„A földönkívüliek köztünk élnek, és félnek az atombombától”

Kanada egykori honvédelmi minisztere azt állítja, hogy az idegenek több ezer éve jártak a Földön, és még most is köztünk élnek. A kilencvenegy éves politikai veterán szerint a világ kormányai eltitkolják az idegenek létezését.

Paul Hellyer felszólította a világ vezetőit, hogy valljanak színt, és fedjék fel az összeesküvésüket. A veterán kanadai politikus szerint a kormányok eltitkolják az UFO-król gyűjtött adatokat és azt, hogy már négy különböző idegen faj is ellátogatott a Földre.

Kanada volt honvédelmi minisztere – aki 1963 és 1967 között töltötte be ezt a pozíciót – a Calgary Egyetemen tartott elődadásán szólalt fel az idegen életformák ügyében: „A közvélemény így vagy úgy egyszer azt fogja mondani, elnök úr, miniszterelnök úr, az igazságot akarjuk, és most akarjuk, mert ez befolyásolja a mi jövőnket” – hangoztatta Hellyer, aki szerint a kormányok felelőssége nyilvánosságra hozni az UFO-k látogatásaival kapcsolatos dokumentumokat.

A Mirror megjegyzi, nem ez az első alkalom, hogy a volt tárcavezető különös kijelentéseket tesz. A politikus 2005-ben állította először, hogy léteznek földönkívüliek, és több évezrede bolygónkra látogattak.

A Russian Todaynek korábban azt nyilatkozta Hellyer, hogy idegenek közöttünk is élnek a Földön. A veterán politikus szerint a földönkívüliek ugyanúgy néznek ki, mint mi, ezért észre sem vesszük, ha elsétál egy mellettünk. Hellyer azt is elmondja az orosz műsorban, hogy ő még személyesen nem találkozott idegennel, de egyszer látott egy UFO-t, amely leginkább egy csillagra hasonlított.

A politikus szerint az idegenek nagyon aggódnak, mióta az ember feltalálta az atombombát. Hellyer megemlítette, hogy a földönkívüliek attól félnek, hogy az ember újra használja a tömegpusztító fegyvert, amely nemcsak ránk, de másokra is veszélyt jelent a kozmoszban: „Nagyon félnek, hogy mi annyira hülyék leszünk, hogy újra elkezdjük használni az atomfegyvereket.”

Az egykori honvédelmi miniszter kijelentései azután láttak napvilágot, hogy a héten egy azonosítatlan tárgyat véltek felfedezni egy kamionon, amely az amerikai sivatagban haladt. A teherautót rendőrök kísérték, és egy nevadai benzinkútnál is látni vélték a konvojt. Az eset után találgatások kezdődtek, hogy mi lehet a kamionra erősített furcsa szerkezet. Többen úgy gondolják, hogy egy idegen űrhajót szállíthattak.




foldonkivuliek.jpg
 
Eh, mit nem lehet érteni a dolgon... Szerencsétlen materialisták, kóros fantáziaszegénységben szenvednek... A megoldás:

Az űrhajósok természetesen sosem jártak a Holdon - TESTILEG. Az a lábnyom tehát valóban hamisítvány. Ellenben amikor a szimulátorokban a túlterhelést gyakorolták, abban a nagy centrifugában, kiszaladt az agyukból a vér (átmenetileg), ettől elkábultak, transzba estek, s eközben a LELKÜK járt a Holdon, és az tapasztalta a sokmindent amit aztán elmondtak a feléledésük után!

És aki ezt nem hiszi az komplett idióta, mert már a nagy
A. C. Bhaktivedánta Szvámi Prabhupáda is megírta a
"Könnyű utazás más bolygókra" című könyvében, hogy ez a dolog igazán könnyű, elég ehhez a lelket az orrnyereg fölött összpontosítani, majd onnan kilőni mintha katapultból tennénk, bármely anyagi vagy anyagtalan bolygóra!

Ha pedig Ő írta ezt, aki magát a Krisnatudatú hívők mozgalmát is alapította, akkor az ÚGY IS VAN, és szentségtörés kételkedni benne!





 
Ez a tudósítás azért még megerősíti a cikkben foglaltakat. Már mint hogy nem a levegőbe beszél a volt hadügyminiszter...


UFÓ HATÁSTALANÍTOTTA A NUKLEÁRIS RAKÉTÁKAT



Földönkívüliek deaktiváltak brit és amerikai nukleáris rakétákat. Az esetsorozatról még 2010-ben, egy sajtótájékoztató keretében számoltak be brit és amerikai katonai pilóták. Az ex katonák, és rajtuk kívül még százhúsz kihallgatott katona azzal vádolja a kormányokat, hogy megpróbálták az információt a nyilvánosság előtt titokban tartani.


UF%C3%93-HAT%C3%81STALAN%C3%8DTOTTA-A-NUKLE%C3%81RIS-RAK%C3%89T%C3%81KAT_netextra_hu.jpg


A National Press Club-ban tartott sajtótájékoztatón hét katonatiszt a saját, és beosztottaik által tapasztaltakat osztották meg az újságírókkal. Állításuk szerint, az ismeretlen repülő objektumok az 1960-as évek óta, egészen az 1980-as évek végéig állandó látogatói voltak a nukleáris kilövőállomásoknak, és a nukleáris fegyverraktáraknak is.


A tájékoztatón rengeteg újságíró volt jelen, a CNN pedig élőben is közvetítette az eseményt.


A Telegraph és más vezető médiák mellett Magyarországon az ATV oldalain is olvasható a sajtótájékoztató összefoglalója. Érdekes, hogy ennek ellenére (és a jelentőségéhez képest) rendkívül alacsony érdeklődést váltott ki a közönségből, illetve a média gyorsan „ejtette” a témát.

A tisztek, és a kihallgatott katonák elmondták, hogy úgy gondolják, eljött az ideje annak, hogy az amerikai kormány színt valljon az UFO tevékenységgel kapcsolatban.


„Meg vagyunk győződve róla, hogy a földönkívülieket az atomfegyverkezés vonzotta hozzánk, s ez a II. Világháború utáni években kezdődött.”

A sajtótájékoztatón résztvevő 7 személyen kívül további 120, a hadsereg szolgálatában álló tiszt látta és tapasztalta a földönkívüliek jelenlétét – legalábbis ők hajlandóak voltak vallomásaikkal is megerősíteni a történteket.


Robert Salas kapitány elmondta: „Az Egyesült Államok légiereje hazudik az azonosítatlan légi objektumok atomlétesítményeket érintő vonatkozásában és mi be fogjuk ezt bizonyítani.” Elmesélte, hogy éppen szolgálatban volt a Malmstrom Air Force Bázison Montanában, ahol Minuteman nukleáris rakétákat tároltak.

Épp az esedékes teendőit látta el az atombomba kilövőállások alatti irányítótermekben, amikor az egyik őr jelezte, hogy az állomás fölött egy vörös, világító, repülő tárgy lebeg hangtalanul, mely legalább 30 láb (9 m) átmérőjű.

„Azonnal hívtam a felettesem, miközben láttam, hogy a kapcsolótáblákon a fegyverek úgynevezett 'no-go condition'-re kapcsoltak, vagyis kilövésre alkalmatlan üzemmódba. Az ismeretlen eredetű repülő tárgyak hatástalanították őket.

A feletteseink utasítottak minket, hogy erről az esetről senkinek se beszéljünk.
'

Tény, hogy a rakéták leálltak – 10 Minuteman rakéta.

Robert Salas hozzátette, hogy ugyanez a dolog megtörtént egy másik helyen is egy héttel később. „Nagyon érdeklődnek a rakétáink iránt ezek a lények, akárhonnan is jönnek. Személy szerint nem gondolom, hogy a Föld bolygóról származnának.”
 
Ez semmi. Én azt is tudom, Afrika meg India népessége amiatt növekszik olyan gyorsan, mert rendszeresen végigerőszakolnak ott egy csomó nőt az alienek, s ettől esnek teherbe, így aztán a férfiak arrafelé hiába fogják vissza magukat, a nők akkor is egyre csak szülnek! Arrafelé lehet hogy minden 3 szembejövőből már 2 is nem igazi ember hanem efféle HIBRID! Iszonyatos!
 
Sőt. Sose tudhatod, mivel állsz szemben. Jobb az óvatosság. Amíg nem vetsz egészen komoly tudományos (fizikai, kémiai, stb) analízisnek alá mondjuk egy ruhaszárítókötelet vagy villanyvezetéket, nem tudhatod hogy az nem valamely űrből jött idegen lény-e, mondjuk valami mutáns kígyóféleség, ami csak arra vár hogy egy váratlan pillanatban a nyakad köré tekerődzzék és megfojtson téged!

