Gyermek és ifjúsági könyvek IV.

ladysla

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Szerző: Bosnyák Viktória Kiadó: Tintató Kiadó Oldalak száma: 152 Megjelenés: 2021. március Kötés: Ragasztott Bosnyák Viktória először másfél évtizede megjelent könyve, A sirály a király? nem véletlenül ismert és közkedvelt országszerte az általános iskolák alsó tagozatában. E kedves mese segítségével ugyanis a gyerekek szórakozva tanulhatják meg az LY-os szavak legjavát. Olvashatják önállóan, vagy feldolgozhatják közösen, így is, úgy is hasznos. Most a Tintató Kiadó Tengernyi Tudás sorozatában jelent meg, ahol az elterjedt meseregény bájos kiegészítő keretet kapott. Mivel maga az LY-t tanító mese minden változtatás nélkül az eredeti formában olvasható, az önmagában is értelmezhető, pedagógusoknak, márkidolgozott, jól bevált tanmenetüktől, játékos feladataiktól emiatt nem kell eltérniük. Az új, bővített kiadáshoz ingyenes feladatlapok és oklevél letölthető a Tintató Kiadó honlapjáról. A könyvet Dudás Győző csupa érzelem rajzai teszik kedvessé, átélhetővé. A Tintató Kiadó Tengernyi tudás sorozata játszva tanít Bosnyák Viktória régi és új meséivel.
 

titineni

Állandó Tag
Állandó Tag
Don Freeman: Pitypang, a hiú oroszlán (1980)
2-3 éves kortól (elsősöknek olvasásra is alkalmas)
Pitypang.jpg
Ha valakit uzsonnára hív a legjobb barátja, ne rohanjon azonnal a fodrászhoz, ne bodoríttassa ki a haját, ne vásároljon tüstént új ruhát, mert könnyen úgy járhat, mint ebben a mulatságos mesében szereplő hiú oroszlán: amikor a vendéglátójához becsönget, barátai nem ismernek rá. A nem minden él és tanulság nélküli történet azt bizonyítja, hogy kedvesebb, ha csupán egy csokor virágot visz magával (lehet három szál pitypang is), többet ér, mint a cicoma, és barátai így is örülnek neki. Az elragadó humorral és bájjal megírt meséhez a szerző és felesége készített mulatságos rajzokat.

ÚJ, szkennelt anyagból készült
(Korábban már felraktam egy változatot, de azt a netről ollóztam össze.)


Kód:
https://mega.nz/file/U50gRLJC#lc3iWzZhv591muaCJtldv81BYBgh5gaiZHlPI7BP9vY
 

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Böszörményi Gyula

Monyákos Tuba a Lidérc Árvák Fészkében (Monyákos Tuba-történetek 1.)

1628504027096.png
Gergő és az álomfogók története lezárult – Monyákos Tubáé azonban csak most kezdődik el! Mit tegyen a lidérc, ha az igázgatására bízott intézetbe egy csúf napon beutalják a varázstörténelem eddigi legveszedelmesebb bűnözőjét? Mit tegyen, ha ez az elvetemült alak csupán 15 éves, és ráadásul éber, azaz látszólag tökéletesen varázstalan ember? Kínos helyzet, különösen, mivel az Igázóba – Igencsak Gondverte Álomlények Zártosztályi Óvhelye, mely valójában egyszerre börtön és nevelőintézet – eleddig még egyszer sem utaltak be embergyereket. A komor falak között akadnak zsebtolvaj lidércek, álomcsempész gnómok,csalásért leültetett mit-mit-kék, s ez így is van rendjén. Monyákos Tuba, a bölcs főigázgató látszólag lehetetlenre vállalkozik, mikor az elvetemült embergyereket a gondjaiba veszi. Módszere különös és szokatlan: úgy dönt, hogy elmeséli neki élete történetét – hátha az éber kölyök okul belőle.
 

Csatolások

  • boszormenyi_gyula__monyakos_tuba_a_liderc_arvak_feszkeben.epub
    940.2 KB · Olvasás: 273

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Böszörményi Gyula

Monyákos Tuba és a csatornalidércek (Monyákos Tuba-történetek 2.)

1628504151519.png
Mit tegyen a kölyöklidérc, ha egy szép napon – miután sikerült megszöknie a Lidérc Árvák Fészkéből – azon kapja magát, hogy bűbájjal terhes sorsa Budapest csatornáinak mélyére vetette? Mit tegyen, ha olyan csóró, hogy már-már kilátszik a nadrágból a feneke (ami lidércéknél se üdvös!), és egyetlen segítőkész rokonra sem lel? Valóban kellemetlen helyzet, különösen, mivel a Lipótvárosi Lidércklán által üzemeltetett úszó szigetváros lakói, kik közé hősünk keveredett, nem épp mimózalelkű kiscserkészek.a
 

Csatolások

  • boszormenyi_gyula__monyakos_tuba_es_a_csatornalidercek.epub
    1.1 MB · Olvasás: 262

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Cassie Beasley

A varázslatos Circus Mirandus​

1628688116047.png
A regényben az ötödikes Micah nagypapája megbetegszik, és a kisfiú, hogy megmentse őt, elindul megkeresni azt a varázslatos cirkuszt, amelyről kisgyerekkora óta hallgatja a nagypapa meséit. El szeretné hozni neki a Fényhajlítót, aki ígéretet tett a kis-nagyapának egyszer teljesíti egy kívánságát. Szívbemarkoló történet a csoda erejéről, a gyermeki képzeletről, melyet akár utolsó napjainkig meg tudunk őrizni, s továbbadni a nekünk legfontosabbaknak. S, hogy valóban létezik-e ez a cirkusz, vagy csak egy közös menedék a nagypapának és unokájának Ha hiszel benne, meglátod!
 

Csatolások

  • beasley_cassie__a_varazslatos_circus_mirandus.epub
    2.8 MB · Olvasás: 196

sebszab

Állandó Tag
Állandó Tag
Tea Stilton A Fantázia Birodalmának Hercegnőiből A Korallok Hercegnője és A Jéghercegnő

Sok szeretettel! Jó olvasást! Az erdők hercegnője is meg van, de nem tudom valamiért feltölteni. Pdf formátum és olvasható. Ha megadod az elérhetőségedet megpróbálom átküldeni.
 

Csatolások

  • A jéghercegnő.doc
    538.5 KB · Olvasás: 204
  • Korallok hercegnője.pdf
    522.4 KB · Olvasás: 220
Utoljára módosítva a moderátor által:

Prevejka

Állandó Tag
Állandó Tag

Csatolások

  • Az ​elveszett kisliba.jpg
    Az ​elveszett kisliba.jpg
    631.1 KB · Olvasás: 20
  • Az ​elveszett kisliba.zip
    3.1 MB · Olvasás: 116
Utoljára módosítva:
Sziasztok! A segítségetek szeretném kérni: édesanyámnak szeretnék megkeresni egy mesekönyvet, amire gyerekkorából emlékszik, de sajnos sem a címét sem az íróját nem tudjuk. Annyira emlékszik belőle, hogy árva kis macskákról szól és rímekbe van szedve a történet, erre a részletre emlékszik: "Drága macska néni, ablakodból nézz ki, Két kis cica éhes, te jó módban élhetsz". Ha valakinek ismerős vagy tudna bármilyen infót mondani róla, esetleg meg lenne a könyv, nagyon hálás lennék! Köszönöm előre is! :)
 

csigafi

Állandó Tag
Állandó Tag
M. Kácsor Zoltán - Acsargó-mocsarak (Zabaszauruszok 3.)

Megjelent:2019
Formátum: pdf/ocr és epub

1630271479740.png

Ismertető:

Leiszút Feliszút bajban van. Szerencsére régi barátai, a Zabaszauruszok első két kötetéből már jól ismert Rilex, Barmol és Kunyi azonnal a segítségére sietnek, és nekivágnak a veszedelmes útnak, hogy kiderítsék, hogyan csendesíthetik le a Csendetlen-óceánt…
…csakhogy az Acsargó-mocsarakban lakó rettenetes Dragalád kémei eközben kelepcébe csalják a jóhiszemű sárkányt, Káró nem hagy fel a gonoszkodással, Fogkopácsnak pedig szörnyűséges titok jut a tudomására…
A számtalan izgalmas kaland közben pedig hol itt, hol ott bukkan fel három titokzatos büdösmadár. Vigyázat, orrokat befogni!
 

Csatolások

  • Acsargó-mocsarak – Zabaszauruszok 3..pdf
    3.6 MB · Olvasás: 211
  • Acsargó-mocsarak – Zabaszauruszok 3..epub
    3.5 MB · Olvasás: 160

csigafi

Állandó Tag
Állandó Tag
M. Kácsor Zoltán - Dragalád visszavág (Zabaszauruszok 4.)

Megjelent: 2020
Formátum: pdf és epub

1630324295390.png

Ismertető:

A Zabaszauruszok és Szutykoska rendületlenül folytatják útjukat, csakhogy hiába minden óvatosság, hamarosan Ródában, a világ legveszedelmesebb dinóvárosában találják magukat.
Mindeközben Leiszút Feliszút barlangján rajtaütnek a félelmetes és förtelmes dragoszauruszok…
Vajon hogy végződik Rilexék élet-halál harca a ródai arénában? Megmenekülnek-e a sárkánybarlang lakói, és túljárhat-e Dragalád eszén a jóságos Fogkopács? A sorozat negyedik, váratlan fordulatokkal teli kötetében ismét fény derül néhány sejtelmes titokra.
 

Csatolások

  • 1630324192119.png
    1630324192119.png
    44.5 KB · Olvasás: 55
  • Dragalád visszavág – Zabaszauruszok 4..pdf
    2.7 MB · Olvasás: 215
  • Dragalád visszavág – Zabaszauruszok 4..epub
    2.9 MB · Olvasás: 152

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag

Natalia Sherba

Az Órakulcs (Óramágusok 1.)

2020
1630524658805.png
Az Óramágusok új, egyedi hang a fantasyben, ahol az Idő külön, mágikus univerzumként jelenik meg. Barátság, bizalom, a könnyű és a helyes út közti választás nehézsége, az elhivatottság megtalálása, az akaraterő megedzése, az első szerelem bonyodalmai – ilyen és hasonló kérdések foglalkoztatják az Óramágusok sorozat kamasz szereplőit, ahogyan a való élet, a valódi világ kamasz lakóit is, éljenek bárhol.
 

Csatolások

  • sherba_natalia__az_orakulcs.epub
    3.7 MB · Olvasás: 600

kevidiak

Állandó Tag
Állandó Tag
Nógrádi Gábor - A bátyám zseni (2020)
Tom és Geri 1.
epub, mobi, pdf

AbatyamZseni.jpg

A tizenöt éves Gergő szenzációs találmányát, a kétmillió dollárt érő tolmácsprogramot valaki el akarja rabolni. De vajon ki? Kefe tanár úr? Vagy a tanár úr testvére, Ottó, aki csak a program miatt jött haza Amerikából? Vagy mindketten? És ki próbálja leplezni a tolvajt? Tom, aki nem is szereti a bátyját? Vagy a hatodikosok titkos Szövetsége: Kacor, Brúnó, Zsolt, Emu és Lili? Netán Veronika tanárnő, aki okkal gyanakszik Ottóra?
Ki tudja a választ?
És a kérdések fejezetről fejezetre szaporodnak. Vajon meg lehet bízni Eszterben, aki hol Tomnak udvarol, hol Gergőnek?
És mit keresnek amerikai maffiózók Budapesten?
Kinek a fejét akarják, és miért?
De ami a legfontosabb kérdés: vajon Tom és Geri haragos testvéri vetélkedése mögött szeretet is rejtőzhet?
Egy izgalmas és humoros sorozat első kötete
 

Csatolások

  • Nogradi Gabor - A batyam zseni.epub
    238.4 KB · Olvasás: 204
  • Nogradi Gabor - A batyam zseni_mobi.zip
    251.4 KB · Olvasás: 134
  • Nogradi Gabor - A batyam zseni.pdf
    806.3 KB · Olvasás: 225

kevidiak

Állandó Tag
Állandó Tag
Nógrádi Gábor - Az öcsém zseni (2021)
Tom és Geri 2.
epub, mobi, pdf

AzOcsemZseni.jpg

Tomnak minden oka megvan az elkeseredésre. Megharagszik rá szerelme, Eszter, meg kell verekednie Digóval, a suli leghírhedtebb vagányával, ráadásul még mindig mindenki Gerit, a bátyját tartja zseninek. Persze Tom sem az a fajta, aki elbújik egy sarokba sírdogálni. Az egész világgal felveszi a harcot, ha kell. Szerencsére nem kell. Csupán Digó apjával és az ismét megjelenő Konrád Ottóval kell megküzdenie a hetedikesek Szövetségének segítségével. A két sötét figura titokban olyan akciót tervez, amely gyerekek tízezreit sodorhatja veszélybe. Egyedül Geri új találmányával lehet őket leleplezni. De vajon Geri megengedi-e Tomnak, hogy felhasználja a találmányt?
Nógrádi Gábor szórakoztató és izgalmas regény 'A bátyám zseni' folytatása.

Megjelenés: 2021. február 22.
'
 

Csatolások

  • Nogradi Gabor - Az ocsem zseni.epub
    202.9 KB · Olvasás: 210
  • Nogradi Gabor - Az ocsem zseni_mobi.zip
    256.2 KB · Olvasás: 129
  • Nogradi Gabor - Az ocsem zseni.pdf
    699.6 KB · Olvasás: 207

rajczym

Állandó Tag
Állandó Tag
Keresem Jamie Littler Zúzmaraszív című könyvét. 2020-as kiadás (Könyvmolyképző), de nem tudom, hogy az éve elején vagy végén jelent meg. Ha még nem telt le a védelmi idő, bocsánatot kérek.
 
Oldal tetejére