Biblia, minden ami a Szentírással kapcsolatos!

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnos nem tudom megnézni, mert nagyon vacak a netem, de a képen, ami látszik úgy fel tudom magam húzni. Képzelj el egy olyan ásatást, ahol találnak valamilyen ősi csontvázat, amire az egyik pasi ilyen elegánsan rátámaszkodik. Azt hiszem abban a percben elzavarnák. Egy ásatáson még ecsettel is csak nagyon óvatosan nyúlnak a leletekhez.

Biztos igazad van, de a videón több korabeli újság cikkét mutatja, amelyek az óriások csontvázleleteiről szólnak. Az egyik a New York Times 1894. márc. 5.-i száma. Erről az alábbi cikket, ill. blogot találtam, de nekem csak webfordítóm van...;););)

http://moundbuilder.blogspot.hu/p/origins-of-mound-builders-revealed.html
 

furrier75

Kitiltott (BANned)
Ezt áthoztam az "istenes" topicból:

"Isten a Logosnak (az Ő hatalmas Szavának, Igéjének, Közlendőjének, gondolatvilágának, lénye kisugárzásának) soha sem csupán azt a sorsot szánta, hogy csak egy könyvként vagy doktrínaként létezzen… hanem hogy az emberi életben lepleződjön le és nyilvánuljon meg! Az emberi élet az Írások legérthetőbb hangja. Jézus az Isten (szeretet) nyelve; az emberiség pedig, akihez mindez szól, az ő hallgatósága. (Zsidók 1:1-3)



Nem a szorgalmas tanulmányozás és kutatás önmagában a kulcs, hogy megértsük a Bibliát. Jézus szerint, a János 5:39-ben „Ti azért kutatjátok az Írásokat, mert azt gondoljátok, hogy azokban van az örök életetek: pedig azok rólam tesznek bizonyságot, és mégsem akartok hozzám jönni, hogy életetek legyen.”A Message c. fordításban így szerepel: „Folyamatosan a Bibliátokat bújjátok, mert úgy vélitek, ott megtaláljátok az örök életeteket. A fától nem látjátok az erdőt. Éppen ezek az írások semmi másról nem szólnak, mint rólam!” Jézus személye adja a szövegösszefüggést minden Igéhez. (Lásd még Ézs. 53:4-5.)



Jóval az Ige első leírt sorai előtt

amit papirusztekercsre vetettek

az Ige, leíratlanul,

létezett, mint Isten gondolatvilága.



Mielőtt egybegyűjtötték volna a könyveket

összeválogatva, mint szent szöveget,

az Ige, megfoghatatlan és nem látható,

már tervbe vette és elrendezte

az eljövendő korokat.



Ez az Ige előbb volt, mint a Biblia,

ez az Ige előbb volt, mint a Teremtés,

ez az Ige: élő és tevékeny,

és beszél hozzánk a mai napon is.

(Andre Rabe verse)"
Francois du Toit: A Biblia megértése

Így van, az Íge lenne a lényeg, csak valahogy pont ez kopik a biblia-fordításokból...
Nézd meg a Vulgatában még hányszor szerepel az Íge, és nézd meg a jelenkori fordításokat, abban hányszor szerepel...!
 

furrier75

Kitiltott (BANned)
A jobb felső sarkában láthatod a Naprendszert a 11 bolygóval.

