2012-a Nap ötödik korszakának utolsó éve

sztamas

Állandó Tag
Állandó Tag
<META content=Word.Document name=ProgId><META content="Microsoft Word 11" name=Generator><META content="Microsoft Word 11" name=Originator><LINK href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CUser%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml" rel=File-List><STYLE> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </STYLE> 1936ban kezdődött a pólusváltás Edgar Cayce szerint akkor adta az igazlátást erre vonatkozólag. 2012 várok egy programozás beteljesedését, ha sikerül kezdetét veszi a Szerződéses viszony az emberiség életében, és mért ne sikerülne.

Mit kell érteni "Szerződéses viszony" alatt?
 
I

ionon

Vendég
Mit kell érteni "Szerződéses viszony" alatt?
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 11"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 11"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CUser%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Ennyi információt kaptam szerinted, nem abban kellene lenned már most is, csak nem vesszük figyelembe a többieket (fákat, növényeket, állatok, és az élet sokszínűségét bele értve). Gondolati információ volt.
 

sztamas

Állandó Tag
Állandó Tag
<META content=Word.Document name=ProgId><META content="Microsoft Word 11" name=Generator><META content="Microsoft Word 11" name=Originator><LINK href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CUser%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml" rel=File-List><STYLE> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </STYLE> Ennyi információt kaptam szerinted, nem abban kellene lenned már most is, csak nem vesszük figyelembe a többieket (fákat, növényeket, állatok, és az élet sokszínűségét bele értve). Gondolati információ volt.

Így már értem. Adja az Úr, hogy sikerüljön!
 

shanti

Állandó Tag
Állandó Tag
Istenek!!

Akkor most szólhatok a Banknak, hogy 2012....után a hitelrészletemre ne számítsanak???

Netán kérjek átütemezést...2012 utáni évekre????:)Szerintetek??

Most mi legyen???Mindig ezek a jóslatok...:rolleyes:
Igazolást ki tud adni.???

Má megint olyan határozott vok....

üdv:ashanti
 

b.p.

Állandó Tag
Állandó Tag
Istenek!!

Akkor most szólhatok a Banknak, hogy 2012....után a hitelrészletemre ne számítsanak???

Netán kérjek átütemezést...2012 utáni évekre????:)Szerintetek??

Most mi legyen???Mindig ezek a jóslatok...:rolleyes:
Igazolást ki tud adni.???

Má megint olyan határozott vok....

üdv:ashanti

Miből gondolod, hogy a banknak nincs megfelelő információforrása? Szerintem, ha ők adnak kölcsönt 2012 utáni lejáratra, akkor itten világ lesz 2012 után is, sőt megfelelő számban adósok is lesznek, akiktől kaszálni lehet. :D:D:D
 

mumiah

Állandó Tag
Állandó Tag
Koszonom biztatast!!!!
Ma olvastam egy konyvben ,hogy a mayaknak voltak irott bizonyitekaik,de a spanyolok amikor elfoglaltak a foldjeiket a XVI.szazadban,akkor elegettek mindet.Allitolag 4 tekercs megmaradt es most valahol biztos helyen nyugszanak.A Mayak leszarmazottai azt mondjak,hogy meg nem jott el az ido a nyilvanaossagra hozasra.
Az a fura,hogy amit a Janos apostol apokalipsziserol olvastam szinte ugyan ez a sztori.Ott is allitolag meg volt irva a "datum" ameddig a 300 korul at nem irtak arra a valtozatra, amit most barhol elolvashatunk.Bar ez olyan "light-os".Ott is az eredeti tekercseket (2) meg valahol orzik.Meg vagyok rola gyozodve,hogy bizonyos helyeken,sokkal tobbet tudnak mint amit kiadnak informacioban,sot szerintem bizonyitekaik is vannak.Vegul is olyan kozel van ez datum,hogy hamarosan megtudjuk mi lesz.Nem???
 
I

ionon

Vendég
Kedves Mumiah a nyelvezetünk egy gondolat nyelv, ha beszélünk bármely nyelven, ha írunk, vagy csak gondolkodunk. Bármit kitalálhatsz, ha sokan hisznek benne valósággá, válik. Magadban és soha senki nem tudva róla is, teheted ezt akkor is valóság lesz belőle. Kivételes helyzetben vagyunk (saját véleményem) kerecseny régi magyar téli napfordulós ünnep volt mára karácsony lett mért mondom ezt. A magyar nyelvjövendölési tényezői vannak helységneveink, amik most érnek valósággá ebben a percekben fedezik fel és adják e neveket neki magyarra lefordítva, amit mi már kitudja mily, régóta használunk és nem is értjük az eredeti kifejezést sem. Adott helyen adott pillanatban ott vagy (és gondolkodol) valósági létre jövő vagy a jelenben (csak az időbeni terjedést kell meghatároznod) vagy tetszőleges lesz és hozzá idomul a formákhoz, amik idő közben létre jönnek, azzal hogy gondolkodunk. Bármely nyelven teheted meg a jövendölést de, nekem a magyar vonatkoztatásokra van rálátásom. Shanti ne kérj kölcsön, és nem kell adnod, spórolni mindig kell. Kétszeresen kell vissza adni, ha kérek pénzt vissza, adtam, és már hiányzik a költségvetésemből és kérhetek, újból nem kell elkezdeni (nadrágszíj).
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
A Föld kerintgési sebességével számolva a Nibirunak a Jupiter távolságából minimum 260 napra van szüksége, hogy Földközelbe kerüljön. Ez az az eset lenne, amikor a Nap és a Jupiter szembenállasban van a Földről nézve. Most azonban az együttálláshoz közelednek. Vagyis a fenti eredmény szintén a Föld keringési sebességével, a 28 km/s-al számolva 382 nap. Ha a Nibiru a Jupiter sebességével, 13 km/s-al közeledik, akkor 824 napra van szüksége, hogy ideérjen. Most a Jupiter 926 000 000 km-re van tőlünk, és szabad szemmel jól látható. Fényes csillagként látszik az égen.

Ebből én arra következtetek, hogy ha max. fél éven belül nem lesz látható a Nibiru az égen szabad szemmel, akkor nem most jön. Bár Napközelben valószínűleg sokkal gyorsabb, mint Naptávolban.

Azt, hogy egy ilyen hírtől miért kezd el valaki őrülten vásárolni én sem értem. De a média mindent képes elhitetni a főemlős szintjére sűllyedt emberekkel, akikből nagyon sok van.

A Nibiru látogatásának emléke az Arvisurákban is benne van. Ott azt írják, ahogy Atlantisz a Holdütközés miatt kezdett el sűllyedni. A Holdütközés részletei a nyomtatásban megjelent változatban csillagászati oldalról nincsenek benne. De azt lehet hallani erről, hogy a Nibiru akkor Napközelben volt. A mai kisbolygók övében akkor még egy bolygó volt, amit Fétonnak - írják Phaeton-nak is - neveztek. Földhöz hasonló méretű bolygó volt. A Nibiru egy hasonló nagyságú holdja ütközött a Fétonnal. Ezek felrobbantak, és a törmelékből lett a kisbolygók öve. A Fétonnak azonban a holdjai elszabadultak, és az egyik a Föld felé tartott. Miután ezt az akkori kor mágusai előre látták, már korábban megépítették azokat a piramisokat, amik ma annyi rejtélyt hordoznak. A piramisok egy globális rezgőkört alkottak, amely rezgés fokozatosan távolította a Földet a Naptól. A piramisokat - peremeseket - a kor mágusai működtették. Így a Féton holdja csak súrolta a Földet, méghozzá Atlantisz déli részénél. Ez volt az Arvisurák szerinti Holdütődés.

A pólusváltás nem hiszem, hogy a Nibiru közeledésének a következménye. Hiszen az már megkezdődött, ezt a tudós társadalom is elismeri. És mivel a mágneses hálók tartják stabilan a Föld forgástengelyét, a pólusváltás érdekes következményekkel járhat.

Kedves Sztamas, látom téged is nagyon érdekel ennek a dátumnak a csillagászati vonatkozása is. ;) Az utolsó bekezdéshez annyit, hogy azt én is olvastam, hogy ez a bizonyos mágneses pólusváltás nem egy rendkívüli csoda, hiszen a Föld életében már sokszor megtörtént. Viszont azt mondják a tudósok, hogy ez folyamatosan történik napjainkban is folyamatosan megy végbe, nem egyik napról a másikra és az oka a föld középpontjában levő mag. Évente 15 méterrel helyeződik át. Ennyire lassan?:shock: Létezik egy film is ezzel az ötlettel:

core.jpg


A film egy geofizikus ötletére támaszkodik, aki szerint a Föld magja nukleáris reaktorként működik. :shock: Ha meggondoljuk ez nem is egy elrugaszkodott ötlet, hiszen 1972-ben Gabonban francia kutatók egy több millió évvel ezelőtt működő georeaktor nyomaira bukkantak egy uránlelőhelyen.

KEDVES SZKEPTIKUS FÓRUMOZÓK, HALLOTTATOK MÁR ERRŐL? - VAJON HOGYAN ILLESZTIK BE EZT A FÖLDÜNK HIVATALOS TÖRTÉNELMÉBE AZOK, AKIK ANNYIRA SZERETIK HÜLYÉNEK NÉZNI AZ OLYAN TUDÓSOKAT, MINT MONDJUK SITCHIN.:mrgreen:

Nehéz találni róla normális linket ez is valami szláv nyelvű megszűnt oldalnak a tárolt változata:

http://209.85.129.132/search?q=cache:I96K8Axtpu0J:www.ekologika.pl/modules.php%3Fname%3DNews%26file%3Darticle%26sid%3D1370+Gabon+georeaktor&hl=hu&ct=clnk&cd=3&gl=hu

Istenek!!

Akkor most szólhatok a Banknak, hogy 2012....után a hitelrészletemre ne számítsanak???

Netán kérjek átütemezést...2012 utáni évekre????:)Szerintetek??

Most mi legyen???Mindig ezek a jóslatok...:rolleyes:
Igazolást ki tud adni.???

Má megint olyan határozott vok....

üdv:ashanti

:mrgreen:Az okos bankok addig is igyekeznek majd beseperni minden pénzt ami csak van a földön, meg azt is ami nincs. Nem kell nekik szólni....

Miből gondolod, hogy a banknak nincs megfelelő információforrása? Szerintem, ha ők adnak kölcsönt 2012 utáni lejáratra, akkor itten világ lesz 2012 után is, sőt megfelelő számban adósok is lesznek, akiktől kaszálni lehet. :D:D:D

kiss :mrgreen:

Koszonom biztatast!!!!
Ma olvastam egy konyvben ,hogy a mayaknak voltak irott bizonyitekaik,de a spanyolok amikor elfoglaltak a foldjeiket a XVI.szazadban,akkor elegettek mindet.Allitolag 4 tekercs megmaradt es most valahol biztos helyen nyugszanak.A Mayak leszarmazottai azt mondjak,hogy meg nem jott el az ido a nyilvanaossagra hozasra.
Az a fura,hogy amit a Janos apostol apokalipsziserol olvastam szinte ugyan ez a sztori.Ott is allitolag meg volt irva a "datum" ameddig a 300 korul at nem irtak arra a valtozatra, amit most barhol elolvashatunk.Bar ez olyan "light-os".Ott is az eredeti tekercseket (2) meg valahol orzik.Meg vagyok rola gyozodve,hogy bizonyos helyeken,sokkal tobbet tudnak mint amit kiadnak informacioban,sot szerintem bizonyitekaik is vannak.Vegul is olyan kozel van ez datum,hogy hamarosan megtudjuk mi lesz.Nem???

Mi itt még csak épphogy érintettük ezt a témát! Annyi minden van még, amiről beszélni lehet. Különböző jóslatok, Mária-jelenések és azok közül is csak az egyház által is elismertek (ahol többezer szemtanú volt vagy többen, de azok gyerm,ekek voltak).

Aztán még van nekünk, magyaroknak egy nagyon okos tudósunk is, aki olaszországban él és megírta a káosz-elméletet. Alátámasztva számokkal, adatokkal és nem csak fenyegetve, de a kiutat is megmutatva.....(amihez persze az kellene, hogy az emberek megváltozzanak- "csupán csak" ennyi.;))

Az, hogy a maják tudtak valamit, mert megőriztek egy ősi tudást - egészen addig, míg a papjaink sikeresen írmagját is ki nem irtották - az egy dolog. A másik az, hogy az összes világvége közül azt hiszem most vagyunk hozzá a legközelebb. :rolleyes:
 

fulitibi

Állandó Tag
Állandó Tag
A film egy geofizikus ötletére támaszkodik, aki szerint a Föld magja nukleáris reaktorként működik. :shock: Ha meggondoljuk ez nem is egy elrugaszkodott ötlet, hiszen 1972-ben Gabonban francia kutatók egy több millió évvel ezelőtt működő georeaktor nyomaira bukkantak egy uránlelőhelyen.

KEDVES SZKEPTIKUS FÓRUMOZÓK, HALLOTTATOK MÁR ERRŐL? - VAJON HOGYAN ILLESZTIK BE EZT A FÖLDÜNK HIVATALOS TÖRTÉNELMÉBE AZOK, AKIK ANNYIRA SZERETIK HÜLYÉNEK NÉZNI AZ OLYAN TUDÓSOKAT, MINT MONDJUK SITCHIN.:mrgreen:

Nehéz találni róla normális linket ez is valami szláv nyelvű megszűnt oldalnak a tárolt változata:

http://209.85.129.132/search?q=cache:I96K8Axtpu0J:www.ekologika.pl/modules.php%3Fname%3DNews%26file%3Darticle%26sid%3D1370+Gabon+georeaktor&hl=hu&ct=clnk&cd=3&gl=hu

Google-ben rákerestem a Gabon, 1972, nuclear szavakra, úgyhogy itt van pár oldal, angolul: ;)
http://www.aip.org/pnu/2004/split/706-1.html
http://www.pureinsight.org/node/960
 

blasisti

Állandó Tag
Állandó Tag
Hogy a jövőt megtapasztalhassuk érdemes a mostra figyelni, mert végüli mikor eljő a jövő akkor is csak most lesz.
 

fulitibi

Állandó Tag
Állandó Tag
ÉDI!!!! kiss :p:p:p Most aztán sokat segítettél. :mrgreen:

Gondoltam az angol csak lözelebb áll a KANADAI magyarok fórumozóihoz, mint a bogyilla csehszláv és társai. :mrgreen: Magyarul én sem találtam, de ez több mint semmi. Egyébként webforditas.hu kiss És megnyugtató azt is látni, hogy az ilyen hirek azért az emlékezés fényében maradnak.
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Gondoltam az angol csak lözelebb áll a KANADAI magyarok fórumozóihoz, mint a bogyilla csehszláv és társai. :mrgreen: Magyarul én sem találtam, de ez több mint semmi. Egyébként webforditas.hu kiss És megnyugtató azt is látni, hogy az ilyen hirek azért az emlékezés fényében maradnak.

Egy kicsit most mi is gondoskodtunk erről itt a CH-n. :p Lehet, hogy a bevetem a web-fordítót, hogy legalább azt megtudjam, hogy egyáltalán mi ez a geo-reaktor. Reaktorról van elképzelésem, de arról, hogy a geo-reaktor természetes képződmény lehet-e vagy mesterséges... Pedig nem mindegy.:mrgreen:
 

mumiah

Állandó Tag
Állandó Tag
Eppen ezen a bankos dolgon tortem a fejem.Namarmost ha eljon a vilagvege akkor ha a bank visszaszerzi a penzet a vilagvege utan mit csinal vele.Vagy mi,mondjuk a vilagvege utan mit kezdunk a penzel?????Mondjuk a papirt sok dologra fellehet hasznalni.:confused:
Arrol en is olvastam amugy,hogyha az emberiseg megvaltozna az sokat segitene,bar szerintem ez igen nehez lenne.Marmint megvaltoztatni,mert napmint nap olyan emberekbe utkozom akik csak esznek isznak es nem is erdekli mas oket.Usznak az arral,az majd ugyis viszi oket valami veg fele.
Letoltottem innem a doomday filmet.Nahat,jo a tema,de ez is olyan rossz rendezesu,es erthetetlen volt mint a Mennyei profecia.Aki nem tudja mirol van szo meg sem erti.Hogy gondoltak ,hogy egy ilyen ossszetett temat masfel oraba betudnak suriteni???:(
 

sztamas

Állandó Tag
Állandó Tag
Eppen ezen a bankos dolgon tortem a fejem.Namarmost ha eljon a vilagvege akkor ha a bank visszaszerzi a penzet a vilagvege utan mit csinal vele.Vagy mi,mondjuk a vilagvege utan mit kezdunk a penzel?????Mondjuk a papirt sok dologra fellehet hasznalni.:confused:
Arrol en is olvastam amugy,hogyha az emberiseg megvaltozna az sokat segitene,bar szerintem ez igen nehez lenne.Marmint megvaltoztatni,mert napmint nap olyan emberekbe utkozom akik csak esznek isznak es nem is erdekli mas oket.Usznak az arral,az majd ugyis viszi oket valami veg fele.
Letoltottem innem a doomday filmet.Nahat,jo a tema,de ez is olyan rossz rendezesu,es erthetetlen volt mint a Mennyei profecia.Aki nem tudja mirol van szo meg sem erti.Hogy gondoltak ,hogy egy ilyen ossszetett temat masfel oraba betudnak suriteni???:(

Kedves Mumiah!

Azt gondolom, hogy éljük úgy az életünket, ahogy a mai feltételek között legjobb tudásunkhoz mérten tudjuk. Nem arról szólnak a próféciák, hogy kerüljük el a ránk váró dolgokat. Hanem arról, hogy ha elérkezik felkészülten meg tudjuk azt élni. Mert azért jöttünk. Ettől kezdve a bankkölcsönök szempontjából nem foglalkozok a világvégével, nem kérek átütemezést, nem veszek fel extra kölcsönöket. Ez mind még erősebben az anyaghoz kötne. Hiszen anyagi érdekemből tenném. De én meg akarom élni azt, amiért idejöttem az anyagba. Annak pedig szerintem az a módja, ha kívülről úgy élek, mintha nem lennének ilyen jóslatok. Belülről pedig felkészülök a tapasztalásra.

Nem kell az emberiséget, az embereket megváltoztatni. Úgy sem lehetséges. Egy embert tudsz megváltoztatni, ez pedig Te magad vagy.

Szeretettel:
Tamás.
 

mumiah

Állandó Tag
Állandó Tag
Oh a bankos dolog poen volt.
Az emberekrol meg annyit,hogy vannak azok akik azert vannak itt,hogy csendesen magukban keszuljenek fel,es vannak akik azert vannak itt azert szulettek,hogy "adjak tovabb" amit tudnak.Szerintem az ilyen forumok is azert hasznosak,mert vannak olyanok akik tan nem is hallottak errol,elolvassak,tan az elejen szkeptikusak,de utana atgondoljak vagy egyszeruen csak a "mag" termofoldre talal.Mar az ,hogy mi itt a 2012 titkait vitatjuk,szerintem sokaknak fellebbenti a fatylat.
Engem gyerekkorom ota foglalkoztatott az univerzum,minden ami azzal kapcsolatos volt.Utana eleg sok ideig"nem volt idom" ilyen dolgokkal foglalkozni(munka ,csalad gyerekek..stb)mignem egy szep napon a kezembe kerult veletlenul egy Mayakkal kapcsolatos konyv.Veletlenul..????Akkor uj erovel ismet raalltam es folytattam az evekkel ezelott elveszitett fonal felgorgeteset.Isteni dolog nekem,hogy tudom masok is igy igy latjak es nem egy en fantaziam szulottje ez az egesz.Tovabbra is olvasom miket irtok.
Koszonom mindenkinek!!!!
 

imi70

Állandó Tag
Állandó Tag
szvsz ezek a fordulók nem világméretű "átfordulásokat" mutatnak. itt volt most az ezredforduló. semmi nem történt... hogy miért? mert egy olyan naptár szrint élünk ami nem az "igazi, és halálpontos" naptáron alapszik. lehet hogy a maják is csináltak egy naptárt, de akkor is több százezer év is lehet a tévedésük. majd ha napra pontosan tudjuk majd a világegyetem létrejöttét, az ón. big bang-et, és az alapján nézzük meg a mostani naptárakat, akkor majd lehet titokzatos napokra bökdösni, ahol "talán" majd valami fontos és furcsa dolog fog történni.
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
szvsz ezek a fordulók nem világméretű "átfordulásokat" mutatnak. itt volt most az ezredforduló. semmi nem történt... hogy miért? mert egy olyan naptár szrint élünk ami nem az "igazi, és halálpontos" naptáron alapszik. lehet hogy a maják is csináltak egy naptárt, de akkor is több százezer év is lehet a tévedésük. majd ha napra pontosan tudjuk majd a világegyetem létrejöttét, az ón. big bang-et, és az alapján nézzük meg a mostani naptárakat, akkor majd lehet titokzatos napokra bökdösni, ahol "talán" majd valami fontos és furcsa dolog fog történni.

Kicsi különbség van a mi időszámításunk és a majáké között. Mi úgy tekintettünk erre a kerek számra (2000), mintha ez nem ugyanolyan szám lenne, mint egy másik, csupán attól, hogy van benn 3 nulla, meg attól, hogy a számítógépeink vajon megértik-e, hogy ez mit jelent. A maják még rendelkeztek azzal az ősi tudással, amit előttünk sikeresen elrejtettek a szervezett vallások, könyvégetések, egyebek. Ezért nekik sokkal de sokkal nagyobb rálátásuk lehetett a történelem előtti időkre, egyes nagyobb csillagászati periódusokra. Ezért nem lehet szerintem összehasonlítani a 2000-es dátumot a majanaptár fordulópontjával.
 

mirjam77

Állandó Tag
Állandó Tag
lehet, hogy hülye kérdés, de honnan lehet azt biztosan tudni, hogy ma valóban Krisztus után 2009.01.26. van?
ha valóban nem is volt középkor, akkor -300 év...
:p
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
lehet, hogy hülye kérdés, de honnan lehet azt biztosan tudni, hogy ma valóban Krisztus után 2009.01.26. van?
ha valóban nem is volt középkor, akkor -300 év...
:p

Igen, erre én is gondoltam, de ha minden igaz (ezt talán Dreamaya jobban tudná, mert úgy éreztem jobban ért a maja-naptárhoz) akkor a maják nem azt írták, hogy 2012. december 21. Ezt csak mi, a mai emberek számoltuk ki, hogy akkor jár le a maják által számolt ciklus. Tehát nem a mi naptárunkhoz kellene viszonyítani, mert csillagászati okai vannak az általuk számolt ciklusoknak. Azaz: ha mi tényleg csaltunk 300 évet (ill.297-et) akkor legfeljebb 1715. december 21 lesz ekkor, de ez a csillagokat nem érdekli. :mrgreen: Persze lehet, hogy rosszul "okoskodom".


A Fiastyúk csillagkép a Hold sarlójával ahogy a Földről látszik:

20070417_m45_es_hold.jpg


A maják ismerték a Fiastyúk csillagképpel való szoros kapcsolatát a mi naprendszerünknek és a Fiastyúk központi napja, az Alcyone körüli keringési pályáját. A Fiastyúkot úgy nevezték, hogy a Hét Növér. A mi Napunk a Fiastyúk csillagkép 8. csillaga. 26.000 év szükséges a mi Napunknak az Alcyone körüli utazáshoz. A maják erre hivatkoznak, mint Nagy Ciklusra.

Azt nem tudom, hogy a kezdő időpontot helyesen állapították-e meg és csillagászati alapjai vannak-e, mert ha igen, akkor teljesen mindegy, hogy mit variáltak az évszámokkal a középkorban.
 
Oldal tetejére