Lezuhant Iránban egy ukrán utasszállító repülőgép, senki sem élte túl

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2020 Január 8.

Melitta - 2020 Január 8, 10:03
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Az Ukraine International Airlines repülőgépének vélhetően műszaki hibája volt.

  A Ukraine International Airlines repülőgépe nem sokkal a teheráni Khomeini Imám repülőtérről történt felszállás után lezuhant.

  Az iráni média közlései szerint a Boeing 737-800-as gép az iráni főváros délnyugati elővárosa, Parand közelében csapódott a földbe.

  A gép kigyulladt, de mentőket küldtünk a helyszínre ... és talán meg tudunk menteni néhány utast" – mondta az állami televíziónak Pirhuszein Kulivand, az iráni mentőszolgálatok vezetője. Hiába: nem sokkal később az iráni állami televízió közölte, hogy mindenki meghalt a repülőgép fedélzetén.

  Az iráni légiforgalmi irányítás szóvivője bejelentette, hogy baleseti vizsgálóbizottság van a helyszínen a katasztrófa körülményeinek kivizsgálására. A mentők egyik tisztségviselője is megerősítette, hogy a gépen tartózkodók közül senki nem élte túl a katasztrófát.

  [​IMG]
  © AFP / ISNA / Rouhollah Vahdati
  A légijáratokat követő Flightradar adatai alapján az ukrán fővárosba induló, 752-es számú járatnak a menetrend szerint hajnali 5 óra 15 perckor kellett volna felszállnia Teheránból, a járat indítása azonban majdnem egy órát késett, és a gép 6:12-kor emelkedett a magasba.

  A Boeing 737-800-as típusú utasszállító gépen 167 utas és 9 fős személyzet volt. Ezt erősítette meg Olekszij Valerijovics Honcsaruk ukrán miniszterelnök is. Később pontosítottak: 168 utas volt a gépen, valamint a 9 fős személyzet.

  Az AP hírügynökség tudósítója is eljutott a helyszínre, és látta, hogy a gép mezőgazdasági területen zuhant le. Darabjai nagy területen szóródtak szét, és köztük láthatók voltak a holttestek.

  A teheráni IRIB tévécsatorna híradása szerint a főváros közelében már megtalálták a lezuhant gép egyik feketedobozát, és átadták az illetékes hatóságoknak.

  [​IMG]
  © AFP / Anadolu Agency / Fatemeh Bahrami
  Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azonnal megszakította ománi látogatását, és hazarepült Kijevbe. Zelenszkij közleményben részvétét nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak. Azt is közölte, hogy a katasztrófa helyszínén tartózkodik a teheráni ukrán konzul.

  Az UNIAN ukrán hírügynökség vette észre a jordániai Al Hadat hetilap állítását: szerintük a gépet az iráni légvédelem lőtte le, tévedésből. Ezzel az információval azonban óvatosan kell bánni, a jordániai lap állítását semmilyen más forrás nem erősítette meg, és Jordánia közismerten nincs jó viszonyban Iránnal.
   
  Éva Kismadar kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2020 Január 8.

  1. Melitta
   Melitta
   Lehet egy kobor raketa talalta el? Amit az amcsi bazisra szantak?
  2. Melitta
   Melitta
   Megvan, mi okozhatta az ukrán repülőgép lezuhanását
   Az előzetes információk szerint hajtóműhiba okozta a Teherán mellett szerda reggel lezuhant ukrán utasszállító gép katasztrófáját - közölte Ukrajna teheráni nagykövetsége, amely szerint jelenleg kizárható az, hogy terrorcselekmény vagy rakétatámadás okozta a tragédiát.

   [​IMG]

   Korábban az Al Hadath jordániai hetilap forrásmegjelölés nélkül közölte, hogy az iráni légvédelem lőtte le tévedésből a gépet. Ezt semmilyen más forrás nem erősítette meg, nyugati hírügynökségek sem vették át az újság információit.
   Georgina Bojana kedveli ezt.
  3. redredington
   redredington
   Az kizárt. Rakéta és rakéta között is óriási a külömbség, attól függően mi a funkciója. Amikkel az ami bázisokat támadták, eleve nem a fővárosból indították, hanem a határ közeléből.
  4. setni
   setni
   Sajnos most a hírek amik iránból jönnek mind gyanúsak hiszen azonnal arra gondolunk hogy összefüggés van az esetek között mint ez a repülőgép szerencsétlenség -részvétem az áldozatok hozzátartozóinak- most olvastam hogy Földrengést érzékeltek a buseri atomerőmű térségében Iránban – közölte az AFP. A földmozgás enyhe, 4,5-ös erősségű volt.
  5. Melitta
   Melitta
   OLyan osszeskuves elmeletnek tunik, nyilvan nagyon celt tevesztett raketa ha ez az igazsag, de mint minden hirugynokseg muszaki hibara hivatkozik.
   Azert az amcsik mar elozo nap megtiltottak a terseg legteret hasznalni amcsi gepeknek......
   Ilyen tragedia borzalmas reszvetunk az elhunytak csaladjainak.
  6. CasaLoma
   CasaLoma
   "Az iráni polgári repülési hatóság vezetője a Mehr iráni hírügynökség jelentése szerint azt közölte: Irán nem fogja átadni a feketedobozokat a szerencsétlenül járt gépet gyártó Boeing vállalatnak."
  7. Ernoe
   Ernoe
   Nekem ilyenkor az Operation Eagle Claw (1980) jut eszembe.
   Az amerikaiak megpróbálták kiszabadítani a Teheráni US követség tuszkén fogva tartott tagjait
   a forradalmárok kezéből. Két helikopter az izgalomba összeütközött amit Allah számlájára írtak.

   [​IMG]
   -
   Jó lenne ha lehiggadna a dolog, végül is az Amik "azért választották Trump-ot" mer állítólag
   Clinton hajlamos háborúra és Trump megígérte, hogy hazahozza a katonákat. :(
   -
   setni és CasaLoma kedveli ezt.
  8. galeri2
   galeri2
   63 kanadai állampolgár is utazott az Iránban lezuhant repülőgépen

   Frissítés3: Új közlemény szerint az eset körülményeinek tisztázása még zajlik, és bármilyen korábbi állásfoglalás nem tekinthető hivatalosnak.
   Frissítés2: Irán nem adja át a lezuhant gép fekete dobozát a Boeingnek.
   Frissítés1: A hivatalos jelentés motorhibáról szól, de friss hírek jelentek meg arról,hogy esetleg az
   iráni légvédelem lőhette le tévedésből az ukrán repülőt - ezt egyelőre a Al Hadath jordániai hetilap források nélkül írja, melyet az ukrán UNIAN kijevi hírügynökség is átvett. Ukrajna teheráni nagykövetsége szerint jelenleg kizárható az, hogy terrorcselekmény vagy rakétatámadás okozta a tragédiát.

   http://kanadavilaga.com/…/63-kanadai-allampolgar-is-utazot…/
   ?Walaky? és CasaLoma kedveli ezt.
  9. redredington
   redredington
   Mert a válalatnak ezen a szinten nincs köze hozzá. A gép ukrán tulajdon, vagyis az ukránok kapják majd meg, ha Irán átadja. Ők majd a vizsgálatban bevonhatják a gyártó cég szakembereit is, de ez nem kötelező.
   Ez is csak egy szokásos katintásvadász cikk, amit a mai "újságírók" gyártanak. Ha rázuhan egy fa az autódra téged hínak, neked adják át, nem a gyártó cégnek.
   sidavoq kedveli ezt.
  10. Melitta
   Melitta
   MIlyen kattintas vadasz cikkrol beszelsz? Emberek haltak meg, es egyaltalan nem mindegy hogy mi tortent.
   Sem az ukranok sem az iraniak csak hasznaltak a gepet es nem terveztek. Amennyiben valoban muszaki hiba akkor elsosorban a tervezo es gyarto cegre tartozik. A karteritest se mindegy kifizeti a Boeing ceg vagy az irani allam.
   Aki repul es ma ez a tipust hasznaljak nagyreszben a polgari repulesre fontos mindenki szamara hogy tudja ugyan miert gyullad ki magatol egy gep a levegobe.
   CasaLoma kedveli ezt.
  11. 193
   193
   A "múszaki" balesettel kapcsolatban érdekes, hogy az ukránok megtiltották a repülést minden ukrán légitársaságnak Irán légterében, korábban már az Air France, a Lufthansa, az Aeroflot és az Emirates légitársaság is hasonlóan járt el.
   Talán senki sem gondolja műszaki problémának?
   Utoljára módosítva: 2020 Január 8
   setni kedveli ezt.
  12. redredington
   redredington
   AZ a katintásvadász cikk, ami azért háborog, hogy nem adják oda a feketedobozt a gyártónak, ami alapján a komment íródott anno és én arra utaltam. Mint írtam, azt csak az ukránoknak adják át, márha átadják, ők bevonhatják a gyártót, de nem kötelező. Számos kiválló nemzetközi szakértő van, aki az adatok alapján kikövetkeztetheti mi történt. Ha a Boeingnak nem tetszik a vizsgálat eredménye perelhet. Az eljárás már régen ki van dolgozva, kik mikor és hogy csinálhatja a kivizsgálást. Mint írtam ez nagyon rugalmas lehet, de nincs benne, hogy a gyártónak kell átadni a feketedobozt. Aki ezen háborgó cikket ír, az igenis kattintásvadász és a témához nem értő entitás, aki nem érdemli meg az újságíró elnevezést, mint oly sokan napjainkban.
   setni kedveli ezt.
  13. CasaLoma
   CasaLoma
   Látom, Melitta, te megértetted a lényegét.
   Ha műszaki hiba okozta a gép balesetét, akkor az elsősorban és legfőképpen a gyártó cégre tartozik, és mindannyiunk érdeke annak megállapítása, hogy szükséges-e azonnal az összes ilyen tipusu gép repülését a hiba kijavításáig betiltani.
   setni kedveli ezt.
  14. CasaLoma
   CasaLoma
   Remélhetőleg Trump is úgy értette, hogy nem koporsóban viszi haza a katonákat, hanem élve.
   setni és Ernoe kedveli ezt.
  15. sidavoq
   sidavoq
   A csütörtöki jelentés szerint a gép mindkét feketedobozát megtalálták. A berendezések megrongálódtak, de a rajta tárolt adatok nem vesztek el.
   Az előzetes jelentést az iráni hatóságok továbbították Ukrajnának - amelynek légitársasága működtette a gépet -, az Egyesült Államoknak, ahol gyártották a repülőt, illetve Kanadának és Svédországnak, amelyeknek állampolgárai nagy számban haltak meg a katasztrófában.
   redredington kedveli ezt.
  16. redredington
   redredington
   A gyártó cég jól felsült mostanság a MAX tipusával, ami közül kettő is lezuhant mire kínkeservesen beísmerték, hogy ők hibáztak. Vagy ott van a kibocsátott gázokkal trükköző német autóipar. Nem hiába egy bizottság vizsgálja az ilyen légikatasztrófákat, amiben általában, de nem kötelező jelleggel részt vesz a gyártó is és nem a gyártó. Nem a kecskére kell bízni a káposztát.
  17. redredington
   redredington
   CBS-en most olvastam, hogy az amik szerint Irán lőtte le. Csak Trumpli meg ne kavarja a dolgot.
  18. FLAMINGO
   FLAMINGO
   Műhold képeken két rakéta nyoma látható, szóval hacsak nem az UFO-k...
  19. redredington
   redredington
   A Photoshop óta - csak annak a műhódképnek híszek amit én hamísítottam.

Megosztás