sumer_pecsethenger_486261_18425.jpg

Nap + Merkúr, Vénusz, Föld, Hold, Mars, Jupiter, Szaturnusz, Uránusz, Neptunusz, Plútó - Charon... Ez így 11...
Ne felejtsük el, hogy a Charon nem a Plútó körül kering, hanem egy közös "tömegközéppont" körül keringenek mindketten...
"Csak a közelmúltban derült ki, hogy a Plútó és a Charon árapályerők miatt kölcsönösen kötött keringésűek, azaz mindig ugyanazt az oldalukat fordítják egymás felé. Ez egyedülálló az egész Naprendszerben, és ezért is jogos az ikerbolygó elnevezés rájuk. Az ikerbolygóság mellett szól az is, hogy a főbolygóhoz (Plútó) képest a Charon a legnagyobb hold a Naprendszerben (a második helyezett a mi Holdunk)." Van négy holdjuk is: Nix, Hydra, P4, P5...
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
A Biblia..
Galánthay nevű kutató 1916-os német nyelvű, Drezdában megjelent tanulmánya említi: " a Bibliánk is tartalmaz magyar vonatkozásu adatokat".. Elsőként az Úr nevet említi, mely nemcsak egy volt sumér város neve, hanem személynév is. Az I. Krónika II. részében a 35. versében ez áll: Elifál Úrnak volt a fia.
A Béla és az Arad nevek is többször előfodulnak a Bibliában. Nézz meg egy régebbi térképet, Arad Jeruzsálem közelében is volt...Jeruzsálem (...sálem, azaz sólyom) etnikailag nagyon vegyes volt egykor. Megdöbbentő. hogy az Árpád név ötször fordul elő a Bibliában. Közöttük a Királyok Könyvében a 18.34-ben: hol van...Árpádnak istene?
Ha felsorolnám A FÖLDKÖZI TENGER KELETI MEDENCÉJE KÖRNYÉKÉN (Szíria, Libanon..) ELŐFORDULÓ NEOLITIKUMI ÉS ÓKORI NEVEKET, AZ BIZONY SZINTÉN MEGLEPŐ LENNE...nem kicsit.
Nade az előbbiek csak jelzésértéküek. Más kutatók is foglalkoztak a különös kérdésekkel, nemcsak Galánthay. Az Árpád név említése pedig nem a magyar honfoglaló elit egy alakjára vonatkozik - mielőtt erről gúnydalt szöne valaki- hanem természetesen, az ő egyik távoli ősére. Mert Arpádváros ott volt, ahol a Tigrisbe ömlik a Záb..pontosan a szögeletben, meg is kutatták az ángliusok, de csak éppenhogy..mert kiknek is kellene?
Gilgames egy felvett neve Uruk királyának, eredetileg ő is Árpah volt..innen, azaz ez is magyarázat az Árpádok őseinek visszavezetésére.
 

FagyisSzent

Állandó Tag
Állandó Tag
Ugyan ezek érvényesek a Bibliára is... Sőt...
Ami a homályosságot és erősen eltérő értelmezést illeti, én nem hasonlítanám össze őket ilyen szimplisztikus módon, de van igazad, amikor párhuzamot vonsz közöttük. Elvégre hasonló kultúrkörben keletkezett a Biblia és a Talmud. Ugyanakkor a Talmud (Misna és a Gemára) rengeteg szóhagyományt tartalmaz csekély 6200 oldalán. Több ezer rabbi nézetét tükrözi a legkülönbözőbb témákban. A Biblia annyiban talán szerencsésebb helyzetben van, hogy szerzőinek száma kevesebb, mint 70. A könyvek egységesebbek, szerkesztésük rendje is tudatosabb. Továbbá a szöveg nagy részét (Újszövetség) már keresztények írták egy erősen más hitfelfogásban.

... A judeo-krisztián hitrendszer mégis férfiágon próbálja bebizonyítani, hogy Jézus ki volt...
Ki az a bizonyos "Judeo Krisztián", akiről időnként írsz? Ilyen nevű ismerősöm nincs. :razz:

Már csak azért is kérdem, mert Jézus férfiágú származását sem a zsidóság, sem a kereszténység nem akarja nagyon bizonygatni. Mindkét felekezet érdeklődő tagjai általában egyetértenek abban, hogy József nem volt Jézus vérszerinti apja, ami miatt a téma különösebb horderővel nem bír. Azok, akik viszont komolyabban is utánajárnak, azt is látják, hogy az evangéliumokban megadott 2 genealógia eltér egymástól, és az eltéréseknek teológiai üzenetük van.

...Ha ma egy székely gyerek születik Romániában, nem románnak születik, csak Románia területén románok közé, de ettől még székely lesz...
És ha egy székely-román párnak születik a szerencsétlen gyerek? Ab ovo román állampolgár. Otthon valószinűleg csak az egyik szülő fog vele magyarul prüntyögni. A fekete-fehér képek nem mindig adják vissza a világ színeinek sokféleségét és árnyalatait. :smile:
 

FagyisSzent

Állandó Tag
Állandó Tag
Felsorolnád a 11 bolygót...?
Ma 9 bolygót ismerünk, (vagyis csak 8-at mert a Plútó vissza lett minősítve)...
Egyébként akik ismerték a Neptunuszt, azok minden bizonnyal ismerték a Plútót is...
Csillagászati alap... Nem minden esetben a Plútó a legkülső az általunk ismertek közül...

Azért látszik, hogy meg van vezetve a közvélemény... A PlanetX-ben, az X, az egy római 10-es, már hogy lehetne a tizedik, a tizenkettedik bolygó...?
Beírásodat megköszöntem!

Egy apró kiegészítés. A Planet X nem a tizedik bolygót jelöli. Már 1846-ban, a Neptunusz felfedezésekor, megindultak a spekulációk arról, hogy azon kívül is lehet még bolygó. Ezt az akkor még hipotetikus bolygót nevezte el Lowell Planet X-nek (x=ismeretlen), ami akkor a kilencedik lett volna. Azóta, Lowell már sajnos nem érte meg, ahogy Te is írod, felfedeztük, és lefokoztuk a Plutot. Így a Planet X most megint egy kilencedik ismeretlen (x) bolygó utáni divatos kutakodás. Azaz, ha megtalálja valaki, x = 9! :)
 

FagyisSzent

Állandó Tag
Állandó Tag
Megpróbálom visszafogni magam, mert elgondolkodtam és belátom, hogy támadásnak értékelhető az a stílus, amit eddig használtam. Pedig én egyáltalán nem személyesen feléd szeretném irányítani a bosszús megjegyzéseimet, hidd el, csak te érzed úgy, hogy védeni kell valakinek a hivatalos álláspontokat vallásban, tudományban.
Köszönöm, hogy visszafogod magad! kiss Ami a hivatalos álláspontokat illeti, szerintem egyáltalán nem kell védeni őket. A tudomány épp attól képes fejlődni, hogy minden ismeretet, feltételezett igazságot újra meg újra megkérdőjelez (néha fárasztóan sokszor). Amennyiben az addigi modell tévesnek vagy nem megfelelőnek bizonyul, azt módosítják vagy újjal helyettesítik. Lásd a newtoni fizika és a relativisztikus ill. kvantumfizika kapcsolatát. A tudomány. Nem minden egyes tudós.

Az Uránusszal kapcsolatosan csak azért nem tartom ezt elfogadhatónak, mert bizonyíthatóan ismerték az Uránuszt az ókorban. ...
A sumérek szerint naprendszerünk a Napból és 11 bolygóból áll. Valamiért ők a Holdat is bolygónak tartották, az egyenlőre nem derült ki, hogy miért, de még kiderülhet, van még vagy 50 000 agyagtábla Nagy Britanniában, amihez hozzá sem nyúltak. Az már kiderült, hogy a Neptunuszra és az Uránuszra miért mondták, hogy ikerbolygó.
A felvázolt elképzelésed egy Zecharia Sitchin nevű fickótól ered, aki sajnos nem minden "tényt" ellenőrzött, mielőtt elméleteibe, írásaiba és filmjeibe azokat beillesztette. Az egyik ilyen tény, hogy minden egyes mezopotámiai (sumér, akkád) lelet 5 bolygóról emlékezik meg. Plusz a Nap és Hold természetesen. Sehol sincs a külső bolygókra vonatkozó utalás. A bolygók és istenségek megfeletetése is elég önkényes Sitchinnél, és ismert leletekkel, azokból származó egyértelmű ismeretekkel áll szöges ellentétben. Persze ezt figyelmen kívül hagyhatja az ember, és kitalálhat mindenféle elméleteket. Sőt azokat el is adhatja másoknak sikerkönyvek formájában (én is olvasok ilyeneket, sok nagyon érdekes). Ettől azok még nem lesznek igazak.

Sitchin védelmében azonban meg kell említeni, ahogy mióta Nibiru-elméletét a lent idézett agyagtáblára és más leletekre, elképzelésekre alapozva felállította, a mezopotámiai népek nyelvének, írásának ismerete rendkívül korlátozott volt. Azóta ez megváltozott, és Sitchin elméletének némely alaptétele visszavezethető tévfordításra.

Ez a pecséthenger egy berlini múzeumban található (leltári száma VA/243 ;)). A jobb felső sarkában láthatod a Naprendszert a 11 bolygóval. A Neptunusz és az Uránusz az alak jobb könyöke felett van.

Ez az akkád pecséthenger i.e. III. évezredből származik. Az azért már elég régen volt? ;) A pecséthengeren a bolygók helyes sorrendben és méretarányosan vannak feltüntetve.
A fenti pecséthenger valóban Berlinben található (Vorderasiatische Museum, és valóban leltári száma VA/243 :wink:). Sitchin itt egy kicsit magint szabadjára engedi fantáziáját a sumér-akkád csillagjósok által használt szimbólumokkal kapcsolatban. A jel (hatágú csillagjel), amit Napnak tekintesz Sitchin nyomán sehol nem jelöli a Napot a sumér leletekben. Általában jelöl csillagot. A Napot a sumérok mindig négyágú csillaggal jelölték (lásd Michael Heiser vonatkozó tanulmányait). A tábla szövege maga sem rendelkezik semmiféle asztonómiai-asztológiai jelentőséggel (két személynév és azok alá- ill. felérendeltségi viszonyának megjelölése).

Természetesen az én szavam nem a végső szó ezügyben. Mindenki hozza meg saját döntését saját értékrendje és ismeretei alapján. Csak azt javaslom mindíg, ne egyetlen forrásra támaszkodjunk, amikor igazságokat keresünk. Mindíg jó, ha más hiteles (nem az előzőből táplálkozó) források a tételt alátámasztják.
 

Kyra2

Kitiltott (BANned)
Köszönöm, hogy visszafogod magad! kiss Ami a hivatalos álláspontokat illeti, szerintem egyáltalán nem kell védeni őket. A tudomány épp attól képes fejlődni, hogy minden ismeretet, feltételezett igazságot újra meg újra megkérdőjelez (néha fárasztóan sokszor). Amennyiben az addigi modell tévesnek vagy nem megfelelőnek bizonyul, azt módosítják vagy újjal helyettesítik. Lásd a newtoni fizika és a relativisztikus ill. kvantumfizika kapcsolatát. A tudomány. Nem minden egyes tudós.

A felvázolt elképzelésed egy Zecharia Sitchin nevű fickótól ered, aki sajnos nem minden "tényt" ellenőrzött, mielőtt elméleteibe, írásaiba és filmjeibe azokat beillesztette. Az egyik ilyen tény, hogy minden egyes mezopotámiai (sumér, akkád) lelet 5 bolygóról emlékezik meg. Plusz a Nap és Hold természetesen. Sehol sincs a külső bolygókra vonatkozó utalás. A bolygók és istenségek megfeletetése is elég önkényes Sitchinnél, és ismert leletekkel, azokból származó egyértelmű ismeretekkel áll szöges ellentétben. Persze ezt figyelmen kívül hagyhatja az ember, és kitalálhat mindenféle elméleteket. Sőt azokat el is adhatja másoknak sikerkönyvek formájában (én is olvasok ilyeneket, sok nagyon érdekes). Ettől azok még nem lesznek igazak.

Sitchin védelmében azonban meg kell említeni, ahogy mióta Nibiru-elméletét a lent idézett agyagtáblára és más leletekre, elképzelésekre alapozva felállította, a mezopotámiai népek nyelvének, írásának ismerete rendkívül korlátozott volt. Azóta ez megváltozott, és Sitchin elméletének némely alaptétele visszavezethető tévfordításra.

A fenti pecséthenger valóban Berlinben található (Vorderasiatische Museum, és valóban leltári száma VA/243 :wink:). Sitchin itt egy kicsit magint szabadjára engedi fantáziáját a sumér-akkád csillagjósok által használt szimbólumokkal kapcsolatban. A jel (hatágú csillagjel), amit Napnak tekintesz Sitchin nyomán sehol nem jelöli a Napot a sumér leletekben. Általában jelöl csillagot. A Napot a sumérok mindig négyágú csillaggal jelölték (lásd Michael Heiser vonatkozó tanulmányait). A tábla szövege maga sem rendelkezik semmiféle asztonómiai-asztológiai jelentőséggel (két személynév és azok alá- ill. felérendeltségi viszonyának megjelölése).

Természetesen az én szavam nem a végső szó ezügyben. Mindenki hozza meg saját döntését saját értékrendje és ismeretei alapján. Csak azt javaslom mindíg, ne egyetlen forrásra támaszkodjunk, amikor igazságokat keresünk. Mindíg jó, ha más hiteles (nem az előzőből táplálkozó) források a tételt alátámasztják.

Ezt én is olvastam és másutt azt is olvastam, hogy a sumer írás a mai napig nincs teljesen megfejtve, és még a megfejtett táblákon elolvasott írásnál sem lehetnek teljesen bizonyosak abban, hogy helyesen fordították-e, mert egy-egy jelnek több értelme is lehet.

Azt viszont én nem olvastam sehol a Sitchinnel ellentétes véleményt képviselőknél, hogy ha ez a csillag nem a Nap, mert nem négyágú, akkor micsoda? És mik azok a kis körök? Talán elkerülte volna a figyelmemet?
 

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
A felvázolt elképzelésed egy Zecharia Sitchin nevű fickótól ered, aki sajnos nem minden "tényt" ellenőrzött, mielőtt elméleteibe, írásaiba és filmjeibe azokat beillesztette. Az egyik ilyen tény, hogy minden egyes mezopotámiai (sumér, akkád) lelet 5 bolygóról emlékezik meg. Plusz a Nap és Hold természetesen. Sehol sincs a külső bolygókra vonatkozó utalás. A bolygók és istenségek megfeletetése is elég önkényes Sitchinnél, és ismert leletekkel, azokból származó egyértelmű ismeretekkel áll szöges ellentétben. Persze ezt figyelmen kívül hagyhatja az ember, és kitalálhat mindenféle elméleteket. Sőt azokat el is adhatja másoknak sikerkönyvek formájában (én is olvasok ilyeneket, sok nagyon érdekes). Ettől azok még nem lesznek igazak.

Sitchin védelmében azonban meg kell említeni, ahogy mióta Nibiru-elméletét a lent idézett agyagtáblára és más leletekre, elképzelésekre alapozva felállította, a mezopotámiai népek nyelvének, írásának ismerete rendkívül korlátozott volt. Azóta ez megváltozott, és Sitchin elméletének némely alaptétele visszavezethető tévfordításra.

A fenti pecséthenger valóban Berlinben található (Vorderasiatische Museum, és valóban leltári száma VA/243 :wink:). Sitchin itt egy kicsit magint szabadjára engedi fantáziáját a sumér-akkád csillagjósok által használt szimbólumokkal kapcsolatban. A jel (hatágú csillagjel), amit Napnak tekintesz Sitchin nyomán sehol nem jelöli a Napot a sumér leletekben. Általában jelöl csillagot. A Napot a sumérok mindig négyágú csillaggal jelölték (lásd Michael Heiser vonatkozó tanulmányait). A tábla szövege maga sem rendelkezik semmiféle asztonómiai-asztológiai jelentőséggel (két személynév és azok alá- ill. felérendeltségi viszonyának megjelölése).

Természetesen az én szavam nem a végső szó ezügyben. Mindenki hozza meg saját döntését saját értékrendje és ismeretei alapján. Csak azt javaslom mindíg, ne egyetlen forrásra támaszkodjunk, amikor igazságokat keresünk. Mindíg jó, ha más hiteles (nem az előzőből táplálkozó) források a tételt alátámasztják.

Azért az átlagember szerencséje, hogy akadnak ilyen "fickók", mint pl. ez a Zecharia Sitchin. Ezek az emberekazokat a dolgokat kutatják, melyekről az úgynevezett tudományos műhelyekben szó sem esik. És miután valamit megfejtenek, ami általában nem csíkol a kötelezővé tett materialista elmélettel, azonnal jelentkezik valamilyen tudósnak mondott pacák, aki természetesen megcáfolja, egyúttal ledegradálja azt a személyt, aki a fennálló renddel szembeni felfedezést merészelt megtenni.

Jelen esetben a tudós urak azt sem tudják eldönteni, hogy egy égitest bolygó, vagy nem bolygó. Melyik időszaknak van igaza? Amikor bolygót mondanak, vagy amikor leminősítenek. És egymést sohasem bántják, hogy mekkora butaságot mondott valamelyik kebelbarát tudós okos tojás. Azt hallottad e, hogy a nagynevű Carl Sagan is benne volt abban a bizottságban, akik megtervezték az atomrobbantást a Holdon?

Egyetlen olyan tudományos elméletet, vagy leletet nem ismer el a tudomány,- eldugják, eltüntetik - ami szembe menne a materializmussal. Pedig már régen megbukott. Megbuktatta maga a tudomány. Csak nem ismerik be.Évezredekkel ezelőtt a védikus írásokban megfogalmazták: ez a világ egy illuzió. A tudomány egyes emberei - általában mint magánzók, közreadják: ".....Westerhoff idézi Werner Heisenberget: „a materializmus azon az illúzión alapul, hogy a bennünket körülvevő világ direkt aktualitása igaz az atomi szinten is. Mindazonáltal ez nem igaz… Az atomok nem dolgok.” Nem tudjuk a biológiai, kémiai folyamatokat fizikai atomok, illetve alapvető szubatomi részecskék viselkedésére redukálni, hiszen nem találtunk olyan részecskéket, amelyek alapvetőek lennének, és valószínűleg nincsenek is ilyenek......"

Beszél a jelenlegi tudomány 50-100 fényévnyire lévő földszerű bolygókról, melyeken víz van, ezért exobolygóknak nevezik. A Hold itt van mellettünk. Azt mondja a tudomány, több évtizedes!!! kutatás után, ahová állítólag hatszor le is szálltak, hogy vizet fedeztek fel. Tavaly. Egyetlen szines fotót nem mutatnak, a túlsó oldalról fotót nem látunk, akkor kik is túloznak, lódítanak? A Zecharia félék?

Ne értsd félre, ezek a kérdések nem neked szólnak. Hiszen te is csak annyi infót kapsz, mint bárki más. De nem furcsa, hogy azok az emberek, akik a saját szorgalmukkal, érdeklődésükkel valamit mondanak az átlagembernek, azokat megbélyegzik?

Elég, ha kis hazánkból csak Egely Györgyöt említjük. Melyik az a tudós nálunk, aki a munkáját annyi kötetben tudja leírni, úgy, hogy lassan évtizedek óta folyamatos érdeklődés van iránta....

Azt gondolom, hogy a tudomány szó gyakran nem a tudományt jelzi, hanem a tudálékosságot. Az áltudománynak minősített "fércművek" pedig az ellenkezőjét, a tudományt jelentik....

Azt írod, hogy Sitchin egy kicsit szabadjára engedi a fantáziáját.....Jól teszi. Einstein azt mondta: " A képzelet sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás véges. A képzelet felöleli az egész világot."

Ha még nem olvastad, érdemes: https://docs.google.com/file/d/0B2q...ExNi00YTM0LTk5ZDMtYTJmZjQ0OTZlM2Ri/edit?hl=en
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Hát itt valahogy kimaradt az Enuma Elis ami a bolygókat illeti..Sumér írás pedig legalább kétféle volt/van létezik. A képírás és az ékírás, melyikről van szó?
A sumér képírást Egyiptom is átvette nagyjából.
 

Kyra2

Kitiltott (BANned)
Azért az átlagember szerencséje, hogy akadnak ilyen "fickók", mint pl. ez a Zecharia Sitchin. Ezek az emberekazokat a dolgokat kutatják, melyekről az úgynevezett tudományos műhelyekben szó sem esik. És miután valamit megfejtenek, ami általában nem csíkol a kötelezővé tett materialista elmélettel, azonnal jelentkezik valamilyen tudósnak mondott pacák, aki természetesen megcáfolja, egyúttal ledegradálja azt a személyt, aki a fennálló renddel szembeni felfedezést merészelt megtenni.

Jelen esetben a tudós urak azt sem tudják eldönteni, hogy egy égitest bolygó, vagy nem bolygó. Melyik időszaknak van igaza? Amikor bolygót mondanak, vagy amikor leminősítenek. És egymést sohasem bántják, hogy mekkora butaságot mondott valamelyik kebelbarát tudós okos tojás. Azt hallottad e, hogy a nagynevű Carl Sagan is benne volt abban a bizottságban, akik megtervezték az atomrobbantást a Holdon?

Egyetlen olyan tudományos elméletet, vagy leletet nem ismer el a tudomány,- eldugják, eltüntetik - ami szembe menne a materializmussal. Pedig már régen megbukott. Megbuktatta maga a tudomány. Csak nem ismerik be.Évezredekkel ezelőtt a védikus írásokban megfogalmazták: ez a világ egy illuzió. A tudomány egyes emberei - általában mint magánzók, közreadják: ".....Westerhoff idézi Werner Heisenberget: „a materializmus azon az illúzión alapul, hogy a bennünket körülvevő világ direkt aktualitása igaz az atomi szinten is. Mindazonáltal ez nem igaz… Az atomok nem dolgok.” Nem tudjuk a biológiai, kémiai folyamatokat fizikai atomok, illetve alapvető szubatomi részecskék viselkedésére redukálni, hiszen nem találtunk olyan részecskéket, amelyek alapvetőek lennének, és valószínűleg nincsenek is ilyenek......"

Beszél a jelenlegi tudomány 50-100 fényévnyire lévő földszerű bolygókról, melyeken víz van, ezért exobolygóknak nevezik. A Hold itt van mellettünk. Azt mondja a tudomány, több évtizedes!!! kutatás után, ahová állítólag hatszor le is szálltak, hogy vizet fedeztek fel. Tavaly. Egyetlen szines fotót nem mutatnak, a túlsó oldalról fotót nem látunk, akkor kik is túloznak, lódítanak? A Zecharia félék?

Ne értsd félre, ezek a kérdések nem neked szólnak. Hiszen te is csak annyi infót kapsz, mint bárki más. De nem furcsa, hogy azok az emberek, akik a saját szorgalmukkal, érdeklődésükkel valamit mondanak az átlagembernek, azokat megbélyegzik?

Elég, ha kis hazánkból csak Egely Györgyöt említjük. Melyik az a tudós nálunk, aki a munkáját annyi kötetben tudja leírni, úgy, hogy lassan évtizedek óta folyamatos érdeklődés van iránta....

Azt gondolom, hogy a tudomány szó gyakran nem a tudományt jelzi, hanem a tudálékosságot. Az áltudománynak minősített "fércművek" pedig az ellenkezőjét, a tudományt jelentik....

Azt írod, hogy Sitchin egy kicsit szabadjára engedi a fantáziáját.....Jól teszi. Einstein azt mondta: " A képzelet sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás véges. A képzelet felöleli az egész világot."

Ha még nem olvastad, érdemes: https://docs.google.com/file/d/0B2q...ExNi00YTM0LTk5ZDMtYTJmZjQ0OTZlM2Ri/edit?hl=en

Nem tudom ismeritek-e ezt a filmet, amelyben a jelenleg ismert energia-dogmával szemben álló igazságról is szó van, amit már nem csak elhallgat és gyaláz a mainstream tudomány, hanem még arra is képes karöltve azokkal akik az igazi hatalommal bírnak, hogy fizikailag semmisítsenek meg mindent és mindenkit, csakhogy rabszolgaként bánhassanak az emberiséggel.

Tudom, ez egy kicsit off, de azt szeretném, ha érteni lehetne, itt nem a tudományt értékeljük le, hanem a azokat az aljasságokat, amelyeket tudományos dogmák mögé rejtenek és uszítanak mindenki ellen aki nem hajlandó elhallgatni, hogy másképp is mehetnének a dolgok itt a földön.

THRIVE HUN - Növekedj! Magyar szinkron - teljes film




A sötét középkorban csak az egyháztól kellett tartania annak, aki a tudományban új utakra lépett, de ma már a tudósoknak egymástól is tartaniuk kell, meg a rejtőzködő hatalomtól is.
 

furrier75

Kitiltott (BANned)
A Mi Atyánkban, van egy érdekes kijelentés...
"Ne vígy minket a kísértésbe!"
Nem a Szeretet Istene visz a kísértésbe, hanem a Sátán...
Ha ezt imádkozzátok, hogy a mi Atyánk kísértésbe visz, akkor ki a ti atyátok...?
Ez az alapimádsága az állítólag keresztény embereknek...
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
A Mi Atyánkban, van egy érdekes kijelentés...
"Ne vígy minket a kísértésbe!"
Nem a Szeretet Istene visz a kísértésbe, hanem a Sátán...
Ha ezt imádkozzátok, hogy a mi Atyánk kísértésbe visz, akkor ki a ti atyátok...?
Ez az alapimádsága az állítólag keresztény embereknek...

Én is nagyon sokat morfondíroztam már rajta. Arra a következtetésre jutottam, hogy mivel Jézus imádsága az Atyához, ez csak úgy lehetséges, hogy ebbe is beletoldottak a Jehovát követők az első zsinaton. Másra nem tudok gondolni. Mivel Jézus szerető, megbocsájtó, gyógyító Atyáról beszélt, így nem tudom elképzelni, hogy kísértésbe vinne bárkit is. Mikor Jézust a farizeusok vádolták, nyaggatták, azt mondta, hogy TI az Ördög atyához tartoztok, az Én Atyám nem e világból való. Tehát Jehova megint belekavart...
Legyen nagyon szép, és vidám napod!
Sok szeretettel Erzsi.kiss
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére