Mi volt a mai menü?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

cdurmol

Állandó Tag
Állandó Tag
Tegnap jól elgatyáztam a délelőttöt, déltájban észbe vettem, hogy korog a gyomrom. :D Főzve nem volt semmi, a fagyasztóból lehetett volna kiszedni, de mire az kiolvad, már éhenhaltam... Maradt a mindig, mindenre alkalmas virsli. :D
Mára rizses csirkét tervezek rizs helyett bulgurral és rongyos tojáslevest.
 

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Én mára főzeléket terveztem és a gyerekek borsófőzeléket szerettek volna virslivel vagy tükörtojással. Este még elmentünk vásárolni, hogy vegyek fagyasztott zöldborsót. Szerintetek mit nem vettem? :rohog: Itthon esett le! Mindegy lesz helyette krumplifőzelék. Van itthon két csomag leveles tésztám azt megcsinálom barackos papucsnak. Kellene valamit sütnöm a hétvégére is, de azon még agyalok.
 

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Egy nagyon kedves ismerősöm anyukája kínált meg néhány évvel ezelőtt ezzel a finomsággal. Fogalmam sincs van-e neve, annyi biztos, hogy orosz étel, mert Natasa orosz.
Ma ez volt az ebéd.
Hozzávalók: kapor, zeller-zöld, petrezselyem, metélőhagyma, koriander, uborka, főtt tojás, főtt krumpli, dióbél, fokhagyma, kefir
Én kefir helyett joghurtot használok.
Mindent apróra vágok, gyengén sózom, borsozom, és jól összekeverem,
felöntöm hideg joghurttal, tálalom.
Állítólag koriander nélkül nem az igazi!
 

Kaszazsu

Állandó Tag
Állandó Tag

Karaj csontból leves daragaluskával, töltött csirke krumpliágyon, uborkasaláta, sárgadinnye, kávé.

A menűt a lányom kívánságára állítottam össze, lelkesen segített. A finom uborkát az alsó kertszomszédtól kaptam, tojásokat adtam neki hálából, nekem most abból van több. Télen alig látjuk egymást a szomszédokkal, de ahogy ki lehet menni a kertbe, zajlik az élet. Megy a tapasztalat és a termések csereberéje!

IMG_2889.JPG IMG_2890.JPG IMG_2891.JPG
 

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Tegnap a gyereksereg lefújta a krumplifőzeléket; helyette krumplipürét kértek sült virslivel! De ma megkapták a zöldborsófőzeléket tükörtojással. ;) Desszertnek bolti kicsi cheesecake-t ettünk és van még dinnye is. A sárgadinnyét párom felvágta a két kisebb gyerek kérésére. Mire én is kértem, addigra már kisebbik fiam mindet eltüntette! :mad2: Nem baj, még akciós (49 cent darabja), így még a jövőhéten betárazhatunk egy kicsit. Megyek görögdinnyét enni helyette. :dr_31:
 

tornando

Őstag
Ezüst támogató
Állandó Tag
gombaleves
rizses hús
25521_tejszines-tarkonyos_gombaleves_n-201510170601.jpg

500.jpg
 

Annalena

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok kedves Tagok, rég jártam erre. Mióta Floridába költöztünk erre az évre, minden szabadidőnkben megyünk, mint a mérgezett egér. Illetve eddig mentünk, de most júliustól annyira meleg van, hogy a légkondis helyeken meg a tengerparton kívül nem lehet sehol megmaradni, nagy sajnálatomra a nemzeti parkokat sem tudjuk most járni. (régen sosem voltam oda a légkondiért, itt meg megmaradni sem lehet nélküle. viszont elmebeteg módon használják, minden boltban és étteremben baromi hideget csinálnak, én konkrétan kardigánnak a táskámban járok mindenhova. Sőt, sokszor a boltok nyitott ajtóval kelletik magukat miközben ezerrel megy a légkondi. ) De hitetlen élmény, gyönyörű helyeket látunk, ízelitőnek feltöltöttem egy képet.
Nade mit főztem. Itt nehéz a főzés, mert akkora kiszerelésben vannak a húsok, hogy egy adag lefedi a heti kajánkat. Úgyhogy van csirkehét, malachét és most éppen marhahét van :) szóval belga marhapörköltet főztem - zöldséges, vaja, sörös, - orosz töltöttpaprikát, marhafasírtot, meg még paradicsomos húsgombócra is jutott. Az itteni étkezési szokások és ételek egyébként megérnének egy misét, tényleg más világ és minden igaz, amit korábban csak a dokumentumfilmekben láttam :)
 

Csatolások

  • IMG_7373.JPG
    IMG_7373.JPG
    6.7 MB · Olvasás: 26
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére