Terrortámadás New Yorkban

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 November 1.

Melitta - 2017 November 1, 06:35
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Ma délután helyi idő szerint három óra körül terrortámadás érte New Yorkot.

  Nem messze a New York-i, a korábban lerombolt World Trade Center helyén épült Freedom Tower épületegyüttesétől kedden délután egy kisteherautó felhajtott egy biciklisek által használt útra, ott több embert elgázolt, s belecsapódott egy iskolabuszba.

  A rendőrség beszámolója szerint a New York-i West Side Highway (ami New York egyik legforgalmasabb útja), a Chambers Street, a Houston Street és West Street környékén történt az eset. A környékről tudni kell, hogy ez talán az egész világ, de mindenesetre New York-i pénzügyi központjának környéke. Nem messze van a New York-i Tőzsde épülete, s számos közismert irodaház is itt található.  A rendőrség beszámolója szerint az autó vezetője a gázolás után kiszállt a kisteherautóból, majd megpróbált elfutni két fegyvernek látszó tárggyal. A rendőrségi beszámoló arról is hírt adott, hogy a rendőrök az elkövetőt lábon lőtték.

  Egy szemtanú szerint az elkövető Allah Akbar-t kiabálta. Több szemtanú is azt állította, hogy a férfinél fegyver van. A rendőrség szerint az elkövetőt, aki egy 29 éves férfi, őrizetbe vették és kórházba szállították.

  A twitteren megjelent egy felvétel, amely a bicikliúton készült a terrorakciót követően. Egy másik – amatőr – felvételen az is látható volt, ahogyan a rendőrök egy férfit elfognak.

  A történtekről tartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy legalább hat halott és mintegy 15 sérültje van a terrortámadásnak. A rendőrség vizsgálatot folytat az ügyben. Miközben ezt a tudósítást írom hallom a televízióban, hogy a halottak száma sajnos már nyolcra emelkedett.

  Bill de Blasio, New York polgármestere azt kérte New York lakosságától, hogy ha bármi gyanúsat észlelnek, akkor azt azonnal jelentsék a rendőrségnek. Ezt a felhívást a New York-i televízióállomások többször is megismételték.

  A New York-i rendőrség bejelentette, hogy a következő órákban és napokban megerősítik a rendőri jelenlétet.

  A tudósítás illusztrációja az egyik tv-csatorna felvétele, jól mutatja, hogy a környéket a rendőrség, a tűzoltóság, a hatóságok lezárták. Az illetékesek arra kérték a lakosságot, hogy a lehetőségek szerint kerüljék el a környéket. Ez valóságban nagyon nehéz, mivel a mai este a Halloween estéje. Ez pedig New Yorkban a bulik estéje.

  A sajtótéjékoztatón elhangzott, hogy a Halloweenre tervezett eseményeket a terror eseménytől függetlenül megtartják.

  WBPI / Barat

  NYterrorattack2-300x227.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 November 1.

  1. setni
   setni
   Szomorú hír.
   Ernoe kedveli ezt.
  2. johannsebastian
   johannsebastian
   Akik úgy állítják be a kultúrák találkozását vagy egymás mellett élését, hogy az kizárólag feszültségmentes vagy apróbb, de elsimítható feszültségekkel tarkított, és mindkét fél kultúrájának kibontakozását és kölcsönös gazdagodását eredményező folyamat, azok (1) tévednek; (2) nem ismerik a világ történelmét. A kultúrák nem egy esetben erőteljesen ütköznek - lásd Samuel Huntington -, ennek következtében egyesek torzulhatnak vagy meg is szűnhetnek. A dolog kétesélyes, s csak a Soroshoz hasonló fantaszták képzelik, hogy a nemzetállamok és kultúrájuk felszámolásával, illetve a közösségek önrendelkezésének gyengítésével véglegesen felszámolhatók a civilizációs küzdelmek s az erőszakos konfliktusok. Ha fel is épülne a nyitott társadalom: a klímaváltozás, a túlnépesedés és a növekvő társadalmi igazságtalanságok akkor is elkerülhetetlenné tennék a problémák eszkalálódását! Ha így folytatódik, Európa nemsokára már csak földrajzi értelemben létezik.
   Utoljára módosítva: 2017 November 1
  3. Ernoe
   Ernoe
   Segitsetek, hány napja volt, hogy Las Vegasban egy keresztény vallásu 500 emberre lött egy szálloda ablakábol és majd 60 an belehaltak?
   -

   -
   [​IMG]
   -
   Semmi értelme itt álltalánositani, ezzel csak növelitek a halottak számát.
   A statisztikábol biztosak lehetünk, hogy a következö gyilkos egy Jézushivö lesz. :(
   Utoljára módosítva: 2017 November 1
  4. Ernoe
   Ernoe
   -
   Ha azt keressük melyik kultura eredményesebb gyilkos akkor nem kell messze mennünk.
   Hagy már ezt a heccelést és Sorosozást.
   -
   A probléma nem az, hogy kulturák kapcsolatba kerülnek egymással, hogy hidak épülnek közöttük azáltal, hogy együtt élünk, hogy közös céljaink vannak, hogy megismerjük egymást.
   -
   Konfliktushoz az elidegenedés, az izolálás, a magyaro kormány szitotta idegengyülölet vezet.
   -
   Miért nem beszéltek az eredményes kapcsolatokrol, a közös célokrol, az értékekröl amivel egymást tudjuk gazdagitani.
   -
   [​IMG]
   -
   [​IMG]
   -
  5. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   Ernő bá, figyu!

   1. NEM TUDJUK MÉG MINDIG, miért ölt a vegasi őrült. Senki se tudja. Jelenleg még az agyát is boncolják hogy rájöjjenek. (hátha rájönnek).
   2. SEMMI JEL nem mutat arra, hogy kifejezetten a keresztény eszmék miatt ölt volna.
   3. Igazából jobban feltételezhető hogy titokban szimpatizált a muzulmán eszmékkel, mert jelek mutatnak arra hogy a gyilkosság után a Fülöp-szigetekre akart menekülni, márpedig ott nem is nkevés muszlim él, tudjuk. Szóval akár az is kiderülhet róla hogy titkos terrospista volt ő is. Nem azt mondom hogy ez biztos, de egy hajszálnyival nagyobb az esély erre, mint hogy keresztény lett volna olyan „istenigazából”, s amiatt öl!

   Nota bene, igenis gyakrabban lehet hallani muszlimok által elkövetett merényletekről. Mered-e tagadni?

   Végezetül: ha öl is egy keresztény, az nem menti fel a gyilkos muszlimokat.

   Egyelőre a muszlim kultúra annyira nem illeszkedik a nyugati világ normáihoz, hogy egy nem muszlim nyugateurópai vagy amerikai okosan teszi ha a saját nyugati városaik egyikében se szólít meg egy fejkendős nőt (csadorost, burkásat pláne nem!) mert lehet hogy emiatt nem éli meg az estét... Mert könnyen zaklatásnak nézik... Akkor is ha csak egy bolt címét tudakolná tőle az illető...

   Hát köszönöm szépen az ilyen multikultit...

   Bár megaszondva a Zőszinteséget, nekem azzal is tele a micsodám hogy a tőzsgyökeres fehérbőrű, szőke, keresztény vagy ateista, felvilágosodott és hűdeemancipálkt nőkkel szemben se tudom lassan hogy a csudába viselkedjek, mert nekik is már minden zaklatás meg molesztálás meg a faszomsetudja mi. A múltkor látom hogy egy nő egy nagy szemeteskukával kínlódik hogy a hatalmas public conténer mellé húzza és beleöntse. Odaugrok hogy majd segítek neki! Mire ő hogy mit akarok én tőle?!
   Én, tőle?! Mondom semmit csak segíteni! De MIÉRT?! Mi KÖZÖM nekem ahhoz?! S amikor magyarázom hogy mert udvariasság, hiszen láthatóan gyengébb mint én és ez egy nehéz kuka, akkor meg kezdi a sipitozást hogy én lebecsülöm a nőket, a nők nem érnek kevesebbet, és én macsó vagyok, és SZEXISTA... Tiszta szerencse hogy a rossz angolságom miatt a szavai több mint felét nem értettem de amit igen az is elég volt. Azonnal elkotródtam onnan, és még én szégyenkeztem hogy milyen bunkó vagyok mert egy nehéz munkában segíteni akartam egy nőnek!

   Szóval kurvára átesett a társadalom egy baromira nem jó oldalra vagy hogy is mondjam. Ha ebbe belekeverik a tök eltérő iszlámot is, még nagyobb lesz a fejetlenség.

   Aztán ilyen nők mellett csodálkoznak hogy a férfiakban nem sok hajlam van már a nősülésre, s ez is egyre csökken?!
   cdurmol, medvegy, setni és 1 másik tag kedveli ezt.
  6. Ernoe
   Ernoe
   Fehér fajgyülölök veszélyesebbek mind izlamisták. Erdemes megnézni az Amerikai statisztikát.
   -
   [​IMG]
   -
   Szivesen felsorolom az elmult évek gyilkosait ha nem emlékeznétek rá.
  7. szundi53
   szundi53
   Ne erőlködj Ernő, nem érdemes. Végre lehet migránsozni, meg fúj iszlám! és fúj Soros! Minden mi szem-szájnak ingere. Az a tömeggyilkos nem érte el az ingerküszöböt, még egy vacak turbános képet se produkáltak róla. Ez az üzbég nem készült úgy fel, csak belehajtott az emberek közé és rögtön beindította a fantáziákat. Sajnos. :(
   Ernoe kedveli ezt.
  8. szundi53
   szundi53
   100 %-ig igaz !!!
   Ernoe kedveli ezt.
  9. Bündi2
   Bündi2
   es az is valasos dolgokat kiabalt kozbe pl hogy amen amen gondolom szerinted
   cdurmol, namármost és setni kedveli ezt.
  10. eddy56
   eddy56
   Fajgyülölő nem attol lesz veszelyes, hogy feher vagy iszlamista, hanem attol hogy fajgyülölő. Teljesen mindegy ki követi el a gyilkossagot egy vallas neveben, az szörnyü es elitelendő.
   Furcsa nekem, hogy amikor 11 embert ől meg valaki ilyen barbar modon, Te azzal foglalkozol, hogy szerinted a ki a veszelyesebb.
   Aki gyilkol, az gyilkoös, akar feher, akar sarga vagy fekete vagy mit tudom én milyen szinek vannak meg:(
   cdurmol, setni és Ernoe kedveli ezt.
  11. ppix
   ppix
   Mindjárt itt a Karácsony .... az sétálóutcákra kiraktátok már a betonakadályokat?
   cdurmol, medvegy és setni kedveli ezt.
  12. johannsebastian
   johannsebastian
   A fundamentalista iszlámnak elkötelezett terrorista a szó szoros értelmében nem fajgyűlölő, és nem fajgyűlöletből gyilkol. Felesleges ezt a kategóriát mindennel összemosni, ami nem az. A kíméletlen és nyílt erőszaknak számos oka van és lehet.
   setni kedveli ezt.
  13. johannsebastian
   johannsebastian
   Kedves Ernő, minden kultúra egy-egy sajátos életforma, és ennyiben elhatárolódás is. Ha nincs elhatárolódás, akkor nem lehetne megkülönböztetni a kultúrákat egymástól, és hidakat sem lehetne közöttük építeni, mivel nem lennének sui generis megkülönböztethető sajátosságaik, amelyet egy-egy kisebb nagyobb közösség felmutathatna. Egy fogyasztói társadalomban persze ez senkinek sem hiányozna, mivel minden-minden ugyanolyan lenne, mindenki ugyanazt a nyelvet beszélné, és közösségi kultúra nélkül ugyanolyan egyedül lenne, mint a többiek. A helyzet az, hogy a nyugati ember létrehozta a tudományos-technikai civilizációt, s közben lassan elhagyja a saját kultúráját. Már csak ezért sem tud hidakat építeni.
   setni kedveli ezt.
  14. Ernoe
   Ernoe
   Kedves Bündi2
   -
   A keresztény világban a "fake you" után a "my God" a leggyakoribb indulatszo.
   A muszlemoknál ennek megfelelöen az "allahu akbar" Ebbe semmi különös nincsen.
   -
   Az én szememben aki tudatosan egy tömegbe hajt az egy gyilkos, egy örült, és tekintet nélkül a menyei maskotchenre akiben hisz elitélem.
   -
   Látod, hogy az örült egyszerüen belehajtott a tömegbe, még azt sem tudta kit fog elgázolni, lehetett volna mind muszlem sétálo az utcán. Ezért a "terror" kifejezés szerintem egy tulzás. Az is érdekes, hogy az IS nemrég a Schweizi földcsuszamlás halottait is a saját számlájára akarta irni itt meg még nem jelentkezett. A rendörség nem is nyomoz más felé, olyan biztos a motivatioban.
   -
   Egészen biztos, hogy az örült tömeggyilkosnak egészen más problémái voltak mind a politikai nézetkülönbbség, mind az iszlam hit terjesztése. Muszlemek nem szivesen lesznek öngyilkosok mind a magyarok, és itt lehet a kutya elásva. Hogy a gázolo egy festék-szoro-pisztolyal kezdett szaladgálni a biciklisek elgázolása után, arra utal, hogy szerette volna ha a rendörség leteriti. Nem egyedüli eset.
   -
   Az ilyen eseményeket jol kivelözi az idegengyülölö magyar kormány, ezen süti a pecsenyéjét.
   -
  15. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   A karácsonyt egyszerűen nem kell megtartani és kész. Sértené a muszlimok mittudoménmijét. Pláne ha feldíszítenek köztéren egy fenyőfát. Elvégre az vallási jelkép ugye. Igaz hogy nekem mint ateistaféleségnek nem vallási jelkép, én úgy fogom fel hogy a téli napforduló ünnepe, szóval csillagászati esemény, de a muszlimok másképp gondolják, szóval inkább ne.

   Ha azt hiszitek gúnyolódok, nézzetek utána, amennyire tudom, Belgiumban már volt efféle miatt botrány, de lusta vagyok linket keresni rá.

   Ha ennek ellenére lesz karácsony és valaki belehajt a tömegbe, akkor pedig igazából a többségi társadalom kell szégyellje magát mert nem volt tekintettel az elkövető vallási... izé, azt nem szabad mondani hogy vallási, szóval: KULTURÁLIS MÁSSÁGÁRA, provokálta őt meg minden... persze, ettől még csúnya dolog volt amit tett és ejnyebejnye, de végeredményben mégis meg kéne őt értenünk, túl feszült volt, stresszelt, meg nem kapott elég szeretetet gyermekkorában...
   cdurmol, medvegy és setni kedveli ezt.
  16. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   Nem „fajt” gyűlöl, nem is rasszt, nem is nemzetiséget. Egy bizonyos KULTÚRÁT gyűlöl. Abba a kultúrába amit ő gyűlöl, beletartozik a keresztény vallás is, emiatt mondható VALLÁSHÁBORÚNAk amit csinál, de akkor se vallásháború ez már a szó középkori klasszikus értelmében. Ez KULTÚRHARC, mert nem CSAK a kereszténységet gyűlöli a nyugati kultúrában, hanem sok olyasmit is, ami e kultúrának bár része, de alapvetően számos fundamentalista kereszténynek se tetszikÉ például a nők egyenjogúsága.

   Szóval ez kultúrharc és kész.
   cdurmol, johannsebastian és setni kedveli ezt.
  17. Ernoe
   Ernoe
   A Berlini ámokfuto ota állandoan figyelem az utakat szegélyezö korlátokat és megkell állapitsam, hogy ezek többség már megvolt korábban is. Ajánlom nézzed meg mégegyszer, hogy a Berlini karácsonyi-vásár egy gyorsforgalmi ut melett volt, a kanyart nem védte semmi. Nem csoda, hogy sokáig egy kérdöjel állt az esemény mögött: "Egy baleset vagy merénylet?"
   -
   [​IMG]
   -
   Mivel a tettes halott nem is tudhatjuk meg, hogy szándékosan vagy rosz vezetés vagy psychologiai problémák miatt egyenesitette ki a kanyart.
  18. Ernoe
   Ernoe
   -
   Magyarországon még a hajléktalanok ellen is akadályokat épitenek, szép társadalom.
   -
  19. eddy56
   eddy56
   A kamion lengyel soforje meg halalra szurkalta magat kozben. Nem?
   Ne haragudj, de ha most ideirnam ami a postod kapcsan eszembe jut, alighanem banolnanak

Megosztás