Jart-e ember a holdon?

Athos témája a 'Traccsoljunk!' fórumban , 2003 Január 27.

 1. Bares

  Bares Állandó Tag

  Járt ember a holdon.
  Én voltam.
  Tegnap.
  És a múlt héten is 2x.
   
 2. Vogelmeister

  Vogelmeister Állandó Tag

  a Hold-on nemtudom, én csak egy kocsmát ismerek, aminek Hold-udvar a neve... na ott már járt ember!
   
 3. Kicsi Fecske

  Kicsi Fecske Állandó Tag

  Én jártam már a holdon álmomban.
   
  intruferi kedveli ezt.
 4. frankysilver

  frankysilver Állandó Tag

  nem tudom, hogy van-e még vki, aki nézi ezt a beszélgetést, pedig érdekes téma, az a helyzet, hogy nekem már nagyon régen eszembe jutott, hogy ez az egész holdraszállás kamu volt, bár nem tudtam érveket felhozni ezzel kapcsolatban, csak tényleg furcsa, hogy akkor azóta miért nem járt ott senki

  a NASA soha nem fog ilyesmit bevallani, miért is tenné
   
 5. Scorpyus

  Scorpyus Állandó Tag

 6. dujmovicv

  dujmovicv Állandó Tag

  Sztem a Holdséta átverés!
   
 7. Devdas

  Devdas Állandó Tag

  Állítólag tényleg nem jártak sem az amerikaiak, sem Gagarinék. Színjáték volt a hidegháborúban.
   
 8. Bares

  Bares Állandó Tag

  Ember a Holdon: KAMU!
  Lehet, hogy az Ember a Földön szintén AZ!
   
 9. Harv

  Harv Állandó Tag

  Szernitem tuti, hogy járt ember a holdon, ha az egész kamu lett volna, akkor már valaki biztosan kipakolt volna. Amiben sok ember vesz részt, azt nem lehet teljesen eltitkolni.
   
 10. formica

  formica Kitiltott (BANned)

  Gagarin valóban nem járt az űrben. Aki helyett beugrott az meghalt. A Kreml fala mellé temették, ahová a hősöket szokták.
   
 11. longfellow

  longfellow Állandó Tag

  Érdekesek ezek az összeesküvés-elméletek, némelyik elgondolkoztatja (jogosan) az embert, viszont az esetek döntő többségében szerintem a legegszerűbb válasz az igaz - egy látszatot, hazugságot fenntartani meg minden esetben sokkal bonyolultabb, mint magát a tényt véghezvinni.
   
 12. Ragyam

  Ragyam Állandó Tag

  Valószínűleg járt ember a Holdon, csak nem akkor, amikor elhitették velünk, hanem valamivel előbb. Azóta is járnak oda, csak nekünk többet nem számolnak be róla, mert ahhoz semmi közünk....
   
 13. sx64

  sx64 Állandó Tag

  Szerintem nem mert mikor legutóbb ott jártam nem láttam senkit ott csak hülye zászlókat és szétdobált kacatokat
   
 14. fermat014

  fermat014 Állandó Tag

  Hát...figyelemre méltó érvek, De igen csak elszomorító lenne, ha így vezetnék félre a jónépet, feleslegesen. Nem logikus. Ha ilyen trükk lett volna, abban anyyi személynek kellett bolna közreműködni, ami a titoktartást eleve lehetetlenné tette volna. Summa summárum: leszálltak.
   
 15. adamek62

  adamek62 Állandó Tag

  Már a kérdés is értelmetlen! Nem lett volna értelme a porhintésnek, a hidegháborúban mindkét fél megpróbált a másik fölé jutni, ezért indult be az űrverseny. A CIA és a KGB kölcsönösen megfigyelték nemcsak egymást, hanem minden dolgot az ellenfél térfelén, és azonnal jelentették volna a csalást, aminél jobb ok nem lett volna a másik fél lejáratására. Ehelyett milliárdokat öltek bele ezekbe az akciókba. Nem véletlen, hogy miután a Szovjetúnió már nem tudta pénzelni az önálló űrkutatást, az amerikai kormány is csökkentette az arra szánt keretet.
  Inkább az az érdekes, hogy a sok tagadó az események után mintegy 20 évvel kezdett kételkedni, ráadásul olyanok, akik a lehetetlenről, illetve a képtelenségekről akarják meggyőzni a racionálisan /józan paraszti ésszel, logikusan/ gondolkodókat. Sajnos egyre nagyobb teret kapnak az ilyenek. Ugyanezt a kérdést feszegette az a "nagy értelemmel" bíró riporternő, aki Bródy Jánost arról faggatta, milyen volt gyerekként az, hogy anyja a '70-es években a múzeumok kurátora lett. Az sem zavarta az említett högyet, hogy a zenész ekkor már jó ideje felnőtt volt! /Szegény Bródy csaknem a szájába rágta, hogy hülyeség a kérdése./ Igaz az ilyenek nem tudósokhoz fordulnak, ő is Tasnádi Péternek tette fel a kérdést, aki talán még a Holdra sem néz, nemhogy ez érdekelje! /Egy másik műsorban egy másik riporter Almár Ivánhoz fordult, azzal a kérdéssel; milyen bizonyítékok vannak arra, hogy ott járt az ember. A tudós válasza bárkit kielégíthet, aki valódi kétkedő: távcsővel megfigyelhetők az ott hagyott tárgyak./
   
 16. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Én is úgy tudom, hogy hagytak ott Armstrongék valami tükröződő nemtudommicsodát, amit egy jó távcsővel a földről is meg lehet figyelni.
  Szerintem egészen biztosan ott jártak.
  Mert ha nem jártak volna ott, akkor a hamis felvételeken jó nagy port imitáltak volna a Holdon, mivel az előzetes becslések szerint a Holdon több méteres kozmikus pornak kellett volna lennie (tekintettel arra, hogy a Hold korát több milliárd évesre becsülik, és ezalatt jócskán fel kellett gyűlnie).
  Ezért a Holdkomp lábára jó széles tappancsot, a holdjáróra meg széles kerekeket terveztek. Látható is a képeken.
  Ám a Holdra szállás felvételein jól látszik, hogy alig néhány cm por fedi a Hold felszínét. (Ezért is nincs kráter a komp lába alatt.)
  Ha a képek hamisak lennének, jó csomó port lapátoltak volna oda az elképzelésnek megfelelően.

  Az amerikai zászlót pedig nem fújja a szél, csak ki van feszítve.
  Egyébként alig tudták leszúrni, mivel semmilyen fúró eszközt nem vittek, hisz azt hitték, csak a porba kell majd belebökni. Ám a Hold felszíne kőkemény volt a néhány centis por alatt.
  A hamisítóknak eszükbe se jutott volna ilyet állítani, hisz máig sincs rá magyarázat, hol a por a Hold felszínéről. Az ugye fel sem merül, hogy hátha mégse annyi idős, mint feltételezik ;)
   
 17. Klau75

  Klau75 Állandó Tag

  Szerintem már jártak ott persze!
   
 18. nagyjoco

  nagyjoco Állandó Tag

  Egyértelmű, hogy járt. Rengeteg holdkőzet van itt, és a fotók pontosan azt bizonyítják, hogy azok a holdon készültek.
   
 19. baluboy85

  baluboy85 Állandó Tag

  Szerény véleményem szerint nem!
   
 20. tybor41

  tybor41 Állandó Tag

  én még nem voltam ott az biztos
   

Megosztás