Hírek Véget ért a NATO-csúcs: a szövetség felszólította Oroszországot, ezeket az új döntéseket hozták

A NATO tagállamai megerősítették egységüket Oroszországgal szemben és Ukrajna további támogatása mellett - közölte a NATO főtitkára Brüsszelben, az észak-atlanti szövetség rendkívüli csúcstalálkozóját követően csütörtökön.


Jens Stoltenberg elmondta: a tagországok vezetői további, főként védelmet biztosító eszközök, köztük nukleáris, biológiai, vegyi és kiberfenyegetések elleni védelmet szolgáló eszközök, valamint tank- és légitámadást elhárító rendszerek és drónok biztosításáról döntöttek Ukrajna számára.

Mivel a háború új biztonsági környezetet teremtett, határoztak arról is, hogy a NATO megerősíti a szövetség keleti szárnyát, és új, többnemzetiségű harccsoportokat telepít Bulgáriába, Magyarországra, Romániába és Szlovákiába. Gyors reagálású erők 40 ezer katonáját helyezi át a keleti szárnyra, jelentős légi és haditengerészeti eszközökkel együtt.

A NATO-tagországok egyetértettek továbbá abban, hogy el kell kerülni a háború további elmérgesedését, és azt, hogy a háború Ukrajna határain túlra terjedjen, hogy Oroszország és a NATO közötti konfliktussá váljon. A szövetség világossá tette: nem részese a konfliktusnak, és nem szállít fegyvereket Ukrajnába - közölte Stoltenberg.
Minden intézkedést és döntést meghozunk annak érdekében, hogy szavatoljuk az összes szövetséges teljes körű biztonságát és védelmét. Intézkedéseink továbbra is megelőző jellegűek, arányosak és nem szolgálják a helyzet elmérgesedését
- tette hozzá a főtitkár. Tájékoztatása szerint a rendkívüli csúcstalálkozó résztvevői nyilatkozatot adtak ki, amelyben feltétel nélküli támogatásukról biztosították Ukrajnát, és felszólították Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy vessen véget az egy hónapja megkezdett inváziónak. A főtitkár kijelentette: Oroszország Ukrajna elleni agressziója az elmúlt évtizedek legsúlyosabb fenyegetése az euro-atlanti biztonságra. A háború emberi szenvedést és pusztítást okoz Ukrajnában, veszélyezteti a békét Európában és a globális biztonságot.

Stoltenberg közölte: Oroszország megpróbálhat ürügyet teremteni vegyi vagy biológiai fegyverek bevetésére Ukrajnában azzal, hogy az Egyesült Államokat és szövetségeseit vádolja ilyen támadás előkészítésével. Vlagyimir Putyin orosz elnök retorikája felelőtlen és destabilizáló - fogalmazott, és kifejtette, hogy a NATO aggódik a vegyi vagy biológiai fegyverek esetleges orosz használata miatt. A vegyi fegyverek bármilyen használata ugyanis teljesen megváltoztatná a konfliktus természetét, és messzemenő következményekkel járna a NATO-országokban élőkre is a mérgező anyagok terjedése miatt - tette hozzá.
Elmondta: a szövetség felszólította Oroszországot, hogy kezdjen hitelt érdemlő tárgyalásokat Ukrajnával konkrét eredmények elérése érdekében, kezdve a fenntartható tűzszünettel és a csapatai teljes kivonásával Ukrajna területéről. Oroszországnak a tűzszünet azonnali végrehajtásával kell megmutatnia, hogy komolyan gondolja a béke megteremtését célzó tárgyalásokat Ukrajnával. Felszólították továbbá Kínát és Fehéroroszországot, hogy tartózkodjék az orosz háborús erőfeszítések támogatásától - közölte.

A NATO főtitkára végezetül beszámolt arról is, hogy a szövetségesek úgy döntöttek: felgyorsítják erőfeszítéseiket, hogy mihamarabb teljesítsék a védelmi kiadásokra vonatkozó vállalásukat. Információk szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki videókapcsolaton keresztül vett részt a zárt ajtók mögött tartott tanácskozáson, megismételte az Ukrajna feletti repülési tilalmi zónára vonatkozó kérését, valamint egyszázalékos eszköztámogatásra kért ígéretet a NATO-tagállamok vezetőitől.
Az emberek és városaink megmentéséhez Ukrajnának katonai segítségre van szüksége, korlátozások nélkül jelentette ki
- az ukrán elnök. Kifejtette, hogy Ukrajna az őt támogató országoktól tankjaik és repülőgépállományuk egy százalékára tartana igényt - mondta. "A háború alatt a legrosszabb az, hogy nem kapunk egyértelmű válaszokat a segítségkérésekre" - fogalmazott Zelenszkij, majd hozzátette: a NATO cserbenhagyta Ukrajnát, az ország ugyanis kérése ellenére nem kapott egyetlen vadászgépet sem.

1648189763978.png
 
ha ezt igy lemered irni akkor te meg eletedben nem hasznaltal kokuszolajat

a kokuszolajban sutott rantotthus igen erdekes izvilaggal kerul az asztalra
meg a kutya is fintorogva tovabb ballagot
31 éve vegetáriánusként kb. 20 éve használunk kókuszolajat.
4 kutyánk van, semmi bajuk, de a 6 macsnak se.

Tény, nem rontom a család egészségét rántott hússal. Rántott mással se nagyon.
 
Akkor nem árt nekik egy kis vérfrissítés .
Kapnak még egy adag bevándorlót talán javít a gondolkodásukon.
Nem értettél meg. Németország többhatalmilag megszállt s nem szuverén ország, 1945.május 8.-a óta. Hogy a "német" mit gondol, az a kutyát nem érdekli.
 
Minden a mértéktől függ.
Ma arányaiban több a pálmaolaj felhasználás, s ez valós veszély, már most is.
A kókuszolaj előállítása egyelőre, a szakértők szerint, munkaigényesebb és drágább, ezért ritkább.

Alapból bármely olaj előállítása, sőt minden emberi tevékenység környezetpusztító.
A napraforgó és a repce termesztését is lehetne vizsgálni.
Az arányok fontosak, a mennyiség, a kitermelés körülményei.

Amit én ajánlottam, az a napraforgó- és repceolaj alternativája.
Mi egy évben kb. 2 liter napraforgóolajat, és 3/4 kg kókuszolajat használunk el.
Igaz, mást és másképp eszünk.
 
Minden a mértéktől függ.
Ma arányaiban több a pálmaolaj felhasználás, s ez valós veszély, már most is.
A kókuszolaj előállítása egyelőre, a szakértők szerint, munkaigényesebb és drágább, ezért ritkább.

Alapból bármely olaj előállítása, sőt minden emberi tevékenység környezetpusztító.
A napraforgó és a repce termesztését is lehetne vizsgálni.
Az arányok fontosak, a mennyiség, a kitermelés körülményei.

Amit én ajánlottam, az a napraforgó- és repceolaj alternativája.
Mi egy évben kb. 2 liter napraforgóolajat, és 3/4 kg kókuszolajat használunk el.
Igaz, mást és másképp eszünk.
A mennyiség az semmi...
 
A mennyiség az semmi...
Lehet, félreértem ..., majd korrigálsz ...

Azt gondolom, elvitatkozgathatunk itt melyik olaj, zsiradék jó vagy rossz.
S erre írtam, hogy az arányok, a mennyiség teszik károssá a pálmaolajat is, valamint az előállításhoz kapcsolódó körülmények (a munkások jogai és körülményei - bár ezt már a banánnal kapcsolatban is bőven emlegették).
1648629569483.png

Ugyanez vonatkozik a kókuszolajra is, vagy a sertészsírra is, vagy a napraforgóolajra is, természetesen.
(A sütőolaj alternatívájaként írtam, kevesebb káros anyag keletezik.)

Kevesebbet kellene használnunk (pl. zsiradékokból), a pazarlás nagy probléma, illetve a rosszul megválasztott élelmiszerek (lásd reklámok hatásai) okozta betegségek, ezek gyógyítása rengeteg gondot okoznak.
Sok figyelmeztető tényező van, hogy ami most van, nem fenntartható.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,147
Üzenet
4,806,405
Tagok
615,940
Legújabb tagunk
coda
Oldal tetejére