Kineziológia

Hannoka témája a 'Alternatív gyógymódok' fórumban , 2008 Április 15.

 1. szmelus

  szmelus Állandó Tag

  Nekem és barátnőmnek, aki ajánlotta, sokat segített. Jobb,mint egy pszichológus.
   
 2. szmelus

  szmelus Állandó Tag

  Azóta elvégeztem az első kettő részét, s sok mident megértettem.
   
 3. szmelus

  szmelus Állandó Tag

  A gyerekeknek is sokat tud segíteni.
   
 4. fancsi1

  fancsi1 Állandó Tag

  Aki többet szeretne tudni a kineziológiáról, ajánlom figyelmébe Kim da Silva könyvét, amit alább csatolok.
   
 5. Ájrin9

  Ájrin9 Állandó Tag

  Kerestem hozzáértőt, de annyira ellentétes véleményeket kaptam sokszor ugyanarról az emberről is, hogy elbizonytalanodtam. Lehetséges, hogy egy kineziológus valakivel csodát tesz, van akivel nem? Vagy ez nem rajta múlik, hanem az alanyon?
   
 6. Kis Sarkcsillag

  Kis Sarkcsillag Állandó Tag

  Igen nagyon lehetséges, hogy valakinek beválik valakinek Nem egy adott kineziológus, de gondolj bele ha csak a mindennapi életünkre is gondolunk pl. egy orvos, tanár választása! Mind a kineziológuson, mind az alanyon is múlik a "kapcsolat"! Az alany esetében itt az is fontos, hogy tevékeny résztvevő legyen....akarjon változtatni (ne apuka, férj küldje Ő akarjon menni), különben nincs értelme az egésznek!

   
  Ájrin9 kedveli ezt.
 7. Tristoré

  Tristoré Új tag

  Igen, ahogyan vélemények sem egyeznek, ugyanígy egy gyógyítót sem mindenki ugyanúgy tapasztal meg. Bármilyen gát akadályozhat minket, hogy a kineziológus hasznosan hathasson ránk.
   
 8. indián0940

  indián0940 Állandó Tag

  én is kineziológus vagyok. Érdeklődéssel olvastam a cikkben a tapasztalatokat.
  Minde
  nkinek meg van a maga gyógyítója. Az emberek a tudatalattijukban érzik, kihez fordulhatnak segítségért. A legjobban csak az tud segíteni valakinek a problémája megoldásában, aki az adott szituációt, helyzetet átélte, megtapasztalta és megoldotta.
   
  Kis Sarkcsillag kedveli ezt.
 9. indián0940

  indián0940 Állandó Tag

  én is kineziológus vagyok. Ha valaki nem akar változtatni az életén, nem lehet segíteni rajta. Nem a kineziológusnak kell akarnia a változást, hanem a hozzá forduló kliensnek.
   
 10. Libelle

  Libelle Állandó Tag

  Sziasztok!
  Tudom, nem éppen ide vág a kérdésem, de nem találtam semmilyen topicot ezzel kapcsolatban. Ismertek Szegeden vagy a vonzáskörzetében olyan szakembert, aki foglalkozik transzlégzéssel, esetleg tanfolyamot tart? Nagyon érdekelne, és szeretném kipróbálni. Köszönöm előre is.
   
 11. indián0940

  indián0940 Állandó Tag

  Ajánlom Johanna Walter: Ha hozzám érsz című könyvét /a stresszoldás titkai/
   
  gyekik kedveli ezt.
 12. daibo

  daibo Állandó Tag

  Szia! Letöltésre esetleg fel tudnád tenni? Persze a megfelelő helyre. Köszönöm és üdv daibo
   
  gyekik és bregyó kedveli ezt.
 13. tkrisz8

  tkrisz8 Állandó Tag

  én még nem jártam kineziológusnál de megfigyeltem, ahogy nyugaton pszichiáterhez járni vált szokássá, nálunk inkább kineziológushoz fordulnak egyre többen....
   
 14. ferni86

  ferni86 Állandó Tag

  oktató

  Sziasztok! Tudnátok segíteni? Először is abban, hogy melyik kineziológiát célszerű tanulni?A TEK-et vagy a One Brain-t? (Tudom,hogy van több ága is,de én -e 2 között vacilálok) Egyébként a One Brain-re gondoltam, csak nagyon sok a tanár és nem tudok választani (ki jó,ki nem..). Ha esetleg van jó tapasztalatotok vagy hallottatok jó oktatót... Köszi előre is!:p
   
 15. ferni86

  ferni86 Állandó Tag


  Üdv! Kérdezhetek? Ezek közül melyiket célszerűbb tanulni? One Brain vagy TEK ? Köszönöm!:p
   
 16. Annakiss

  Annakiss Állandó Tag

  Sziasztok!

  Én a one brain technikát tanulom. Szerintem nagyon jó. Azt tanultuk, hogy ötvözi a különböző technikákat a kinezen belül.
  Keress rá a luxhumana oldalra, én ott tanulok és nagyon szeretem a tanárunkat.
   
 17. Kis Sarkcsillag

  Kis Sarkcsillag Állandó Tag

  Touch for Health

  Szia!

  Én a Onne Brain technikát tanultam, de nem vizsgáztam engem a Touch for Health tanfolyamok melyek elvarázsoltak. Ezeknek a rövid leírását mellékelem! Viszont abban tényleg igaza van a többieknek, hogy a tanár személye nagyon fontos...meg kell gondolni kit választasz! De szerintem az a legjobb, ha kipróbálod a kineziológia több ágát saját magadon és akkor sokkal könnyebb dönteni, melyik áll közelebb hozzád, mi az amit Te szeretnél!

  Kis Sarkcsillag

  Rövid leírást küldök a Touch for Health-ről!;)

  A Touch for Health kineziológiai rendszer ötvözi a hagyományos kínai gyógyászat, a chiropraktika, a naturopathia és az osteopathia elemeit. Létrehozója, dr. John F. Thie, 48 izmot, különböző szerveket, meridiánokat, színeket, hangokat, érzelmeket ötvözött egységes rendszerré.

  A mozgás felszabadít, míg korlátozottsága fizikai-lelki-tudati állapotunkat is korlátozza. Az izmokban tárolt stressz energetikai blokkokat okoz, s ez testi tüneteket, betegségeket, mozgásrendszeri deformitásokat okoz.

  Az izmok tesztelésével feltérképezhető az egész szervezet energetikai állapota. Az energetikai kiegyensúlyozatlanság korrigálása elsősorben a neurolymphatikus ill. neurovascularis reflexzónák/-pontok, csigolya-reflexpontok, meridiánok és izmok kezelésével történik.

  Touch for Health kineziológiai tanfolyamok

  Touch for Health I.

  A blokkolt és szabadon áramló energia közötti különbség érzékelése. A 14 alapizom tesztelése - tesztelési pozíciók. Az energetikai megerősítés lehetőségei (neurolymphatikus ill. neurovascularis reflexzónák/-pontok, a 14 főmeridián, izmok eredet-tapadása). A korrekciók hatékonyságának ellenőrzése: „kihívás”. Egyéb energiakiegyenlítési technikák: a víz stresszoldó szerepe és a vízháztartás egyensúlyának érzékelése, érzelmi stresszoldás, a szem és fül működésének energetikai kiegyenlítése, fájdalomcsökkentés, élelmiszer-teszt - a táplálék energetikai értékének megállapítása -, szurrogátos tesztelés, cross crawl - az integrált agyműködés, bekapcsoló gyakorlatok háromdimenzióban. A kezelés folyamatának felépítése, menete, technikája. Befejező lépések.

  Touch for Health II.

  A 14 főmeridiánhoz tartozó újabb izmok feladata és elhelyezkedése, tesztelési pozíciók, tesztelés, megerősítési technikák. Tiszta izomteszt strukturális - testi, kémiai - szellemi, energetikai - emocionális síkon. Áramkör-lokalizáció. Meridiánóra: az energia szabad áramlása, energiahiány és túlenergia korrigálása, a meridiánóra szabályos mintái: hód-elv, nap-éjszaka elv, háromszög, négyzet. Az öt elem tana, táblázata, összefüggései. Az öt elem egyensúlyának szabályai: Sheng-ciklus, Ko-ciklus, az öt elem balansz. Yin/Yang összefüggések. Napszak balansz, az érzelmi és fizikai stressz csökkentése, megszüntetése a meridiánórának megfelelően. Az izom felépítése és feladatai. A Spindel-sejt mechanizmus. A Golgi-apparátus. Alarm-pontok. Fájdalomcsillapítás a meridiánok segítségével. Akupunktúrás pontok, erősítés a Sheng ill. Ko ciklusnak megfelelően. Az integrált agyműködés, a jobb és bal agyfélteke feladatai, a dyslexia a kineziológia fogalomrendszerében, tanulási nehézségek korrigálása kineziológiai módszerekkel. Homolaterális áthangolás. A CSF-technika. Színbalansz. A jövőbeli stressz-leépítés.

  Touch for Health III.

  A 14 főmeridiánhoz tartozó újabb izmok feladata és elhelyezkedése, tesztelési pozíciók, tesztelés, megerősítési technikák. Pulzus-teszt, energiakiegyenlítés a meridiánok között, a meridián-túlenergia megszüntetése. A krónikus fájdalom csökkentése. A reaktív izmok: a reaktivitás kialakulása, felismerése, feloldása, tárolási mód és információrögzítés. A korrekciók hatékonyságának felismerése strukturális, személyes ökológiai, emocionális, elektromos területen. A Tibeti energia-nyolcas korrekció: a másodlagos energiarendszer energetikai kiegyenlítése. Az izom energetikai megerősítése az öt elemhez tartozó hangok segítségével. Lépésteszt: a járással kapcsolatos izmok koordinációs korlátozottságának csökkentése, megszüntetése. A tartási rendellenességek, az ezeket kiváltó emocionális stressz oldása, a tartás-stressz redukciója. Reaktor és reaktív izmok. 42 izom neurolymphatikus és neurovasculáris területei a testen.

  Touch for Health IV.

  A 14 főmeridiánhoz tartozó újabb izmok feladata és elhelyezkedése, tesztelési pozíciók, tesztelés, megerősítési technikák. 42 izom tesztelése állva és ülve. A gerincreflex blokk-oldása: kétoldali izomerősítés a meridiánóra alapján. A „gátolt izomműködés” feloldása. Neurolymphatikus területek nyugtatása. A táplálék és az izom működésének energetikai kapcsolata. A C1 csigolya-pont használata a helyes táplálkozási szokás kialakítására.
   
 18. lora11

  lora11 Állandó Tag

  Sziasztok! Tehetnék fel kérdéseket olyan embernek aki már képzett kineziológus?
   
 19. contact

  contact Állandó Tag

  Szia!
  Biztosan. Szerintem tedd fel:grin:
  üdv
   
 20. Edie86

  Edie86 Állandó Tag

  Két három napos tanfolyamok vannak,és a vizsga után tanítani lehet.Oklevelet ad.
   

Megosztás