Reiki!

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
Usui életrajzának változásában tanulmányozhatjuk pl. Jézus életrajzának változását. Ott sem maradt fenn elejétől végig minden úgy, ahogy történt. Számtalan verzió létezik. Ilyen ez a mi világunk. Örök lényege talán a változás, és a változtatás.
 

attila56

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Flamingó!

Véleményed szerint, miért kellene egy 1oo éve jól működő szimbólumot "megváltoztatni"?
Emiatt "eladhatóbbá" válna szerinted?
Maga a reiki egyébként sem a markettingről szól, hanem a GYÓGYÍTÁSRÓL!!!

Aki elkezdi a reiki tanulását, fogalma sincs a szimbólumokról, tehát a változtatásnak semmi értelme:))!

Azt veszem észre, hogy Te is tradicionális lehetsz, hamár ennyire véded a "mundér becsületét":))! - és ezért tartod "kirohanásnak" egy egyszerű véleményt:))!
De nálatok miről szól a mesterré beavatás, ha nem a pénzről, mivel nálatok 5oo ooo Ft min. míg a rai-nál mindez 37 5oo Ft-int!

Bocsáss meg ismét a "kirohanásomért" de szerintem Neked fogalmad sincs, hogy miről szól az Aroló/Tifár!

De röviden ismertetem, hogy legyen rálátásod!

Tehát: míg a reikinél akár 12 óra is eltelhet az energia adás, és a beépülése között, mert eleve a durva áramlatba kerül először, és csak utána a finom áramlatba.
Míg az arolónál, EGYBŐL a finom áramlatba kerül az energia, és a rengeteg szimbólumról már nem is beszélve!
De szinte a reikihez semmi köze sincs, csak annyi, aki a tanfolyamra jelentkezik, legyen némi alap fogalma az energetikáról!
 

attila56

Állandó Tag
Állandó Tag
Elég "szomorú" hogy a nyugat miatt kell módosítani Usui életét, mert így nem tudja "megemészteni":)))!

A tradisoknál is ketté van választva a III. fokozat, mégpedig A és B fokozatra!
 

attila56

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Catthy!

Egyszerűen nem értem azt, hogy TI miért neveztek egy sima véleményt, "kirohanásnak"? - jaaa, vagy azért mert Te is tradis vagy:))?

Így nem fogalmazhatunk, hogy "jó és rossz" reiki mester, alkalmas a tanításra v. nem, talán így már helyesebben hangzik!

Ez a "bevonzás" sem így van, mert gondolom nálatok is úgy tanítják, hogy a mester választ magának tanítványt, és nem fordítva!

Ha még sem így, akkor nem jól tanították!

Szerintem nem kell mindenkinek egyet érteni senki véleményével, ezért van egy fórum, hogy mindenki SZABADON elmondhatja a véleményét, erre TI meg engem "cikiztek" /mint hű reikisek/ hogy "kirohanok"!
Azt hittem elmondhatom a véleményemet, de ha nem, már veszem is a kalapomat, és ELNÉZÉST A ZAVARÁSÉRT!
Így jobb lesz???
A Moderátort pedig kérem törölje a véleményemet, ha talál benne kivetnivalót!!!

Jézusról még néhány szót:

Szerintem nem SZABAD a Jézust és Usuit összekeverni, mert Ég és Föld a különbség!
Az, hogy az Eredeti Bibliát átírták, az egy külön téma, de gondolom nem azért, hogy a "nyugat megtudja emészteni"!

További kellemes estét Mindenkinek!
 

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát ha erről szól az Arolo, amit mutatsz most itt belőle, akkor nem tudom, fontos-e nekem, hogy megismerkedjek vele. Pedig eddig érdekelt.
 

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
Bocs, hogy még mindig ezt a csontot rágom, de nem szeretném, ha ez a vita így zárulna a topikban, békétlenséggel. Nem egyezne a Reiki szellemiségével.

Igen, a Reikinek van több ága is, ami abból ered nagy részben, hogy a tradicionális reikimesterek nehezen, vagy túl sokért adják a mester fokot. Sztem az új reiki-ágak formai változások, és jelzik, hogy valami nincs rendben a tradicionális ágban. De jelzi azt is, hogy nem megfelelő az elfogadás képessége az új ágak indítóinál. Ezzel sincs baj, ha azt nézzük, hogy nem a reikiben csalódtak, hanem azokban, akik ezt képviselték számukra. Mindenki maga dönti el, hogy melyik Reiki ág szimpatikus neki, bár ehhez meg ismerni kellene minden reiki ágat. Azért. <O:p

Emiatt lett volna jó, ha Attila nem azt mondja, hogy minden tradis védi a mundér becsületét, hanem elmeséli, hogy milyen az Arolo. Mitől, miben más, és hogy ő miért ezt választotta. Bízom benne, hogy vagy ő, vagy valaki más ezt megteszi még itt a Reikis topikban. És várjuk a további Reiki ágak képviselőit is. Egyet én is ismerek, szívesen megosztom, amit tudok róla.

Usui élete: Igen az nagy jó lenne, ha Usui életét változtatások nélkül ismernénk, de a reiki lényege nem Usui élete, hanem maga az energia átadás módszere. Érdemes lenne a topikban pl. összegyüjteni, hogy ki mit tanult, (és hogy honnan, kitől) Usui életéről. <O:p

A tradisoknál a mesterfok, vagyis a III-as valóban ketté van osztva. Nehezen adják meg a mesterfokot, ez tény.
 

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy indulatoktól fűtött véleménybe óhatatlanul is benne van az ítélkezés, és ez nem azért bántó, mert a tradisokat ítéli el a mondandó, hanem azért, mert egyáltalán ítélkezik.

(Igen. Alapvetően tradis vagyok, de ismerek más reiki ágat is, és nem ítélem el, nem teszek különbséget köztük, jó vagy rossz, igaz, nem igazi címen, csak tanulok belőlük.)<O:p

Az, hogy egy ág valamit jól tanít, vagy sem, az is ítélkezés pl. Én úgy ismerem, hogy ha a tanuló készen áll, a tanár is megjelenik. Ezt nem reikiben tanultam, hanem egy buddhista tanmesében.<O:p

Igen, nem kötelező egyetérteni senkivel, de nem is akartunk téged cikizni. Sajnálom, ha ezt így érezted. Én a magam részéről csak igyekeztem hárítani a támadást, amit indítottál. Bizonyos szint felett nem támadással, hanem véleménycserével intézünk el nézetkülönbségeket. Egy mester fokot pedig vehetünk már sztem „bizonyos szintnek”.<O:p

Nem kell törölni a véleményedet. Szerencsére modi ezt jól ítélte meg, ha egyáltalán észrevette, hogy itt vihar van egy kanál vízben, maradjon csak itt mások okulására. Nem te zavartál, hanem az indulatod. Én továbbra is várom, hogy beszélj nekünk az Arolóról.
 

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
Jézussss!!! :)

Szóval nem vontam össze Jézust és Usuit, bár na és, ha ezt tettem volna? Éppen Jézus nem sértődne meg rajta. Talán Usui sem, akkor más miért tenné? Én csak analógiát vontam a nagy emberek életrajzi adataiban történő különös változásokat illetően. <O:p

Hogy az evangéliumi szövegeket ki írta át, hát az is egy külön téma, itt offnak számítana. De az is igaz, ahogy most Usui életrajza is, ahogy az evangélium is már számos verzióban létezik.
 

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
Szimbólumok:
Via Veritatis-os mester-barátnőm amikor a reiki alapjain elkezdte felépíteni saját energetikai rendszerét, azt tapasztalta, hogy számos szimbólum van. Végtelen számban vannak szimbólumok. Elkezdte tanulmányozni őket, dolgozott velük, kapott újakat (látomásban, ahogy Usui is), összevonta, szétválasztotta őket, játszott velük, míg végül megállapította, hogy az energetikai rendszer működéséhez nem feltétlenül fontosak a szimbólumok, elég csak kérni az energiát. És működik neki. <O:p

Innentől, hogy igazából mindegy is hogy használunk szimbólumot vagy sem, mindegy, hogy változtatunk-e a szimbólumokon, vagy megtartjuk a régieket.<O:p</O:p
 

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
Sztem a reikinek is van marketingje. Mindegyik ágnak van. Amikor valaki azt mondja, hogy (általában() a tradis reikiben bezzeg milyen hibák vannak, az rejtetten, de marketinget folytat saját reiki ága érdekében. Naná, hogy nem csak a gyógyításról szól a dolog. Pénzről is szól. Az avatások áráról, a mesterfok áráról. Is. Meg a gyógyításról, a személyiség fejlődésről. Is.

Miért baj az, ha valakinek fogalma sincs arról, hogy miről szól az Arolo/Tifár? Meséld el, hogy legyen. Senki nem úgy születik, hogy ezeket (tudatosan) tudja. <O:p

Amit meséltél, a 12 órás beépülésről, azt egy idetévedő nem tudja mihez kötni, ezért lenne jó, ha részletesebben írnál az Arolóró/Tifárról.

<O:pBocs, hogy hosszú voltam.<O:p</O:p
 

attila56

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Cathy!

Bocsáss meg, hogy újra bekukkantottam ide, de kíváncsi voltam a reagálásodra, és Örülök, hogy Te is így érzed, hogy egy Reikis Tábor /legyen az bármelyik/ nem egymás piszkálódásáról szólhat!
Azt hiszem észre vetted, hogy jópár hsz. egyetértettem, és most is jól mondod, hogy ha valaki reikit akar tanulni, több ágazattal megkell ismerkednie, ez olyan mint egy "ördögikör":))!
A "mundér becsületét" azért használtam, mert néhányan támadtatok, legalább is én így éreztem!

Az arolóról nem egy egyszerű témakör, nagyon is bonyolult, de az is kimondottan gyógyító ágazat, véleményem szerint hatékonyabb mint a reiki, de én is "csak" tanítom:))!

Ajánlok egy oldalt, aki gondolja szétnézhet rajta, és eldöntheti, hogy miről is szólunk: www.rai.hu !

Szeretnék viszont Mindenkitől Elnézést Kérni, akit megbántottam szándékosan v. véletlen!!!

További jó egészséget kívánok Mindenkinek itthon, és a Világ bármelyik táján is Éljen:))! Üdvözlettel: Attila
 

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
Örülök a megbékélésnek! Biztos lesznek kérdéseink az Arolóról. Örülnék, ha maradnál a topik lakója (is), és megválaszolnád.
 

attila56

Állandó Tag
Állandó Tag
Közben most nézem, hogy nem is az utolsó hsz. válaszoltam:))!

Bevallom Neked, nálam nem a pénzről szól a tanítás és a gyógyítás!!!

Tudom sokan ezt megkérdőjelezitek, de pl. nem régen jöttem haza Dunántúlról, mert volt egy ismerősömnek olyan betegsége, akikről már az oirvosok lemondtak, a szomszéd városban foglaltunk szobát, /hogy a párom azért közben ne unatkozzon, míg én a pácienssel foglalkozom/ és igenis ingyen és bérmentve kezeltem!
Jövő szerdán pl. Erdélybe megyek oda - vissza 1ooo Km!!! és szintén hasonló "ok" miatt megyek, hogy beteg embereket gyógyítsak meg, ill. a gyógyítási folyamatot beindítsam náluk!
Itt sem pénzről szól az egész, talán szállást kapunk, de teljesen önellátó rendszerben fogok ott lenni néhány napig.
Minden a kettő út, 1oo e. Ft/út körül volt/lesz, de én ezt vállalom, igaz nem keresek rosszul!
Szeretném ha tudna mesélni hasonló esetről, mert jó lenne tudni, hogy nem csak én vagyok egyedül ilyen "hülye" mert bizony nem egy ismerősöm nevezett már annak!

A tanfolyamok szintén nálam hasonlóan működnek, akinek nincs pénzze, az nem fizet, netán részletbe tud, teljesen mindegy!

Akár Szegeden is szoktam házhoz menni, aki annyira beteg, hogy nem tud eljönni hozzám, csak szólnak, hogy látogassam meg az illetőt!

Tehát elismerem, hogy vannak még nekem is hibáim, főleg az "előadásmódomban" de hiddjétek el, nem a rosszindulat szólal meg bennem, csak nem kedvelem az "igazságtalanságot" v. a "butaságot"!!!

A "beépülésről" csak annyit: mint tudjátok ezek az ágazatok, a "kézrátétesgyógyításról" szólnak, ez nagyban tényező, hogy ki - mennyi energiát képes "csatornázni" az Univerzumból és ebből átadni a páciensének!
Van akinél szintén azonnal beindul a gyógyulási fogyamat, ez a reikinél o -24 óráig lehetséges, az Arolónál ez o - 12 óráig, tehát nem mindegy!
De az Aroló még attól is másabb a reikitől, hogy kilehet tesztelni a betegségét is, egy teszt segítségével!
Mint tudjuk a karmikus /előző életből hozott/ beteségek nem tudjuk gyógyítani, netán csak enyhíteni!
Tehát ekkor a teszt segítségével ezt is meg lehet tudni!

De mint említettem, olvasgassátok az ajánlott oldalt, és ha valamit nem értetek, netán én írtam le értetlenül, kérdezetek bátran:))!

Kellemes hétvégét Mindenkinek:))! Üdv: Attila
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Kedves Attila56!
A pontosítás kedvéért a kirohanás szót Cathy222 és Te használjátok. pl.:
Kedves Attila56!
Emberileg megértem a kirohanásodat, de nehezen fogadom el. ...

Kedves Flamingó!

Véleményed szerint, miért kellene egy 1oo éve jól működő szimbólumot "megváltoztatni"?
Emiatt "eladhatóbbá" válna szerinted?
Nem kell, de sajnos "fogyasztói társadalom" vagyunk és mindent szeretünk megújítani.
Nem akartam, de kénytelen vagyok elővenni a mosóporos dolgot: az ultra már 50 évvel ez előtt is kiválóan tisztított. Ma szerintem már nem is kapható. A sellővel egyező nevű mosópor szinte minden évben új külsőt kap. Miért? Mert a vevők ráunnának.
Tudom most sokan felkapják a fejüket. A Reiki nem termék, hanem életforma! Ez így is van és mégis, ha tetszik, ha nem termék is egyben.
Valami újat kell adnia. Ezért van a Reikinek ennyi ága (és a zömük nyugaton "teremtődött").
Maga a reiki egyébként sem a markettingről szól, hanem a GYÓGYÍTÁSRÓL!!!
Hidd el én lennék a legboldogabb, ha a Reiki csupán a gyógyításról szólna.
Aki elkezdi a reiki tanulását, fogalma sincs a szimbólumokról, tehát a változtatásnak semmi értelme:))!
Ma már az Internet korában bárki megtalálja a "titkos szimbólumokat - akár színesben is -, de Stein Reiki könyvében is benne vannak. Tehát tud(hat)nak róla. Véleményem szerint felesleges is a titkolózás. A hülye trombitás példámnál maradva:miért kellene a hangszert elrejteni, úgyis csak a hozzáértő tudja megszólaltatni.
Azt veszem észre, hogy Te is tradicionális lehetsz, hamár ennyire véded a "mundér becsületét":))! - és ezért tartod "kirohanásnak" egy egyszerű véleményt:))!
Igen tradícionális ágról "szakadt" vagyok. De ismételten jelzem - én nem használtam fenti szót
De nálatok miről szól a mesterré beavatás, ha nem a pénzről, mivel nálatok 5oo ooo Ft min. míg a rai-nál mindez 37 5oo Ft-int!
Kérlek ne általánosíts! Bár én is megtehetném, de nem avatok. Úgyhogy nem mindenki ennyiért avat. Mestert amúgy sem gyakran avatnak.
De hadd kérdezzem meg központi előírás a 37 500? Akkor ez egy üzletlánc? (Bocs most méltatlanul gonosz voltam de ez egy TESCO lánc kontra kisboltok szituációként hat.)
Bocsáss meg ismét a "kirohanásomért" de szerintem Neked fogalmad sincs, hogy miről szól az Aroló/Tifár!

De röviden ismertetem, hogy legyen rálátásod!

Tehát: míg a reikinél akár 12 óra is eltelhet az energia adás, és a beépülése között, mert eleve a durva áramlatba kerül először, és csak utána a finom áramlatba.
Míg az arolónál, EGYBŐL a finom áramlatba kerül az energia, és a rengeteg szimbólumról már nem is beszélve!
De szinte a reikihez semmi köze sincs, csak annyi, aki a tanfolyamra jelentkezik, legyen némi alap fogalma az energetikáról!
Köszi az ismertetőt. De azt azért hadd jegyezzem meg, valami köze csak van, ha szinte kizárólag a RAI-sok oktatják. Vagy szerinted a RAI nem Reiki?
Elég "szomorú" hogy a nyugat miatt kell módosítani Usui életét, mert így nem tudja "megemészteni":)))!....
Elég szomorú, hogy Bruce Lee kung fu-jától a "polgári" Feng shui-ig rengetek keleti dolgot kellett "emészthetővé tenni a nyugat számára. Ez miért lenne kivétel?[

Jézussss!!! :)

Szóval nem vontam össze Jézust és Usuit, bár na és, ha ezt tettem volna? Éppen Jézus nem sértődne meg rajta. Talán Usui sem, akkor más miért tenné? Én csak analógiát vontam a nagy emberek életrajzi adataiban történő különös változásokat illetően. <o>:p</o>

Hogy az evangéliumi szövegeket ki írta át, hát az is egy külön téma, itt offnak számítana. De az is igaz, ahogy most Usui életrajza is, ahogy az evangélium is már számos verzióban létezik.
Ha már itt tartunk Egész könyvtárnyi vitairodalma van annak, hogy Jézus Reiki mester volt-e:
Similarities between the Healing of Jesus and Reiki
Science Fact or Science Fiction
Spiritual
Psalm
Nem folytatom, mert egyrészt angolul van (leglábbis amelyeket átböngésztem) és nem mindenki ért angolul, másrészt nem mindenkit érdekel.
Szóval ha Cathy222 párhuzamot is vont Jézus és a Reiki közé - nem Ő volt az első.
Sztem a reikinek is van marketingje. Mindegyik ágnak van. Amikor valaki azt mondja, hogy (általában() a tradis reikiben bezzeg milyen hibák vannak, az rejtetten, de marketinget folytat saját reiki ága érdekében. Naná, hogy nem csak a gyógyításról szól a dolog. Pénzről is szól. Az avatások áráról, a mesterfok áráról. Is. Meg a gyógyításról, a személyiség fejlődésről. Is. ...
De bizony hogy van marketingje. Pl a RAI-é (főként a kékkel jelölt sor)
Közben most nézem, hogy nem is az utolsó hsz. válaszoltam:))!

Bevallom Neked, nálam nem a pénzről szól a tanítás és a gyógyítás!!!

Tudom sokan ezt megkérdőjelezitek, de pl. nem régen jöttem haza Dunántúlról, mert volt egy ismerősömnek olyan betegsége, akikről már az oirvosok lemondtak, a szomszéd városban foglaltunk szobát, /hogy a párom azért közben ne unatkozzon, míg én a pácienssel foglalkozom/ és igenis ingyen és bérmentve kezeltem!
Jövő szerdán pl. Erdélybe megyek oda - vissza 1ooo Km!!! és szintén hasonló "ok" miatt megyek, hogy beteg embereket gyógyítsak meg, ill. a gyógyítási folyamatot beindítsam náluk!
Itt sem pénzről szól az egész, talán szállást kapunk, de teljesen önellátó rendszerben fogok ott lenni néhány napig.
Minden a kettő út, 1oo e. Ft/út körül volt/lesz, de én ezt vállalom, igaz nem keresek rosszul!
Szeretném ha tudna mesélni hasonló esetről, mert jó lenne tudni, hogy nem csak én vagyok egyedül ilyen "hülye" mert bizony nem egy ismerősöm nevezett már annak!

A tanfolyamok szintén nálam hasonlóan működnek, akinek nincs pénzze, az nem fizet, netán részletbe tud, teljesen mindegy!

Akár Szegeden is szoktam házhoz menni, aki annyira beteg, hogy nem tud eljönni hozzám, csak szólnak, hogy látogassam meg az illetőt!

Tehát elismerem, hogy vannak még nekem is hibáim, főleg az "előadásmódomban" de hiddjétek el, nem a rosszindulat szólal meg bennem, csak nem kedvelem az "igazságtalanságot" v. a "butaságot"!!!

A "beépülésről" csak annyit: mint tudjátok ezek az ágazatok, a "kézrátétesgyógyításról" szólnak, ez nagyban tényező, hogy ki - mennyi energiát képes "csatornázni" az Univerzumból és ebből átadni a páciensének!
Van akinél szintén azonnal beindul a gyógyulási fogyamat, ez a reikinél o -24 óráig lehetséges, az Arolónál ez o - 12 óráig, tehát nem mindegy!
De az Aroló még attól is másabb a reikitől, hogy kilehet tesztelni a betegségét is, egy teszt segítségével!
Mint tudjuk a karmikus /előző életből hozott/ beteségek nem tudjuk gyógyítani, netán csak enyhíteni!
Tehát ekkor a teszt segítségével ezt is meg lehet tudni!

De mint említettem, olvasgassátok az ajánlott oldalt, és ha valamit nem értetek, netán én írtam le értetlenül, kérdezetek bátran:))!

Kellemes hétvégét Mindenkinek:))! Üdv: Attila
Ez igen tiszteletre méltó. Azonban azok közül sem teheti ezt meg mindenki - aki "éli a Reikit".
Aztán magad is írod, hogy tanfolyami díjat szedsz (attól, aki megteheti) - vagyis elismered, hogy a Reiki (pontosabban az oktatása) sincs ingyen
Ettől függetlenül
 

attila56

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Flamingó!

Mit értesz az alatt, hogy a reiki esetében "újat kell adni"?
Bocsáss meg érte, de ha Te mint páciens eljönnél hozzám, és a segítségemet kérnéd az egészségeddel kapcsolatban, Téged érdekelne, hogy milyen módon, netán szimbólummal gyógyítanálak meg???
Tuti, hogy NEM! Tehát ezért nem kell az ÚJ!

Nézd meg a rai honlapján, hogy találsz-e szimbólumot??? NEM!!!

Én az összeszerűséget azért írtam le, hogy 37 5oo Ft, mert a nálatok ennek a többszöröse, és valahogy nem értem azt, miért kell "levenni" ennyiért az Embereket?

A Jógát pl. tudomásom szerint még sehol se fordították le a "nyugat nyelvére" MIÉRT???

De nem is értem, hogy a "nyugat" mennyivel "különb" hogy nem érti meg egy Indiából induló ágazatokat???
Ezért Elnézést Kérek a "nyugaton" Élőktől!!!

Nem tudom, hogy pl. Te mivel foglalkozol? - de gondolom még Te is pénzből élsz, sajnos még én is!
Tehát: nálam egy tanfolyam arról szól, hogy egésznapra kap mindenki enni és inni is, még az 5ooo Ft-os tanfolyamon is + beavatási kellékek + adót fizetek!!! és még sorolhatnám, tehát ha ezt nézzük nem sok "hasznom" van!
Arról már nem is beszélve, az eddigi taníttatásom 1,5 millió !!! Ft-omba van eddig!!! Tudom hihetetlen, de ha ezt nézzük nyílván valamikor szeretné az ember "visszakapni" akkor markettingről beszélünk, de én jóval szerényebben adom elő ezt, mint sokan ezt teszik!
Pl. Szegeden van egy Szellemgyógyász tanár, ő 15 ooo Ft-ért vizsgál meg valakit, hozzám bárki jöhet, ingyen megteszem, ha ezt kéri tőlem!!!
Tehát ezzel csak azt akarom "bizonygatni" hogy nálam nem pénzről szól ez az egész gyógyítás és tanítás, hanem hobbiról, és az benne a szép, hogy azt csinálom hobbiként, amit imádok csinálni!!!
Ezeket csak azért írom le, mert én nem vagyok azonos a rai-val, sőt vannak amivel még egyet sem értek, de az legyen a mi dolgunk:))!

A Rai, egy nemzetközi szervezetnek a neve, azaz ez a rövidítése R.A.I. ezen belől van reiki - aroló - szellemgyógyászat - angyal - lágy csontkovács, a többit nem sorolom el, mert nem foglalkozom vele, de akit érdekel elovashatja!

Az arolót azért csak a raisok tanítják, mert aki "újra megtalálta" az a rai Nagymestere, és gondolom levédette valamilyen formában!
De ha picit utána nézel a pránanadinak, akkor találsz "nyomokat" a témáról ott is!

További szép estét Mindenkinek!
 

Hakima

Kitiltott (BANned)
Félve kérdezek.Energia átadás és energia szerzés alaptanfojam alatt meglehet tanulni?Bioenergiát ne szivják le hogy tudok ellene tenni.Az erdö nagy fái adnak energiát a tenger part ad enegiát.Ha ezek nem akkor mi az ami ad és hogy lehet kérni fogadni.Bocsi engem ez érdekel.
 

attila56

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Hakima!

Kérdezz inkább bátran, rossz kérdés nincs, csak válaszba van ilyen:))!

Alap tanfolyam kimondottan erre szolgál, hogy tényleg az alapokkal ismerkedjen meg vele a tanuló, megismerkedik a csakra - energia stb. szavakkal, és megtanítják neki, hogy kell "befogadni" majd ezt "továbbítani"!

A bioenergia más téma, mert az a saját energiád, tehát ha nem kapsz "utánpótlást" akkor lemerülsz mint egy elem!

Jól mondot, az erdő fái, főleg az öregebb fák, a tölgy - bükk - kőris fák nagy energiát képesek kibocsájtani!

Ha 1x jársz egy olyan erdőben, ahol senki sem lát, ölelj át egy ilyen idősebb fát néhány percig, megfogod érezni, hogy mennyi energiát fogsz tőle kapni!

Gyakorlatilag, ha a tiszta szabad levegőn vagy, de mindenhol kapsz energiát, ha lehetne így a neten, még azt is megtanítám nektek, hogy lehet "látni" az energiát egy napos időben a szabadban!

Ha a fáktól kapsz energiát, akkor valahonnan nekik is kell kapniuk, mégpedig az Univerzumból!!!

De a legegyszerűbb, tedd imára össze a kezed, és kérj energiát, meglátod "melegedni" fog-e a tenyered! Ez olyan gyakorlat féle csak:))!
A lényeg az benne, hogy tisztán és őszintén tedd mindezt!
 

Jogica

Állandó Tag
Állandó Tag
Reiki tanfolyam

Sziasztok!
smiley.gif


Reiki II tanfolyamot tartunk 2007. szeptember 8-án, Budapesten.

Szeretettel várunk mindenkit,
akinek már meg van az I-es fokozata (feltétel: I. oklevél bemutatása),
illetve ismétlőket (ők ingyenesen vehetnek részt, feltétel: a II. oklevél bemutatása).

Jelentkezni, illetve további információkat kérni az e-mail címemen lehet: [email protected].

ui:a későbbiekben Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is lesznek tanfolyamok (REIKI I-II).
Ezekre előre is lehet jelentkezni!
wink.gif


Csodás Napot mindenkinek!


Sziasztok!

Még van hely a tanfolyamra.;)
Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

További szép napot!!!:cool:
 

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
Hakima, hogy szaporítsam a szót: ha felsóhajtasz, hogy "Uram, adj erőt", akkor is kapsz. De igazából én is a romantkius tengerpartos, erdős-fás energiaszerzésre szavazok. Lehet ölelgetni a fákat, vagy csak leülni, és szemlélni, felfedezni az aurájukat, és akkor is feltöltődsz. Van, aki kövekből töltődik, van, aki színekből. Bármiből lehet sztem.
 
Oldal tetejére