd meg, legalább velem, mi kikivánkozik belőled!
Köszönöm

Ha már megkértél rá, ám legyen.
Az oldalon mint giyandeva által belinkelt képen is látható érdekes(beteg) emberek láthatóak.
Az egyik, aki nem más mint a R.A.I. "nagymestere" most éppen pápának képzeli magát. Vannak ám többen is, a követők, akik most éppen püspöknek képzelik magukat.
Hát szerintem el kellene beszélgetniük Csernussal.
Van még sok zagyva leírás is az oldalon.
Szóval kész röhej az egész, és igazad van megérintette az elmém, és a szívem.
Nagyon, de nagyon tudom sajnálni őket, - teljes elmémből, és tiszta szívemből - , hogy idáig jutottak!
Ezek az emberek egy hatalmas spirituális válságot élnek meg, mert a hatalomvágytól duzzadó egójuk csapdájába estek.
 

Tulipánfi

Új tag
Reiki gyakorlás

Minden reikivel kapcsolatos kerdest varok.Beszelgeto partnereket keresek.Gyogyitast es kezelest is valalok.Akit a tema erdekel keressen meg.[/b]


Engem érdekel a reiki, végeztem tanfolyamot is, azonban a környezetemben nagyon kevesen igénylik a kezelést.
Milyen módszerek vannak ez esetben a szimbólumok használatának gyakorlására?

Tulipánfi
 

Tajmaje

Állandó Tag
Állandó Tag
Ahogy leírtam a RAI kapcsán abból fakad a vita, hogy Stromh Úr, reikinek nevezte el az alap gyógyító rendszerét. Azt hiszem soha nem hangzott el negatív megjegyzés se az Aroló, se más módszeréről, amit ő fejlesztett ki. Ennyi a bibi. Ha Strom pl. Strohm energiaként vezeti be a kézrátételes alap gyógyítói rendszerét, a kutya nem szólt volna neki, hogy a te módszered nem a reiki!

Másrészt bennem kérdéseket vet fel, hogy míg pl. a reiki önmagában egy kiváló gyógymód, addig Stromh Úr vonalán, miért van annyi féle gyógyító tanfolyam, amik ráadásul egymásra épülnek? Úgy gondolom Strohm Úr bármelyik atlantiszinak nevezett gyógyítói rendszere megállná a helyét, nagyon előnytelen volt ebbe a reikit belekeverni szerintem. És akkor nem lenne vita se.

Természetesen az idő el fogja dönteni mi lesz a RAI "reiki" sorsa. Németországban erőteljesen visszaszorult, ma már Strohm úr inkább az esszénus egyház feje, mint reiki mester. A képen ő látható mint PAX Immanuel II.
http://www.esszenus.hu/Pax/pax_small.jpg

Egyébként sajnálom ezt a helyzetet, hogy újra és újra ez a téma.

Másrészt a reikisek sose állították, hogy csak ők tudnak jól gyógyítani, csak az ő módszerük hatékony, nagyon sok módszer van ami hatékony, akár beleértve az Arolót is! Itt jogi vitáról van szó, ami elkerülhető lehető lett volna egy kis odafigyeléssel.
Hahó! Sajnálattal látom, hogy ez vita téma alapja:S..........................Nem csak aReiki van ami hatásos és szuper dolog.
 
Beszélgetőpartner jelentkezik

Minden reikivel kapcsolatos kerdest varok.Beszelgeto partnereket keresek.Gyogyitast es kezelest is valalok.Akit a tema erdekel keressen meg.[/b]
Kedves Györgyi! Írod, beszélgetőpartnert keresel. Én nagyon szívesen leszek a beszélgetőpartnered, ha úgy gondolod. Nekem a tradicionális reiki II. fokozatom van. Neked a tradicionális reikid van? Meg van a mesterfokozatod is?
Üdvözlettel: Biró Margit
 

giyandeva

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm giyandeva!
Úgy látszik mi másként tudjuk.
Számomra az az igazi kérdés mégis az, segítünk-e vele a hozzánk fordulókon?

Az idő már igazolta, igazolni fogja az információk valódiságát a reikivel kapcsolatban. Usui gyógyító módszerének jót fog tenni, ha letisztulnak végre a legendák és irányzatoktól függetlenül egységes tájékoztatás fog megjelenni a reiki alapjait illetően és remélem a fokozatok követelményeit illetően is ki fog alakulni egységes minimális elvárás, mely a minőség felé fogja terelni a módszer gyakorlóit, szemben a manapság jellemző felelőtlen mennyiségi képzésekkel.

És ahogy írod, el fog dőlni kik, és mely reiki irányzatok vállalják fel a minőségi reiki gyógyító képzést, és a betegeken való segítést a való életben.
A reiki nagy részben a gyógyításról szól, és nagyon sok reikisnek van vaj a füle mögött hisz nem, vagy alig kezel betegeket, noha haladó reiki gyakorló, netán reiki mester!

Én úgy gondolom a reiki Mo.n el fog indulni a minőség irányába, és vissza fog szorulni a most jellemző populizmus, mely igencsak lejáratta a módszert és annak tiszta gyakorlóit.
 

giyandeva

Állandó Tag
Állandó Tag
Engem érdekel a reiki, végeztem tanfolyamot is, azonban a környezetemben nagyon kevesen igénylik a kezelést.
Milyen módszerek vannak ez esetben a szimbólumok használatának gyakorlására?
Tulipánfi


Kedves Tulipánfi!

Az a helyzet, hogy a reiki gyakorlása csak a betegkezeléssel lehetséges leginkább. Keressél lakhelyeden reiki közösséget, ahol rendszeresen összejárhattok gyakorolni, kezelni, megszervezhetitek ismerőseitek kezelését is.

A szimbólumok használatára van lehetőség, bár ez önmagában nem teszi teljessé a reiki gyakorlását. Ha az Usui Shiki Ryoho 2. fokozatán voltál reiki tanfolyamon, akkor kellett hogy tanuljál különféle tudat tisztító gyakorlatokat, melyekbe bele vannak vonva a szimbólumok. Ezeket a gyakorlatokat végezheted bátran.

Ugyanakkor mindenképp biztatni szeretnélek, hogy elsősorban a betegkezelésekben szerezzél gyakorlatot a reikit illetően. Mert ez a legfontosabb alap a reikiben. Kezeld sokat magadat, és környezetedben élőket, járj reiki közösségbe. Ha kéred személyesen is tudok ajánlani, ha megírod hol laksz.

Sok sikert a reiki gyakorlásában!
 

giyandeva

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!
Én is végezetem Reikit. Te melyik fokozatnál tartasz?

A reiki fokozatokban való haladás nem lóverseny!

A reikiben való gyakorlottság, a betegkezelésben mérhető igazán. Képes vagy e segíteni akár krónikus esetekben is?

Egy "reiki 1-es" is kezelhet igen hatékonyan, míg akár egy reiki mester is lehet beteges és nem tudva segíteni másokon, mert nem gyakorol.

A fokozatok tehát nem feltétlenül jelentik a reikiben való előrehaladást.
 
Oldal tetejére