Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet II.

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

piano71

Állandó Tag
Állandó Tag
Megosztottam a leveledet a face csoportban és az első reakció az alábbi volt.

"Kedves Kollegák! Most is az a véleményem ,hogy senki nem kényszerített minket erre. A kollegáim a jelenlegi béremnél sokkal kevesebbért igyekeznek helytállni amikor én nem vagyok. Mi meg lejáratjuk magunkat, hogy vacakolunk ilyenekkel."

AKKOR MIRŐL BESZÉLÜNK?????
Köszi a megosztást!
Utóbbi szóval újra élve, ne csodálkozzunk, hogy "megosztás" van közöttünk is, hiszen mindannyian másképp éljük meg a dolgokat. Bármennyire is szomorúan hangzik, ehhez jogunk van, végül is magunk döntjük el, "melyik úrnak szolgálunk". Én személy szerint a gyerekekért élek, mindent ezért vállaltam és csinálok (és a lelkem mélyén tudom, hogy a legtöbb pedagógus így gondolkodik). Amikor elkezdtem a pályát (az új életpályát is beleértve), azzal a reménnyel kezdtem el, hogy érvényesülni fog ez a szemlélet. Ahhoz képest mára már látom, hogy egész más irányt vett a minőség fejlesztésére kiagyalt rendszer, amiből éppen a gyerekek nem profitálnak (és akkor még a kollégákról nem is beszéltünk, akikre a válaszoló is hivatkozik).
Nem ebbe vágtam bele, nem ezt vállaltam, amit most a nyakamba akarnak sózni. Mi több, még szorítanak is a kötélen! Szankcionálnak, elvonnak, agyon ellenőriznek, közben a valódi ígéret, hogy: az oktatás minősége és a pedagógusok megbecsülése javuljon, távolról sem érvényesül! Úgyhogy igenis azt gondolom, hogy a jelenlegi szerződéssel (is) belekényszerítenek valami olyanba, amiről szó nem volt "annak idején". Mert hogy mozgójárdán, vagyunk, amolyan kényszerpályán, ha lelépünk róla, visszaesünk - anyagilag és fokozatban is. De talán jobban is vágyom arra, hogy az időmnek azt a részét is a gyerekekre szánjam, amit most vacakolással töltünk (merthogy pl. a sok felesleges adminisztráció is mi más lenne??). A szomorú az, hogy ezt a munkát, az ízig-vérig pedagógusmunkát mégsem kívánják honorálni, csak a "kényszermunkát".

A KÉRDÉSEM EZEK UTÁN: LESZ EGYÁLTALÁN EBBŐL A PETÍCIÓBÓL VALAMI?
 

tanci46

Állandó Tag
Állandó Tag
Add a címeket és megyek oda nyaralni, pihenni hétvégére!!!
Az egész országot bejárom 3 ezer/éjszakáért....
A szilveszter 5 ezer? Az is érdekelne!
Én így járom az országot :) Mármint magánúton. 4 csillagosra sosem volt pénzem. Szeretek utazni, egy 4 csillagos szálloda 1 éjszakai szállásdíjából 8-8 éjszaka kijön magán apartmanban. Eddig csupa kulturált, rendezett helyen jártam. Még az sem számít, h hétvége, ünnepnap-e . A szállás.hu-n kell keresni, és a kisflavakat kedvelem, rá lehet keresni hely és dátum szerint, és beállítani, h "olcsók elől" és akkor nem a 100 ezressel kezdi, hanem alulról, ahol a 1500-2000 fő még közös fürdőt jelent, 2500/fő/éj től jönnek a saját fürdőszobás (általában konyhával v főzőfülkével is rendelkező) szobák. Fotók is vannak, meg rengeteg vendégértékelés, így láthatod, mit sóltak hozzá mások. Ha egy hely nem szép, akkor a 40-50 véleményből kiderül. Évek óta így utazom, még 1-szer sem csalódtam.

Lehet hivatkozni sok mindenre!
Azért már vannak itt olyanok, akik csak 1-2 cseppre várnak és felállnak!
Nem lehet a tanítás mellett ennyi pf-t elemezni!
Kéthetente 1 szimpla: oké! Vállalható és megcsinálható. Becsülettel.
Voltál már olyan helyzetben, hogy megcsörrent a mobilod és a vezető hívott? És még azt sem tudtad, vajon melyik is az, mert sem a ped neve, szakja, iskolája nem volt ismerős??? Mert annyi pf van a fejedben, hogy azt sem tudod, hogy most mi van?
Mert a leveleket futószalagon írod és küldöd, mikor milyen szerepben és hanyadik alkalommal fogod már szinte finoman könyörgőre a levelet, hogy azt a k..va felületet töltse már ki rendesen és ne csak azt írja be, hogy várjuk szertettel és nem érti meg miért? Vagy üldözöd a vezetőt, mert a postafiókja tele van, de a kérdéseket holnapig van ideje megcsinálni és már 3 alkalommal írtál, hívtad üzenetet hagytál?!

Embertelen, mennyi feszültség és idegeskedés... Ha vezető eljárása van, ott legalább a delegált szakértő és vele nem lesz gond, szépen határidőre és ügyesen dolgozik...
Én még csak szimpláknál éltem át, hogy 5 pf van nyitva... a dupla eljárásokat éjjel láttam... Nem kívánom senkinek!
50-100 oldalas tanfelügyeleti jkv? Én csak olvastam a vázlatot hozzá....
Nem vagyok nyafogós, sokat megéltem már... Hozzám fordulnak sokan priviben, hogy segítsek.... mert már olyanban volt részem, amivel mások megakadtak! Én VELETEK éltem túl a kemény helyzeteimet... apróságokat nevetve korrigálok... (a helyszínen is, mert sokmindent megéltem az ősszel..).

Azt, hogy kifacsarnak.... ezt nem bírom!!!!
Azért vagyok mesterped, mert van tudásom és tapasztalatom, naprakész a jogszabályokban, az eljárásokban. Ezt a tudást fizetik meg a ped2-mester közti összeggel.
A kirendelésért mit kapok? Kimerültséget, átdolgozott éjszakákat és még sorolhatnám! Hosszan!

Amíg a 2016-ban nem szakértő mesterré válók heti 2 órában mentorálnak a 26 felett ezért a bérért én mit teszek???????
8 óra bizony kell az eljárás napjára + lezárásra. Előzetes értékelés: 4-8 óra a pf alapossága miatt (15 oldalas óravázlat vagy 2 oldal táblázat, 6 oldalas reflexiók vagy 2-3 sor: az óra a célját elérte, jól éreztem magam..) Minimum 1-2 óra a levelezésre (oké, sablonnal dolgozom, de mindig van valami, ami miatt ki kell egészíteni!+ kb 3-6 levél eljárásonként), előzetes átvizsgálás a hiányosságok miatt: a a betöltés sem mindig megy!, nekem a listám ált fél oldalnyi (5-15 dokumentumban találok ezt-azt!) min 3 óra rohamtempóban...

És fiatalosan, gyorsan dolgozom... Akárhogy számolom ez min 2 nap! szimpla esetén...

Kedves tanci46!

Kívánom, hogy ne kelljen hozzám fordulnod az eljárásaid gubancaival kapcsolatban a segítségemet kérve, és mindent tudj elvégezni 8 óra alatt, éjjel aludni, élni nappal....
Ha gondod van, írj, válaszolok!
Sokan "összeakadtak" velem az elején, de egy ilyen kezdéstől képes vagyok elvonatkoztatni... A feladat, a célorientáltság vezet, ne aggódj emiatt! És örülni fogok, ha neked is segíthetek...
s3_189831_2558362_76984
anett5
Kedves Anett! nem igazán értem, miért nekem mondod.. Én ezeket ugyanúgy tudom. Ugyanakkor- nem csak mostanról, már korábbi munkámból is- ismerem a hivatalnoki gondolkodást. Papíron minden olyan egyszerű és kiszámítható. Sosem fogják kipróbálni. Elég a fb-on körülnézni, és meglátod, hogy vélekednek rólunk az oh dolgozói magánemberként. Mi mind ráérő naplopók vagyunk. A múltkor már letiltottam egy nőt, az ismerősöm ismerősnek az ismerősét, aki vmi hétköznapi panasznál kifejtette, h a tanárok tele vannak szabival, fele évben nem dolgoznak, a mesterek meg még a felét sem. A mh-e az oh volt... kössssz....

Én felhívtam a helyi POK-ot, megmondtam, hogy a január 21-i kirendelés azt jelenti, hogy a karácsonyt 2 portfólió böngészésével tölthetném. Mondták, hogy sajnos az ünnepnapokat nem tudják figyelembe venni. Megmondtam, hogy akkor ezt rakom be a három gyereknek a karácsonyfa alá. :)
Jan21 -et valószínűleg törölni fogják. Hogy is tervezhetik be, ha még nincs érvényes szerződésed? Vagy te már visszaküldted? Ha nem, várj vele 21. késő estig. Így tuti, jan 25 előtt nem rendelhetnek ki sehova, de azt hiszem, még február elejéig sem...
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

kaktusz68

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon megkeveredtem, új helyzetem van, időm pedig nincs. Segítséget kérek!
A PSZE-nél: 20/2012 alapján: 154. §210(1) A pedagógus ellenőrzésében az érintett pedagógussal azonos munkakörben és intézménytípusban szerzett legalább ötéves szakmai gyakorlattal rendelkező pedagógus vehet részt.
Minősítésnél tanárként elküldhetnek óvónénihez elnöknek?
 

anett5

Állandó Tag
Állandó Tag
Az OH-delegáltság feltételei, és a feladatok le vannak írva valahol egy helyen?
Az azonos intézménytípus nem feltétel, vagy nem az lenne logikus?
Vezető.... Más nem kell!
Logikailag a delegált így pártatlan lesz, a helyi helyettes helyébe lép: pf értékelés, órát néz.
Szervezni nem tud, mert nem helybeli= másik intézményben dolgozik.
 

gildi

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon megkeveredtem, új helyzetem van, időm pedig nincs. Segítséget kérek!
A PSZE-nél: 20/2012 alapján: 154. §210(1) A pedagógus ellenőrzésében az érintett pedagógussal azonos munkakörben és intézménytípusban szerzett legalább ötéves szakmai gyakorlattal rendelkező pedagógus vehet részt.
Minősítésnél tanárként elküldhetnek óvónénihez elnöknek?
Igen. Nálunk is tanító volt az elnök a minősítéseken.
 

anett5

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon megkeveredtem, új helyzetem van, időm pedig nincs. Segítséget kérek!
A PSZE-nél: 20/2012 alapján: 154. §210(1) A pedagógus ellenőrzésében az érintett pedagógussal azonos munkakörben és intézménytípusban szerzett legalább ötéves szakmai gyakorlattal rendelkező pedagógus vehet részt.
Minősítésnél tanárként elküldhetnek óvónénihez elnöknek?
Igen. Elnök bárki lehet.....
Emiatt már a sokadik "szakos" útmutatót olvasgatom.... Ovi, ped szak szolg és a tanárgyak.... Mindig tanulok!!!!

Sziasztok!
Ránéztem a saját oldalra.
Amegvalósultakat kivették, a decemberi még látható.
A törlések is csökkentek.
Most 15 eljárás van nálam, tegnap 30 közeli volt....
Legalább áttekinthetőbbé vált.
Jan 21, 28 van, feb 4 is....
Jan 7 még él, jan 14 torolve....
Dupla tanf , majd rá 1 hétre mégegy, majd megint.... Kibírhatatlan ennyiígy egymást követően, az írásaitok alapján.....
Majd csak jön acsoda...
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

gildi

Állandó Tag
Állandó Tag
1-2 nap kihagyás és alig bírom követni a hozzászólásokat.
3 órám ment rá, hogy ped. elvárásokat feltöltsem 2 nappal ezelőtt. Valamiért az egyik intézményegységét elfogadta, a másikét (ua.) nem.
Természetesen mi is megkaptuk a karácsonyi csomagot. Február 9-én dupla minősítés, február 11-én minősítés delegáltként saját óvodában. A szaktanácsadói feladataimat még nem ismerem, mert a jövő éviről még nem kaptunk tájékoztatást.
Áprilisban dupla (pedagógus) tanfelügyelet egyik ellenőrzött tagja leszek a velem egy csoportban lévő kolléganőmmel. Reggel egyikünk 2 órás tanfelügyelete, majd ugyanabban a csoportban még 2 óra. Nálam ki lesz bent az óvoda részéről?, tagóvodavezető vagyok. Szerintetek ez megvalósítható 1 napon? Még az is benne van a pakliban, hogy a vezetőnk felmondási idejére vezetői megbízást kapok (más nem felel meg a feltételeknek).
Nem a látogatástól tartok, hanem kivitelezéstől. Hogyan fog ez lezajlani?
 

tanci46

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Ránéztem a saját oldalra.
Amegvalósultakat kivették, a decemberi még látható.
A törlések is csökkentek.
Most 15 eljárás van nálam, tegnap 30 közeli volt....
Legalább áttekinthetőbbé vált.
Jan 21, 28 van, feb 4 is....
Jan 7 még él, jan 14 torolve....
Dupla tanf , majd rá 1 hétre mégegy, majd megint.... Kibírhatatlan ennyiígy egymást követően, az írásaitok alapján.....
Majd csak jön acsoda...
Szerintem a január elején lévőket törölni fogják még a napokban. Honnan ilyen tuti biztos az oh, h minden szakértő aláírja a szerződést? Csak annak lehetne jan elejére, közepére kirendelése, aki már visszakldte! Aki még nem, arrról nem tudhatják, vállalja-e megint! És még akkor sem tudhatnák biztosan, ha alkalmanként 200 ezret fizetnének, mert akkor is lehetne bárkinek bármi családi ok, külföldre költözés, stb , ami miatt nem tudja folytatni, nem hogy így.
 

anett5

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem a január elején lévőket törölni fogják még a napokban. Honnan ilyen tuti biztos az oh, h minden szakértő aláírja a szerződést? Csak annak lehetne jan elejére, közepére kirendelése, aki már visszakldte! Aki még nem, arrról nem tudhatják, vállalja-e megint! És még akkor sem tudhatnák biztosan, ha alkalmanként 200 ezret fizetnének, mert akkor is lehetne bárkinek bármi családi ok, külföldre költözés, stb , ami miatt nem tudja folytatni, nem hogy így.
Korábban elfogadtuk, novemberben írták ki.
A 7- i nagyon problémás. Attól nem tartok, mert a vége borítékolható....

Kedves Anett! nem igazán értem, miért nekem mondod.. Én ezeket ugyanúgy tudom. Ugyanakkor- nem csak mostanról, már korábbi munkámból is- ismerem a hivatalnoki gondolkodást. Papíron minden olyan egyszerű és kiszámítható. Sosem fogják kipróbálni. Elég a fb-on körülnézni, és meglátod, hogy vélekednek rólunk az oh dolgozói magánemberként. Mi mind ráérő naplopók vagyunk. A múltkor már letiltottam egy nőt, az ismerősöm ismerősnek az ismerősét, aki vmi hétköznapi panasznál kifejtette, h a tanárok tele vannak szabival, fele évben nem dolgoznak, a mesterek meg még a felét sem. A mh-e az oh volt... kössssz....
Elnézésed kérem... Ki kellett írnom.... Épp a gondolataidra koncentráltam és ez lett belőle.

Rám férne az a rengeteg szabi...
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

gtszg

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Szakértő Kollégák!

Végre elolvastam a megbízási szerződést. Felhívnám figyelmeteket, hogy az előző évi szerződésünk dec. 31.-ig érvényes, a mostani kezdete 2016. jan. 4.

Ma írtam a POK-nak, hogy jelenleg folyamatban levő minősítési megbízásom van. A védés idejét jan. 12-re módosították (dec. 8-ról), ez azt jelenti, hogy a kérdéseket jan. 3-ig kell nekem megküldeni, én 5.-ig küldöm a pedagógusnak.
A 2 időpont közötti időre (amikor is tevékenység van) jogilag nincs érvényes megbízásom. Kértem a szerződés érvényességének módosítását 2016. jan. 1-re.
Gondolkodjatok el ezen.
 

Napocska10

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Szakértő Kollégák!

Végre elolvastam a megbízási szerződést. Felhívnám figyelmeteket, hogy az előző évi szerződésünk dec. 31.-ig érvényes, a mostani kezdete 2016. jan. 4.

Ma írtam a POK-nak, hogy jelenleg folyamatban levő minősítési megbízásom van. A védés idejét jan. 12-re módosították (dec. 8-ról), ez azt jelenti, hogy a kérdéseket jan. 3-ig kell nekem megküldeni, én 5.-ig küldöm a pedagógusnak.
A 2 időpont közötti időre (amikor is tevékenység van) jogilag nincs érvényes megbízásom. Kértem a szerződés érvényességének módosítását 2016. jan. 1-re.
Gondolkodjatok el ezen.
Azoknak a 6. és 7. turnusban végzetteknek, akik kaptak január elejére megbízást, egyáltalán nincs decemberre szerződésük, és mestertanár besorolásuk sem. Láthatólag ez az OH-t nem zavarja. Amikor felhívtam a POK-ot, azt mondták, ezt az OH írta ki. Jogilag furcsa. (Anyagilag is.)
 

pappica

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Szakértő Kollégák!

Végre elolvastam a megbízási szerződést. Felhívnám figyelmeteket, hogy az előző évi szerződésünk dec. 31.-ig érvényes, a mostani kezdete 2016. jan. 4.

Ma írtam a POK-nak, hogy jelenleg folyamatban levő minősítési megbízásom van. A védés idejét jan. 12-re módosították (dec. 8-ról), ez azt jelenti, hogy a kérdéseket jan. 3-ig kell nekem megküldeni, én 5.-ig küldöm a pedagógusnak.
A 2 időpont közötti időre (amikor is tevékenység van) jogilag nincs érvényes megbízásom. Kértem a szerződés érvényességének módosítását 2016. jan. 1-re.
Gondolkodjatok el ezen.
Tisztelt Cím!
A mai napon megkaptam az OH levelét a 2016-os kirendelésekről, azok elfogadásáról. A kirendeléseket láttam a bizottság felületén.
Kérdésem a következő:
Miként lehet december 17-én arra felhívni a szakértőket, hogy a 2016-os kirendeléseket 10 napon belül fogadják el, mikor még nem rendelkezünk 2016-ra szóló szerződéssel? A szerződések visszaküldési határideje december 21.

Most ezt küldtem a POK-nak.
 

gtszg

Állandó Tag
Állandó Tag
Miután a bevételt a magánszemély/pedagógus kapja, abból alapból az következne, hogy a számla is a magánszemély/pedagógus nevére legyen kiállítva.
Sajnos nem így van. A Tájékoztató szerint:

A számlát az alábbi címre kell kiállítani:
Oktatási Hivatal 1055 Budapest, Szalay u. 10-14.

Postai úton beküldeni:
Oktatási Hivatal Tanügy-Igazgatási és Területi Koordinációs Főosztály 1055 Budapest, Szalay u. 10-14.
 
Kedves Canadások! Néhány hónapja olvaslak Titeket, igyekszem tanulni a hozzászólásaitokból, példaértékű hozzáállásotokból. Tegnap megkaptam a következő félévi feladataimat. Legelső minősítésem óvodában lesz - tanár vagyok -, ami még nem lenne baj, de német nyelvű foglalkozással, foglalkozástervvel és tematikus tervvel. Mivel a német nyelvhez nem igazán konyítok, hogyan oldhatnám meg a problémát? Kérjem a terveket magyarul, vagy maradhat németül, ha a portfólió magyar? Ha visszamondom, a kolléga újabb időpontra várhat. Mivel vezető, OH delegált is lesz. Köszönettel fogadok minden jó tanácsot.
 

lányos

Állandó Tag
Állandó Tag
És, hogy ne legyen hiány a mai napon se, itt egy újabb hangulatkeltő, számost pontatlanságot, csúsztatást tartalmazó cikk: http://hvg.hu/itthon/20151217_tanfelugyelok_iskola_tanarok_OFI_Emmi (Pedig hogy szeretem a HVG-t!)
No így indulok tanfelügyelni 15 percen belül :confused:

Azért az meg még durvább, hogy a cikk alatti kommentekben szóról szóra idéznek egy tegnapi/tegnapelőtti canada-s hozzászólást a gyermekéhezésről.....Ezek szerint nemcsak az OH olvassa a lapjainkat!!!!!
 

Giczi Éva

Állandó Tag
Állandó Tag
Jan21 -et valószínűleg törölni fogják. Hogy is tervezhetik be, ha még nincs érvényes szerződésed? Vagy te már visszaküldted? Ha nem, várj vele 21. késő estig. Így tuti, jan 25 előtt nem rendelhetnek ki sehova, de azt hiszem, még február elejéig sem...
Nem, még nem írtam alá. Sőt lehet, hogy nem is fogom. IKT-innovátor, vezető-helyettes és nem mellesleg tanító vagyok, aki jövőre első osztályban fog tanítani. Dőlt betűvel, amihez nincs tankönyv (már). Tehát azt is én csinálom. Nem hiszem, hogy minden területen helyt tudok állni lelkiismeretesen. Már pedig amit csinálok, azt igyekszem legjobb tudásom szerint. A mostani szerződés és látogatási beosztás sajnos ezt nem támogatja. Azért nagyon köszönöm a jó tanácsot.:)
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére