Pro Darwin

Status
Not open for further replies.
O

oliyboty

Vendég
Komolyan fogom napi szinten olvasni a topicot amint lesz időm rá és kezdem az elejétől. :D:D:D Érdekes dolgokat írtok, vitattok meg. Bár nem mindegyikhez tudok hozzászólni (igen kevéshez csak sajnos...), de jó olvasni titeket. Sok mindent lehet ebből a topicból is összeszedni.

Remélem, hogy Pitti kérdésére érkezik majd normális mellébeszélés mentes válasz, igazán érdekelne Ernoe álláspontja, természetesen "kézzel fogható", értelmes példával alátámasztva.;)
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
Remélem, hogy Pitti kérdésére érkezik majd normális mellébeszélés mentes válasz, igazán érdekelne Ernoe álláspontja, természetesen "kézzel fogható", értelmes példával alátámasztva.;)
Hat ehez sok sikert kivanok mindannyiunknak. En pesszimista vagyok ebben a tekintetben.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Mondj egy peldat amikor a gen mutacio hozzatett a genetikai allomanyhoz ami sikeresen atoroklodott az utoba?
Kedves Pitti
-
Nekem is szimpatikus, hogy konkret kérdésekkel foglalkozunk.
-
Elöterjeszteném, hogy egy elmélet akkor is lehet helyes ha nem minden kérdésre tud válaszolni. Különösen egy hisztorikus tudományra érvényes ez mint mondjuk történelem és evolutio. Nem tudjuk, hogy mi minden történt Maria Therezia háloszobájában de, ez nem dönti meg a német-romai császárság létezésében vetett hitünket. A mathematika is küszködik megoldatlan problémákkal a supermarkt-kasszánál azonban mégis fizetnünk kell.
-
Este majd részletesebben válaszolok, de addig is szignalizálni szeretném, hogy a kérdést precizebben kéne feltenned mert igy ahogy van nem nehéz megválaszolni.
-
Atöröklödö genetikai mutatiokbol sajnos több van mind amenyit szeretnénk. Gondolj csak az antibiotikumokra rezistens bakteriumokra amik a betegségek leküzdését megnehezitik (emberi, növényi).
-
Hogy egy mutátio hasznos vagy haszontalan az mindig a nézöponttol függ. Az antibiotikumot tulélö bakteriumok számára ez a mutátio egy hasznos dolog, mi nem örülünk neki.
-
Egy másik modszer mutátiok létrehozatalára a besugárzás amit szinte minden korházban alkalmaznak a rákbetegség megállitására. Itt a mutátio rombolo hatását használjuk fel a hasznunkra.
-
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Pitti
Elöterjeszteném, hogy egy elmélet akkor is lehet helyes ha nem minden kérdésre tud válaszolni.-

Kedves Ernoe!

Az általad favorizált elmélet minden eddigi válasza tévesnek bizonyult. A tudomány vért izzadt, hogy az evolúció elmélet válaszainak helyességét bizonyítsa, de nem sikerült.
A génkutatás, génbiológia stb. felfedezései előtt pedig csak áll és néz, mint borjú az új kapura.

Este majd részletesebben válaszolok, de addig is szignalizálni szeretném, hogy a kérdést precizebben kéne feltenned mert igy ahogy van nem nehéz megválaszolni.

Felteheti Pitti ezt a kérdést ezerféleképpen, akkor sem fogsz tudni rá válaszolni, ugyanis ilyen mutációra nincs példa.

Atöröklödö genetikai mutatiokbol sajnos több van mind amenyit szeretnénk. Gondolj csak az antibiotikumokra rezistens bakteriumokra amik a betegségek leküzdését megnehezitik (emberi, növényi).

Az ilyen válaszaidtól tényleg falnak szalad az ember, pláne, hogy már ezerszer kitárgyaltuk. A rezisztents baktériumok csak alkalmazkodnak a megváltozott feltételekhez, de ugyanúgy baktériumok maradnak. Nem hoznak létre új fajt.
Ez nem az, amire Pitti rákérdezett.

