Asztrologia

masziii témája a 'Asztrológia' fórumban , 2007 Szeptember 25.

 1. lohrame

  lohrame Állandó Tag

  Nem, megtaláltuk az orvosi zárójelentést, így az fix.
   
 2. ivanka121

  ivanka121 Állandó Tag

  Horoszkópodban a legszembeötlőbb a plútói energia dominanciája. A 2. házas Plútó, a Vénusz kivételével az összes személyes bolygódra fényszöget vet, és többségében feszültségeset. A külső bolygóknak(Plútó, Uránusz, Neptunusz) a személyjelölőkkel (Nap, Hold, Merkúr, Vénusz, Mars,) alkotott fényszögei egyirányúak, az előbbiek hatnak az utóbbiakra A belső bolygók a személyiségünk egyes részeit jelképezik, a külső bolygók rajtunk kívül álló, de ránk erősen ható energiákat jelenítenek meg, amelyek átalakulásra, fejlődésre késztetnek az érintett személyiségrészeinkben, ill. az érintett ház által jelzett életterületünkhöz való hozzáállásunkban..
  A három külső (transzcendens) bolygó közül a Plútó képviseli a legnagyobb energiát és egyben a legellentmondásosabb is. A halál, a megszűnés és egyúttal az újjászületés bolygója. A Plútóval kapcsolatban álló területeken gyökeres átalakulás szükséges a fejlődésünkhöz. El kell engedni a régi, előző életekből áthozott, berögzült, rossz beidegződéseket, viselkedés-mintákat és helyükbe egy újat létre hozni, amely segíti a jelen életünk kiteljesedését. Ez nem könnyű feladat azoknak, akiknél hangsúlyos ez a bolygó, mert a hatalmas plútói energia a régihez való görcsös ragaszkodásban, a változás, átalakulás iránti erős ellenállásban is megnyilvánul.
  A Plútó 2. házbeli helyzete azt mutatja, hogy a birtokláshoz, az anyagi javak megszerzéséhez és általában a hatalomhoz való viszonyulásodban szükséges egy új hozzáállás kialakítása. A Plútó a szélsőségek bolygója is, mindenképpen nagyon erős, de vagy rombol, vagy épít. A sikeres transzformációhoz a változás szükségességének tudatos felismerése, a fejlődés, a jobbá válás iránti vágy és spirituális irányultság szükséges. A tudatos felismerést Nálad a Plútó – Nap trigon elősegítheti, mivel ez a fényszög harmonikus, és ez azt jelenti, hogy bár a plútói hatás ugyanaz, mint a dinamikus fényszögek esetében, de annak harmonikus, áradó jellege miatt könnyebben felismered, hogy a fejlődésedhez változnod kell, ez különösen igaz a Nap, a tudatos célok kifejezője esetében, és könnyebben együttműködhetsz a transzformációs energiával.
   
  lohrame kedveli ezt.
 3. lohrame

  lohrame Állandó Tag

  Ivanka,
  köszönöm a válaszodat;) azt érzem amit leírtál - ragaszkodok a megszokotthoz, de egyben meg úgy érzem muszáj magamat jobbá csiszolni, kipróbálni másképp. Kicsit olyan mintha ketté akarnék szakadni, de minden nap sorra veszem a céljaimat és akkor kicsit könnyebb. Én egyébként azt gondoltam magamban, hogy a legtöbb embernek ennyi plútó fényszöge van, vagy több is, szóval eddig mellőztem, csak a napokban kezdett el foglalkoztatni a téma.
  Még egy kérdés: Takács Tibor tanítása szerint az embernek le kellene mondania a házról és a jegyet megvalósítani ott ahol a Szaturnusz áll. Viszont más asztrológusok szerint ez csak a korlát és a cél bolygója, szóval igaz hogy megnehezíti az ember dolgát, de nem olvastam ilyet hogy le kellene mondani. Mit gondolsz erről? :)
   
 4. ivanka121

  ivanka121 Állandó Tag

  lohrame!

  Az előbbi válaszomban nem egészen a kérdésedre feleltem , mert véletlenül átsiklott a szemem a Szaturnuszon, hogy arról is kérdeztél.
  Igen, hallottam a "Takács módszerről" és nem osztom. A Szaturnusz, szerintem is korlátot jelent, és még felelősséget, kitartást, szívósságot, szkepticizmust, önbizalomhiányt is jelezhet, mindig az adott horoszkóptól és a tulajdonosa tudatossági szintjétől függ, hogy pontosan mit. A jegye és a háza egyaránt fontos, de hogy mennyire az szintén a konkrét esettől függ.
   
 5. lohrame

  lohrame Állandó Tag

  Szerintem is értelmezhetetlen lemondani a házról hogy megvalósítsuk a jegyet. Takács Tibor viszont azoknak akik az ő módszere alapján tanulnak azt tanítja hogy ezt tegyék... pl. az 5.házas Szaturnusszal vagy a gyerekről, vagy a szerelemről való lemondás az alap. Én ezzel nem értek egyet...

  A 10.házas Napom pedig a tudatos célok kifejezője. Ezt igaz, viszont a 10.ház az a célok háza is: de én nem érzem magamban azt, hogy a Rák Napommal gondoskodni szeretnék, a gondoskodás az nem a célom. Bár lehet azért van így, mert még fiatal vagyok.

  A könyveket, amiket feltöltöttél még most hétvégén nekiállok kiolvasni, köszi h felraktad őket:wink:
   
 6. ivanka121

  ivanka121 Állandó Tag

  [FONT=&amp]A horoszkópunkat nem mi választjuk a jelenlegi életünkben, hanem egy terv szerinti időpontban és helyen születünk és ezért analóg módon „tükrözzük” az ott és akkor ható univerzális energiákat. A horoszkópunk összes tényezőjét, bolygóit, jegyeit, házait valamilyen módon megvalósítjuk, akár lemondunk egyes dolgokról, akár nem. A horoszkóp-házak, az élet házai, az egyes életterületeinket mutatják. Az egyes életterületeinkhez való hozzáállásunkban választhatunk, ha lemondunk szerelemről, gyerekről, az is egyfajta hozzáállás, az 5. ház által jelzett életterülethez. Egyébként az 5. ház, a Nap háza, minden kreatív tevékenység területe, nem csak az előbbieké. Aki minden kreatív tevékenységről lemond, annak is megmarad az 5. háza, csak éppen egész életén keresztül vegetálni fog.

  [/FONT]
  A Nap a tudatos célok kifejezője minden jegyben és házban.

  Szívesen, jó olvasást és tanulást. Felmerülő kérdéseidre továbbra is szívesen válaszolok.
   
  phoenyx és ani02 kedveli ezt.
 7. Globalmind

  Globalmind Állandó Tag

  Jelenleg érdekes, izgalmas időszakot élünk, ugyanis az egyik leglassabb mozgást végző, generációs hatásokat hordozó planéta, a Neptunusz saját jegyében, a Halakban van. Ez csak 164-165 évente fordul elő. A hatás néhány hónapja vette kezdetét, és mintegy 14 évig tart.
  Felerősíti a Halak összes vonását, és ezek világszinten hatnak. Ilyen jellemző pl. az ezotéria fontosságának megerősödése is. cc164-165 évente fordul elő.sak 164-165 évente fordul elő.sak 164-165 évente fordul elő.
   
  barakata, ibii és ani02 kedveli ezt.
 8. MartinIsti

  MartinIsti Állandó Tag

  (Dubravszky László könyvre válaszként)

  Ugyan eltelt pár év, mióta ez a hozzászólás megszületett, de bízom benne hogy a link még él. Nagyon szerettem volna ezt a könyvet megszerezni, mert antropozófiai megközelítésű emberként szeretném ezen mű alapján tanulmányozni az asztrológiát, és itt a világ másik végén kevésbé jöhet szóba, hogy bemegyek a Libribe és megveszem.

  Köszönöm a feltöltést! (A köszönet akkor is érvényes, ha a link már nem élne :))
   
 9. bakhold

  bakhold Új tag

  Humanisztikus asztrológia érdekel... van itt más is ebben a témában?
   
 10. pollux1212

  pollux1212 Új tag

  Fontos-e az "égi mechanika" és a különféle asztrológiai rendszerek megfelelő szintű ismerete a gyakorló asztrológus számára?
  Avagy néhány gyors 'lecke' után már 'ugorhatunk neki a kifejtésnek'?
  Egy komoly asztrológus először szilárd alapokat rak le, szerintem.
  Segédanyag:
  http://www.inner-sky.com/page5.html
   
  Zsolti2, Nemesmarcsi és ani02 kedveli ezt.
 11. Feketeszivárvány

  Feketeszivárvány Állandó Tag

  Kedves hozzáértők!
  Szeretném megkérdezni,mire számíthatok,mire kell figyelnem,milyen jelentősége van annak,hogy ebben az életévemben aktiválódik először a Szaturnusz,ami a radix 6 házban,majd a Jupiter,ami a radix IV házban van.A Jupiter pedig az I ház felett,az aszcendensen tranzitál.
   
 12. tigriscsik

  tigriscsik Állandó Tag

  Kedves Fórumozók!

  Az alábbi könyvet keresem, amiből pár oldalt be szkenneltem. Esetleg, ha valaki tudja a könyv szerzőjét és a könyv címét, kérem írja meg nekem, akár ide akár privát üzenetben!( de ha valaki feltöltené az egész könyvet nagyon örülnék neki.)

  Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget.
  img003.jpg img004.jpg img005.jpg img006.jpg img001.jpg img002.jpg
   
  Sós Melinda kedveli ezt.
 13. Ayumu89

  Ayumu89 Állandó Tag

  Nos az én születési dátumom és helyem; 1989.07.14 10:30 Miskolc :)

  Keresztanyám foglalkozik asztrológiával, de még nem olyan profi :D de jó úton halad :) Annyit tudok, hogy rák a napom (ezt azért tudtam.. :D), szűz az aszcendensem és skorpió holdam van. :) Amennyit hallottam, eléggé igaz rám, de kíváncsi vagyok az elfogulatlan emberekre is, akik nem ismernek személyesen.

  A párom az pedig extra bika :D Ha jól tudom, napja, holdja és aszcendense is bika (jó, tudom, nem csak ezek vannak, sokkal több minden befolyásol, pl. nekem az Uránuszom a bakban áll azt hiszem, de nem tudok mindent, nekem igazából ez a három mondja a legtöbbet :$) Az ő születési dátuma 1983.04.22 Budapest, és (ebben nem vagyok biztos), de azt hiszem 12:00, de ez csak egy viszonyítási szám sajnos :(

  Ha valaki vállalkozik ránk, akkor szívesen meghallgatom/elolvasom :) Sajnos ide ritkán lépek be, de ha valakit megfogott a dolog, akár gyakorlás szintjén, azt örömmel veszem, ha meglevelezzük emailben, hogy mire jutott velünk :)
   
 14. Ävelin

  Ävelin Új tag

  Kedves Fórumozók!

  Meg tudná valaki mondani, hogy milyen bolygóállások mutathatják a szerelmet két ember között a szinasztriában?

  Köszönettel
  Ävelin
   
  agrippa67 kedveli ezt.
 15. Althea

  Althea Állandó Tag

  Sziasztok!
  A regiomontanus asztrológiai programban az életstratégia ill. járatlan út kifejezésekkel találkoztam.
  Nálam az életstratégia Bika/2.ház, járatlan út: Rák/4.ház. Tudja vki esetleg, hogy ez mit jelent? Illetve hol tudnék ennek utána nézni részletesebben? Előre is köszönök minden segítséget.
   
  Utoljára módosítva: 2013 Október 29
  Almási Veronika kedveli ezt.
 16. Siera

  Siera Állandó Tag

  Sziasztok!

  Nem rég kezdtem el asztrológiával foglalkozni, és örülnék, ha valahonnan megszerezhetném a teljes Placidust, de úgy látom, mindenhonnan levadásszák.
  Valaki tudna adni egy működő linket esetleg?

  Nagyon szépen köszönöm előre is!

  ui.: az ingyenes verziót már néztem, de a progressziós horoszkóp hiánya nekem jelentős :/
   
 17. ivanka121

  ivanka121 Állandó Tag

  Csomagold ki, olvasd el a használati utasítást és ügyeskedj.
   

  Csatolt fájlok:

 18. Zuleyka

  Zuleyka Új tag

  Sziasztok kedves fórumozók :)

  A következő kérdésem lenne: miből látható a radixon, hogy melyik bolygó az MC ura?
  Én nem nagyon értek hozzá, egyszer azt mondták nekem egy fórumon, hogy nálam a Hold volt az MC ura, de azóta néztem a születési képletem ábráját, és nem értem... akkor a Holdnak nem ott kellene állnia, ahol az MC-t jelöli (mert nem ott van)? Vagy hogy lehet ezt megállapítani?
  Elnézést a buta kérdésért :D
   
 19. ivanka121

  ivanka121 Állandó Tag

  Szia Zuleyka!

  Minden jegyet ural egy, vagy két bolygó (az asztrológiában a Napot és a Holdat is bolygónak nevezik, bár tudjuk, hogy nem azok, de asztrológiai szempontból, az egységes kezelhetőség miatt célszerű a közös elnevezés), és amelyik jegyben áll az MC, annak a jegynek az uralkodó bolygója az MC ura is, bárhol is áll a képletben. A Hold a Rák jegyének az ura, tehát ezek szerint az MC-d a Rák jegyében található.
   
  Trnovo és Zuleyka kedveli ezt.
 20. Zuleyka

  Zuleyka Új tag

  Szia Ivanka121!

  Igen, valóban a Rákban van az MC-m, így most már értem, köszönöm a választ! :)
   

Megosztás