Szóval jobb az óvatosság. Szerintem helyesebb ezentúl sálat se hordani, még hideg téli időben se, mert lehet hogy az UFO-k nagy gonoszul efféle álcázott fojtogató szörnyeket csempésztek a sál-raktárakba, amik csak az alkalomra várnak...

De még ez se elég, mert azt is elárulta nekem egy elfogott földönkívüli (muszáj volt neki mert úgy kínoztam hogy csapvízzel locsoltam s azt ezek nem bírják...) hogy a nők tamponjait is megbuherálták a boltokban, megfertőzték őket alien-spermával, aki nő tehát olyat használ, teherbe esik és szörnyecskét fog szülni! Térjetek vissza a szárnyas betétekhez! (de vigyázzatok mert ha a szárnyas betét kotkodácsolni kezd mint a tyúk, akkor az is egy földönkívüli eredetű, álcázott élőlény...)
 
Szóval mindhármótoknak...
Az az alapvető baj, hogy ti soha nem foglalkoztatok, nem tanultatok filozófiát, ezért nem is értitek, hogy mit mondok. Elvakít benneteket az a félelem, hogy most itt van egy pacák, aki meg akar benneteket győzni Isten, vagy akármilyen felső hatalom létezéséről. Pedig nem erről van szó.

Nyilván elkerülte figyelmeteket az, hogy amikor materializmusról beszéltem, akkor azt mondtam, hogy az az igaz materializmus ami a lombikban van. Magam ezen az alapon vagyok materialista. Nem sejtéseken, valószínűségeken, hipotéziseken, ex katedra kijelentések alapján. Hanem bizonyságokon. És ha már a hit: akkor Tamás.

Miután nem értitek a filozófiát, ezért azt sem értitek, hogy miben különbözik alapvetően az idealista ill. a materialista világnézet. Filozófiai síkon és nem a lombikban. És mi a kettő között az alapvető eltérés. Hogy van egy felső hatalom, amely "mindent elintéz", vagy nincs ilyen és az anyag és energia mozgása, egymásba történő átalakulása az alapja a viláégmindenségnek. Hogy az egyén tudata az, ami meghatározó, hogy a világ létezése kizárólag tudatunktól függ, azaz ha meghalunk, vége a világnak, vagy a világ tudatunktól függetlenül (tovább) létezik. Ezek a választóvonalak nagyjából, amely a két világnézetet - az idealizmust a materializmustól - elválasztja filozófiai megközelítésben.

A fentiek alapján mindössze arra akartam felhívni a figyelmet, hogy bármely világnézetet valljuk is magunknak, a materialistáknak is el kell fogadni azt, hogy van olyan alaptétel, ami nem igazolható. nem bizonyítható, hanem tényként - igen, axiómaként - el kell fogadni. Ha tetszik, ha nem. Attól még senki nem lesz Istenhívő, ha ezt belátja. Sejtések, hipotézisek, feltevések, ezek megújítása, a régiek felülírása újabbakkal, majd az újabbak elvetése egy még újabb miatt stb., ugyan ez egy természetes folyamat, mégis nem ad választ olyan alapvető - filozófiai - kérdésre, amely mind az istenhívőket, mind a materialistákat foglalkoztatja: Hogyan jött létre az univerzum, hogyan keletkezett az élet?

A vallás ezt egyszerűen elintézi egy mondattal. A materialisták filozófiai és természettudományos síkon ezt elvetik. Ugyanakkor egyik filozófiai irányzatnak sincs erre pontos válasza: sem a vallásos hitnek, sem a természettudományos gondolkodásnak sincs. Az utóbbinak csak sejtés, valószínűsítés, közelítés, hipotézisek. Amelyek állandóan változnak. A lomb ik materializmusában nincs ilyesmi. Konkrétum van.
Ugyanakkor ez nem változtat azon a tényen, hogy materialistának tartom magam és azt hiszem, hogy szakmámnál fogva ez kötelező is. Ugyanakkor nem fogadom el azokat a válaszokat, amelyek sejtések, valószínűségek , hipotézisek ezekben az alapkérdésekben. De nem is akarom megválaszolni. És el sem kerülni, mint ahogyan ti is teszitek. Megvallom őszintén: nem tudom a választ. Veletek ellentétben, akiket kielégít az, hogy vannak hipotézisek... Amik viszont nem konkrétumok, hanem spekulációk bizonyos tudományos eredmények alapján. Ám, ez nem válasz!

Ami meg a szilícium lényeket és egyebeket illeti. Nem állítom, hogy léteznek ilyenek, de ugyanakkor nem is zárom ki, hogy más körülmények között ilyenek nem létezhetnek. Nem veszem magamnak a bátorságot, hogy tudásom, ismereteim alapján más élettípusok - közte más alapú élettípusok - létét valahol az univerzumban totálisan kizárjam. Bár minden bizonnyal nem fogom megérni, azért nem szeretném, ha olyanokkal kerülnék egy nevezőre, akik a levegőnél nehezebb tárgyak repülését kizárták. Pedig ez földi viszonyok között történt.

Tényleg nem szeretnék veletek - legalábbis ebben a témában - tovább vitatkozni, mert nem hiszem, hogy újabbat tudnátok nekem mondani - legfeljebb a kifejezések hangsúlya erősödne, vagy színezete lenézővé válna. Arra meg sem mi szükségem nincs. És eddig sem értettétek, s nem látom , hogy a továbbiakban megértenétek.

S ezúttal tényleg lezárom veletek ezt a társalgást.
 
legfeljebb a kifejezések hangsúlya erősödne, vagy színezete lenézővé válna. Arra meg sem mi szükségem nincs. És eddig sem értettétek, s nem látom , hogy a továbbiakban megértenétek.

S ezúttal tényleg lezárom veletek ezt a társalgást.

Sajnos a kifejezesek hangsulya mar eddig is eros volt es a szinezete abszolut lenezo. Megertelek.
Eddig sem ertettek amit probalsz mondani es ezutan sem fogjak erteni.

Ne zard le a tarsalgast mert en es meg sokan masok erdeklodessel olvassuk a hozzaszolasaidat!!!
 
Szóval mindhármótoknak...
Az az alapvető baj, hogy ti soha nem foglalkoztatok, nem tanultatok filozófiát, ezért nem is értitek, hogy mit mondok. Elvakít benneteket az a félelem, hogy most itt van egy pacák, aki meg akar benneteket győzni Isten, vagy akármilyen felső hatalom létezéséről. Pedig nem erről van szó.

Nyilván elkerülte figyelmeteket az, hogy amikor materializmusról beszéltem, akkor azt mondtam, hogy az az igaz materializmus ami a lombikban van. Magam ezen az alapon vagyok materialista. Nem sejtéseken, valószínűségeken, hipotéziseken, ex katedra kijelentések alapján. Hanem bizonyságokon. És ha már a hit: akkor Tamás.

Miután nem értitek a filozófiát, ezért azt sem értitek, hogy miben különbözik alapvetően az idealista ill. a materialista világnézet. Filozófiai síkon és nem a lombikban. És mi a kettő között az alapvető eltérés. Hogy van egy felső hatalom, amely "mindent elintéz", vagy nincs ilyen és az anyag és energia mozgása, egymásba történő átalakulása az alapja a viláégmindenségnek. Hogy az egyén tudata az, ami meghatározó, hogy a világ létezése kizárólag tudatunktól függ, azaz ha meghalunk, vége a világnak, vagy a világ tudatunktól függetlenül (tovább) létezik. Ezek a választóvonalak nagyjából, amely a két világnézetet - az idealizmust a materializmustól - elválasztja filozófiai megközelítésben.

A fentiek alapján mindössze arra akartam felhívni a figyelmet, hogy bármely világnézetet valljuk is magunknak, a materialistáknak is el kell fogadni azt, hogy van olyan alaptétel, ami nem igazolható. nem bizonyítható, hanem tényként - igen, axiómaként - el kell fogadni. Ha tetszik, ha nem. Attól még senki nem lesz Istenhívő, ha ezt belátja. Sejtések, hipotézisek, feltevések, ezek megújítása, a régiek felülírása újabbakkal, majd az újabbak elvetése egy még újabb miatt stb., ugyan ez egy természetes folyamat, mégis nem ad választ olyan alapvető - filozófiai - kérdésre, amely mind az istenhívőket, mind a materialistákat foglalkoztatja: Hogyan jött létre az univerzum, hogyan keletkezett az élet?

A vallás ezt egyszerűen elintézi egy mondattal. A materialisták filozófiai és természettudományos síkon ezt elvetik. Ugyanakkor egyik filozófiai irányzatnak sincs erre pontos válasza: sem a vallásos hitnek, sem a természettudományos gondolkodásnak sincs. Az utóbbinak csak sejtés, valószínűsítés, közelítés, hipotézisek. Amelyek állandóan változnak. A lomb ik materializmusában nincs ilyesmi. Konkrétum van.
Ugyanakkor ez nem változtat azon a tényen, hogy materialistának tartom magam és azt hiszem, hogy szakmámnál fogva ez kötelező is. Ugyanakkor nem fogadom el azokat a válaszokat, amelyek sejtések, valószínűségek , hipotézisek ezekben az alapkérdésekben. De nem is akarom megválaszolni. És el sem kerülni, mint ahogyan ti is teszitek. Megvallom őszintén: nem tudom a választ. Veletek ellentétben, akiket kielégít az, hogy vannak hipotézisek... Amik viszont nem konkrétumok, hanem spekulációk bizonyos tudományos eredmények alapján. Ám, ez nem válasz!

Ami meg a szilícium lényeket és egyebeket illeti. Nem állítom, hogy léteznek ilyenek, de ugyanakkor nem is zárom ki, hogy más körülmények között ilyenek nem létezhetnek. Nem veszem magamnak a bátorságot, hogy tudásom, ismereteim alapján más élettípusok - közte más alapú élettípusok - létét valahol az univerzumban totálisan kizárjam. Bár minden bizonnyal nem fogom megérni, azért nem szeretném, ha olyanokkal kerülnék egy nevezőre, akik a levegőnél nehezebb tárgyak repülését kizárták. Pedig ez földi viszonyok között történt.

Tényleg nem szeretnék veletek - legalábbis ebben a témában - tovább vitatkozni, mert nem hiszem, hogy újabbat tudnátok nekem mondani - legfeljebb a kifejezések hangsúlya erősödne, vagy színezete lenézővé válna. Arra meg sem mi szükségem nincs. És eddig sem értettétek, s nem látom , hogy a továbbiakban megértenétek.

S ezúttal tényleg lezárom veletek ezt a társalgást.

Oké, nyertél. Elismerem, én is HISZEK: Én nem TUDOM azt hogy léteznek elektronok, csak HISZEM ezt. Hiszem, mert elhiszem amit a tudomány állít, ugyanakkor BIZTOS nem lehetek benne, mert nem végeztem el magam is az elektronok létét igazoló kísérleteket!

Hit ez? Igen, hiszen nem TAPASZTALAT az amivel rendelkezem. Elvileg nem kizárható, hogy több mint 100 éve már folyamatosan minden tudós a világon összeesküdött, és hazugságokat terjeszt az elektronokról, hamis kísérleti eredményeket írnak le, s így megtévesztenek engem, meg mindenkit aki erről óhajt informálódni. S amikor valaki laikus mégis elvégzi e kísérleteket, s rájön hogy hoppá itt összeesküvés van és elektronok nem léteznek, akkor a gonosz összeesküvők őt elhallgattatják - megölik, internálják, vagy megvesztegetik...

Szóval ez mind LEHETSÉGES. Na de mekkora ennek a VALÓSZÍNŰSÉGE?! Ilyen pici esély esetén a tévedésre én azt mondom, hogy ez a valószínűség amivel állíthatom hogy elektronok igenis léteznek, számomra egyenértékű a BIZONYOSSÁGGAL és a TUDÁSSAL.

Matematikai értelemben persze valóban nem azonos ez a tudással, hiszen tényleg lehet hogy tévednek a tudósok akiknek HISZEK. Vagy hazudnak, vagy akármi. Tehát a világképem alapvetően valóban HITEN alapul. Ez a hit azonban - a hit a TUDOMÁNYBAN - mégis alapvetően különbözik a vallásos hittől, amiatt, mert megvan legalább az ELVI lehetőségem arra, hogy a hitem alapját igazoljam, vagy cáfolni próbáljam, azáltal, hogy elvégzem a szóbanforgó KÍSÉRLETEKET. Igaz hogy ezeket nem végeztem még el, részben lustaságból, részben meg mert nincsenek meg hozzá a drága eszközeim. ELVILEG azonban ezt megtehetném, akár még a drága kísérletek esetén is, hiszen spórolhatnék a műszerekre, kiharcolhatnám hogy beengedjenek egy részecskegyorsítóba és személyesen ellenőrizzek mindent, stb.

A vallásos hit esetén ilyesmi elvileg lehetetlen. Direkt úgy van kitalálva minden vallás, hogy lehetetlen legyen ellenőrizni. Hogyan végezhetnél el kísérleteket mondjuk angyalokkal? Hogyan igazolod a tisztítótűz létét? Stb.

A tudományos hit esetében - amivel én rendelkezem - akadnak állítások, melyek valószínűsége kevesebb, mint az elektronok esetében. Minden tudós, vagy egyszerű „tudományban hívő nyárspolgár” esetén máshol van az a határ a valószínűséget illetően, amikortól a számára már ez magabiztos hitté válik, azaz többé nem kételkedik benne, hanem az ő számára ez egyenértékű a tudással, mert elfogadja, s beépíti ezen információt a világképébe. Ennek ellenére, ha idővel jön valami olyan információ, ami miatt el kell vetnie mégis azt a hitet abban a részletkérdésben, erre kész. Ez a tudományos paradigmaváltások alapja is. A vallásoknál ilyen sincs: a vallások nem változnak, csak kihalnak, ha kihal minden követőjük, vagy leszakad egy kis csoport a régi egyházról, ezeket eleinte eretnekeknek nevezik, majd szektának, majd ha nagyon elszaporodnak netán, ők is egyház lesznek, idővel akár állami támogatást is kaphatnak... (A kereszténység is eleinte csak egy kis zsidó szektaként indult, és még ma is az lenne (ha nem hal ki) ha Pál apostol észre nem veszi a nagy bizniszt benne, és nem kezdi el menedzselni... Nézz utána, ha kételkedel ebben!) A vallások osztódással szaporodnak mint a baktériumok... (és éppoly károsak). A tudomány azonban egy és oszthatatlan, legfeljebb a határterületein vannak erősen eltérő vélemények, de ott nem is helyes ha a hétköznapi laikus elkezd komolyan hinni bármely nézetben is, mert legalább 50% az esély rá hogy téved, és különben sincs meg a képzettsége ahhoz, hogy érdemben állást foglaljon. E nézetekről azonban a tudósok is elismerik, hogy vitatottak.

A tudományban való hit és a vallásos hit közt tehát ez a különbség: hogy a tudomány ELVILEG igazolható vagy legalábbis cáfolható. Ne engem taníts tehát filozófiára, te nézz utána kérlek e dolgoknak, kezdve Lakatostól, ő hangsúlyozta ki alaposan a cáfolhatóságot mint a tudományosság kritériumát.

Létezhet-e egyszarvú? Igen. meglehetősen lószerű állat. Miért is ne lehetne! Lehet hogy régen létezett is, vagy majd a jövőben létezni fog, ha a génsebészek megalkotják. Most azonban én az egyszarvútagadóak vallását vallom: nem hiszek benne hogy JELENLEG létezik. Lehet hogy tévedek, s él mégis mondjuk Borneó őserdőiben. De erre az esély igen kevés, mert amennyien laknak a Földön, egy ekkora állatot már szerintem észrevettek volna. Tény, hogy nem tudom igazolni e NEM-HITEMET matematikai alapossággal, mert valaminek a nemlétét sokkal nehezebb bizonyítani mint a létét, hiszen ehhez az kéne hogy a Föld minden nagyjából 2 négyzetméteres területét átvizsgáljuk, mert hátha épp ott van egy egyszarvú, sőt, ezt egyidőben kéne végeznünk az összes 2 négyzetméteres területtel, nehogy azt mondhasd, az egyszarvú mindig olyan helyre mászkált épp amit vagy még, vagy már nem vizsgáltunk meg. És a vízfelszínt is át kéne vizsgálnunk ugyanakkor, mert hátha épp az egyszarvúak két sziget közt úsztak át.

Tehát efféle érveket fel lehet sorakoztatni mindig a tudomány állításai ellen, ettől azonban még tény marad, hogy a tudomány az állításait sokkal alaposabban igazolja, mint a vallások vagy az áltudományos nézeteket szajkózók, emiatt sokkal előnyösebb HINNI a tudományban, mert nagyobb eséllyel lesz igaza az ebben hívőknek. Még akkor is, ha azt hiszi el amikor a tudomány olyasmit állít, hogy ez vagy az NINCS, vagy LEHETETLEN.

Igaz: megtörténhet hogy amire azt mondja lehetetlen, mégis tévedés, azaz lehetséges. De erre igen csekély az esély.

Egyelőre azt igazolja a Történelem, hogy az isten(ek) léte egyre „távolabbra szorul” mint lehetőség, e hipotézis igazára az esély egyre kisebb. Eleinte az Olümposz hegyen tételezték fel, de azt megmászták bátor emberek. Aztán az égbe került, de jöttek a repülők, s nem ütköztek össze vele... Most már valamiféle másik dimenzióba teszik, vagy teljesen „szelleminek” gondolják meg ilyesmi... Eleinte meséltek sztorikat hogy az isten megdugott nőket (Zeusz), ma már ezt se hiszik (állítólag Máriával se testileg közösült). Eleinte a villámokat, járványokat, stb isten bizonyítékaként fogták fel, ma már más a nézet. Azaz egyre kevesebb dolog az, aminek a magyarázására isten egy alkalmas vagy szükséges teóriának tűnik. E folyamatot extrapolálva pedig feltételezhető, hogy jóeséllyel semmire se szükséges előkapnunk e hipotézist, mert ha valamire nem is tudjuk a választ MOST MÉG, később megleljük majd rá a választ, ami szintén nem az isten lesz.

A történelmi tapasztalatok erre tanítanak.

Lehet, hogy tévedünk ebben?

Lehet. De egyelőre rém csekélynek tűnik a lehetőség arra, hogy tévedünk.
 
Oké, nyertél. Elismerem, én is HISZEK: Én nem TUDOM azt hogy léteznek elektronok, csak HISZEM ezt. Hiszem, mert elhiszem amit a tudomány állít, ugyanakkor BIZTOS nem lehetek benne, mert nem végeztem el magam is az elektronok létét igazoló kísérleteket!

Hit ez? Igen, hiszen nem TAPASZTALAT az amivel rendelkezem. Elvileg nem kizárható, hogy több mint 100 éve már folyamatosan minden tudós a világon összeesküdött, és hazugságokat terjeszt az elektronokról, hamis kísérleti eredményeket írnak le, s így megtévesztenek engem, meg mindenkit aki erről óhajt informálódni. S amikor valaki laikus mégis elvégzi e kísérleteket, s rájön hogy hoppá itt összeesküvés van és elektronok nem léteznek, akkor a gonosz összeesküvők őt elhallgattatják - megölik, internálják, vagy megvesztegetik...

Szóval ez mind LEHETSÉGES. Na de mekkora ennek a VALÓSZÍNŰSÉGE?! Ilyen pici esély esetén a tévedésre én azt mondom, hogy ez a valószínűség amivel állíthatom hogy elektronok igenis léteznek, számomra egyenértékű a BIZONYOSSÁGGAL és a TUDÁSSAL.

Matematikai értelemben persze valóban nem azonos ez a tudással, hiszen tényleg lehet hogy tévednek a tudósok akiknek HISZEK. Vagy hazudnak, vagy akármi. Tehát a világképem alapvetően valóban HITEN alapul. Ez a hit azonban - a hit a TUDOMÁNYBAN - mégis alapvetően különbözik a vallásos hittől, amiatt, mert megvan legalább az ELVI lehetőségem arra, hogy a hitem alapját igazoljam, vagy cáfolni próbáljam, azáltal, hogy elvégzem a szóbanforgó KÍSÉRLETEKET. Igaz hogy ezeket nem végeztem még el, részben lustaságból, részben meg mert nincsenek meg hozzá a drága eszközeim. ELVILEG azonban ezt megtehetném, akár még a drága kísérletek esetén is, hiszen spórolhatnék a műszerekre, kiharcolhatnám hogy beengedjenek egy részecskegyorsítóba és személyesen ellenőrizzek mindent, stb.

A vallásos hit esetén ilyesmi elvileg lehetetlen. Direkt úgy van kitalálva minden vallás, hogy lehetetlen legyen ellenőrizni. Hogyan végezhetnél el kísérleteket mondjuk angyalokkal? Hogyan igazolod a tisztítótűz létét? Stb.

A tudományos hit esetében - amivel én rendelkezem - akadnak állítások, melyek valószínűsége kevesebb, mint az elektronok esetében. Minden tudós, vagy egyszerű „tudományban hívő nyárspolgár” esetén máshol van az a határ a valószínűséget illetően, amikortól a számára már ez magabiztos hitté válik, azaz többé nem kételkedik benne, hanem az ő számára ez egyenértékű a tudással, mert elfogadja, s beépíti ezen információt a világképébe. Ennek ellenére, ha idővel jön valami olyan információ, ami miatt el kell vetnie mégis azt a hitet abban a részletkérdésben, erre kész. Ez a tudományos paradigmaváltások alapja is. A vallásoknál ilyen sincs: a vallások nem változnak, csak kihalnak, ha kihal minden követőjük, vagy leszakad egy kis csoport a régi egyházról, ezeket eleinte eretnekeknek nevezik, majd szektának, majd ha nagyon elszaporodnak netán, ők is egyház lesznek, idővel akár állami támogatást is kaphatnak... (A kereszténység is eleinte csak egy kis zsidó szektaként indult, és még ma is az lenne (ha nem hal ki) ha Pál apostol észre nem veszi a nagy bizniszt benne, és nem kezdi el menedzselni... Nézz utána, ha kételkedel ebben!) A vallások osztódással szaporodnak mint a baktériumok... (és éppoly károsak). A tudomány azonban egy és oszthatatlan, legfeljebb a határterületein vannak erősen eltérő vélemények, de ott nem is helyes ha a hétköznapi laikus elkezd komolyan hinni bármely nézetben is, mert legalább 50% az esély rá hogy téved, és különben sincs meg a képzettsége ahhoz, hogy érdemben állást foglaljon. E nézetekről azonban a tudósok is elismerik, hogy vitatottak.

A tudományban való hit és a vallásos hit közt tehát ez a különbség: hogy a tudomány ELVILEG igazolható vagy legalábbis cáfolható. Ne engem taníts tehát filozófiára, te nézz utána kérlek e dolgoknak, kezdve Lakatostól, ő hangsúlyozta ki alaposan a cáfolhatóságot mint a tudományosság kritériumát.

Létezhet-e egyszarvú? Igen. meglehetősen lószerű állat. Miért is ne lehetne! Lehet hogy régen létezett is, vagy majd a jövőben létezni fog, ha a génsebészek megalkotják. Most azonban én az egyszarvútagadóak vallását vallom: nem hiszek benne hogy JELENLEG létezik. Lehet hogy tévedek, s él mégis mondjuk Borneó őserdőiben. De erre az esély igen kevés, mert amennyien laknak a Földön, egy ekkora állatot már szerintem észrevettek volna. Tény, hogy nem tudom igazolni e NEM-HITEMET matematikai alapossággal, mert valaminek a nemlétét sokkal nehezebb bizonyítani mint a létét, hiszen ehhez az kéne hogy a Föld minden nagyjából 2 négyzetméteres területét átvizsgáljuk, mert hátha épp ott van egy egyszarvú, sőt, ezt egyidőben kéne végeznünk az összes 2 négyzetméteres területtel, nehogy azt mondhasd, az egyszarvú mindig olyan helyre mászkált épp amit vagy még, vagy már nem vizsgáltunk meg. És a vízfelszínt is át kéne vizsgálnunk ugyanakkor, mert hátha épp az egyszarvúak két sziget közt úsztak át.

Tehát efféle érveket fel lehet sorakoztatni mindig a tudomány állításai ellen, ettől azonban még tény marad, hogy a tudomány az állításait sokkal alaposabban igazolja, mint a vallások vagy az áltudományos nézeteket szajkózók, emiatt sokkal előnyösebb HINNI a tudományban, mert nagyobb eséllyel lesz igaza az ebben hívőknek. Még akkor is, ha azt hiszi el amikor a tudomány olyasmit állít, hogy ez vagy az NINCS, vagy LEHETETLEN.

Igaz: megtörténhet hogy amire azt mondja lehetetlen, mégis tévedés, azaz lehetséges. De erre igen csekély az esély.

Egyelőre azt igazolja a Történelem, hogy az isten(ek) léte egyre „távolabbra szorul” mint lehetőség, e hipotézis igazára az esély egyre kisebb. Eleinte az Olümposz hegyen tételezték fel, de azt megmászták bátor emberek. Aztán az égbe került, de jöttek a repülők, s nem ütköztek össze vele... Most már valamiféle másik dimenzióba teszik, vagy teljesen „szelleminek” gondolják meg ilyesmi... Eleinte meséltek sztorikat hogy az isten megdugott nőket (Zeusz), ma már ezt se hiszik (állítólag Máriával se testileg közösült). Eleinte a villámokat, járványokat, stb isten bizonyítékaként fogták fel, ma már más a nézet. Azaz egyre kevesebb dolog az, aminek a magyarázására isten egy alkalmas vagy szükséges teóriának tűnik. E folyamatot extrapolálva pedig feltételezhető, hogy jóeséllyel semmire se szükséges előkapnunk e hipotézist, mert ha valamire nem is tudjuk a választ MOST MÉG, később megleljük majd rá a választ, ami szintén nem az isten lesz.

A történelmi tapasztalatok erre tanítanak.

Lehet, hogy tévedünk ebben?

Lehet. De egyelőre rém csekélynek tűnik a lehetőség arra, hogy tévedünk.

OFF. Nem nyerésre játszom. Csupán elmondtam egy-két dologról a véleményem. Nem kötelező egyetérteni velem, mint ahogyan nekem sem. Viszont Te/Ti olybá kezelitek véleményem, mintha nekem azt kötelező lenne elfogadni. És ha nem, akkor következnek az erősödő kifejezések, vagy a gúnyos hangnem. És a nagybetűs írás, ami a netikett szerint ordításnak felel meg. (Szemben a vastag betűs megfogalmazásokkal.) Nekem az a véleményem, hogy a vitapartnerrel szembeni erősebb hangnem, személyének, gondolatainak kifigurázása nem csak tiszteletlenség, de arra is utal, hogy elfogynak az észérvek. Nem jó ilyen eszközökhöz folyamodni. Nem használ.Ezt általános tanácsként mondom.
ON. Elolvastam írásodat. Nem kívánom értékelni.
 
Kedves Ernő!

Az általad belinkelt videó egy animáció. Egy "fia" mozzanat nincs a Marsról. Te mégis elhiszed az egészet? Hiszen amit láttál, az csak egy képzeletbeli mutatvány...

Az UFO-król ennél sokkal jobb felvételek vannak animáció nélkül.......kísérőnek vadászgépek, helikopterek. Meg a halászhajó legénysége...




De az utána következő videót is megnézheted. Akkor kiderülhet neked is, hogy nem is beszél olyan nagy butaságot a volt kanadai védelmi miniszter....:D


Kedves Csillagözön
-
Nekem is vannak képeim a Földönkivülröl jöttekröl akik a tengere szálltak le.
Bizony az Amerikai ür-kapszel belemerül egy kicsit mindig a tengerbe de az nem baj, bele van kalkulálva.
-
apollo_project_apollo_tn_11_7.jpg

-
A Curriosty utját egy animatioval mutattam be, ez is igazolja, hogy nemtalálomra jönnek létre ilyen utak.
-
Igaz, hogy nem tudunk minden de nem igaz, hogy minden lehetséges. (a teremtés-mythoszok, alienek akik farmerek elrablására specializálták magukat egészen biztos a mesevilágba tartoznak)
 
Sajnos a kifejezesek hangsulya mar eddig is eros volt es a szinezete abszolut lenezo. Megertelek.
Eddig sem ertettek amit probalsz mondani es ezutan sem fogjak erteni.

Ne zard le a tarsalgast mert en es meg sokan masok erdeklodessel olvassuk a hozzaszolasaidat!!!

OFF. Köszönöm megértésedet! Azért is zártam le a témát részemről, mert nem tudok újat mondani s ha megpróbálom/megpróbáltam részletesen indokolni véleményemet, az olyan hatást váltott ki, mint a kommunista agitátorok egykor, de most ellenkező előjellel. Az valahogy állandóan elkerülte a figyelmet, hogy magam is materialistának vallom magam, csak - talán kutatói vénámból fakadóan - kételkedő típus vagyok.Vitázni viszont csak nyitott elmével érdemes, megpróbálni megérteni a másik mondókáját, de eleve bezárt fülekkel nem lehet értelmes eszmecserét folytatni egy idő után. Ez persze rám is vonatkozik, de talán magam a tőlem telhetőt megtettem azért, hogy az álláspontom megérthető legyen. Ám, ha ez nem sikerült, akkor majd máskor, más témában...
 
OFF. Nem nyerésre játszom. Csupán elmondtam egy-két dologról a véleményem. Nem kötelező egyetérteni velem, mint ahogyan nekem sem. Viszont Te/Ti olybá kezelitek véleményem, mintha nekem azt kötelező lenne elfogadni. És ha nem, akkor következnek az erősödő kifejezések, vagy a gúnyos hangnem. És a nagybetűs írás, ami a netikett szerint ordításnak felel meg. (Szemben a vastag betűs megfogalmazásokkal.) Nekem az a véleményem, hogy a vitapartnerrel szembeni erősebb hangnem, személyének, gondolatainak kifigurázása nem csak tiszteletlenség, de arra is utal, hogy elfogynak az észérvek. Nem jó ilyen eszközökhöz folyamodni. Nem használ.Ezt általános tanácsként mondom.
ON. Elolvastam írásodat. Nem kívánom értékelni.

Ha nem kívánod értékelni, nincs miről beszélni. A NAGYBETŰS írás meg ha nem vennéd észre, KIEMELÉSNEK felel meg és marhára nem érdekel ezzel szemben mit mond holmi netikett, tekintve hogy az csak akkor felel meg ordibálásnak, ha minden szót azzal írunk. Nálam ez messze nem igaz. A vastagbetűs kiemelés pedig olyasmi, amihez külön BBCODE-cat kéne használni, csakhogy nem minden fórummotor engedi e funkciót, és a fene se fog kísérletezni azzal hogy kitaláljam, a sok fórum közt amire elmegyek, épp melyiknél alkalmazható ez vagy sem. A nagybetű egyszerű, mert mindenhol alkalmazható. És abszolút nem érzem kiabálásnak, ha egy hosszú szövegben nem mindenhol használom csak pár szó esetén.

Szóval édes öregem, megsértődni a legkönnyebb. És még te mondod hogy elfogytak az észérvek? Nos valóban, de nem nálam... Na pá, ha nem akarsz érvelni, a te dolgod.
 
OFF. Nem nyerésre játszom. Csupán elmondtam egy-két dologról a véleményem. Nem kötelező egyetérteni velem, mint ahogyan nekem sem. Viszont Te/Ti olybá kezelitek véleményem, mintha nekem azt kötelező lenne elfogadni. És ha nem, akkor következnek az erősödő kifejezések, vagy a gúnyos hangnem. És a nagybetűs írás, ami a netikett szerint ordításnak felel meg. (Szemben a vastag betűs megfogalmazásokkal.) Nekem az a véleményem, hogy a vitapartnerrel szembeni erősebb hangnem, személyének, gondolatainak kifigurázása nem csak tiszteletlenség, de arra is utal, hogy elfogynak az észérvek. Nem jó ilyen eszközökhöz folyamodni. Nem használ.Ezt általános tanácsként mondom.
ON. Elolvastam írásodat. Nem kívánom értékelni.
Utóbbi három megnyilatkozásod még az előzőek hajmeresztő pimaszságát is felülírta. És ez nem hitbéli minősítés, hanem 100%-osan bizonyított matéria.
Üdv, BDTF-ELTEfilozófus1
 
Utoljára módosítva:
Szóval mindhármótoknak...
Az az alapvető baj, hogy ti soha nem foglalkoztatok, nem tanultatok filozófiát, ezért nem is értitek, hogy mit mondok. Elvakít benneteket az a félelem, hogy most itt van egy pacák, aki meg akar benneteket győzni Isten, vagy akármilyen felső hatalom létezéséről. Pedig nem erről van szó.

Nyilván elkerülte figyelmeteket az, hogy amikor materializmusról beszéltem, akkor azt mondtam, hogy az az igaz materializmus ami a lombikban van. Magam ezen az alapon vagyok materialista. Nem sejtéseken, valószínűségeken, hipotéziseken, ex katedra kijelentések alapján. Hanem bizonyságokon. És ha már a hit: akkor Tamás.

Miután nem értitek a filozófiát, ezért azt sem értitek, hogy miben különbözik alapvetően az idealista ill. a materialista világnézet. Filozófiai síkon és nem a lombikban. És mi a kettő között az alapvető eltérés. Hogy van egy felső hatalom, amely "mindent elintéz", vagy nincs ilyen és az anyag és energia mozgása, egymásba történő átalakulása az alapja a viláégmindenségnek. Hogy az egyén tudata az, ami meghatározó, hogy a világ létezése kizárólag tudatunktól függ, azaz ha meghalunk, vége a világnak, vagy a világ tudatunktól függetlenül (tovább) létezik. Ezek a választóvonalak nagyjából, amely a két világnézetet - az idealizmust a materializmustól - elválasztja filozófiai megközelítésben.

A fentiek alapján mindössze arra akartam felhívni a figyelmet, hogy bármely világnézetet valljuk is magunknak, a materialistáknak is el kell fogadni azt, hogy van olyan alaptétel, ami nem igazolható. nem bizonyítható, hanem tényként - igen, axiómaként - el kell fogadni. Ha tetszik, ha nem. Attól még senki nem lesz Istenhívő, ha ezt belátja. Sejtések, hipotézisek, feltevések, ezek megújítása, a régiek felülírása újabbakkal, majd az újabbak elvetése egy még újabb miatt stb., ugyan ez egy természetes folyamat, mégis nem ad választ olyan alapvető - filozófiai - kérdésre, amely mind az istenhívőket, mind a materialistákat foglalkoztatja: Hogyan jött létre az univerzum, hogyan keletkezett az élet?

A vallás ezt egyszerűen elintézi egy mondattal. A materialisták filozófiai és természettudományos síkon ezt elvetik. Ugyanakkor egyik filozófiai irányzatnak sincs erre pontos válasza: sem a vallásos hitnek, sem a természettudományos gondolkodásnak sincs. Az utóbbinak csak sejtés, valószínűsítés, közelítés, hipotézisek. Amelyek állandóan változnak. A lomb ik materializmusában nincs ilyesmi. Konkrétum van.
Ugyanakkor ez nem változtat azon a tényen, hogy materialistának tartom magam és azt hiszem, hogy szakmámnál fogva ez kötelező is. Ugyanakkor nem fogadom el azokat a válaszokat, amelyek sejtések, valószínűségek , hipotézisek ezekben az alapkérdésekben. De nem is akarom megválaszolni. És el sem kerülni, mint ahogyan ti is teszitek. Megvallom őszintén: nem tudom a választ. Veletek ellentétben, akiket kielégít az, hogy vannak hipotézisek... Amik viszont nem konkrétumok, hanem spekulációk bizonyos tudományos eredmények alapján. Ám, ez nem válasz!

Ami meg a szilícium lényeket és egyebeket illeti. Nem állítom, hogy léteznek ilyenek, de ugyanakkor nem is zárom ki, hogy más körülmények között ilyenek nem létezhetnek. Nem veszem magamnak a bátorságot, hogy tudásom, ismereteim alapján más élettípusok - közte más alapú élettípusok - létét valahol az univerzumban totálisan kizárjam. Bár minden bizonnyal nem fogom megérni, azért nem szeretném, ha olyanokkal kerülnék egy nevezőre, akik a levegőnél nehezebb tárgyak repülését kizárták. Pedig ez földi viszonyok között történt.

Tényleg nem szeretnék veletek - legalábbis ebben a témában - tovább vitatkozni, mert nem hiszem, hogy újabbat tudnátok nekem mondani - legfeljebb a kifejezések hangsúlya erősödne, vagy színezete lenézővé válna. Arra meg sem mi szükségem nincs. És eddig sem értettétek, s nem látom , hogy a továbbiakban megértenétek.

S ezúttal tényleg lezárom veletek ezt a társalgást.
-
Kedves BMEvegyész2
-
Azt hiszem értem amit mondasz. En fontosnak tartom, hogy kimondjuk, a tudomány az emberi tapasztalatoknak és a köztük levö lehetö legjobb logikai kapcsolatoknak a tárháza.
-
Enélkül az épitmény nélkül csak találgatásrol, hiszékenységröl kell beszéljünk.
-
Az ember a természet produktja de ez nem jelenti azt, hogy nem vagyunk képesek a saját szerepünket felismerni ebben a rendszerben, a saját multunkat megismerni.
-
Hangsulyozom, mi biologiai lények vagyunk, az istenkép is errölárulkodik. Sokáig azt képzeltük mi vagyunk az egyetlen alkotni tudo lény az univerzumban. Ezért lett a teremtö isten elöször egy menyei fazekasmester, utána egy masiniszta, ma pedig egy informátikus.
-
A filozofiának is elöre kell mennie és megkell szabadulnia ettöl az embercentrikus világképtöl, a nanotechnologia, a quantumfizika igazolja, hogy nem kell ember egy komplikált rendszer összeállitásához, az anyag elvégzi ezt magátol. Az atomok molekulák képesek magukat rendezni amiböl olyan komplikált rendszerek jöhetnek létre adott esetben mind az ember.
-
A legtöbb ember leragadt Newtonnál aki csak egy kölcsönhatást a nehézségi eröt ismerte, egy erö természetesen nem képes egy világ formálására mind a milyenk.
-
Leröviditem, egy Isten, egy képzeletbeli lény mind amilyenre a vallások hivatkoznak nincsen és nem is lehetséges.
-
Ami az alieneket illeti, nehéz követni azt a gondolatot miszerint technikailag fejlett lények veszik az orjási fáradságot, idöt, energiát nem kimélve eljönnek egy planetára csak azért, hogy öreg néniket ilyesztegessenek. Megjelenjenek a Csillagözönnek engem pedig kerülnek.
,
 
Megkérném az ide beíró Tisztelt Tagokat, hogy lehetőség szerint maradjunk a témánál és ne egymást, hanem egymás véleményét kritizáljuk mind a négy vagy öt szálon folydogáló vitában.
Valamint javasolnám, hogy néhány alapvető fogalmat is tisztázzanak, mert nekem olybá tűnik, hogy egyazon fogalmat teljesen másként definiálnak a vitatkozók, sőt olykor könnyedén cserélgetnek (szerintem legalábbis) eltérő jelentésű szavakat ugyanarra a fogalomra.
Például én a hitet a vallást és az egyházat három eltérő fogalomként kezelném, de ismerek olyan intézményeket, ahol a háromból - bár mindhármat magukénak vallják - csupán egy a sajátjuk.
Aztán maga az idegen is megérne egy definíciót (talán nem véletlen, hogy az angolban 3 különböző szó is van rá) - a mindenható jelzőről már nem is szólva…

De, hogy egy keveset a témához is:
Én szeretnék hinni, de a kételyeim még mindig erősek.
Elhangzott itt, hogy az atomtechnológia érdekelheti a földön kívülieket.
Sajnos csak magunkból (az emberiségből) tudok kiindulni. Jóval előbb hoztuk létre az atombombát, mint az űrhajót. Tehát - szerintem legalábbis - aki el tud jutni egy másik bolygóra, az már birtokolja ezt a tudást. Akkor miért is lenne rá újfent szüksége?
Persze az is lehetséges, hogy olyan “csillagkapus” módon - űrhajók nélkül tudnak közlekedni a bolygók között, de akkor meg azt kell feltételeznem, hogy ha ismernek térgörbítő, féregjárat létrehozó… technológiákat, akkor az anyagismeret óráikon, már messze túlléptek a maghasadás leckéken. Szóval egy fejlettebb társadalomnak nem látom be, hogy miért lenne szüksége egy alacsonyabb szintű társadalom technológiájára.
Hacsak az nem biztonságosabb vagy hatékonyabb., de az meg ellentmondana az evolúciós logikának…
De tegyük fel itt vannak!
Ha olyan a berendezkedésük, hogy nem avatkozhatnak be az alacsonyabb szinten lévők fejlődésébe, akkor ugyan miért is léptek volna “egyes” kormányokkal kapcsolatba?
Ha viszont nem, akkor miért nem fedték fel magukat mindenki előtt?
Persze én csupán földi logikával rendelkezem (talán abból sem a legjobbal) és ezért nem érthetem az “idegen” kultúra” mozgatórugóit, de számomra valahogy nem áll össze a kép.
Aztán van itt egy másik dolog. Ma már olyan fejlettségi szinten állunk, hogy szinte mindenki tud több megapixel felbontású képet készíteni a telefonjával, de az UFO-król én valahogy még nem láttam éles képet (napjainkból és nem a múlt századból). Miért? A műholdak az autók rendszámát képesek leolvasni, akkor hogyhogy nincs tudomásunk valós éles képekről? (Kérem senki ne jöjjön azzal, hogy titkosítva vannak) Ha viszont hipi-szupi láthatatlanná tévő köpönyegük van, akkor mi az a sok életlen felvétel róluk?
Hangsúlyozom, én szeretnék hinni, de még jobban szeretném ha ezekre és az előzőekben leírt kérdéseimre elfogadható válaszokat kapnék.
 
Utoljára módosítva:
Megkérném az ide beíró Tisztelt Tagokat, hogy lehetőség szerint maradjunk a témánál és ne egymást, hanem egymás véleményét kritizáljuk mind a négy vagy öt szálon folydogáló vitában.
Valamint javasolnám, hogy néhány alapvető fogalmat is tisztázzanak, mert nekem olybá tűnik, hogy egyazon fogalmat teljesen másként definiálnak a vitatkozók, sőt olykor könnyedén cserélgetnek (szerintem legalábbis) eltérő jelentésű szavakat ugyanarra a fogalomra.
Például én a hitet a vallást és az egyházat három eltérő fogalomként kezelném, de ismerek olyan intézményeket, ahol a háromból - bár mindhármat magukénak vallják - csupán egy a sajátjuk.
Aztán maga az idegen is megérne egy definíciót (talán nem véletlen, hogy az angolban 3 különböző szó is van rá) - a mindenható jelzőről már nem is szólva…

De, hogy egy keveset a témához is:
Én szeretnék hinni, de a kételyeim még mindig erősek.
Elhangzott itt, hogy az atomtechnológia érdekelheti a földön kívülieket.
Sajnos csak magunkból (az emberiségből) tudok kiindulni. Jóval előbb hoztuk létre az atombombát, mint az űrhajót. Tehát - szerintem legalábbis - aki el tud jutni egy másik bolygóra, az már birtokolja ezt a tudást. Akkor miért is lenne rá újfent szüksége?
Persze az is lehetséges, hogy olyan “csillagkapus” módon - űrhajók nélkül tudnak közlekedni a bolygók között, de akkor meg azt kell feltételeznem, hogy ha ismernek térgörbítő, féregjárat létrehozó… technológiákat, akkor az anyagismeret óráikon, már messze túlléptek a maghasadás leckéken. Szóval egy fejlettebb társadalomnak nem látom be, hogy miért lenne szüksége egy alacsonyabb szintű társadalom technológiájára.
Hacsak az nem biztonságosabb vagy hatékonyabb., de az meg ellentmondana az evolúciós logikának…
De tegyük fel itt vannak!
Ha olyan a berendezkedésük, hogy nem avatkozhatnak be az alacsonyabb szinten lévők fejlődésébe, akkor ugyan miért is léptek volna “egyes” kormányokkal kapcsolatba?
Ha viszont nem, akkor miért nem fedték fel magukat mindenki előtt?
Persze én csupán földi logikával rendelkezem (talán abból sem a legjobbal) és ezért nem érthetem az “idegen” kultúra” mozgatórugóit, de számomra valahogy nem áll össze a kép.
Aztán van itt egy másik dolog. Ma már olyan fejlettségi szinten állunk, hogy szinte mindenki tud több megapixel felbontású képet készíteni a telefonjával, de az UFO-król én valahogy még nem láttam éles képet (napjainkból és nem a múlt századból). Miért? A műholdak az autók rendszámát képesek leolvasni, akkor hogyhogy nincs tudomásunk valós éles képekről? (Kérem senki ne jöjjön azzal, hogy titkosítva vannak) Ha viszont hipi-szupi láthatatlanná tévő köpönyegük van, akkor mi az a sok életlen felvétel róluk?
Hangsúlyozom, én szeretnék hinni, de még jobban szeretném ha ezekre és az előzőekben leírt kérdéseimre elfogadható válaszokat kapnék.

Az alább beidézett summázat tulajdonképpen egy eset kapcsán fogalmazódott meg. Azért idéztem be, mert jól mutatja az eltitkolást, a ködösítést - jelen esetben - az UFO-kkal kapcsolatban. De sok olyan eset van, amelynek elég nagy híre kelt az esetet követően, de minden esetben csak a maszatolás , tagadás, félrevezetés történik. Vagy egyszerűen az esetek elhallgatása.

Talán az a leggyakoribb. Már az előző hsz-emben utaltam az űrkutatás terén lévő "állóvizes " helyzetre - 30-40 éve semmivel sem tudunk többet, mint annak előtte....

A Clementine elment a Holdhoz 1994-ben, az USA hadserege "szervezésében". Tehát úgy katonailag. A NASA ki, vagy megkerülésével. Egyetlen fotót nem mutattak róla, pedig állítólag azért ment, hogy bizonyos gyanús dolgokat szemrevételezzen. Mint ahogy az állítólagos Holdra - szállások felvételeit sem láthatjuk, mert........ elvesztek. Hát nem vicces?

Ilyen helyzetben igen nehéz bárhonnan is egy mindenen áttörő bizonyítékot egymás orra elé tennünk. Ezért sok esetben úgy néz ki, hogy egy ilyen topikon is tulajdonképpen hit béli viták zajlanak, mert a tudományos eredmények helyzetét az átlagos embernek még megbecsülni is nehéz az információk csepegtetése, vagy egyszerűen elhallgatása mellett....

Elég beleolvasni a NASA által - egy évvel az Apolló-11 küldetése előtt - készíttetett holdi anomáliák katalógusába. Azok az "események" csillagászok észlelései által kerültek a katalógusba, tehát nem a "nép ajkán énekelt balladák" sorába tartoznak....

http://www.creationism.org/books/nasalunar/NASA_R-277_1500s.htm
http://www.creationism.org/books/nasalunar/NASA_R-277_1600s.htm
://www.creationism.org/books/nasalunar/NASA_R-277_1700s.htm
http://www.creationism.org/books/nasalunar/NASA_R-277_1800s.htm
http://www.creationism.org/books/nasalunar/NASA_R-277_1900_49.htm
http://www.creationism.org/books/nasalunar/NASA_R-277_1950_67.htm

Csak megjegyzem, hogy az "anomáliák" sorába tartozó jelenségek a Holdon azóta sem szűntek meg. Csak nem kötik az orrunkra.


A warminsteri UFO-rejtély

"...........Közben a Warminster Journal szinte megtelt az olvasók leveleivel, pro és kontra a különös UFO-jelenséggel. Gordon W. Creighton, a Királyi Földrajzi Társaság tagja is csatlakozott a vitához a lap hasábjain, 1965. június 25-én:


„Nyilvánvaló, hogy egy csomó szamárságot is elmondanak az önök levélírói… A tény az – hasonlóan a világ valamennyi országához -, hogy a nagyközönséget itt is durván félrevezetik, becsapják, és agymosást hajtanak végre rajtuk a hatóságok, akik nagyon is jól tudják, mi történik valójában. Földön kívüli űrhajók, ha tetszik, repülő csészealjak valóban léteznek, és nemcsak ide jönnek, hanem egyre gyakrabban leszállnak a világ más részein is.


A repülő csészealj kifejezést először egy texasi farmer használta 1878-ban, aki látott egy ilyen hajót a farmja felett… Én és annak a szervezetnek a tagjai, amelyhez tartozom, minden héten több tucatnyi jelentést kapunk a világ minden tájáról, az összes nagyobb nyelven, olyan emberektől, akik nemcsak ezeket a hajókat látták, hanem utasaikat is.


És majdnem minden országban (van néhány kivétel is) a témát szigorúan kirekesztik a sajtóból. Olasz kutatók egy csoportja, akikkel szorosan együttműködünk, úgy becsülte, hogy az elmúlt két évben már több mint 2000 ismert leszállási esetet tartanak nyilván.


A National Commission for the Investigation of Aerial Phenomena (Washington, D. C.), amely testületnek én is tagja vagyok, nagy jelentést készített az ügyről 1964 elején, cáfolhatatlan bizonyítékokkal, s ennek a jelentésnek egy-egy másolata most az Egyesült Államok szenátusa és kongresszusa valamennyi tagjának a kezében van.


Ennek a jelentésnek a létezését a brit sajtó szinte figyelembe sem vette. Nem kívánatos, hogy önök megismerjék ezeket a tényeket. Jó alaposan és valóban agymosásban részesítik önöket hatalmas érdekszövetségek, akiknek a helyzet nagyon is zavaróvá kezd válni.


Azt mondják nekünk, demokráciában élünk – és követeljük, amennyiben ez így van, hogy gyakorlati bizonyítékát is lássuk ennek. Vagyis hogy mondják meg ennek a népnek – és az összes többi ország népének – ezeket a rettentően fontos tényeket.


Nyilvántartunk kartotékjainkon több száz leszállást, teljes dokumentációjukkal együtt – olyan eseteket, ahol a gép utasait látták, és találkoztak velük.


1964-ben és 1965-ben leszállások történtek Kanadában, az USA-ban, Brazíliában, Argentínában, Európában, és több ilyen leszállás történt hazánkban is......"



http://rejtelyekszigete.com/ufo-k-es-foldonkivuliek/a-warminsteri-ufo-rejtely-2-resz/
 
Utóbbi három megnyilatkozásod még az előzőek hajmeresztő pimaszságát is felülírta. És ez nem hitbéli minősítés, hanem 100%-osan bizonyított matéria.
Üdv, BDTF-ELTEfilozófus1

OFF. Kedves Barátom!
Nézd, nehéz belátni, de a filozófia is egy tudomány. Nem csak a fizika vagy a kémia. S valóban a filozófusoknak olykor érdekes gondolataik támadnak. Pl. kedvenc témáik közé tartozik a világ és az élet keletkezéséről elmélkedni. Szoktam: másokkal, a másik oldalról. Ott megtiszteltek, de azért nem lettem idealista. Magam csak beidéztem ide egy pár gondolatot. S ha engem pimasznak találtál, akkor nem engem minősítettél. És bármilyen furcsa lehet számodra, de van olyan materialista - ezt kedvedért külön kiemelem, mert bár ezt többször elmondtam, mégsem voltál hajlandó észrevenni - vegyész, akit nem csak az érdekel, hogy mi van a lombikban.
Tisztelettel!
BMEvegyész2
 
Ha nem kívánod értékelni, nincs miről beszélni. A NAGYBETŰS írás meg ha nem vennéd észre, KIEMELÉSNEK felel meg és marhára nem érdekel ezzel szemben mit mond holmi netikett, tekintve hogy az csak akkor felel meg ordibálásnak, ha minden szót azzal írunk. Nálam ez messze nem igaz. A vastagbetűs kiemelés pedig olyasmi, amihez külön BBCODE-cat kéne használni, csakhogy nem minden fórummotor engedi e funkciót, és a fene se fog kísérletezni azzal hogy kitaláljam, a sok fórum közt amire elmegyek, épp melyiknél alkalmazható ez vagy sem. A nagybetű egyszerű, mert mindenhol alkalmazható. És abszolút nem érzem kiabálásnak, ha egy hosszú szövegben nem mindenhol használom csak pár szó esetén.

Szóval édes öregem, megsértődni a legkönnyebb. És még te mondod hogy elfogytak az észérvek? Nos valóban, de nem nálam... Na pá, ha nem akarsz érvelni, a te dolgod.

Akkor könyveljük el a te megfogalmazásoddal: Te nyertél.:)
 
OFF. Kedves Barátom!
Nézd, nehéz belátni, de a filozófia is egy tudomány. Nem csak a fizika vagy a kémia. S valóban a filozófusoknak olykor érdekes gondolataik támadnak. Pl. kedvenc témáik közé tartozik a világ és az élet keletkezéséről elmélkedni. Szoktam: másokkal, a másik oldalról. Ott megtiszteltek, de azért nem lettem idealista. Magam csak beidéztem ide egy pár gondolatot. S ha engem pimasznak találtál, akkor nem engem minősítettél. És bármilyen furcsa lehet számodra, de van olyan materialista - ezt kedvedért külön kiemelem, mert bár ezt többször elmondtam, mégsem voltál hajlandó észrevenni - vegyész, akit nem csak az érdekel, hogy mi van a lombikban.
Tisztelettel!
BMEvegyész2

Mondjuk azért - már meg ne haragudj - de számomra elég furcsa hogy vegyész vagy, e szakmádra nyilván büszke is vagy ha még a nickedbe is beleveszed itt a CH-n, aztán mégis olyan rém vastag érvelési szarvashibát vétesz (vagy talán direkt csúsztatsz...?) hogy amikor én azzal érvelek (vagy legalábbis azon elmélkedek) hogy a szilíciumatom sokkal nagyobb mint a szén, s emiatt kisebb az atomok közti kötőerő, így nem képes olyan nagy és bonyolult molekulaláncokat kialakítani mint a szén — nos akkor te azzal terelsz hogy de nagyobb hőmérsékleten és nyomáson más lehet a vegyületképződések gyakorisága. Ami IGAZ ugyan, csak marhára semmi köze ahhoz, amit én írtam. Mert az érved csak annyit jelent, hogy HA egyáltalán KÉPES a szilíciumatom valamiféle vegyületet alkotni, annak gyakorisága illetve mennyisége változhat a nyomás és/vagy hőmérséklet függvényében. Semennyire se befolyásolhatja azonban a nyomás és hőmérséklet azt, hogy hirtelen képes legyen megalkotni olyan bonyolult vegyületeket, amikre amúgy pedig nem képes, a nagysága miatt.

Nézd, én nem vagyok vegyész. Nem tartom emiatt lehetetlennek, hogy akad talán néhány elenyésző számú kivétel a vegyületek közt, afféle határesetek, hogy földi nyomás alatt a szilícium nem alkot olyan vegyületet, de mondjuk a földi nyomás 2000-szeresén már megcsinálja. Ha azonban TE vegyész vagy IGAZÁN, tudnod kell, legalábbis illenék, hogy semmi esetre se ez lesz a jellemző a vegyületek 99.999%-ára, azaz ami érvet felhoztál az én érvem ellen, az teljesen nyilvánvalóan csúsztatás, terelés, olyasmi ami nem tartozik a tárgyhoz, csak arra jó hogy a tudományosan nem elég művelt olvasóit a CH e fórumának megtévessze. És még ezesetben is igaz az hogy e néhány ritka vegyület azonnal szétbomlik amint csökken a nyomás, azaz ha ki is alakultak netán szilíciumlények efféleképp, azonnal szétesnének amint a Földre jönnek, pláne űrruha nélkül.

Ennek fényében a következő variációkat látom lehetségesnek:

1. Nem vagy vegyész.
2. Vegyész vagy, de nem a szakmádban dolgozol, régóta nem ott, s elfeledted amit tanultál egykor.
3. Esetleg már eredetileg se tanultad meg amit kellett volna.
4. Szándékosan folytatsz hamis érvelési technikát, azaz tudván tudod hogy amit írsz annak semmi köze a témához, de valamiért akkor is ezt teszed/írod, mert mindegy milyen áron de győzni akarsz a vitában még hazugsággal is, büszkeségből, vagy netán valami érdeked is fűződik ehhez amiről én nem tudok.
5. Nem volt a dolog szándékos a részedről, de ezesetben nem olvasod el figyelmesen a vitapartnereid érveit, nem érted meg őket, ennek fényében azonban furcsa és valóban pofátlanság, hogy még te vádolod őket olyasmivel, hogy ők nem értik meg a te mélyenszándó „bölcsességeidet”, holott ez láthatóan rád jellemző, mert fogalmad sincs a mi érveinkről.

Nem tudom melyik variáció az igaz a fentiek közül, még csak nem is tippelek semmit erről. De valamelyik igaz kell legyen. Talán te majd eldöntöd, melyik.
 
-
Kedves BMEvegyész2
-
Azt hiszem értem amit mondasz. En fontosnak tartom, hogy kimondjuk, a tudomány az emberi tapasztalatoknak és a köztük levö lehetö legjobb logikai kapcsolatoknak a tárháza.
-
Enélkül az épitmény nélkül csak találgatásrol, hiszékenységröl kell beszéljünk.
-
Az ember a természet produktja de ez nem jelenti azt, hogy nem vagyunk képesek a saját szerepünket felismerni ebben a rendszerben, a saját multunkat megismerni.
-
Hangsulyozom, mi biologiai lények vagyunk, az istenkép is errölárulkodik. Sokáig azt képzeltük mi vagyunk az egyetlen alkotni tudo lény az univerzumban. Ezért lett a teremtö isten elöször egy menyei fazekasmester, utána egy masiniszta, ma pedig egy informátikus.
-
A filozofiának is elöre kell mennie és megkell szabadulnia ettöl az embercentrikus világképtöl, a nanotechnologia, a quantumfizika igazolja, hogy nem kell ember egy komplikált rendszer összeállitásához, az anyag elvégzi ezt magátol. Az atomok molekulák képesek magukat rendezni amiböl olyan komplikált rendszerek jöhetnek létre adott esetben mind az ember.
-
A legtöbb ember leragadt Newtonnál aki csak egy kölcsönhatást a nehézségi eröt ismerte, egy erö természetesen nem képes egy világ formálására mind a milyenk.
-
Leröviditem, egy Isten, egy képzeletbeli lény mind amilyenre a vallások hivatkoznak nincsen és nem is lehetséges.
-
Ami az alieneket illeti, nehéz követni azt a gondolatot miszerint technikailag fejlett lények veszik az orjási fáradságot, idöt, energiát nem kimélve eljönnek egy planetára csak azért, hogy öreg néniket ilyesztegessenek. Megjelenjenek a Csillagözönnek engem pedig kerülnek.
,

"Leröviditem, egy Isten, egy képzeletbeli lény mind amilyenre a vallások hivatkoznak nincsen és nem is lehetséges."

Ez a te véleményed, milliárdnyi embernek meg más - különféle megjelenési formákban. Ám, akár hogyan is legyen, az a fontos, bárki bármit is hisz - addig, amíg az a társadalomra nem válik veszélyessé -, hogy gondolati meg véleményszabadság legyen, mindenki azt hihesse, amit akar és azt hirdesse, amit akar. És amíg ez fennáll, addig azokat tartsa mindenki kölcsönösen tiszteletben.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,161
Üzenet
4,809,711
Tagok
616,168
Legújabb tagunk
Scannerptm
Oldal tetejére