Keresztenyzene ,vers, hit, Biblia

stefike0

Állandó Tag
Állandó Tag
Zsoltárok

Zsoltárok könyve 5. rész

1. Az éneklőmesternek a nehilótra, Dávid zsoltára.
2. Uram, figyelmezz szavaimra; értsd meg az én sóhajtásomat!
3. Ügyelj az én kiáltásom szavára, én Királyom és én Istenem; mert én hozzád imádkozom!
4. Uram, jó reggel hallgasd meg az én szómat; jó reggel készülök hozzád és vigyázok.
5. Mert nem olyan Isten vagy te, a ki hamisságban gyönyörködnél; nem lakhatik tenálad gonosz.
6. Nem állhatnak meg szemeid előtt a kevélyek, gyűlölsz te minden bűnt cselekedőt.
7. Elveszted, a kik hazugságot szólnak; a vérszopó és álnok embert útálja az Úr.
8. Én pedig a te kegyelmed sokaságából házadba mehetek; leborulok szent templomodban a te félelmedben.
9. Uram, vezess engem a te igazságodban az én ellenségeim miatt; egyengesd előttem a te útadat!
10. Mert nincsen az ő szájokban egyenesség, belsejök csupa romlottság; nyitott sír az ő torkuk, nyelvökkel hizelkednek.
11. Kárhoztasd őket, oh Isten; essenek el saját tanácsaik által; taszítsd el őket vétkeik sokasága miatt, mert fellázadtak ellened.
12. És majd örülnek mindnyájan, a kik bíznak benned; mindörökké vígadjanak, és te megoltalmazod őket, és örvendeznek te benned, a kik szeretik a te nevedet.
13. Mert te, Uram, megáldod az igazat, körülveszed a te jóvoltoddal, mint egy paizszsal.
 

stefike0

Állandó Tag
Állandó Tag
Napi áhitat

Krisztus keresztjéhez igazodás
"11Nézzétek, mekkora betűkkel írok nektek a saját kezemmel! 12Akik testi értelemben akarnak tetszést aratni, azok kényszerítenek arra titeket, hogy körülmetélkedjetek, csak azért, hogy a Krisztus keresztjéért ne üldözzék őket. 13Mert akik körülmetélkednek, maguk sem tartják meg a törvényt, hanem azért akarják a ti körülmetéléseteket, hogy a ti testetekkel dicsekedhessenek. 14Én azonban nem kívánok mással dicsekedni, mint a mi Urunk Jézus Krisztus keresztjével, aki által keresztre feszíttetett számomra a világ, és én is a világ számára. 15Mert a Krisztus Jézusban sem a körülmetélkedés nem számít, sem a körülmetéletlenség; hanem csak az új teremtés. 16Békesség és irgalmasság mindazoknak, akik e szabály szerint élnek, és az Isten Izráelének! 17Ezentúl senki se okozzon nekem fájdalmat, mert én a Jézus bélyegeit hordozom a testemen! 18A mi Urunk Jézus Krisztus kegyelme legyen a ti lelketekkel, testvéreim. Ámen. " (Galaták 6,11-18)

Istenhez való tartozásunk lényege nem külsőséges ceremóniákban rejlik, hanem lelkünk mélyén az Istennel való közösségünkben.
Ki lehet alakítani látványos külsőségeket, csupán azért, hogy megfeleljünk valamiféle elvárásoknak, kiszolgáljuk némelyek tetszését. Ahogyan a judaisták helytelenül kihangsúlyozták a körülmetélkedés jelentőségét, hasonlóan kezelhetjük baptista gyülekezetekben a bemerítést. Ezt a Krisztustól kapott nagyszerű bizonyságtételt le lehet silányítani a "statisztikákat feljavító" gyakorlattá, amely újjászületés nélkül nem ér semmit. Ugyanis nem a külső tett a hangsúlyos, hanem a belső emberben végbement változás...
Érdemes elgondolkoznunk azon, hogy kegyességi gyakorlatunk minek akar megfelelni. Istentiszteleteinket telerakhatjuk olyan elemekkel, amelyek tetszenek az embereknek, csak éppen Istenhez nem vezetnek közelebb, mert csak a külsőségek fontosságát erősítik meg bennünk. A galatákat tanító judaistáknak a körülmetélkedés kihangsúlyozása azért volt fontos, hogy "a Krisztus keresztjéért ne üldözzék őket". Krisztus vállalta értünk a keresztet, mi tudjuk-e kedves, másoknak is elfogadható külsőségek helyett, ha kell, vállalni a keresztért való gyalázatot? /HZ/
 

stefike0

Állandó Tag
Állandó Tag
Zsoltárok 6, Napi áhitat

Zsoltárok könyve 6. rész

1. Az éneklőmesternek a neginóthra, a seminith szerint; Dávid zsoltára.
2. Uram, ne feddj meg engem haragodban, és ne ostorozz engem búsulásodban.
3. Könyörülj rajtam Uram, mert ellankadtam: gyógyíts meg engem Uram, mert megháborodtak csontjaim!
4. Lelkem is igen megháborodott, és te, oh Uram, míglen?
5. Térj vissza Uram, mentsd ki lelkemet, segíts meg engem kegyelmedért;
6. Mert nincs emlékezés rólad a halálban, a seolban kicsoda dicsőít téged?
7. Elfáradtam sóhajtozásomban, egész éjjel áztattam ágyamat, könyhullatással öntöztem nyoszolyámat.
8. Szemem a bánattól elbágyadt, megvénhedett minden szorongatóm miatt.
9. Távozzatok tőlem mind, ti bűnt cselekedők, mert meghallgatja az Úr az én siralmam szavát.
10. Meghallgatja az Úr az én könyörgésemet, elfogadja az Úr az én imádságomat.
11. Megszégyenül majd és igen megháborodik minden ellenségem; meghátrálnak és megszégyenülnek hirtelen.

<a href="http://s301.photobucket.com/albums/nn74/hebealmeida/?action=view&current=Biblia.jpg" target="_blank"><img src="http://i301.photobucket.com/albums/nn74/hebealmeida/Biblia.jpg" border="0" alt="Biblia"></a>



Égőáldozatok
" 1Szólította Mózest az ÚR, és így beszélt hozzá a kijelentés sátrából: 2Beszélj Izráel fiaival, és mondd meg nekik: Ha egy ember közületek áldozatot akar bemutatni az ÚRnak, valamilyen állatot, marhát, vagy juhfélét, így mutassátok be az áldozatot: 3Ha valaki marhát akar áldozni égőáldozatul, csak hibátlan hímet mutasson be. Vigye azt a kijelentés sátrának a bejáratához, hogy kedvesen fogadja tőle az ÚR. 4Tegye kezét az égőáldozat fejére, hogy az kedves legyen és engesztelést szerezzen. 5Majd vágja le a marhát az ÚR színe előtt. Áron fiai, a papok pedig mutassák be áldozatul a vért úgy, hogy hintsék a vért körös-körül az oltárra, amely a kijelentés sátrának a bejáratánál van. 6Azután nyúzza meg az égőáldozatot, és darabolja szét darabjaira. 7Áron pap fiai pedig gyújtsanak tüzet az oltáron, és rakjanak fát a tűzre. 8Azután Áron fiai, a papok, rakják oda sorjában a darabokat, a fejet és a hájat a fára, amely az oltár tüzén van. 9A belét és lábszárait azonban mossák meg vízben, és úgy füstölögtesse el a pap az egészet az oltáron. Égőáldozat ez, kedves illatú tűzáldozat az ÚRnak. 10Ha valaki juhfélét, bárányt vagy kecskét akar adni égőáldozatul, csak hibátlan hímet mutasson be. 11Vágja le az oltár északi oldalánál az ÚR színe előtt, Áron fiai, a papok pedig hintsék a vért körös-körül az oltárra. 12Azután darabolja szét darabjaira, és a fejével meg a hájával együtt rakja azokat a pap sorjában a fára, amely az oltár tüzén van. 13A belet és a lábszárakat azonban mossák meg vízben, a pap pedig mutassa be áldozatul az egészet, és füstölögtesse el az oltáron. Égőáldozat ez, kedves illatú tűzáldozat az ÚRnak. 14Ha pedig valaki madarat akar égőáldozatul bemutatni az ÚRnak, akkor gerlicét vagy galambfiókát mutasson be áldozatul. 15Vigye oda a pap az oltárhoz, és miután a nyakát kitekerte, füstölögtesse el az oltáron, a vérét pedig nyomja ki az oltár peremére. 16A begyét tartalmával együtt távolítsa el, és dobja az oltár keleti oldalára, a hamu gyűjtőhelyére. 17Hasítsa be a szárnyait, de ne szakítsa le, és füstölögtesse el azt a pap az oltáron, a tűzre rakott fán. Égőáldozat ez, kedves illatú tűzáldozat az ÚRnak. " (3Mózes 1)

Az "áldozat" szó átitatja hétköznapjainkat, a közbeszéd része. Minden okunk megvan arra, hogy hétköznapi tevékenységeinkhez, kiváltképpen pedig kapcsolatainkhoz hozzárendeljük ezt a szót. Áldozatot hozunk a munkánk érdekében, a kedvtelésünkért, a családunkért és egészséges körülmények között a gyülekezetünkért is. Nem égetünk el oltáron állatokat, de áldozatvállalásaink továbbra is nehézséget okozhatnak és buktatót jelenthetnek, mivel az áldozatokat is el tudjuk rontani, ki tudjuk üresíteni. Ezen a héten próbáljuk megérteni, hogy mi Isten akarata az emberek áldozatával kapcsolatban!
Mindenekelőtt gondoljuk meg, hogy a bűnért áldozattal tartozik az ember, meg kell fizetnie, vagy inkább lakolnia a gonoszságáért! Ezt az áldozatot azonban maga Krisztus tölthette be, adhatta meg egyedül. Bűnért áldozatot nekünk nem kell hozni, hanem azt az érvényes golgotai áldozatot kell elfogadnunk, amit Krisztus mutatott be saját szenvedésében és halálában. Nem képzelhető el hívő élet töredelmes szív, a kegyelem igénylése nélkül. Nem élhető egészséges tanítványi életforma, ha az ember nincs azzal tisztában, hogy valamennyiünket meg kellett váltani, mert anynyira gonoszak vagyunk. Amik valójában vagyunk, az követelte Krisztus szenvedését. Senkinél nem vagyunk jobbak, és senki nem rosszabb nálunk. Sok múlik azon, hogy elevenen él-e ennek tudata a lelkünkben, és alázatban tart-e, vagy sem.
Az áldozat olyan, mint egy ajándék. Nem csak átadni kell, hanem elfogadni is. Az el nem fogadott ajándék egyszerű veszteség, éppen úgy, mint ahogy az értelmetlen és haszontalan áldozat. Nincs lehetősége az embernek arra, hogy az áldozattal kapcsolatban meghatározó véleménye legyen. Áldozatot csak Isten minősíthet, csak ő írhatja elő, mi illik, mi értelmes és mi nem. A mi felelősségünk abban áll, hogy Isten iránti engedelmességgel keressük Isten tetszését. Nem feltétlenül kedves Istennek, ha áldozatot hozunk. Csak azért, mert szakítunk az időnkből, erőnkből, tehetségünkből, még nem lehetünk biztosak abban, hogy valami Istennek kedves áldozatnak minősíthető. Az áldozat nem annyira a legnagyobb tehetségünket, mint inkább egész lényünket igényli. A szeretet himnusza (1Kor 13) megtöri az ember önhittségét, leleplezi álságos önigazságát. A mózesi rendelkezés pedig mutatja, hogy a kezdetek kezdetétől Isten a tökéletes engedelmességet várta, kérte, rendelte hozzá minden emberi áldozathoz. Modern áldozatainkkal kapcsolatban is így legyen!
Áldozatot mindenki hozhat. Bármilyen cél is lebegjen előttünk, Isten kedvesen fogadja a keveset is, a sokat is, ha az egész szív mögötte van. /KB/
 

jerne

Új tag
önkéntes tábor


Sziasztok!
Önkéntes tábort szervezek az alábbi paraméterekkel, ha valaki szívesen jönne az keressen meg!!!!!!!!!!!
számom: 20/3268426
Üdv mindenkinek
Kovács Erika

Devecserben Mód Miklós atya vezetésével Biblikus zarándokút épül, mely Jézus életét mutatja be, és az építő brigád munkájának könnyítése érdekében önkéntes segítőket vár.
A tábor ideje: 2008. június 30. - július 6.
Amiben tudsz segíteni: terepmunkák, fűnyírás, az információs és evangéliumi üzenetekkel ellátott táblák összeállítása, festése, kihelyezése, Betlehemi-barlang kialakításaâ026és ami még adódik. (A munkálatok folyamatosak, ezért nehéz pontosan megmondani, hogy július elején pontosan milyen tennivalók lesznek.)
Szükséges képességek: segítő szándék, kreativitás, jókedv,
Szállás: a munka fejében biztosított ifjúsági szállás komfort-fokozatban, illetve van lehetőség sátorozásra is. Viszont jó lenne, ha hálózsákot tudnál hozni!
Étkezés: az atya biztosítja számunkra, annyi tennivaló van, hogy a reggelihez, vacsorához csak az alapanyagot veszi meg, szervírozni saját magunknak kell.
Utazás: önköltségesen, de lehetőleg csoportosan kellene utaznunk, hogy együtt érkezhessünk
Kulturális - szórakozási lehetőségek: semmi kötött, megegyezés alapján alakul
Somló-hegy és környéke: katolikus emlékhelyek, történelmi nevezetességek (pl. Eszterházy kastély, templom) megtekintése, somlói borok felfedezése, túra, kirándulás a környékre
Amit mindenképpen jó, ha hozol:törölköző, elemlámpa és egy hétre való topis ruha, cipő, mert dolgozni csak olyan cuccban érdemes, amit nem sajnálsz összekoszolniJ



Ha tényleg érdekel és felhívod, mondd azt, hogy az egyik Treso ifjúsági klubtag tette fel a fórumra (ez én lennék:)
 

kata53

Állandó Tag
Állandó Tag
<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD background=elemek/2g/blue/tartalomfejlechatter.jpg height=35></TD></TR><TR><TD align=middle background=elemek/2g/blue/tartalomhatter.jpg height=50><TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width="93%" border=0><TBODY><TR><TD vAlign=top>
udvosseghirdetoi11631071641163107177.jpg
Élő kövek


Jézus csodálatos, meg akar Téged és engem áldani.
Egységben, közös hittel sokat tudunk tenni, mert abban erő van!

133/l. Zsoltárok „Imé mily jó és gyönyörűséges, amikor együtt lakoznak az atyafiak egységben”

133/3…”Mert oda parancsolt áldást az Úr és életet örökre”

Az emberek eljönnek az alkalmakra, és néha unalmasnak találják, az óráikat nézik, a családon vagy a munkahelyen gondolkodnak. Ezt kell tenni, azt kell tenni, nekünk, úgy kell eljönni az Úr házába, hogy a szívünket oda kell adni az Úrnak arra az időre, és nem azon gondolkodni, hogy mi van a munkahelyen, a családban, ezen, vagy azon a területen, nekünk együtt kell mindnyájunknak működnie.

Ha van egy beteg gyereked és elhozod a Templomba, a Pásztor megáldja, és mindnyájan akarjuk, hogy meggyógyuljon, de nem csak a Pásztor hitén kell, hogy meggyógyuljon, hanem az egész gyülekezet hitén is. Mikor rád kerül a sor, te is ugyanúgy kapod meg a másiktól a támogatást. Egy akaraton vagyunk, hogy a másik meggyógyuljon. A Pásztor a hitével támogat, de ugyanúgy kell, hogy támogasson a többi nyájtag is. Ahogy összeadódik a hitünk, megsokszorozódik! A Szent Szellem templomai együtt imádkoznak a másikért. Csodálatos dolgok történtek az Apostolok Cselekedeteiben is, amikor összejöttek a hívők, és egy akaraton imádkoztak.

Apostolok Cselekedetei 12/5-7. Péter azért őrizteték a fogságban: a gyülekezet pedig szüntelen imádkozik vala az Istenhez érette. Mikor pedig Heródes őt elő akará vezettetni, azon az éjszakán aluszik vala Péter két vitéz között, megkötözve két lánccal: és őrök őrizék az ajtó előtt a tömlöcöt. És imé az Úrnak angyala eljöve, és világosság fénylék a tömlöcben: és meglökvén Péter oldalát, felkölté őt, mondván: Kelj föl hamar! És leesének a láncok kezeiről”

Péternek az angyal megjelent, a láncok leszakadtak és szabaddá vált. Együtt mi is nagy dolgokat tudunk tenni egy akarattal. Amikor eljöttök a Templomba, akkor ne aludjatok, hanem figyeljetek oda, ne az órátokat nézzétek, hanem legyetek egy akaraton,és imádkozzatok a többiekért. Szeretnénk, amikor eljöttök ide, gyógyulást kapjatok, felszabaduljatok, és áldottak legyetek! Szeressetek ide járni, ahol dicsérjük és imádjuk az Urat. Együtt kell, hogy működjünk, hogy az áldást el tudjuk venni, és készen álljunk Isten Igéjére, nyitott szívvel a hitnek a teljességével. Isten számára valamennyien különlegesek vagyunk, egyediek vagyunk, olyanok vagyunk, mint egy ujjlenyomat, mert mindnyájunknak, más és más az ujjlenyomata. Egyedi teremtményei vagyunk Istennek, nincs hozzánk hasonló. Jézus csodálatos, és mi is csodálatosak vagyunk az Ő szemében.

Efézus: 1/4. „Aszerint, amint magának kiválasztott minket Őbenne a világ teremtése előtt, hogy legyünk mi szentek és feddhetetlenek Őelőtte szeretet által”

Efézus: 1/12. „Hogy legyünk mi magasztalására az Ő dicsőségének”

Isten egy nagyszerű Isten, Ő a szeretetét szeretné kifejezni neked, és nekem és ehhez szüksége van rád, a te szerető szívedre. Az Ő jelleme csodálatos! Benne, nincs hiba, szüksége van a te hitedre, az imádatodra. Sajnos nem mindig szánunk erre időt! A legtöbbször csak kinyújtjuk a kezünket, és kérünk Istentől.
Az életünknek az a célja, hogy megismerjük az Urat, hogy dicsérjük Őt, hisz csodálatos az Ő terve, nagyon jó, amit készített a számunkra. Ezért ne engedd, hogy az ördög elkeserítsen, mert azt akarja neked bemesélni, hogy te nem vagy méltó, nem vagy jó, vagy nem vagy, szép.
És ne remélj, ne higgy, hogy valami jó történik veled, Isten terve a számodra, hogy életed legyen, bővölködj, légy egészséges és mindenben jól legyen dolgod!

3János 2. „Szeretet barátom kívánom, hogy mindenben jól legyen dolgod, és légy egészséges, mint, ahogy jó dolga van a lelkednek”

Sokan azt mondják, hogy nehéz Istent szolgálni, de az is egy szolgálat, amikor eljössz ide és hallgatod Isten Igéjét nyitott szívvel, és Istennel együtt lenni, Jézust szolgálni jó! Ha Jézust szolgáljuk, akkor élvezhetjük az Ő csodálatos áldását, Ő megvéd téged is és engem is, és elkészít, illetve megerősít nekünk dolgokat, mi Istennel maradunk, az Ő útján, és nem jó letérni róla.

János ev. 14/6. Én vagyok az út, az igazság, és az élet: senki sem mehet az Atyához, hanemha énáltalam”

Máté 7/14. „Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják azt”

Az ember magától tesz különböző dolgokat, ahogy az életben növekedünk, kigondoltunk valamit, elmentünk, megpróbáltuk: tenni, építeni, vagy akár összehozni bizonyos dolgokat. Mikor Istenhez közel kerültünk az újjászületés által, rájöttünk sokkal, jobb Istennel járni, a Szellem vezetésében, mint a saját fejünk, gondolataink által, mert a Szellem mindig a legjobb úton vezet minket. Isten áldásával minden, jóra tud fordulni az életünkben.
Amikor a saját erőnkből akarunk véghezvinni dolgokat, sokszor éveken keresztül próbálunk elérni bizonyos célokat és sokan, így öregednek meg, és felfedezik, hogy nem voltak képesek az életben valóra váltani az álmaikat. Isten áldásával pedig minden lehetséges. Sokkal jobb, ha már fiatalon az Úrba kerülünk, és Istent szolgáljuk, vagy eljárunk a gyülekezetbe és halljuk az Igét és a hitben növekedve, megyünk előre, mert Isten áldásával minden lehetséges.

Példabeszédek 10/22. „
Az Úrnak áldása, az gazdagít meg..”

Sokan a saját fejük után mennek és a saját erejükből, próbálkoznak valamit tenni az életükben. Tudnod kell, hogy Istennek terád is személy szerint szüksége van, ebben a városban, ebben a nemzetben. Meg kell, értsétek Isten Útját, és az Ő tervét, célját a ti életetekre vonatkozóan, ezért kell az Igét forgatni, ezért kell a jobb dolgokon gondolkodni, Isten akaratát megismerni, mert ha nem ismerjük Isten akaratát, akkor az ördög fogja, akarja, vezetni az életünket a gondolatainkon keresztül, hamis tünetek által. Meglopja a pénzünket, a boldogságunkat és egyebeket. Isten azt szeretné, hogy együtt dolgozzunk, hogy együtt menjünk, és ez által közelebb kerüljünk Hozzá!
Szeretne Isten veled együtt járni, szeretné, ha vele járnál, ha fognád az Ő kezét. Itt ebben a hívő közösségben is, Isten azt szeretné, hogy együtt dolgozzunk, hogy együtt imádkozzunk.
Kimenjünk széles e világra és hirdessük az Ő csodálatos Fiát, a Megváltót!

Efézusi levél 1/22. „És mindeneket vetett az Ő lábai alá, és Őt tette mindeneknek fölötte az anyaszentegyháznak fejévé”

Isten fel akarja építeni az Ő hajlékát. Mi a hajlék? Az Ő temploma, ahol Ő tartózkodik, mi vagyunk a Szent Szellem temploma, betöltekeztünk valamennyien Szent Szellemmel, és tudunk nyelveken imádkozni. Jézus a fej, mi pedig a test részeként tagokként, helyezkedünk el. Isten szeretné, hogy az életünkben építsük fel az Ő hajlékát a személyes álmaink, vágyaink, céljaink mellett. Ha Isten akaratában megyünk és az Ő templomát építjük, jó dolgok fognak velünk történni!

Sokszor megtapasztaltam az életemben, hogy amikor háttérbe szorítottam a saját dolgaimat, álmaimat, vágyaimat, és helyette akár Igét tanultam, vagy elmentem a gyülekezetbe, akkor Isten azt a másik célt mindig előbbre segítette az én életemben.

Nagyon fontos, hogy mindenek előtt Istent helyezzük előbbre az életünkbe, még akkor is ha ezért valamiről le kell mondanunk
- pl. volt, hogy a fiatalok vizsgára készültek és tanulniuk kellett volna nekik, de eljöttek a gyülekezetbe hálát adni, hogy a vizsgájuk sikerüljön, mindenki sikeresen levizsgázott!
Ha az Úrnak adjuk az időnket, és eljöttök, akár ide a gyülekezetbe és hallgatjátok Isten Igéjét, Isten meg tud titeket áldani, és kárpótol benneteket. Isten az Ő dicsőségére teremtett minket és Jézus templomának építése fontos itt ezen a világon.

Zsidó levél 11/6. Hit nélkül lehetetlen Istennek tetszeni: mert aki Isten elé járul, hinnie kell, hogy Ő létezik, és megjutalmazza azokat, akik Őt szorgalmasan keresik”

Mindannyian keressük Istent, ti is hűségesen itt vagytok szinte hétről hétre, és mégis van olyan, aki azt mondja, nem olyan fontos az Úrban járni. Voltak a történelemben olyan időszakok,amikor az emberek nem ismerték el Istent, megsokasodott a bűn, ott benne a gonoszság, a sátánizmus. A templom most erős, építsük a templomot, és ebben mindannyiunkat, Isten akar használni, hogy felépítsük az Ő királyságát. Ezért kapcsolatban kell állnunk Isten házával, hisz az, az Ő temploma, ezért mindent odaad neked és nekem.

Efézusi levél 1/3. „Áldott legyen az Isten és a mi Urunknak, Jézus Krisztusnak Atyja, aki megáldott minket minden szellemi áldással a mennyekből a Krisztusban”

Mik ezek az áldások? Ezek az áldások gyönyörűek, és ebben minden benne foglaltatik. Jézus megváltott a pokoltól, a szegénységtől, a betegségtől”

Efézusi levél 2/21-22. „Akiben az egész épület szép renddel összeillesztve, növekedik szent templommá az Úrban: Akiben ti is együtt épültök Isten hajlékává a Szellem által”

Az épület szép rendben összeillesztve, ez a Krisztus teste, ahogy mi itt összejövünk, és a Szent Szellem temploma összeadódik, és egységet alkot. És Akiben ti is, mi is együtt épülünk Isten hajlékává a Szellem által, Isten Szent templomává, és ez csodálatos. Együtt épülünk, és sokan mégis azt gondolják, nincs semmijük, lehet, hogy azt gondolják, hogy ó túl fiatal vagyok, vagy túl öreg. Az emberek soha nincsenek magukkal megelégedve, valami hibát mindig találnak, találunk magunkban. Ha soványak vagyunk, akkor kicsit kövérebbek szeretnénk lenni, ha kövérek vagyunk, akkor egy kicsit soványabbak akarunk lenni, ha szőkék, akkor feketék akarunk lenni, vagy éppen, fordítva. Az emberek általában nincsenek magukkal megelégedve. Mondják, az életem jobb is lehetne, mint ennek, vagy annak az embernek, és elkezdik összehasonlítani magukat, a másikkal, és ez nem jó dolog, mert a hitből meglop téged!
Ne hasonlítgasd magadat másokhoz soha! Isten egy boldog életre, jó cselekedetekre teremtett, amikor, a rossz érzés rád tör, és sokkal rosszabbnak érzed magad, mint a másik, vagy gyengébbnek, vagy nehezebbnek látod a te életed, mint a másokét. Akkor tudatosítsd magadban, hogy te mindig Jézusra tekintesz, mert ha emberekre tekintünk, hogy nekik mennyivel több van, mennyivel jobban állnak, szebbek, csinosabbak, akkor ez téged le fog vinni a tengerszínt alá.
Isten azért teremtett minket a jó cselekedetekre, a boldog életre, hogy ne állítsunk magunknak ilyen korlátokat, mert így korlátokat állítasz magad elé, amikor a másikéra tekintesz, hogy ő mennyivel jobb… és sorolhatnám. Ez korlátot állít a növekedésben, megállít téged. Ránézel a másikra, és azt mondod, hát ez nekem nem fog menni, vagy ez nekem nem jár. Nem szabad a máséra vágyakoznunk, hogy nekem, ez és ez lehetne. Az emberek célokat tűznek ki maguk elé, hogy, ha ezt, meg ezt elérem, akkor jobb lesz nekem. Nem! Nekünk most, itt kell boldognak lenni, boldog kereszténynek!
Ehhez hit szükségeltetik, hogy a nehézség közepette is hitben meg tudjunk állni és ebben Isten szeretete, segít! Nehéz dolgokon mentünk keresztül, és a hitünk és a szeretetünk meg tudott tartani minket, meg tudtunk, állni örömben, békességben, bár néha volt rossz pillanatunk, de tovább léptünk azonnal, nem süllyedtünk le egy rossz állapotba.

Mi élő kövei vagyunk Istennek, akik beépültek, és beépülnek Isten templomába, és nem guruló kövek, akikre rálépnek az emberek, és taposnak rajta. Mi beépülünk a „Hajlékba” de, ha a földön guruló kövek vagyunk, akik nem tudják, hogy hova tartoznak, és nem tudják, hogy mit akarnak, akkor nem tudnak beépülni, Istennek a templomába.
Legyél magaddal megelégedve, mert Istennek egyedi teremtménye vagy és nincs Istennek még egy ilyen teremtménye, különleges vagy az Ő számára. Egyedi vagy, olyan vagy, mint egy ujjlenyomat, nincs hozzád hasonló, és ezt tudatosítsd magadban! Mert ez korlátként fog hatni az életedre, ha másokra tekintesz, és ki is mondod, hogy neked nem olyan jó az életed, ne keseregj, mert kisebbségi érzést fog kiváltani belőled, és a keserűség gyökerét fogja a szívedben felnöveszteni.
Jézus soha nem mondta, hogy alacsonyabb, vagy kövérebb, szőke, vagy fekete, ilyen vagy olyan akar lenni. Ne panaszkodj, mert akkor kárhoztatás lesz a szívedben, hogy nem vagy olyan, mint xy.
Neked olyanná kell válnod, mint az Úr Jézus Krisztus, és az Ő jellemvonásaira kell elváltoznod! A helytelen gondolkodás leveszi a tekintetedet arról, hogy Istent tudd szolgálni. Ezért minden rossz gondolatot ki kell zárni az elménkből, és a szívünkből.
A téves gondolkodás egy magaslat az elmében, egy kötés, azzal foglalkozz, hogy tanuld az Igét, és járjál hitben, imádkozzál, és Istent szolgáld, azzal is növekszel és a családodat is erre tanítod, mert ha te növekszel, akkor fogják látni, hogy neked már megváltozott az életed, már nem vagy olyan mint, régen, már nem vagy olyan haragos, nem vagy olyan sértődékeny. Nekünk azzal kell foglalkozni az életünkben, hogy Isten hajléka legyen a legfontosabb, és be tudjunk épülni, Isten Királyságába. Isten megad mindent, neked, és nekem, a helyünket meg kell találni a templomban, az OTT helyen, ahol a felemelkedés jön, a gyógyulás, az anyagi áldás, a boldogság, ahol bátorítanak téged, nem úgy, mint a világ, hogy belénk rúgnak és nem törődnek velünk. Te az OTT helyeden, kapod meg a legjobbat!

Fontos, hogy az életünk minden területén megtaláljuk azt a helyet, ahol Isten meg tud minket áldani. A templom, ahol mi itt összejövünk, ahol megtaláltuk a helyünket, és Isten az Ő áldásait ránk tudja árasztani, és áldottak vagyunk Őbenne, Krisztusban, mert Őbenne élünk, Őbenne kapunk meg mindent, ha előbb nem akkor utóbb, mert az imádságok mind meghallgatásra kerülnek. Dicsérjük az Urat, időt szánunk Istenre, és a képességeinknek megfelelően szolgáljuk az Urat. Sokan azt mondják, nem szeretem ezt a templomot, nem megyek oda, és össze-vissza szaladgálnak, de csak az "Ott helyünkön" van az áldás. A biblia szerint élő kövek vagyunk.

1 Péter 2/5. „Ti magatok is, mint élő kövek, épüljetek fel szellemi házzá, szent papsággá, hogy szellemi áldozatokkal áldozzatok, amelyek kedvesek Istennek a Jézus Krisztus által”

Isten azt akarja, hogy együtt működjünk, azt mondja, mint élő kövek, épüljünk fel szellemi házzá. Miért hasonlít minket az élő kőhöz? Mert a kősziklába épültünk be, a kőszikla pedig maga Jézus Krisztus.

Máté ev. 16/15. „Ti pedig kinek mondotok engem? Simon Péter pedig felelvén, monda: Te vagy a Krisztus, az élő Istennek Fia. És felelvén Jézus, monda néki: Boldog vagy Simon, Jónának fia, mert nem test és vér jelentette ezt meg néked, hanem az én mennyei Atyám. De én is mondom néked, hogy te Péter vagy, és ezen a kősziklán építem fel az én anyaszentegyházamat, és a pokol kapui sem vesznek rajta diadalmat. És néked adom a mennyek országának kulcsait, és amit megkötsz a földön, a mennyben is kötve lészen: és amit megoldasz a földön, a mennyekben is oldva lészen”

Isten azt mondja, hogy mi magunk, is mint élő kövek épülünk fel szellemi házzá, szent papsággá. Szellemi áldozatokkal áldozunk, amelyek kedvesek Jézus Krisztus által. Isten azt akarja, mint, mikor egy házat építenek, és egyik tégla kapcsolódik a másikhoz, úgy, az Ige szerint, mi magunk is mint élő kövek, ebbe a kősziklába kapcsolódjunk be élő kőként, épüljünk fel szellemi házzá szent papsággá. A szellemi ház, a Szent Szellem templomai, a Szent Szellemmel betöltekezett emberek, akik élő kövekként beépülnek, a kősziklába!

1Korintusi levél 6/19. „Avagy nem tudjátok-é, hogy a ti testek a bennetek lakozó Szent Szellem temploma, amelyet Istentől nyertetek: és nem a magatokéi vagytok?

Isten anyaszentegyházába tartozunk, Krisztus testéhez, a kősziklába élő kövekként épülve, és innen, hozzunk áldozatot, amely kedves Istennek.

Róma 12/1. Kérlek azért titeket atyámfiai az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeteket élő, szent és Istennek kedves áldozatul, ez legyen a ti szellemi dicsőitésetek”

Isten elvárja, hogy a Szent Szellem templomából adjunk áldozatot, milyen áldozatot? Pl. hálaáldozatot, dicséret áldozatát.

Efézus 2/21. „Akiben az egész épület szép renddel összeillesztve, növekedik szent templommá az Úrban”

Az Ige épülethez hasonlít minket, Isten szép renddel összeillesztve növekedtett szent templommá, mert mi vagyunk a Szent Szellem temploma, és élő kövek vagyunk. Isten akarata, hogy együtt épüljünk, ahogy a falat építik. Isten hajlékának építői leszünk, ha mi is együtt működünk, ha együtt dicsérjük az Urat, és együtt hallgassuk az Igét.

Ha boldog keresztény akarsz lenni, akkor ezt kell tenni, élvezni Isten áldását, mert Isten akarata, hogy megmutassa az életedben az Ő dicsőségét. A biblia által egy nyelvet beszélünk, és közösen értsük meg, Isten azt akarja, hogy boldogok legyünk, és minden áldását oda akarja adni nekünk! Isten szeret, és szeretné, ha együtt járnál Vele, és nap, mint nap elvennéd, amit kínál neked, mert minden jó adomány, és tökéletes ajándék Tőle van.

Jakab 1/17. „Minden jó adomány, és minden tökéletes ajándék felülről való, és a világosságok Atyjától száll alá, akinél nincs változás, vagy változásnak árnyéka”

Isten akarata, hogy a jó ajándékokat mind rád árassza és épüljön az Ő hajléka te általad, mert ami benned van, az nincs meg a másikban. Ebben a templomban élő kövekként úgy kell, hogy felépüljünk, hogy az ami te vagy, a te ajándékaid, a kegyelem, amit kaptál, az sokaknak hála lehet, mert az, az alázat, az a kedvesség, az a szeretet, nincs meg másokban, ami benned van! Együtt, mint élő kövek, közösségben, csodálatos, a templomnak épülnie kell, növekednie kell. Sok ember templomról templomra jár, és Isten nem tudja ezeket, az embereket használni, akik össze-vissza szaladgálnak, mert zavartságot fog hozni, nem tudják a jót a rossztól megkülönböztetni, és ezért járkálnak ide-oda.
Jézus felépíti az Ő templomát, és a testben mindenkire szüksége van, és ne mond, hogy rád nincs szükség. Azokra is nagy szükség van, akik most nincsenek itt. Isten kész arra, hogy mindnyájunkkal kapcsolatot teremtsen, hogy minden betegséget meggyógyítson, hogy az emberek teljessé legyenek, és megszabaduljanak. Isten mindenkit szeret, és tudja, hogy nem vagyunk tökéletesek, csak egyedül Jézus volt, és ezt el kell ismernünk. Fel kell építeni a templomot, és neked ebben fontos részed van, és erre időt kell áldoznod.

Eljönnek az emberek a gyülekezetbe meggyógyulni, de lehet, hogy nem akarnak a templomhoz kapcsolódni, a közösségbe, az Úr ezt nem tudja megáldani. Isten fel akarja építeni a templomot, nem csak az a cél, hogy valaki újjászülessen és meggyógyuljon. Isten akar téged növekedtetni a hitben, és be akar tölteni az Ő dicsőségével.
Meg akarja változtatni az életedet, a városod életét, a szomszédaid, és az egész környezeted életét. Ahhoz, hogy ez a változás megtörténjen, elsősorban téged fog Isten elsőként megváltoztatni!
Élő kövekké kell válnunk. Ha voltál már épülő házban, ott lehet látni különböző anyagokat, amelyekből felépül a ház. Isten háza is különböző emberekből épül fel, mert mindannyian különbözőek vagyunk, élő kövekként kapcsolódunk egymáshoz, és ha egy kő hiányzik, akkor nem teljes az épület. Ezért fontos, hogy mindenki a helyén legyen!

Sokan eljönnek a templomba, és látják, hogy nincsenek túl sokan, rengeteg üres hely van még, és gondolják ó ez még nincs készen, majd visszajövök, ha a ház tele lesz, de nekünk mindig kell építeni a templomot, olyan ez, mint mikor időről időre épül egy ház. Mindig elkészül egy rész, és aztán építenek hozzá. Isten sem egyszerre építi fel az Ő anyaszentegyházát, mindig bevonzza az embereket, eljönnek a gyülekezetbe, és hallják az Igét, és elmondják másoknak és ez által mások is, eljönnek. Isten nem úgy hozza létre a templomot, hogy azonnal egy ezerfős gyülekezet lesz, először a pásztornak kell növekedni, aki vezeti a templomot, másrészt a gyülekezetnek is. Élő kőként mindig épül egy új rész, egyik kapcsolódik a másikba, és mindig újabbak jönnek be, Isten behozza az embereket. Azt gondolják az emberek, hogy majd akkor jövök vissza, ha fel lesz építve a templom, de ha mi élő kövek vagyunk, akkor a templomban van a helyünk, akkor itt kell mindig lennünk, mert nélkülünk kevesebb a szeretet, nélkülünk kevesebb a hit, és nélkülünk kevesebb az, amik vagyunk, és ami az ajándékunk.
Ezért fontos, hogy együtt legyünk, mert ilyenkor összeadódnak a Szent Szellem templomai, melyek különlegesek Istennek!

1Péter 2/5. „Ti magatok is, mint élő kövek épüljetek fel szellemi házzá, szent papsággá, hogy szellemi áldozatokkal áldozzatok, amelyek kedvesek Istennek a Jézus Krisztus által”

Mi élő kövek, felépülünk szellemi házzá, növekedünk szellemben, imádkozunk, és ez csodálatos. Különleges kövei vagyunk Istennek, és ne mondd, hogy te nem, mert akkor kisebbségi érzésben vagy, és Istennek utasítod vissza azt a méltóságát, amit adott neked, vagy nekem. Isten azt mondja, hogy különlegesek vagyunk a számára, akkor fogadd el, és ne érezd magad semminek, mert nem semminek lettél teremtve, élő köve vagy Istennek!

Amikor nem veszel részt, ebben az épülésben, vagy semminek érzed magad, akkor lerakod magadat a földre, és akkor mi leszel? Egy guruló kő, amelyen az emberek járnak. Ha nem rakjuk be magunkat a házba, a Szent templomba, ha nem építsük be magunkat, akkor mit teszünk? Mivé leszünk? Guruló kövekké az utcán, és az emberek rajtunk járnak, a kényük, kedvük szerint, ki vagyunk szolgáltatva, és Ő általuk megméretve. Gondolkodol rajta, óh mit gondolnak rólam az emberek? Elsősorban Isten mit gondol rólunk? Benne van a Bibliában!
Lényeg: a templomban van a helyünk, és élő kövek vagyunk, élő kövei Istennek, ha leraktuk magunkat, akkor nem tudjuk bevégezni azt a célt, amire Isten elhívott, elrendelt, nekünk a falak közzé kell beépülni, és nem a földre, mint egy ledobott kő, mert a hajlékban kell, hogy bent tartózkodjunk Isten akaratában. Imádkoznunk kell, mutassa meg Isten nekünk a helyünket, ahol együtt összetartozunk, és Isten áldását fogadjuk, mert ott védelmet kapunk Istentől, megvannak a szeretet társak, megvan a pásztorod, aki imádkozik érted, és örömet kapsz, felemelkedést és Istennel együtt tudsz működni, és Isten így építi fel a templomot.

Határozd el, hogy megváltozol, kijössz a rossz gondolkodási módból, kijössz a nehézségből, és el kell döntened, hogy mit akarsz az életeddel kezdeni. Rajtad járjanak, vagy pedig beépülsz a templomba, és élő kőként felépülsz Isten hajlékába, Istennek az a látása rólad, hogy az Ő templomában legyél olyan szilárd, és megmozdíthatatlan, mint a kőszikla, mert a kősziklába vagy elhelyezkedve, kis részként és az a kis rész teljes védelmet élvez. És nem tud semmi kihozni onnan.

A mai tanítás arról szólt, hogy legyetek élő kövei Istennek, épüljetek be ebbe, a szellemi házba, épüljetek fel hitben, és növekedjetek, dicsőség Istennek!
Amen



</TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR></TBODY></TABLE>
 

anuska 28

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Walsz,
aludni készultem ... :p


worship.jpg




BETTER IS ONE DAY

How lovely is your dwelling place, O Lord Almighty
For my soul longs and even faints for You
For here my heart is satisfied within Your presence
I sing beneath the shadow of Your wings

Chorus

Better is one day in Your courts
Better is one day in Your house
Better is one day in your courts than thousands elsewhere
than thousands elsewhere

One thing I ask and I would seek, to see your beauty
To find You in the place Your glory dwells (repeat)

Chorus
bridge

My heart and flesh cry out for You, the living God
Your Spirit’s water to my soul
I’ve tasted and I’ve seen, come once again to me
I will draw near to You, I will draw near to You, to You…
 

kata53

Állandó Tag
Állandó Tag
keresztényvers zene

<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 align=center border=0><TBODY><TR><TD class=a5 vAlign=center>
22.gif


</TD><TD class=a6></TD></TR><TR><TD class=a7></TD><TD class=a8></TD><TD class=a9></TD></TR></TBODY></TABLE>​


Bódás János<O:p</O:p
<O:p></O:p>
DICSÉRET<O:p</O:p
<O:p></O:p>
Meghódolok Uram elõtted.
Hatalmad látom, ismerem.
Neked köszönhetem, hogy lettem:
Te vagy a teremtõ Istenem.

Neked köszönhetem, hogy élek,
s ezer halálos buktatón
nem vesztem el, - hiszen Te voltál
megtartóm és oltalmazóm.

S mert az ördög zsákmánya lettem
és veszni tért az életem,
- hogy megszerezd - a véred árán
megváltóm is lettél nekem.

Áldásodat meg nem becsültem,
eltaszítottam kezedet,
Te türelmesen csak megáldasz,
mert Jóság vagy és Szeretet.

Vigasztalás az is, ha /méltán/
meg-megdorgálsz, s ha néha versz
mert biztat a hit: gyermekednek
tekintesz, s mint Atyám, nevelsz.

S ha majd az életem kialszik,
nem zár örökre sírhalom,
Tenálad vár az üdv, az élet,
mert magad vagy az Irgalom.<O:p</O:p
<O:p></O:p>
 

bacsipista

Állandó Tag
Állandó Tag
Drága tesóim
Csak azért hogy irjak,nem akarok irni,de ami engem megragad,azt kivánom továbítani nektek is
Egy videot néztem meg és nagyon elgondolkoztatott.
A cime:Levél a pokolból
Az Úr ébresszen fel minél jobban,hogy mindenhol tudjunk bizonyságot tenni az Úr Jézus Krisztusról,hogy mi értünk senki ne kerüljön a pokol tüzébe
Mi felelösek vagyunk azokér az emberekér,akik köré helyezett minket az Úr
A legtöbbünknél ott a baj,mikor megkérdezik tőlünk:miér viselkedsz másképp mind más eber? A szégyenér nem merünk kiálni,hogy megvaljuk,hogy az Úr hogy könyörült rajtunk.
Befelyezésül egy igével kivánok szolgálni,ami igy hangzik:
Héb 12,1
Ha pedig így van, mivel a tanúknak fellege vesz bennünket körül, vessünk félre minden terhet és a behálózó vétket és fussuk meg mi is kitartással az előttünk levő küzdőteret,

Héb 12,2
miközben odatekintünk a hitnek elkezdőjére és bevégzőjére, Jézusra. Aki állhatatosán, a szégyent megvetve az elébe helyezett öröm helyébe keresztet tűrt, majd az Isten trónjának jobbján leült.
Ámen
kiss
Csatlakozom Tiborhoz. Én is láttam a videót és megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy teljesítjük-e azt a megbízást, hogy elmonjuk az embereknek a lehetőséget az örök életre. A jobbik örök életre ahol tánc, vidámság és egészség, boldogság tánc és dicsőítés van.
Vagy hagyjuk őket tovább haladni a bűn felé, a kárhozat felé, a pokolbeli örök szenvedés felé?
Vajon teszünk legalább egy kísérletet, hogy elmondjuk, hogy Jézus értük is szenvedett a kereszten azért, hogy megmentse őket a pokol tüzes lángjaitól?
Észrevettem magamban is a hibát, sokszor nem érzem alkalmasnak az időt egy - egy bizonyság elmondására, pedig Jézus azt mondta, hogy alkalmas és alkalmatlan időben is tegyük meg.

Nézzétek meg Tibor által is látott videót, és döntsétek el: hagyjátok az embereket a kárhozat felé vezető úton haladni, vagy megmutatjátok nekik az egyetlen lehetőséget.

A letter from hell (hungarian) - levél a pokolból

<object height="355" width="425">

<embed src="http://www.youtube.com/v/p9LWweq_jEk&hl=en" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" height="355" width="425"></object>

http://www.youtube.com/watch?v=p9LWweq_jEk

<object height="355" width="425">

<embed src="http://www.youtube.com/v/B5ozVuTa67c&hl=en" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" height="355" width="425"></object>
http://www.youtube.com/watch?v=B5ozVuTa67c&feature=related

 

stefike0

Állandó Tag
Állandó Tag
Zsoltárok 7, Napi áhitat

Zsoltárok könyve 7. rész

1. Dávid siggajonja, a melyet az Úrhoz énekelt a Benjáminita Kús beszéde miatt.
2. Én Uram Istenem, benned bízom; oltalmazz meg engem minden üldözőmtől, és szabadíts meg engem,
3. Hogy szét ne tépje, mint az oroszlán az én lelkemet, szét ne szaggassa, ha nincsen szabadító.
4. Én Uram Istenem, ha cselekedtem ezt, ha hamisság van az én kezeimben.
5. Ha gonoszszal fizettem jó emberemnek, és háborgattam ok nélkül való ellenségemet:
6. Akkor ellenség üldözze lelkemet s érje el és tapodja földre az én életemet, és sujtsa porba az én dicsőségemet. Szela.
7. Kelj fel, Uram, haragodban, emelkedjél fel ellenségeim dühe ellen; serkenj fel mellettem, te, a ki parancsoltál ítéletet!
8. És népek gyülekezete vegyen téged körül, és felettök térj vissza a magasságba.
9. Az Úr ítéli meg a népeket. Bírálj meg engem Uram, az én igazságom és ártatlanságom szerint!
10. Szünjék meg, kérlek, a gonoszok rosszasága és erősítsd meg az igazat; mert az igaz Isten vizsgálja meg a szíveket és veséket.
11. Az én paizsom az Istennél van, a ki megszabadítja az igazszívűeket.
12. Isten igaz biró; és olyan Isten, a ki mindennap haragszik.
13. Ha meg nem tér a gonosz, kardját élesíti, kézívét felvonja és felkészíti azt.
14. Halálos eszközöket fordít reá, és megtüzesíti nyilait.
15. Ímé, álnoksággal vajúdik a gonosz, hamisságot fogan és hazugságot szül.
16. Gödröt ás és mélyre vájja azt; de beleesik a verembe, a mit csinált.
17. Forduljon vissza fejére az, a mit elkövetett, és szálljon feje tetejére az ő erőszakossága.
18. Dicsérem az Urat az ő igazsága szerint, és éneklek a felséges Úr nevének.


<a href="http://s276.photobucket.com/albums/kk31/nagyeva49/Spiritualis/?action=view&current=Jzus.gif" target="_blank"><img src="http://i276.photobucket.com/albums/kk31/nagyeva49/Spiritualis/Jzus.gif" border="0" alt="Jezus"></a>

Ételáldozat
" 1Ha valaki ételáldozatot akar bemutatni az ÚRnak, finomliszt legyen az áldozata, öntsön rá olajat és tegyen rá tömjént. 2Vigye el azt Áron fiaihoz, a papokhoz, a pap pedig vegyen ki abból egy tele marok finomlisztet és olajat, meg az összes tömjént, és füstölögtesse el a pap az oltáron az áldozat emlékeztető részét: kedves illatú tűzáldozat ez az ÚRnak. 3Ami megmarad az ételáldozatból, az legyen Ároné és a fiaié. Az ÚR legszentebb tűzáldozatai közé tartozik ez. 4Ha kemencében sült ételáldozatot akarsz bemutatni, finomlisztből készült, olajjal gyúrt kovásztalan lepények vagy olajjal megkent kovásztalan lángosok legyenek azok. 5Ha áldozatod sütőlapon sült ételáldozat, finomlisztből olajjal gyúrt, kovásztalan legyen. 6Tördeld darabokra, és önts rá olajat. Ételáldozat ez. 7Ha pedig áldozatod edényben készült ételáldozat, finomlisztből olajjal készüljön. 8Az ezekből készült ételáldozatot vidd el az ÚRnak. Vidd oda a paphoz, az pedig járuljon vele az oltárhoz. 9Vegye ki a pap az ételáldozatból az áldozat emlékeztető részét, és füstölögtesse el az oltáron. Kedves illatú tűzáldozat ez az ÚRnak. 10Ami pedig megmarad az ételáldozatból, az legyen Ároné és a fiaié. Az ÚR legszentebb tűzáldozatai közé tartozik ez. 11Minden ételáldozat, amit bemutattok az ÚRnak, kovász nélkül készüljön. Semmit, ami kovásszal és mézzel készült, nem szabad elfüstölögtetni tűzáldozatul az ÚRnak. 12Az első termés áldozataként bemutathatjátok azokat az ÚRnak, de az oltárra nem kerülhetnek kedves illatul. 13Minden ételáldozatodat sózd meg. Ne maradjon el ételáldozatodról Istened szövetségének a sója. Minden áldozatodat sóval mutasd be. 14Ha az első termésből mutatsz be ételáldozatot az ÚRnak, tűzön pörkölt kalászt és gabonadarát mutass be első termésed ételáldozataként. 15Adj hozzá olajat és tégy rá tömjént. Ételáldozat ez. 16A pap pedig füstölögtesse el annak a darájából és olajából az áldozat emlékeztető részét, meg az összes tömjént. Tűzáldozat ez az ÚRnak." (3Mózes 2)

Egészen különleges, ahogyan Isten az áldozatot részletekre kitér&otilde;en szabályozza. Ett&otilde;l eltérni nem lehet. Korunk áldozataira vonatkozóan is volt Jézusnak és az igének tanácsa. Gondoljunk arra, hogy az irgalmasságot titokban kellene gyakorolni: "ne tudja a jobb kéz, mit tesz a bal..." A tizedet pedig nyilvánosan, mint aki felel&otilde;sség- és kötelességtudatát mutatja ki. Az imádságot bizalmasan, titokban, a böjtöt leplezve gyakoroljuk stb. Sokszor a szabadságunkra hivatkozunk. Sok dologról tudjuk, hogyan kellene tenni, de mi egy kicsit másként tesszük. A szeretetet, a megbocsátást is tudjuk, hogyan kellene gyakorolni, de egy kicsit máshogy éljük meg, hiszen: "Ki képes azt megtenni, amit Jézus tanított?" A mai ige az áldozatok kapcsán éppen ezekt&otilde;l a könnyelm&ucirc; és nagyvonalú érvelésekt&otilde;l akar eltéríteni.
Az istentiszteleti formák változnak, de Isten nem. Nem ártana, ha mindaz, amit teszünk, isteni felügyelet alatt alakulna ki! Az áldozatokban és az istentiszteletekben nem az a kérdés, hogy nekünk mi esik jól, hanem inkább mi az Isten akarata. Ha valamir&otilde;l nem tudjuk világosan, hogyan rendelkezett Isten, legyen bennünk becsület, és ismerjük el azt Pál példájára (1Kor 7,12), ne tegyünk úgy, mintha Isten rendeletét követnénk! Mint az látszik, ezt a kérdést Isten nem kezelte felületesen. Legyenek áldozataink így igen szentek! /KB/

<a href="http://s276.photobucket.com/albums/kk31/nagyeva49/Spiritualis/?action=view&current=Jzusahegyen.jpg" target="_blank"><img src="http://i276.photobucket.com/albums/kk31/nagyeva49/Spiritualis/Jzusahegyen.jpg" border="0" alt="Jezus a hegyen"></a>
 

kata53

Állandó Tag
Állandó Tag
keresztényvers zene ,Biblia

<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width=100 align=center bgColor=white border=1><TBODY><TR><TD colSpan=3> </TD></TR></TBODY></TABLE><!-- Title frame --><TABLE cellSpacing=0 cellPadding=1 width="100%" border=0><TBODY><TR bgColor=silver><TD noWrap align=left width="33%"></TD><TD noWrap align=middle width="34%"></TD><TD align=right width="33%"></TD></TR><TR bgColor=silver><TD colSpan=3></TD></TR></TBODY></TABLE><!-- End of main image frame --><!-- Main text frame --><TABLE cellSpacing=0 cellPadding=16 width="100%" bgColor=#ffffe8 border=1><TBODY><TR><TD>
blue-dark.gif
<!-- Sender subframe --><TABLE cellSpacing=0 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD></TD><TD></TD><TD rowSpan=2></TD><TD></TD><TD></TD><TD rowSpan=2></TD></TR><TR><TD></TD><TD></TD><TD></TD><TD></TD></TR><TR><TD></TD><TD colSpan=4></TD></TR></TBODY></TABLE>
</TD></TR></TBODY></TABLE><!-- End of main text frame -->



Túrmezei Erzsébet<O:p</O:p


A drágakő
<O:p</O:p


<O:p</O:p

<O:p</O:p
Tiszta téli idő volt, amikor Klári és Piroska megpillantották a drágakövet. A játékon egy kicsit összevesztek, ami testvéreknél nem megy nagy eseményszámba, és Piroska az ablakhoz ment duzzogni. Akkor vonta magára tekintetét a drágakő. Valami pirosat látott a kerítés kőpárkányán csillogni. Lépett egyet hátrafelé, akkor meg már zöld színben ragyogott. Ha közeledett az ablakhoz, aranyossárga lett. Mi lehet az? Szólni kellene Klárinak, de összevesztek. És Klári kezdte. Mégis jó lenne szólni. Még tétovázott, amikor kis húga megelőzte.<O:p</O:p
- Piroskám, bocsáss meg és legyünk jó testvérek.<O:p</O:p
Piroska csodálkozva pillantott rá. Ez Klári lenne, aki máskor órák hosszat áll a sarokban, mire valahogy odáig jut, hogy bocsánatot kérjen? Akkor mégiscsak tett valamit, hogy itt volt keresztanyja az ünnepekben és énekekre, bibliai történetekre tanította őket.<O:p</O:p
- Felejtsük el az egészet, Klárikám. Már éppen én akartam szólni neked. Nézd csak, mi van ott?<O:p></O:p>
- Ó, - csapta össze a kezét Klárika – Gyémánt lehet!<O:p</O:p
- Gyémánt vagy másmilyen drágakő. De hogy került oda?<O:p</O:p
- Szarka ejtette le.<O:p</O:p
- Elvesztette valaki.<O:p</O:p
- Vagy nekünk szánta.<O:p</O:p
- Nézd, innét piros, innét meg zöld!<O:p</O:p
- És innét olyan, mint az arany.<O:p</O:p
- Fussunk és hozzuk be gyorsan!<O:p</O:p
A két leányka gyorsan kiskabátot kapott magára és kiszaladt. De mire odaértek, hiába keresték a drágakövet. Lehetetlen, az alatt nem vihette el senki, még a szarka se. Az utca néptelen volt, a fákon verebek csiripeltek. És a drágakő mégis eltűnt. Kétszer is végigkutatták a kőpárkányt.<O:p</O:p
- Ó, megvan! – kiáltott fel Piroska.<O:p</O:p
- Megvan? Mutasd!<O:p</O:p
De Piroska kezében csak egy kis sáros üvegdarab volt.<O:p</O:p
- Ez az.<O:p</O:p
- Ez? – csodálkozott Klárika – Ez ragyogott volna úgy, mint a gyémánt? Ez a csúnya üvegdarab?<O:p</O:p
- Visszatükrözte a napsugarakat – magyarázta Piroska – és elhitette velünk, hogy drágakő.<O:p</O:p
Csalódottan mentek vissza a szobába, s a beszélgetésük újra meg újra visszatért a kis üvegdarabhoz.<O:p</O:p
Klárika egyszer csak felugrott és ujjongni kezdett.<O:p</O:p
- Tudom, tudom, erről beszélt Keresztanya. Hogy az Úr Jézus szeretetét, jóságát tükrözzük vissza, mint a harmatcsepp a napot. Én csak olyan csúnya, sáros kis üvegdarab vagyok, mégis tükrözhetem az Úr Jézus arcát.<O:p</O:p
Piroska nem tudta igazán megérteni kis húga örömét, mert az ő szíve nem tárult még ki a Megváltó előtt, de azért vele énekelte: „Jézus szól, világíts szép ékesen!”<O:p</O:p
Klári pedig jobban örült a kis üvegdarab csendes prédikációjának, mintha igazából drágakő lett volna.<O:p</O:p

<O:p</O:p

</O:p
<O:pPecznyík Pál

TEREMTŐ SZÓ!

Isten szava oly nagy erő,
melyre egy világ jön elő!
Ő csupán annyit mond: legyen,
és megmozdul a végtelen.
A semmi, íme, testet ölt,
látható lesz az ég, a föld.
Szavára víz, özönné lesz,
földön minden élet elvesz.
Szól: szavát nem vonja vissza,
a víz, tengerbe tér vissza.
Isten szava örök, áldott,
kormányozza a világot.
Bolygónk, nem suhan céltalan,
Istennek vele célja van.
Mert föld felett és föld alatt,
szava nyomán, élet fakad.
És, hogy lássuk: szava élet,
Szent Fiában, emberré lett!
Megszánt minket, testet öltött,
nem sajnálta, mit ránk költött.
Ám költ ránk még ennél többet,
létre hoz új eget, földet!
Atyánk szava, mely Alkotó,
új földön lesz majd átható.
Testet öltve, ott lesz helye,
látjuk Őt, beszélünk Vele.
Csodák földjén, csodás fényben
osztozunk majd örömében.


</O:p<O:p</O:p<O:p</O:p<O:p</O:p
 

kata53

Állandó Tag
Állandó Tag
keresztényvers zene ,Biblia



Reményik Sándor
Isten
Uram, olyan egyforma minden szolgád
És oly egyforma minden templomod,
S olyan mindegy, hogy a toronycsúcsokra
Keresztet tűznek-e vagy csillagot.

Uram, én békén hagylak az imámmal,
De Te se kívánj a szívemtől semmit,
Vagyok kopott kőtábla, jaj sok zápor
Mosta le rólam a Te törvényeid.

Uram, teremtők vagyunk mind a ketten,
Amily igaz, hogy a lelkem Te adtad,
Olyan igaz, hogy én formállak Téged
És nincs Uram, én rajtam más hatalmad.

Mégis Uram, míg ringsz egy fűszál selymén,
Amíg sötétlesz mélyén egy örvénynek,
Amíg csillagbetűkbe írva látlak:
Uram, lesz még találkozásom Véled.
 

horvathtibor

Állandó Tag
Állandó Tag
Hit útja

Drága Kata
Nagyon elgondolkoztam irásodon.Mondhatom,én is kis sáros üvegdarab vagyok és Úrunk kimunkálja életünkbe,hogy a saját ábrázatára hasonlítsunk,de ehez a mi hozzáálásunk is szükséges.
Van egy olyan közmondás:”Olyan hangosak a cselekedeteid,hogy nem halom,mit mondasz.Nagyon kell vigyázzunk hogy a cselekedeteink legyenek öszhangban a bizonyságtevésünkel.
Kivánok egy érdekes történetet felhozni:
1 Móz. 19,12
És mondának a férfiak Lótnak: Ki van még itt hozzád tartozó? vődet, fiaidat és leányaidat, és mindenedet, a mi a tied a városban, vidd ki e helyből.


1 Móz. 19,13
Mert mi elvesztjük e helyet, mivelhogy ezek kiáltása nagyra nőtt az Úr előtt; és az Úr küldött minket, hogy elveszítsük ezt.


1 Móz. 19,14
Kiméne azért Lót, és szóla az ő vőinek, kik az ő leányait elvették vala, és monda: Keljetek fel, menjetek ki e helyből, mert elveszti az Úr e várost; de az ő vőinek úgy tetszék, mintha tréfálna.
1 Móz. 19,15
És mikor a hajnal feljött, sürgetik vala az Angyalok Lótot, mondván: Kelj fel, vedd a te feleségedet és jelenlevő két leányodat, hogy el ne veszsz a városnak bűne miatt.


1 Móz. 19,16
Mikor pedig késedelmeskedék, megragadák a férfiak az ő kezét és az ő feleségének kezét és két leánya kezét, az Úrnak iránta való irgalmából, és kivivék őt: és ott hagyák a városon kívül.
Lot mondja a vőinek hogy hogy menjenek ki e helyről,de ő nyugottan ül tovább.
Gondolkozzunk el ezen:
Ha mi bizonyságot teszünk,hogy az Úr elönkbe teszi az életet és a halált és mi meg úgy viselkedünk,mindha nem is lenne Menyország és pokol,mien bizonysága lehet a körülöttünk élő embereknek???
kiss
 

Stevey

Állandó Tag
Állandó Tag
Knock Out - Túlerő (1996) keresztény Hard Rock
(MP3 kazetta RIP - 192 kbit/s - 95,2 MB) + borítók

Fejes Zoltán - gitár, vokál
Jakab J. Zsolt - ének, gitár
Varga Szilárd - basszusgitár
Tobola Csaba - dob

01. Vándor
02. Másik Oldal
03. Furcsa Érzés
04. Amsterdam
05. Good Bye
06. Igazi Ember
07. I Love You
08. Budapest Ég
09. Álarcos Bál
10. Nincs Vége
11. Joshua

<code>http://rapidshare.com/files/112350779/Knock_Out_-_T_ler__337___1996_.rar

f_frontm_413fcfe.jpg

</code>
 

Stevey

Állandó Tag
Állandó Tag
Friderika - Boldog vagyok (1998)

Friderika - 01 Feltárcsáztad a szivem.mp3
Friderika - 02 Tudnod kell.mp3
Friderika - 03 Megbocsátanék.mp3
Friderika - 04 Menedékház.mp3
Friderika - 05 Más dimenzió.mp3
Friderika - 06 Fehér madár.mp3
Friderika - 07 Bár tehetném.mp3
Friderika - 08 Épül már a házunk.mp3
Friderika - 09 Békeföld.mp3
Friderika - 10 Úgy illesz hozzám.mp3
Friderika - 11 Boldog vagyok.mp3
<code>
http://rapidshare.com/files/109594902/vagyo.zip.html
vagy
http://rozsalinda.multiply.com/music/item/6437/
</code>
 

stefike0

Állandó Tag
Állandó Tag
Napi áhitat

Áldozat a b&ucirc;nök rendezéséért
"1Azután így beszélt az ÚR Mózeshez: 2Mondd el Izráel fiainak, hogy mi történjék akkor, ha valaki nem szándékosan vétkezik az ÚRnak valamelyik tilalma ellen, és azok közül csak egyet is áthág. 3Ha a fölkent pap vétkezik, és a nép vétkessé vált miatta, akkor elkövetett vétkéért mutasson be egy hibátlan bikaborjút vétekáldozatul az ÚRnak. 4Vezesse a bikát a kijelentés sátrának a bejáratához, az ÚR elé, tegye kezét a bika fejére, és vágja le a bikát az ÚR előtt. 5Azután vegyen a fölkent pap a bika véréből, és vigye be azt a kijelentés sátrába. 6Mártsa a pap az ujját a vérbe, és hintsen a vérből hétszer a szentély kárpitjára, az ÚR színe előtt. 7Azután kenje meg a pap a vérrel az ÚR színe előtt az illatszerfüstölő oltár szarvait a kijelentés sátrában, a bika vérét pedig mind öntse az égőáldozati oltár aljára, a kijelentés sátrának a bejáratánál. 8Vegye ki a vétekáldozati bikából az összes kövérjét, azt a kövérjét, amely a beleket takarja és az összes kövérjét, ami a beleken van. 9Fejtse le a két vesét is a rajtuk levő kövérjével együtt, amely a vékonyánál van, meg a májon levő hártyát is a vesékkel együtt, 10ahogyan azt a békeáldozati marhából szokták kivenni. Füstölögtesse el azokat a pap az égőáldozati oltáron. 11De a bika bőrét és az egész húsát, a fejével és lábszáraival együtt, meg a beleit és a ganéját, 12tehát az egész bikát vigye ki a táboron kívül egy tiszta helyre, ahová a hamut öntik, és égesse azt el farakáson, tűzben. Ott égessék el, ahova a hamut öntik. 13Ha Izráel egész közössége megtéved, és áthágnak csak egyet is az ÚR tilalmai közül és vétkessé válnak miatta, de úgy, hogy a gyülekezet előtt rejtve volt a dolog, 14később azonban kitudódik a vétek, amely miatt vétkesekké váltak, akkor mutasson be a gyülekezet egy bikaborjút vétekáldozatul. Vezessék azt a kijelentés sátra elé. 15A közösség vénei tegyék kezüket a bika fejére az ÚR színe előtt, azután vágják le a bikát az ÚR színe előtt. 16A fölkent pap vigyen be a bika véréből a kijelentés sátrába. 17Mártsa a pap az ujját a vérbe, és hintsen abból hétszer a kárpitra, az ÚR színe előtt. 18Kenjen vért annak az oltárnak a szarvaira is, amely a kijelentés sátrában van, az ÚR színe előtt, a vért pedig mind öntse az égőáldozati oltár aljára, a kijelentés sátrának a bejárata előtt. 19Vegye ki belőle az összes kövérjét, és füstölögtesse el az oltáron. 20Ugyanazt tegye ezzel a bikával, amit a vétekáldozati bikával szokott tenni, úgy cselekedjék vele. Ha a pap elvégezte értük az engesztelést, akkor bocsánatot nyernek. 21Azután vigye ki a bikát a táboron kívülre, és ugyanúgy égesse el, ahogyan az előző bikát elégette. A gyülekezet vétekáldozata ez." (3Mózes 4,1-21)

Nagy a kísértés, hogy azt gondoljuk, az a b&ucirc;n veszélyes, amelyik kiderül. Valójában a b&ucirc;n önmagában veszélyes és romboló, akár kiderül, akár nem. A b&ucirc;n megrontja az ember viszonyát Istennel, azután tovább rongálja az ember jellemét, míg végül olyanokat is tesz az ember, amikt&otilde;l maga is irtózott. Nagyon fontos ezért a vétek elrendezése, elhagyása. A b&ucirc;n elhagyása a bánattal és a vallomással jár együtt. A b&ucirc;nért való áldozatnak napjainkban is szerves része a b&ucirc;nbánat és a megvallás, jóllehet a véráldozatot Krisztus a kereszten mindenkire és örök id&otilde;kre érvényesen megtette. De mit is kell az embernek szem el&otilde;tt tartania, miközben szemléli, hogy más szenved helyette?
El&otilde;ször is fontos megjegyzése a mai igének a "nem szándékos" min&otilde;sítés. Ez arra hívja fel a figyelmünket, hogy nem lehetünk könnyelm&ucirc;ek. A b&ucirc;nért bemutatott áldozat nem egyszer&ucirc; fizetség, sokkal inkább a súlyosság jelz&otilde;je. Nem játszhatunk a b&ucirc;nnel, nem olyan egyszer&ucirc; az alól újra és újra felszabadulni. Életünk szürke, szorgos, de kísértésekkel teli hétköznapjaiban is vigyázni kell, hogy szándékosan soha ne kövessünk el b&ucirc;nt!
A nyilvánosság nem kizárható, kiváltképp, ha másokat is bántott a b&ucirc;nünk. Alázatnak kell jellemeznie bennünket. Ha nem is illik tételesen felsorolni minden szennyes részletet, akkor sem spórolhatjuk meg a b&ucirc;nvallást. /KB/

<a href="http://s273.photobucket.com/albums/jj226/bertus-photo/?action=view&current=002255Fjesusbible123.jpg" target="_blank"><img src="http://i273.photobucket.com/albums/jj226/bertus-photo/002255Fjesusbible123.jpg" border="0" alt="jezus"></a>

Még szeretnék egy videót is itt hagyni, amit hallottam nagyon megragadta az egész lényemet.

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/NJ65VRFMgWY&hl=en"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/NJ65VRFMgWY&hl=en" type="application/x-shockwave-flash" width="425" height="344"></embed></object>
 
Oldal tetejére