Mi volt a mai menü?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

dipi

Állandó Tag
Állandó Tag
Amióta a párom receptjei az Erdélyi Konyhá-ban is megjelennek, azóta még finomabbakat eszünk :)


Spárgakrémleves kucsmagombával

DSCF8437-600x450.jpg


Spárga tárkonyos morzsával (en papillote), béarni mártással

DSCF8363-600x450.jpg


Grízpuding eperrel, rebarbarával

DSCF8300-e1494530148646-450x600.jpg


 

rencsi007

Állandó Tag
Állandó Tag
Én ma reggel bevásároltam a piacon ,nagyon szép karfiolt vettem és találtam friss kakukkfüvet ezért francia karfiol levest főzök friss kakukkfűvel és Brie sajttal . Nagyon szép lazacot és pisztrángot vettem reggel a Haludvarba .Délután lazacot és pisztrángot fogok sütni apró újkrumplival ,citromos -kapribogyós mártással .Magamnak ,majd kapros -tejfölös krumplisalátát készítek hozzá . A halakat reggel megtisztítottam és befűszereztem ,most a hűtőben pihennek . Én mindig egész halat szoktam venni mert szeretem ,ha látom ,hogy tényleg friss és nem csak rámondják . A szeme és a kopoltyúja alapján meg lehet ítélni .A friss eperből gyümölcsrizst fogok készíteni .
 

Csatolások

  • P1010093.JPG
    P1010093.JPG
    1.1 MB · Olvasás: 2
  • P1010089.JPG
    P1010089.JPG
    1.1 MB · Olvasás: 2
  • P1010080.JPG
    P1010080.JPG
    1.1 MB · Olvasás: 1
  • P1010088.JPG
    P1010088.JPG
    1.1 MB · Olvasás: 1
  • P1010098.JPG
    P1010098.JPG
    1.5 MB · Olvasás: 1
Utoljára módosítva:

Kaszazsu

Állandó Tag
Állandó Tag
Húsleves karaj csontból daragaluskával, tepsis krumpli, natúr karaj szelet, csemege uborka, barna sör.
Tegnap de. olyan hőség volt, hogy gondolkozni sem volt erőm! Vettem egy méretes csontos karajt és abból megoldom a hétvégét. A teraszt is felavattuk. Jó kis esőt is kaptunk, most minden szépen zöldell,- mellékesen a gyomok is!Küldök képet az éppen most nyíló klematiszról.
Gumelingnek jobbulást kívánok!
IMG_2498.JPG IMG_2499.JPG IMG_2502.JPG
 

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma felhős, borús, esős napra ébredtünk - 2 hét után végre esett az eső! Megbeszéltük Párommal, hogy most kint nem lehet csinálni semmit, a gyerekeknek pedig ruha kell, így elmegyünk vásárolni. Mondanom sem kell mikor ezt közöltük a gyerekekkel kitört az újabb parasztfelkelés! :rohog: Utálnak vásárolni, ruhát próbálni meg pláne. Megérteném a háborgást ha minden hétvégén ezt csinálnánk, de csak évente két alkalommal megyünk el ebbe a boltba. Töredelmesen bevallom én sem nagyon szeretem, mert hatalmas, tele emberrel és a ruhák is annyira össze vannak zsúfolva, hogy jó ha két ember elfér egymás mellett. De előnye, hogy jó áron lehet jó minőségű ruhákat kapni. Magunknak nem is vettünk semmit; majd egyszer visszamegyünk gyerekek nélkül és akkor lehet próbálgatni. Persze mikor kijöttünk a boltból egyből szomjas lett az egyik, a másik pedig éhes, de nem vettünk semmit, mert kb. 20 perc alatt itthon voltunk.

Gyerekeknek gyorsan készítettem túrós tésztát, nekünk pedig maradt még hagymaleves és rizotto is - azon osztozkodtunk. Bár én nem voltam nagyon éhes, csak levest ettem. Nincs kedvem semmit se csinálni és fáj a fejem is. Azt hiszem inkább holnap reggel korán kelek, és elkészítem akkor a kaját. Be nem megyek a konyhába, mert megy a mosógép és a szárító is és ilyenkor nem bírom a zajongást.
 

Hekate

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma rakott káposzta volt. Erdélyi fajta. Volt benne szalonna, meg kolbász is, meg darált hús, rizs, és savanyú káposzta. A tetején tejföl. Jó fűszeres lett. A párom evett belőle, de nem szereti. Nem is értem, hiszen semmi olyan nincs benne, amit külön-külön meg ne enne.
Holnap jönnek lányomék ebédre. Csirkeragu levest és spenótos gnoccit szeretne. Ha nem készítek egy hadseregnek való mennyiséget, csak simán egy családnak, akkor hamar készen leszek az ebéddel. Lesz időm a játékra is.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére