Reiki!

Dóri71

Állandó Tag
Állandó Tag
Izumrud, a Reiki története, fejlődése és irányzatai egy igen széles témát ölel fel, erről az ismereteid látom, hogy nem teljesek. Ebbe részletesen nem is mennék bele.
Én az Usui Shiki Ryoho tagja vagyok. Az eredeti Usui Reiki Ryoho Gakkaiban illetve az annak nyomán létrejött, és Magyarországon egyenlőre viszonylag kisebb mesteri létszámmal működő Usui Reiki Ryoho Hungaryban a fejlődési szintek felosztása, és maga az ismeretanyag valóban nem egyezik a miénkkel.
(Akit érdekel ez, a Google kidob információkat.)
Az eredeti Usui- féle rendszer ismeretanyaga nagyon sokáig elérhetetlen volt itt Mo-n is, a „tradícionális jellegű” irányzatok közül az Usui Shiki Ryoho által közvetített tudáshoz lehetett hozzájutni. Azóta Magyarországon is egyre több irányzat fellelhető.
A világon többszáz valamilyen energetikai irányzat van, ami Reikinek vagy „valamilyen” Reikinek nevezi magát. Ezek egymástól és az Usui –féle reikitől akár egész jelentősen is eltérhetnek. Hogy ez a sokszínűség minek az eredménye, ennek egész irodalma van, sokkal összetettebb kérdés annál, minthogy ez mindössze a „nyugati civilizáció terméke” lenne.
(Akit érdekel ez itt a Reiki fórumon, az a Google-n ennek utána tud valamennyire olvasni.)
 
I

ionon

Vendég
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 11"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 11"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CUser%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Dóri71 próféta jött közénk most akkor szellemeket nem lehet a Reiki segédletével elküldeni és tetejébe csak mindig egy, tudja az igazat a többi, ellenében gratulálok. Egy vagyok veled mindenki ellen! Vajh van egyetemes igazság, amiben mindenkinek igaza van. kiss
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Szervusztok!

Fodor György vagyok.

Fórumon szó esett a Közösségünkről, ezzel kapcsolatban pár információt szeretnék mondani:

1. Vallást nem alapítottunk. Azt a RAI vezetője tette, az Esszénus név alatt - katolikus külsőségeket utánozva. http://essenia.hu-. Rai barátaink erről eléggé hallgatnak. PAX IMMANUEL II. néven az egyház vezetője a RAI alapítója : F. E Strohm.

2. Japánban is Közösségi formában gyakorolják a Reikit - ott ez természetes. Hajasi vonalán is - ott voltunk láttuk. Igaz, ott a szintek anyagi ellenértékért vannak. Erről még később, hogy van nálunk.

3. Hogy melyik irányzat Reiki valójában, nem csak nevében - ezt a kérdést tegyétek fel nyáron a meghívásunkra érkező Japán mesternek - válaszolni fog rá.

4. Még mindig nem lehet azt mondani, hogy teljesen itt van Usui eredeti rendszere. Itt a praxisa, Usui minden útmutatása, művek, amit nyugaton kevesen ismernek. Valamint minden információt megadtak. Élőben megmutatták a teljes praxist, ne csak fordítás alapján ismerjük. Továbbadtuk. Nem mindent, mert vannak dolgok, amiket csak hivatalos képzéseken és japán mestertől lehet egyenlőre majd tanulni nyáron. Hogy ezek alapján mi lesz, azt a jövő dönti el? A Japán mesterek tisztában vannak azzal, nyugaton mennyi visszaélést követnek el a REIKI nevében. Óvatosak már. Amiért a Közösség létrejött, az egyrészt Usui végakaratának teljesítése, másrészt a REIKI szellemiségének helyreállítása - mely nem csak a Közösségben folyik. Az Usui Shiki Ryoho néhány olyan mestere is tagunk, sőt akár tisztségviselőnk, akik tiszta szívvel gyógyítottak eddig is, élték a Reikit. Pl. Kálazi Ági 17 éve gyógyítja a betegeket. Igen nagy sikerrel. 1-2 kezelésel, Reikivel, mint a japán mesterek - ezzel nagy hatást gyakorolt rájuk. Régeben gyógyít, mint több japán mester. Azzal, hogy tisztséget kapott, emberileg semmit nem változott - hozzá tartoznak a gyógyítók, országszerte. Szolgálatként éli meg - csak több a dolga, bár eddig is sok volt. Tudja, láthatta - Japánban milyen elismerést vált ki mindenkiből ha valaki erre áldozza életét - nálunk megszólást, bántást, hálátlanságot, gyanakvást, ítélkezést. Hát igen, nagyon jó volt Japánban lenni... az az ország nem írigységre épül. Működik is. Nemrég volt egy műsor, A la Kart - sikeres magyarokról, akik kint érvényesültek - szakács, mesterszakács, élsportoló, gyógyszerészkutató, balettáncos és mind utána hazajött, itthon folytatja és Hobo is ott volt - mind azt mondták - Magyarországon a legnagyobb probléma, és ami feltűnő annak, aki pár évet már élt kint - az írigység. El se hiszik az emberek, a szorgalom, önfeladás meghozhatja az eredményt. Sanda hátsó szándékokat tételeznek fel, gyanúkat - tiszteségesen nem lehet valaki sikeres... Ezzel nem találkoztak más országban - ott csak a valódi teljesítményt ismerik el. Elismerik a munkát, erőfeszítést, tudást... Külföldinél is, nincs írigység, betartás.

5. Néhány mesterünk Lelkész, ami azt jelenti - főállású Reiki Mester - azaz a betegekért él. Ági a haldoklókat is mindig kezelte - napokon át akár - ahogy kell. Anélkül, olvasta volna, mit javasolt Usui - cselekedte, mert belül tudta, mi az út. Évek óta hívták esküvőre is, eskesse a párokat ő - nincs ennek formai előírása - Ági igazi szabad ember. Bár Közösségünkben vannak útmutatók - nem előírások - ő teljesen kötetlen - sose tenne olyat, amivel megbánt valakit. továbbra is vallja -ő csupán egy közülünk, másnak más a dolga és mindenki teszi a sajátját. Ő azt követi régóta, ami a szívében van - hogy ez egyben a Reiki Tradíciója? Hát ez egy örömteli egymásra-találás. Talán nem ítélkeznünk kellene felette, hanem örülni - vannak ilyen Reiki Mesterek már Magyarországon.

Japán mesterek elvittek Usui sírjához, közös gyakorlás is volt, valamint a Kurama-hegyen is ott voltunk.

Regeteg megerősítést kaptunk, útmutatókat. Usuiét elsősorban. Az alapján teszünk mindent - régi és új Reiki gyakorlók kezdtek el betegen segíteni, ingyenes gyógyító napokon és az egész országban végigmegy a folyamat - sőt már a határokon túl.

6. Szó nincs róla, hogy az Usui Shiki Ryoho ne lenne valódi Reiki - azonban az átadás szinvonala erősen romlott pár vonalon Magyarországon is. 2002.-ben ennek helyreállítására fogtunk össze Ágival, majd mások is jöttek. Ahogy publikussá válnak az eredeti információk, útmutatók Usuitól - úgy lesz tiszta az emberekben - mi is a Reiki? Melyek a valódi Reiki szervezetek? Sok hiteles, tiszta szándékú Reiki Mestert ismerhettem meg e munka során-és nem kell csatlakozni hozzánk, hogy megtudják, mi a Reiki praxisa? Hajasi rendszerének is csak egy része volt eddig és nyugaton itt- de már sok mester gyakorolja a teljeset. Nyáron Hajasi japán vonalának Mestere érkezik Magyarországra tanítani - a Gakkai mesterei most biztos nem jönnek - nekik sokkal fájóbb, ami a REIKI neve alatt folyik nyugaton. De megnyílt az út több magyar mesternek - hogy hosszabb időt töltve japánban, ott gyakorolhasson, és a japán teljes tradíció alapján avassák mesternek ismerjék el. Ezért dolgozunk. Legyenek ilyen mesterek. Mivel Hajasi vonalán indult el nyugatra a REIKI- az ő japán vonalának mesterei jönnek, a Shiki Ryoho eredeti rendszerét megmutatni. A képzésen nem csak tagjaink vehetnek részt - de ha jól tudom, csupán tradícionális Reiki II.-től fogadnak a 4 napos képzésre résztvevőket. Több mester megismerhette kint a tradícionális követelményeket. Kálazi Ági mindegyiknek teljesen megfelelt. Mindenki örülhet, aki tőle tanulta a Reikit. Ági olyan szinten van, hogy nemcsak a betegeknek tud segíteni - a haldoklóknak is. Tőlük se fordul el - teszi, amit kell, az utolsó pillanatig.

Jelenleg kevés ilyen Reiki Mester van.

7. Nagymesterek, mint Strohm vagy Villás Béla hogy kijelentik: Ők azok - Usui se volt az - bár van ilyen hasonló cím, de azt még senki nem érte el a Reikiben. Usui szintjéig csaknem 100 év alatt ketten már eljutottak - Japán emberek. Aki ismeri a rendszert, nem meri magát Nagymesternek nevezni.

8. A Közösség elsősorban szolgálat - a 2. évet is mi, Mesterek finanszírozzuk. Bevételeinknél sokkal többe kerül utazni Magyarországon városról városra - nem számoljuk a pénzt - jön, megy, rendben van, minden rendben ezzel! Tudjuk, most nem jönnek későbbi bírálóink - ne egyedül finanszírozzátok, segíteni akarunk... De ha majd már beindul a működés, akkor megkapjuk: Pénzért csináljuk.... Tévedés. Egyszerűen követjük az írásban megkapott útmutatásokat, amit komoly költséggel fordítottunk le magyar nyelvre. Már annyit kaptunk a Rekitől - adni akarunk! Ha hitelkártyáról, nem baj. Nem aggódunk - mi páran már így élünk sok sok éve. Ági volt a legelső, aki a Reikit élni kezdte, az elejétől - nem pedig munka mellett plusz bevételi forrásnak tekintette. Hányan élnek így?
Egyenlőre inkább kiadásaink vannak. Rengeteg. Küzdünk előítéletekkel. Élünk egyik napról a másikra - nem probléma. De valami megváltozott - eddig is mi szívesen adtunk -de most egyre több Reikis akar adni, adni, adni, segíteni a betegeken. Ezt a szolgálatot kevesen tudják vállalni - mármint a mesterek közül is - még. Mert nincs elég gyógyítási tapasztalatuk sajnos.

9. Érdekes gondolat, hogy mindenki rögtön pénzre gondol. Nálunk nincs központosítás. Nem is lesz. Örülök, hogy összefogással valósult meg a Japán tanulmányút - és a Japán mester magyar útja is. Rengeteg pénz - nekünk, itthon - de közösen sikerült előteremteni. Nálunk pl. a fokozatokat az első szint után nem anyagi ellenértékért lehet megkapni - el kell érni gyakorlással a követelményeket, amiket Usui állított fel. Aki eléri - kap energetikai átadást, segítségül. Igen szigorúak a Mester szintek feltételei - de az aktív magyar tradícionális mesterek nagy része úgy döntött - akkor ha kell, utólag meg kíván felelni neki. Ez a helyes hozáállás szerintem is.

10. Nem kaptunk europai jogot - nem is kértünk ilyet. Mindössze több országból máris megkerestek minket, segítsünk ott is a tradíció helyreállításában. Bizonyos lépésekben tudunk nekik segíteni - és ha megvan az elkötelezettség, akkor ők is sikeresen tudnak majd a Japán mesterekkel kapcsolatba lépni. A többi rajtuk múlik. Nem vagyunk letéteményesei, örökösei a japán tradíciónak - csupán úgy döntöttünk, nálunk a gyakorlás nem az amerikai, hanem a japán minta alapján lesz, azokból is a Gakkai munkássága az rányadó. Elkezdődött egy japán -magyar együttműködés - ami régi vágyunk volt. Biztos, hogy mindent megteszünk, hogy Közösségünk mesterei megfeleljenek a japán szigorú feltételeknek, ne csak Ági. És szintén segítünk bármely hiteles Reiki irányzat Mesterének. Jöjjön Magyarországra a Jikiden, a Komyo Reiki is akár - amik hitelesek, vagy a Satya Japan Reiki. Ők nekünk nem konkurrencia, hanem választási lehetőség -nem baj, ha több hiteles Reiki Iskola van Magyarországon és a világon.De csak a hitelesekre mondhatjuk, hogy REIKI. Ez egy nemzetközi folyamat - Németországban Frank Arjava Petters indította el, ottjártunkkor kiderült Japánban, hogy néhány Svéd illetve Norvég Mester is ezen dolgozik.

11. Ami valójában nem Reiki - nem kell ragaszkodni a gyakorlóknak az alapítójuk tévedéséhez - nagyon ez a téma őt már nem is érdekli. Ott van most neki a szellemsebészet meg az esszénia, stb. Okos ember, jól tudja, ezt a játszmát nem nyerheti meg - az esszénusok meg rég kihaltak ott ki tiltakozna? Strohm a REIKI nevét használva terjesztette el saját rendszerét - és ez ütött vissza nyugat-europában, mikor megjelent a Japán Reiki és ott már korábban a valódi információk. Ideje lenne Strohm módszerét a valódi nevén nevezni. Ahogy Porosz Tibor már 1995.-ben írta - nem kell félni attól, hogy módszerük valódi néven, alapítójuk, Strohm nevén szerepeljen - megnevezéstől csak a démonok félnek. A RAI tagjai nem démonok - nincs miért félni. Minden meglévő ellentét véget érne, ha ezt a lépést, ami a vita lezárásának az egyetlen lehetséges módja - meglépnék. Magyarországon a többi nem valódi Reiki néve hivatkozó szervezet is mind a RAI-ból származik.

Ha nem így tesznek - úgyis elsöpri az idő - mert Reikiként hiteltelen. Nyugat-europában már évek óta az, eltüntek a RAI mesterek - ez lesz itt is - pedig lehet, jó módszer, valamire. Ezért nem kellene eltünnie. Ha viszont mint a hamisítvány REIKI marad fent továbbra is - el fog tünni.

Nem a módszerrel van bajunk, hanem azzal, hogy Strohm ragaszkodott hozzá mindig, szervezete tagjai akkor is Reikinek kell nevezzék, ha már ők maguk is tudják - nem az...

Ha bármi kérdésetek van ezzekel a kérdésekkel kapcsolatban - szívesen válaszolok.

Fodor György
 

Dóri71

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Fodor György,
Szeretném megtudni hogy arról a 4 napos képzésről, amit a hozzászólása 6. pontjában említ, hol lehet majd többet megtudni és mikor.

Nem tudom, hogy talált ide a fórumra, de a magam részéről megtisztelőnek érzem, hogy személyesen osztotta meg velünk a fenti információkat, szeretném elmondani, hogy nagyra becsülöm mindazt, amit Ön és társai a Reikiért Magyarországon tettek és tesznek, és csak a legjobbakat tudom kívánni a továbbiakhoz.
 

Horváth Sándor

Állandó Tag
Állandó Tag
Szervusztok!

Fodor György vagyok.

Fórumon szó esett a Közösségünkről, ezzel kapcsolatban pár információt szeretnék mondani:

1. Vallást nem alapítottunk. Azt a RAI vezetője tette, az Esszénus név alatt - katolikus külsőségeket utánozva. http://essenia.hu-. Rai barátaink erről eléggé hallgatnak. PAX IMMANUEL II. néven az egyház vezetője a RAI alapítója : F. E Strohm.

2. Japánban is Közösségi formában gyakorolják a Reikit - ott ez természetes. Hajasi vonalán is - ott voltunk láttuk. Igaz, ott a szintek anyagi ellenértékért vannak. Erről még később, hogy van nálunk.

3. Hogy melyik irányzat Reiki valójában, nem csak nevében - ezt a kérdést tegyétek fel nyáron a meghívásunkra érkező Japán mesternek - válaszolni fog rá.

4. Még mindig nem lehet azt mondani, hogy teljesen itt van Usui eredeti rendszere. Itt a praxisa, Usui minden útmutatása, művek, amit nyugaton kevesen ismernek. Valamint minden információt megadtak. Élőben megmutatták a teljes praxist, ne csak fordítás alapján ismerjük. Továbbadtuk. Nem mindent, mert vannak dolgok, amiket csak hivatalos képzéseken és japán mestertől lehet egyenlőre majd tanulni nyáron. Hogy ezek alapján mi lesz, azt a jövő dönti el? A Japán mesterek tisztában vannak azzal, nyugaton mennyi visszaélést követnek el a REIKI nevében. Óvatosak már. Amiért a Közösség létrejött, az egyrészt Usui végakaratának teljesítése, másrészt a REIKI szellemiségének helyreállítása - mely nem csak a Közösségben folyik. Az Usui Shiki Ryoho néhány olyan mestere is tagunk, sőt akár tisztségviselőnk, akik tiszta szívvel gyógyítottak eddig is, élték a Reikit. Pl. Kálazi Ági 17 éve gyógyítja a betegeket. Igen nagy sikerrel. 1-2 kezelésel, Reikivel, mint a japán mesterek - ezzel nagy hatást gyakorolt rájuk. Régeben gyógyít, mint több japán mester. Azzal, hogy tisztséget kapott, emberileg semmit nem változott - hozzá tartoznak a gyógyítók, országszerte. Szolgálatként éli meg - csak több a dolga, bár eddig is sok volt. Tudja, láthatta - Japánban milyen elismerést vált ki mindenkiből ha valaki erre áldozza életét - nálunk megszólást, bántást, hálátlanságot, gyanakvást, ítélkezést. Hát igen, nagyon jó volt Japánban lenni... az az ország nem írigységre épül. Működik is. Nemrég volt egy műsor, A la Kart - sikeres magyarokról, akik kint érvényesültek - szakács, mesterszakács, élsportoló, gyógyszerészkutató, balettáncos és mind utána hazajött, itthon folytatja és Hobo is ott volt - mind azt mondták - Magyarországon a legnagyobb probléma, és ami feltűnő annak, aki pár évet már élt kint - az írigység. El se hiszik az emberek, a szorgalom, önfeladás meghozhatja az eredményt. Sanda hátsó szándékokat tételeznek fel, gyanúkat - tiszteségesen nem lehet valaki sikeres... Ezzel nem találkoztak más országban - ott csak a valódi teljesítményt ismerik el. Elismerik a munkát, erőfeszítést, tudást... Külföldinél is, nincs írigység, betartás.

5. Néhány mesterünk Lelkész, ami azt jelenti - főállású Reiki Mester - azaz a betegekért él. Ági a haldoklókat is mindig kezelte - napokon át akár - ahogy kell. Anélkül, olvasta volna, mit javasolt Usui - cselekedte, mert belül tudta, mi az út. Évek óta hívták esküvőre is, eskesse a párokat ő - nincs ennek formai előírása - Ági igazi szabad ember. Bár Közösségünkben vannak útmutatók - nem előírások - ő teljesen kötetlen - sose tenne olyat, amivel megbánt valakit. továbbra is vallja -ő csupán egy közülünk, másnak más a dolga és mindenki teszi a sajátját. Ő azt követi régóta, ami a szívében van - hogy ez egyben a Reiki Tradíciója? Hát ez egy örömteli egymásra-találás. Talán nem ítélkeznünk kellene felette, hanem örülni - vannak ilyen Reiki Mesterek már Magyarországon.

Japán mesterek elvittek Usui sírjához, közös gyakorlás is volt, valamint a Kurama-hegyen is ott voltunk.

Regeteg megerősítést kaptunk, útmutatókat. Usuiét elsősorban. Az alapján teszünk mindent - régi és új Reiki gyakorlók kezdtek el betegen segíteni, ingyenes gyógyító napokon és az egész országban végigmegy a folyamat - sőt már a határokon túl.

6. Szó nincs róla, hogy az Usui Shiki Ryoho ne lenne valódi Reiki - azonban az átadás szinvonala erősen romlott pár vonalon Magyarországon is. 2002.-ben ennek helyreállítására fogtunk össze Ágival, majd mások is jöttek. Ahogy publikussá válnak az eredeti információk, útmutatók Usuitól - úgy lesz tiszta az emberekben - mi is a Reiki? Melyek a valódi Reiki szervezetek? Sok hiteles, tiszta szándékú Reiki Mestert ismerhettem meg e munka során-és nem kell csatlakozni hozzánk, hogy megtudják, mi a Reiki praxisa? Hajasi rendszerének is csak egy része volt eddig és nyugaton itt- de már sok mester gyakorolja a teljeset. Nyáron Hajasi japán vonalának Mestere érkezik Magyarországra tanítani - a Gakkai mesterei most biztos nem jönnek - nekik sokkal fájóbb, ami a REIKI neve alatt folyik nyugaton. De megnyílt az út több magyar mesternek - hogy hosszabb időt töltve japánban, ott gyakorolhasson, és a japán teljes tradíció alapján avassák mesternek ismerjék el. Ezért dolgozunk. Legyenek ilyen mesterek. Mivel Hajasi vonalán indult el nyugatra a REIKI- az ő japán vonalának mesterei jönnek, a Shiki Ryoho eredeti rendszerét megmutatni. A képzésen nem csak tagjaink vehetnek részt - de ha jól tudom, csupán tradícionális Reiki II.-től fogadnak a 4 napos képzésre résztvevőket. Több mester megismerhette kint a tradícionális követelményeket. Kálazi Ági mindegyiknek teljesen megfelelt. Mindenki örülhet, aki tőle tanulta a Reikit. Ági olyan szinten van, hogy nemcsak a betegeknek tud segíteni - a haldoklóknak is. Tőlük se fordul el - teszi, amit kell, az utolsó pillanatig.

Jelenleg kevés ilyen Reiki Mester van.

7. Nagymesterek, mint Strohm vagy Villás Béla hogy kijelentik: Ők azok - Usui se volt az - bár van ilyen hasonló cím, de azt még senki nem érte el a Reikiben. Usui szintjéig csaknem 100 év alatt ketten már eljutottak - Japán emberek. Aki ismeri a rendszert, nem meri magát Nagymesternek nevezni.

8. A Közösség elsősorban szolgálat - a 2. évet is mi, Mesterek finanszírozzuk. Bevételeinknél sokkal többe kerül utazni Magyarországon városról városra - nem számoljuk a pénzt - jön, megy, rendben van, minden rendben ezzel! Tudjuk, most nem jönnek későbbi bírálóink - ne egyedül finanszírozzátok, segíteni akarunk... De ha majd már beindul a működés, akkor megkapjuk: Pénzért csináljuk.... Tévedés. Egyszerűen követjük az írásban megkapott útmutatásokat, amit komoly költséggel fordítottunk le magyar nyelvre. Már annyit kaptunk a Rekitől - adni akarunk! Ha hitelkártyáról, nem baj. Nem aggódunk - mi páran már így élünk sok sok éve. Ági volt a legelső, aki a Reikit élni kezdte, az elejétől - nem pedig munka mellett plusz bevételi forrásnak tekintette. Hányan élnek így?
Egyenlőre inkább kiadásaink vannak. Rengeteg. Küzdünk előítéletekkel. Élünk egyik napról a másikra - nem probléma. De valami megváltozott - eddig is mi szívesen adtunk -de most egyre több Reikis akar adni, adni, adni, segíteni a betegeken. Ezt a szolgálatot kevesen tudják vállalni - mármint a mesterek közül is - még. Mert nincs elég gyógyítási tapasztalatuk sajnos.

9. Érdekes gondolat, hogy mindenki rögtön pénzre gondol. Nálunk nincs központosítás. Nem is lesz. Örülök, hogy összefogással valósult meg a Japán tanulmányút - és a Japán mester magyar útja is. Rengeteg pénz - nekünk, itthon - de közösen sikerült előteremteni. Nálunk pl. a fokozatokat az első szint után nem anyagi ellenértékért lehet megkapni - el kell érni gyakorlással a követelményeket, amiket Usui állított fel. Aki eléri - kap energetikai átadást, segítségül. Igen szigorúak a Mester szintek feltételei - de az aktív magyar tradícionális mesterek nagy része úgy döntött - akkor ha kell, utólag meg kíván felelni neki. Ez a helyes hozáállás szerintem is.

10. Nem kaptunk europai jogot - nem is kértünk ilyet. Mindössze több országból máris megkerestek minket, segítsünk ott is a tradíció helyreállításában. Bizonyos lépésekben tudunk nekik segíteni - és ha megvan az elkötelezettség, akkor ők is sikeresen tudnak majd a Japán mesterekkel kapcsolatba lépni. A többi rajtuk múlik. Nem vagyunk letéteményesei, örökösei a japán tradíciónak - csupán úgy döntöttünk, nálunk a gyakorlás nem az amerikai, hanem a japán minta alapján lesz, azokból is a Gakkai munkássága az rányadó. Elkezdődött egy japán -magyar együttműködés - ami régi vágyunk volt. Biztos, hogy mindent megteszünk, hogy Közösségünk mesterei megfeleljenek a japán szigorú feltételeknek, ne csak Ági. És szintén segítünk bármely hiteles Reiki irányzat Mesterének. Jöjjön Magyarországra a Jikiden, a Komyo Reiki is akár - amik hitelesek, vagy a Satya Japan Reiki. Ők nekünk nem konkurrencia, hanem választási lehetőség -nem baj, ha több hiteles Reiki Iskola van Magyarországon és a világon.De csak a hitelesekre mondhatjuk, hogy REIKI. Ez egy nemzetközi folyamat - Németországban Frank Arjava Petters indította el, ottjártunkkor kiderült Japánban, hogy néhány Svéd illetve Norvég Mester is ezen dolgozik.

11. Ami valójában nem Reiki - nem kell ragaszkodni a gyakorlóknak az alapítójuk tévedéséhez - nagyon ez a téma őt már nem is érdekli. Ott van most neki a szellemsebészet meg az esszénia, stb. Okos ember, jól tudja, ezt a játszmát nem nyerheti meg - az esszénusok meg rég kihaltak ott ki tiltakozna? Strohm a REIKI nevét használva terjesztette el saját rendszerét - és ez ütött vissza nyugat-europában, mikor megjelent a Japán Reiki és ott már korábban a valódi információk. Ideje lenne Strohm módszerét a valódi nevén nevezni. Ahogy Porosz Tibor már 1995.-ben írta - nem kell félni attól, hogy módszerük valódi néven, alapítójuk, Strohm nevén szerepeljen - megnevezéstől csak a démonok félnek. A RAI tagjai nem démonok - nincs miért félni. Minden meglévő ellentét véget érne, ha ezt a lépést, ami a vita lezárásának az egyetlen lehetséges módja - meglépnék. Magyarországon a többi nem valódi Reiki néve hivatkozó szervezet is mind a RAI-ból származik.

Ha nem így tesznek - úgyis elsöpri az idő - mert Reikiként hiteltelen. Nyugat-europában már évek óta az, eltüntek a RAI mesterek - ez lesz itt is - pedig lehet, jó módszer, valamire. Ezért nem kellene eltünnie. Ha viszont mint a hamisítvány REIKI marad fent továbbra is - el fog tünni.

Nem a módszerrel van bajunk, hanem azzal, hogy Strohm ragaszkodott hozzá mindig, szervezete tagjai akkor is Reikinek kell nevezzék, ha már ők maguk is tudják - nem az...

Ha bármi kérdésetek van ezzekel a kérdésekkel kapcsolatban - szívesen válaszolok.

Fodor György
Kedves Fodor Ur,
Lelkész...
Nagy arcú szöveg ez...
Ítél, posztulál és magára aggat misztériumokat...
A cientológiával is az volt a bajom, hogy egyházi köntösbe bújt/bújtatták H. ur követői...
támad másokat, hogy magát feljebb tolja...
az esszénusokkal kapcsolatba, szeretném felhívni a figyelmet, hogy a Qumráni tekercsek szerint és J.Flavius kortárs szerint, elkülönülő zárt közösség volt a mezopotámiai ősvallás talaján, amely szemben állt az uralkodó farizeusokkal...
bizonyára kevesen tudják, hogy a dávid csillagot, mint a sumer Ősvallás egyik szimbólumát Mezopotániában ismerték meg a "babiloni fogságban" élők, és ahogy a Biblia és a Gigames eposz esetében is, ma már ismerhető az eredet kapcsolata...Szent Arimatia ősiségével...
No, de nézzük csak hogy az esszénusok...hová tűntek?
A rómaiak elől menekültek Qumrán vidékéről Egyiptomba és mint terapeuták tevékenykedtek... anno 2000éve...
No, de mi közük a REIKI-hez?
Semmi - azaz csak a modern katyvasz, amely megengedi, h Usui követőiként, kóklerként rakjon galamb-fészket a saját fantazmagóriája köré...
Olvastam reiki amerikai, internacionális, hagyományőrző iskolákról. Ezek féltékenyen szemben állnak egymással.
Gyanakodva figyelem, amint könnyű kézzel nyúlnak Yógához és más keleti ősiséghez, - kölcsönözve és posztulálva, angyalokat, akasha krónikát...
gyógyulást igérve naív embereknek.
Szeretném, ha elmondaná valaki, hogy Usui alapító mester szelleméhez, mi köze van egyháznak, arkangyaloknak, esszénusok feltételezett lelkészeinek, hagyományainak?
Egyetértek Fodor Ur egyesületi törekvésével, hagyományokra történő építkezésével, de javasolom, hogy a LELKÉSZ tisztséget, és más hangzatos reklámot, mint idegen elemet töröljék, rossz ízű dolog ez és hajaz az árkádiára...
üdv. a reiki eredeti szellemének nevében...
 

Horváth Sándor

Állandó Tag
Állandó Tag
5. Néhány mesterünk Lelkész, ami azt jelenti - főállású Reiki Mester - azaz a betegekért él. Ági a haldoklókat is mindig kezelte - napokon át akár - ahogy kell. Anélkül, olvasta volna, mit javasolt Usui - cselekedte, mert belül tudta, mi az út. Évek óta hívták esküvőre is, eskesse a párokat ő - nincs ennek formai előírása - Ági igazi szabad ember. Bár Közösségünkben vannak útmutatók - nem előírások - ő teljesen kötetlen - sose tenne olyat, amivel megbánt valakit. továbbra is vallja -ő csupán egy közülünk, másnak más a dolga és mindenki teszi a sajátját. Ő azt követi régóta, ami a szívében van - hogy ez egyben a Reiki Tradíciója? Hát ez egy örömteli egymásra-találás. Talán nem ítélkeznünk kellene felette, hanem örülni - vannak ilyen Reiki Mesterek már Magyarországon.

Megvallom - meghökkenve olvasom, Ágiról és az esketéssel kapcsolatos sorokat.
Zavaros és hevenyészett. Egy ilyen érzékeny kérdést illett volna pontosabban kezelni.
"Ági igazi szabad ember". Esket...
mitől szabad? etikától, esztétikától, és kinek a nevében cselekszi az esketést??
A maga feje után megy, tiszteletre méltó az áldozata, nem ismeri Usui útmutatásait, hogy lehet reiki mester?
És miért kell Őt védeni?
Fodor Ur, segíteni tisztán látni?
 

Horváth Sándor

Állandó Tag
Állandó Tag
Gyökerek - a Reiki evolúciója

<CENTER>Ikanaramu kotoaru toki mo utsusemi no hito no kokoro yo yutaka naranamu Isten manifesztációjaként minden helyzetben remélj, és ragyogó szívedet tárd szélesre (Japán 122. uralkodója, a Meidzsi Császár) </CENTER>

A Teremtés életet és fejl&otilde;dést támogató aspektusa végtelenül gazdag változatosságban jelenik meg: egy jellegzetes megnyilvánulása a Reikiként ismert energetikai rendszer. Az energia ilyen formában való újrafelfedezése Japánban, a XX. század elején történt, ezért a Reiki története valójában a japán történet, még akkor is, ha hisszük, hogy ez az energia mindig is létezett (és létezni fog).
Számos, a szellemvilágból csatornázott információ utal az energia jelenlétére az &otilde;si civilizációkban (Atlantisz, Lemuria, stb.). A legújabb kutatások az egyiptomi kultúrát kapcsolják össze a korai japán vallási gyakorlattal, az "elveszett" izraeli törzsek Japán-beli jelenlétének feltételezésével: így a leg&otilde;sibb, legendás kultúráktól egészen Japánig követhetjük nyomon az energia megnyilvánulásait.
A japán történet több ezer évet ível át: az ókortól a huszadik század elejéig tartó titokzatos, és a mai napig sem kell&otilde;en feltárt folyamatként. Számos tényez&otilde; együttes megléte és egyedülálló kombinációja volt szükséges ahhoz, hogy 80-90 évvel ezel&otilde;tt a Reiki megnyilvánulhasson a Kiotó melletti Kurama hegyen, és azóta is jelen lehessen életünkben.
A legfontosabb ilyen tényez&otilde; talán az - ekkorra már - államvallási rangra emelkedett Sinto jelenléte. E rendkívül sajátos, az írott japán történelem el&otilde;tti id&otilde;kben gyökerez&otilde; és a japán életérzést talán a legmarkánsabban kifejez&otilde; gyakorlat voltaképpen nem is vallás, sokkal inkább a természetben megnyilvánuló teremt&otilde; er&otilde;k és az isteni eredet&ucirc; ember közös útja. A Sinto nem a nyugati értelemben vett szervezett és dogmatikus vallás: a már id&otilde;számításunk el&otilde;tt 500 körül jelenlev&otilde; hitrendszer központi fogalma a Kami, a természetben mindenhol jelenlev&otilde; isteni min&otilde;ség. Kami-ja van a településnek, a tájegységnek, a földnek, a köveknek, a fának, a víznek, a t&ucirc;znek és az állatoknak. A tündérek, elementálok világát idéz&otilde; entitások fölött az istenek hierarchikus világa található: a kezdetben a mindent megteremt&otilde; Isten és kés&otilde;bbi poláris min&otilde;ségeket manifesztáló megnyilvánulásai (Nap-Hold). A hitrendszer fontos elemei a család, az &otilde;sök, a tradíciók tisztelete, a természet szeretete, a test és lélek tisztaságának kultiválása, a Kami-k ünneplése. A sinto szentély a japán táj kiemelked&otilde; energetikájú helyei köré épül: sziklák, folyószakaszok, fák kisugárzása teszi lehet&otilde;vé a teremt&otilde; energiákkal való kapcsolatfelvételt. Az id&otilde;számításunk utáni 8. században a sinto már államvallás: az &otilde;sök és tradíciók tisztelete kiegészül a császári család isteni eredetének elismerésével. Ebb&otilde;l az id&otilde;b&otilde;l datálódik maga az elnevezés is; a kínai eredet&ucirc; szóösszetétel, a sin tao jelentése: a szellem (az istenek) útja.
Ekkorra már a japán spiritualitás egy másik fontos eleme is megjelenik: a Kínából, Koreából érkez&otilde; buddhizmus. Kezdetben (a hatodik századtól) az új tanok befogadása igen csak felszínes folyamatként zajlik: Buddhát és a bódhiszattvákat csupán újabb Kamiként tisztelik. Kés&otilde;bb egyre többen értik meg az új ideológia lényegét; a mahajána buddhizmus rituális gazdagsága, szervezett, hierarchikus egyházi felépítése, m&ucirc;vészetében megjelen&otilde;, leny&ucirc;göz&otilde; formavilága is egyre többeket késztet csatlakozásra. Úgy t&ucirc;nhetett, hogy az új eszmék sikeresen fedik el a régi hitvilágot, a valóságban azonban a sinto életérzés folyamatosan jelen volt (és jelen van) a japán ember világában. Az üzenet világos: az élet és az él&otilde;k tisztelete, a természettel való harmonikus együttélés, a teremtett világ szépségének mély átélése. Mindez szöges ellentétben állt a buddhizmus pesszimista, sötétebb tónusú szemléletével, amelyben az élet illuzórikus és csupán szenvedések forrása. A buddhista megoldás az ellentétek feloldására az a kompromisszumos gondolat volt, hogy a buddhizmus és a sinto ugyanannak az igazságnak a két oldalát képviseli.
A XVII. század közepét&otilde;l a XIX. század utolsó harmadáig a buddhizmus gyakorlatilag az egyetlen engedélyezett vallás volt, Japán pedig szinte a külvilágtól való teljes elzárkózásban élt. 1868-tól új korszak kezd&otilde;dik: a Meidzsi Restauráció, a nyitottság, a felvilágosult császári kormányzás és egyszersmind a sinto el&otilde;térbe kerülésének történelmi jelent&otilde;ség&ucirc; szakasza. E rendkívül fontos fejleményekkel szinte egyid&otilde;ben, 1865-ben, a Keio periódus els&otilde; évében, augusztus 15-én született Mikao Usui. A Tendai, majd 27 éves korától a Singon buddhista iskola világi szerzetese volt; valamikor 1914 és 1919 között (itt a különféle források némileg ellentmondóak) Zen buddhizmust tanult. Singon su: a Valódi Szó iskolája mikkjo, azaz az ezoterikus buddhizmus egyik, különösen a mantrák használatát tekintve, a tibeti tantrikus buddhizmushoz közel álló rendszer. A tanítások középpontjában Dainicsi Njorai, a legf&otilde;bb kozmikus Buddha áll. A singon szerint bárki még ebben az életben elérheti a megvilágosodást a legf&otilde;bb Buddhával való azonosság felismerésével. Usui magas rangú kormánytisztvisel&otilde; és ugyanakkor családi vállalkozásuk feje is volt. Elképzelhet&otilde;, hogy üzleti problémák vagy még inkább a spirituális útkeresés egyik mélypontján fordul egy zen szerzeteshez és kezdi meg vele tanulmányit. Végül az apát tanácsára egy igen szigorú, - teljes böjttel együtt járó - 21 napos meditációra, a sju gjo-ra vállalkozik az abban az id&otilde;ben a kivételes energetikai sajátosságairól is széles körben ismert Kurama-hegyi (=Kurama Jama) szentélynél. A folyamatos meditáció végére eljut szatorijához, személyes megvilágosodásához; megtalálja élete célját, az ansin ricumei-t, ami nem más, mint az elme zavartalan békéje, az életcél biztos tudatában. Nem sokkal ez után ráébred, hogy a meditáció során, a feje körül érzékelt energia csodálatos gyógyító hatással rendelkezik. Innent&otilde;l kezdve az események felgyorsulnak és ugyanakkor hosszú, kemény munka veszi kezdetét: a gyógyító technika kidolgozása, finomítása és egy módszer kidolgozása az energia átadására (beavatás). A gyógyító módszert Reiki ho-nak, az energia átadását Reidzsu-nak nevezi: élete során megszámlálhatatlanul sok ember gyógyulását segítette, és közel 2000 embernek adta át a Reiki használatának titkait.
Kedves Csipkebogyó,
örömmel látom, hogy a Le és feltöltések alapitója, itt is kifejti jótékony hatását...
Olvasva a topikot, eszembe jutott, talán nem ártana, az aktuális irodalmat
feltenni és megismerni, amint Te igényesen összefoglaltad itt a tradició alapját -
a zavarosban sokan halásznak és terjesztik a ködöt...önjelölt misszionáriusok és még annál is rosszabbak...
a reiki nem vallás és a sarlatánoknak, kivül tágasabb...
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Kedves Fodor György,
Szeretném megtudni hogy arról a 4 napos képzésről, amit a hozzászólása 6. pontjában említ, hol lehet majd többet megtudni és mikor.

Nem tudom, hogy talált ide a fórumra, de a magam részéről megtisztelőnek érzem, hogy személyesen osztotta meg velünk a fenti információkat, szeretném elmondani, hogy nagyra becsülöm mindazt, amit Ön és társai a Reikiért Magyarországon tettek és tesznek, és csak a legjobbakat tudom kívánni a továbbiakhoz.

Kedves Fodor György,
Szeretném megtudni hogy arról a 4 napos képzésről, amit a hozzászólása 6. pontjában említ, hol lehet majd többet megtudni és mikor.

Nem tudom, hogy talált ide a fórumra, de a magam részéről megtisztelőnek érzem, hogy személyesen osztotta meg velünk a fenti információkat, szeretném elmondani, hogy nagyra becsülöm mindazt, amit Ön és társai a Reikiért Magyarországon tettek és tesznek, és csak a legjobbakat tudom kívánni a továbbiakhoz.

Kedves Dóri!

Teljesen véletlenül, egy Google keresés közben. Még régebbi bejegyzés volt a találat, de elkezdtem olvasni a fórumot. A vége felé esett szó rólunk - így kerültem ide regisztrálva.

Február végére kiderül, mikor jön a Mester tanítani, pontosan mennyibe fog kerülni. A nevemre kattintva tud nekem e-mailt küldeni - én foglalkozom az út szervezésével, persze nem egyedül. Akit érdekel, írjon, és amint megvannak a paraméterek, jelentkezem válasz levélben. Azt máris el tudtuk érni, jóval olcsóbb lesz a képzés, mint Japánban volt - igaz, a forint is azóta 1.43 helyett 2.20 körül van a Jenhez képest.. Reméljük, nyárra javul az árfolyam már.

Köszönjük kedves szavait - azt gondolom, ez tényleg szolgálat és egyben lehetőség a fejlődésre- nekünk. Nagyon örömteli szolgálat.
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Kedves Fodor Ur,
Lelkész...
Nagy arcú szöveg ez...
Szeretném, ha elmondaná valaki, hogy Usui alapító mester szelleméhez, mi köze van egyháznak...

javasolom, hogy a LELKÉSZ tisztséget, és más hangzatos reklámot, mint idegen elemet töröljék, rossz ízű dolog ez és hajaz az árkádiára...
üdv. a reiki eredeti szellemének nevében...

Kedves Sándor!

Köszönöm szépen jószándékú hozzászólását.

1. Közösséget hoztunk létre - sajnos Magyarországon, Japánnal ellentétben, ezt csak Egyházként lehet jelenleg bejegyeztetni. Társadalmi szervezetben pedig, demokráciában leszavazzák a kiemelkedő életet élő mestereket, javaslataikat - nem lehet érdemben tenni a Reikiért. Megpróbáltuk, erről szólt a Magyar Tradícionális Usui Reiki Egyesület - erre hoztuk létre - de három év alatt se tudta megoldani a feladatokat. Ezért léptem onnan ki és kezdtükm elölről. Mi 6 hónap alatt mindent elvégeztünk, kevesebben. 5 aktív mester többre képes, mint 15 passzív, ahol csak 1-2 fő dolgozik. És nem tartottuk meg a közösségnek az eredményeket. Minden érdeklődő Mesterhez eljuttattuk, együtt gyakoroltunk, haladó Reikisekkel is, az egész országban ahova hívtak - és ha kell, ha van még rá igény - folytatjuk.

Hierarchiában, Közösségben a cselekvő Mesterek mutatják a példát. Elméleti mesterek nincsenek köztünk - mármint akik előadásokat tartanak főleg - hanem gyakorlással mutatnak példát mestereink. Nálunk az ő munkájuk segítéséért dolgozunk.

Nem tartom szerencsésnak, hogy Egyház a hivatalos formánk - nem választhattunk. A Közösség kifejezőbb és jó lenne ezt a kettőt szétválasztani a jövőben, törvényileg - támogatom. Az Egyházak legyenek a Történelmi Egyházak, a közösségek meg - majd 20 vagy inkább 100 év múlva kiderül, fennmaradnak -e? Addig működhessenek, de tagdíjakból tartsák fenn magukat. Valami ilyesmi lenne véleményem szrint előrevívő megoldás. Az Egyház hivatalos megnevezés. Nem szeretjük. A Közösség - az már igen, az tetszik.

2. A Lelkész szót (lehet, nem szerencsés, de mestertársain a Közösségben kifejezőnek gondolták) én találtam ki azokra a Mesterekre - alig néhány ilyen van Magyarországon jelenleg - akik élik a Reikit egész nap, a haldokló mellett is ott vannak, és az emberek kérik fel őket - hogy beszéljenek pl. temetésen, adják össze őket - stb. Főállású, Reikit élő Reiki Mesterek ők. És lelkileg foglalkoznak a hozzájuk fordulókkal minden kezelésnél... Lehet, ez nem volt jó ötlet - nem vagyok tévedhetetlen. Megfontoljuk. Esetleg mások is kifejthetnék véleményüket - semmi sértőt, bántót nem látok ebben. Néhány évig hasznos lenne megkülönbözetni szerintem őket azoktól, akik hétvégeken Reiki Mesterek, és főállás mellett kiegészítő bevétel számukra a Reiki, valamint a Reikiért élőket. Utóbbiak - számomra biztos és tapasztalom - sokkal hitelesebb gyógyítók, tanítók. Egy Reiki I. avatott sokkal jobban képes segíeni embertársain, ha rendszeresen foglalkozik a gyakorlással, - mint olyan Reiki Msterek, akik havonta egyszer tanítják aReikit és ennyi a tevékenységük. Megélés van mögöttük, nem önmaguk mesterként való megélésének szándéka. Az ilyen megélt mesterek nem indulatosak, nem sértődékenyek, áldozathozatal számukra természetes. Olyanok, mint a lótusz szútrában leírt tanítók.

Az alap különbséget ott látom - vannak Mesterek és Reiki avatottak, akik rendszeresen gyakorolnak - és akik nem, hanem előadásokat tartanak. Vannak Mesterek, akiknek képzései gyakorlati foglalkozások - mint Japánban - és vannak Mesterek, akiknek képzései elméleti tanítások, náluk alig van gyakorlás.

Egyik csoport mellől gyakorlati emberek, jó gyógyítók kerülnek ki, akik saját problémáikat is könyen megoldják - másik mindig visszajár, vajon mit mond a tanító az ő problémájáról?

Idő kell, míg az emberekben tudatosul - a REIKI 90 % gyakorlat, 10 % elmélet.

Japánban, aki nem gyakorol eleget - Reiki II.-re sem mehet. Az ottani Reiki Mesterek nem betegek! Nem fekszenek kés alá, ha probléma van, nem szednek gyógyszereket - sokat kezelnek. Lásd Ogawa mester - mindenki Reikizhet című könyvét. Aki nem tudja magát meggyógyítani - az nem reiki terapeuta.

Javaslatát mindenképp fontolóra fogjuk venni - akkor is, ha kissé erőteljes megfogalmazással adta tudtunkra. Lehet, ez hibám volt - sajnos a Reiki Mester szó is el lett már koptatva.
A Csend Hangja Egyházban pl. Konciliátornak nevezik a gyógyítókat.
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Megvallom - meghökkenve olvasom, Ágiról és az esketéssel kapcsolatos sorokat.
Zavaros és hevenyészett. Egy ilyen érzékeny kérdést illett volna pontosabban kezelni.
"Ági igazi szabad ember". Esket...
mitől szabad? etikától, esztétikától, és kinek a nevében cselekszi az esketést??
A maga feje után megy, tiszteletre méltó az áldozata, nem ismeri Usui útmutatásait, hogy lehet reiki mester?
És miért kell Őt védeni?
Fodor Ur, segíteni tisztán látni?

Kedves Sándor!

Igyekszem.
Ági szabad ember - azaz 18 éve él így. Jövedelme nem függ munkahelytől, mennyire van jóba valakivel... Nem kell olyat tennie, amit belül nem szeretne. Azzal foglalkozik, amit szeret végezni.

Kinek a nevében cselekszi? Akik kérik, ők döntenek, össze kívánnak házasodni, és egy spirituális embert kérnek rá, a nem világi szertartást vezesse le. Megmondják, mit szeretnének... Vagy van erről megélés valakinek, vagy nem -felesleges erről beszélni.

Nem a maga feje után megy - mindig befelé figyelt - mit akar a Reiki? Míg mások úgy gondolják, ők irányítják a Reikit - mégha mást is mondanak - Ági azok közé tartozik, aki átadja magát neki - és a Reiki vezette őt. Utólag derült ki, Japánban - neki volt igaza, nem azoknak, akik rászóltak - ejnye, ez nem a Reiki tradíciója... Tehát NEM a maga feje, hanem a Belső Hang vezetése után ment... És ez más. SENKI nem ismerte Usui útmutatásait nyugaton az utóbbi hónapokig. Most is kevesen ismerik.
De aki átadja magát a REIKINEK - mégis valahogy elég jól követve ezeket, a Belső Hang által... az járta a Reiki útját.

Valami oka van, hogy egy kezeléssel gyógyítja a betegeket... Ha 3 óra, hát addig tart. Viszont meggyógyulnak... Usui szerint ez csak akkor lehetséges, ha a gyógyításban egy magasabb intelligencia vesz ilyenkor részt. Ági mellett tehát ez a magasabb intelligencia - ott van... A Lótusz Szútra szerint aki az ilyen embereket támadja - az a Buddhákat támadja.

Miért kell őt védeni? Meg lett bírálva. Érdekes látni, hogy Magyarországon aki segíti a másik embert - így él - rengeteg bírálatot kap, mintha élveznék az embertársak közül páran, ők ítélnek róla... persze nem olyan személy bírálja, aki több beteget gyógyított meg eddig a Reiki által ... Japánban elképzelhetetlen ilyen hozzáállás. Ott a teljesítmény elismerést vált ki az emberekből - legyen pék, cukrász vagy irodai alkalmazott - ha magas szinten látja el feladatát - az elismerésre méltó.

Azért védtem meg, mert nálunk nem így van... Még.. egyszer talán itt is úgy lesz. És akkor az emberek nem lesznek depisek, hanem ugyanúgy jól fogják érezni magukat itthon, mint más országok állampolgárai otthon.

Remélem, tudtam segíteni.
 

O.Jani

Állandó Tag
Állandó Tag
Szervusztok!
Üdv Gyuri a portálon. :)

Sok hasznos információval szolgáltál.
Hálás szível köszönöm.

Azok akik élik a Reikit értik a KÖZÖSSÉG céljait.

Számomra a
REIKI= SZERETET és SZOLGÁLAT


Ozsvárt János
 

b.p.

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Fodor György! Olvasgatok és csodálkozom. Van valami, amit almának neveztek el. Nem kívülállók, önök. Ezután következik egy szép hosszú magyarázat, hogy ez az alma nem is alma, hanem körte, csak almának hívjuk. Valakiről azt mondták, hogy szilva. Önök. Nem más. De ha másvalaki mondja rá, hogy szilva, akkor meg kell védeni a támadástól, mert ő lényegében cseresznye, és még a szilvaság gyanuja is sérti.
Végiggondolták ezt a dolgot? Minden alkalommal magyarázkodni fognak, hogy dehogy alma, dehogy szilva? Minden alkalommal megsértődnek, ha valaki almának képzeli, amit almának neveztek el? Vagy hogyanis működik ez?
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Válasz B.P számára.

Kedves Fodor György! Olvasgatok és csodálkozom. Van valami, amit almának neveztek el. Nem kívülállók, önök. Ezután következik egy szép hosszú magyarázat, hogy ez az alma nem is alma, hanem körte, csak almának hívjuk. Valakiről azt mondták, hogy szilva. Önök. Nem más. De ha másvalaki mondja rá, hogy szilva, akkor meg kell védeni a támadástól, mert ő lényegében cseresznye, és még a szilvaság gyanuja is sérti.
Végiggondolták ezt a dolgot? Minden alkalommal magyarázkodni fognak, hogy dehogy alma, dehogy szilva? Minden alkalommal megsértődnek, ha valaki almának képzeli, amit almának neveztek el? Vagy hogyanis működik ez?

Kedves B.P.

Esetleg konkrétan?
Nem vagyok gondolatolvasó - nem tudom, mire gondol?

Ha meghatározza, mi a probléma konkrétan - akkor tudok segíteni a megoldásban.
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Szervusztok!
Üdv Gyuri a portálon. :)

Sok hasznos információval szolgáltál.
Hálás szível köszönöm.

Azok akik élik a Reikit értik a KÖZÖSSÉG céljait.

Számomra a
REIKI= SZERETET és SZOLGÁLAT


Ozsvárt János


Szia János!

Szívesen. Ha majd hazajössz, kukkants be hozzánk - pörögnek az események. Mesterednek se felejtsd el megköszönni - ő hívott össze mindnyájatokat, hogy együtt gyakoroljunk... Remélem, azóta is folytatjátok a közös gyakorlást - fontos. Pár gyakorlat élőben kicsit más volt - február végén remélem te is el tudsz jönni. Jó gyakorlást!
 

Horváth Sándor

Állandó Tag
Állandó Tag
Szervusztok!
Üdv Gyuri a portálon. :)

Sok hasznos információval szolgáltál.
Hálás szív(v)el! köszönöm.

Azok akik élik a Reikit értik a KÖZÖSSÉG céljait.

Számomra a
REIKI= SZERETET és SZOLGÁLAT


Ozsvárt János

Szervusz János,
már váltottunk szót korábban,
azóta változott a honlap, előnyére...
( itt a h.sz. helyesírása még nem hibátlan: -val, vel -, duplázza a mássalhangzót...!)

megvallom, roppant bizalmatlan vagyok minden kóklerséggel szemben -
közelről néztem végig egy hozzám közelálló személy, súlyos betegsége miatti, kétségbeesett segítségkérését, a hazai reiki szakma nagyjaitól, de a várt segítség gyógyító eredménye elmaradt...pedig, hangsúlyozom természetgyógyász hivatásosoknál járt...Str. nagymester urat is megkereste...
hangzatos szlogenekben nincs hiány, misztifikálás és egyházasdi leplei alatt kihasználják a hiszékenységet...

Az Önök egyesületét nem ismerem, csak az itteni megnyilatkozásokra reagáltam, és nem titkolom, roppant visszatetsző számomra a missziós hang és a lelkészi esketés gyakorlata...
Kiváncsi lettem volna FODOR Ur válaszaira, de ő nem méltatott válaszra,
kiváncsian várom véleményét,
üdvözlettel, alex
 

SPIRIFERI

Állandó Tag
Állandó Tag
Elkeseritő amiket itt összeirtok egymás ellen!!!
Az önözés magázás lenézés felsöbbrendü megnyilvánulások???
Eszembe jut egy elbeszélés : A sátán és a barátja sétálnak egy parkban , meglátnak egy rongyos kabátos embert amint lehajol felvesz valamit a földröl majd nagy örömmel a kabátjába rejtve elszalad. Aszondja a barát vajon mit találhatott azaz ember hogy ennyire örült? Csak az igazság egy darabját találta meg, válaszol a sátán. És te hagyod ezt kérdi a barátja? Persze hogy hagyom,majd gondoskodom róla hogy egy dogmát csináljon belőle!
Legyen ezután is szép napotok!!!
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Válasz Spiriferinek

Elkeseritő amiket itt összeirtok egymás ellen!!!
Az önözés magázás lenézés felsöbbrendü megnyilvánulások???
Eszembe jut egy elbeszélés : A sátán és a barátja sétálnak egy parkban , meglátnak egy rongyos kabátos embert amint lehajol felvesz valamit a földröl majd nagy örömmel a kabátjába rejtve elszalad. Aszondja a barát vajon mit találhatott azaz ember hogy ennyire örült? Csak az igazság egy darabját találta meg, válaszol a sátán. És te hagyod ezt kérdi a barátja? Persze hogy hagyom,majd gondoskodom róla hogy egy dogmát csináljon belőle!
Legyen ezután is szép napotok!!!

Kedves Spiriferi!
Nem érzem, hogy bárki bántani akart volna, vagy ellenem írna vagy lenézne... Remélem, válaszaim se tünnek úgy. Önözés, magázás - szerintem egyfajta tisztelet - engem bárki tegezhet. Jánost ismerem, tegeződünk. De vannak akik idősebbek és használják a netet - sok sok nagymama, nagypapa - nem tudhatom, ki kicsoda - senkit nem szeretnék megbántani. Van korosztály, ahol csak jó személyes ismerősök tegeződnek.

Feltettek kérdéseket, amikre válaszoltam. Azt hiszem, ezek a kérdések nem csak Sándorban és a többi kérdezőben merülnek fel - bennünk is felmerültek. Másokban is biztos. Lettek rá válaszaink - és nem biztos, hogy a leghelyesebbek. Nem érzem a kérdéseiket bántásnak. Mint a Lelkész kifejezés kitalálója, személyes felelőse - nekem is voltak kétségeim.
Mikor felvettetem megoldásnak a problémára ezt a szót - reméltem jön majd jobb javaslat - de ezt gondolták a mestertársak megfelelőnek, kifejezőnek. Eddig jobbat nem találtunk e tevékenységre kifejezést.

Ami a dogmákat illeti - vannak szervezetek, ahol adnak tanári kézikönyvet és megmondják: azt kell tanítani. Ha nem azt tanítod, nem vagy tanítója a szervezetnek. Lehetsz tanító nálunk - de pontosan ezt és így kell tanítanod. Az ilyen szervezet valóban dogmatikus - és élén olyanok állnak, akik magukat tévedhetetlennek hiszik és nem képesek belátni évtized múlva se tévedésüket. Egyszemélyi vezetéssel működnek.

Jobb szeretem a megélés alapján történő tanítást. A praxis tanítását -hogy a gyakorló éljen át dolgokat. Mert az az övé egyedül - amit átélt.

A Közösség nem működhet egyszemélyi vezetéssel - lehetetlen, már csak azért is, mert a legfontosabbak nálunk - az önkéntes segítők, a gyógyítók. Akik sokan vannak és egyre többen. Mestereink között sincs, aki úgy gondolná - ő tévedhetetlen, hibátlan.

Nálunk nincsenek hitelvek... Tapasztalás van - ezt rögzítettük. Usui semilyen spirituális kérdésre nem adott kinyilatkoztatást. Ahogy Buddha sem tette - nincsenek hát dogmáink. Jó ez így.
 

SPIRIFERI

Állandó Tag
Állandó Tag
A Közösség nem működhet egyszemélyi vezetéssel - lehetetlen, már csak azért is, mert a legfontosabbak nálunk - az önkéntes segítők, a gyógyítók. Akik sokan vannak és egyre többen. Mestereink között sincs, aki úgy gondolná - ő tévedhetetlen, hibátlan.

Én meg azt mondom egyetlen közösség sem müködhet vezető nélkül se égen sem földön!

Ha nem lenne ISTEN mekkora káosz lenne minden világban?
Buddhának viszont rengeteg spirituális megnyilvánulása volt, azokkal tele vannak a könyvek.
Usui, ugy tudom nem tanitott kézpoziciókat, most meg már vannak PRAXISOK!!!
MINDEN ROSSZ EGY ELRONTOTT JÓ!
Üdv nektek
 
Top