Maga alá pisilő kutyaként rajzolta meg Orbánt az Economist karikaturistája

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Március 9.

Melitta - 2019 Március 9, 09:57
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A világ egyik legismertebb gazdasági lapja véleménycikkben üzente meg a Néppártnak, hogy ki kéne rakni végre Orbán Viktort és pártját. A cikk a szokásos, a nyugati sajtóban számtalan alkalommal megírt érveket veti fel újra, azaz hogy a Néppárt túl sokáig tűrte a Fidesz autoriter fordulatát, és most már tényleg ideje cselekedni.


  A brit gazdasági lap nyomtatott kiadásában is megjelenő cikk röviden összefoglalja a Fidesz történetét, konzervatív fordulatát, majd pedig a 2010 utáni fejleményeket, a bíróságok és a sajtó megszállásával, a civil társadalom visszaszorításával, a választások befolyásával, illetve a Soros Györgyről terjesztett “antiszemita összeesküvés-elméletekkel”.


  Mint írják, Orbán rutinszerűen lépte át a Néppárt által megszabott vörös vonalakat, a pártcsalád mégsem tett semmit. Most azonban Orbán talán tényleg túl messzire ment még a Néppárt szerint is, véli a lap: a Juncker ellen indított plakátkampánnyal ugyanis a Néppárt egy veterán politikusát támadták meg.

  A lap szerint még így is elképzelhető, hogy kompromisszumként a Fidesz megússza egy felfüggesztéssel, de ez a cikk szerint egyáltalán nem lenne elégséges: minden a Fidesz kizárása mellett szól.

  És ugyan a kizárással a Fidesz összeállhat más keményen jobboldali pártokkal, de meg is fizetnék ennek az árát: a Néppártból kikerülve csökkenne a befolyásuk és a hazai hitelességük is a cikk szerint.

  A cikk egy külön karikatúrát is kapott, melyen az látható, ahogy a pártcsaládot szimbolizáló sátorból Manfred Weber nyakörvénél kiviszi a kutyaként ábrázolt, maga alá pisilő Orbán Viktort:

  [​IMG]
  [​IMG]
  !!444!!!
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Március 9.

  1. Ernoe
   Ernoe
   Pontosan mire gondolsz?
  2. johannsebastian
   johannsebastian
   Én is többször megírtam. Hogy a párbeszédet már most el kellene kezdeni. Léteznek eredmények, amelyeket az ellenzéknek el kellene ismernie, és hibák, amelyeket a kormánynak be kellene vallania. Az Orbán utáni kormányzatnak számolnia kell a jobbközép oldal politikai irányvonalát támogató szavazói körrel, amely jelenleg messze többséget alkot. Persze az csacsiság, hogy Orbán lerombolta volna a jogállami kereteket, kb. olyan mantra a balliberális oldalon, mint a "sorosozás" a jobboldalon. Van igazságalapja, de messze eltorzítja az igazságot.
   Libusch kedveli ezt.
  3. prominor
   prominor
   Langyos, langyos... De bizony Orbán Viktor alkotmányosan lebontotta a jogállamot.. Félelemből, s úgy tűnik egyre inkább fél, hogy egyszer számon kérik... A szlovák alkotmány 32. cikkelye lehetőséget ad, hogy a hatalom gyakorlójának törvénysértéseivel szemben ugyanolyan mértékű törvénysértéssel éljenek, hogy a jogfosztottak visszaszerezhessék jogaikat.. A magyar Alaptörvény a hatalom gyakorlójának a kezébe ad minden jogot, nem pedig a hatalom birtokosainak a választópolgároknak a kezébe... A kormány március 15.-ei jelszava a " a Haza minden előtt"
   Ebből csak az látszik. a kormány tagjai eljutottak valameddig a múlt ismeretében .. Kasler miniszter úr a Tízparancsolatig és talán a honfoglalásig, Orbán Viktor Kölcseyig, bár jó úton van Széchenyi utolsó napjaiig.. Kár, hogy Petőfi elkerülte a figyelmét.. "Haza csak ott van, ahol jog is van, s a népnek nincs joga.." Nos ezért hibás, hogy az ellenzék csak a kormányt ostorozza, mert nem szeleteket akar a tortából, hanem az egész tortát.. A torta pedig a választóké, őket kellene meggyőzni, hogy nem elvenni akarják, hanem igazságosan elosztani...
   setni kedveli ezt.
  4. Melitta
   Melitta
   Sajnos a emberek el vannak varazsolva, meg vannak veve, ki egy zsak krumpliert ,ki tobbert, itt meg nem hallottunk jobboldalit aki fel lenne haborodva a lopasokon , ugyes fickonak tartjak a fonokot aki igy le tudja nyulni a Eu-t. Hogy korektseg ,megbizhatosag tisztesseg hitelesseg ezek a fogalmak nincs a szotarukba. Amit tudnak az ellenzeket karartergyilkolaszni de nem kimelik a sajat partcsaladjukat se. valoban nem kell foderacio nekik hanem elgyalogolnak ok a falnak teljes gozzel.
   MI akik kint elunk tobben azt sajnaljuk ,hogy egy orult beteg ember az orszagot is magaval rantja mert hogy ennek bukta a vege az biztos.
   prominor kedveli ezt.
  5. johannsebastian
   johannsebastian
   A népnek ne lenne joga? Lebontotta a jogállamot? Jaj, ne! Ezt a demagóg mantrát ne! Még abban hajlandó lennék értelmes vitát folytatni, hogy hol s miben gyengítette (illetve hol erősítette), de hogy megszüntette volna?! Így csak elbeszélünk egymás mellett. Nem érdemes.
   magdolna 58 kedveli ezt.
  6. prominor
   prominor
   Úgy tűnik értelmezési gondjaid adódtak...
   Felejtsük el a rendszerszintű lopást, hisz az a hatalmon lévők által hozott törvények rendeletek alapján nagyobb részt törvényes, de nem számon kérhető, hiszen éppen a hatalmon lévőknek köszönhetően átalakított igazságügy saját szervezetének jogsértéseit saját maga törvényesíti magasabb fórumként...Élén a legfőbb ügyésszel...
   De ezek szerint, egy jogállamban a szavazók még egyharmadával sem megválasztott parlamenti többség, ezt a páratlan, a stabil kormányzás lehetőségét biztosító lehetőséget nem a választó polgárok érdekében használja fel, hanem az alkotmány, a törvények olyan átírására ami minden hatalmat, döntési lehetőséget kizárólagosan egy nyilvánvaló kisebbségnek biztosít.. Az rendben lévő...Minden kontroll, minden elszámoltatási kényszer nélkül, megtoldva azzal, hogy átírja a választási törvényt, a választási körzeteket, közpénzek milliárdjaiból kampányolva, a hatóságokat a Számvevőszéket az ellenvélemények, az ellenzék elnémítására használva, az életképtelen médiát közpénzből fizetett hirdetésekből egyszerű propaganda szócsővé silányítva..
   Mert a világon sehol sem egyszerű biodíszlet az ellenzék, mert egyéb jogszabályok biztosítják számára, hogy elszámoltathassák a hatalomban lévőket... Magyarországon a többség nem élhet azzal a jogával, hogy alkotmányosan, jogszerűen tiltakozzon a jelenlegi hatalom ámokfutása, az ország kirablása ellen...
   De ha szerinted ez a jogállam és ez a demagógia, akkor tényleg nem érdemes erre több szót szentelni....
  7. 139
   139
   ez a szemlélet, ami már ezerszer ki volt tárgyalva, hogy a választásokat sokadjára elvesztő ellenzék még mindig azt kiabálgatja, hogy "mi vagyunk a többség",valóban tartalmaz érvelési hibákat, a képtelenség folyamatos, állandó ismételgetése ez tényleg demagógia.
   setni, Libusch és johannsebastian kedveli ezt.
  8. prominor
   prominor
   Úgy látom tízezerszer is lehet napirenden egy kérdés Te akkor is a magadét hajtod..
   Pedig értelmezni nem is olyan bonyolult.. Eddigi hozzászólásaid alapján pedig teljesen biztos vagyok benne, hogy ez nem haladja meg értelmi képességeid...
   Én nem a választási rendszerről beszéltem.. Nem arról hogy nem vitatottan törvényesen szerezte meg a parlamenti helyek kétharmadát(annak ellenére, hogy hozta visszaélve többségével ezeket a törvényeket), hanem arról, hogy ha csak a leadott szavazatok számat nézzük is többen szavaztak a jelenlegi kormánypártok ellen , mint mellette, ennek ellenére annak a ténylegesen választó 2,5 millió embernek nincs alkotmányosan érdekérvényesítő képessége, eszi nem eszi, mindent lenyomhat ez a hatalom a torkán.. A diktatúrákon kívül, (de még Oroszországban is) vannak fékek ellen fékek a túlhatalom megakadályozására. Van lehetősége a választóknak a számonkérésre...
   Itt nem a szerep tévesztett ellenzék és a kormányon lévők értelmetlen vitáiról van szó, hanem a választó polgárok teljes kiközösítéséről a sorsukat eldöntő döntésékből...
   Fel kellene tennetek magatoknak a kérdést, hogy rendben lévő-e hogy néhány ember nem számon kérhető módon gyanús körülmények között a világ leggazdagabb emberei közé kerülhet-e , vajon kiknek a pénzéből? Fel kellene tenni a kérdést, hogy a miniszterelnök hobbijára elköltött milliárdokat miért nem az oktatásra, egészségügyre fordítja a kormányzat a miniszterelnök családja, egyes miniszterek hogyan tettek szert ekkora vagyonra? Miért az állam fizeti ki az EU pályázaton elcsalt milliárdokat, mikor a bűncselekményeknek nem csak pusztán a gyanúja áll fenn? Miért is kellett a köbe vésett Alaptörvényt sokadszor módosítani? Miért is közpénzekből kell párt propagandát finanszírozni?
   Ja és az egyházi anyakönyvek szerint ma nincs annyi keresztény Magyarországon mint amennyien a kormánypártra szavaztak..(ebből mennyi a vallását gyakorló, arról ne is beszéljünk..)
   Ha az ellenzék nem a kormánnyal akar tárgyalni, hanem a választóival , akkor ellőbb utóbb visszaáll a jogállamiság
   mert gondolom Te sem, Ti sem a szemérmetlen lopásra, az ország elszigetelésére szavaztatok..
   De ha szerintetek ez így a normális ahogy van akkor mélyen el kellene gondolkoznotok....
   mechi és Melitta kedveli ezt.
  9. Piti Sándor
   Piti Sándor
   Messze áll tőlem a politika,már a 2. magyar szabad választásokra nem mentem el.Természetesen mindenkinek,nekem is lehet szabad véleményem,kinyilatkoztatásom....
   Szerintem 1989-ben hatalom átmentés történt,az elvtársakból urak lettek,szabad rablás van.Azóta az ország kifosztása történik,minden olyan intézmény ami fontos (egészségügy,oktatás,kultúra....) leépül.Sok ember (tanár,szakember,....)belefáradt a nagy ígérgetésekbe,várakozásba és maga kezébe veszi az életének a jobbra fordulását.Már a hajléktalanok is Bécsbe költöznek nemcsak a CEU. :) Orbán is Soros kegyeltje volt,ugyan a nagy szocializmus idején hogy tudott kijutni külföldre egyetemre?:) A karikatúra hibás,hőn szeretett nagy Vezérünknek sokkal nagyobb potroha van,mint a rajzon.Na meg eléggé kifehéredett a fiatalkori színéhez képest,talán vitiligo-ban szenved?Vagy a pszichiátriai gyógyszerek mellékhatása?:)
  10. 139
   139
   Ez így van, ez egy természetes dolog, maga az elgondolás a híbás, hogy egy egységnek veszed a kb. 100 párt szavazatát.
   Nem vitatom, hogy a 100 párt szavazata pár százezer szavazattal több mint a kormánypártra leadott szavazat, de ezek a pártok 100 féle irányzatot, 100 féle érdeket képviselnek, nem lehet egy kalap alá venni őket.
   Hogy lehet azt állítani, hogy egy 5% -ot elért párt kormányozzon mert ellenzék, és sok kis ellenzéki párt van... természetes, hogy egy jelentéktelen pártocskának nincs érdekérvényesítő képessége... ez nem magyar specialitás, ez a világon mindenütt így van.
   johannsebastian és setni kedveli ezt.
  11. Ernoe
   Ernoe
   [​IMG]
   -
   Manfred Weber várható útvonalán letakarta egy kormány-alakulat a gyűlöletszító plakátokat
   Leszedni nem szedték le csak a látszatot próbálják kelteni. Hazug banda.
   Melitta kedveli ezt.
  12. prominor
   prominor
