Kézilabda

Shawn 84

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma, 18.00 órakor tartották Veszprémben a férfi kézilabda VB. selejtezőt a Veszprém Arénában.


Teltházas közönség előtt kezdődött meg a Magyarország-Szlovénia mérkőzés.
A játék során ugyan volt egy mély pont: amikor is a szlovén csapat vezetett 5 góllal, de ebből remekül fordított a magyar válogatott!
A közönség biztatásából is erőt meríthettek a fiúk, mert remek hangulatban, erős biztatással segítették az indított támadásokat, illetve a kapust (akik váltották egymást: Liszkait és Fazekast) gól helyzet alatt.

A végeredmény: 28-25 a magyar válogatott javára!!

Nagyon nagy volt a vége. Már én sem hittem igazán hogy ebből lehet 3 gólos győzelem de valami csoda folytán sikerült ezt elérni. Gratuláció a szakvezetésnek és a teljes csapatnak is. Remek volt fiúk!!
 

cicamica1988

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma, 18.00 órakor tartották Veszprémben a férfi kézilabda VB. selejtezőt a Veszprém Arénában.


Teltházas közönség előtt kezdődött meg a Magyarország-Szlovénia mérkőzés.
A játék során ugyan volt egy mély pont: amikor is a szlovén csapat vezetett 5 góllal, de ebből remekül fordított a magyar válogatott!
A közönség szurkolásából is erőt meríthettek a fiúk, mert remek hangulatban, erős biztatással segítették a magyarok által indított támadásokat, illetve a magyar válogatott kapusát (akik váltották egymást: Liszkait és Fazekast) gól helyzet alatt.

A végeredmény: 28-25 a magyar válogatott javára!!

Gratulálok a fiúknak! remekül játszottak, bár voltak meleg helyzetek a meccsen amikor már ugy tünt hogy a szlovénok kezében van a meccs!!:lol:
 

Shawn 84

Állandó Tag
Állandó Tag
Kisorsolták a 2010-2011-es Bajnokok Ligája szezon csoportjait.
A Veszprém és a Szeged is nagyon erős csoportba került. A továbbjutásért hatalmas csaták várhatóak.

A csoportok:

A-CSOPORT THW Kiel (német) Celje (szlovén) Barcelona (spanyol) Chambéry (francia) A szabadkártyás csapatok selejtezőjének győztese Kielce (lengyel)

B-CSOPORT
MKB Veszprém Montpellier (francia) Hamburg (német) Kolding (dán) IK Sävehof (svéd) Az 1. selejtezőcsoport győztese

C-CSOPORT
Csehovszkije Medvegyi (orosz) AaB Handball (dán) Pick-Szeged Valladolid (spanyol) Kadetten Schaffhausen (svájci) A 2. selejtezőcsoport győztese

D-CSOPORT
Ciudad Real (spanyol) CO Zagreb (horvát) HC Szentpétervár (orosz) Flensburg (német) Bosna Szarajevó (bosnyák) Constanta (román)
 

Shawn 84

Állandó Tag
Állandó Tag
A klub honlapjának tájékoztatása szerint a Veszprém szezonzáró vacsoráján bejelentették, hogy Ivan Lapcsevics és Milan Mirkovics a következő szezonban már nem a bajnokcsapatot erősíti.


Lapcsevics időről-időre egy évvel hosszabbította meg szerződését a klubnál, ám ezúttal távozik, és elképzelhető, hogy Macedóniában folytatja, de arra is van esély, hogy visszavonuljon. A balkezes Milan Mirkovics minden bizonnyal a szlovén Cimos Koperben folytatja pályafutását.

A kézi.hu cikke.
 

cicamica1988

Állandó Tag
Állandó Tag
Kár hogy Lapcsevics elhagyja a csapatot igazán jó párost alkottak Lusnyikovval. Sajnálom hogy elmegy a továbbikaban sok sikert a Veszprémnek mind a BL - ben, mind pedig a bajnokságban.
 

cicamica1988

Állandó Tag
Állandó Tag
Kisoroslták a nöi kézilada bajnokok ligája csoportjait a 2010/2011 es szezonban

Nehéz csoportba került a Györ, de még nehezebbe a DVSC

A csoport: Viborg (dán), Dinamo Volvográd (orosz), Duducnosť Podgorica (montenegrói), a 2selejtezőköt 3.csoportjának a gyöztese

B csoport: Hypo NÖ (osztrák), HC Leipzig (német), Itxako (spanyol), a 2selejezökör 4.csoprtjának gyöztese

C csoport: valcea (román), Larvik (norvég), Toulon(francia), a 2selejtezökör 1csoportjának a gyöztese

D csoport: Győri Audi ETO KC (magyar), Krim Ljubljana (szlovén), Podravka Koprivnica (horvát), a 2.selejtezökör 2csoportjának a gyöztese

A selejtezök sorsolása

1 selejtezöcsoport:

Gil Elanes (portugál)
LK ZUG (svájci)
T+A/VOC (holland)
IK Sävehof (svéd)

2. seletezökör

1.csoport: Randers (dán), Bayer 04 Leverkusen (német), HC Smart (ukrán), Maliye Milli Piyango SK (török),

2.csoport: Zvezda Zvenyigorod (orosz), Elda Prestigio (spanyol), A.C. Ormi-Patrasz (görög), az első selejtezőkör 2.helyezettje,

3.csoport: U Jolidon Cluj-Napoca (román), Byasen (norvég), HC Metalurg Skopje (macedón), az 1.selejtezőkör második helyezttje.

4.csoport: DVSC-Korvex (magyar), KIF Vejen (dán), SPR Lublin (lengyel), RK Zajecsar (szerb)

A csoport mérkőzések időpontjai

1.forduló: 2010. október 9-10
2.forduló: 2010. október 16-17
3.forduló: 2010. okróber 23-24
4.forduló: 2010. november 6-7
5.forduló: 2010. november 13-14
6.forduló: 2010. november 20-21
 
T

TH6777

Vendég

Tízezren nézik majd az első kézilabdameccset az USA-ban
2010. 07. 15. 11.47



kezi.jpg



Az olimpiákat leszámítva szombaton először kerül sor válogatott kézilabda-mérkőzésre az Egyesült Államokban.

A történelmi meccset a német és a lengyel férfi nemzeti csapat vívja Chicagóban, a 2007-es világbajnokság döntőjének "újrajátszására" elővételben elkelt mind a 10 ezer jegy, ráadásul a helyi televízió is élőben közvetíti.

Az USA-ban gyakorlatilag ismeretlen sportág "ősbemutatójának" létrejöttében fontos szerepet játszott, hogy az amerikai szövetségnek Horst-Dieter Esch személyében német elnöke van, és a "szeles városban" csaknem egymillió lengyel származású ember él.


Kézilabda: négy új játékos Tatabányán
2010. 07. 15. 15.33



kezi.jpg



Négy új játékossal kezdte meg felkészülését a 2010/2011-es szezonra a Tatabánya Carbonex férfi kézilabda csapata - jelentette be Bódi Dezső, társadalmi elnök a klub csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Tatabányán folytatja pályafutását az eddig a PLER-ben játszó fiatal Pordán Bálint, csakúgy, mint a Kecskemétről érkezett Marinko Kekezovic, a klubnál már korábban szerepelt Lele Ákos (Szeged), és a szlovák Michal Holdos (Érsekújvár) is.

A többszörös junior válogatott, 21 éves Pordánnal két évre szerződött a klub, s a beállós és kettes védő posztján játszik majd. Szintén kétéves megállapodást írt alá az irányító és jobb átlövőként is bevethető Lele Ákos, míg a bal szélen és irányító poszton is otthonosan mozgó Kekezovic egy évre szóló megállapodást kötött. Holdos, a 19 éves bal átlövő öt évre kötelezte el magát Tatabányára.

Bódi Dezső elmondta, a Tatabánya Carbonex augusztus 13-tól 15-ig Grundfos-Tatabánya Kupa néven komoly nemzetközi tornát szervez hat csapat részvételével. A viadalon a német Lemgo, a francia Chambéry, a cseh Karvina, a dán Silkeborg, a Szeged és a Carbonex szerepel.




Kézilabda: Győrben a BL-cím a cél
2010. 07. 14. 14.34



kezi.jpg



Megkezdte a felkészülést a 2010/2011-es szezonra az előző idényben bajnok és kupagyőztes, Bajnokok Ligája-elődöntős Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata, amely a következő idényre a BL-trófea megszerzését tűzte ki célul.

A zöld-fehérek szerdai évadnyitó sajtótájékoztatóján bemutatkozott a két új szerzemény is, az olimpiai bajnok norvég kapus, Katrine Lunde-Haraldsen és a szlovén balátlövő, Ana Gros.

"Immár négy éve bent vagyunk a BL legjobb négy csapata között, a bajnokságot és a Magyar Kupát is megnyertük - értékelt Vanyus Attila klubelnök. - Ennek ellenére az előrelépésben gondolkodunk, idén szeretnénk megnyerni a Bajnokok Ligáját. Ezért is igazoltunk két klasszis játékost, emellett a világ egyik legjobb utánpótlásával rendelkezünk, amelyre idén is támaszkodhatunk."

Konkoly Csaba vezetőedző, aki újabb két évvel hosszabbította meg lejáró szerződését, hasonló sikerekben bízik:

"A héten sorsoltak a BL-ben, szerencsére nem számunkra ismeretlen csapatokat kaptunk: a szlovén Ljubljanával és a horvát Podravkával már játszottunk az előző esztendőkben, a negyedik csapatot csak később fogjuk megismerni. Célunk természetesen első helyen továbbjutni. Az edzőmérkőzések sorát augusztus 4-én kezdjük, s a felkészülés során három nemzetközi tornán is szerepelünk. A két újonnan érkező játékossal jelentősen erősödött a keret, bízom benne, hogy sikerül gyorsan beilleszkedniük, s nagy segítségünkre lesznek céljaink elérésében."

A sajtótájékoztatón a főszponzor Audi Hungária képviselője, Johannes Roscheck kijelentette, hogy továbbra is hosszú távon támogatják a világ egyik legjobb csapatát, és személyautókat is biztosítanak a klub játékosai, illetve vezetői részére.
 

acert

Állandó Tag
Állandó Tag
mindenáron focit eröltetik, pedig sehol se vagyunk, kézilabda meg vizilabda több támogatást érdemelne
 

Tengri

Állandó Tag
Állandó Tag
szegediként érdekel az új Pick

Sok fiatal játékos, illetve olyan, aki eddig kispados volt.

Meg hát Skala! Mocsai szintű szakember. Ki tudja hozni a tehetséges játékosból azt ami benne van.

bár most tótokkal pótolták a szerbeket
 
T

TH6777

Vendég
Magyarország a világ ötödik legjobb kézilabdás nemzete
2010. 07. 22. 13.15



kezi.jpg



Magyarország az előkelő ötödik helyet foglalja el a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) legújabb világranglistáján.

A felnőtt, junior és ifjúsági férfiak és nők, valamint a strandkézilabdázók eredményei alapján összeállított rangsorban Magyarország 691 pontos, s csupán Németország (1197), Oroszország (968), Dánia (779), valamint Szerbia (745) előzi meg.
A felnőtt nők - az IHF honlapja alapján - a második, a férfiak pedig a nyolcadikok a rangsorban.
Az öreg kontinens fölényét jelzi, hogy a 9. helyen álló Koreai Köztársaságot csupán a 19. helyen követi a második, Európán kívüli kézilabdás nemzet, Egyiptom (191).

A világranglista élcsoportja:

1. Németország 1197 pont
2. Oroszország 968
3. Dánia 779
4. Szerbia 745
5. Magyarország 691
6. Svédország 614
7. Románia 614
8. Franciaország 460
9. Koreai Köztársaság 439
10. Spanyolország 437
 
T

TH6777

Vendég

Lékai Máté címeket nyerne a Pick Szegeddel
Egy hete készül a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatával Lékai Máté, a PLER-től igazolt magyar válogatott irányító. A 22 éves játékos a rövid idő ellenére már megszerette a lelkes szurkolókat és Szegedet, ahová aranyakat nyerni érkezett.


Iszonyatos meleg van a csarnokban, már egy mozdulat után folyik rólunk a víz, de nem panaszkodunk – mondta Lékai Máté, a Pick Szeged irányítója. – Ezek a hetek az alapozással telnek, amely természetesen senkinek nem a kedvence, de mivel ez kell a jó erőnléthez, zokszó nélkül végrehajtjuk Skaliczki mester utasításait – fogalmazott.

A 22 éves játékos a nyáron érkezett a PLER együttesétől, ám leigazolása nem ment éppen könnyen. A Pick mellett a Tatabánya és az MKB Veszprém is szerette volna soraiban tudni, a helyzetet bonyolította, hogy mindhárom klubnak ki kellett volna őt vásárolnia szerződéséből. Lékai végül a Szeged mellett döntött.

Sokat vívódtam az ajánlatokon, és nem tagadom, elsősorban a rendszeres játéklehetőség miatt választottam a Picket. Az első benyomások alapján úgy érzem, jól döntöttem, az Anna fürdő például egy alkalom után is remek helynek tűnik – mondta az utóbbi napokban kisebb lázzal bajlódó válogatott.

Máté nincs egyedül Szegeden, vele tartott barátnője, Gabriella is, aki – ha minden jól megy – a Szegedi Tudományegyetemen folytatja majd tanulmányait szeptembertől.

– Kétéves szerződést írtam alá, természetesen ez alatt az idő alatt is szeretnék címeket nyerni a Pickkel. Bár a minimum a két ezüstérem a bajnokságban és a kupában, ha csak ezt sikerül elérnünk, csalódott leszek a szezon végén. Már csak a szurkolók is megérdemelnék a sikert, a csütörtöki nyilvános edzésen például annyian voltak ránk kíváncsiak, mint egy-egy pestszentlőrinci bajnokira. Bíznak bennünk, értük is kell játszanunk – jelentette ki Lékai.

Nemzetközi ellenfelek

Augusztusban már több felkészülési meccset is játszik a Pick Szeged: 4-én és 5-én az újszegedi sportcsarnokban Algéria válogatottja lesz az ellenfél – mindkét nap 18 órakor. Egy héttel később, 13-a és 15-e között a csapat részt vesz a Grundfos-Tatabánya-kupán, ahol az A csoportban a német Lemgo és a francia Chambery társaságában szerepel, míg a B jelű hármast a cseh Banik Karvina, a dán Bjerringbro-Silkeborg és a Tatabánya alkotja.

 
T

TH6777

Vendég

Szlovák, lengyel és szlovén ellenfelek
tiny.gif

Kupacsapataink kiemeltek


Bécsben kisorsolták a kézilabda EHF-kupa és a KEK párosításait.

tiny.gif


ehf_sorsolas.jpg



Az FTC a KEK 2. fordulójában Szlovákiába utazik. Az EHF-kupa 2. körében a SYMA Váci NKSE a lengyel Gdynia ellen készülhet, a Mondi-Békéscsabai ENKSE pedig a szlovén Olimpijával mérkőzik.

EHF-kupa

1. forduló (játéknapok: szeptember 4-5., 11-12.)

E. Neoleas Athienou (ciprusi)-KHF Prishtina (koszovói)
Valur (izlandi)-HK IUVENTA Michalovce (szlovák)

2. forduló (játéknapok: október 16-17., 23-24.)
Buxtehuder SV (német) - HK Zaporizzsja-ZGIA (ukrán)
HAC Handball (francia) - Colégio João de Barros (portugál)
Vistal Łączpol Gdynia (lengyel) - SYMA Váci NKSE
Mondi-Békéscsabai ENKSE - RK Olimpija (szlovén)
Fémina Visé (belga) - Dunarea Braila (román)
Gorodnicsanka (fehérorosz) - Skövde (svéd)
Team Tvis (dán) - Anagenniszi (görög)
C.Le.Ba Leon (spanyol) - Kale Kicsevo (macedón)
Oldenburg (német) - 1. forduló győztese
HC Zalau (román) - HB Dudelange (luxemburgi)
Hellas (görög) - ZRK Naisa Nis (szerb)
1. forduló győztese - Kuba ny (orosz)
Ilidza (bosznia-hercegovinai) - Spono Nottwil (svájci)
Izmir (török) - BL 1. selejtezőjének 4. helyezettje
Artro Teramo (olasz) - BL 1. selejtezőjének 3. helyezettje
Frisch Auf Göppingen (német) - 1. forduló győztese

KEK
2. forduló (játéknapok: október 16-17., 23-24.)

HPK Arkatron (fehérorosz) - HK SSSNo2 Chisinau (moldáv)
Fram (izlandi) - LC Brühl Handball (svájci)
Madeira Andebol SAD (portugál) - SPE Strovolou (ciprusi)
Lugi (svéd) - HB Sint-Truiden (belga)
ASD HC Sassari (olasz) - Bney Herzeliya (izraeli)

3. forduló (játéknapok: november 13-14., 20-21.)
ŽRK Knjaz Miloš (szerb) - KHF Kastrioti (koszovói)
Üsküdar Belediyesi SK (török) - Tertnes HE (norvég)
HK Gabor Benovce (szlovák) - FTC
RK Lokomotiva (horvát) - RK Lokomotiva (horvát)
2. forduló győztese - ŽRK Biseri (montenegrói)
2. forduló győztese - CS Tomis Constanţa (román)
2. forduló győztese - HSG Blomberg-Lippe (német)
HK Rosztov Don (orosz) - 2. forduló győztese
2. forduló győztese - HK Podatkova University (ukrán)
MKS Zagłębie Lubin (lengyel) - CB Mar Alicante (spanyol)
SSV VEG Dornbirn Schoren (osztrák) - FIF Håndbold (dán)
OF Neasz Ioniasz (görög) - Metz Handball (francia)


 
T

TH6777

Vendég

A szövetség 2012-ig felkérte Mocsait
2010. 07. 28. 13.34



mocsai_lajos.jpg



Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke felkérte Mocsai Lajost, hogy 2012. augusztus 31-ig vállalja el a férfi válogatott szövetségi kapitányi tisztét.

Az MKSZ-től származó szerdai információ szerint a sportvezető és a mesteredző megbeszélésén szó esett arról, hogy Mocsai a pozíciót az MKB Veszprém vezetőedzői posztja mellett, azzal párhuzamosan látná el. A szakember emellett szeretne továbbra is együtt dolgozni Csoknyai Istvánnal, akivel idén február 24-én kezdték meg a közös munkát a válogatottnál, és megbízatásuk június 30-i lejártáig sikeresen teljesítették feladatukat: a szlovének elleni pótselejtezőn kijuttatták a válogatottat a jövő januári, svédországi világbajnokságra.

A távlati cél a londoni olimpiai kvalifikáció, Mocsai – miután 1988-ban, Szöulban a férfi, 2000-ben, Sydneyben és 2004-ben, Athénban pedig a női együttest irányította – 2012-ben negyedszer vehetne részt magyar szövetségi kapitányként az ötkarikás játékokon.

Amennyiben minden a tervek szerint halad, a szövetség augusztus 25-i elnökségi ülésén nevezhetik ki a férfi válogatott élére Mocsai Lajost.
 
T

TH6777

Vendég
Női kézilabda: Mörtel Renátát ismét meg kellett műteni

Mörtel Renáta még január 22-én, a Debrecen Békéscsaba elleni találkozóján szenvedett sérülést. Az átlövő akkor porcműtéten esett át, de mivel a rehabilitáció nem volt maradéktalanul sikeres, újra kés alá kellett feküdnie.

A játékos így az alapozásból kiesett, és most két-három hónapos lábadozás vár rá.​
 
T

TH6777

Vendég


Férfi kézilabda: ismét esélyes a Metlicic-Lazarov csere

A CO Zagreb férfi kézilabdacsapata ismét érdekelt a Metlicic-Lazarov cserében. A Jutarnji list című napilap szerint a horvát klub szeretné megszerezni a válogatott korábbi csapatkapitányát, Petar Metlicicet.

A Ciudad Real átlövőjét két évig még a spanyol bajnokhoz köti szerződése, de a BL-elődöntős spanyolok nagyon szeretnék leigazolni Kiril Lazarovot, akinek még egy évig érvényes szerződése van a horvátokkal, így kilátásba helyezték a játékoscserét.

Azonban Metlicic és Lazarov sem akart lemondani a jelenlegi szerződésében rögzítettekről, ezért legutóbb meghiúsult a megállapodás (a horvátok Lazarov átadása mellett egy bizonyos pénzösszeget is követelnek a spanyoloktól).
„Kiril Lazarov nem volt hajlandó hozzájárulni a szerződésmódosításhoz, ezért nagyon is valószínűnek tűnik ez a játékoscsere. Neki lehetőség adódik a Ciudad Real színeiben játszani, nekünk pedig a helyén sokat jelentene Metlicic rutinja" – mondta Zoran Gobac főmenedzser.
Nem titok, hogy a zágrábiak anyagi gondokkal küszködnek, Lazarovnak magas a gázsija, emellett védekezésben nem igazán használható. Ezzel szemben Metlicic bevethető védekezésben és támadásban is, emellett a Zagrebben játszik legjobb barátja, Ivano Balic, akivel „otthon" (Splitben) kézilabda-iskolát működtetnek, így azt is tudná felügyelni.​
 
T

TH6777

Vendég
Női kézilabda: Norvégia aranyérmes a junior-világbajnokságon

A dél-koreai női junior kézilabda vb-n a fináléban a norvégok legyőzték Oroszországot.

A 17. korosztályos világbajnokság szöuli döntőjében szombaton az Eb-aranyérmes Norvégia 30–21-re győzött Oroszország ellen.

A harmadik Montenegró lett, amely 24–23-ra verte meg Dél-Koreát a bronzmeccsen.

NŐI KÉZILABDA, JUNIOR-VILÁGBAJNOKSÁG, DÉL-KOREA

DÖNTŐ

Norvégia–Oroszország 30–21

A 3. HELYÉRT
Montenegró–Dél-Korea 24–23

A VÉGEREDMÉNY
1. Norvégia2. Oroszország3. Montenegró4. Dél-Korea
5. MAGYARORSZÁG
6. Hollandia7. Németország8. Svédország9. Szerbia10. Spanyolország11. Horvátország12. Brazília13. Franciaország14. Angola15. Argentína16. Japán17. Kína18. Mexikó19. Tunézia20. Thaiföld21. Grönland22. Ausztrália23. Kongó24. Hongkong


 
Oldal tetejére