Hazugsággyógyászat

Az elmúlt hetekben roppant kíváncsi lettem hogy mi a helyzet a magyar "csodagyógyítói" tevékenységekkel. Azt kell mondjam, picit meglepődtem: olyan mennyiségű humbug-gyógyító terjeszti magát az országban, hogy bár nagyon óvatosan is, de nyugodtan hasonlíthatjuk hálózatukat az olasz maffiához.

Théta, csillagenergia, SVT, szellemgyógyászat, szellemsebészet, mindenféle energiák hada, orgonit, kiropraktika, nehéz felsorolni, mi is az, amivel ezek... NEM gyógyítanak. Viszont a gyógyulás ígéretét elég busás áron adják, és mikor az embernek már "mindegy", a cél szentesíti az eszközt. Gyertek hát velem, és merüljünk a csodák pénz -és hazugságszagú áltudományos világába!


De mégis, mi ez a sok ökörség? Nos, pontosan az, aminek leírtam. A bevezetőben leírt dolgok csak egy egész apró töredéke a listának, melyet írni lehetne ezen dolgokról. Így kiemelek kettőt a listából, melyek egymástól talán a lehető legmesszebb helyezkednek el a palettán.

"Theta Healing", avagy a théta-gyógyítás

Ezen "módszer megalkotója" Vianna Stibal, egy nő, aki állítása szerint 1995-ben saját magát gyógyította ki a rákból. Érdekfeszítő, és nevetséges, de nézzük is meg mit takar ez: állításuk szerint a módszerrel azonnal megoldódnak a problémák, hiszen megváltoztatjuk a világ, és vele önmagunk puszta felépítését. A használója, képes valakinél théta-hullámok generálására az agyban, amitől valahogy a páciens kapcsolatot teremt a Teremtővel, és képessé válik megváltoztatni a világot. Nem, kvantumszinten nem az éhezést szünteti meg, vagy a háborúkat, és nem is saját agybaját gyógyítja, hanem mondjuk az aranyerét, vagy hogy elhanyagolt, ezért nem áll egy férfi sem szóba vele. Ó igen. E hatalommal DNS szinten befolyásolnak, csak úgy pakolgatva a kromoszómákat, mint Pistike karácsonykor az új LEGO darabokat.

Mindenféle tudományos katyvasszal van a módszer "hitelessége" megalapozva, amiből az átlag felhasználó, igénybe vevő szinte semmit sem ért: halovány lila gőzük sincsen nemhogy a kvantumfizikáról, de még a fizikáról sem, pláne nem a biológiáról. A felhasználó gyakorlatilag egy pszichológiai kezelésen esik át, ahol túllendítik a saját hibáikon őket, amire egyéb iránt képtelenek lennének. De erre van a pszichológus. Ezért nem kell pénzhegyeket kifizetni. Az ember nem képes csak úgy önmagában atomokat, molekulákat rendezgetni, kénye kedve szerint, a gondolatával. Ahogy a DNS-t sem képes miszlikre szedni. Ha a DNS szerkezete megváltozik, azt mutációnak nevezik - és ez roppant szörnyű dolgokhoz vezethetne. Gondoljunk csak a radioaktív sugárzásra.

picsa1.jpg

Stibal még olyan elvetemült állítással is élt egy Londoni konferencia során, hogy a módszerrel visszanöveszthető egy amputált láb (merthogy ő már visszanövesztette egy nő méhét)! De most komolyan, mennyire kell ostobának lenni hogy ezt elhiggye valaki?! Ennek ellenére az "iparág" virágzik - kétségbeesett rákbetegeket, AIDS-es betegeket, és egyéb, nehezen, vagy egyáltalán nem gyógyítható betegeket fosztanak pénzüktől, és reményeiktől, ezek a kuruzslók.

Főképpen a HIV+ személyek esetében mutatta ki ez a butaság a foga fehérjét: több HIV+ beteg vetette alá magát a théta-marhaságnak, gyógyulást remélve, miközben nem történt semmi, ők pedig AIDS-es állapotba kerültek - ami nem, vagy később fordult volna elő, ha a nem létező gyógyulás keresése helyett, a már elérhető antiretrovirális kezeléseknek vetették volna alá magukat. De erre később visszatérünk.

KisKirály

théta-gyógyítás.jpg
 
A búza és ocsú esete fordul elő a cikkben, meg a gyerek és a fürdővíz.

1. Kétségtelen, hogy virágzik a csaló gyógyító ipar. Hiú reményeket ébresztenek betegekben, kifosztják őket és csak annyit teszek, hogy még siettetik is a halálukat.

2. Ezer évvel ezelőtt, amikor nem létezett a mai modern orvoslás és a gyárban készült gyógyszerek sem, voltak gyógyító emberek, akik segítettek a betegeken. Füvekkel, kezelésekkel, lelki ráhatással és ki tudja, még hányféle eszköz volt a kezükben. Ezek a gyógyító anyagok, kezelések a történelmi üldöztetések dacára tovább élnek és vannak gyógyítók, akik ma is sikerrel alkalmazzák őket.
Valahogyan szét kellene választani az igazi gyógyítókat és a csalókat, ha nem akarnánk a fürdővízzel a gyereket is kiönteni.
 
N
Csak az a baj, hogy akik nem varázsolnak, hanem természettudományos alapon, de alternatív módszerekkel gyógyítanak (alternatív masszázs, mozgás terápia, fitoterápia, akupunktúra stb) egy kalap alá vannak véve ezekkel a sarlatánokkal. Hiába van nekem mint természetgyógyásznak egészségügyi főiskolai végzettségem, volt már olyan betegem, aki mikor megtudta, hogy nem vagyok hajlandó kézrátéttel gyógyítani, viszont a krónikus vastagbélgyulladására étrendi gyökeres változtatásokat javaslok, amiket a hátralevő életébe be kell építeni, faképnél hagyott. Ő elvárta volna a varázslást, és ha hókuszpókuszoztam volna, szorgalmasan járt volna hozzám. Pedig a javasolt módszerrel már nem egy ilyen problémával küszködő embertársamon sikerült segítenem. Volt aki megkérdezte, Tarot kártyából meg tudom-e mondani, sikeres lesz-e a lánya házassága. Ennek miután megmondtam, hogy nem foglalkozom ezotériával, szinte sértetten ment ki a rendelőmből. Mintegy másfél évtizede foglalkozom természetgyógyászattal, és mondhatom, a gyógyítás mellett azt a célt tűztem ki magam elé, hogy a hozzám fordulóknak a beszélgetések során elmagyarázzam, hol a határ a természetgyógyászat, és a kuruzslás közt. Tudok olyan "gyógyítóról", aki nek a legalapvetőbb anatómiai ismeretei sincsenek meg, de azt mondja, hogy az ő kezét felsőbb hatalom irányítja, így végül nem is ő gyógyít, hanem a Felsőbb hatalom, ő csupán az eszköz. Ezek a legveszélyesebbek.
 
volt már olyan betegem, aki mikor megtudta, hogy nem vagyok hajlandó kézrátéttel gyógyítani, viszont a krónikus vastagbélgyulladására étrendi gyökeres változtatásokat javaslok, amiket a hátralevő életébe be kell építeni, faképnél hagyott.

Erre van igény. Az RTLKlub-on minden délelőtt megy az Asztroshow című műsor. Ha ép ésszel nézed vagy szörnyülködsz vagy kínodban nevetsz. Viszont vannak, akik betelefonálnak, hogy az 500 Ft-os percenkénti hívásért kapják az áldást az éteren át és jöjjön a pénzeső. És ez a műsor teljesen legális.
 
Irdatlan mennyiségű gyógyszer, kemoterápia, sugárkezelés, a test össze-vissza vagdosása (műtétek) - legtöbbször ezek sem gyógyítanak, maximum a tüneteket enyhítik, vagy elfedik. Elkezelgetik a pácienst akár élete végéig, miközben a hivatalos orvosi és gyógyszerész tudomány nevében rengeteg pénzt kaszíroznak. Tehát ők legálisan csinálják, őket nem kiáltja ki senki kuruzslónak, nekik papírjuk van róla, hogy "árthatnak" (noha ennek általában nincsenek tudatában, azt hiszik jót tesznek). A beteg sokszor ennek ellenére meggyógyul, de azt is inkább a terápiába, kezelésbe, gyógyszerbe és a jobbulásba vetett hite szabja meg. A befogadó közeg, a talaj a fontos, ha a talaj terméketlen, nem lesz gyógyulás, mindegy ki mit bűvészkedik, legálisan vagy kuruzsolva.
Ismerek olyan esetet, ahol a beteg egy pszichiátria szerből (Serdolect) 3-4 szeres mennyiséget kap a maximálisan megengedett dózisból, de mellé még vagy 4-5 féle másikat(Rivotrilt, Xanaxot, Paroxatot stb.), és 25 éve!!!! kapja a pszichiátriai szereket. Szerinted meggyógyították? Amikor nyilatkoztatták az orvost, hogy miért adagoltat ekkora dózistúllépéssel, akkor erre az a válasz, hogy "így jól kompenzált a beteg", vagyis ekkora dózis(és még mellé a többi szer) kell, hogy annyira letompítsák, hogy ne legyen mondjuk ön és közveszélyes. De mi van, ha nem szedi be a bogyóit??? Hát ez nagyszerű, milyen csodálatos is az orvostudomány...
Az egészségügyben dolgozom, de az alternatív vonalról is egyre több ismeretanyagom és tapasztalatom kezd gyűlni. Nem lehet annyira feketén-fehéren nézni a dolgokat, mindent és mindenkit be lehet állítani jónak és rossznak is, ha megfelelő érveket és fajsúlyos embereket állítanak mögé. A média ebben aztán különösen profi, seperc alatt el tud lehetetleníteni valakit.
Egy illúziókat, bálványokat, hamis isteneket(pénz, hatalom, politika) kergető fogyasztói társadalomtól vajon mit lehet várni? Persze hogy sok az ügyeskedő, minden téren, nem csak az egészség helyreállítása kapcsán. Jelentkezzen az, aki nem pénzből él, nem szeretne szebb házat, autót, jobb körülményeket a családjának. Na hányan vagytok? Amíg el nem jut valaki a tudatosság azon fokára, ahol már megszabadul kötődéseitől, és a világot nem a szociális kondicionáltságának megfelelően és az egóján keresztül szemléli, addig az előbb említett dolgok fontosak lesznek számára.
Szerintem sok jó alternatív módszer van, értő kezekben, nem visszaélve a tudással hasznosak lehetnek, akár csodákat is tehetnek, de csak ha a talaj termékeny, fogékony.
Érdemes a tudatszint emelésenek elköteleződni, mivel a "magasból" jobban átláthatóak a dolgok, könnyebben kiszűrhetők a csalók is...
 
OK, az orvosok gyógyítsanak, ha tudnak. Ha nem tudnak, akkor segítsenek lelki támogatást nyújtani a "halálra ítélt" betegeknek. Tudom, erre van a Hospice szolgálat.
Mégis vannak olyan betegek, akinek ez nem elég. Miért kell nekik megmagyarázni, hogy a modern orvostudomány csodákra is képes.
Ha még nem is tudják biztosítani az örök életet, de legalább a fájdalommentes véghez segítenék hozzá a rászorultakat.

A legnagyobb baj a modern orvoslásban, hogy egy dolgot nem akarnak, nem tudnak megmagyarázni és teljes erőből tiltakoznak ellene. Ez a dolog az energia.
Az élethez energia kell. Tanultuk az iskolában. A növények nappal oxigént termelnek, amihez az energiát a Napból nyerik, éjszaka pedig energiát adnak le, amikor széndioxidot adnak le. Ennek analógiájára tudomásul kellene venni, hogy az állatok és az emberek is energiától függenek. Sőt, a különféle vegyületek is energiafüggők. A bonyolultabb formátunok a kialakulásukhoz energiát vesznek fel, lebomlásukkor energiát adnak le.
És ezt az alaptudományt az orvosok nem hajlandók tudomásul venni. Hány, de hány öregemberrel talákoztam, akiknek nem tudom (tudtam) elmagyarázni, hogy mindenhez energia kell: a mozgáshoz, a levegővételhez (pl. a bordaközi izmok mozgatásához), az étkezéshez és a többi, ... Szerintük ez hülyeség - mondják. "A doktornő is megmondta", hogy a gyógyszerek ezt mind megadják, helyettesítik! Na persze. A saját energia növelésére nincs semmi, de semmi szükség. Micsoda marhaság a tajcsi, meg nyiku, vagy csiku, vagy mi a frász!
Ebből következik az is, hogy az a gyógyszerfajta, ami szét tudta választani a vegyületi hatást az energia tartalomtól - a homeopatikus szerek - elfogadhatatlanok. Azok a technikák, amik a testben leblokkolt energiákat felszabadítják ugyancsak ide tartoznak.

Lényeg, hogy a bírálók mindent kihasználnak, hogy a népességet minden ilyesmitől elriasszák. Itt van pl. a cikkben említett théta-healing.
"állításuk szerint a módszerrel azonnal megoldódnak a problémák, hiszen megváltoztatjuk a világ, és vele önmagunk puszta felépítését" - a mondat majdnem igaz, csak két szó maradt ki belőle - kicsire nem nézünk: "állításuk szerint a módszerrel azonnal megoldódnak a lelki problémák, hiszen megváltoztatjuk a belső világunk, és vele önmagunk puszta felépítését". Semmiség, nem? Oda se kell rá figyelni.
"Mindenféle tudományos katyvasszal van a módszer "hitelessége" megalapozva, amiből az átlag felhasználó, igénybe vevő szinte semmit sem ért: halovány lila gőzük sincsen nemhogy a kvantumfizikáról, de még a fizikáról sem, pláne nem a biológiáról." - a cikkíró bizonyára tudja, miről beszél, mert én nem. A Théta az nem kvantumfizika, nem fizika és nem sok közük van a biológiához sem - a théta egy agyhullám szint, 4-7 Hz közötti rész, ami mély relaxációs szintet jelent.

Hát igen. Ha valaki mélyebben érdekel ez a téma, nézzen bele a Tudomány - áltudmány topicba itt
 
A HIT gyógyít, ezt az orvosok is elismerik, mert még az ő betegeik is gyorsabban és nagyobb számban gyógyulnak, ha hisznek az általuk meghatározott terápiában.

Senkit sem volna szabadna lenézni és eleve tökkelütöttnek nevezni, amiért hisz abban, ami nekünk csak hókusz-pókusz. Az elme hihetetlen dolgokra képes és ezeket az orvostudomány még csak most kezdi felfedezni.

Szerintem ha ezeknek a tévés varázslásoknak nem volna közönsége, biztos nem vetítenék, ha csak 3 ember gyógyult meg attól, hogy elhitte amit a képernyőről szuggeráltak neki, akkor már megérte. Attól még nem kötelező nekünk is nézni.

Nézzetek csak körül a világpolitikában, amit a médián keresztül irányít a pénzhatalmi világelit. Ugye mennyien elhiszik még az egészen magasan iskolázott és okos emberek is azt, amit az elméjébe sugároznak és képesek foggal-körömmel ragaszkodni az ott hallott legképtelenebb állításokhoz is? Ilyen a gyógyulás is.

Amióta tudjuk, hogy az anyag kettős természetű, azóta a kvantumfizikusok már egy cseppet sem csodálkoznak azon, hogy emberek meggyógyulnak önszuggesztióval, vagy a hittel, ami lehet vallásos vagy olyan, amelyről a cikkben szó van.
 
Irdatlan mennyiségű gyógyszer, kemoterápia, sugárkezelés, a test össze-vissza vagdosása (műtétek) - legtöbbször ezek sem gyógyítanak, maximum a tüneteket enyhítik, vagy elfedik. Elkezelgetik a pácienst akár élete végéig, miközben a hivatalos orvosi és gyógyszerész tudomány nevében rengeteg pénzt kaszíroznak. Tehát ők legálisan csinálják, őket nem kiáltja ki senki kuruzslónak, nekik papírjuk van róla, hogy "árthatnak" (noha ennek általában nincsenek tudatában, azt hiszik jót tesznek). A beteg sokszor ennek ellenére meggyógyul, de azt is inkább a terápiába, kezelésbe, gyógyszerbe és a jobbulásba vetett hite szabja meg. A befogadó közeg, a talaj a fontos, ha a talaj terméketlen, nem lesz gyógyulás, mindegy ki mit bűvészkedik, legálisan vagy kuruzsolva.
Ismerek olyan esetet, ahol a beteg egy pszichiátria szerből (Serdolect) 3-4 szeres mennyiséget kap a maximálisan megengedett dózisból, de mellé még vagy 4-5 féle másikat(Rivotrilt, Xanaxot, Paroxatot stb.), és 25 éve!!!! kapja a pszichiátriai szereket. Szerinted meggyógyították? Amikor nyilatkoztatták az orvost, hogy miért adagoltat ekkora dózistúllépéssel, akkor erre az a válasz, hogy "így jól kompenzált a beteg", vagyis ekkora dózis(és még mellé a többi szer) kell, hogy annyira letompítsák, hogy ne legyen mondjuk ön és közveszélyes. De mi van, ha nem szedi be a bogyóit??? Hát ez nagyszerű, milyen csodálatos is az orvostudomány...
Az egészségügyben dolgozom, de az alternatív vonalról is egyre több ismeretanyagom és tapasztalatom kezd gyűlni. Nem lehet annyira feketén-fehéren nézni a dolgokat, mindent és mindenkit be lehet állítani jónak és rossznak is, ha megfelelő érveket és fajsúlyos embereket állítanak mögé. A média ebben aztán különösen profi, seperc alatt el tud lehetetleníteni valakit.
Egy illúziókat, bálványokat, hamis isteneket(pénz, hatalom, politika) kergető fogyasztói társadalomtól vajon mit lehet várni? Persze hogy sok az ügyeskedő, minden téren, nem csak az egészség helyreállítása kapcsán. Jelentkezzen az, aki nem pénzből él, nem szeretne szebb házat, autót, jobb körülményeket a családjának. Na hányan vagytok? Amíg el nem jut valaki a tudatosság azon fokára, ahol már megszabadul kötődéseitől, és a világot nem a szociális kondicionáltságának megfelelően és az egóján keresztül szemléli, addig az előbb említett dolgok fontosak lesznek számára.
Szerintem sok jó alternatív módszer van, értő kezekben, nem visszaélve a tudással hasznosak lehetnek, akár csodákat is tehetnek, de csak ha a talaj termékeny, fogékony.
Érdemes a tudatszint emelésenek elköteleződni, mivel a "magasból" jobban átláthatóak a dolgok, könnyebben kiszűrhetők a csalók is...

"Irdatlan mennyiségű gyógyszer, kemoterápia, sugárkezelés, a test össze-vissza vagdosása (műtétek) - legtöbbször ezek sem gyógyítanak, maximum a tüneteket enyhítik, vagy elfedik." Ez azért óriási csúsztatás....... sokkal többen gyógyulnak meg a hagyományos orvoslás eszközei által, még a tumorosak közül is (és itt most nem csak róluk van szó!), mint ha csupán hinnének a gyógyulásban, vagy "népi módszereket" használnának..... Nagyon elegem van, hogy a neten egyre-másra szapulják - még úgymond egészségügyi dolgozók(?) is - a szakmát, miközben egyszerűen nincs más valós alternatíva! (most nem a "14 nap alatt gyógyul kezeléssel, 2 hét alatt anélkül" típusú pimfli dolgokra gondolok)
 
N
"Irdatlan mennyiségű gyógyszer, kemoterápia, sugárkezelés, a test össze-vissza vagdosása (műtétek) - legtöbbször ezek sem gyógyítanak, maximum a tüneteket enyhítik, vagy elfedik." Ez azért óriási csúsztatás....... sokkal többen gyógyulnak meg a hagyományos orvoslás eszközei által, még a tumorosak közül is (és itt most nem csak róluk van szó!), mint ha csupán hinnének a gyógyulásban, vagy "népi módszereket" használnának..... Nagyon elegem van, hogy a neten egyre-másra szapulják - még úgymond egészségügyi dolgozók(?) is - a szakmát, miközben egyszerűen nincs más valós alternatíva! (most nem a "14 nap alatt gyógyul kezeléssel, 2 hét alatt anélkül" típusú pimfli dolgokra gondolok)
Teljes mértékben egyetértek. Én természetgyógyász vagyok, a feleségem orvos. Mivel 17 éves koromtól egészségügyben dolgozom, bizton mondhatom, igenis születnek csodák a műtőben is. 1973-at írjuk. 17 éves vagyok, Miskolcon a Szent péteri kapui kórház traumatológiai osztályán vagyok műtősfiú. Egy fiatal hentes srácot hoznak fel a műtőbe, aki nem vette fel a lánckesztyűt a munkához, és a hentesbárddal a középső és a gyűrűs ujja között, egészen csuklóig kettévágta a kezét. Eléggé reménytelen esetnek látszik. Nekem az a feladatom, hogy klór-aminnal fertőtlenítsem a seb környékét, miután felfektettem a műtőasztalra. Nem részletezem az én munkámat, az csak segédmunka. Rácz doktor, aki azóta már nyugdíjas, itt még kezdő sebész volt. Ő operálta a beteget. Idegeket, inakat, kis izmokat egyesített, mintegy négy órás műtét keretében. Az egészet volt szerencsém végignézni. Amikor fél év múlva visszajött kontrollra a srác, persze rehabilitációs fizioterápia, gyógytorna után, szinte száz százalékosa volt a keze. Egy éves kontrollon a heg mutatta csak hogy balesete volt, a keze tökéletesen működött. Könyvet tudnék írni ilyen csodákról. A rendelőmben megforduló páciensek közül, főleg, akik nem tudják, hogy orvos a feleségem, megpróbálják szapulni az orvosokat, és igen meglepődnek, amikor megfelelő érvekkel alátámasztva a védelmembe veszem őket. Én Béky László tanítvány vagyok. Magyarországon a természetgyógyászatban emblematikus név. Laci bácsi mindig azt tanította nekünk, hogy ne a betegséget, hanem a beteget gyógyítsuk. Meg kell tudni állapítani, hogy természetgyógyász kompetencia-e a baj amivel hozzánk fordult valaki, vagy túlmutat a mi hatáskörünkön. Utóbbi esetben tanácsokkal kell ellátni, kihez forduljon a modern orvoslás szakemberei közül. Én is így szoktam tenni, és ebben ez esetben nem fogadok el honoráriumot sem, mivel nem tettem semmit. De van, hogy a feleségem irányít hozzám beteget, mert a természetgyógyászati módszerekkel eredményesebben kezelhető az illető. Akármelyik módszerrel gyógyít valaki, a fő irányelv, amit Hippokratész hagyott ránk, és az orvosi eskünek éppúgy része, mint a természetgyógyász eskünek: Nil nocere! - Ne árts!
 
"Irdatlan mennyiségű gyógyszer, kemoterápia, sugárkezelés, a test össze-vissza vagdosása (műtétek) - legtöbbször ezek sem gyógyítanak, maximum a tüneteket enyhítik, vagy elfedik." Ez azért óriási csúsztatás....... sokkal többen gyógyulnak meg a hagyományos orvoslás eszközei által, még a tumorosak közül is (és itt most nem csak róluk van szó!), mint ha csupán hinnének a gyógyulásban, vagy "népi módszereket" használnának..... Nagyon elegem van, hogy a neten egyre-másra szapulják - még úgymond egészségügyi dolgozók(?) is - a szakmát, miközben egyszerűen nincs más valós alternatíva! (most nem a "14 nap alatt gyógyul kezeléssel, 2 hét alatt anélkül" típusú pimfli dolgokra gondolok)


Vajon miért szapulják annyian a neten a szakmát szerinted? Vajon, ha minden olyan remekül működne a hivatalos orvoslásban, akkor lenne ennyi negatív vélemény ezzel kapcsolatban?
Én részben kontrasztként írtam az orvoslás lehúzását a cikkben szereplő alternatív, energetikai, holisztikus kezelések, terápiák támadása kapcsán. Csak hogy érzékeltessem, hogy bizony szinte mindent ki lehet fordítani, meglátni benne a rosszat, és a jót is.
Megnyugodhatsz, hogy a hivatalos egészségügy területén is épp úgy előfordulhatnak gyarló emberek, akik a saját javukat picit előbbre helyezik mint a betegek érdekeit...
Például volt egyszer egy orvos, (aki mellesleg az év orvosa lett pár éve), és többszáz milliós csalási ügy miatt rendőrségi ügy folyt/folyik? ellene.
Sok esetben a hozzáállás is szörnyű: amikor mondjuk ide-oda küldözgetik a súlyos beteget a kórházak...
Természetesen vannak rendes, lelkiismeretes dolgozók is az egészségügyben. Ha nem lennének, nem is működne az egészségügy. A sebészek munkája egy baleset esetén vitathatatlan, ott rájuk van szükség. Sok orvos munkája, beavatkozása életmentő bizonyos esetekben. Arra viszont kevéssé volna szükség, hogy mindenféle dolgot kiműtsenek belőled, ami mondjuk egy elfojtott pszichés érzelem manifesztációja miatt keletkezett, meg hogy teletömjenek egy rakás szerrel, és krónikus gyógyszerfogyasztóvá(gyógyszergyári haszontermelővé) tegyenek. Csak hát ugye ott vannak azok a fránya orvosi protokollok...
Bizony van más alternatíva. De akit a saját gondolkodása, hitvilága behatárol, és akit felcímkéznek, hogy márpedig neked ilyen és ilyen betegséged van, és ezt teljesen elhiszi magáról, azon nehezebb segíteni. Amit az elmédben tartasz, az hajlamos fizikai síkon megvalósulni, főleg ha erős érzelemmel társul. Az emberek általában a könnyebb utat keresik, mindig valami külső dologtól-személytől várják, hogy meggyógyítsa őket, hisz nekik se idejük, se kedvük nincs magukon dolgozni. Így legalább van kit okolni, mindig áthárítjuk másra a felelősséget. Pedig valójában sokszor csak magunknak köszönhetünk egy csomó nyavaját. Minél kevesebb egó van valakiben, minél kevesebb benne az ellenállás, minél több a szeretet, minél magasabb a tudatszintje, annál kevésbé betegszik meg, vagy annál hamarabb gyógyul. Szóval tessék csak önmagunkon picit dolgozni, így sokminden orvos és gyógyszer nélkül is megoldható.
 
Utoljára módosítva:
N
Csappi, A protokollokat nem az orvosok találják ki, hanem íróasztalok mögül zéró élet, és szakmai tapasztalattal rendelkező bürokraták. Ha viszont egy orvos megszegi a szakmai protokollt és fennakad egy rostán, elmeszelik. Az ismerettségi körömben is van ilyen egyébként nagyon jó orvos. Nem a protokoll szerint gyógyított, a MEP valahogy megtudta, és az sem volt mentség, hogy a beteg eredményesebben gyógyult, mintha a szakmai protokoll lett volna alkalmazva. Más: Az egészségügy a jelenlegi finanszírozási rendszer szerint egyszerűen csoda, higy működik. Ha ezt bővebben kifejteném, lehet, másnap jönne értem a lefüggönyözött fekete autó. :(
 
Csappi, A protokollokat nem az orvosok találják ki, hanem íróasztalok mögül zéró élet, és szakmai tapasztalattal rendelkező bürokraták. Ha viszont egy orvos megszegi a szakmai protokollt és fennakad egy rostán, elmeszelik. Az ismerettségi körömben is van ilyen egyébként nagyon jó orvos. Nem a protokoll szerint gyógyított, a MEP valahogy megtudta, és az sem volt mentség, hogy a beteg eredményesebben gyógyult, mintha a szakmai protokoll lett volna alkalmazva. Más: Az egészségügy a jelenlegi finanszírozási rendszer szerint egyszerűen csoda, higy működik. Ha ezt bővebben kifejteném, lehet, másnap jönne értem a lefüggönyözött fekete autó. :(

Sajnos a finanszírozási rendszerről nekem is van elég infóm, meg úgy az egész rendszer működéséről, hibáiról.
Nem érdemes kitálalni, azzal tényleg maga alatt vágja az ember a fát. Egyébként meg főleg azért tartunk ott ahol tartunk, mert az emberek félelemben és kontroll alatt vannak tartva. Féltjük a családot, a pozíciónkat, munkánkat, sokan örülnek, hogy van egyáltalán munkájuk. A protokollt is pont azért említettem, mert az is bekorlátozza, beszűkíti az orvoslás lehetőségeit. Volnának jó megoldási lehetőségek, kerülhetnének megfelelő emberek a megfelelő helyre, de jelenleg nem ez a "divat". Nekem is volna pár jó ötletem, de kit érdekel?
 
"Irdatlan mennyiségű gyógyszer, kemoterápia, sugárkezelés, a test össze-vissza vagdosása (műtétek) - legtöbbször ezek sem gyógyítanak, maximum a tüneteket enyhítik, vagy elfedik." Ez azért óriási csúsztatás....... sokkal többen gyógyulnak meg a hagyományos orvoslás eszközei által, még a tumorosak közül is (és itt most nem csak róluk van szó!), mint ha csupán hinnének a gyógyulásban, vagy "népi módszereket" használnának..... Nagyon elegem van, hogy a neten egyre-másra szapulják - még úgymond egészségügyi dolgozók(?) is - a szakmát, miközben egyszerűen nincs más valós alternatíva! (most nem a "14 nap alatt gyógyul kezeléssel, 2 hét alatt anélkül" típusú pimfli dolgokra gondolok)

Sommás vélemény ez a fenti, s mint ilyen - nem áll meg. Árnyalnám a sommásságot.

A mai orvoslás szuper az akut problémák kezelésében. Kiváló a sürgösségi betegellátásban. A baleseti sebészetünk kiváló, a boszniai háborút megjárt koponyákból áll.

Az már más kérdés, hogy az op., szuperjol sikeredett, a patiens meg a sepsis miatt exitál. Mert a takaritónönek nem volt kedve dolgozni.

Ámde, a mai klasszikus orvostudomány nem tud kezdeni - rendszerénél fogva prognosztizáltan - a népbetegségszerü krónikus esetekkel. (egy pár ilyesmi mint diabetes II, myocard. infarct., Tumor metast., magas vérnyomás, cholesterinszint, ALS, Parkinson, Alzheimer, etc.).
S akit mégis ilyesmi "betegség" ér, az kénytelen másfele fordulni, s jól is teszi az alternativa keresését, mert a mai klasszikus megközelités a megoldásra nem alkalmas, csak problémateremtö okozati problémamegoldást tud kinálni.
 
Utoljára módosítva:
NAgy valoszinuseg szerint a hiten alapulo gyogyulas az valamilyen streszes kovetkezmenyekbol alakult betegsegbol lehet kijonni.
Komoly betegseg, ami fertozes gyulladas tores vagy daganat rak ,sziv baj stb ezekbol kezratetellel raolvasassal csak a penztarcank lesz konyebb,de kigyogyulni nem lehet.

Tisztelet a kivetelnek, de a legtobb jol fizetett gyogyito meg eleteben nem latott felboncolt embert , fogalma sincs hogy nez ki egy maj vagy agy,csak kepekrol ismeri de batran meri gyogyitani es remenyt kecsegtetni a betegbe egy egy vagyonert.
Verkepet meg nem latott nem hogy elemezni tudja.
A barackmagos arzen gyogyulas is csak duma mert ezzel egyutt vesztettunk el egyik muveszunket Bajor Imret.
A legnagyobb baj hogy hozzaertes nelkul /amiert az orvos 6 evig tanul /,diagnosztizalnak megmondjak a tutit es ezrekert sokszorosaert mint amit valaha orvosnak adtak volna.
A vegen falmelleki dumaval ,mikor megis meghal a beteg a csoda termeszet gyogyasz mellett, hogy nem hidegen ittad lottyot amit mondtam hanem langyosan , vagy nem etted meg mind amit leirtam es azt se szabad elfelejteni ,hogy ok is allitolagos "homeopatias szereket" irnak fel csak sokszorosaba kerul mint a gyogyszertari pirulak.
A gyogyszerek rengeteg kiserletezesek eredmenye , klinikai teszteken kell atmenni....mire forgalomba kerul.
A kuruzslok altal kotyvasztott dolgokat senki nem vizsgalja be , semmifele protokolja nincs , csak a hit.
Hinni a templomba kell es nem a sajat egeszsegeddel kiserletezni.
 
Azt hiszem, az a baj, hogy természetgyógyásznak nevezi magát az is, aki felsőszintű képzésben részesült, aminek keretében komoly ismereteket szerzett az emberről, és az is, aki elvégzett egy kéthetes pránanadi tanfolyamot.
Nem kellene összekeverni a kettőt.

Az orvosegyetemeken is van természetgyógyászat tanszék és az orvospalánták kapnak természetgyógyászat képzést. Az, aki közülük ezt az irányt választja, természetgyógyászatot művel, úgy hogy megvan a 6 éves háttere. Engem is gyógyított ilyen természetgyógyász.
Nem kellene összemosni az egy napos reiki II. tanfolyamot végzett természetgyógyásszal.
 
A témában ajánlom dr. Boldogkői Zsolt publikációit. Egy a lényeg, placebo kontrollált kettős vak vizsgálatok.
Gagul: "Ámde, a mai klasszikus orvostudomány nem tud kezdeni - rendszerénél fogva prognosztizáltan - a népbetegségszerü krónikus esetekkel. (egy pár ilyesmi mint diabetes II, myocard. infarct., Tumor metast., magas vérnyomás, cholesterinszint, ALS, Parkinson, Alzheimer, etc.)." Méghogy nem tud mit kezdeni.......... Számtalan lehetőség van. Miből gondolod, hogy a természetgyógyászat hatékonyabb? (evidence based!)
 
Találtam egy videót,amelyben gyógyítók által meggyógyult személyek beszélnek az átélt kezelésekről.
A véleményem szerint,ha egy beteg azzal a gondolatokkal megy el akár az orvoshoz,akár egy gyógyítóhoz,hogy már pedig meggyógyul ,meg is gyógyul.
Lehet,hogy nem jól gondolom,de a látottak alapján mondtam.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,162
Üzenet
4,809,839
Tagok
616,177
Legújabb tagunk
BlackVueylq
Oldal tetejére