   Én hidd el türelmes vagyok, bár többnyire értelmes, érdeklődő felnőtteket tanítottam mindig, de szívesen teszek kivételt...:)
   Na még egyszer. Nem pártokról, nem véleményről beszéltem, nem nézetekről, hanem arról a 2,5 millió leadott szavazatról, azokról a választópolgárokról, akik egész biztosan másképp képzelték el a jövőt, mint a kormánypártok...
   S az Ő véleményük nem számít, ők nem a haza, ők a kiközösítettek...Nem a pártoknak kell érdekérvényesítő képességeiknek lenni hanem minden polgárnak. S ehhez kell a jogszabályoknak a formát és a tartalmat biztosítani. Nem részletezem, de ha utána nézel, minden országban meg van ez a lehetőség a diktatúrák kivételével..
   Nem igaz, hogy nem érted... Lehet szándékosan mellébeszélsz?
  13. Melitta
   Melitta
   O1G hazug jellemtelen ember. Miert nem vallaja fel a milliardokert kiplakatolt gyulokodeseit? talana fidesz szavazok tudnak valaszolni ra.
  14. Ernoe
   Ernoe
   Az internet tele-van számos más felvétellel ahol a plakátok továbbra is szorják a hazugságot.
   Ugy látszik olyan buta a kormány, hogy ez nem jut Weber fülébe. :)
  15. setni
   setni
   A kormánynál sincsenek sokkal jobbak, csak ott van orbán viktor.
  16. masi11
   masi11
   Azért ne feledd, Weber is politikus....Ezek egymás puszipajtásai éppen és mindig.választások lesznek a mandátum,a hatalom.Nem kell félteni őket .meglesznek.sőt unokáink nyugdijját is elköltik már előre!Már kiváncsi lennék például hogy Laura Codruta Kövesi-t melyik oldalrol támadják éppen.mert hogy a fidesz és a romániai magyaroknak nevezettek igen az tudjuk.de ne lepüdj meg rajta hogyha weber se kiván ilyen szigoru elszámoltatást...Ennyi.Politikusok.Én viszont igen is kérném hogy felelősségre lehessen vonni olyan politikusokat akik olyan törvényeket hoznak ami nekik vagy a családtagjaiknak kedvez.mert itt Mo-ban ez van.ha nincs olyan törvény akkor megalkotják büntetlenül.Mi meg hagyjuk hogy megtehessék.
   Utoljára módosítva a moderátor által: 2019 Március 12
   setni kedveli ezt.
  17. prominor
   prominor
   Teljesen mindegy letakarják-e a plakátokat vagy sem . Orbán nem azért csinálta, ahogy Weber sem azért jött Orbánhoz hogy győzködje a bocsánatkérésre... Ugye a CEU-n kezdett azzal, hogy bajor pénzekből két tanszéket finanszíroznának és a harmadikat pedig a Müncheni Műszaki Egyetem kebelében hoznák össze.. (Szijjártó sem azért volt kinn, hogy a tartományi miniszterelnökkel tárgyaljon, hisz előzetesen lehetett tudni, elzárkózik a találkozó elöl, hanem az autógyártók vezetőinek is megerősítse, hogy Magyarország is beáll az Európai Bíróság ítéletének megfellebezésébe, az EU ellenében a Nox kibocsátási értékek leszállításárt.. ) Evvel ugye az CEU feltétel kipipálva.. Aztán irány a zsinagóga utána a sajtó, hogy Európában a magyar zsidóknak a legjobb, szabadon gyakorolhatják vallásukat, itt nincs antiszemitizmus, az hazudik aki mást állít.. Ez is kipipálva.. Na és ahogy előre várta Orbán Viktor nem akar bocsánatot kérni.. Reméli, hogy nem makacsolja meg magát és március 15.-én O.V. maga jelenti be népének a kilépést... Hisz demonstrálni kellett a tévelygő bárányt megkísérlik visszaterelni az akolba... Na meg a választók előtt nem festene jól ha ki kellene zárni és nem tennék... Na rövidesen meglátjuk sikerrel járt -e Weber..
  18. Ernoe
   Ernoe
   Hogy a Magyar kormányt nem lehet egyszerűen páncélosok, vagy öt PKW segítségével leváltani, mind ahogy ezt Moszkva és Hitler megtette, az nem Orbán hanem az Europai Unio érdeme.
   -
   Inkább ezerszer tárgyalni mint egyszer lőni.
   -
   Természetes, hogy Németországnak és a legtöbb befizető országnak érdeke, hogy Magyarország az EU-ban maradjon mind ahogy a Magyar gazdasági életnek is szüksége van egy partnerre akiben megbízhat.
   -
   Felépíteni valamit nagyon nehéz, a tönkretételhez elég egy pillanat.
   -
   Fontos, hogy a demokratikus rend helyre legyen állítva,
   - az ellenzék tudja végezni a munkáját,
   - a közmédiákat ne sajátítsa ki a kormány
   - legyen ez az aréna ahol a pártok a választók előtt összemérhetik magukat egymással.
   -
  19. Ernoe
   Ernoe
   Igazad van, egy ökölvívó akire rászámoltak az kiszámíthatatlan. :)
   -
   "Krisengespräch mit Orban endet ohne Ergebnis"
   Weber eredmény nélkül távozott...
   Utoljára módosítva: 2019 Március 12
  20. DanielXYZ
   DanielXYZ
   Hát nem.Nem eredménytelenül távozott.Megegyezés volt, a fidesz támogatja M.Weber jelölését.meg,meg.

   Lásd,MTI 18:37
   setni és prominor kedveli ezt.

Megosztás