Belehalt az ördögűzésbe egy apáca

W

w1965

Vendég
"Régészek és a történészek egyre gyakrabban fordulnak a régi korokból fennmaradt feljegyzésekhez. 1972-ben Ruth Reyna professzor, a mysorei nemzetközi Szanszkritológiai Akadémia tagja a NASA megbízásából tanulmányozni kezdte az ószankszkrít írásokat. Kimutatta, hogy az ötezer évvel ezelőtt létezett szövegekben olyan űreszközökről is szó esik, amelyekkel az „istenek” rendszeresen repültek. A Rámájána és a Mahabháráta ősindiai eposzok valóságos tárháza a vimánáknak nevezett repülő szerkezetek leírásának. Az ősi kéziratok még egy atomháborúhoz hasonló eseményt is megörökítettek – erről néhány héttel ezelőtt mi is beszámoltunk. De minden nép folklórjában megtalálhatók azok a legendák, amelyek istenek, a Nap Fiainak elnevezett népek eljöveteléről szólnak, akik az égből érkeznek különös járműveiken.
Mai szemszögből nézve az igazán a világűrből érkező jelenségként elkönyvelhető észlelés leírása az egyiptomi Újbirodalomból származik, amit III. Thotmesz fáraó írnoka papiruszra vetett. A papirusz rossz állapota miatt a fordítás k issé hiányosra sikerült, mégis rendkívül figyelemreméltó történelmi eseményről tudósít.
„A 22. esztendő telének harmadik hónapjában, a nap hatodik órájában az Élet Házának írnokai egy égből alászálló tűzkört pillantottak meg…. Feje nem volt, torkának kigőzölgése bűzt árasztott. Teste egy könyök hosszú és egy könyök vastag volt, mint valami bot, hangot pedig nem adott ki. Őfelsége megparancsolta, megvizsgálták…. És eltöprengett az eseményeken, amik történtek, és amit az Élet Házában feljegyeztek a papiruszokra. Néhány nap elmúltával ezek a dolgok még nagyobb számban jelentek meg az égen, és elszéledtek egészen az égbolt négy tartóoszlopáig. A fáraó tömjént hozatott, hogy ezután béke legyen a Földön…”
 
L

Lady Freya

Vendég
Kicsit próbáltam összeszedni gondolataimat...
A halál, a halottak megítélése sokat változott az évszázadok folyamán... Az Új Ember cikkét azért linkelem ide, mert precízen tartalmazza a holttest háborít(hat)atlaságának okát. A D-44 által felhozott példa számomra duplán tanulságos. Egyrészt a mértéktelen hatalomvágyról, emberi kicsinyességről szól és érdekes adalék az akkori gondolkodásmódhoz: ugyan feltámadsz az utolsó ítéletkor, de lelked ezt a testet fogja használni, amit én most megbüntetek, mert szerintem helytelenül cselekedtél...

Másrészt figyelmeztetés is: ha valaki egy bármilyen bizarr, horrorisztikus történetet kiragad az összefüggéseiből és torzított formában a mai korra vetíti, mintegy igazolásul elvakult gyűlölködésére, az nem vezet jóra...

D-44-nek egyébként hálásnak kell lennem, mert segített felülvizsgálni a valláshoz és egyházhoz fűződő iszonyomat (nem elírás!) és eszembe juttatja Teréz anyát és rendjének tagjait, Böjte Csaba atyát, aki gyermekek százainak teremt lehetőséget az élhető életre, Czuczor Gergelyt, Jedlik Ányost és még sorolhatnám... Tudomásul kell venni, hogy a heves indulatok heves indulatokat gerjesztenek :)oops: :)), de mindenki elsősorban ember és felekezeti hovatartozása vagy nemtartozása sokadrendű kérdés (se) szabadna, hogy legyen...
 
W

w1965

Vendég
"A ti háromdimenziós rendszereteken belül minden egyszerre létezik. Minden cselekedet, minden változás újabb lehetőségeket teremt önmaga vagy más változások számára, a nyugalmat nem ismerő világmindenség végtelen energiájából. A válasz az, hogy az egész több, mint a részek összessége.
Minden Létező egyidejűleg és örökké teremti önmagát. Csak a ti viszonyítási rendszeretekben tűnik ellentmondásosnak az a cselekedet, amely pillanatnyi, és mégsem ér véget. Ez főként a ti időfogalmatokból eredő, szükségszerű torzítás miatt van így: számotokra az időtartam fogalma az időkereten belül való létezést feltételezi, tehát kezdetet és befejezést foglal magában.
Az e viszonyítási rendszeren kívüli létezés nem függ a ti fogalmaitok szerinti idő-tartamtól. Nincs "tökéletes vég", nem létezik befejezett tökéletesség, amelyen túl a további létezés lehetetlen vagy értelmetlen volna.Minden Létező a határtalan és végtelen, egyidejű mozgás forrása. Minden egyszerre történik, de a ti fogalmaitok szerint mégsincs kezdete vagy vége, és nincs olyan pont sem, amikor "kész" állapotba kerülne.
A ti fejlődéssel és gyarapodással kapcsolatos fogalmaitok is magukban foglalják a tökéletesség felé tartó, lineáris, egyirányú haladás képzetét, tehát számotokra nehéz volna elképzelni a valóságban létező rendet. Egy befejezett, kész Isten vagy Minden Létező végül megfojtaná, amit teremtett. A tökéletesség fogalma ugyanis azt jelenti, hogy létezik olyan pont, amelyen túl a fejlődés lehetetlen, a kreativitás véget ér.
Olyan rend volna ez, amelyben csak a predesztináció uralkodnék: amelyben minden részlet az előre megszabott rendbe illeszkedhet bele, és nincs szabadsága változtatni az adott mintán. Létezik rend, de ezen a renden belül szabadság uralkodik; a kreativitás szabadsága. Minden Létezőnek ez az a tulajdonsága, amely lehetővé teszi, hogy az állandó keletkezés állapotában legyen.
Mármost ebben az állandó keletkezésben vannak olyan állapotok, amelyeket befejezettnek nevezhetnél, de ha azon a ponton megszűnt volna a kreativitás, a teljes létezés csikorogva megállt volna. És ez a hatalmas bonyolultság mégsem áttekinthetetlen zűrzavar; ami azt illeti, olyan egyszerű, mint egy mag.
Minden Létező kimeríthetetlen. Az egyidejű cselekvésben a végtelenség rejlik, de azt, hogy hogyan, ma még nem tudjátok megérteni.
Minden Létező benne él Önmaga legkisebb részecskéjében is, például a molekulákban is ott él a tudata. Önmaga részeit – vagy Önmaga teremtményeit – felruházza saját képességeivel, amelyek aztán ihletként, hajtóerőként, vezérfonalként vagy elvekként működnek; amelyek által ezek a részek önmaguk, saját világuk és rendszerük megteremtésére törekednek. Ez mindeneknek szabadon megadatott."
 

Aerensiniac

Kitiltott (BANned)
D-44-nek egyébként hálásnak kell lennem, mert segített felülvizsgálni a valláshoz és egyházhoz fűződő iszonyomat (nem elírás!) és eszembe juttatja Teréz anyát és rendjének tagjait, Böjte Csaba atyát, aki gyermekek százainak teremt lehetőséget az élhető életre, Czuczor Gergelyt, Jedlik Ányost és még sorolhatnám... Tudomásul kell venni, hogy a heves indulatok heves indulatokat gerjesztenek :)oops: :)), de mindenki elsősorban ember és felekezeti hovatartozása vagy nemtartozása sokadrendű kérdés (se) szabadna, hogy legyen...
Azért attól függetlenül, hogy ebben a topicban mi megy senkit nem érdekel ki miben hisz. A technika és a materializmus korát éljük és ebben nincs helye a vallási fanatizmusnak még akkor sem ha a folyamatos materialista világnézet szó szerint kiéhezteti az embereket arra hogy hihessenek valamiben, de ez már történelmi körforgás. Egyszer szellemi egyszer technológiai hatalom uralkodik.

Egyébként az egész dolog épp olyan mint a kommunizmus vagy bármilyen elméleti mű. Nem arra gondolnak az emberek hogy milyennek kellett volna lennie, hanem veszik a létező legrosszabb időszakát és azt mondják "ez" az.
D44 is a vérengzéseket hozza fel a vallás legnagyobb példájaként, holott aki ilyet csinál az épp hogy nem vallásos. A kommunizmus is elméletben egy nagyon érdekes és értelmes rendszer, csak épp az emberi negatívumokkal nem számol, mint a hatalom vágy vagy a kapzsiság, amibe ugye mindenhol bele is bukott kivéve Kínát, ami a mai napig élő példaként szolgál arra hogy emberek hogyan tipornak el másokat kedvtelésből.

Amit mondani akarok hogy egy rendszert, egy vallást nem azokról az emberekről kellene megítélni akiknek gyakorlatilag csak annyi közük van hozzájuk, hogy felhasználják a tanokat saját céljaik, vágyaik eléréséhez.
Épp ezért Diogenes hozzászólásaival sem tudok egyetérteni, mert azok az emberek akikről ő beszél sok mindennek mondhatóak, csak "hívőknek" nem.

Egyébként aki ez alapján különböztet meg embereket az alapban nem normális.
 

FagyisSzent

Állandó Tag
Állandó Tag
:shock:

attachment.php
Akkor most pontosan mit is mondasz? Azt, hogy a 18. századi keleti barokk templomokat a 20. századi vadászrepülőkről mintázták? Vagy inkább azt, hogy a 20. századi vadászrepülők számára a legideálisabb forma a 18. századi keleti barokk templomok áramvonalas ive volt (mert hátha repülni kell a templomnak egyszer)? Kicsit elvesztem itt most. :confused::confused::confused:

Ez itt lehet, hogy még meggyőzőbb példa lett volna (Sopron, Mária Magdolna-templom). Biztos a Concorde-ról mintázták:

02_a_maria_magdolna-templom_tornya.jpg


Kár, hogy oldalról így néz ki:

01_a_maria_magdolna-templom-reszlet.jpg


Lehet, hogy nem nézték meg eléggé a repülőgép tervrajzait? Szerintem az ilyen méretű hanyagságot büntetni kellene! :cool::cool::cool:
 
W

w1965

Vendég
"A történelmi Jézus tudta, hogy ki Ő, de tudta azt is, hogy egyike az egy entitást alkotó három személyiségnek. Nagy mértékben osztozott a másik kettővel az emlékeiken is.
A harmadik személyiség, akit már sokszor emlegettem, a ti fogalmaitok szerint még nem jelent meg, bár a létezését megjósolták mint "második eljövetelt" (Máté 24). Ezek a jóslatok olyan fogalmakat használtak, amelyeket az adott kultúra az adott időszakban megértett; ennélfogva, jóllehet a díszlet már ott állt a színpadon, gyalázatos torzítás történt, mert ez a Krisztus nem a ti világotok végén fog eljöni, ahogy a próféciák hirdetik.
Nem azért jön, hogy megjutalmazza az igazakat, és örökös kárhozatba taszítsa a vétkeseket. Mindazonáltal egy új vallási dráma elindítója lesz. Bizonyos történelmi folyamatosság azért megmarad. Amint az egyszer már megtörtént, nem ismerik majd fel Őt igaz valójában. Nem lesz dicsőséges kinyilatkoztatás, amely előtt leborul a világ. Azért tér majd vissza, hogy rendbehozza a kereszténységet, amely az Ő megérkezésekor romokban fog heverni, valamint azért, hogy egy új gondolati rendszert állítson fel, amelyre akkor a világnak fájdalmasan nagy szüksége lesz.
Addigra minden vallás komoly válságba kerül. Az Ő üzenete az egyén és Minden Létező viszonyáról szól majd. Egyértelműen megadja majd a módszereket, amelyek által minden egyes ember bensőséges kapcsolatot teremthet saját entitásával; az entitás bizonyos mértékig közvetítő az ember és Minden Létező között.
A 2075-ös esztendőre már mindez végbemegy.
Megjegyezhető itt, hogy Nostradamus a római katolikus egyház felbomlásában a világ végét látta. El sem tudta képzelni a civilizációt nélküle; késői jóslatait ennek figyelembevételével kell olvasni.
Krisztus harmadik személyiségét nagy látnokként ismerik majd, mert Ő lesz az, aki megtanítja az emberiségnek a belső érzékek használatát, s ezáltal lehetővé teszi az igazi spiritualitás elérését. Gyilkosok és áldozatok szerepet cserélnek majd, mert a tudat felszínére kerülnek a reinkarnációs emlékek. E képességek kifejlődésének hatására az élet szentségét általánosan felismerik és elismerik majd.
Még ez idő előtt sokan születnek olyanok, akik valami módon felcsigázzák az em-beriség várakozását. Egy ilyen ember már meg is született Indiában, egy Kalkuttához közeli kis településen, de az ő szolgálata, amíg él, meglehetősen helyi jellegű marad.
Születik egy másik is Afrikában: egy fekete férfi, aki tevékenységének java részét Indonéziában fejti ki. A várakozás a ti fogalmaitok szerint már hosszú idővel ezelőtt megkezdődött, és az új próféták tovább táplálják majd, még végül Krisztus harmadik személyisége valóban megjelenik.
Az Ő vezetésével az emberiség túllép a jelképeken, amelyekre a vallás oly sok évszázadon át támaszkodott. Az egyéni spirituális tapasztalatok fontosságát, a lélek határtalan tágulékonyságát fogja hangsúlyozni, és a sokdimenziós valóság felismerésére tanítja meg az embert.
A harmadik történelmi személy, aki a ti fogalmaitok szerint már megszületett, és részét képezte a teljes Krisztus-személyiségnek, egy zelóta szerepét vállalta magára.
Ez a személyiség rendkívüli erővel, energiával és szervezőkészséggel rendelkezett, és szándékolatlanul elkövetett hibái néhány veszedelmes torzítást okoztak. Abból a történelmi korból csak szórványos és ellentmondásos feljegyzések maradtak fenn.
Ez az ember, történelmi személyként Pál vagy Saul volt. Őrá bízatott, hogy megteremtse a kereteket. Csakhogy a kereteknek ideákból, nem rendszabályokból kellett volna állniuk; emberekből, nem csoportokból. Ezen bukott el, és ő fog visszatérni az imént említett harmadik személyiségként a ti jövőtökben.

1. Amikor Seth a "zelóta" szót használta Pállal kapcsolatban, ezzel nem a zelóták szektájára utalt, hanem Pál vakbuzgó, türelmetlen jellemére. Utóbb betoldott megjegyzés: később szó esik még Pálról és a zelótákról.
2. A harmadik Krisztus jövő századi megjelenésével kapcsolatban most sem az ország, sem a személy nevét, sem az időpontot nem közli velünk, de a későbbi években sor kerülhet erre. Seth, mint mondta, szándékosan őrizkedett attól, hogy beavasson a részletekbe. Ezzel akarta elejét venni annak, hogy egy bizonyos országban túlságosan nagy felhajtás kerekedjék azok körül a gyermekek körül, akiknek személyleírása vagy születési dátuma egybeesik a mondottakkal. Ez nagyon igazságtalan és félrevezető lenne.
3. Seth valamilyen okból most nem akar többet elárulni az indiai vallási vezetőről, sem a megszületendő afrikairól, aki Indonéziában tevékenykedik majd.

A következő évszázadban e fejlődés hatására az ember belső természete felszabadul sok kötöttség alól, amelyeket ti raktok rá. Valóban új kor kezdődik – de nem valamiféle földi mennyország jön el, hanem egy sokkal okosabb és igazságosabb világ, amelyben az ember sokkal jobban tudatosítja a bolygóhoz fűződő kapcsolatát és az időtől való függetlenségét."
 

Black wolf

Állandó Tag
Állandó Tag
Azért attól függetlenül, hogy ebben a topicban mi megy senkit nem érdekel ki miben hisz. A technika és a materializmus korát éljük és ebben nincs helye a vallási fanatizmusnak még akkor sem ha a folyamatos materialista világnézet szó szerint kiéhezteti az embereket arra hogy hihessenek valamiben, de ez már történelmi körforgás. Egyszer szellemi egyszer technológiai hatalom uralkodik.

Egyébként az egész dolog épp olyan mint a kommunizmus vagy bármilyen elméleti mű. Nem arra gondolnak az emberek hogy milyennek kellett volna lennie, hanem veszik a létező legrosszabb időszakát és azt mondják "ez" az.
D44 is a vérengzéseket hozza fel a vallás legnagyobb példájaként, holott aki ilyet csinál az épp hogy nem vallásos. A kommunizmus is elméletben egy nagyon érdekes és értelmes rendszer, csak épp az emberi negatívumokkal nem számol, mint a hatalom vágy vagy a kapzsiság, amibe ugye mindenhol bele is bukott kivéve Kínát, ami a mai napig élő példaként szolgál arra hogy emberek hogyan tipornak el másokat kedvtelésből.

Amit mondani akarok hogy egy rendszert, egy vallást nem azokról az emberekről kellene megítélni akiknek gyakorlatilag csak annyi közük van hozzájuk, hogy felhasználják a tanokat saját céljaik, vágyaik eléréséhez.


Igaz, igaz. De azt se feledjük, hogy sok elmélet főként idealista, nehéz betartani és ha nehéz batartani, elkezd torzulni, míg már olyan torz nem lesz, hogy rá sem lehet ismerni.
Ha csak a katolicizmusnál maradunk, rengeteg olyan mozgalom volt, amely az elfeledett tanokat igyekezett feleleveníteni és lehetőleg kissé modernebbé is tenni a kor elvárásainak megfelelően, amik aztán idővel megint torzultak, megint elavultak, tehát újabb változások kellenek, etc...

Nem tudom, olvasta-e valaki Müller Péter: Varázskő című könyvét, vagy legalább azt a cikket, ami a Nők lapja Ezotéria nevű újságjában jelent meg (bár már nem hagyják elől, azért még fellelhető, kb. 400 Ft /Ez itt a reklám helye/ és ezért a cikkért megéri). Abban van egy elég érdekes gondolat, ami megtetszett nekem. A gondolatok, mondandók torzulásáról beszél egy játékon keresztül. Aki akarja és még nem olvasta, hajrá! Melegen ajánlom. ^^ Talán blogomba majd be is gépelem, nem tudom. De tényleg érdemes elolvasni.
 
W

w1965

Vendég
Akkor most pontosan mit is mondasz? Azt, hogy a 18. századi keleti barokk templomokat a 20. századi vadászrepülőkről mintázták? Vagy inkább azt, hogy a 20. századi vadászrepülők számára a legideálisabb forma a 18. századi keleti barokk templomok áramvonalas ive volt (mert hátha repülni kell a templomnak egyszer)? Kicsit elvesztem itt most. :confused::confused:

A bibliai korban élt emberek leutánozták az "Isten" házát,amivel ő a "mennyekből" érkezett hozzájuk.
 

Aerensiniac

Kitiltott (BANned)
Igaz, igaz. De azt se feledjük, hogy sok elmélet főként idealista, nehéz betartani és ha nehéz batartani, elkezd torzulni, míg már olyan torz nem lesz, hogy rá sem lehet ismerni.
Ha csak a katolicizmusnál maradunk, rengeteg olyan mozgalom volt, amely az elfeledett tanokat igyekezett feleleveníteni és lehetőleg kissé modernebbé is tenni a kor elvárásainak megfelelően, amik aztán idővel megint torzultak, megint elavultak, tehát újabb változások kellenek, etc...
Ez tökéletesen igaz, és remek példa arra hogy a mai bibliának miért nincs köze az eredetihez. Azonban a vallás épp hogy nem a tanokon hanem az érzelmeken és a felvilágosodáson alapszik. Épp ezért nincs szüksége se papokra se templomokra, hiszen bennünk él.

Innentől pedig a story visszakanyarodik oda amit annyit emlegetek. Minden szellemi fogalom annyi jelentéssel bír ahány ember csak él a földön, mert amikor azt mondom szeretet, sajnos csak nagyon kevesen vannak akik tudják hogy mire gondolok.
Hiába mondja a biblia hogy szeresd ember társaid amikor annyira kevesen tudják mi az a szeretet valójában.
 

Black wolf

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez tökéletesen igaz, és remek példa arra hogy a mai bibliának miért nincs köze az eredetihez. Azonban a vallás épp hogy nem a tanokon hanem az érzelmeken és a felvilágosodáson alapszik. Épp ezért nincs szüksége se papokra se templomokra, hiszen bennünk él.

Innentől pedig a story visszakanyarodik oda amit annyit emlegetek. Minden szellemi fogalom annyi jelentéssel bír ahány ember csak él a földön, mert amikor azt mondom szeretet, sajnos csak nagyon kevesen vannak akik tudják hogy mire gondolok.
Hiába mondja a biblia hogy szeresd ember társaid amikor annyira kevesen tudják mi az a szeretet valójában.

Az első részével egyet értek, de a második résznél, értem, mit akarsz mondani, csak a példát nem tartom alkalmasnak. ^^""" Az egyik legalapvetőbb dolog, amit az ember akar az a szeretet. Hiszen születésünk után máris szeretet várunk az édesanyánktól, aztán az imádott állatkánktól és mindezt öntudatlanul viszonozzuk is. Szeretjük az igaz barátainkat, meg kell tanulnunk önmagunkat is szeretni. A szeretetnek sok formája van, de inkább helyzettől, mint embertől függően.
Nem tudom, de számomra a szeretet egy egészen jól körülhatárolható dolognak számít. ^^"""
 
E

elke

Vendég
Én nem tudom mi az a szeretet mi az ami pontosan behatárolja ezt a szót mert egy érzésről beszélgetünk.
 

Black wolf

Állandó Tag
Állandó Tag
Én nem tudom mi az a szeretet mi az ami pontosan behatárolja ezt a szót mert egy érzésről beszélgetünk.

Igaz. Én sem úgy értettem. ^^"" De a szeretet... Az nem egy világos dolog? Mmint nem lehet leírni, hogy is lehetne. Van rá egy szavunk, de a jelentése hihetetlenül gazdag és sokféle. De a szeretet az olyan egyszerű, nem? Mmint néha perzse bonyolult, de csak helyzettől függően. Az érzés maga azt hiszem, egyszerű. Számomra legalábbis olyan természetes, mint maga a levegő. Hiába tanulok a molekuláiról, megfogni, igazán elmondani nem tudom, de mindig velem van, mindig bennem van. Mert az ember ezt is megszeret, azt is megszeret... Mindig szeretünk valamit, vagy valakit. Nem?
 
E

elke

Vendég
Igazad van :) A szeretet az van....nem számít ki hogyan fogalmazza meg , talán az sem ki hogyan érzi de hasonló dolognak kell lennie mert mindenki tudja ha szeretve van és azt is ha szeret....most csak a szeretetről beszéltem.
 
Oldal tetejére