motorosok

mammut

Állandó Tag
Állandó Tag
Csak kinézetre olyan szép az idő.

Egy komótos kör után úgy érzem, hogy spéci ruha nélkül már hűvös van.
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Képzeljétek el, a motormban csak az aksi robbant fel, igy már üzemkész, és holnap egy nagy motorozást fogok csapni én is a hegyek között!

és szerencsémre nem ment tönkre semmi más, fesz.szabályzó meg ilyen nyalánkságok! :mrgreen:
 

pampam01

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok Motorosok!

Régen sokat motoroztam (motorral a legjobb túrázni).
Pár éve autózom,ha jó az idő sóvárogva nézem a családi autóból a motorosokat.
De tényleg mitől robban fel az akku?
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Zárlatos lesz a cella, és nagy áram megy át rajta hirtelen , több száz amper, és megolvassza az akkut egy pillanat alatt.
Ritka eset, mert az akkok nagy része inkább elveszti a kapcitását.

amúgy nem tudom, hogy hány éves lehet, az előző tulaj akitől vettem egy éve nem cserélt akkut, és neki 3 évig volt meg, igy jó pár éves lehetett.

és most süt a napocska, délben kitolom édes kis motorm, és hajrá! ;)
 

Ottomotor

Állandó Tag
Állandó Tag
Én tegnap építettem a motoromra egy csatlakozót. Pontosabban, kivezettem a pozitivot és a negativot. Az ülés alá felfogattam a csatlakozó egyik végét. Természetesen a töltő vezetékeire pedig a csatlakozó másik végét. Így ha tölteni kell, összetolom a csatlakozót, és már frissül is az akku. És ebből semmi nem látszik ki. Minden héten elég néhány órára néhány amperral tölteni. Ami nagyon fontos: először csatlakoztatni kell a töltőt az akkura, és csak utána mehet a 220V.

Így a motor mindig menetkész. Ha télen néhány órára kisüt a nap, le a ponyvát, néhány körtelefon, és már motorozhatunk is!
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
jó 5let!

elgondolkozm én is rajta....;)

bár azt se tudom még, hogy hol van az aksi a motoromban, azt hiszem nem ártana szétszednem egyszer...:mrgreen:
 

pumpkin

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen az egyik barátomnál is 160-nál kezdödöt,de amikor elkepták a rendörök megbirságolták és az élet már csak 100km/h lett.
 

K.O.rnél

Állandó Tag
Állandó Tag
be kell szereznem egy akksi töltôt nekem is.. bár már letakartam a bringát, kiszettem az akksit, betömtem a dörmögôjét.. ed hiányzik nagyon. :(
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
én még kivárok vele...

Ma, ha nem kellett volna annyi falevelet összeszednem ithon, akkor simán motorozhattam vona egész délután, 14 fok volt!!!

Igy nem adom fel..
és aksi a helyén marad egy darabig! ;)
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Közben találtam egy képet az előző motoromról!
Nagyon szeretettem, egynóhengeres, négyütemű, négysebbességes, jó áttételekkel.
8 e mérföld volt benne amikor megvettem!
 

motorbaby

Állandó Tag
Állandó Tag
valaki szóljon odafent,hogy hagyja abba a hó,sé süssön a nap!!!!!
nekem ennyi elég is volt a télből!a tabalyi telet szeretném!de a tavasznak még jobban örülnék...!valaki vegyen nekem egy motoros szánt,hogy kibírjam a telet!:)
bár a kocsimban is van motor.,de asszem leszerelek a kocsimról 2 kereket,és a kasznit is ledobom,hogy jobban hasonlítson a mocimra:)szegény mocikám...farkasszemet néz a garázsban a twinimmel:(( még jó hogy múlt szombaton még meghajtottam a picikém..olyan boldog volt!:)most+ itt ez a hó:(((
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Én még az udvaron tartom amotort, és várok 3 hetet, és reménykedek, és ha nem lesz sár akkor kimegyek vele egy utolsó futamra! :mrgreen:

aztán letolom a garázsba! :rolleyes:
 

K.O.rnél

Állandó Tag
Állandó Tag
én meg felmentem szombaton a börzére.. sajnos a legtöbb cuccot csak Harley-hoz lehetett venni, azért gazdagabb lettem egy bôrgatyával, egy új szemüveggel, és két markolattal. de nem volt olyan jó, mint vártam.
vasárnap én is megnéztem a kicsikémet, le kell vennem pár dolgot políroztatni, sárvédô, meg ilyenek, lehet kicsit "kusztomizálom" a télen.
 

Ottomotor

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves István! De letakartad remélem? De kint megfázik! Szegény nem fér be?
Én minden nap megnézem a motorjaimat. Néhány szavam mindig van hozzájuk. ...ha valaki hallaná, gondolná...bekettyult szegény.
Kb három naponta egy kis frissítő töltés szegény akkunak. Ja és, a tank legyen csurig feltöltve télire, de ezt Ti biztosan tudjátok.
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
A hétvégén letolom a meleg garázsba, csak helyett kell csinálnom, csak most jöttem meg Erdélyből, és nem volt rá időm, és a sok munka miatt is csak hétvégén lesz időm, és reménykedem, hogy addig tudok motorozni, csak a sarat nem szeretem, nincs kedvem utána pucolni a motort.
A hétvége a határidő, utána megy meleg finom helyecskére...:mrgreen:
 

K.O.rnél

Állandó Tag
Állandó Tag
a hétvégén bepöccentettem a jószágot.. akksi vissza, udvarra tolás, hó szállingózás.. de nagyon nehezen indult be a kicsikém, két hónapja nem ment.de azért sikerült.. :)
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Szia!

Mielőtt letoltam volna mentem vele egy kört az utcán, de akkor még sár volt (és jó hideg, egyből könybe lábadt a szemem) , és nem volt kedvem motort pucolni, igy fájó szivvel, de elment téli álmot aludni....kiss

de nemsokára jön a tavsz, és a motoros idő, már csak 70 -net kell aludni! :mrgreen:
 

biker12

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Bár az idei szezonban kizárólag pályáztam, jövőre néhány túra erejéig valószínűleg visszatérek a közútra is. A vas jelenleg apró darabokban hever szerteszét a garázsban, de márciusra remélem ismét harcra kész állapotba kerül. Sajnos az utolsó bukfenc miatt van még mit költeni rá... De legalább nem kell sokat rágódnom a téli tároláson :)
 
Oldal tetejére