Asztrologia

masziii témája a 'Asztrológia' fórumban , 2007 Szeptember 25.

 1. agica27

  agica27 Állandó Tag

  Kedves ivanka121!
  Köszönöm a megosztást. Érdeklődöm, hogy a program Vista-n fut-e (mert egy korábban feltöltött verzió nem)?
   
  Kozma Nóra kedveli ezt.
 2. ivanka121

  ivanka121 Állandó Tag

  Kedves Ágica!

  Gondolom, hogy igen, de próbáld ki az a biztos. Ahogyan itt a CH fórumon és máshonnan is megtudtam, nem a Windows verziója okozhat problémát, hanem hogy 32 bites, vagy 64 bites e a rendszer, utóbbi esetben vannak gondok.
   
  ani02 kedveli ezt.
 3. agrippa67

  agrippa67 Tag

  Sziasztok!
  Mely könyvek, az Asztrológia favoritjai? Tudnátok egy listát felrakni?
  Kiket tekinthetünk az Asztrológia nagyjainak?
   
 4. agrippa67

  agrippa67 Tag

  Szia!
  Ez a mű nekem nagyon sokat segített!

  Asztrológiai Szintézis-Friedrich Schwickert
   
 5. keem75

  keem75 Állandó Tag

  Kedves asztrológiával, horoszkóppal foglalkozók :) Nem mondom magam asztrológusnak, de évek óta foglalkozom a témával. Lenne egy kérdésem, amire nehezen találok megfelelő választ. Szerintetek, amikor egy születési horoszkópban Asc, Mc tengely, vagy bolygó 29 fok 45, vagy 29 fok 55 perc szinten áll a jegy végén, akkor hogyan értelmezitek? Bevonzza a következő jegyet hatását vagy sem?
  Előre is köszönöm, hogyha megosztjátok velem mit gondoltok erről :)
  Kim
   
 6. ivanka121

  ivanka121 Állandó Tag

  Kedves Kim, a Zodiákus egymást követő jegyei ellentétes tulajdonságúak, mert elemileg nem összeférhetők, pl. a tüzes Kost , a föld elemű Bika követi. Ezért egy adott jegy végén sem jelentkezik a következő jegy hatása. A klasszikus asztrológiában, a jegyeket 10 fokonként, dekanátusokra osztották, amelyek szerint az első 10 fok tisztán adja a jegy tulajdonságait, a második dekanátust a következő összeférhető elemű, a harmadikat az adott jeggyel trigonban álló, azonos elemű jegy tulajdonságai árnyalják, pl. a Kos második dekanátusát az Ikrek, a harmadikét az Oroszlán árnyalja. A modern nyugati asztrológiában ezt a hatást nem veszik figyelembe.
   
  Trnovo, keem75 és ani02 kedveli ezt.
 7. veranike

  veranike Állandó Tag

  Sziasztok. Mostanában kezdtem ezzel a témával foglalkozni és nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra. Ascendens-számítással elakadtam kicsit és ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem:
  Ha valakinek az időeltolódás miatt másik napra esik a GMT-je, akkor melyik nap lesz a valódi születési napja (sziderikus idő), vagyis melyikkel kell számolni? Például: Budapesten június 15. 01.05-kor született -a nyári időszámítás miatt -1 óra: 00.05; GMT+1, vagyis: GMT: 23.05, de akkor már június 14-el számolok tovább?? Valahogy ez sehogyan sem jön ki nekem... Elméletileg kos 28 kell legyen az eredmény, de nem tudom, hogyan... Előre is köszönöm. V.
   
 8. ryleh

  ryleh Állandó Tag

  Udv mindenkinek .
  Van egy regi asztrologiai szoftver :

  A JOVO TITKAI neven.

  a problema,hogy windows xp-n is csak akkor fut,ha egy javitas megvan hozza,egy pici file (patch)
  ha vkinekez megvan,kerem toltse fel.koszonom.

  ps: eredetiben van meg a progi,es nagyon jo elemzest ad,kar ,hogy nem tudom hasznalni igy.
   
 9. MerDzson

  MerDzson Állandó Tag

  Szia veranike!
  Én Takács T. négyéves tanfolyamára jártam és az alapszámítások „kézi” számítását szerettem volna végig levezetni, de csak a kezdetek sikerültek. Ami még lényeges, hogy érdemben ellenőrzésen nem esett át akkor a levezetésem.
  Amiért most mégis feltöltöm, mert a kérdésedre megadhatja a választ. (remélem)
  Az általam megjelenített számolási mód: arányszámítás.

  (a neten fellelhető összetettebb számítási módok is)


  Nem állt rendelkezésemre év, ezért kitaláltam az 1980-as évet, de 2013-ig nem sok az eltérés az Ascendesnél.
  Az elsődleges számolások
  - greenwichi születési idő
  - Korrekció: időtávolság Greenwich és Budapest
  - greenwichi csillagidő (Siderikus idő) /Svájci efemerida, DE406 ephemeris adatai alapján/
  - Csillagidő korrekció:
  Összegezve megkapod az A.R.M.C-t
  …és már tényleg lehet kezdeni a számolgatást, majd az elemzést!


  Egy Radix elemzése előtt még a pontosítás is nagyon fontos. Szükségesek életesemények!
  Szerintem még az is lényeges, hogy egy „komoly” asztrológus szemtől-szembe, akár a külső jegyek figyelembevételével, a közvetlen visszacsatolások segítségével pontosít.

  Amennyiben számolásra adod a fejed sose keverd az innen-onnan összeszedett részeredményeket. Elejétől a végéig egy adatbázis!


  Megjegyzés.
  Jelen Radix számolási koordinátája: Budapest, Clark Ádám tér [tuti, hogy nem ott született]
  (ahány koordináta adat, annyi változat a végeredményben, természetesen az adatbázisban használt más táblázatok adatpontossága is sokat számít.)
  Tehát, nagyon fontos valamennyi adatbázis pontossága.
  Legyen az efemerida, AR, AO tábla vagy akár a „Naibod-kulccsal” számolt értékek.
  Érdemesnek tartanám, hogy az asztrológiát művelők könyvtárában nélkülözhetetlen legyen egy könyv, (és ez most nem reklám) A magyar efemerida!

  Sok sikert kívánok!  Kedves Tagok, várnám a visszajelzéseket, hiszen a több év kihagyás után lépésről, lépésre azonosulást a korábbi gondolatmenettel, most nem tudtam megvalósítani.

  Természetesen nagy örömömre szolgálna, ha jelentkezne valaki, aki a pontosításokig is eljutott.

  Köszönettel
  M.
   

  Csatolt fájlok:

 10. ivanka121

  ivanka121 Állandó Tag

  Az asztrológia technikai alapjainak elsajátításához, így a házak sarkainak a kiszámításához is (Asc. = I. ház sarka, vagy csúcsa) , Dubravszky László "A tradicionális asztrológia tankönyve" című művét javaslom, amely innen: http://www.mediafire.com/view/q8zrp...nos-A-Tradicionalis-asztrologia-tankonyve.pdf, letölthető.
   
 11. Indus79

  Indus79 Állandó Tag

  Sziasztok üdv mindenkinek!

  Ha valakinek percre pontosan emlékszik Édesanyja hogy mikor született annak is fontos a pontosítás? Sok könyvet elolvastam már, de pontosítani életesemények alapján nem tudok...
  s még egy kérdésem lenne: uralkodó bolygóm azaz az aszc ura merkúr, ami a 6. házban nyilasban áll, és csak kvadrátot kap 4. házból....nagyon gáz. napról napra szétszórtabb és feledékenyebb vagyok...van mód a változtatásra, lehet fejlődni? vagy ez egy határ, a sorsszerűség???
   
  Utoljára módosítva: 2014 Február 27
 12. veranike

  veranike Állandó Tag

  Köszönöm! :)

  Én eddig a Parker asztrológia c. könyvvel próbálkoztam. Igazából más időpontokkal működik a számítás, de a fent említett dátumot viszont nem tudtam kiszámolni, mivel éjfél előtti (előző nap) időpont jött ki és nem világos, hogy a továbbiakban milyen dátummal kell számolni.
   

  Csatolt fájlok:

  Zsolti2 kedveli ezt.
 13. ivanka121

  ivanka121 Állandó Tag

  Szívesen! :)
  Egyébként a kérdésedre a konkrét válasz, hogy a születési időt a zóna idővel és a nyári időszámítás miatti eltéréssel is korrigálni kell és a korrekciók utáni dátum a mérvadó, esetedben június 14.-e, a Dubravszky könyben ez is pontosan le van vezetve.
   
  asztrojudith és ani02 kedveli ezt.
 14. yeti108

  yeti108 Állandó Tag

  Várom az ősi inka kecskebelsőség horoszkópot.....talán már csak az nincs...
   
 15. csillagviragcec

  csillagviragcec Állandó Tag

  A bolygóknál tényleg ez a helyzet, de ha pld az Asc-t nézem, akkor ha egy jegy legvégén van, az I. ház elemzésénél mégiscsak bele kell venni a következő jegy analógiáit. Én csak kis mértékben "árnyalom" vele az Asc-t, de mintha valahol azt olvastam volna, hogy 1/3-ad arányban kell venni a 2. jegy megfelelő arányát (azt meg nem mondom, hol hallottam róla:))
  A többi sarokháznál nem alkalmazom ennyire, de az Asc-nél mindenképpen, és passzol is az emberekre a jellemrajz.
   
  ani02 kedveli ezt.
 16. ivanka121

  ivanka121 Állandó Tag

  Igen az I.-es ház elemzésébe bele kell venni az Ascendens jegye után következő jegyet is, ha az a jegy is részben, vagy egészben bele esik az I.-es házba, de csak akkor. Ebben az esetben némileg árnyalhatja az Asc. tulajdonságait a házon keresztül, az Ascendens és az I. ház analógiája miatt: "a kezdet", annál nagyobb mértékben, minél nagyobb területet foglal el az első házból. Ha ez a második jegy nagyobb arányú, mondjuk az I. ház nagyobb részét adja, akkor az első ház elsődleges ura a születési uralkodó, az Asc. jegyének az ura, a ház másodlagos ura a második jegy ura lesz. Azonban, ha az első ház végig az Ascendens jegyében van, akkor nincs ilyen hatás.
   
  Utoljára módosítva: 2014 Március 4
  Irisz5 és ani02 kedveli ezt.
 17. alfahold

  alfahold Állandó Tag

  Sziasztok,
  ha április 19-én születtem, az asc--em kos, és az első házam nagyrészét a bika foglalja el, akkor vegyem úgy, hogy a Vénusz a ház másodlagos uralkodója? A bika jegy közrezárt jegy, a 2. és 3. házam az ikrekben kezdődik, legalábbis a szerint a program szerint, amivel a horoszkopómat elkészítettem. Sajnos a születésem idejét csak körülbelül tudom.

  KÖszönöm a választ.
   
 18. ivanka121

  ivanka121 Állandó Tag

  Ha csak kb. tudod a születési idődet, akkor a házak helyzete bizonytalan, nem lehet figyelembe venni azokat. Pontosítani kell a születési idődet, az életeseményeid évszámai, és ha emlékszel, a hónapjai (akár közelítőleg is) alapján. Életesemények, azok, amelyek mélyen érintettek, mélyen átéltél, bármilyen életterületről. Ha elég idős vagy már ahhoz, hogy "rendelkezzél" 4-5 ilyen életeseménnyel, nem azonos és lehetőleg nem szomszédos években, vagy valami rendkívűl erős dolog történt veled a születésed környékén, 2-3 éves korodig bezárólag, akkor lehet pontosítani. Amennyiben nem titok a közelítő születési időd és a születési helyed, és az életeseményeid sem azok, akkor, ha igényled, el tudom ezt végezni itt a fórumon.
   
  Irisz5 és ani02 kedveli ezt.
 19. alfahold

  alfahold Állandó Tag

  Kedves ivanka 121,

  1971. április 19-én születtem Bukarestben, valamikor 5.30 körül, édesanyám emlékei szerint.
  1972 februárjában végleg Nagyváradra költöztünk. Ez volt az egyik "erős" dolog, én ugyanis évekig visszavágytam Bukarestbe és a nagymamám után, akivel a nyarakat továbbra is együtt töltöttük.
  1972 december 15-én megszületett a húgom.
  Ezek az első három év fontos eseményei.

  Előre is köszönöm
  Szeretettel,
  Alfahold
   
 20. ivanka121

  ivanka121 Állandó Tag

  Kedves alfahold!

  A rendkívül erős esmény alatt nem egészen ezeket értettem, hanem pl. a születés során, vagy ahhoz közel egy életveszélyes szituációt, de azért elfogadom "erősnek" :) a Nagyváradra költözést. Beállítottam ehhez az életeseményhez az Ascendenst és megerősítésként kérdezek három másikat. 1978 +- 1 év, 1985 +- 1 év, 1987+- 1 év, 1987 +- 1 évre egy szerelmet tippelek. Visszaigazolásod esetén jó a beállított időpont: 5.20, Asc. 23 fok a Kosban, illetve lehet, hogy egy kicsit még módosítani kell a válaszodtól függően: a megadott +- 1 éves intervallumokon belül, pontosan melyik év és ha lehet a hónap is, akár közelítőleg, vagy ha a kérdezett időszakokban nem volt életeseményed, akkor adjál meg legalább négyet, szerelmi, egészségi, családi, munka-karrier stb. életterületekről.
   
  Irisz5 kedveli ezt.

Megosztás