Milyen lenne, ha egy nap 25 órából állna?

Montserrat

Állandó Tag
Állandó Tag
Mindenki tudja milyen a 25-órás nap valóságosan nyáriidőszámitásra való átálláskor, és élvezi a 23-órásat téli visszaállításkor.Alapfeltétel,hogy mind a két alkalommal pont dolgozzál.Én már átéltem ezt, de aki teheti kerülje el.Montserrat
 

Wednesday75

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Bármennyire sok ember él a földön, a Nap és a Hold nem fog hozzánk igazodni, tehát kénytelenek vagyunk beérni 24 órás napokkal.
Teljesen elhihető, hogy mesterséges fénnyel befolyásolható az emberek bioritmusa, de ki szeretne a Nap és a Hold természetes fényét kikerülve egy bunkerben élni.
Nekem sem elég, hogy a nap csak 24 órából áll, ezért az alvás rovására még hozzápótolok 1,2,3 órát.
Tudom, hogy ez nem a könyvajánló rovat, de szorosan ehhez a témához tartozik: Stefan Klein Az IDŐ titkos lüktetése avagy Miből áll az élet? c. könyve. (Rendkívül érdekes és hasznos olvasmány. Szívből ajánlom mindenkinek!)
Üdvözlettel:
Wednesday75 ;)
 

isticsabi

Állandó Tag
Állandó Tag
szóval itt az eredeti kérdés egy kísérlet volt.. gondoljátok el, kimentek az űrbe, és ott aztán _csak_ mesterséges fény van... ergo, ha a szervezet át tud állni a hosszabb nappalokra, akkor miért ne? :D jobban ki is lehet használni a bennünk lévő energiákat mint itt a Földön :)
 

shoginc

Állandó Tag
Állandó Tag
ahhoz, hogy 25 órás legyen egy nap, le kell lassulnia a Föld forgásának, ezért ez még az időjárásra is kihatna
 
Oldal tetejére