Gyermek és ifjúsági könyvek IV.

Mmm1936

Állandó Tag
Állandó Tag
Sabine Kalwitzki, Christian Zimmer : Rejtélyes történetek
A Kis Olvasó Tigris sorozat egyik darabja.
Tolvaj a suliban? Ki dézsmálja a 2.a tízóraiját? Ez aztán az igazi feladat Józsi és Vivi számára. A két mesterdetektív addig nem nyugszik, amíg ki nem deríti, ki áll a titokzatos eset hátterében. Léna és Lali a kiállításon tanúja lesz az értékes festmény eltűnésének. Azonnal belevetik magukat a nyomozásba és pillanatok alatt lefülelik a tettest. Balázs egy eltűnt ékszer után nyomoz, Tomi és Zsuzsi pedig az aranyserleg után kutatnak. Négy történet, négy izgalmas nyomozás. A kis mesterdetektívek bebizonyítják, számukra nincs megoldhatatlan rejtély!
 

Csatolások

  • Screenshot_20231113_155946.jpg
    Screenshot_20231113_155946.jpg
    645.7 KB · Olvasás: 18
  • Rejtélyes történetek (Sabine Kalwitzki).pdf
    9.9 MB · Olvasás: 130

Mmm1936

Állandó Tag
Állandó Tag
Marliese Arold : Titkos történetek
A Kis Olvasó Leó sorozat egyik kötete, 6-9 éveseknek.
Az Olvasólétra könyvcsalád célja, hogy a gyerekek önként és örömmel olvassanak, és a későbbi életük során se legyen probléma egy szöveg értelmezése, illetve maradjon meg az olvasás szeretete az egész életük folyamán. Féltve őrzött "nagy titkokról" szólnak ezek a nyolcéveseknek ajánlott történetek. Feri egy kutyakölyköt rejteget (Titkos kutya), Totya barlangban rejtőzködik az iskola helyett (Rejtekhely), Zora, a boszorkány féltve őrzött titka pedig az, hogy elfelejtette a varázsigéket (A feledékeny boszorkány). Lóri és Dia, a két testvér is mélyen hallgat a sátorban töltött első önálló éjszaka viszontagságairól (A nagy titok). A falu lakói sosem tudják meg, hogy az öreg kalóz utolsó rablása alkalmával pórul járt, és pincéjében a kincsesláda miért üres (Mesés kincs). A rövid, nagybetűvel szedett szórakoztató történetek mindegyikében könnyen megfejthető tanulság lapul!
 

Csatolások

  • Titkos történetek (Marliese Arold).pdf
    6.7 MB · Olvasás: 119
  • Screenshot_20231113_161223.jpg
    Screenshot_20231113_161223.jpg
    559.1 KB · Olvasás: 19

Mmm1936

Állandó Tag
Állandó Tag
Kiss Judit Ágnes : Babaróka karácsonya
Babarókáéknál tökéletes a karácsony! Pedig igazából semmi sem tökéletes... Lehet, hogy vacsora lesz az ebédből, vagy szétfolyik a tojáshab a mézeskalácson, talán a lakás sem lesz ragyogó tiszta, és a karácsonyfa is satnya egy kicsit - de Kiss Judit Ágnes meséjében nem is ezek teszik ünneppé az ünnepet.

Mert Babaróka karácsonya mégis úgy varázslatos, ahogy van -
drága kellékek nélkül, tele szeretettel, felejthetetlen élményekkel, és sok-sok karácsonyi csodával.
 

Csatolások

  • Screenshot_20231114_222410.jpg
    Screenshot_20231114_222410.jpg
    337.1 KB · Olvasás: 39
  • Babaróka karácsonya.pdf
    3.3 MB · Olvasás: 244

Mmm1936

Állandó Tag
Állandó Tag
Patricia Chare : Karácsonyi macikaland
Patricia Chare meseíró és egyenrangú alkotótársa, Angela Mills jóvoltából föltárul a gyerekolvasók előtt egy medvecsalád otthonának ajtaja. Mama és Papa vigyázza itt két „kisgyerek” álmát – a történet kezdetén. A szép családi ház mindenben hasonlít a környék többi hajlékához, de egyben más: lakói medvék. A gyerekek: Teddy maci és Sally egy napjának krónikája – amikor leesik az első hó – elevenedik meg a mesében. ; A könnyen olvasható, szép nagy betűkkel szedett meséből megtudható, hogyan építenek a mackók hóembert, és miként díszíti föl azt édesanyjuk. Az egyszerű kis történet varázsa a szereplők karakterében és a kedves rajzokban rejlik. Elsősorban a 6-8 éveseknek ajánlott – az önálló olvasás gyakorlására. A kisebbek – szüleik társaságában – ismerkedhetnek a mesével.
 

Csatolások

  • 20231114 (1)_compressed.pdf
    3.3 MB · Olvasás: 136
  • Screenshot_20231114_230601.jpg
    Screenshot_20231114_230601.jpg
    489.4 KB · Olvasás: 34

haata

Állandó Tag
Állandó Tag
M. Plackovszkij
A nyúl aki senkitől se félt
covers_183073.jpg
Torzsarágó, a szürke nyuszi akaratán kívül válik híressé, miután sem a medvétől, sem a tigristől, sem az oroszlántól nem ijedt meg. Csodálata addig tart, amíg valaki rá nem jön, hogy mitől lett ilyen bátor a kis nyuszi… Mihail Pjackovszkij mesehősei – akárcsak az oktondi Torzsarágó – kedves, jóravaló állatok, akik sok mindent tanulnak meg a maguk vagy mások kárán. Hápisápit, a piszkos kiskacsát, Csahost, az éneklő kutyát, vagy a hiú pávát Vlagyimir Szutyejev rajzolta sok-sok évvel ezelőtt. A Sün, akit meg lehetett simogatni című kötet ismert meséi közül most jó néhány új köntösben jelenik meg a legkisebbek örömére.
 

Csatolások

  • A_nyul_aki_senkitol_se_feltl.zip
    3.9 MB · Olvasás: 179

Mmm1936

Állandó Tag
Állandó Tag
Halász Mariann : Babaparádé
A könyv titinéni érdeme, én csak megtaláltam Scribd-en.
Azt beszélik, babalakodalom lesz Matyóföldön húsvét vasárnapján: Guba Gáspár és Suba Böske most végre egybekelnek.
Nagy mulatság lesz, reggelig tartó tánccal, muzsikával, rezesbandával és handabandával, ahogy szokás. Amikor eljön a nap, negyven asszony gyúr csigatésztát a lakodalmi levesbe, hatvan kappanból főz kappanpaprikást, töltött káposztát meg nyolcvan káposztából, hogy a meghívottak jóllakjanak. Négy lovat fognak be a lőcsös kocsiba, mind felpántlikázzák, azon viszik majd a menyasszony ágyát – cifra jegyinget, aranyporos rozmaringot adnak a vőlegénynek…
Meghívták persze Subáék és Gubáék népes rokonságát az ország távoli tájairól: minden baba hivatalos a lakodalomba, aki csak ismeri őket, és aki nem ismerős, az is. Pontban pirkadatkor ott leszek én is. Kapom magam, felülök a hintalovamra, és a főutcán megszólítok minden érkezőt: megtudom, hogy honnan jött és kiféle, azután bemutatom őket neked is.
Ha nem láttál még igazi parádét, gyere velem!
 

Csatolások

  • Screenshot_20231118_090218.jpg
    Screenshot_20231118_090218.jpg
    348.4 KB · Olvasás: 11
  • Babaparádé.pdf
    5.7 MB · Olvasás: 72

LightAqua

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Pásztohy Pankától keresném a Pesti mesét

Illetve Bartos Erikától a Brúnó Budapesten részeit (a Buda tornyait megtaláltam)
 

Mmm1936

Állandó Tag
Állandó Tag
Mándy Iván : Robin Hood

Az ifjúság körében máig az egyik legnépszerűbb hős a gazdagokat megsarcoló, szegényeknek védelmet biztosító Robin Hood.Mándy Iván igazi írói bravúrral jeleníti meg a sherwoodi erdő lakóit. Klasszikus kalandregény valódi hősökkel, szerelemmel, humorral fűszerezve....
 

Csatolások

  • Screenshot_20231120_074059.jpg
    Screenshot_20231120_074059.jpg
    333.1 KB · Olvasás: 30
  • robin-hood.pdf
    928.6 KB · Olvasás: 102

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Dominic Sandbrook - Nagy Sándor

1700628199003.png

A Kalandozások a történelemben sorozat kötetei múltunk egy-egy korszakának eseményeit mutatják be, valós szereplők lélegzetelállító és olykor hátborzongató kalandjain keresztül. Alig hinnéd, hogy a történelem ilyen kalandos és izgalmas is lehet!
III. Alexandrosz, vagy ahogy mi ismerjük, Nagy Sándor makedón király alakja és tettei kétezer éve élénken foglalkoztatják az emberek képzeletét. Ez a rendkívül jó képességű fiatalember 30 éves korára meghódította az akkor ismert világ nagy részét, és a valaha volt egyik legnagyobb birodalom uralkodója lett.
Nem volt még olyan hőse a történelemnek, aki annyi mű szereplője lett volna, mint ő. Ez a könyv azonban különbözik a többitől. Dominic Sandbrook nemcsak a csatákról és a hódításokról ír, hanem a bátorságról, a kitartásról, a szenvedélyről, a hűségről, az igaz barátságról – és persze arról is, milyen következményekkel járhat, ha egy ember teljes hatalmat szerez más földi halandók felett.
A Kalandozások a történelemben sorozat a 21. századi gyerekek számára eleveníti meg a múltat. A történetek minden részletükben legalább olyan rettenetesen izgalmasak, mint Harry Potter kalandjai. A különbség csak annyi, hogy ezek az események valóban megtörténtek…
Dominic Sandbrook történész és számos történelmi könyv szerzője ezúttal új, nagysikerű gyerekkönyvsorozatot indított.
2022
 

Csatolások

  • Dominic Sandbrook - Nagy Sándor.pdf
    2 MB · Olvasás: 127

BigJoe61

Állandó Tag
Állandó Tag
Balázs Ágnes - Lufi és Szamóca
azw3

„Amikor az anyukám elkiáltja magát az udvaron, hogy Lufikááám, akkor csak azért sem szoktam előkerülni. Már ezerszer elmondtam neki, hogy ne hívjon Lufinak, mert réges-régóta nem illik rám ez a név. Olyan vékony vagyok, hogy kiesek minden nadrágomból.” Sokan nem szeretik a becenevüket. Így vannak ezzel Balázs Ágnes legújabb regényének hősei is: Lufi és Szamóca. Hogyan lesz a gúnynévből becenév? Idomítható-e Kamilla, az aranyhörcsög? Mi a legesleggyönyörűbb ajándék, amit a szüleitől kaphat az ember karácsonyra? Az üdítően vidám történetből mindez kiderül.

1700878691155.png
 

Csatolások

  • Balázs Ágnes - Lufi és Szamóca.zip
    1.5 MB · Olvasás: 119

Zasztava

Állandó Tag
Állandó Tag
Ana María Matute

Mezítlábország

1VIEeia.png
(2021)
Gabriela olyan kislány volt, aki gyakran elhagyta a cipőjét. De nem ám mind a kettőt, csak az egyiket! Otthon és az iskolában mindenki furcsa szemmel nézett rá, ezért úgy gondolta, őt senki sem szereti. Magányos volt, és szomorú. Aztán egy nap kedves kísérőjével, Homolumbúval, a féllábú babával belépett Mezítlábországba, ahol összeismerkedett a törpeceruzákkal, a csorba csészékkel meg a számemberkékkel, és végre barátokra lelt…
 

Csatolások

  • Ana Maria Matute - Mezitlaborszag.epub
    1.1 MB · Olvasás: 64
  • Ana Maria Matute - Mezitlaborszag.pdf
    1.4 MB · Olvasás: 70

Mmm1936

Állandó Tag
Állandó Tag
Alex T. Smith : A kisegér, aki elhozta a karácsonyt
*Rya* szíves közreműködésével itt a javított könyv - ő végezte a munkát, én csak közreadom. Még egyszer mindenkitől elnézést, aki a hibásat töltötte le.
 

Csatolások

  • kiseger.pdf
    10.2 MB · Olvasás: 249
  • Screenshot_20231128_140124.jpg
    Screenshot_20231128_140124.jpg
    454.8 KB · Olvasás: 45
Oldal tetejére