Kézilabda

T

TH6777

Vendég

Cseh László MKB Veszprém drukker lett
tiny.gif

A magyar úszó epizodista volt a BL-meccsen


Negyedszer kérték fel a kezdődobás elvégzésére Veszprémben, így nem csoda, hogy a világ- és Európa-bajnok, valamint háromszoros olimpiai ezüstérmes úszó, Cseh László otthonosan közelítette meg a kezdőkört szombaton este a Veszprém Arénában.
tiny.gif





cseh_laci_sf.jpg
"Egy olyan labdát adtak a kezembe, amit a meccs előtt valamiféle kenőccsel alaposan lekezeltek, hogy tapadjon a játékosok markába - mondta Cseh László. Ők már megszokták ezt, én viszont úgy meglepődtem, hogy a labda nem elrepült, hanem kiesett a kezemből. Először azt gondoltam magamban, hogy az ügyetlenkedésem nehogy rossz ómen legyen, de a végeredmény, a fantasztikus hazai siker végleg megnyugtatott. Végül is nagyon büszke vagyok arra, hogy epizodista lehettem ezen a fantasztikusan izgalmas mérkőzésen, amely számomra is azt bizonyította, hogy feladni sohasem szabad, küzdeni kell az utolsó másodpercben is. Szeretném megköszönni a közönségnek a nekem szóló ünneplést, de sokkal jobban örülök annak, hogy az egygólos veszprémi győzelemmel záruló találkozó végén az igazi főszereplőket éltethette a szurkolótábor.

A jelenlegi legeredményesebb magyar úszó nem tartja magát a kézilabda sport bennfentesének, de nem zárkózott el attól, hogy a látottakról külső szemlélőként, illetve a csapat szimpatizánsaként elmondja a véleményét.

- A veszprémi publikumnak nem csupán köszönettel, hanem nagy elismeréssel is tartozok - folytatta Cseh. - Benne volt rendesen a magyar szurkolótábor ebben a győzelemben, még azt is megkockáztatom kimondani, hogy jobban, mint az eddigiekben. Hat vagy hét perccel a lefújás előtt már az egész közönség talpon volt, hajrázott, tapsolt, dudált és dobolt, és a szó szoros értelmében kipréselte a kedvenceiből a győzelmet, miközben pokollá tette az Arénát a francia sztárcsapat számára. Nem tudom, hogy erre a helyi drukkerek képesek-e Kielben, Hamburgban, Montpellierben, vagy Ciudad Real városában, de gyanítom, hogy a veszprémi közösség hangerőben és a felvonultatott "hanghordozóival" bármelyikkel felvenné a versenyt.

Cseh László az úszást és a kézilabdázást összehasonlíthatatlan két sportágnak tartja, hasonlóságot legfeljebb ott vél felfedezni, hogy Magyarországon mindkét versenyforma kivételes népszerűségnek örvend, mert egyaránt látványos és kiemelkedően sikeres.

- Azt még én, a laikus is észrevettem, hogy azon a szinten, amelyet az MKB Veszprém - Montpellier Agglomeration HB találkozó képviselt, csak az összeszokott és fegyelmezett csapatok érvényesülhetnek. Kitűnt, hogy a védekezésben csak a tökéletes összhang vezethet az elvárt hatékonysághoz, a franciáknak például sokszor elég volt egy szemvillanásnyi előny, vagy egy fél méternyi folyosó ahhoz, hogy a kapuba találjanak. Ráadásul egy olyan kapust vonultattak fel Veszprémben, akivel még a legjobb hazai játékosok is nehezen boldogultak. Nekem úgy tűnt, hogy most a magyar mezőnyjátékosok közül egyik sem érdemelte ki a "csillagos" ötöst, a sok négyes és " öt alá" viszont együtt mégis olyan sokat ért, amitől a végén a bizonyítvány mégis csak kitűnő lett.

Érdekes a világhírű "vizes" sportolónak az a megállapítása, amely az úszók és a kézilabdázók tétre menő szerepléseivel, pontosabban azok számával kapcsolatos.

- Nekem van évente körülbelül tíz versenyem, amiből igazán fontos és az évadom összképét meghatározó mondjuk kettő. Így van ez az idén is, amikor az első nagy rangadónak a budapesti Európa-bajnokság számított, ahol ismét két számban tudtam nyerni, a második pedig decemberben következik. Ezzel szemben a kézilabdázóknak - a szabadságukat nem számítva - minden hétre jut egy összecsapás, vagy inkább kettő, egymást követik a bajnoki- és a kupamérkőzések, a Veszprém ezen felül szeptembertől novemberig hat Bajnokok Ligája találkozót vív meg, és közben a csapat legjobbjai még a válogatott mérkőzésein is bizonyítani szeretnének. Hatalmas ez a tempó, és arról sem szabad megfeledkezni, hogy a meccsek bizony elég kemények, játékos az a talpán, aki sérülés nélkül játssza végig az egész évet. Most szombaton is tapasztalhattam, hogy nem elég jól futni és dobni, tökéletesen vezetni a labdát, közben az ellenféllel is megküzdeni, hanem emellett viselni kell a kisebb-nagyobb ütéseket, lökéseket is, amelyek olykor bosszantóan szándékosak. Mindent összevetve a szombati meccs szerintem nem volt durvább vagy keményebb az átlagosnál, noha néhány földre került játékos arra játszott, hogy ennek az ellenkezője legyen igaz. Gratulálok a T-Mobile Team "csapattárs" veszprémieknek, s bár a jövő szombaton nem tudom az Arénában biztatni őket a dán Kolding elleni meccsük alatt, a távolból szurkolni fogok nekik!

Cseh László két hét múlva kezdi el őszi edzőtáborozását Balatonfűzfőn, ahová a rövid pályás Európa-bajnokságra és világbajnokságra készülő válogatott jelöltek kapnak meghívást. A Kőbánya SC versenyzője megerősítette azt a vele kapcsolatos hírt, hogy a kontinensbajnokságon idén nem indul el, a decemberi vb-n viszont rajthoz áll.

- Ez lesz az első "téli" világbajnokságom. Még nem ismerem a dubaji versenyek műsorát, ezért azt sem tudom, hogy miben indulhatok, de valószínűleg a két vegyes úszó szám, valamint a 200 méteres pillangó illetve gyors jöhet számba" - mondta befejezésül az MKB Veszprém tiszteletbeli szurkolója.



Perics: A szerencse és a Jóisten velünk volt

Az MKB Veszprém szerb kapuscsillaga, Dejan Perics szinte elvarázsolta a franciákat – s a szó legjobb értelmében a közönséget is. Sérülten is vállalta a meccset, és elévülhetetlen érdemeket szerzett a Montpellier elleni 27–26-os Bajnokok Ligája-siker kiharcolásában.
„A júniusban műtött térdem még az eperjesi BL-mérkőzésünkön újra megsérült, ezért már egy hete, a Hamburg ellen is fájós lábbal játszottam – mondta a 40 éves kapus. – Egy pillanatig sem fordult meg a fejemben, hogy BL-meccset kihagyjak, és szombaton is szeretnék pályára lépni a Kolding ellen."
Arra a felvetésre, hogy mekkora a kockázata, ha sérülten véd, mosolyogva válaszolt.
„Aki teljesen egészségesen áll a kapuba, az is megsérülhet – vélekedett. – Amíg a fájdalom elviselhető, addig nem mondok le mérkőzést. Ugyanakkor már eldőlt, hogy a Kolding elleni találkozót követően Hangody László professzor megoperálja a porcot a térdemben. Így három hónap múlva, vagyis a BL-évad folytatására újra egészséges lehetek."
A Montpellier legyőzéséről és a csata sorsdöntő, utolsó két másodpercéről szintén szerényen beszélt, holott egyöntetű volt a vélemény, hogy ő „hozta" a meccset a Veszprémnek.
„Csak a negyvenedik perctől történtekről szeretnék beszélni, mert ekkor álltam be a kapuba – mondta. – Ettől kezdve javult a védekezésünk, a cserejátékosok új lendületet adtak a támadásoknak, a franciák pedig kevesebbet tudtak cserélni. A Hamburg elleni összecsapást kicsit nehezebbnek éreztem, de az másik meccs volt, és akkor jobban is játszottunk. Ezúttal a szerencse is mellénk állt, és a végén a Jóisten segített Accambray lövésének hárításakor. Két másodperc volt hátra, a franciák körülállták a lőni készülő társukat, de én nem láttam, hogy kinek a kezében volt a labda, ráadásul a védőfalunk is takarta a szabaddobáshoz készülődőket. Az utolsó pillanatban mégis megpillantottam a lövő játékost, majd a labdát is láttam, és kiütöttem."

Dr.Sport



 
T

TH6777

Vendég
Elhunyt az MKSZ tiszteletbeli elnöke
2010. 10. 12. 16.31



kezi.jpg



Október elején, 76 éves korában elhunyt Madarász István, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) tiszteletbeli elnöke, egykori főtitkára - közölte kedden az MKSZ honlapja.

Madarász István 1957-től 1962-ig, majd 1974 és 1992 között tevékenykedett az MKSZ főtitkáraként. A sportág igazi szaktekintélyeként 1964-től 28 éven át tagja volt a nemzetközi szövetség (IHF) végrehajtó bizottságának, 1972-től pedig húsz éven át az IHF orvosi és tudományos bizottságának elnöki pozícióját is betöltötte. 1992-től az IHF tiszteletbeli tagja, 1993-tól a Magyar Kézilabda Szövetség tiszteletbeli elnöke volt.
A handballnet.hu beszámolója szerint sportvezetői tevékenysége alatt Madarász István szinte valamennyi hazai, a kézilabdázás technikáját és taktikáját feldolgozó szakirodalom szerzője vagy társszerzője volt. Munkái közül kiemelkedik a kézilabdázás szabályainak magyar nyelvre fordítása és hazai alkalmazása. Nemzetközi minősítésű játékvezetőként írta meg a Kézilabdázás játékvezetésének elmélete és gyakorlata című könyvet. Sportvezetői tapasztalatait A sportági szakszövetségek vezetése és munkamódszerei című kötetben tette közzé. Ezen irodalmi tevékenységéért Arany Gerely Díjban részesült.

Madarász Istvánt a Magyar Kézilabda Szövetség saját halottjának tekinti.




XLsport
 
T

TH6777

Vendég
Kézilabda BL: nehéz meccs vár a Debrecenre
2010. 10. 13. 02.39



kezi.jpg



Legnehezebb ellenfele, a német HC Leipzig csarnokában lép pályára szerda este a DVSC-Korvex a női kézilabda Bajnokok Ligája 2. fordulójában.


Mindkét csapat minimális különbséggel nyert a nyitófordulóban. Amíg a lipcseiek 24-23-ra diadalmaskodtak a szintén veszélyes spanyol Itxako Navarra otthonában, addig a debreceniek - noha már komolyabb előnyt is összegyűjtöttek - végül csak 22-21-re győztek történetük első BL-csoportmeccsén a nyáron alaposan meggyengült osztrák Hypo NÖ ellen.
A nyitóforduló eredményei alapján óriási bravúr lenne, ha a hajdúságiak pontot szereznének Lipcsében, bár ahogy Köstner Vilmos vezetőedző fogalmazott: "minden kitelik" csapatától. A válogatott átlövő, Bulath Anita térde a Hypo elleni meccs hajrájában megsérült, bedagadt, de ő mindenképpen játszani akar szerdán. A csapat 15 órás buszút után hétfő késő este érkezett meg a helyszínre.

A magyar érdekeltségű csoportok e heti programja:
2. forduló:

B csoport:
HC Leipzig (német) - DVSC-Korvex szerda 19:30 ó
Hypo NÖ (osztrák)-Itxako Navarra (spanyol) szombat 20:15 ó

Az állás:

1. Leipzig 2 pont (24-23), 2. DVSC 2 (22-21), 3. Itxako 0 (23-24), 4. Hypo 0 (21-22)

D csoport:

Győri Audi ETO KC-Podravka Koprivnica (horvát) vasárnap 15:25 ó
Krim Ljubljana (szlovén)-Zvezda Zvenyigorod (orosz) szombat 18 ó

Az állás:
1. Ljubljana 2 (35-30), 2. Zvenyigorod 2 (31-28), 3. Győr 0 (28-31), 4. Koprivnica 0 (30-35)

A csoportokból az első két helyezett jut a középdöntőbe, míg a harmadikok átkerülnek a KEK nyolcaddöntőjébe.




XLsport - Mti


BL: Lipcsében a Loki

tiny.gif

Folytathatja remek szereplését a DVSC női kézicsapata

A BL-ben remekül rajtoló Lipcse vendégeként játszik a Hypót verő Loki.
tiny.gif


dvsc_daralo_sf.jpg
A szombati Bajnokok Ligája debütálás után szerdán este újabb mérkőzés vár a DVSC-Korvex női kézilabdacsapatára az elit küzdelemsorozatban: a debreceniek a Lipcse vendégeként lépnek pályára.

A Hajdú-bihari Napló beszámolója szerint a lányok 14 órás utazást követően érkeztek meg a német városba. Kedden regeneráló tréning, ebéd, majd délután videózás volt a program. Bulath Anita játékára jó esély van, míg a hajdúságiak másik remek játékosa, Hornyák Dóra megfázással küszködik, de jelen állás szerint az ifjú tehetség is pályára lép szerdán este.

A Loki mai ellenfele, a Lipcse meglepetést okozott azzal, hogy a kvartett favoritjának tartott Itxako Navarra otthonában diadalmaskodott az első fordulóban.


Férfi kézilabda: a Veszprém klasszisa meghívót kapott a horvát keretbe


A horvát férfiválogatottnál a Veszprém egykori beállósa, Slavko Goluza lépett a lemondó Lino Cervar szövetségi kapitány helyére, s új, Eb-selejtezőre készülő bő keretébe behívta az MKB Veszprém beállóját, Renato Sulicot, aki legutóbb három éve szerepelt a legjobbak között.


A horvátok a spanyolokkal, a románokkal és a litvánokkal küzdhetnek azonos csoportban.


A Veszprém 45 gólt szórt a Dunaferrnek


A várakozásoknak megfelelően, lehengerlő győzelmet aratott a Veszprém a Dunaferr ellen a férfi kézilabda NB I 7. fordulójában kedden, ezzel átvette a vezetést a bajnokságban.
 
T

TH6777

Vendég
Kézilabda BL: nem termett babér Lipcsében a Debrecennek
2010. 10. 13. 21.35



kezi.jpg



Kikapott a Debrecen Lipcsében a női kézilabda Bajnokok Ligája 2. fordulójában, így a hajdúsági csapat jelenleg ötvenszázalékos mutatóval áll.

B csoport, 2. forduló:

HC Leipzig (német) - DVSC-Korvex 31-25 (16-11)
A csoport két, első fordulóban győztes csapata közül a németek gyorsan jelezték, hogy nem sok esélye a riválisnak. Gyorsan 5-1 lett az állás, majd a 15. percben, 9-4-nél Köstner Vilmos vezetőedző időt kért. A bátortalan játék még egy ideig tovább tartott, volt 12-5 is, ám a szünetig sikerült csökkenteni a különbséget.
A második félidőben már elszántabban játszott a DVSC, és a 40. perc táján megkezdte a felzárkózást. A gyorsabb és pontosabb játék révén Csáki egyre többször került helyzetbe, és nem hibázott. Emberelőnyben 24-23-ra jött fel a magyar bajnoki ezüstérmes. Az egyenlítés is elérhető közelségbe került, ám kritikus helyzetben jobb volt a nemzetközi porondon rutinosabb Leipzig.
A hajrá a hazaiaké volt, így az általuk remélténél nehezebben otthon tartották a két pontot.
A hajdúságiak a következő fordulóban, október 24-én fogadják a spanyol Itxako Navarrát.

A további program:

Hypo NÖ (osztrák)-Itxako Navarra (spanyol) szombat 20:15 ó

Az állás: 1. Leipzig 4 pont/2 mérkőzés, 2. DVSC 2/2, 3. Itxako 0/1 (23-24), 4. Hypo 0/1 (21-22)

D csoport:
Győri Audi ETO KC-Podravka Koprivnica (horvát) vasárnap 15:25 ó
Krim Ljubljana (szlovén)-Zvezda Zvenyigorod (orosz) szombat 18 ó
Az állás: 1. Ljubljana 2 (35-30), 2. Zvenyigorod 2 (31-28), 3. Győr 0 (28-31), 4. Koprivnica 0 (30-35)

A csoportokból az első két helyezett jut a középdöntőbe, míg a harmadikok átkerülnek a KEK nyolcaddöntőjébe.





Kézilabda: Vujin 2012-től a Kiel játékosa lesz
2010. 10. 13. 22.05



marko_vujin.jpg



Marko Vujin, az MKB Veszprém kézilabdacsapatának átlövője a 2012/13-as szezontól a német THW Kiel együttesében folytatja pályafutását.

A német alakulat három évre szóló szerződést kötött a 25 éves szerb játékossal, aki a következő idényt követően, azaz jelenlegi szerződése lejárta után távozik a magyar bajnoktól.
"Nagyon örülünk, hogy meg tudjuk szerezni Vujint, hiszen a jövő csapatát építjük. A játékos fényes jövő előtt áll, és szeretnénk, ha a THW-vel együtt érné el sikereit - idézte el Uli Derad, a Kiel klubigazgatójának szavait a kezi.hu.
Vujin a szerb Sintelon együttesétől érkezett a Dunaferrhez 2003-ban, majd 2006-ban lett a veszprémiek játékosa. Három bajnoki és három Magyar Kupa-aranyat nyert a bakonyiakkal, 2008-ban KEK-győztes, 2007-ben, 2009-ben és 2010-ben BL-negyeddöntős. Vujin 29 találatával jelenleg vezeti a BL góllövőlistáját.


Kézilabda: nagy csatában nyert a Szeged
2010. 10. 13. 20.45



kezi.jpg



A Szeged nagy csatában, három góllal nyert a Tatabánya ellen a Budapest Bank férfi kézilabdaliga szerda esti összecsapásán.

Eredmény:
Pick Szeged - Tatabánya Carbonex 24-21 (12-12)




XLsport
 
T

TH6777

Vendég
Szeged-Ferihegy
2010.10.15. 07:39

Csapatunk 6.30-kor elindult az újszegedi sportcsarnok elől Ferihegyre. A Pick 14 fős kerettel kelt útra Spanyolországba, Valladolidba.

A 14 fős keretet Mikler, Tatai, Stranovsky, Baláz, Butenko, Lékai, Sulc, Katzirz, Beocsanin, Törő, Vadkerti és Grünfelder alkotja. A Pick Ferihegyről Madridba repül, a spanyol fővárosból busszal utazik a szegedi együttes a 300 ezres Valladolidba. Este tréning szerepel a programban.

Porobic Haris jóvoltából a fiúk útközben a Múmia 3 című filmet nézték - legtöbben azért aludtak. Vincze Róbert sofőr remek tempót diktált a reggeli napsütésben. Robi elmondta, hogy egy-egy győzelem után - most kijutott a jóból, hiszen három győzelmet könyvelhettünk el zsinórban - nagyon sokan villognak az autóikkal a Pick-buszra, integetnek a csapatnak. Még a kezdetek kezdetén olyan is előfordult, hogy Forráskúton, amikor megállt egy rövid időre, gyerekek lepték el a buszt, és szálltak fel hozzá. Fotókat készítettek, arról faggatták, hogy melyik széken ül egy-egy Pick-kedvenc.

Ferihegyről 10.25-kor indult a repülő, Madridben 13.25-kor landol a gép

Hajrá Magyarok!


Kézilabda BL: győzött a veszprém legyőzöttje
2010. 10. 14. 22.30



kezi.jpg



A Veszprém csoportjában a német Hamburg legyőzte a svéd Savehof együttesét, míg a Szeged hatosában az orosz Csehovszki Medvegyi a svájci Schaffhausent múlta felül a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 4. fordulójának csütörtöki játéknapján.

Férfi BL, 4 forduló:
B csoport
:
Hamburg (német)-Sa:vehof (svéd) 33-24 (16-14)

További program:
MKB Veszprém-Kolding (dán), szombat 16:15 ó
Tatran Presov (szlovák)-Montpellier (francia), szombat 18 ó

Az állás:
1. Kolding 6 pont/3 mérkőzés (101-89), 2. Veszprém 6/3 (95-83), 3. Hamburg 4/4, 4. Montpellier 2/3 (85-78), 5. IK Sa:vehof 2/4 (108-136), 6. Presov 0/3 (88-99)

C csoport:
Csehovszki Medvegyi (orosz)-Schaffhausen (svájci) 38-35 (21-15)

További program:
Valladolid (spanyol)-Pick Szeged, szombat 18 ó
Aalborg (dán)-Dinamo Minszk (fehérorosz), vasárnap 15:50 ó

Az állás:

1. Csehov 7 pont (137-117), 2. Valladolid 5 (91-84), 3. Pick Szeged 4 (95-87), 4. Minszk 2 (90-98), 5. Schaffhausen 1 (119-127), 6. Aalborg 1 (87-106)

A csoportokból az első négy helyezett jut a nyolcaddöntőbe.




XLsport
 
T

TH6777

Vendég
Kézilabda BL: Görbiczéknek nyernie kell
2010. 10. 16. 04.20



gorbicz_anita.jpg



Az oroszországi vereség után az eredményes szereplés érdekében nyernie kellene vasárnap otthon a Győrnek a női kézilabda Bajnokok Ligája második fordulójában.


Pálingerék célja a csoportból való továbbjutás, ehhez pedig saját közönség előtt nem szabad botlani. Hétvégén a horvát Podravka Koprivnia lép pályára az ETO csarnokában, a kaproncaiak a nyitókörben hazai pályán vereséget szenvedtek a szlovén Krim Ljubjanától.
A másik magyar BL-érdekelt, a Debrecen már szerdán letudta e heti meccsét: Lipcsében 31-25-re kikapott.
A magyar érdekeltségű csoportok programja:
2. forduló:
D csoport:
Krim Ljubljana (szlovén)-Zvezda Zvenyigorod (orosz) szombat 18 ó
Győri Audi ETO KC-Podravka Koprivnica (horvát) vasárnap 15:25 ó
Az állás:
1. Ljubljana 2 (35-30), 2. Zvenyigorod 2 (31-28), 3. Győr 0 (28-31), 4. Koprivnica 0 (30-35)

B csoport:
Hypo NÖ (osztrák)-Itxako Navarra (spanyol) szombat 20:15 ó
szerdán játszották:
HC Leipzig (német) - DVSC-Korvex 31-25
Az állás: 1. Leipzig 4 pont/2 mérkőzés, 2. DVSC 2/2, 3. Itxako 0/1 (23-24), 4. Hypo 0/1 (21-22)

A csoportokból az első két helyezett jut a középdöntőbe, míg a harmadikok átkerülnek a KEK nyolcaddöntőjébe.







Kézilabda BL: százszázalékos csapatok találkoznak Veszprémben
2010. 10. 16. 01.19



kezi.jpg



Az MKB Veszprém és a dán Kolding, a B csoport két százszázalékos csapata találkozik a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 4. fordulójában, míg a másik magyar érdekelt, a Pick Szeged a spanyol Valladolid csarnokában lép fel az esélytelen nyugalmával.

A Veszprém sorra játssza a rangadókat a sorozatban, és eddig még egyetlen akadályt sem vert le. Legyőzte a német Hamburgot és a francia Montpellier-t (a szlovák Tatran Presov idegenbeli legyőzése kötelező volt), és ha most is diadalmaskodik, óriási lépést tesz a csoportgyőzelem felé, lévén a riválisok közül csak a dánok nem botlottak még.
A Szegedre szombaton ugyanakkor olyan meccs vár, amin előzetesen nem lehet bekalkulálni a pontot, hiszen a Valladolid papíron lényegesen erősebbnek számít. A Tisza-partiaknak elsősorban az otthoni felvonásaikat kell nyerniük, és eddig hazai csarnokban nem is rontottak. Ugyanakkor erőt adhat, hogy a múlt héten Skaliczki László együttese bravúros játékkal verte a dán Aalborgot.

A magyar érdekeltségű csoportok programja:
Férfi BL, 4 forduló:
B csoport:
MKB Veszprém-Kolding (dán), szombat 16:15 ó
Tatran Presov (szlovák)-Montpellier (francia), szombat 18 ó
csütörtökön játszották:
Hamburg (német)-Sa:vehof (svéd) 33-24
Az állás: 1. Kolding 6 pont/3 mérkőzés (101-89), 2. Veszprém 6/3 (95-83), 3. Hamburg 4/4, 4. Montpellier 2/3 (85-78), 5. IK Sa:vehof 2/4 (108-136), 6. Presov 0/3 (88-99)

C csoport:
Valladolid (spanyol)-Pick Szeged, szombat 18 ó
Aalborg (dán)-Dinamo Minszk (fehérorosz), vasárnap 15:50 ó
csütörtökön játszották:
Csehovszki Medvegyi (orosz)-Schaffhausen (svájci) 38-35
Az állás: 1. Csehov 7 pont/4 mérkőzés (137-117), 2. Valladolid 5/3 (91-84), 3. Pick Szeged 4/3 (95-87), 4. Minszk 2/3 (90-98), 5. Schaffhausen 1/4 (119-127), 6. Aalborg 1/3 (87-106)

A csoportokból az első négy helyezett jut a nyolcaddöntőbe.



XLsport​
 
T

TH6777

Vendég
Kézilabda BL: lehengerlő a Veszprém teljesítménye
2010. 10. 17. 03.46



mkbveszprem.jpg



A férfi kézilabda Bajnokok Ligája 4. fordulójának magyar vonatkozású eredményei.

Velux Férfi BL, 4 forduló:
B csoport:

Tatran Presov (szlovák)-Montpellier (francia) 31-33 (16-17)

korábban:
MKB Veszprém-Kolding (dán) 31-28 (13-16)

csütörtökön játszották:
Hamburg (német)-Sa:vehof (svéd) 33-24

Az állás:
1. Veszprém 8 pont, 2. Kolding 6, 3. Montpellier 4 (118-109), 4. Hamburg 4 (123-115), 5. Sa:vehof 2, 6. Presov 0

Korábban:
C csoport:
Valladolid (spanyol)-Pick Szeged 26-23 (13-11)

Csütörtökön játszották:
Csehovszki Medvegyi (orosz)-Schaffhausen (svájci) 38-35

Vasárnap:
Aalborg (dán)-Dinamo Minszk (fehérorosz) 15:50 ó

Az állás:
1. Csehov 7 pont/4 mérkőzés (137-117), 2. Valladolid 7/4 (117-107), 3. Pick Szeged 4/4, 4. Minszk 2/3, 5. Schaffhausen 1/4 (119-127), 6. Aalborg 1/3 (87-106)

A csoportokból az első négy helyezett jut a nyolcaddöntőbe.





Kézilabda BL: a magyar érdekeltségű csoportok eredményei
2010. 10. 17. 02.39



kezi.jpg



A női kézilabda Bajnokok Ligája második fordulójában, szombaton:

D csoport:
Krim Ljubljana (szlovén)-Zvezda Zvenyigorod (orosz) 37-32 (17-17)

vasárnap:
Győri Audi ETO KC-Podravka Koprivnica (horvát) 15:25 ó

Az állás:
1. Ljubljana 4 pont/2 mérkőzés, 2. Zvenyigorod 2/2, 3. Győr 0/1 (28-31), 4. Koprivnica 0/1 (30-35)

B csoport:
Hypo NÖ (osztrák)-Itxako Navarra (spanyol) 19-30 (12-13)

szerdán játszották:
HC Leipzig (német) - DVSC-Korvex 31-25

Az állás:
1. Leipzig 4 pont, 2. Itxako 2 (53-43), 3. DVSC 2 (47-52), 4. Hypo 0


Kézilabda EHF: hibátlan magyar csapatok
2010. 10. 16. 19.44



kezi.jpg



Mindkét magyar csapat könnyedén győzött a női kézilabda EHF Kupa szombati játéknapján.

A 32 közé jutásért, 1. mérkőzés:
Gdynia (lengyel) - Syma-Vác 32-40 (18-20)
Budapest Bank-Békéscsaba - Olimpija Ljubljana (szlovén) 32-23 (16-8)

A formalitásnak tekinthető visszavágókat jövő szombaton rendezik




XLsport
 
T

TH6777

Vendég
Női kézilabda BL: Nehezen nyert, de fontos sikert aratott a Győr
2010. 10. 17. 17.24



kezilabda.jpg



A sok hibával játszó Győr 27-25-re nyert vasárnap a vendég horvát Koprivnica ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája 2. fordulójában.

Mivel mindkét csapat vereséggel kezdte a sorozatot, így duplán fontos volt a Győr számára, hogy most mindkét pontot begyűjtse.
Ennek megfelelő elánnal kezdte a meccset a magyar bajnok, 2-0-ra és 5-2-re is vezetett. Ekkor kisebb rövidzárlat állt be, Görbicz két büntetőt is rontott, ám így is állandósult a különbség. A 16. percben, 10-7-nél időt kértek a horvátok. Ettől fölpörögtek, és emberelőnyük alatt, a 22. percben 13-12-re feljöttek. Válaszul jött a győri időkérés, ez azonban nem hatott, így egyenlített a rivális (14-14).
A pihenő előtti hajrában kettős létszámfölényben volt a Győr, s ezt sikerült is gólokra váltania.
A szünetben a győriek klubelnöke, Vanyus Attila a csapat által dedikált mezt adott át a devecseri kézilabdacsapatnak. Ezt elárverezve segítik majd a vörösiszap-károsultakat.
A második félidő kapusbravúrokkal indult, a kiváló szériát Pálinger hosszabb időre tudta kitolni. Közben az ETO elhúzott 22-16-ra. Kovacsics kiállításával megtört a lendület, Pusic pedig vállára vette a Podravkát, és megint szoros lett az állás (47. perc: 23-22). Az ő kezében volt az egyenlítés is, ám a felső lécre bombázta a büntetőt.
A "tűzzel játszott" a Győr, ugyanis levegőben lógott a meglepetés, vagyis a horvát pontszerzés. Az 57. percben, 26-25-nél időt kértek a vendégek, ám hétméteresből gólt kaptak. A csarnokban olyan hangzavar volt, hogy nem lehetett hallani a bírók sípját sem.
Az utolsó percben Pálinger védett, és ezzel eldőlt a sok hibát hozó csata.

Az ETO október 23-án az eddig százszázalékos szlovén Krim Ljubljana otthonában lép fel.

Szombaton játszották:
Krim Ljubljana (szlovén)-Zvezda Zvenyigorod (orosz) 37-32

Az állás: 1. Ljubljana 4 pont, 2. Győr 2 (55-56), 3. Zvenyigorod 2 (63-65), 4. Koprivnica 0

B csoport:
szombaton játszották:
Hypo NÖ (osztrák)-Itxako Navarra (spanyol) 19-30
szerdán játszották:
HC Leipzig (német) - DVSC-Korvex 31-25

Az állás: 1. Leipzig 4 pont, 2. Navarra 2 (53-43), 3. DVSC 2 (47-52), 4. Hypo NÖ 0

A csoportokból az első két helyezett jut a középdöntőbe, míg a harmadikok átkerülnek a KEK nyolcaddöntőjébe.


D csoport, 2. forduló:
Győri Audi ETO KC-Podravka Koprivnica (horvát) 27-25 (18-15)


Férfi kézilabda NB I: kecskeméti győzelem az FTC ellen

A Kecskemét férfi kézilabdacsapata hazai pályán 29–26-os győzelmet aratott a Ferencváros ellen, amelynek öt győzelem mellett ez volt mindössze a második veresége.

BUDAPEST BANK FÉRFI KÉZILABDALIGA

8. FORDULÓ
KECSKEMÉT SE–FTC-SPOREK 29–26 (14–12)Kecskemét, 600 néző. V: Andorka, HuckerKECSKEMÉT: NAGY L. – Csorba 2, Dobó, PETRO 2 (1), Bajusz 3 (1), SZABÓ P. 7 (2), VARSANDÁN 6. Cs: Kiss O. (kapus), SIMON B. 4, Tóth E. 2, Vancsics 2 (1), Gyuris, Berta 1. Szakmai igazgató: Avar GyörgyFTC: PAUL – BENDÓ 9, Kos 2, Mazák 3, Buday D. 2 (2), KELECSEVICS 7, Bakos 2. Cs: Török, Czina, Wieszt Zs., Németh T., Wieszt K., Tóth J. 1. Edző: Vladan Matics
Az eredmény alakulása. 5. p.: 1–2. 9. p.: 4–3. 15. p.: 5–6. 19. p.: 8–7. 23. p.: 10–9. 28.p.: 12–11. 35. p.: 17–16. 40. p.: 20–17. 44. p.: 22–18. 49. p.: 23–21. 53. p.: 26–21. 57. p.: 27–23
Kiállítások: 10, ill. 6 perc
Hétméteresek: 5/5, ill. 2/2
MESTERMÉRLEG
Avar György: – Ma csupa nagybetűvel kellene írni velünk kapcsolatban, hogy CSAPAT. Egy nagyon jó FTC-t sikerült legyőznünk.
Vladan Matics: – Ez után a meccs után legszívesebben nem mondanék semmit. Rendkívül csalódott vagyok.

AZ ÁLLÁS
1. MKB Veszprém KC55––210–114+96 10
2. Pick-Szeged65–1193–142+51 10
3. Tatabánya Carbonex KC75–2221–178+43 10
4. Ferencvárosi TC75–2207–187+20 10
5. Balatonfüredi KSE7412170–163+7 9
6. Csurgói KK6312152–148+4 7
7. Budapest Bank Kecskemét8224219–254–35 6
8. Mezőkövesdi KC7214184–191–7 5
9. PLER KC7214184–219–35 5
10. Uniqa-Pécs VSE72–5187–237–50 4
11. Dunaferr SE72–5191–246–55 4
12. Orosházi FKSE6––6154–193–39 0



XLsport
 

cicamica1988

Állandó Tag
Állandó Tag
nagyon sajnálom hogy Vujin elhagyja az MKB csapatát! nagyszerü játékos a játéka és a góljai hiányozni fognak a Veszprémböl! azért a Bundesligában sok sikert kívánok neki mert igazán nagy játékos!

Amugy gratula a fiúnak is a szombati gyözelemhez nagy meccs volt! hajrá MKB Veszpém!!!
 
T

TH6777

Vendég
Férfi kézilabda Eb-selejtező: Mocsai kerete
2010. 10. 18. 13.02



kezi.jpg



Kijelölte bő, 28 fős keretét Mocsai Lajos, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya az október 28-i, bosnyákok, és a 31-i, észtek elleni Európa-bajnoki selejtezőre.


A hazai szövetség tájékoztatása szerint a 2012-es szerbiai kontinensviadal kvalifikációs sorozatának első két összecsapására hétfőig kellett leadni a névsort az európai szövetségnek, és ezekből a játékosokból lehet válogatni.

A magyar válogatott 28 fős kerete az Eb-selejtező 1-2. fordulójára:

kapusok: Fazekas Nándor (MKB Veszprém), Liszkai Szilveszter (MKB Veszprém), Mikler Roland (Pick Szeged), Nagy Levente (Kecskemét), Szente Gábor (Tatabánya Carbonex)

jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB Veszprém), Harsányi Gergely (Tatabánya Carbonex), Iváncsik Tamás (MKB Veszprém)

jobbátlövők: Balogh Zsolt (SC Magdeburg), Laluska Balázs (MKB Veszprém), Mocsai Tamás (SG Flensburg), Nagy László (FC Barcelona), Rédei István (Arrate)

irányítók: Császár Gábor (MKB Veszprém), Lékai Máté (Pick Szeged), Nagy Kornél (MKB Veszprém)

beállók: Gál Gyula (HC Croatia Zagreb), Schuch Timuzsin (HCM Constanta), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)

balátlövők: Grebenár Gábor (Aragon), Ilyés Ferenc (TBV Lemgo), Katzirz Dávid (Pick Szeged), Perez Carlos (MKB Veszprém), Putics Barna (Gummersbach)

balszélsők: Halász Máté (Tatabánya Carbonex), Iváncsik Gergő (MKB Veszprém), Pálos Gábor (PLER), Törő Szabolcs (Pick Szeged)

A magyarok programja:
Eb-selejtező:

1. forduló (október 28., 18 ó): Magyarország - Bosznia-Hercegovina, Szombathely

2. forduló (október 31., 16:45 ó): Észtország-Magyarország, Pölva

A csoport tagja még Macedónia. A kvartettből az első két helyezett jut ki a 2012-es, szerbiai Eb-re.



XLsport
 
T

TH6777

Vendég


Mocsai Lajos: Hamburgban fenik ránk a fogukat


A férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a huszonnégy csapatos csoportkörben négy fordulót követően még hét veretlen együttest találunk, de mind közül egyedüliként az MKB Veszprém rendelkezik százszázalékos, vagyis hibátlan mérleggel.

Az egyre gyakrabban a BL négyes döntőjébe jutásra is képes csapatként emlegetett MKB Veszprém az elmúlt szombaton a veszprémi szerepléséig a B-csoportban még éllovas dán KIF Koldingot is legyőzte (31–28), illetve inkább legyűrte, hiszen a magabiztos északiak az első félidőben még három góllal vezettek. Ingemar Linell, a vendégcsapat nagy tapasztalatú mestere elismerte, hogy a második félidőben elképesztő nyomás nehezedett a játékosaira, különösen a fordulás után, amikor úgy érezték, hogy egy „másik Veszprém" folytatta a játékot...

„Én is olyat tapasztaltam, amit talán még soha, vagy nagyon régen – nyilatkozta Mocsai Lajos, az MKB Veszprém vezetőedzője, akinek ezen a találkozón is bőven voltak erre a hétvégére előkészített „nyerő lapjai". – Sorozatban lőtt nyolc gólunkra a dánok csupán eggyel tudtak válaszolni, így a döntés sem maradt az utolsó másodpercekre, ahogy egy héttel korábban a francia Montpellier elleni találkozónkon. Kellett a végső sikerünkhöz az említett huszáros roham, de emellett az egész mérkőzésen tapasztalható lelkesedés is. Olyan ritmusváltásra és fordításra, mint ami most a győzelem záloga volt, csak fizikailag, lelkileg és érzelmileg stabil csapatok képesek. Hétről hétre tapasztalhatjuk annak a nyáron elkezdődött, nagyon tudatos és egyénekre lebontott felkészülésnek az eredményét, ami a leglehetetlenebb helyzetekben is a megoldás kulcsát jelenti. Emellett rendelkezünk olyan stratégiai arzenállal, ami mindenféle ellenfél legyőzéséhez eszközt biztosít, de csak akkor, ha minden játékosom teljes odaadással küzd és képes hatvan percen keresztül lankadatlanul összpontosítani. Messze még a csoportküzdelmek vége, de a mostani, immár negyedik győzelmünkkel jócskán növekedett az esélyünk a továbbjutás mellett egy igazán jó helyezés megszerezésére is. Azt így is megjegyezném, hogy Bajnokok Ligájában legkevesebb nyolc olyan csapat akad, amelynek a játékosállománya jobbnak mondható a mienkénél, de ezek közül kettőt hazai pályán máris sikerült felülmúlnunk."

Mocsai Lajos jól tudja, hogy a legyőzöttek közül a Hamburg, a Montpellier és a Kolding is arra számít, hogy hazai pályáján képes lesz visszavágni a magyar bajnokcsapatnak. A 2008-ban már KEK-győztes együttesnek ugyanakkor szakberkekben egyre nagyobb a tekintélye, és tapasztalható az is, hogy a legjobb kézilabdázóin – amint azt Marko Vujin, korábban pedig Ilyés Ferenc, aztán pedig Zsarko Sesum példája is mutatja – egyre gyakrabban akad meg a vetélytársak szeme.
„Idén még három BL-csoportmérkőzés vár ránk és abból kettőt idegenben kell lejátszanunk, az egyiket Hamburgban, ahol már most fenik a fogukat ránk – folytatta Mocsai Lajos, aki arra is emlékeztetett, hogy csapata oszlopos magyar tagjaira hamarosan két Eb-selejtező mérkőzés is vár, előbb október 28-án Bosznia ellen Szombathelyen, majd nem sokkal később Észtországban a helyi nemzeti csapattal. – Legközelebbi BL-találkozónkon november huszonegyedikén, a svéd Sävehof ellen szeretnénk bizonyítani, hat nappal később az északiak látogatnak el Veszprémbe, és azután következik a december negyediki, németországi vendégszereplésünk Hamburgban."
Az MKB Veszprém kedden BL csoporttársa, a Tatran Presov ellen Barátság Kupa-mérkőzésen szerepel a szlovákiai Eperjesen, onnan Ajkára utazik, ahol szerdán jótékonysági meccset játszik a devecseri károsultak megsegítésére, pénteken viszont már Orosházán kell lennie a bajnokcsapatnak, ahol bajnoki összecsapás vár az együttesre.
A vezetőedző úgy véli, hogy a csapat legjobbjainak személyes részvételükkel mindenképpen meg kell tisztelniük a nemes célokat szolgáló, ugyanakkor tét nélküli találkozót, a másik két alkalommal viszont azokat is a pályára küldheti, akiknek a nehéz bajnoki és BL-meccseken kevesebb lehetőség jutott.

Dr.Csapat
div.cikk_szponzor_csik { width: 478px; margin: 1.12em auto;}

 
T

TH6777

Vendég

Kézilabda NB I: szoros meccsen nyert mindkét Veszprém
2010. 10. 19. 19.58



kezi.jpg



A Veszprém egy góllal nyert kedden Eperjesen a Budapest Bank férfi kézilabdaligában. A nőknél is szoros meccsen aratott győzelmet a Barabás.

Eredmény:

Tatran Presov (szlovák)-MKB Veszprém 35-36 (19-21)
Budapest, 2010. október 19., kedd A női kézilabda NB I keddi mérkőzésén:

Eredmény:
Veszprém-Barabás - Siófok 25-23 (15-14)




XLsport
 
T

TH6777

Vendég
Kézilabda NB I: magabiztos volt otthon a Debrecen
2010. 10. 20. 20.18



kezi.jpg



A BL-ben szereplő Debrecen biztosan nyert a Székesfehérvár ellen a női kézilabda NB I szerdai játéknapján.

Eredmények:
DVSC-Korvex - Alcoa FKC-RightPhone 38-27 (19-13)

korábban:
Syma-Vác - Szekszárd 46-20 (23-9)
Budapest Bank-Békéscsaba - Újbuda 34-18 (16-8)




Női kézilabda NB I: a DVSC simán nyert az Alcoa ellen


A női élvonalbeli kézilabda-bajnokság alapszakaszának hetedik fordulójában a BL-résztvevő DVSC-Korvex hazai környezetben simán nyert a jó erőkből álló, de fiatal Alcoa ellen.

AZ ÁLLÁS

1. Győri Audi ETO KC66––204–146+58 12
2. DVSC-Korvex76–1223–178+45 12
3. SYMA Váci NKSE75–2248–175+73 10
4. Ferencvárosi TC65–1200–174+26 10
5. Alcoa Fehérvár KC75–2222–207+15 10
6. Békéscsabai ENK SE74–3195–176+19 8
7. Dunaújvárosi NKKSE63–3204–161+43 6
8. ÉTV-Érdi VSE73–4206–196+10 6
9. Veszprém Barabás KC73–4198–1980 6
10. Újbuda TC71–6153–255–102 2
11. Siófok KC7––7170–252–82 0
12. UKSE Szekszárd8––8185–290–105 0


NŐI KÉZILABDA EHF-KUPA, 2010-2011


NŐI KÉZILABDA NEMZETKÖZI KUPÁK 2010–2011

BAJNOKOK LIGÁJA:

DVSC
Győri ETO KC

KEK

Ferencváros

EHF-KUPA

Váci NKSE
Békéscsabai ENKSE

EHF-KUPA
1. FORDULÓ
Enoszi Athienou (ciprusi)–KHF Pristina (koszovói)36–3422–2758–61
Valur (izlandi)–Michalovce (szlovák)26–2130–3056–51

2. FORDULÓ
Buxtehuder SV (német)–Zaporizzsja (ukrán)
HAC Handball (francia)–Col. Joao de Barros (portugál)
Vistal Lączpol Gdynia (lengyel)–SYMA-VÁCI NKSE 32–40
Artro Teramo (olasz)–Gil Eanes (portugál)
Zalau (román)–HB Dudelange (luxemburgi)43–1642–1185–27KHF
Pristina (koszovói)–Kubany Krasznodar (orosz)
Oldenburg (német)–Valur (izlandi)36–2526–2862–53
Femina Vise (belga)–Dunarea Braila (román)17–3217–3934–71
Ilidza (bosnyák)–Spono Nottwil (svájci)
Hellas (görög)–Naisa Nis (szerb)
Gorodnicsanka (fehérorosz)–Skövde (svéd)
BUDAPEST BANK-BÉKÉSCSABAI ENKSE–RK Olimpija (szlovén)32–23
Izmir (török)–Zug Handball (svájci)
Team Tvis Holstebro (dán)–Anagenniszi (görög)
León (spanyol)–Kale Kicsevo (macedón)50–1646–1496–30
Göppingen (német)–Kentriki Aszfalisztiki (ciprusi)

A mérkőzéseket az október 16-17-i és a 23-24- i hétvégén rendezik.


XLsport
 

pippo1899

Állandó Tag
Állandó Tag
Én nem tudom mit szerettek a Győrben azon kívül, hogy magyar és világ legjobbjait összevásárolták, nincs szívük és mindig elbuknak a tűzközelben.

6 kupadöntő 6 bukó
Olyanok mint fociban a real madrid, összevásárolt sztárok, de ennél több kell, hogy komoly sikereket érjenek el, mert valljuk be az h rommá verik a magyar mezőnyt ilyen kerettel ahhoz nem kell nekik túl sok erőbefektetés
 

pippo1899

Állandó Tag
Állandó Tag
Az MKB-ben ugyanez ami nem tetszik, tele külföldivel, mondjuk nekik legalább van szívük. De sajnos ugyanolyan előre lejátszott a férfi kézibajnokság mint a női.
 

Jetvana

Állandó Tag
Állandó Tag
Pontosan mi is a baj a külföldiekkel? Mi az, hogy nincs szívük?
A vesztes meccseknek miért a külföldi származás és a szívtelenség, és miért nem a bénaság vagy az összjáték hiánya vagy akármi más az oka?
 

cicamica1988

Állandó Tag
Állandó Tag
Azért szeretem ezt a fóruomot mert itt nincs az hogy mindneki csak győr meg mkb. Amugy nekem az a véleményem, hogy sajnos a megyer bajnokság nincs azon a szinten amilyenen a veszprém és a győr van, szerény véleményem szerint tök mindegy hogy magyarokkal van tele a csapat vagy sem nem az számít. ha vlaki játékos mindegy milyen nemzetiségű, vagy hogy honnét származik és milyen csaptban játszik hamen az hogy mennyire tehettéges.
amugy nem kell messzire menni, hisz nekünk is van (volt) egy Nagy Lacink aki nem hajlandó magyarszínekben játszani,akkor inkább már a sok külföldi, de pléldául Perezt hoznám csak fel ö se magyar oszt még is ott van a vállogatottba, bár megtehetné hogy a kubaiban játszik!
 
Oldal tetejére