Reiki!

Gyorgyi témája a 'Alternatív gyógymódok' fórumban , 2003 Szeptember 11.

 1. winstonee

  winstonee Tag

  Kellemes Ünnepeket Mindenkinek)
   
  Kis Sarkcsillag és phoenyx kedveli ezt.
 2. giyandeva

  giyandeva Állandó Tag

  Masaki Nishina japán reiki mester könyve tavaly jelent meg angol nyelven, amihez most készítettem egy magyar nyelvű ajánlót, így ha valaki ért angolul és kíváncsi egy japán ember hogy tekint a reikire úgy, hogy egyaránt ismeri a reiki nyugati és japán ágát, annak ez szerintem egy igen érdekes olvasmány, ezért is ajánlanám a fórum olvasóinak ezt a könyvet, az Amazon.com oldalán megvásárolható.
   
 3. GabrielXY

  GabrielXY Kitiltott (BANned)


  Nem kéretlen okoskodásként: de visszavetitéssel a kiváltó okot kellene felderiteni....
   
  giyandeva kedveli ezt.
 4. tibya

  tibya Állandó Tag

  A Reikinél fölösleges az okok felkutatása. Sok esetben az ember tudja az okot és ennek ellenére képtelen a változásra. Az igazi változáshoz energia kell.
  A Reiki segít jobban rálátni a dolgokra és hatással van mint az okra, mint pedig az okozatra is.

  Ok-okozati kezelésnél kezelem azt ahol fáj (okozat) és kezelem azt, amitől fáj (az ok), más néven: fejkezelést is végzek.
   
  giyandeva kedveli ezt.
 5. GabrielXY

  GabrielXY Kitiltott (BANned)

  Nem tudom osztani azt a meglátást, hogy fölösleges az okok felkutatása. Mert ez azt jelentené, hogy a reiki (is) csak a kiváltott okozattal foglalkozik. Mint a chemoterápia, mint a sugárkzelés.
  Az okot kell eliminálni.
   
 6. tibya

  tibya Állandó Tag

  A Reiki gyógyítja az okot is, anélkül, hogy tudná az ember, hogy mi az.
  A kemoterápia és a Reiki között nagy különbség van. A kemo nem gyógyít, hanem pusztít, egyaránt pusztítja, mint az úgymond káros , mint pedig a hasznos sejteket is.
  A Reiki nem pusztít el semmit, csupán átalakít.
   
  giyandeva kedveli ezt.
 7. giyandeva

  giyandeva Állandó Tag

  Szia!

  A reiki nem kognitív terápia, így elemzés, háttér ok felderítés nem szükséges a fizikai tünetek esetén. Ugyanakkor, ha a kliens különböző pszichés tünetekkel, problémákkal küzd, amit szeretne tudatosan megváltoztatni, ebben az esetben lehet és javallott a célzott seiheiki mentális kezelés (egy spec mantra + szimbólum segítségével), amivel az elmének és a tudatosságnak üzenünk, ennek állapotának változását támogatjuk. (ez némileg eltér a nyugati koncepciótól)

  Ugyanakkor nagyon fontos az elmével foglalkozni a betegségek esetén ld. fejkezelés, mert ahogy az alapító is írta: ha az elme egészséges, a fizikai gyógyulás is hamarabb történik meg.


   
 8. GabrielXY

  GabrielXY Kitiltott (BANned)


  Melyik krónikus beteg nem küzd pszichés tünetekkel???
   
 9. giyandeva

  giyandeva Állandó Tag

  Láttam már példát rá. Nem kell minden fizikai probléma mellé egy lelki ok megoldó kalauz.
  Pl. fizikai panaszod lehet baleset, életmód (hibás sport mozgás kivitelezés, hibás tartás, nem megfelelő táplálkozás) miatt is.

   
 10. GabrielXY

  GabrielXY Kitiltott (BANned)


  Te szerencsétlen...a baleset neked krónikus betegség??
   
 11. Igipapa

  Igipapa Állandó Tag

   
 12. Igipapa

  Igipapa Állandó Tag

   
 13. tibya

  tibya Állandó Tag

  Valójában minden tünet, kivétel nélkül (még a balesetekből származó is) pszichoszomatikus vagyis pszichés.
   
  phoenyx és Igipapa kedveli ezt.
 14. tibya

  tibya Állandó Tag

  zita30 és evapatocs kedveli ezt.
 15. István15

  István15 Állandó Tag

  Köszi az ajánlót!:)
   
 16. Udr

  Udr Új tag

 17. giyandeva

  giyandeva Állandó Tag

  Gratulálok, szép nemzetközi összefogás a világ minden tájáról!

   
 18. István15

  István15 Állandó Tag

  Sziasztok Reikisek!
  Lenne egy kérdésem a Karuna Reiki valójában milyen Reiki? Na igen ez a kérdés nem valami jól hangzik csak a különbségre vagyok kíváncsi.
  Olvastam róla már amit találtam a neten. A szimbólumok amiket használnak azok szerintem egyáltalán nem Reiki szimbólumok nem de? Így mondhatnám azt is a RAI nak sokkal több köze van a Reikihez.
  Szóval mi a különbség a RAI és a Karuna és a pl Jikiden általi Reiki közt?
  Köszi a választ:)
   
  eniko63 kedveli ezt.
 19. eniko63

  eniko63 Állandó Tag

  Roviden: habar ezt igy nem mondjak es nem irjak le, a Karuna (vagy a Karuna Ki - ugyanaz, csak a Karuna le van vedve, igy tobb tizszeres az ara... a Karuna Ki pedig gyakorlatilag 'ingyenes' azaz szabad az ara, mestertol fuggoen...) az arkangyalokkal 'dolgozik', azoknak az energiaikat 'hasznalja'. Mindegyik szimbolum egy arkangyalhoz 'kot' (channel). De, gyakorlatilag, csak akkor lephetsz a Karuna szintre (energetikailag magasabb frekvencia stb.), mikor mar a reiki Usui mestere vagy par honapja (tevedes ne legyen: Magyarorszagon - nagy meglepetesemre - az emberek ugy tudjak, tevesen, hogy az Usui harmadik (3) fokozata a 'mesteri' szint, azutan pedig a negyedik (4) a 'tanari'.... nyilvanvalo, hogy aki nem tud angolul, valamikor a 90es evek kezdeten, nemet nyelvteruletrol behozva, igy forditotta le a 'master teacher' fogalmat. Nem reszletezem.). Az azert fontos, mert az Usui mesteri fokozatan csak (!)kapja meg a reikis azt a sarkanyt (vagy tobbet is, egyeni fejlodese szerint) aki azontul meg fogja vedeni ot, akkor, mikor a Lelek szinten dolgozik (a Karuna a Lelek szinten dolgozik, ezen segitenek az arkangyalok). Maskulonben nem erdemes ezen sokat filozni, mert el van dontve akkor, mikor a reikis (Usui mester, az Usui csak a fizikai testen dolgozik) jelentkezik az elso Karuna szinti beavatasra (tulajdonkeppen az elso 2 szintre, mert a Karuna beavatast 2 szinten kapjak meg, vagy 1 szinten, ahogy kerik: az elso beavatas 1+2., a masodik 3+4 (Karuna master), vagy egyszeri beavatas, direkt a mesteri szintre (ha regebbi, tapasztalt es gyakorlattal rendelkezo Usui mester keri)). Szoval: ha a jelentkezo nem rendelkezik az Usui mesteri fokkal (ha nincs mellette sarkany), akkor az arkangyalok megtagadjak a beavatast, egyszeruen nem jon le a beavatasi energia, a jelentkezo nem erez semmit (a fejebe es a testebe). Es itt nincs sem mentegetozes, sem kamuzasnak helye (' de en biztos reiki mester vagyok, meg papirom is van rola, azt mondta a mesterem, hogy...' stb), mert - hala Istennek! - az arkangyalokkal nem lehet vitazni :).
  Egyebkent a Karuna azt jelenti : 'compassion', es tele vannak a kezikonyvek azzal, hogy a szivbol jovo szeretetet hasznaljak (ami ugy is van, egy bizonyos pontig, de az csak az alap...), csakhogy: mennyire tudunk mi, gyarlo emberek, mindig onzetlenul, minden emberi lenyt teljes odaadassal szeretni...? Nem eleg csak az annyi szeretet, mint amit egy ember tud mutatni a masik, ismeretlen ember fele. Segitseg nelkul semmik vagyunk.... szoval, szerintem az a 'compassion' (egyutterzes) nem az emberekre ertendo, hanem inkabb az arkangyalok vegtelen es onzetlen, odaado munkajat akarja mondani.
  Mondom mindezt sajat tapasztalatom szerint, mint olyan Karuna Ki mester, aki felavatott mar tobbszorosen tiz uj, sikeres Karuna Ki mestert.
  Kivanok nektek sok sikert minden szinten!
  Eniko63
   
  István15 kedveli ezt.
 20. eniko63

  eniko63 Állandó Tag

  A Jikiden Reiki - meg a tobbi exotikus, japan nyelvu elnevezessel ellatott, ugymond 'eredeti' reiki - ugyanabban a frekvenciaju 'sav'ba dolgozik, mint az 'alap' Usui reiki Ryoho (az alapfoku reiki). Ertsetek ezt ugy, mind a radion be vannak osztva a savok, a rovid tavu hullamok, a kozep hullamok, es a hosszuak stb. Ezek a 'szeles savok', azon belul vannak a 'fine tuning'ok, a finomitasok, amik bevisznek egy adott kicsi allomas adasaira, ami lehet csak egy bizonyos temaval foglalkozik. Gyakorlatilag, minden exotikus nevu reiki egy bizonyos temat visz tovabb a legkisebb reszletekig. De a 'nagy sav', az az Usui reiki. Az az alap, aminek csak a mesteri szintje utan, lehet tovabb haladni a finomabb savokra (ha vizszintesre gondolunk), illetve onnan lehet 'fuggolegesen' a tobbi frekvenciara startolni (peldaul a Karuna szintre is). Megjegyzes: nem lehet szabadon ugrandozni egyik savrol a masikra - fuggolegesen, magasabb frekvenciara -, de az egyes savokon belul barmilyen 'vizszintes' reikit meg lehet celozni, tehat barmivel kezdhetsz vagy barmelyikbe belemelyedhetsz - vagy egyaltalan nem kell belemelyulni, ha nem akarsz csak a celzott teruleten dolgozni.
  Ezt kepzelheted ugy, mint az orvosokat: altalanos orvos, es szakorvos. Az egges szakokon belul pedig alszakok....
   
  István15 kedveli ezt.

Megosztás