Portfólió készítés

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Szreni

Állandó Tag
Állandó Tag
Még január végén voltam egy portfóliós képzésen és ott mondta az előadó. Ő már látta a 33 vagy 34 kompetenciát leírva!!!!!!!!!! Csak még nem mondták rá az áment akkor és ezek szerint azóta sem! (Csak azt nem értem mi tart ennyi ideig!?...) :mad:
Jaj, bocsika nem kompetencia, hanem indikátor a 33-34. Most meg engem vert ki a víz!!!!!!!!! Jézusom, még hogy 34 kompetencia, mikor még a nyolc is sokkkkkkkk :)
 

Szreni

Állandó Tag
Állandó Tag
És akkor mi az az indikátor?...Legutóbb a lakmuszpapírt nevezte annak azt hiszem a kémiatanárom nem is olyan régen! ;)
Csak, mert a hivatalos forrás fontos számodra, idézet az útmutató 29. oldaláról: "Az indikátorok a kompetenciákban megfogalmazott tudás, képességek és attitűdök olyan tevékenységformákban való megfogalmazása, amely a külső megfigyelő számára lehetővé teszi ezek megragadását a pedagógiai munka során. Egy-egy kompetencia igen sokféle tevékenységben jelenhet meg, így az indikátorok száma is rendkívül sok lehet."
 

vandor64

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Az életutat folyamatosan írtam, és nem utaltam benne semmiféle kompetenciára. Azt olvastam valahol, hogy legfőképp a 7. és a 8. kompetencia legyen kidomborítva az életútban, mert ezt a kettőt nem tudod az tematikus tervben és a foglalkozásvázlatban megjeleníteni.
Én még jövő héten elmegyek egy portfóliós előadásra, bár szívem szerint kihagynám, mert úgy látom, hogy a "tutit" senki sem tudja. Pont ez a mi szakmánkban a szép, hogy ahány óvónéni és ahány gyerekcsoport, annyiféle megvalósítási mód. Én is projekt módszerrel dolgozom, és ha véletlenül elővettem egy régebbi témát, biztosan nem úgy csináltam, mint az első megvalósításkor. Azt mondom, hogy nem fognak velünk kötözködni, hogy milyen didaktikai feladatot írtál be, vagy egyhasábosan vagy két hasábosan terveztél. Meg kell lenni az összefüggésnek a foglalkozások között, azokat pedig le kell bontani egy tevékenység sorra. Ki szűkebben, ki tágabban tervezi ezt. A reflexió is három elemet tartalmaz nálam: 1. Miért terveztem így , vagyis miért ezt a cselekvéssort választottam, 2. Hogyan valósultak meg a célok és a feladatok 3. Mit csináltam volna másképp.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére