Mi volt a mai menü?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

cyrca

Állandó Tag
Állandó Tag
Kávé mizériához:
"A kávé csökkenti a szívinfarktus vagy stroke kialakulásának esélyét, sőt, a kutatások azt igazolják, hogy a koffeint kávé formájában fogyasztóknál egyfajta védőhatás is megfigyelhető. A napi kettő vagy több csésze kávét fogyasztó, egészséges életmódot folytató férfiak halálozási kockázata 10, az egy pohárral fogyasztóké pedig 6 százalékkal volt alacsonyabb a nem kávézó, de egészséges emberekéhez viszonyítva. A nőknél még nagyobb volt a nyereség: 15 százalékkal alacsonyabb volt a halálozási kockázatuk a naponta legalább két kávét fogyasztóknak. Erről a kutatásról a The New England Journal of Medicine, a világ vezető orvosi lapja számolt be. A kutatást az Amerikai Nemzeti Egészségügyi Intézet végezte, kávét termelő, forgalmazó cég nem támogatta. Az 1995 és 2008 decembere között zajlott vizsgálatba közel félmillió (402 260), 50-71 év közötti résztvevőt vontak be.
A tanulmány eredményei szerint napi 4-5 kávéig csökken a halálozási kockázat, a napi hat hosszú kávét fogyasztók halálozási kockázata viszont már magasabb, mint a 4-5 kávét ivóké. Négy presszókávé elfogyasztása körülbelül 300 mg koffeinbevitelnek felel meg."
http://www.origo.hu/tudomany/20160126-kave-szivritmuszavar-szivveres-egeszseg-koffein.html
http://szivderito.hu/hirek/etkezes/nehany-meghokkento-informacio-a-koffeinrol

A mai internacionális menü pedig frankfurti leves és mindentbele pizza.
 

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos

udvarfy

Állandó Tag
Állandó Tag
001.JPG Beka , az ! Ö nagysága kérlek nem Macska , hanem egy kutya:D gondolom én , mert ha hivom ugy jönn utánam a lakásban mint egy jól nevett "vadászkutya":). De nincsen olyan kis doboz , fiók melyett nemprobálna ki , értve belebujni ! Még nagyobb dumás mint énvagyok , pedig aztán én ...:rohog::rohog:
Bocsánat a kép lemaradt igy újra tölltöttem .
 

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Beka , az ! Ö nagysága kérlek nem Macska , hanem egy kutya:D gondolom én , mert ha hivom ugy jönn utánam a lakásban mint egy jól nevett "vadászkutya":). De nincsen olyan kis doboz , fiók melyett nemprobálna ki , értve belebujni ! Még nagyobb dumás mint énvagyok , pedig aztán én ...:rohog::rohog:
Fajtáját tekintve kíváncsi, intelligens és eléggé bőbeszédű. Fura hogy nem nyávog, olyan csiporgó hangon tud dumálni, mint senki más. :D Szeretem a fajtát!
 

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Mai ebéd húsleves grízgaluskával és cérnametélttel. Na nem együtt, hanem külön, mert nagyobbik fiam nem szereti a grízgaluskát. Tejfölös csirkepörkölt óriás kuszkusszal; utóbbi inkább hajazott a tarhonyára. Desszertnek tegnap lányom és férjem egy nagy adag gyümölcssalátát készített.

Udvarfy! Gyönyörű a "kutyád"! Gondolom jó lehet, amikor bundát cserél. :D Egyébként nekünk is pincsi macskánk van, mert állandóan ott van, ahol én. A miénk nem nyávog és nem is ad ki semmi hangot. Ha kicsukjuk valahova, akkor elkezd ugrálni a kilincsre. Az várom, hogy mikor jön rá, hogyan lehet kinyitni. :rohog:
 

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Beka , mi is !!! Cukki ! Egy tenyészetböl hoztuk el ahol a többi macska cseszegette, hajkurászta !:( tudod nekem a "menhelyiek" a kedvenceim
Sziámi párti vagyok, de már nem lesz többet macsekom. Tenyészpárnak vettem kandúrt, nőstényt, de nem voltak szűrve és mindkettő FIP-es volt.

Ne offoljam szét a topikot
mai ebéd kelkápifőzi, túrógombóckák málnalekvárral.
 

tornando

Őstag
Ezüst támogató
Állandó Tag
Utoljára módosítva:

tornando

Őstag
Ezüst támogató
Állandó Tag
Mai menű:
lencseleves
resztelt máj vízben főtt sós krumplival és rántott máj magában?
IQpktkqTURBXy82MGMzMWNlNjg1OWIzMDViMDEwM2JjZmY2MTBjYzk4Ny5qcGVnkpUDASrNA-fNAjGTBc0DFM0BvA


11207_resztelt_maj.jpg
 

*Rima

Kitiltott (BANned)

udvarfy

Állandó Tag
Állandó Tag
Rima , szóra sem érdemes , de mivel nejem ma azt "hühner frikasset" készitette és abba kötelezö használni igy jutott eszembe :D mert biztosan amugy évvégéig sem jutottam volna a közelébe se . Tudod "Alzheimer úr" szokott üdvözölgetni már;)
 

udvarfy

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma csak sült marhahús volt sóskrumplival és egy kis vanilia puding közben feltettem a tyúkhúslevest fözzni holnapra .
Dabadi , hagyjál már a "kilincses" macskával :mad2:, a barátnök szokta régen a kandurját nálunk hagyni , ha ök szabira mentek ! Az a fránya kandur meg csak felugrott rá és nyitva is volt az ajtó ! :eek:. De velem nemszámolt , kivettem a kilincset és lefelé forditottam , na most ugorj Charly:rohog:.
 

varázsdoboz

Állandó Tag
Állandó Tag
Varázsdoboz , itt küldöm a képet arrol a fránya kapribogyóról . A nagyobbik az a drágább és ritkábban is kapható itt a környékünkön a kisebb az a ocsobb :) tudod a "mindennapi" . Aztán , hogy ne unatkozzatok , hát Grizzly macskácskámat is ide biggyeszettem :DCsatolás megtekintése 1592351 Csatolás megtekintése 1592352
Tündéri vagy Gyulus! Igen, nagyon szeretem a szemeit ennek a macseknak, különleges metszésű.V iszont nekem Kaszazsu,Puszi nevű cicája tetszik. Olyan cicám volt kislánykoromban. Mindig velem volt, mindenhová jött velem. 40 év után is hiányzik.
A másik, akire minden nap gondolok a volt kuvaszom,Lizi.
Tegnap éjjel az utcán pont egy olyan pici macska nyávogott felém... Nagyon pici híja volt, hogy haza nem hoztam, de Mendike mellé nem lehetne. A háztetőt IMG_20180218_185139.jpg leordítja ha macska jár rajta...
Sajnos a kávét én is sokat iszom.Nincs idő enni a melóhelyen. Egy kávé be akár hidegen is, futás tovább...
Mi rétest sütöttünk anyuval, húsleves, zúzapörkölt.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére