Terrortámadás New Yorkban

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 November 1.

Melitta - 2017 November 1, 06:35
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Ma délután helyi idő szerint három óra körül terrortámadás érte New Yorkot.

  Nem messze a New York-i, a korábban lerombolt World Trade Center helyén épült Freedom Tower épületegyüttesétől kedden délután egy kisteherautó felhajtott egy biciklisek által használt útra, ott több embert elgázolt, s belecsapódott egy iskolabuszba.

  A rendőrség beszámolója szerint a New York-i West Side Highway (ami New York egyik legforgalmasabb útja), a Chambers Street, a Houston Street és West Street környékén történt az eset. A környékről tudni kell, hogy ez talán az egész világ, de mindenesetre New York-i pénzügyi központjának környéke. Nem messze van a New York-i Tőzsde épülete, s számos közismert irodaház is itt található.  A rendőrség beszámolója szerint az autó vezetője a gázolás után kiszállt a kisteherautóból, majd megpróbált elfutni két fegyvernek látszó tárggyal. A rendőrségi beszámoló arról is hírt adott, hogy a rendőrök az elkövetőt lábon lőtték.

  Egy szemtanú szerint az elkövető Allah Akbar-t kiabálta. Több szemtanú is azt állította, hogy a férfinél fegyver van. A rendőrség szerint az elkövetőt, aki egy 29 éves férfi, őrizetbe vették és kórházba szállították.

  A twitteren megjelent egy felvétel, amely a bicikliúton készült a terrorakciót követően. Egy másik – amatőr – felvételen az is látható volt, ahogyan a rendőrök egy férfit elfognak.

  A történtekről tartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy legalább hat halott és mintegy 15 sérültje van a terrortámadásnak. A rendőrség vizsgálatot folytat az ügyben. Miközben ezt a tudósítást írom hallom a televízióban, hogy a halottak száma sajnos már nyolcra emelkedett.

  Bill de Blasio, New York polgármestere azt kérte New York lakosságától, hogy ha bármi gyanúsat észlelnek, akkor azt azonnal jelentsék a rendőrségnek. Ezt a felhívást a New York-i televízióállomások többször is megismételték.

  A New York-i rendőrség bejelentette, hogy a következő órákban és napokban megerősítik a rendőri jelenlétet.

  A tudósítás illusztrációja az egyik tv-csatorna felvétele, jól mutatja, hogy a környéket a rendőrség, a tűzoltóság, a hatóságok lezárták. Az illetékesek arra kérték a lakosságot, hogy a lehetőségek szerint kerüljék el a környéket. Ez valóságban nagyon nehéz, mivel a mai este a Halloween estéje. Ez pedig New Yorkban a bulik estéje.

  A sajtótéjékoztatón elhangzott, hogy a Halloweenre tervezett eseményeket a terror eseménytől függetlenül megtartják.

  WBPI / Barat

  NYterrorattack2-300x227.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 November 1.

  1. eddy56
   eddy56
  2. eddy56
   eddy56
   Stephen Hawking, Albert Einstein es innentol hosszu hosszu a lista. Szerintem eleg okos emberek, es megsem voltak vagyis szerencsere meg sokan vannak akik nem ateistak.

   Nem akarok tudomanyos vitaba bocsatkozni, de kvantumfizika egyik erdekes megallapitasa az, hogy a dolgok hullamkent terjednek mig nem kezdjuk megfigyelni oket, mert onantol anyagkent viselkednek mindaddig mig a megfigyeles fennall aztan ujra a hullamtermeszetuk kerul elo.
   Tobbi kozt erre irta Hawking azt, hogy nem biztos benne, hogy valaki nem figyeli ezt a vilagot, hogy anyakent viselkedik
  3. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Azon szerencsétlen áldozatok rokonaiknak, hozzátartózóiknak őszínte részvétem. A sérülteknek gyógyulást kívánok és nehéz ezek után azt mondani, hogy tegyenek úgy, mintha, "mintha" nem történt volna semmi... Hiszen a tettesek pontosan azt akarják elérni, hogy az emberek féljenek, rettegjenek - ÉLNI. - De nehéz egy-egy ilyen tragédia után "nyugodtan" az utcán közlekedni... Végtelenül szomorú...
  4. setni
   setni
   Sajnos csak ide tudom írni.
   Mi történt Texasban?
   Vasárnap helyi idő szerint a déli órákban lövöldözés volt egy dél-texasi baptista templomban a San Antoniótól kb. 50 km-re délre eső Sutherland Springsben.

   Több halálos áldozatról és sebesültről tudnak, de a pontos számukról egyelőre nincs hír, egy rendőr a helyszínen azt mondta, legalább 27 halott és 20-25 sebesült van.

   A rendőrség és az FBI munkatársai a helyszínen vannak, a környéket lezárták. A rendőrök lelőtték a lövöldöző férfit, állítólag nem voltak társai, és egyelőre nem tudni, mi volt a motivációja. (Reuters, BBC)
  5. Ernoe
   Ernoe
   Erdekes, hogy minden gyilkosság "terrortámadásnak" van feltüntetve a napjainkban.
   A "mindenszentek" ünnepét megzavaro halloveen kosztümösök miatt az "Allerheiligen-böl" már "Allah-heilige-t" csináltak a viclapok.
   -
   Természetes, hogy nem a fegyver tehet arrol, hogy rendszeresen tömegmészárlásokra lesznek használva de a szabad kereskedést talán megkéne szigoritani.
   -
   Trump a Las Vegasi tömeggyilkosság (500 sérült, 60 halott) után "pietät-böl" elhalasztotta a fegyverlobby-val valo tárgyalást, egy honappal késübb a New Yorky gázolás után a gyászolás kellös közepette bejelentette a "beutazási tilalmat" egy UDSSR gyilkos miatt az Arab világra, söt az sincs kizárva, hogy a Toyota Pick-Ups-ot sem fog beengedni, ma felmondta Japánban a Transatlanti-szabadkereskedelmi szerzödést. :(
   -
   Minnél nagyobb a gyülöletszitás annál több ilyen esetekkel fogunk találkozni világszerte. Teljesen mindegy, hogy kik ellen heccelnek "tekintélyes" politikusok, feketék, cigányok, zsidok, menekültek... ellen, mindig lesznek akik felhivást látnak benne.
   -
   Az esethez anyit, hogy borzaszto..
  6. Ernoe
   Ernoe
   -
   Nagyon unalmas ismételgetni magamat és állandoan bekopirozni a fenti ket fizikus állásfoglalását személyes istenekröl, menyei tolbamondásokrol. Ök a világot sokkal komplexebbneknek tartják mind egy menyei fazekasmester produktja, aki imákat hallgat meg és leskelödik utánunk a WC-ben.
   -
   -
   Itt azt kell mondjam, hogy félreértetted a quantumfizikát, Schrödinger nem volt állatkinzo, nem bántotta a macskát. :)
   Egy másik topikban szivesen kifejteném a véleményem.

Megosztás