Mi volt a mai menü?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Hekate

Állandó Tag
Állandó Tag
kirámoltam a hűtőszekrény kis fagyasztórészét, megnéztem mit kell elpusztítani, mert jön az ősz, lassan beköltözünk a lakótelepre.
Találtam egy tálban frankfurti levest, egy sertés szüzet, egy zacsi halfilét, egy zacskó zöldbabot, egy fűszeres krumplit, két zacsiban lecsót, aztán pár kis zacskó kaprot, zöldségzöldjét.
Előhagytam a levest és a halfilét, ma ez lesz az ebéd. A többit egyelőre visszatettem.
 

gumelig

Állandó Tag
Állandó Tag
Nézzétek milyen különleges és finom dolgot reggeliztem. Sonka tormaágyban.
Német gyártmány, a Hunyadin vettem.

IMG_5465.JPG

Egyik ismerősöm jópofa viccet küldött. Megosztom veletek.

Egy férfi bemegy az óvodába, és azt mondja:

- Jöttem a gyerekemért.

- Hogy hívják?

- Nem mindegy? Holnap úgyis visszahozom.

:)


Ma csiripapi nokival és poci kovi ubi lessz az ebéd.
 
Utoljára módosítva:

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma ebédre csak túrós tészta volt, mert a fogorvosnál voltam délelőtt és kevés időm lett volna főzni.
Holnap vendégeink lesznek. Tegnap elkészült a linzerkarika és a kókuszgolyó. Sajnos a kiskuktám nem segített, mert nagyon elfáradt az iskolában! :(Délután átjött a nagyobbik fiam egyik barátja, és megkínáltuk a kókuszgolyóból. Persze akkor már a többiek is kértek; el is fogyott a fele. Reggel még fogorvos előtt legyúrtam egy adag hamis raffaellot; délután kiformáztam - pótoltam a hiányzó kókuszgolyókat! :D Készítettem még holnapra majozézes krumplisalit és zöldborsósalit, valamint kisütöttem két rúd sajtos csigabigát és egy adag fasírtot. Lesz még a báránycombból és tervezek még csirkét is, hogy a válogatós gyerekek is tudjanak mit enni. Szerintem 2 napig biztos nem kell főzzek!
 

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Férjem hozott hekket; paprikás lisztbe forgatva kisütöttem. Lányom csirkemellet evett, mert nem szereti a halat. Készítettem még hozzá egy kis krumplipürét, de mi a férjemmel lencsesalátát ettünk hozzá. Jól összeértek már benne az ízek, csak ki kellett volna előbb venni a hűtőből, mert nagyon hideg volt.
 

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Az eső megpróbált elkergetni bennünket a gyümölcsösből, mi nyertünk. Bőrig áztunk pedig lassú szemerkélő eső szitált.
Már üvegekben várja a telet a barack befőtt, a rostos lé is hamarosan kész van.
Reggelire a gyümölcsösgazda hurkát, kolbászt sütött kovászos uborkát friss rozscipót adott hozzá. Rólam megfeledkezett, így én rozscipót és barackot reggeliztem.
Ebédre füstölthússal főzött babgulyás volt rozskenyérrel, rántottborda krumplival, uborkasalátával. Nekem tejszínes gyümölcssalátát készítettek.
Rendesen elfáradtam, most pár órás zenehallgatás, punnyadás jön.
 

rituevu

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Tegnap pulykaragu levest készítettem, aztán másodiknak töltött csirkemellet (a facebook-on találtam a receptet). Szalonnát apró darabokra vágni, megpirítani, rá egy fej lilahagymát (szálasan) és amikor üvegesre pirult, leszedni a gázról, krémsajtot belerakni, összekeverni és ráteríteni a kettévágott és szétterített csirkemellre (persze előtte a csirkemellet sózni, borsozni). Fél órára berakni 180 fokon a sütőbe, utána kikapni, rászórni reszelt sajtot, vissza 10 percre és kész. Finom lett. Egy gondja lett, vigyázni kell az arányokra. Most már ha csinálnám, kevesebb szalonnát raknék bele, mert egy kicsit zsírosabb lett.
 

udvarfy

Állandó Tag
Állandó Tag
Tegnap csak "tök fözeléket" csináltam -cukkiniböl és fasirozotatt hozzá ez marad mára is . Sok idöm nem marad mert a zöld fügével pepecseltem , találtam a neten egy másik receptett a zöld füge befözésére , de valahogyan nekem nemjönn ez be :(:D. Ha gummikesztyüvel hámozom le akkor a kifolyó nedvtöl összeragad egy idö után , ha meg simán kézzel akkor meg falra mászok a csipéstöl , marja az ember kezét . Fogalmam sincsen minek is éneklik , hogy "Fügefa levele gyógyitsd meg ...":eek::D. De csak sikerült ma reggel üvegekbe raknom , lett ugy 10 üveggel . De keresnem kell más receptet mert van vagy még biztosan megint 30 kg éretlen zöld füge a fán , az idén eddig 2 darabot tudtam éretten leszedni !
 

udvarfy

Állandó Tag
Állandó Tag
Hekate , mert a "nyarunk" nem volt nyár :( már a múlt héten is reggel korrán 5-8°C volt a hömérséklet és az egész augusztus csak esöböl állt ! Medárd csókoltatott bennünket , nem olyan gatya rohasztó meleg volt mint otthon . Igaz volt 1-2 hét mely esö nélkül eltellt , de akkor meg ugye Kommunsta lett Szent Péter és a hétvégén szakadt , hogy még veletlenül se tudj annak örülni . Látod "felénk" a Buda környéki helységekben , illetve a Gellért-hegyen nagyon sok füge bokor van . Valamikor a volt házi orvosom kertjéböl kinyulló ágakaról csentem pár dugványnak valot mely mostanra már szép fácskává megnött .
 
Utoljára módosítva:
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére