Leleplezték a csodavizes átveréseket

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 November 11.

Melitta - 2017 November 11, 08:23
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A Magyar Tudományos Akadémia egyre többször lép fel az áltudományos híresztelések ellen - most a csodavízként árusított termékekről rántotta le a leplet.

  Az MTA telt házas dísztermében tartott szerda esti előadásról, ahol a szakemberek az áltudományos átverésekre hívták fel a jelenlévők figyelmét.

  A csapvíz is megfelelő lenne
  "Pi-víz, lúgosított víz, életvíz, rezgéskezelt víz, deutériumcsökkentett víz, hidrogénezett víz, a legújabb meg az úgynevezett szűzvíz és igaz társa, a bölcsővíz" - sorolta az előadáson Fábián István kémikus az aktuális blöfföket. Utóbbi egyébként olyan átprogramozott víz a marketing szerint, amellyel az egész Kárpát-medence is jobb irányba áthangolható. Majd hozzátette: "Van olyan termék ezek között, amiből egy palackért ezer forintot is elkérnek. Én Debrecenből jövök, ahol 50 fillér egy liter csapvíz, és ebben a csatornadíj is benne van. Hogy mit igyunk? Csapvizet. Magyarországon a települések 95 százalékán garantáltan jó minőségű víz folyik a csapból."

  A víz az egyik olyan "termék", amely körül kulminál mostanában az őrület. Egymás után jönnek elő az újabb és újabb csodavizekkel, tudományosan értelmezhetetlen állításokkal megtámogatva, amelyekből a nagyérdemű annyit ért, hogy van valami látszólag meggyőzőnek hangzó érvelés, és ha valaki beírja ezeket a mágikus pr-fogalmakat a keresőbe, 99 százalékban ezek fogyasztására buzdító oldalakba ütközik - miközben a csapvízhez képest legalább 300, de időnként kétezerszeres áron kínálják a termékeket.

  Gyógyító csodavizek?
  "Mit kezdjünk például azzal, ha 11 ezer éves 'főnix vizet' kínálnak, amikor tudjuk, hogy a víz a természetes körforgásban állandó, vagyis minden vízmolekula több milliárd éves?" - tette fel a kérdést az előadó. Vagy a hidrogénnel dúsított, antioxidáns és méregtelenítő hatásúnak mondott vízzel, miközben egy kémiában valamennyire jártas ember számára evidens, hogy ordas nagy kamuról van szó?

  Káros-e a szénsavas víz?

  Közismert, hogy a szénsavas üdítők rendszeres fogyasztása károsan hat az egészségre, de mi a helyzet a szénsavas ásványvízzel és a szódával? Ezekkel kapcsolatban is számos tévhit kering a köztudatban, lássuk tehát, mi igaz ezekből!

  Ennek párja az oxigénnel dúsított víz, amely ugyebár annak tükrében jól hangzik, hogy mindenkinek rémlik, hogy az oxigén valamiképpen elválaszthatatlan az emberi élettől, nyilván jó hát, ha többet kapunk belőle. Erre próbálnak rálicitálni a gyártók azt állítván, hogy extra oxigénnel megáldott vizük megszünteti a fáradtságot, erősíti az immunrendszert, segít a keringési problémákon, gyógyítja a másnaposságot és a potenciazavarokat, de lehet, hogy a rákot is. A gond csak annyi, egyebek mellett, hogy

  • teljes képtelenség normál légköri nyomáson annyi oxigént megtartania szerencsétlen víznek, amennyit a hirdetések állítanak;
  • ha ettől el is tekintünk, a gyomorban sajnálatos módon nincsenek tüdőhólyagocskák, vagyis nincs olyan alkatrészünk, amellyel szervezetünk képes lenne a megivott oxigént felvenni.
  Hazipatika
  csodaviz_n.jpg
   
  Georgina Bojana, Ernoe és AkitaHun kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 November 11.

  1. cdurmol
   cdurmol
   Jelentősen el vagyok maradva. Még nem elsősorban a csodavizeken vagyok kiakadva, hanem a napi 2-3 liter kötelező vízfogyasztáson. Ezt az igazi hívők nem poharanként veszik magukhoz, hanem 10-15 percenként egy-egy kortyot húznak a flaskájukból. Hajlamos vagyok egyetérteni azzal a nefrológussal, aki a palackozott vizet gyártók kitalálmányanak nevezte az egészet.
   Arról nem is szólok, hogy ami az ember száján bémegy, az ki is jön. A legtöbb munkahelyen lehetetlen megvalósítani, hogy egész idő alatt fajanszközelben legyen a dolgozó.
   varázsdoboz kedveli ezt.
  2. kishenceg
   kishenceg
   Természetgyógyász vagyok, és hiszek az alternatív gyógyításban, másként nem csinálnám közel két évtizede. Viszont megvetem a kuruzslást, a súlyos betegek minden szalmaszálba kapaszkodásával való visszaélést. Maximálisan egyetértek a ezzel a cikkel. Már amikor természetgyógyászatot tanultam is, bele akartak rángatni ebbe a pi-vizes bizniszbe. Mivel nem álltam kötélnek, körön kívüli lettem, amit azóta sem sajnálok. Fő irányelvem: Nil nocere! - Ne árts! És a hatástalan szerek legalább annyit ártanak a betegnek, mint a közvélemény által a természetgyógyászatot a kuruzslókkal egybemosó becsületes alternatív gyógyítóknak. A lúgosítás is egy baromság! Az élő szervezet homeosztázisa éppen a belső miliő állandóságát hivatott biztosítani. A szervezet rendelkezik annyi pufferkapacitással, hogy a Ph értéke állandó maradjon. Ha viszont borul a sav-bázis egyensúly, azon nem lúgosító vizekkel, hanem célzott infúziókezeléssel lehet segíteni, pl bikarbonát infúzió, de ez nem természetgyógyászati kompetencia. A napi 2-3 liter folyadékbevitel nem ugyanilyen mennyiségű vizet jelent! Az a folyadékmennyiség is beleszámít, ami a napi táplálékban van. Leves, gyümölcsök, stb. A túlzott folyadékbevitel hemolizálja a vért, azaz a megforduló ozmózis miatt kipukkadnak a vörösvértestecskék, és fölösleges terhet ró a vérkeringésre és a vesékre is.
  3. medvegy
   medvegy
   Mondjuk elég nagy marhaság, hogy minden vízmolekula évmilliárdok óta egyforma régi lenne, de ezt hagyjuk is.

   Hamarosan jön a Mikulás, rendkívüli AKCIÓ!!!

   Két hordó természetes széndioxiddal dúsult vegyes aromás, egyenesen az Északi Sarki Mikulásgyárból származó Mikulás-féle szeretetvíz féláron eladó. Különleges összetételénél fogva hatékony alvászavarok ellen, jó fájdalomcsillapító, antidepresszáns, kiváló hatása van a kreativitásért felelős neuronkötésekre, továbbá zúzódásoknál és idegzsábánál bedörzsölésre is alkalmas. Mikulás-akció! A szeretetáramoltatás jegyében különleges chi energiák szabadíthatóak fel segítségével, ehhez mindössze pár órás vízhűtés melletti főzés és desztillációs visszanyerés szükséges. Festett mikulásos üvegek, energiakinyerési kézikönyv és egyéb szükséges felszerelések ugyanott rendelhetők! :D :D :D
   Utoljára módosítva: 2017 November 11
  4. cdurmol
   cdurmol
   Érdekelne az ajánlott víz, feltéve, hogy még emlékszik is a szingularitástól kezdve az Univerzum kialakulásáig és annál tovább is.
   Tudsz esetleg kristályképeket mellékelni? Különösen az lenne érdekes, hogy a macskasimogatás és dorombolás hogyan hat a kristályszerkezetre. :D
   udvarfy, analema, B.Péter és 1 másik tag kedveli ezt.
  5. medvegy
   medvegy
   Már megbocsáss, de az Univerzum kialakításához ezt az aromakoncentrátumot alkalmazták, amit UnivDrHab Metvajev Osmorenovics, a dengelei egyetem címzetes laborvezető dékánja pecséttel is alátámaszt! Sőt - megvannak az eredeti ellenőrzési jegyzőkönyvek is, aminek a fényképét a megrendelés után postázzuk.

   Egyébként pedig kérlek, kérlek... mi sem természetesebb. Íme egy macska kristályszerkezete kezelés után :D :D :D

   [​IMG]
   Utoljára módosítva: 2017 November 11
   cdurmol, udvarfy, analema és 1 másik tag kedveli ezt.
  6. sidavoq
   sidavoq
   Az én folyadékbevitelem 90%-át már évek óta a pi víz teszi ki.
   Nem mint ha bármiféle gyógyító erőt tulajdonítanák neki (bár a savháztartásomra úgy érzem jó irányba hat)
   inkább azért fogyasztom mert láttam a tisztítási folyamatot amin végigmegy a sima hálózati ivóvíz és így
   bátrabban fogyasztom mint szűretlenül.
   A háztartási tisztító berendezések nekem túl drágák, meg macerás is az üzemeltetésük ahhoz, hogy ilyen eredményt érhessek el.
  7. FLAMINGO
   FLAMINGO
   Nem vagyok tudós, de még vízspecialista sem, de az utolsó két (ponttal ellátott) modathoz annyit azért hozzátennék, hogy:
   • Az oxigén a(z oxigénes) vízben nem szénsav módjára (azaz patronból kerül a vízbe, hanem higított hidrogénperoxid formájában. Igaz a H2O2 könnyen bomló formula, de pont így kerülhet a plusz oxigén a gyomorba. A mennyisége pedig - legalábbis a kereskedelmi forgalomban lévő palackokon ott található és tuti, hogy a Nébih rendszeresen ellenőrzi.
   • A gyomorban lévő oxigént nem feltétlenül lélegzés formájában hasznosít(hat)juk, hanem az emésztés, mint lassúégési folyamat részeként.
   Innen nézve a cikk elejéből legfeljebb az igyunk több folyadékot a "tudományos". Az, hogy ez legyen csapvíz inkább marketingduma, legalábbis számomra, főként a fél forintos debreceni (ugyan hol kapsz csatornadíjjal együtt ma vezetékes vízszolgáltatást 1ooo Ft/m3 ár alatt)...
   varázsdoboz és setni kedveli ezt.
  8. medvegy
   medvegy
   Szíves tájékoztatásul: http://www.penzugyiterkep.hu/haztartasi-penzugyek/1-kobmeter-hany-liter-viz
   Igaz, hogy két évvel ezelöti a cikk, akkor egye fene - egy liter ivóvíz csatornaszolgáltatással együtt legyen egy forint, na. :)
  9. victorvacendak
   victorvacendak
   A pi-víz még mindig menő. Viszik, mint a cukrot. A csökkentett deutérium tartalmú víz meg aranyárban van. Ami azért vicces, mert a növelt deutériumtartalmú víz (a nehézvíz) szintén, mert ugye azt egyes reaktortípusokban moderátornak lehet használni. Amúgy már a 60-as években cáfolták, hogy ennek lenne bármilyen pozitív hatása rák esetén. És azóta is született pár study, mely szintén nem igazolta a fogyasztását... De itt legalább van valami kézzelfogható kémiai dolog a vízben, míg a pi-víz csak bűvésztrükk (a pénztárcára). A lúgosvíz meg mire a vérig eljut, már rég a testnek tetsző pH tartományban lesz, úgyhogy annak sincs semmi értelme. Ahogy annak sem, amit a kuruzslók mondanak a szervezet savasodásáról...

   Bocs, hogy közbeszólok, de amit te leírtál az egy szélsőséges lehetőség. Ami akkor fordulhat elő mondjuk, ha valaki sivatagban nem iszik napokig, aztán hirtelen igen. Akkor sem fog belehalni, hemoglobinuriája lesz egy ideig az illetőnek (ez koránt sem akkora teher a vesének, mint pl. egyes anémiákban, amikor tartósan, nagymennyiségű vvt esik szét). Az akut vízmérgezés gyakoribb, de az sem feltétlenül életveszélyes, csupán annyi történik, hogy a folyadékvesztést messze túlkompenzáló vízfogyasztáskor a vér felhígul, ami miatt a nátriumköncentráció lecsökken. Ez amellett, hogy egy sor problémát tud okozni, a sejtek igyekeznek minél több nátriumot felvenni, ez viszont vízfelévétellel jár, így megduzzadnak. És ennek a legdrámaibb következménye lehet, hogy az agy nem fog elférni a koponyán belül (és ez nem 2-3 liter/nap esetén következhet be, annyit egészséges vese és keringés röhögve el tud viselni). Na ez halállal járhat.
   varázsdoboz kedveli ezt.
  10. victorvacendak
   victorvacendak
   Kiszámoltad, hogy X év alatt mennyit vertél el a pi néven vásárolt szűrt vízre? Annyiból már komoly szűrőt vehettél volna, amibe pl. a szűrő által eltávolított ásványokat is vissza lehet pótolni.
  11. sidavoq
   sidavoq
   Felénk ennyibe kerül:
   A szolgáltatási díja jelenlegi árakon:

   Ivóvíz-szolgáltatás díja (ÁFÁval együtt):
   453,77 Ft vízdíj + 297,18 Ft alapdíj = 750,95 Ft (ÁFÁval együtt)
   Szennyvízelvezetés és -tisztítás díja (ÁFÁval együtt):
   496,06 Ft csatornadíj + 480,06 Ft alapdíj + 4,06 Ft vízterhelési díj = 980,18 Ft (ÁFÁval együtt)
  12. Piti Sándor
   Piti Sándor
   ....,a víz szükséges az élethez,viszont ha sokat iszik belőle valaki káros is lehet,sőt akár halált is okozhat......
   Van olyan ismerősöm aki spórol vele,neki egy üveg ásványvíz 1 hónapig is elég.Beosztja. Helyettesíti napi 5-10 doboz sörrel,pálinkával.......:D
   Aki ezeknek a csodavizes embereknek bedől,jó nagy marha......,leginkább a fix jövedelmű emberek (nyugdíjas) az áldozatok,mert mindent megvesznek csak hogy az életük 1 nappal meghosszabbodjon.A szomszédom is vett ilyen csodálatos Pi vizet.....két szállító alig bírta betuszkolni a hordót a liftbe.....,nem is tudom ha gyalog kellett volna felvinni a 6. emeletre mi lett volna.....Helyben a bejárat mellett kellene elfogyasztani,nagy lakattal lezárni a kupakját,nehogy más is ihasson belőle...:D
   varázsdoboz és setni kedveli ezt.
  13. sidavoq
   sidavoq
   Durván 70000 forintot költök pí vízre évente.
   Egy elfogadható szűrőberendezés ára 600000 Ft + a szűrő betétek cserélése évente kb 30000Ft + macera
   Ha garanciát akarok a készülékre akkor a szakszervízzel kell a betét cserét, tisztítást elvégeztetni
   aki elkéri a fenti összeget + időpont egyeztetés (esetleg még szabi is)
   Utoljára módosítva: 2017 November 11
  14. kishenceg
   kishenceg
   Elnézést, de nem találom a bejegyzésemben, hogy valahol írtam volna, hogy életveszélyes. Ne adj olyan szavakat a számba, amiket nem írtam le. Köszönöm.
  15. FLAMINGO
   FLAMINGO
   Nade az alig pont a duplája a debreceni tudós úr által említettnek (5o fillér)! Ha valaki tudós létére egzakt számokat 1oo% hibahatárral emleget előadásásban, akkor hogyan higgyek a többi - általa említettnek?
   Baalcain kedveli ezt.
  16. medvegy
   medvegy
   Tény - ám eredetileg az volt a téma, hogy csapvíz marketingduma-e? Hát Magyarországon ez speciel nem az :)
   FLAMINGO kedveli ezt.
  17. kishenceg
   kishenceg
   Az oxigénnel dúsított vízről: A gázcsere a tüdőben az alveolusok ürege felől indulva a következő rétegeken megy végbe:
   - surfactant réteg - légző hám - alveoláris alaphártya - kapilláris endotel membrán és sejtplazma - vérplazma - vörösvérsejt membrán
   A bél nyálkahártyája egészen más felépítésű, következésképpen az oxigénnel dúsított vízből semmi oxigén nem jut be a szervezetbe. Szén-dioxid sem.
   Utóbbit egyszerűen felböfögjük. :)
   Az oxigén fizikailag oldódik a vízben (fiziszorpció), azonban csak kis mértékben. Biológiai jelentősége, hogy a vízi élőlények ezt a beoldott oxigéntartalmat képesek felvenni (pl. a halak a kopoltyúik révén).
   Mivel az emlősöknek nincs ilyen szervük, a vízben oldott oxigénnel nem tud mit kezdeni a szervezetük. Ezért aztán bármennyire is oxigéndús a víz, bizony bele lehet fulladni. :rohog:
   cdurmol kedveli ezt.
  18. ppix
   ppix
   Így van, egy jó Kangen gép 2.000 € -nál kezdődik..de garantált az örök élet ;)
   cdurmol kedveli ezt.
  19. setni
   setni
   Jönnek ezek csak nem éppen kellemes ajándékok....
   A globális felmelegedés miatt a sarkkörön túl egyre nagyobb területek olvadnak fel, a földől pedig több tízezer éve hibernálódott kórokozók kerülhetnek elő.
   Ezeken a területeken a kőkeményre fagyott föld miatt korábban az embereket sem lehetett igazán mélyre temetni, az elhullott állatok pedig a felszínen megfagytak. A lépfene miatt lebetegedett nomád törzs például hagyományosan a föld felszínén, fából ácsolt koporsókban hagyja a halottait, ez korábban sosem jelentett problémát nekik. Most viszont, ahogy melegszik az idő az emberek és az állatok tetemei felolvadnak, oszlásnak indulnak, az addig hibernált kórokozók pedig bekerülnek a talajvízbe.

   Ahogy egyre nagyobb területek olvadnak ki egyre mélyebben, úgy aktiválódnak egyre régebbi organizmusok.
   2013-ban egy orosz kutatócsoport 40 méter mélyre ásott a permafrosztban, és egy látszólag érintetlen, fagyott gyümölcsöt hoztak a felszínre. Mikor kiolvasztották és elültették a magját, akkor az kicsírázott és fehér virágokat hozott. Két francia virológus mintát kért a kiolvadt földből, amit az oroszok el is küldtek nekik. Ezek után egy amőbát juttattak a mintába, ami bizonyos típusú vírusoknak kedvelt célpontja. Nekik is tátva maradt a szájuk, amikor az Oroszországból származó mintából egy addig sosem látott óriásvírus tűnt elő, amit Pithovirus sibericumnak neveztek el. Ez a vírus legalább 30 ezer évig "pihent" lefagyasztva a gyümölcs mellett földben 40 méter mélyen, amíg az oroszok ki nem ásták, és a franciák elő nem csalogatták.
   ...............
   .................
   ..............
   Ennyit a Mikulásról.............

Megosztás