Hogy egy mutátio hasznos vagy haszontalan az mindig a nézöponttol függ. Az antibiotikumot tulélö bakteriumok számára ez a mutátio egy hasznos dolog, mi nem örülünk neki. .

Ezt is kitárgyaltuk már. Nem nézőpont kérdése, hogy egy borjú két fejjel és egy csirke négy lábbal nem fog életben maradni, még kevésbé szaporodni. Miért kell definiálni, hogy hasznos mutáció alatt azt értjük, ami az egyed túlélését segíti elő a többi fajtársával szemben, és ami elindítja egy új faj kialakulásának útján?
Ez az, amire nincs példa, de még ha lenne is, Karesz már feltette a kérdést: hogyan szaporodna az ilyen lény, ha a genetikai változás miatt már nem képes egykori fajtársaival szaporodni?

Egy másik modszer mutátiok létrehozatalára a besugárzás amit szinte minden korházban alkalmaznak a rákbetegség megállitására. Itt a mutátio rombolo hatását használjuk fel a hasznunkra.
-

A mutáció romboló hatását senki sem vonja kétségbe. A mutáció hiba a génállományban, amit a természet szépen kiszelektál. Tehát nem létezik olyan mutáció, ami bonyolultabb komplexitást, és ezáltal továbbfejlődést produkálna az egyedben, aki ezt még ráadásul örökíti is.
Ilyet a mesékben sem találtak ki, mert a gyerekek körülröhögték volna.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Tryniti: Az Evolúciót nem vetem el. De valahogy Istent sem.(Isten tudja miért?)
-

Ernoe: Kedves Tryniti. Elnézést, hogy olyan vehemensen küzdök itt egy Istenkép ellen ami a te életedben biztos egy fontos helyet foglal el. Ennek több oka van:
-
Egyszer az, hogy a felvilágosodás kora ota van egy megállapodás, hogy explizil nem leellenörizhetö jelenségeket nem használ az ember természettudományos elvek bizonyitására. Ez egy eddig nagyon jol bevált modszer, azota nincs inkvizitio ahol reverendás papok mondanák meg, hogy a teremtönek mi a szándéka. A tudományoknak ez a szabadsága ami bennünket elörevitt az elmult 200 évben.
-
Másodszor az istennek a távoltartása természettudományos magyarázatoktol fedi sok vallásos embernek az elképzelését. Milyen Isten az aki mérnök modjára csavargat a géneken és korcsokat, torzokat, halálraitélt félresikert fajokat hoz létre. Ez inkább egy istengyalázás lenne mint hodolat.
-
Harmadszor, mert mindig vannak olyanok akik "a nemtudással érvelnek".
Ez természetesen egy téves argumentatio amire az egész intelligens alkotoban hivö társaság épiteni probál.
-
Egy kijelentést nem lehet a tudatlanság vagy pedig egy hiányzo tény miatt tévesnek kikiáltani.
Vagy azért mert a nemigaz nincs bizonyitva ezért valamit tényként kezelni.
-
Ez a téves "kapcsolás" sokszor azzal a hittel van összekötve, hogy egy eset valoszinüsége mindig forditottan arányos a lehetöségek számával.
-
Például: Azért mert senki sem mutata ki, hogy nincs isten ezért kell lenni egy istennek.
Vagy azért mert senki nem látott UFO-t ezért ne lenne UFO.
-
Ezt a philozofiában "Argumentum e silencio-nak" is nevezik, ha nem tudsz válaszolni akkor nekünk van igazunk.
-
Hol van az "átmeneti lény" csontváza? Nincs? Akkor nincs fajfejlödés sem.
De hogy milyen csontot keresnek azt maguk sem tudják megmondani.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag

Jászladány: Az evolúcióval éppen az a tudósok többségének a baja, hogy nem a megfigyeléseken és a megismerésen alapszik, hisz soha senki sem figyelte meg, hogy az élettelen anyag életre kelne, vagy az egyik fajból egy másik alakult volna ki.
-
De a teremtés azt megfigyelte valaki ügye? Ne legyél már vak a fél szemedre. Neked is van dédnagyanyád pedig talán sosem láttad öt, mégis belátod, hogy kellett lennie.

Te vagy az, aki azt állítod, hogy az evolúció-elmélet "megismeréstudomány". (Ami már önmagában nonszensz egy elmélettel kapcsolatban.) Te állítod, hogy megfigyelésen alapszik. Erre reflektáltam azt, hogy az evolúció elmélet egyetlen állítását sem figyelte meg soha senki.

Én soha nem állítottam, hogy a teremtést bárki is megfigyelte volna közülünk, még azt se állítottam, hogy modellezhető (amit az evolúció elmélet sokáig állított magáról, míg végül a tudósok rájöttek, hogy a modellezés csak megcáfolja az egész agyrémet, és gyorsan abbahagyták.)

Nem kell a teremtést megfigyelni. Elegendő lenne, ha a tudomány végre demagógia nélkül vizsgálhatná a körülöttünk lévő világot, mint ahogy már sok tudós teszi is, és őszintén bevallja a tényt, amikor valahol intelligens eredet jeleire bukkan. Erre pedig bőven talált példát a sejtek felépítésében, a DNS-ben, az élőlények szervezetének működésében stb.-ben.

Azt pedig, hogy mi alapján feltételeznek intelligenciát a háttérben, pontosan meghatározták: Valószínűtlenség (az önmagától való elrendezettségre), ill. egy általunk ismert mintához való hasonlóság (pl. egy értelmes szöveg).
Ha nem létezne az intelligens eredetnek ilyen definíciója, nem is kutathatnánk a világűrben intelligens lények jelzései után. Hisz mi alapján döntenénk el, hogy egy észlelt jel mögött intelligencia áll-e, vagy egy szupernova?

Milliókat költenek arra, hogy valamilyen jelét megtalálják intelligenciának az univerzum valamelyik sarkában, miközben erre utaló jelek garmadája itt van a sejtjeinkben, és a szemünk előtt nap mint nap.



A különbözö fejletségü élölények soha nem éltek egyidöben. Ehez persze lekell tagadd a köolaj eredetét ami a Mexiokoi öblöt veszélyezteti, a köszenet, a levegö oxygéntartalmát mindent amit magunk körül tapasztalunk.

Senki sem tagadta a kőolaj eredetét.
A levegő oxigéntartalmát pedig Te tagadtad az állítólagos "ősleves" idején, mivel kedvenc elméleted nem működik, ha az élet kialakulásánál a légkörben oxigén volt jelen. Azt a tényt, hogy a geológiai kutatások, és az ásványok elemzései ma már egyértelműen kimutatták, sosem volt olyan időszak a föld történetében, amikor a légkörben ne lett volna oxigén, vagy azt, hogy oxigén nélkül ózonpajzs sem létezhetett volna, ami nélkül viszont növények sem létezhettek volna, akik állítólag létrehozták az oxigént, ilyen apróságok Téged nem ingatnak meg, még csak el sem gondolkoztatnak.



Hányszor kértelek, hogy magyarázzál meg nekem egyszerü jelenségeket anélkül, hogy minden aktushoz ada kéne mondanod: "az isten akarata".

Idézd már ide léccí, milyen jelenséget magyaráztam azzal, hogy "Isten akarata"?
Éppen Te vagy az, aki nem vagy képes megmagyarázni jelenségeket. Pl. (hogy az elején kezdjük) már azt sem, hogyan jött létre a sejt DNS nélkül, aminek alapján felépül, vagy hogyan jött létre a DNS sejt nélkül, ami létrehozta az első sejtet. Az a bizonyos tyúk-tojás, ugye?



A "muslicábol természetesen nem lesz darázs", ha enyit értettél meg az evolutiobol akkor nem csodálom, hogy fogalmad sincs arrol amit kritizálni akarsz.
.

Már bocsánat, de ha én nem értem, akkor szerinted mi volt a célja a muslicákkal folytatott kísérleteknek?




Menj ki a konyhába és végezz el egy két kisérletet mielött valamit kétségbe vonsz. Csak gunyolodni tudsz a Karesz28-al egyetemben. A hozzászolásotok 80%-a (nállad talán csak 30%) becsmérlés.

Nem állt szándékomban becsmérelni Téged. És nem gúnyolódom. Nem én tehetek róla, hogy az evolúció elmélet nonszensz dolgokat állít, amit ha az ember őszintén megfogalmaz, gúnynak tűnik (mint pl. a békából királyfi.)
És nem értem, miért gondolod, hogy nekem a konyhában sikerül az, ami Oparinnak és Millernek a gondosan felszerelt laboratóriumaikban nem sikerült.



Azt mondod egyszerübböl nem lesz komplex mert az ellentmond a thermodinamikának. En azt mondom csak "látszolag". Vasárnap lévén ajánlom csinál császármorzsát a családnak, jol összekeverve a fakanállal, hogy homogén legyen (magas entropia) ugy mint amikor a büdös puki eloszlik a levegöben.

Hagyjál már a porcicákkal meg a csomós rántással. Inkább ez tűnik gúnyolódásnak.
Hogyan hasonlíthatod a császármorzsát egy DNS lánc kialakulásához, ami csak a megfelelő fehérjékből áll fel, megfelelő sorrendben, és tartalmazza egy élőlény felépítéséhez és életéhez szükséges összes genetikai kódot?
Ilyenkor érzem azt, hogy kár veled vitatkozni.


Most osszad ki ezt egy tányérra és kezdjed a tányért rázogatni mint egy szitát. (A Karesz28 már ismeri a ketchup-pal) ´Minden ember csinált már ilyet gyerekkorában. Mi lesz az eredmény? A szép nagy "gurigák" alulrol felmásznak és összegyünkel, mig az aprok, morzsaszerüek alulra kerülnek. Egy egyszerü demo arra, hogy hogyan lehet informátiot (entropia csökkenést) egyszerü modszerrel egyszerü rendszerekbe "belevarázsolni". Csak tudni kell hogyan. kiss

Kedves Ernoe!

Nekifutok mégegyszer. Amiről Te beszélsz, az egy anyag összetapadása, ami bizonyos körülmények között, az egybekevert anyagok tulajdonságának köszönhetően létrejön. Ettől nem lesz komplexebb, csak az állaga változik meg.

Kábé az 50-es évekig, amíg hittek a kémiai evolúcióban, és azt hitték, a sejt csak egy csepp zselé, valóban azt gondolták, hogy az első sejtek ilyen összetapadás útján jöttek létre. Valami kohéziós erő véletlenül pont jó sorrendben rántotta össze a fehérjéket. (Bár matematikailag ennek az esélye is 0.)

De most már 2010-et írunk, és a sejtbiológia ott tart, hogy a sejt felépítése nem csak amolyan hipsz-hopsz összetapadás eredménye, hanem a molekulák egy pontosan megírt program alapján tapadnak és épülnek egymáshoz. Ezt a digitális programot, ami alapján a sejt felépül, a DNS tartalmazza.
Tehát szó sem lehet véletlen összetapadásról.

A császármorzsa lisztje a beleütött tojásnak köszönhetően ragad csomókba, nem pedig egy előre megírt kód alapján.
Nem tudom, sikerült-e valahogy a különbséget érzékeltetnem.
 

Karesz28

Kitiltott (BANned)
Látom ernoe most megint mosoly szünet van közöttünk, mert korrigálni merészeltelek Darwinnal kapcsolatban. Nem baj, majd fel hozom újra a kémiai evolúció kérdését amikor megint beszédes kedvedben vagy.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag

-
Hol van az "átmeneti lény" csontváza? Nincs? Akkor nincs fajfejlödés sem.
De hogy milyen csontot keresnek azt maguk sem tudják megmondani.

Még ha csak ennyi gond lenne az evolúcióval!... Hogy nincsenek átmeneti lények! Ha csak ez lenne az egyetlen ellenérv a fejfejlődésre!
Bár ami azt illeti, ez is elég lenne.
 

Karesz28

Kitiltott (BANned)
Egyszer az, hogy a felvilágosodás kora ota van egy megállapodás, hogy explizil nem leellenörizhetö jelenségeket nem használ az ember természettudományos elvek bizonyitására.

Tehát nem értelmezhető és modellezhető jelenségekkel nem érvelhet valaki. Tiszta sor. A kérdés csak az hogy akkor te miért teszed folyamatosan ezt?

Másodszor az istennek a távoltartása természettudományos magyarázatoktol fedi sok vallásos embernek az elképzelését. Milyen Isten az aki mérnök modjára csavargat a géneken és korcsokat, torzokat, halálraitélt félresikert fajokat hoz létre. Ez inkább egy istengyalázás lenne mint hodolat.

Ez a te személyes meglátásod, véleményed, ízlésed és mint ilyen nem érv.
Harmadszor, mert mindig vannak olyanok akik "a nemtudással érvelnek".
Ez természetesen egy téves argumentatio amire az egész intelligens alkotoban hivö társaság épiteni probál.
-
Egy kijelentést nem lehet a tudatlanság vagy pedig egy hiányzo tény miatt tévesnek kikiáltani. Vagy azért mert a nemigaz nincs bizonyitva ezért valamit tényként kezelni.
-
Ez a téves "kapcsolás" sokszor azzal a hittel van összekötve, hogy egy eset valoszinüsége mindig forditottan arányos a lehetöségek számával.
-
Például: Azért mert senki sem mutata ki, hogy nincs isten ezért kell lenni egy istennek.
Vagy azért mert senki nem látott UFO-t ezért ne lenne UFO.
-
Ezt a philozofiában "Argumentum e silencio-nak" is nevezik, ha nem tudsz válaszolni akkor nekünk van igazunk.
-
Hol van az "átmeneti lény" csontváza? Nincs? Akkor nincs fajfejlödés sem.
De hogy milyen csontot keresnek azt maguk sem tudják megmondani.
Tehát csak hogy jól értsem: Attól még hogy nem tudtok válaszolni bizonyos kérdésekre, nem tudjátok bizonyítani az igazatok, nem tudtok még csak átmeneti esetekben sem magyarázatot adni a mechanikai problémákra amik az elméletetekben megbújnak, mind ettől függetlenül nektek még igazatok lehet.

A "lehet" témaköréről már esett szó itt ernoe. Lehet az is hogy a bibliának van igaza, de lehet az is hogy a Besenyei Nagy Pál Béla bácsinak. Sok minden lehet.

Továbbá az argumetnum e silencio mellett érdemes még megnézni a szofizmus és a demagógia szavak jelentését. Mind a kettővel előszeretettel élsz a beszélgetéseid során kedves ernoe, mint filozófiai kellékkel.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Jászladány
-
A rezistens bakterium valoban továbbra is egy bakterium, de nem olyan bakterium mint az elödei voltak.
Es pont ez a változás amit evolutionak nevezün: "Az uj egyedek nem olyanok mind az elödeik"
-
Egy teljesen naiv elképzelés tölled, hogy egy egyselytüböl a szemed láttára egy hernyo lesz.
Ez olyan mindha elvárnád a csillagászoktol, hogy naponta legyen "ritka csillagászati jelenség"
-
Természetesen szép lenne minden karácsonykor Bethlehemi csillagot látni de hát mit tegyünk, hogy nem akkor születtünk és tudja isten menyit kell várni a következöre.
-
Igy vagyunk az evolutios fejlödéssel is, nagy változásokat, hogy hova fejlödik a grislibär, kihal vagy ajtonállo lesz egy disco elött azt nem lehet tudni, ahoz a mi életünk tul rövid.
-
Az egyedfejlödésnél nem az a döntö, hogy a szemünk elött történjen, hanem az,
hogy "technikailag" lehetséges vagy sem, hogy egy fajváltozás fajta-változássá alakuljon át.
-
Es ezt minden kétséget kizároan bizonyitják a génszequenzek hasonlosága.
Emlékeztetni szeretnélek arra, hogy vannak öröklödéshordozok amik nem osztodnak csak továbbadodnak és igy kézzelfoghato bizonyitékai az élövilágban levö rokonságok megitéléséhez, anyai ágon.
 
O

oliyboty

Vendég
Remélem, hogy Pitti kérdésére érkezik majd normális mellébeszélés mentes válasz, igazán érdekelne Ernoe álláspontja, természetesen "kézzel fogható", értelmes példával alátámasztva.;)

Hat ehez sok sikert kivanok mindannyiunknak. En pesszimista vagyok ebben a tekintetben.


Tudtam!!!! Válasz megint csak nem érkezett (vagy csak én néztem be?)... :12: Ernoe, könyörgök, csak egyetlen 1 db példát Pitti kérdésére írjál már légyszi, hát nem igaz már!!!:p

Köszönöm előre is, hogy kielégíted mindnyájunk kíváncsiságát a "kézzel fogható" példával!kiss
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Jaszladány: A levegő oxigéntartalmát pedig Te tagadtad az állítólagos "ősleves" idején, mivel kedvenc elméleted nem működik, ha az élet kialakulásánál a légkörben oxigén volt jelen. Azt a tényt, hogy a geológiai kutatások, és az ásványok elemzései ma már egyértelműen kimutatták, sosem volt olyan időszak a föld történetében, amikor a légkörben ne lett volna oxigén, vagy azt, hogy oxigén nélkül ózonpajzs sem létezhetett volna, ami nélkül viszont növények sem létezhettek volna, akik állítólag létrehozták az oxigént, ilyen apróságok Téged nem ingatnak meg, még csak el sem gondolkoztatnak.
-
Ernoe: Az oxygén természetesen nem a Földön jött létre, ilyen atomi folyamatok (kémiai evolutio) csak orjási csillagokban tudnak lejátszodni. Gáz formában, kitartoan mint most nem létezne oxygén. Nézd meg a sok bauxitot (aluminiumoxyd) , követ (sziliciomdioxid) mind mind kötött állapotban van.
-
A photoszinthezis nélkül nem lenne a föld a légkörében oxygén. Ez a motor ami az oxydatiot megforditja.
Gondolj csak bele, még az alma is "megrozsdásodik" megbarnul.
-
Az alienek azért nem jönnek valoszinüleg a Földre mert egy agressziv gáz (oxygén) veszi öt körül. :D
-
De most egykis szünet mert dolgoznom kell
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Oliyboty
-
En másképp látom a dolgot mind te. En megválaszoltam a Pitti kérdését, az az én válszom amit irtam. #1634
-
Igazán sajnálom, hogy te valami másra számitottál. Tudom, hogy meggyözöbb lenne ha arrol számolhatnék be, hogy egy "rut békábol királyfi" lett de mit tegyek ha az evolutio nem ugy müködik mint ahogy a Pitti azt elképzeli.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Jászladány: Ezt is kitárgyaltuk már. Nem nézőpont kérdése, hogy egy borjú két fejjel és egy csirke négy lábbal nem fog életben maradni, még kevésbé szaporodni. Miért kell definiálni, hogy hasznos mutáció alatt azt értjük, ami az egyed túlélését segíti elő a többi fajtársával szemben, és ami elindítja egy új faj kialakulásának útján?
Ez az, amire nincs példa, de még ha lenne is, Karesz már feltette a kérdést: hogyan szaporodna az ilyen lény, ha a genetikai változás miatt már nem képes egykori fajtársaival szaporodni?

A mutáció romboló hatását senki sem vonja kétségbe. A mutáció hiba a génállományban, amit a természet szépen kiszelektál. Tehát nem létezik olyan mutáció, ami bonyolultabb komplexitást, és ezáltal továbbfejlődést produkálna az egyedben, aki ezt még ráadásul örökíti is.
Ilyet a mesékben sem találtak ki, mert a gyerekek körülröhögték volna.
-
Ernoe: Természetesen van egy csomo példa maradando, hasznos változásokra. Vagy láttál már a természetben tyukot aki 300 tojást tojik évente. A legtöbb háziállatnak manapság nincs már vadonélö megfelelöje.
-
Remélem a te feledékenységed nem öröklödö. Emlitettem az ausztráliába bevitt Agakrötét (Aga orjásbékát) akinek a lábai szemlátomást öröklödöen megnöttek a vándorlás miatt.
-
De emlithetném a Mönchsgrasmücken-t (Sylvia atricapella) ez egy madárfaj ami az elmult évtizedek alatt (!) két genetikai különbbséggel rendelkezö fajtára oszlott és a fajszétválás szélén állnak. Az egyik csoport télen Spanyolországba vándorol ahol melegebb van, de mivel az Angol lakosság állandoan eteti öket télen maggal ezért sokan ott maradnak a szigeten. Az Osztrák és a német madarak Angliába mennek telelni, az Angol madarak meg Spanyolországba. Kérlek olvass utána.
-
Es, hogy ne feletsük a kedvencemet, a Filzlaust (lapostetü) aki az ember nélkül már nem is tudna éli.
(Ez természetesen csak akkor egy érv ha elfogadod, hogy az ember nem a 6. nap szállta meg a Földet, és voltak már parázna tetük korábban is.)
-
1017244_83ca739e7d.jpg

 

Karesz28

Kitiltott (BANned)
En másképp látom a dolgot mind te. En megválaszoltam a Pitti kérdését, az az én válszom amit irtam. #1634
Tehát összegzés képpen:
Pitti azon kérdésre, hogy
Mondj egy peldat amikor a gen mutacio hozzatett a genetikai allomanyhoz ami sikeresen atoroklodott az utoba?
A válaszod (idézem):
Nekem is szimpatikus, hogy konkret kérdésekkel foglalkozunk.
Tehát hogy neked nem szimpatikus hogy tőled konkrétan kérdeznek.
Elöterjeszteném, hogy egy elmélet akkor is lehet helyes ha nem minden kérdésre tud válaszolni.
Szerinted akkor is igazad lehet ha nem tudod megindokolni hogy miért.
Mindezek után írsz valamit az orvosi viszonyulásról aminek a gyakorlatban annyi köze van a kérdéshez hogy semennyi, és azt mondod hogy megválaszoltad a kérdést.

A helyedben nekem se lenne szimpatikus amikor konkrét dolgokat kérdeznek tőlem, mert azonnal kiderül mennyire semmi nincs a tarsolyomban üres szó forgatáson és filozófiai köcsögösködésen kívül, de tudod mit?
Én is megválaszolom akkor a te kérdésed, mi is volt az? "Milyen viszonyba áll az álltalad favorizált isten a világhoz?"

Nos akkor közölném veled hogy először is engem nagyon zavar hogy te konkrét kérdésekről akarsz beszélni, másodszor pedig attól még hogy nem bizonyított hogy isten létezik, akár létezhet is, sőt attól még hogy nem bizonyított hogy "viszonyban áll" a világgal, lehet hogy viszonyban áll vele.

Remélem elég kimerítő és érthető volt a válaszom ernoe, és miután én ilyen komoly elméleti anyagot mozgattam meg isten létének bebizonyításáért (akiben még én sem hiszek) követelem hogy kérj bocsánatot minden baromságért amivel megpróbáltad aláásni a tényt hogy isten létezik.
 

Karesz28

Kitiltott (BANned)
Az ilyen barmok miatt mint jó magad ernoe, pont az ilyenek miatt vannak háborúk és viszályok a földön. Nem a biblia, nem az ateizmus miatt, hanem kicsi elmebeteg ürgék miatt akik bevették a fejükbe hogy mindenki hülye aki nem ért velük egyet és hogy majd ők végtelen kitartással és 0 önkritikával megváltják a világot az által hogy a saját szintjükre rántják le a mocsárba, még akkor is ha nem akarja.

A zászlójukra meg az van kiírva hogy "attól még hogy egy kérdés nem bizonyított lehet igaz" és ez ugye egyben fel is jogosítja őket hogy ítélkezzenek mások felett, hiszen "LEHET" hogy igazuk van.

Sajnálom ernoe. Ha még ebben a hozzászólásodban is képtelen vagy meglátni mennyire torz és elmebeteg a logikád akkor te rajtad már semmi sem fog segíteni. Semmi.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Karesz
-
Kérlek ovassad összefoggöbben amit irok és ne a kontexböl kiragadott mondatokra válaszolj mert akkor valoban sületlenségeket olvasol ki az irásombol.
 

Karesz28

Kitiltott (BANned)
Kedves Karesz
-
Kérlek ovassad összefoggöbben amit irok és ne a kontexböl kiragadott mondatokra válaszolj mert akkor valoban sületlenségeket olvasol ki az irásombol.
Kedves ernoe, ha összefüggésében olvasom a válaszaidat akkor csak annyit tudok mondani rájuk hogy nem válaszolnak a kérdésre.
Részekre szedve legalább van valami mélyebb értelme is annak ahogy mellé beszélsz.

Akárhogy is, sem így sem úgy nem kapunk választ, csak mellébeszélést amit ráadásul megpróbálsz jogossá tenni olyan baromságokkal mint hogy nem szereted azt hogy tőled konkrét dolgot kérdeznek, vagy akkor is igazad lehet ha nem tudsz válaszolni semmire.

A tételes eredmény így is meg úgy is 0.
 
O

oliyboty

Vendég
Kedves ernoe, ha összefüggésében olvasom a válaszaidat akkor csak annyit tudok mondani rájuk hogy nem válaszolnak a kérdésre.
Részekre szedve legalább van valami mélyebb értelme is annak ahogy mellé beszélsz.

Akárhogy is, sem így sem úgy nem kapunk választ, csak mellébeszélést amit ráadásul megpróbálsz jogossá tenni olyan baromságokkal mint hogy nem szereted azt hogy tőled konkrét dolgot kérdeznek, vagy akkor is igazad lehet ha nem tudsz válaszolni semmire.

A tételes eredmény így is meg úgy is 0.

Teljesen jogos és egyet is értek. Válasz szerintem soha nem fog érkezni, csak kifogás, mellébeszélés.

Pitti szerintem nem kért teljesíthetetlen dolgot. 1 db konkrét példa leírása nem olyan bonyolult. 2-3 sort igényelne csak... De nem is tudom mit vártok Ernoe-től, közel 165 oldalon keresztül kérlelitek, hogy normális, alátámasztható példával érveljen egyszer az életben, ami még mindig sajnos nem született meg... :confused: Nos, figyelembe véve ezt a tényt, Ernoe-vel vannak értelmezési és felfogási problémák, nem pedig a többi hozzászólóval. S hogy Ernoe nem tud egy "kézzel fogható" példát sem felhozni és mellette mellébeszélés mentesen érvelni, azt hiszem ez önmagáért beszél és jellemzi az illetőt nem is kicsit... Azért kár, hogy nem kaptunk 1 db példát sem szemléltetésként, én örültem volna neki nagyon...:confused:
 
Status
Not open for further replies.
Top