Asztrologia

A synastria nem teljesen így működik. Először külön elemezd le a két képletet, és utána nézd össze a kettőt. Csak a fényszögek alapján nem fogod látni a lényeget.
pld. a nő vénusz kvadrát jupitere azt mutatja, hogy nem tudja megélni a saját nőiességét (ez a vénusz valószínűleg a IV. ház csúcsán van, a jupiter meg az Asc körül, ami még nehezíti a dolgot). A férfi szaturnusza valószínűleg abban segít neki, hogy ezzel végre kezdjen valamit, mert ha korlátozza a nőiességében, rámutat a problémára. Ezért találkoztak. De ha csak a fényszögeket nézed, ezt pld nem fogod észrevenni.
Hosszútávon tényleg nem tűnik együtt egyszerűnek a két képlet. De csak unatkoznánk, ha nem lenne megoldandó feladatunk:)))
Ez csak az én véleményem. Cecil

Szia!

Az asztrológiai képlet, a fényszögrács segítségével tudnátok nekem segíteni a szinasztria tekintetében?
Pdf formátumban felraktam a fotókat, a két személy asztrológiai képletét és fényszögrácsát.

Kíváncsi vagyok mit mondtok! ;)
 

Csatolások

  • asztrológiai képlet.pdf
    7.7 MB · Olvasás: 75
Sziasztok, sajnos a tegnap átküldött fényszögrács nem jó, most elküldöm a jót, a többi amit pdf-ben küldtem jó.
 

Csatolások

  • 20170925_165922.jpg
    20170925_165922.jpg
    2.6 MB · Olvasás: 20
Valaki meg tudja nekem mondani, hogy honnan lehet tudni, hogy mondjuk saját képlet elemzésénél adott ház, adott jegyben harmonikus vagy diszharmonikus hatás érvényesül- e?
Elmagyarázná nekem ezt valaki?

Köszi, szép estét!

norvégviking
 

wanna

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem meg nagyon nehéz autodidakta módon, ugyanis egyszerűen NINCS minden egyes nüansz benne a könyvekben, már csak terjedelmi okokból sem. Egy jó kérdőasztrológus szárnyai alatt, sok-sok képleten gyakorolva, viszont összeállnal a megközelítései módok, és helyükre kerülnek az apró de iszonyú fontos részletek is!
Kinek, mi... ez egyéni tapasztalás kérdése. Az autodidakta módon való tanulás nagy előnye, hogy nem nehezedik akkora nyomás az emberre, amit az oktató szubjektuma, személyisége, prekoncepciói gyakorolnak rá akarva-akaratlan. Például.
Ami pedig a hiányzó "nüanszokat", apró, fontos kis részleteket illeti, nos, azok szerintem nem is kellenek, csak megzavarnak, bemerevítenek, gátolják az intuíciót, ami pedig nem jön rosszul soha – mert érezz rá csak egyszer, kétszer, háromszor... és találj be – az "aha-élmény" akkora löketet ad... és egyszerre csak azon kapod magad, hogy jé, ez nekem megy! ;) És ezután már egyre könnyebb lesz, megjön a rutin, a nüanszokat pedig magad ismered fel, nem kellenek hozzá receptúrák, szóval... egy dolog kell ehhez, de nagyon:

AZ ALAPOKAT JÓL MEGTANULNI.

Ezt pedig simán lehet személyes vezetés (befolyásolás) nélkül is, jó, alapos, HITELES könyvekből. (Persze ez is kérdéses lehet, kinek, ki a hiteles szerző? Én itt is az érzéseimre hallgatok, ritkán szoktak megcsalni; ill. lehet kérdezősködni szakmai fórumokon, stb..)

Azután meg már csak három dolog szükséges és erősen ajánlott: gyakorolni, gyakorolni, GYAKOROLNI! Amennyit csak lehet, és akkor úgyis kiderül, hogy mennyire hiányos még a tudás, hol kell még fejlődni... :)
 
Utoljára módosítva:

wanna

Állandó Tag
Állandó Tag
És ha már a hiteles könyveknél tartunk.... nincs meg valakinél véletlenül digitális (scannelt, fotózott vagy bármilyen) formában Bonatustól /Guido Bonatti/ az Anima Astrologiae magyarul..? Sajnos már nem kapható, régóta előjegyeztettem, de azóta se sikerült sehonnan megszereznem.... Hálás köszönetem előre is annak, aki megosztja. :)
 

twillight

Állandó Tag
Állandó Tag
Milyen fizikai erőhatás alapján működne az asztrológia?
A klasszikus (mechanikus) erők nyilván kiesnek, a négy alapvető kölcsönhatásra sem látok esélyt...
 
Oldal tetejére