Reiki!

Gyorgyi témája a 'Alternatív gyógymódok' fórumban , 2003 Szeptember 11.

 1. István15

  István15 Állandó Tag

  Enikő Köszi a választ!
   
  eniko63 kedveli ezt.
 2. giyandeva

  giyandeva Állandó Tag

  Kedves Enikő!

  Azt hiszem le vagy maradva, már a Holy Fire III. szintje a legújabb energia. ;)
  https://www.reiki.org/holyfire.html


   
  Utoljára módosítva: 2019 Április 4
  Zsolti2 és eniko63 kedveli ezt.
 3. giyandeva

  giyandeva Állandó Tag

  Nem tudom kinek mennyire exotikus a Jikiden Reiki, de ennek a rendszernek a tanáraként nekem nem tűnik annak. Nem állítjuk, hogy ez a legeredetibb reiki, csak azt - ami igaz - hogy Dr. Chujiro Hayashi 1930-as évekban átadott tanítását viszi tovább ez az iskola megőrizve a japán szemléletmódot, kultúrális hátteret, a technikákat, ahogyan azt oktatta Hayashi mester.

  Értelmezésemben szerintem nincs alap reiki és magasabb szintű reiki. 1 fajta reiki energia van, aminek tisztaságát, erősségét alapvetően az üres, fókuszált elme állapot tükrözi. Mennél inkább egyensúlyban van a test és az elme, annál erősebb lesz ez az energia. Véleményem szerint a hozzáadott szimbólumok, az újfajta további energetikai átadások már nem a reiki energetikai minőségét adják át, hanem valami mást, így nem igazán tartom szerencsésnek a Karuna, Holy Fire és hasonló reiki megnevezéseket.


   
  eniko63 kedveli ezt.
 4. eniko63

  eniko63 Állandó Tag

  Nincs 'legujabb' energia, csak nagyon uj rendszerek.... mert hat kell a penz minden embernek.
  De... nem vagyok annyira lemaradva, azt hiszem... a legnagyobb szintem ' megvan', de miert is mondanam ezt mindenkinek, akinek semmi koze hozza? Csak hencegesnek? Nem igazan jellemzo a mesteri szinten.... :)
   
 5. eniko63

  eniko63 Állandó Tag

  Nem maga a Jikiden 'egzotikus' szamomra, csak az elnevezese, es csakis azert, mert nem beszelek japanul. Beszelek par nyelvet, ezert tudom biztosan, hogy szamomra a japan nyelv most is, a jovoben is, egzotikus (mert nem akarom megtanulni).
  Az ember neha elfogadhatna egyszeruen azt a tenyt, hogy nem tudhat mindent. En egesz jol kijovok sajat magam hataraival, es nem haragszom, ha valaki azt mondja, hogy le vagyok maradva valamelyik teren. Nyilvanvalo! Te sem vagy ugyanazon a szinten, amelyiken en vagyok, megis talalkoztunk (legalabbis itt!), sot.... meg kommunikalunk is. Hat nem erdekes? :)
   
 6. giyandeva

  giyandeva Állandó Tag

  Ha a szó nyers fordítása érdekel, szívesen segítek én is a kanji szótárból vagyok okos. :)
  直 JIKI - közvetlen
  傳 DEN - tanítás

  Jikiden Reiki >> a "Jikiden" átvitt értelemben az a közvetlen tanítás, mely Chujiro Hayashi mesteren keresztül Chiyoko Yamaguchi felé hagyományozódott át.

   
 7. FLAMINGO

  FLAMINGO moderátor Fórumvezető Kormányos

  Pár éve volt itt egy (na jó egy sorozat) fellángoló vita.
  Akkor elgondolkodtam rajta, hogy van-e egyáltalán értelme.
  Ez számomra olyan, mintha a repülőgépeknek még mindig olyanoknak kellene lennie, mint jó száz éve, ahogy a Wright fivérek megalkották. Vagy az x Michelin csillagos mesterszakácsoknak is mereven kell ragaszkodni a tanulókorban elsajátított alapanyagok mennyiségéhez egy egy ételkölteménynél?
  Gyakorlatilag, mivel az avatás pénzért megy, -üzletté vált a kelettől nyugatra elterjedve. Meg aztán a mai világban ki az aki huszonnapokra el tud vonulni meditálni (no meg böjtölni), hogy megfelelő "mentális állapotba" kerüljön.
  Még a hagyományőrző íjászaton sem az ősi készítményekkel nyilaznak, hanem a kor színvonalának megfelelő készítésűekkel.
  Sorolhatnám az autóktól a főzőedényeken át a modernkori szerszámokig a változásokat.
  Vajon szellemi szinten miért kell ragaszkodni a "berögzült" folyamatokhoz? (Nem a kidolgozott kezelésekre utalok, bár ott is sokan a maguk képére formálják a kezelést, mert úgy működik jól.)
  Pusztán a hagyománytisztelet elegendő ahhoz, hogy ne is gondoljunk a változ(tat)ásokra?
  Ti hogy vélekedtek ezekkel a felvetésekkel kapcsolatban?
   
 8. eniko63

  eniko63 Állandó Tag

  Teljesen, 100%-ba egyetertek veled, kedves Flamingo :) - brilliansul fogalmaztad meg :)
  Valoszinu hogy sok Mester ugyanigy gondolkodik, ezert is hangsulyozzak ki, hogy 'non- tradicionalis reiki' iranyzatot adnak at (ez azt jelenti, hogy az 'aktualizalt' - upgraded :) - verzio), amiert en, peldaul, halas vagyok... mert, ugyebar, manapsag egy korhazba is elvarom a CT vagy RMN stb nem-invaziv diagnosztikalasi modszert, mintsem megengednem, hogy 'feltarjanak', mert nem tudnak rajonni, hogy mi a bajom (sajat tapasztalat: nekem szoszerint azt mondtak evekkel ezelott a doktor urak (megjegyzem: akkor is, most is (meg) hires orvosok Magyarorszagon....), hogy engedjem meg, hogy felvagjanak nyaktol leig (mint egy disznot...), hogy meglathassak, mi a bajom...). Itt es most leirom, hogy siman szemberohogtem oket, utana elkuldtem oket a kedves mamajukba.... es 15 perc utam en, sajat magam 'diagnosztizaltam' magam (pontosan: lefestettem nekik, es megmutattam a testemen, hogy hol van, es hogyan nez ki a bajom.... utana rogton tudtak, nagy pirulasok kozepette (es 3 hetes napi kinzasom utan, mindenfele analizisekkel) hogy akkut pankreatitiszem van (akkor meg nem tudtam, hogy mi az), es mondtak, hogy soha nem fog regeneralodni az elhalt pankreasz darabka (kb 3 kcm). A teny: 2 ev utan teljesen regeneralodott az elhalt resz, azota sincs bajom vele (ennek mar 30 eve...).
  Magamat szkenneltem a Silva modszerrel (akkor nem tudtam a nevet,csak egy regi baratom megtanitott ra), utana pedig reiki napi ongyogyitast csinaltam, igy lett a regeneralodas (echograf vizsgalat szerint minden OK volt mar 2 ev utan.... kellett a vizsgalat az eletbiztositas megkotesekor, ugyhogy dokumentalva lett).
  Hat ezert van az, hogy 100%-ba osztom Flamingo velemenyet: muszaj haladnunk a korral, mindenben. Az Univerzum az allando novekedes, nem a megallas...
   
  FLAMINGO és Éleskés kedveli ezt.
 9. giyandeva

  giyandeva Állandó Tag

  Szerintem van itt néhány félreértés... amit nem lehet ráhúzni a hasonlatodra...

  1.
  Ez tévedés. A képzésért fizetsz, melynek csak egy része az avatás. Pont úgy, amikor elvégezel a masszőr, egy akármilyen más ezoterikus tanfolyamot vagy épp beiratkozol a tanfolyamra, hogy vezetői engedélyed legyen.

  2.
  A reiki módszere folyamatosan változott az idők során, tehát egyáltalán nincs szó berögzült gyakorlatról. Had említsek néhány példát:
  >> a behangolás folyamata és ennek kivitelezésének változásai
  >> a reiki kezelés technikák, amik fejlődtek és egy csomó új jött létre

  A probléma inkább ott van, hogy ha már nem tudod honnan indultál - mert már annyi mindent megváltoztattál - akkor a forrással veszted el kapcsolatot és valami egészsen más csinálsz, mint amit a módszer alapítója eredetileg kidolgozott.

  Itt had oszlassak el két megkövesedett tévhitet a reikivel kapcsolatban:
  >> a reiki módszer nem az energiagyógyászat / a kézrátételes / szellemi gyógyítás szinonímája. Különböző hasonló MÁS technikák régebben is léteztek, csak nem váltak ismertté.
  >> a reiki fő lényege nem a gyógyítás, hanem egy szellemi út az elme egyensúlyának megteremtéséhez, melynek része az energiával gyógyítás rendszere.


  Igazából nekem 1 kérdésem lenne, aki fontosnak tartja, hogy a reiki jól működő tradicionális megközelítésű módszerét modernizálni kell, hogy szerintük ez MIÉRT szükséges? Pl. belepakolni több új szimbólumot, kidobni a behangolást, helyette valami mást csinálni, teljesen más koncepciókat belekeverni.


   
 10. wlaya

  wlaya Állandó Tag

Megosztás