Kineziológia

Hannoka témája a 'Alternatív gyógymódok' fórumban , 2008 Április 15.

 1. Málnavirág

  Málnavirág Állandó Tag

  Sokat segíthetsz gyermeked írásproblémáján az Észkerékkapcsoló című könyv segítségével. Megtalálod Canadahun.com -on. Egy próbát megér és nem kerül pénzedbe.
  A Varázsbetű műhelynek vannak tesztjei és tanulást segítő programjai, meg persze rengeteg jó ötlete a tanulás örömtelivé tételére. Jó családi programokat lehet belőle csinálni!
  Ez csak egy pár ötlet. Lehet, hogy elég a megoldáshoz, de lehet, hogy több kell. Érdemes kineziológushoz fordulni, ne add fel az első kellemetlen élménynél!
  Ha tanulod, nem biztos, hogy egyből meg is érted. Több olyan embert ismerek, akik a tanfolyamok után évekig "értek". De amit átéltek és megtanultak, beépült a mindennapjaikba. Mindegyikük kamatoztatta az életében. Volt, hogy nem is tudott róla.
   
  ani02 kedveli ezt.
 2. csilla001

  csilla001 Állandó Tag

  Kedves circo! Ha nem veszed tolakodasnak egy keressel fordulnek hozzad. Kislanyom 8 eves es sajnos tanulasi nehezsegekkel küzdünk. Miutan elolvastam a Hatekony tanulas kineziologiaval cimü könyvet ugy ereztem, h ez a könyv nekünk irodott. A könyv szeint több blok is van ami okozhatja a tanulasi nehezseget. Az en meglatasom szerint a kislanyom mindegyikben erintett ami azt jelenti, h összesen 15 - 16 gyakorlatot kellene elvegezni. A könyv szerzöje szerint egyszere csak 4- 5 gyakorlat ajanlott. Tudnal e tanacsot adni, h hogyan osszuk fel a gyakorlatokat ahhoz, h a leghatekonyqbb legyen?
  Köszönettel,
  Csilla
   
 3. daibo

  daibo Állandó Tag

  Szia Csilla001! Bocs, hogy beleszólok, de támadt néhány ötletem. Az egyik, hogy kezdjétek el csinálni, mert menet közben mindig kiderül, amikor elég. A másik amit javaslok az ÉFT. Ráadásul nemcsak a kislányodnak javaslom, hanem neked is, mert azt gondolom a problémátok közös. Még akkor is, ha más más a fizikai megnyilvánulása. Tudod együttműködéssel mindig többet lehet elérni, mint egyedül. Gondolj pl egy gyerek születésére. Előtte két ember együttműködik és egy teljesen új minőséget hoznak létre, amire egyedül egyik se képes.
  Az ÉFT nagyon gyors, egyszerű és hatékony. Én jelenleg nem ismerek jobbat, pedig én is találkoztam a kineziológiával, NLP-vel, belső utazással és társaival. A kineziológiának a grafokineziológia ága tetszik nekem a legjobban. Az is hatékony, de az ÉFT mindent felülmúl az egyszerűségével és gyorsaságával, valamint azzal, hogy nem kell kutakodni, okoskodni, azzal dolgozunk, ami épp most van. az aktuális érzelmi állapottal. Fontos kiemelni azt is, hogy ha valami nem pozitív módon fogalmazódik meg bennem, akkor azzal dolgozunk. Ha azt mondom pl. utálom a tanulást, akkor ezt kell használni vagy ha nem tudom mi a bajom , akkor ezzel dolgozunk. Esetleg néz6d meg az ÉFT topikot is, hogy több információd legyen.
  És jók az Észkapcsoló és Észkerékkapcsoló könyvecskék is. az a jó, hogy van miből választani
  üdv daibo
   
  csilla001 és Mrs. Dalloway kedveli ezt.
 4. csilla001

  csilla001 Állandó Tag

  Kedves Daibo!
  Nagyon köszönöm a hozzászolásond. A hèten olvastam az Èszkapcsoló ès Èszkerèkkapcsoló könyvecskèket amiből rájöttem, h mindenek előtt szüksèges lesz a laterális áthangolás. Sajnos a könyvben rèszletesen leírja a procedurát de nem tèr ki rá, h mennyi ideig ès hányszor kell megcsinálni a gyakorlatokat. Nëmi kutakodás utån ahhoz az informáciohoz jutottam, h napi 2 alkalommal 6 hèten keresztül ha azt szeretnèm, h tartos legyen.
  Ugyhogy Hètfőn elkezdjük az áthangolást amit remèlhetőleg sikerül megcsinálnom.
  Az este vègig olvastam az ÉFT fórumot ès nagyon meglepet a sok pozitiv hozzászólás. Itt is akadtak szkeptikusok de olyan aki negativ tapasztalatokrol számolt volna be, azt nem nagyon volt. A kineziologiai forumokon ( nem csak a kanadain) nagyjábol 50% ban voltak a pro ès kontra vèlemènyek.
  Mindenkèpp utánaolvasok joban amint elindultunk a kineziologiával. Sajnos hajlamos vagyok arra, h ne legyek kitartó de a kislányom èrdekëben most muszály.
  Sajnos a Győri Jutka : Kip kop kopogok című könyvet nem talàltam letölthető formában:)
  Egyëbkènt apszolut igazad van, h lányommal egyformák a problèmáink èppen ezèrt szeretnèk borzasztoan segīteni rajta, h ne keljen ugyanazon a rögös uton vègig mennie.
  A grafokineziológiárol mèg sosem hallotam, majd ebben a tèmàban is szeretnèm beleásni magam:).
  Nagyon köszönöm a tanácsaidat - segítsègedet.
  Ūdvōzlettel,
  Csilla
   
 5. daibo

  daibo Állandó Tag

  Kedves Csilla001! Már akadály az, ha valami szükséges! Pláne 6 hétig. Nem mondom, hogy nem hasznos a laterális áthangolás, de az ÉFT-vel jobban jártok. Mert gyorsabb. Kineziológia és ÉFT. Mindkettő az energiarendszerrel dolgozik. Ha hamarabb ismerem az ÉFT-t, sose tanultam volna kineziológiát, nem azért mert nem jó, hanem mert nekem már túl komplikált. De a kineziológia jóval korábban jelent meg, mint az ÉFT. Azonban az ÉFT is felhasználta a kineziológia tapasztalatait. Majdnem azt mondom, hogy a kineziológia továbbfejlesztett változata az ÉFT. Rugalmasabb, gyorsabb, hatékonyabb.
  Én ezeket a könyveket ajánlom: Gary Craig: ÉFT (Érzelmi Felszabadulás Technika) Kézikönyve (fordította Csontos Ágnes)
  Horns Benesch: Kopogtass az egészségedért. Az első szabadon letölthető, a második pedig fent van a canadán. Az ÉFT 10. oldaláról mind a három ÉFT-s könyv letölthető. A Csontos Ági 1001 tippje tiszta gyakorlati, nagyon jó szerintem.
  "Sajnos hajlamos vagyok arra, h ne legyek kitartó de a kislányom èrdekëben most muszály." Én kopogtatnék ezzel az állítással.
  üdv daibo
   
  Utoljára módosítva: 2013 Július 9
 6. Nokci

  Nokci Állandó Tag

  Sziasztok,
  Nem tudom szokott-e itt lenni kineziológus…. Szeretnék egy kis segítséget kérni!
  Olvastam Kim da Silva-Do-Ri Rydl: Kineziológia (Öngyógyítás-gyógyítás a dyslexiától az allergiáig) c. könyvében, hogy „ A belső óra egyensúlyát (balanszát) meghatározott akupunktúrapontok megérintésével és masszírozásával, és egy kis EM-K gyakorlatprogrammal állíthatjuk helyre, így életünk is harmonikusabbá válik, reggel frissen, ébren ugrunk ki az ágyból.” Stb….
  Ezt szó szerint idéztem a könyvből és ebben szeretnék segítséget kérni, mi lenne ez a gyakorlat pontosan?
  Esetleg mik lennének ezek az akupunktúrás pontok?
  Minden segítséget megköszönnék! :)
  Nokci
   
 7. Era8

  Era8 Állandó Tag

  Keresem elektronikus formában:

  Johanna Walter: Ha hozzám érsz című könyvét /a stresszoldás titkai/

  Köszönöm!
   
 8. szail56

  szail56 Állandó Tag

  Segitségetek kérném, ha valaki esetleg feltudná tölteni a :
  " Kinesio-tape kis kézikönyvet"
  Köszönöm szépen.
   
  enamasszazs és Kis Sarkcsillag kedveli ezt.
 9. ebogi82

  ebogi82 Tag

  Sziasztok! One Brain kineziológiával foglalkozom. Konzultenskènt 8 ève dolgozom ès pár èvig oktattam is a módszert. Felnőtt ès gyermekjóga oktatókènt 9 èvet dolgoztam. Rendszeresen tartottam tanulás könnyítő, önbizalom növelő gyerek tanfolyamokat, táborokat. Ezekben ötvöztem a gyerek agykontroll, a gyerekjóga és a kineziológia módszereit. Várhidi Ilonánál tanultam = Johanna Walter) Idèn nyáron költözök Winnipegbe, igy ha a környèken kerestek stressz oldásra tapasztalt szakembert, keressetek bátran :)
   
  Kis Sarkcsillag kedveli ezt.
 10. phoenyx

  phoenyx Állandó Tag

  Kis Sarkcsillag kedveli ezt.
 11. Escate

  Escate Állandó Tag

  Szia! Látom, jó régi már a post, de hátha tudsz esetleg még segíteni esetleg kidolgozott THF tételekkel, ETI vizsgához! Köszönöm!!
   

Megosztás