Tanács a 20 hozzászólás könnyű megszerzéséhez

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Greta B

Állandó Tag
Állandó Tag
Még csak tanulom...

Hogyan mozgósítsuk rejtett tartalékainkat?

Albert Einsteinnek tulajdonítják a megállapítást, miszerint az átlagember valós képességeinek csupán 10%-át használja ki. Előlegezzünk bizalmat a huncut frizurájú zseninek, és tételezzük fel, hogy igaza volt.Vajon hogyan befolyásolná az életünket, ha ezt a 10%-ot meg tudnánk növelni? Legyünk nagyon mértéktartóak, és gyorsan felejtsük el a 100%-ot! Ha 10%-kal oldjuk meg az életünket a jelenlegi szinten – mi történne, ha ezt valahogyan fel tudnánk tornászni úgy 20%-ig? Az egyfelől még mindig csak ötöde a bennünk rejlő tényleges potenciálnak, másfelől viszont épp a duplája annak, amivel jelenleg boldogulunk.
Bár nem konzultáltunk vele, teljesen biztosak vagyunk abban, hogy amikor Einstein képességeket emlegetett, nem pusztán az intelligenciára gondolt. Az intelligencia nagyon értékes – de csak akkor, ha párosul a kitartással, az akadályokat nem ismerő céltudatossággal, a makacs élni akarással, röviden: a lóerővel.
Szerencsére mindannyian el vagyunk látva bőven lóerővel, csak kérdés, hogy hozzá tudunk-e férni. Ha valaki gyengének, fáradtnak, kimerültnek érzi magát, vagy úgy gondolja, hogy kevesebbet ér el az életben, mint amennyire hivatott, akkor ez annak a jele, hogy túl sok életereje esett csapdába. A jó hír az, hogy ennek igen tekintélyes része kiszabadítható, méghozzá viszonylag egyszerűen.
Manapság a tudás kultuszát éljük, gondoljunk csak a kisiskolások hűtőtáska méretű hátizsákjára! A tudás valóban rendkívül fontos, ám nem képes helyettesíteni az életerőt. Számtalan okos, nagy tudású emberrel találkozhatunk, akik képtelenek megvalósítani a céjaikat. De láthatunk rengeteg ellenpéldát is – olyan embereket, akik nem túl műveltek, ám elképesztő energiák munkálnak bennük, és rendszerint sokkal messzebbre jutnak, mint magasan iskolázott társaik.
A tudás fontos. Az életerő még fontosabb. A tudás nem fogja növelni az életerőnket, az életerő viszont elég kitartóvá tesz ahhoz, hogy megszerezzük a tudást.

Szabó Gábor
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére