Szép festmények, műalkotások

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Sch.E.

Állandó Silver Tag
Állandó Tag
Ferenczy Károly: Festőházam Nagybányán

image.aspx
 

Zsafi

Állandó Tag
Állandó Tag
Kupeczky János(Jan Kupecký)

kupecky.jpg Kupeczky János(Jan Kupecký) , festő, Bazin, (Pozsony vm.) 1667, +Nürnberg 1740. Csehországból emigrált huszita szülőktől származott és 15 éves korában elhagyta Magyarországot, de hozzánk fűzi szülőhelyén kívül ez is, hogy munkásságának irodalmi méltatásával és képeinek gyűjtésével leginkább magyarok foglalkoztak. Bécsben Klaus festőnél, aztán Rómában Fusseli svájci származású festőnél tanult s Rómában le is telepedett, mint arcképfestő. 22 évi római tartózkodás után Bécsbe ment, itt az udvar számára is dolgozott, de huszita vallása miatt távoznia kellett. Ekkor Nürnbergbe költözött s haláláig ott működött. Kupeczky kiváló arcképfestő volt. Képeinek színezésén Rembrandt hatása látszik. Képmásai legtöbbjét B. Vogel reprodukálta mezzotinto modorban, (Nürnberg, 1715). A Szépművészeti Múzeumban 6 képe van, (köztük A művész családja és a Tárogatós férfit. Műveinek nagyobb sorozata van a Fővárosi Képtárban is önarcképe a Firenzei Uffiziben, Stuttgartban, Braunschweigban, New Yorkban. Irodalom: Nyári S., (1889), Schafarzik, (1928). L. a 380. képtáblát.
(Metapédia)

41145-Jan Kupecky-Portrait_Of_Adam_ManyokiPortrait Of Adam Manyoki.jpg KupeckySémantika Kupeckého portrétu s manželkou a synom (1719.jpg
Jan Kupecky1portrait of the court musician josef lemberger.jpg 058 Jan Kupecky, Alegorie Malirstvi. Patrne 1716, Alegorie Malirstvi. Patrne 1716.jpg
Jan Kupecky.jpg
 

Sch.E.

Állandó Silver Tag
Állandó Tag
René Magritte: Ez nem egy pipa

René Magritte belga szürrealista festőművész(1898-1967). Magritte életművének visszatérő témája az ábrázolás és az ábrázolt dolgok, illetve a nyelv és a valóság egymáshoz való viszonya. Ennek példája egyik leghíresebb alkotása, amely egy pipát ábrázol, alatta ezzel a felirattal: Ez nem egy pipa (Ceci n'est pas une pipe). A témát többször is feldolgozta a festő.

Ren%C3%A9%20Magritte.jpg
 

Zsafi

Állandó Tag
Állandó Tag
William-Adolphe Bouguereau (November 30, 1825 – August 19, 1905) was a French academic painter. William Bouguereau was a traditionalist; in his realistic genre paintings he used mythological themes, making modern interpretations of classical subjects, with an emphasis on the female human body.

Csak néhány képet teszek hozzá...(amelyek nekem - ma - tetszenek...)
William-Adolphe_Bouguereau_(1825-1905)_-_The_Remorse_of_Orestes_(1862).jpg
back-fields-1898.jpg beaut-romane-1904.jpg
 

Akhilleusz

Állandó Tag
Állandó Tag
Edgar Degas: Zenekar az operaházban

Francia festő és szobrász. Amikor a Louvre-ban Velázquez egy képét másolta, ismerkedett meg Manet-val, aki bevezette őt az impresszionisták köreibe. Az irányzat más követőitől azonban egyrészt társadalmi hely- zete, ami jómódot biztosított neki, másrészt az különböztette meg, hogy nem érdekelte a természet.
Ennélfogva nem is foglalkoztatták a szabadban létrejövő fényhatások, ehelyett inkább embereket választott festői témájául, és korszerű művészi felfogását a legapróbb mozdulatok gondos kidolgozásában kamatoztat- ta. A múló pillanat megragadásának volt a nagymestere.
Legkedveltebb modelljei a balet- táncosnők voltak, akiket sok képen örökített meg. Ezenkívül még a kávéházak és a lóversenyek világa állt érdeklődésének homlokterében.

orchestra_at_the_opera_house1870kicsi.jpg
 

dzseff

Állandó Tag
Állandó Tag
Dinnyés Ferenc

Dinnyés Ferenc

(Budapest, 1886. május 24.–Szeged, 1958. április 18.)

1907-1910: Magyar Képzőművészeti Főiskola, mesterei: Ferenczy Károly, Hegedűs László. Szegeden élt. 1910 körül tanulmányúton járt Párizsban, ahol mindenekelőtt Van Gogh és a Fauve-ok művészete hatott rá. Képein a kontrasztos színek ritmikus gazdagságát éppúgy kihasználta, akár a fény-árnyék jelenségekben rejlő drámai, dinamikus lehetőségeket. ~ festészete egészében az expresszív színkezelés és a szerkesztő elvű építkezés egységére alapozódott, ami főként a Szocialista Képzőművészek Csoportja szellemiségével rokonítható. Az 1930-as évektől azonban elvontabb, zaklatottabb és misztikusabb képek kerültek ki az alkotó műhelyéből. Előtérbe kerültek a szimbolikus, biblikus látomások, amiket organikus, csavart, vonagló formákkal közvetített. Itt a szecessziós kifejezés nyugtalansága szervesen összefonódott az expresszív előadás érzelmi lendületével.
 

Csatolások

  • Dinnyés Ferenc - Öreg Utca a Dömötör toronnyal.jpg
    Dinnyés Ferenc - Öreg Utca a Dömötör toronnyal.jpg
    76 KB · Olvasás: 20
  • Dinnyés Ferenc - Külvárosi utcarészlet.jpg
    Dinnyés Ferenc - Külvárosi utcarészlet.jpg
    42.4 KB · Olvasás: 19
  • Dinnyés Ferenc - Ház az alsóvárosban.jpg
    Dinnyés Ferenc - Ház az alsóvárosban.jpg
    87.4 KB · Olvasás: 20
  • Dinnyés Ferenc - Győri ház.jpg
    Dinnyés Ferenc - Győri ház.jpg
    219.3 KB · Olvasás: 19

Zsafi

Állandó Tag
Állandó Tag
Ivan Aivazovsky

aivazovsky000.jpg Ivan Konsztantyinovics Ajvazovszkij (Feodoszija, Oroszország, ma: Ukrajna, 1817. július 17. – Feodoszija, 1900. április 19.) 19. századi örmény származású orosz festő, a romantikus tájképfestészet nagy alakja. Hosszú élete során mintegy 6000 képet készített, festményeinek központi témája a tenger.
A művész felesége (Aivazovsky festménye)
Portrait of teh artist's wife.jpg
 

Zsafi

Állandó Tag
Állandó Tag
Robert Hammerstiel

Robert Hammerstiel.jpg Robert Hammerstiel (born 18 February 1933 in Vršac, Kingdom of Yugoslavia) is an Austrian painter and engraver. Hammerstiel is internationally recognized through numerous awards. He is also a Honorary member of the Vojvodinian Academy of Sciences and Art.
(Wikipedia)
Winterreise.  Leopold Museum..jpg Legendärer Abend Farbholzschnitt auf Bütten 76 x 56 cm.jpg
The Danube-Swabian Passion.JPG Pieta cca. 1994.jpeg
Glöcknerknabe 1998.jpg
Clochards 1992.jpg
 

gledag

Állandó Silver Tag
Állandó Tag
Kocsmabelsők a flamand festészetben.

Kocsmabelsők a flamand festészetben:
 

Csatolások

  • Adriaen_van_Ostade.jpg
    Adriaen_van_Ostade.jpg
    111.5 KB · Olvasás: 28
  • David The Younger Teniers1.jpg
    David The Younger Teniers1.jpg
    37.2 KB · Olvasás: 24
  • David The Younger Teniers3.jpg
    David The Younger Teniers3.jpg
    59.8 KB · Olvasás: 25
  • Jan Steen- Landlady in tavern.jpg
    Jan Steen- Landlady in tavern.jpg
    108.9 KB · Olvasás: 25
  • Jan_Steen_022_colour_version_01.jpg
    Jan_Steen_022_colour_version_01.jpg
    138.7 KB · Olvasás: 25
  • Léonard Defrance - Interior of an Inn.jpg
    Léonard Defrance - Interior of an Inn.jpg
    49.6 KB · Olvasás: 23
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére