Könyvek

erwin27 témája a 'Irodalom' fórumban , 2006 December 25.

 1. stevenone

  stevenone Állandó Tag

  Segítséget szeretnék kérni. Nem tudok rájönni mi a címe, ki írta a könyvet, amelynek rövid története a következő:
  25 évvel a II.VH után osztálytalálkozóra jön össze a valamikori gimnáziumi osztály. Mindenki röviden beszámol az azóta történtekről, a hőfős (akinek nem jut eszembe a neve) felolvassa rövid mondanivalóját. Lényege: tanárai közül ki milyen mértékben kollaborált a nácikkal. Mindenki feldúltan távozik a vacsora helyszínéről, kivéve hősünket és egy volt osztálytársnőjét. Elfogyasztják a megrendel vacsorát, közben szembesítik magukat, egymást a múlttal, jelennel.
  Töröm a fejem, de nem tudok rájönni, létezik-e ez a könyv egyáltalán, vagy csak álmodtam?! Az utóbbi esetben meg kellene írnom a sztorit...
   
 2. niki525

  niki525 Állandó Tag

  Nekem most az egyik nagy kedvencem Twilight Saga sorozat. Egyszerűen nem tudom letenni a könyveket. Két nap alatt kiolvastam már az első kettő és a harmadiknak is már felénél vagyok. Szerintem nem sokan nem ismerik ezt legalábbis a filmet, de a könyv ezerszer jobb szerintem, a filmet is imádom, de rengeteg minden nem úgy van ahogy a könyvben és szerintem olvasni sokkal de sokkal izgalmasabb. Egyszerűen imádom
   
  Rob73 kedveli ezt.
 3. spini

  spini Állandó Tag

  szia
  Hát én egyet értek veled. Könyvben sokkal jobb.Nekem a film csalódás volt. egy csomó jópofa párbeszéd nem is került bele. Könyvben 100x jobb. :))
   
 4. Rob73

  Rob73 Állandó Tag

  Valószínűleg ha majd nem fog minden csapból Twilight csöpögni, elolvasom :). Sajnos mindennel úgy vagyok, hogy nem szeretem az agyonsztárolt dolgokat, A Da Vinci-kódot is akkor olvastam el, amikor már csökkent iránta a lelkesedés. Meg aztán valahogy nem tudom összeegyeztetni a vámpírokat a románcokkal: Drakula az egy gonosz vérszívó, és nem romantikus hősszerelmes, más vámpír pedig nem létezik :).
   
 5. bozak

  bozak Állandó Tag

  olvasni jó
   
 6. zzsuzsa

  zzsuzsa Állandó Silver Tag

  Sziasztok!Most olvastam S Kinsellától a Tudsz titkot tartani című könyvet.Nekem tetszett.Könnyed,szórakoztató,elég pergő,humoros.Ebben a hajszolt,bolond világban jólesett a lazasága.
   
 7. zzsuzsa

  zzsuzsa Állandó Silver Tag

  Nagyon szeretem én is,ezért sajnálom,hogy évente legfeljebb 1 könyvet ad csak ki.
   
  bodovalineni kedveli ezt.
 8. bedyy

  bedyy Állandó Tag

  Sziasztok

  én segítséget kérnék magyar történelmi regényeket keresek.
  Ha valaki tudna adni tippet azért naon hálás lennék mert ilyen típusú könyvet szeretnék apukámnak karira.
  köszke
   
 9. stevenone

  stevenone Állandó Tag

  Zöldséges-e vagy?! Ui.ott lehet ilyen "szavakat" olvasni: ubi, pari, gyümi, stb. Miért nem Karácsonyt írsz, az ég áldjon meg "kari" helyett?! Legalább egy irodalmi blogon!
   
  Panka60, jeronimo és Lassuka kedveli ezt.
 10. MartinIsti

  MartinIsti Állandó Tag

  Én fiúként elolvastam kíváncsiságból, de adódott is a lehetőség, mert a lányom nemrég olvasta, úgyhogy kéznél volt. Kellemes meglepetés volt, hogy nem akció-központú, nem kellemetlenül sötét hangulatú, hanem egész érdekes. Persze nem mondom hogy számomra bekerült a kedvencek közé, egyszerűen nem én vagyok a célcsoport, de mindenképp érdemes volt elolvasni, élveztem.
  A filme(ke)t inkább kihagytam.
   
 11. stevenone

  stevenone Állandó Tag

  Pamuk zseniálisan jeleníti meg a török kultúra sokszínűségét. A vallásos és a modern világ közötti feszültséget.
   
 12. stevenone

  stevenone Állandó Tag

  John Steinbesk Orosz napló c.könyvét ajánlom Robert Capa 70 fotójával. Az 1947-es útinapló vállaltan politika mentesen az orosz hétköznapokat, az emberek életét próbálja bemutatni egy 40 napos utazás benyomásain keresztül. Érdekes volt számomra, hogy a második világháborúban szövetséges két állam gondolkodásmódja mennyire különbözött a győzelem után két évvel.
  Az utószóban meg is fogalmazódott, milyen szélsőséges volt a könyv amerikai kritikai fogadtatása. Alapvetően hiányolták belőle a szovjet ellenes egyértelmű állásfoglalást, a látottak alapján az orosz folyamatok elítélését. Számomra pontosan ennek mellőzése, a "kisember" életének, küzdelmének empatikus bemutatása volt a könyv élménye.
   
  ninette55 kedveli ezt.
 13. dondibondi

  dondibondi Állandó Tag

  Daniel Glattauer: Gut gegen Nordwind, magyarul Jószerencse észeki szélben. Könnyű olvasmány, szórakoztató irodalom. Szerelem e-mailben. Ausztriában olyan sikeres, hogy már színházban is előadják.
   
  ninette55 kedveli ezt.
 14. dondibondi

  dondibondi Állandó Tag

  Szerb Antal összes könyve. Nem tudom, hogy miért nem olvastatják középiskolában kötelező jelleggel. Szerb Antal könnyed, szórakoztató, van humora, és éppen a könnyedsége miatt brilliáns.
   
 15. vipex

  vipex Állandó Tag

  Sziasztok!
  Imadok olvasni, szinte "mindenevo" vagyok :) Sosem olvastam meg Maraitol, de a fentieket olvasva igencsak kedvet kaptam hozza. Mit javasoltok, mivel kezdjem?
   
  napsugár7127 kedveli ezt.
 16. Balatas

  Balatas Állandó Tag

  Én csak csatlakozni tudnék , az akció-tól a fantasy-n át a szinte burleszk-ig több műfajban is alkotott remekeket.Nehéz időszakban csak előkapom a Szennyből az angyal-t, hamarosan hangosan röhögök:D
   
  koka1220 és zzsuzsa kedveli ezt.
 17. sara1981

  sara1981 Állandó Tag

  Szóval amit ajánlok az egy kicsit úgy tűnhet, hogy inkább a fiatalabb korosztálynak valók, de én a mai napig bármikor szívesen olvasom, és mindig találok benne valami újat. A könyv címe: Tokaji Zsolt- Hova mennek a kacsák?
  Szerintem érdemes elolvasni.
   
  FGSlin kedveli ezt.
 18. Sziasztok

  Én utoljára Zsoldos Péter regényeit olvastam Távoli tűz, Viking visszatér, Az utolsó kísértés

  rendkívül izgalma regények az egész emberiség fejlődése nyomonkővethető a regényekben.

  Mindenkinek csak ajánlani tudom
   
 19. csiporog

  csiporog Állandó Tag

  mennyire olvastok Grecsó Krisztiánt?
   
  bohmjo kedveli ezt.
 20. porcelan

  porcelan Állandó Tag

  "A Gyertyak csonkig ernek"-kel, az fantasztikus.
   

Megosztás