TÁRSASJÁTÉKOK III.

AndiC témája a 'Gyerekeknek' fórumban , 2015 Január 8.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. pearll

  pearll Állandó Tag

  meg akár a google-n is rá lehet keresni úgy hogy:
  <megadod mit keresel> site:boardgame(...).ru
  ;)
   
 2. Awiki

  Awiki Állandó Tag

  Sziasztok! Keresném Reiner Knizia: Genial nevű játékát. Egyszer régebben mintha láttam volna fent, de már nem találom. Valaki fel tudná tenni? Előre is köszönöm a segítséget!
   
 3. Csokiturmix

  Csokiturmix Állandó Tag

  Ezt találtam :dr_33:
  Játékszabályt nem találtam hozzá. De úgy gondolom, hogy a létrán fel-le illetve a vizes tömlő amerre mutat arra kell lépni amerre állnak.
   

  Csatolt fájlok:

 4. Alamuszi

  Alamuszi Állandó Tag

  Cronberg
  - ez a játék már rég megvan a gépemen, de szabályt még nem találtam hozzá eddig, ma sikerült, de ezt sem értem, lenne valakinek ideje nagyvonalakban segíteni, hogy is játsszuk?
   

  Csatolt fájlok:

 5. youlcsi

  youlcsi Állandó Tag

  Pzsoofi kedveli ezt.
 6. Bzsomb

  Bzsomb Állandó Tag

  KISVAKOND és barátai - "Ki nevet a végén" (Ravensburger)
  29cf2c10-3be5-4751-be35-bc9445a667e1.jpg
   

  Csatolt fájlok:

 7. pbrigi

  pbrigi Állandó Tag

  Sziasztok!
  Nézegettem a bgg-t és az Időhullámnál többen emlegetik a Fairy tale nevű kártyajátékot. Itt a régi topikban is fent van. Megcsinálta végül valaki? Tapasztalat? 100 lap. Annyit nem kezdek vagdosni, ha egyébként nem valami nagy szám.
  Köszi!
   
 8. 4xmami

  4xmami Állandó Tag

  Nem lehet rossz,mert többféle redizájn változata van,gondolom ha nem jó,nem állnak neki egyesével átszerkeszteni a kártyákat.:)
   
 9. pbrigi

  pbrigi Állandó Tag

  Hát igen, meg comment is rengeteg van hozzá. Sokan játszák. :) Köszi! Megpróbálom, aztán max. elpocsékoltam némi időt, meg festéket. :)
   
 10. pbrigi

  pbrigi Állandó Tag

  Vedd magadhoz a színedhez tartozó figurát és a jelölőket. Keverjétek meg a rombusz lapkákat. A játék óramutató járásával megegyezően megy. Két lehetőséged van, vagy egy jelölőt teszel le egy kereszteződésbe, vagy húzol egy rombuszt és azt rakod le. Ha egyik sem lehetséges, akkor passzolhatsz.
  A jelölőt csak olyan kereszteződésbe lehet rakni, ahol van legalább egy rombusszal még nem fedett háromszög. Nem lehet jelölőt rakni olyan kereszteződésbe, amely egy "őr" mellett van, ha az már nem fedhető le egy rombusszal. A jelölő addig a helyén marad, amíg legalább egy lefedetlen háromszög van mellette. Kivétel, ha a jelölőt elkergeti egy felébresztett őr. Rombusz lerakása: húzol egyet a lefordított rombuszok közül, majd azt képpel felfelé lehelyezed két szabad háromszögre. A lerakott rombusz nem fedhet le egy már lent lévőt. Ekkor két dolog történhet. Azonnal pontot szerzünk, ha egy jelölő körül az összes háromszöget lefedtük. A figuránk annyit lép előre, amennyi a jelölővel szomszédos háromszögek csúcsán lévő számok összege. A jelölőt visszaveszi a tulajdonosa, később újra lerakhatja. Abban az esetben, ha egy háromszög már nem fedhető le rombusszal (izolálódik), akkor a lefedetlen háromszög aktiválódik. Az "őr" azonnal elkergeti a körülötte lévő összes jelölőt, azok visszakerülnek tulajdonosukhoz, és később újra felhasználhatók. A címerpajzs és a park csak a végelszámolásnál aktiválódik.
  A játéknak akkor van vége, ha már senki nem tud sem rombuszt, sem jelölőt elhelyezni a táblán. Az nyer, akinek a figurája legelőrébb jutott a pontozótáblán. Ha több játékot játszunk egymás után, akkor a figurákat a pontozótáblán lehet hagyni, és a következő játékban a már kialakult állásból folytatni. (Gyakorlatilag összesíteni több játék eredményét.)
  A végeredményhez értékelni kell a még a táblán lévő jelölőket. A címerpajzs mellett a negatív számok pozitívra változnak. Az egy park melletti jelölők esetében az értékek megduplázódnak, két park mellett négyszereződnek, ha három park mellett áll egy jelölő, akkor nyolcszorozni kell. Ha egy jelölő mellett címerpajzs és park is van akkor előbb a címerpajzs fejti ki a hatását, aztán a park. Minden értékelt jelölő után lépni kell a megfelelő színű figurával a pontozótáblán.

  A játékszabály végén van pár példa a számolásra. Azt nem néztem meg, mert nekem annyira egyértelműnek tűnik elsőre. Ha mégis gond van az értelmezéssel, akkor szóljatok, és megnézem.
   
  teca63, cfthn és angelusz kedveli ezt.
 11. pbrigi

  pbrigi Állandó Tag

  Bocs, mégiscsak megnéztem. Egy dolog zavar benne. Esetleg, aki még ért angolul...
  Szóval elvileg zöld jön, lerak egy lapkát, ezzel kiértékeli a saját szomszédos jelölőjét. Kék visszaveszi a saját jelölőjét, mert aktiválódik az őr. Piros és sárga passzol, mert már nincs jelölőjük és lapkát sem tudnak lerakni, mert nincs hová. És itt jön a számomra érthetetlen rész. Miért nem kék jön???
   
 12. Alamuszi

  Alamuszi Állandó Tag

  Kedves Brigi, nagyon szépen köszönöm, a téli szünetben el is fogjuk készíteni, remélem akkor ez is világossá válik.:)
   
 13. 4xmami

  4xmami Állandó Tag

  Pénteken Fekete Péntek,érdemes figyelni a webshopokban a társasokat!
   
  potty.anna és hollama kedveli ezt.
 14. youlcsi

  youlcsi Állandó Tag

  Pokemonos társasjátékot tud esetleg valaki? (magyar nyelvűt)
   
  potty.anna, Juditka1980 és zsepy kedveli ezt.
 15. fafinka

  fafinka Állandó Tag

  Sziasztok! Boribon társasjátékokat keresnék... A Társasjátékok régebbi témájában már találkoztam velük, de sajnos mind halott link... :-( Tudna esetleg valaki segíteni ebben? Nagyon nagy segítség lenne az ovis fejlesztő foglalkozásaimhoz... Köszönöm szépen! :)
   
  Juditka1980 kedveli ezt.
 16. digi9

  digi9 Állandó Tag

  Sziasztok!

  Szeretnék karácsonyra egyedi (fényképes) francia kártyát készíteni.
  Van esetleg valakinek ehhez kártya sablonja, ahova csak a fotókat kell beilleszteni? Vagy valamilyen ötlete?

  Köszi
   
 17. peo1

  peo1 Állandó Tag

  Sziasztok!
  Sakk feladványokat keresek. (sakkovi.hu-s nincs meg valakinek véletlenül?) Előre is köszönöm a segítséget!
   
 18. 4xmami

  4xmami Állandó Tag

  Utoljára módosítva: 2015 November 26
 19. digi9

  digi9 Állandó Tag

 20. 4xmami

  4xmami Állandó Tag

  Hát,nem igazán...megnézek még valamit.
  Ezek szerint valami online dologra gondoltál,ahol csak feltöltöd a képeket?Az ArtsCow ilyen,de nem tudom le tudod-e valahogy szedni a kész kártyákat.
  Ez az: http://www.artscow.com/photo-gifts/playing-cards/playing-cards-54-designs-313
  De nem tudom le tudod-e szedni a kész kártyákat valahogy,mert ez az oldal saját programja,az elkészített kártyákat pedig megrendelheted.
   
  Utoljára módosítva: 2015 November 27
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás