Mi volt a mai menü?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

udvarfy

Állandó Tag
Állandó Tag
Elkezdem a sütést-fözést holnapra , gondoltam csinálok egy ugynevezett "Westerwälder rouladot" tehát "westerwáldi göngyölthúst" ez igazándiból egy szép nagy tarja mely "lapra" van vágva és jó sok hagymával megtöltve és jó erösen füszerezve , mellé hogy kicssit "iza" is legyen csinálok ugyszintén töltött sertéshasat. Gondolom kérditek az meg mi a szösz ?! Egészen egyszerü az itteni dagadó lenne , mivel a Németek teljesen másképen bontják illetve darabolják a sertést mint felénk szokás . Jó most nem az "orjára" való bontásra gondoltam mert azt talán ma már csak elbeszélésböl ismerik az emberek . Tehát a gönygölt hús készen is lenne a "dagadó" töltésére a zsemle bevan már áztattva , rókagomba felengedve a fagyasztóból és a tojások is megföve . Ja majd krumplisaláta lesz mellé melyett nejem csinál / már megföztem és megpucoltam öket:D/ illetve héjába sült krumplit is teszek oda mellé .
 

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Tegnap sütöttem egy adag márványos sütit; felét megszórtam vágott dióval - a másik felét üresen hagytam. Készítettem még mára vajas kiflit is tízóraira. Vasárnap a brokkoli és a karfiol szárát nem használtam fel csak a rózsáit. A szárakhoz tettem pár darab kelbimbót és egy nagyobb krumplit és krémleves lett belőle.
Mára halrudacska lesz sült krumplival, ill. salátával. A sütiből még maradt desszertnek, mert nagy adagot sütöttem.
 

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Sós kelt tészta általában húsfélékkel és sajttal töltve, olajban kisütve, formázása olyan bukta szerű. Mindenféle zöldséggel és sajttal töltve én is szeretem.
Ternyák ,
már neharagudj kérdésemért , de áruld már el nekem tudatlan vénembernek az meg mi a szösz , hogy pancerotti ?? nem vagyok még olasz , ;)
Én is ezen gondolkozom így a sztrapacska készítése közben...:rolleyes:
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére