gazdagodas

Melitta témája a 'Agykontroll' fórumban , 2003 Május 18.

 1. Progressor

  Progressor Állandó Tag

  Egyik barátom és egyben munkatársam kérdezte nemrégiben, hogy hiszek-e a fordított pszihológiában. Aztán elkezdte mondani egyszer olvasta mint ahogy a Bibliában is benne van (pontosan idézni nem tudom) hogy a Gazdagság, maga a lelki szegénység. Erre jól ráfaragott és azóta Istenhívő.
  Mondtam neki, hogy látod, pont ez a fordított pszihológia. Te elhitted hogy akkor lehetsz gazdag ha lelkileg szegénnyé válsz, nem csoda hogy oda jutottál hogy Isten-ben találtál kapaszkodót.
  Ezek szerint nem teljesen igaz amit a Biblia ír, tehát lehet hogy az lenne az értelme hogy adj fel mindent és légy inkább istenhívő? Vajon ki az a hívő aki ezt még nem vette észre? Mert akkor annál tökéletesen működik a fordított pszihológia. Nemcsoda ha az ember nem tudja hovatenni az életét. Az sem, hogy azóta ő fél bármilyen hasonló könyvet is elolvasni, mert fél hogy azáltal becsapja őt az élet egyéb területein. :dr_64:
   
 2. Progressor

  Progressor Állandó Tag

  A Gazdagság élettani, egyik főbb befolyásoló tényezője, a tudás megfelelő kamatoztatása, hátránya ennek az ellentéte, amikor csak kérdéseink vannak, de nem vagyunk késesek arra, hogy önmagunk által próbáljuk megválaszolni azokat. Ilyenkor többnyire bizonyos idővallumot vonunk el önmagunktól és von el minket a beteljesedéstől, sőt minél több kérdéssel rendelkezünk, annál több az esélye annak, hogy önmagunkat is megkérdőjelezzük, ami a sajátos fejlődésünket, nagyban hátráltatja.
   
  Utoljára módosítva: 2014 December 20
  phoenyx kedveli ezt.
 3. phoenyx

  phoenyx Állandó Tag

  Van még egy tényező, ami közre játszhat az elmaradó gazdagodásnál:
  Amikor olyan rég óta nem sikerül anyagilag helyreállnia mindennek az illető életében, hogy már maga sem hisz benne...
  Annyira erős, a szegénység jövőbe is vetett viziója, hogy már ennél fogva sem tud kilábalni anyagi gondjaiból!
   
 4. bigbud

  bigbud Állandó Tag

  Pénzkontroll dióhéjban - 1-2. rész - Előadó: Fekecs Tibor (51 és 38 perc)  Pénzaura gyakorlat Fekecs Tibor vezetésével


   
  Utoljára módosítva: 2015 December 2
 5. saga3

  saga3 Állandó Tag

  Joe Dispenza: Engedd el önmagad... és válj új emberré!

  Netről letöltött "csonka" PDF kiegészítve az eredetiből hiányzó oldalakkal.

  Rejtett tartalom:
  **Rejtett tartalom: A tartalom megjelenítéséhez kattints a 'Tetszik' gombra.**
   
 6. sanyo3

  sanyo3 Tag

  Ha valakit erdekel,. itt egy jo ""doc"" fajl
  neale_donald_walsch_- A gazdagsagrol
   

  Csatolt fájlok:

 7. sanyo3

  sanyo3 Tag

  Jo kis meditacio : Gazdagság forrásánál
   

  Csatolt fájlok:

 8. Antara

  Antara Állandó Tag

 9. Antara

  Antara Állandó Tag

  A bőség, valamint a pénz több mint technika. Nálam akkor müködött jól, mikor éreztem tiszta szívből, hogy megérdemlem. :)
   
  eniko63 kedveli ezt.
 10. gasparm

  gasparm Állandó Tag

  Joe Dispenza evole Your Brain!
   

  Csatolt fájlok:

  Malinga11 és bigbud kedveli ezt.
 11. sugarfly

  sugarfly Állandó Tag

  Sziasztok! Ezt a cikket én írtam és a témába vág <3


  A Vonzás Törvényének miértjei
  Miért nem sikerül..  Mindenki tapasztalta már, hogy milyen könnyű bevonzani az egyszerűbb dolgokat, és milyen lehetetlenség azokat, amiket igazán szeretnénk.
  Láttuk a Titok című filmet, amiben elmagyarázzák, hogy mit hogyan csináljuk. De ez csak fél magyarázat, ami pont elég ahhoz, hogy mindig legyen parkolóhelyünk, vagy bevonzzuk a véletleneket.
  Az igazán fontos dolgoknál meg sem közelíti a valóság, amit szeretnénk.. így viszont mi értelme a vonzásnak?
  Hogyan vonzzuk be a számunkra legfontosabb dolgokat?

  A válasz POFON EGYSZERŰ.
  Ugyanúgy elindul a folyamat, elkezd megvalósulni, csakhogy mi magunk állítjuk le. Egy óriási kéréshez óriási változások kellenek.
  Végig kell néznünk, ahogy a véletlenek szépen sorra rombolják porrá az életünket, elvesznek számunkra fontos dolgokat, személyeket, látszólag az ég a nyakunkba szakad.. a hely elkészült, jöhet az új, a nagyobb, szebb, jobb.. de idáig már nem szoktunk eljutni.
  Amint elkezdett rommá dőlni az életünk, azonnal pánikba esünk és visszavonzzuk a régi állapotokat.
  Bármit létre tudunk hozni, BÁRMIT.
  De ahhoz elég erősnek kell lennünk, rezzenéstelenül elviselni, ahogy minden, amit eddig felépítettünk magunknak, omladozni kezd körülöttünk. Mosolyogva, pozitívan, tudatában kell lenni annak, hogy most minden rossz azért van, mert jön helyére az, amit kértünk.
  Ezt szinte lehetetlen..


  [​IMG]

  ...ahogy kezdenek történni a számunkra kellemetlen események, az energiánk fogyni kezd, a kedvünk egyre rosszabb lesz, és elfelejtjük, hogy miért történik mindez.. és kérdezgetjük „miért történik ez velem?” „miért pont velem?”

  Elkezdjük minden energiánkkal „helyre hozni” a dolgainkat, visszaállítani pontosan oda, ahol eddig volt.
  Mérhetetlen HIT és TUDATOSSÁG kell ahhoz, hogy ezt végig csináljuk.

  [​IMG]
  Szinte emberfeletti erőre és kitartásra van szükség.
  Minél nagyobb dolgot szeretnénk, annál nagyobb lesz a változás.

  Például, ha gazdagságot szeretnénk, lehet, hogy előtte el kell szegényedjünk, hogy a dolgokat máshogyan szemlélve, új elhivatottsággal , elszántsággal, tetterővel kezdjünk neki a dolgokhoz.
  De amikor váratlanul kirúgnak a munkahelyünkről, és hiába adjuk be az önéletrajzunkat mindenhová, elutasítanak, és ráadásul nagyobb összegű számla érkezik a vártnál, a telefonunkat pedig elveszítjük, na akkor kitartani és azt mondani „semmi vész, ez azért van hogy helyet adjon a gazdagsághoz, amit elkezdtem bevonzani”, ez szinte lehetetlen feladat.

  Vagy a másik gyakori témakör, párkapcsolat.
  Szeretnénk boldog párkapcsolatot magunknak? Lehet, hogy a kérés úgy hangzott el „legyen jobb a kapcsolatunk Gézával”, és ezért másnap Géza hirtelen visszautasíthatatlan állásajánlatot kap Üzbegisztánban. Ha nincs bennünk elég HIT, hogy ez azért történt, mert a kérés elindult megvalósulása útján, akkor azon kaphatjuk magunkat, hogy ezerrel vonzzuk be hogy az esemény ne következzen be.


  Hát ezért..  Ami a Titokból kimaradt:

  1- HIT: vagy elhiszed, hogy a vonzás működik, és kitartasz bármi történjen is, vagy el se kezdd.. elkezdeni bevonzani és aztán nem hinni benne a legnagyobb ostobaság

  2- nem teljesen a „kimondott szavak” szoktak megvalósulni, hanem az az érzés, amit közben a szívedben érzel. Ha félelmet vagy szorongást érzel miközben a „milliomos akarok lenni”-t ismételgeted, akkor azt a szorongásos állapotot vonzod be, amit akkor éppen érzel (ami mellesleg a szegénységtudat –tehát szegénységet vonzol pedig a szavak mások voltak!)
  3- a kettes pontból következik, hogy a tudatalattid kitisztítása nélkül (tehát, hogy pontosan TUDD mit érzel és miért) nem tudsz olyan dolgokat bevonzani, ami erős érzelmi töltéssel bír az életedben
  Rendben kell lenned önmagaddal, befelé figyelve pontosan feltérképezni önmagad..
  a Delphoi jósda bejáratánál az üzenet teljesen világos "Gnóthi szeauton"- Ismerd meg önmagadat!


  Érdekes, hogy ha ezt teljesen meg tudod valósítani és tökéletes összhangba kerülsz magaddal és az Univerzummal, már nem lesz semmi amit be akarnál vonzani és mégis minden a legtökéletesebben alakul.. erre kéne inkább törekedni, nem a listákkal, amikre a vágyainkat írjuk fel.  Legyen Ragyogó Jelenlét Minden Pillanatban
  Oldódjon fel minden fájdalom, vegye át helyét a szeretet!
  Igaz Szerelmet Minden Embernek!
  itt találjátok a többi írásomat is:


  [​IMG]


   
 12. eniko63

  eniko63 Állandó Tag

  Ez mind igaz, de tedd meg hozza a nulladik pontot: 'Lelekvisszahivas'. Ha a lelked nalad van, akkor minden hozzad megy (vonzas torvenye), de ha a lelek darabkak masoknal van (=mindenkinel ez a helyzet, csak a mennyiseg kulonbozo) akkor amit bevonzol, aranyosan megoszlik a lelek darabkak kozott. Tehat, amit te kersz es amit megkapsz - mert mindig megkapod! - az masokhoz vandorol, anelkul, hogy azok valamit is dolgoztak volna erte: csak az olukbe pottyan.
   

Megosztás