Sok sok vizet kell inni!!

your witch

Állandó Tag
Egyébként régen én is nagyon kevés folyadékot vettem magamhoz és ha ittam is, akkor bubis vizet. Aztán rájöttem, hogy savasítja a szervezetem - márpedig 100 évig fogok élni -, úgyhogy szépen lassan szoktam át a bubisról a mentesre és szépen lassan növeltem a mennyiségét.
 

mazsonyul

Állandó Tag
Azt mondják, hogy átlag 1,5-2 liter vizet meg kell inni naponta, melegben még többet. Már többféle előadást hallottam, különböző utazó cégektől, akik a saját víztisztító berendezésüket reklámozták, és mindig az lett a vége a dolognak, hogy az övék az egyetlen ami tisztít is és elég ásványi anyagot is hozzáad a vízhez. Annyiféle készülék és ásványvíz van a piacon, hogy elég nehezen ismeri ki magát az ember...azt is mondják, hogy egynémely, olcsóbb ásványvizet sima csapvízzel engednek fel. Most ebből mi az igaz? Milyen vizet igyon az ember, ha jó vizet akar inni? Már hallottam mágnesezett, pi, deutérium mentes, stb. vizekről. Ki tudna segíteni kiigazodni ebben a vízkínálatban, hogy a lehető legegészségesebb fajtáját fogyasszuk el?
 

Claire 959

Állandó Tag Silver tag
Én kipróbáltam sok féle vizet. Van különbség az íze között. De hogy melyik az egészségesebb, azt nem tudom. A műltkor volt erről egy előadás, azt mondták, h a csapvízet nyugodtan ihatjuk. A víztisztító meg kifejezetten káros egy idő után.
De a CH rádióban is van egy músor erről a témáról.
Én csapvizet, és enyhe szénsavas ásványvizet iszom, és gyógyteákat.Most a kertből leszakítok mentát, citromfüvet, vagy csalánt.
 

katimama2

Állandó Tag
A napi 1 1/5-2 liter folyadék fogyastás csak a vízre vonatkozik vagy ebbe a mennyiségbe be lehet számítani a leves, gyümölcs és más folyadék fogyasztását is?
 

jaso

Új tag
Én naponta, 3 litert szoktam meginni. Mióta ez csinálom, kb. 2éve nem fáj a nyakam, és a hátam. fogytam is. Nem csak akkor kell inni amikor az ember szomjas.
 
H

Hopi958

Vendég
Pakcsi:
a megfelelő időben fogyasztott víz maximalizálja az emberi test működését
2 pohár víz rögtön felébredés után segíti a belső szervek működését.
1 pohár víz étkezés előtt 30 perccel elősegíti az emésztést.
1 pohár víz fürdés előtt lecsökkenti a vérnyomást.
1 pohár víz lefekvés előtt megelőzi az agyvérzést és az alvás közben gyakran előforduló szívrohamot.

ezek nem az én elgondolásaim, de egyetértek velük, a másodikat vagy fél éve rendszeresen alkalmazom is, most már inkább ez megy, mint a reggeli kávé

Mazsonyul:
víztisztító témában elvégeztem én is egy tanfolyamot (de most nem ezzel foglalkozom). Én az RO (reverz ozmózis)eljárást ismerem, de nem állítom, hogy csak ezzel a módszerrel lehet vizet tisztítani, sőt. Talán a legtisztább a
desztillált víz. Arról nekünk is meséltek, hogy némely cég tisztított csapvizet forgalmaz, és egy kb. 10 gyártmányos
ásványvíz teszten igen előkelő helyen végzett. Viszont csapvizet - mivel klórral fertőtlenítik és mert mire hozzád ér,
sokmindent 'felszedhet' - csak kb. egy napos pihentetés után igyál. Végülis ha virágot akarsz locsolni vele, ugyanezt kell tenni, nem? Az ásványi anyag tartalomról csak annyit: ha valaki ebből szeretné a szervezete ásványianyag szükségletét biztosítani, akkor min. 20 liter/nap a fejadag...

Szörmi:
teljesen egyetértek veled

Claire959:
lásd fentebb

katimama2:
leves, gyümölcslé (főleg a rostos) stb. fogyasztásakor a benne lévő anyagok feldolgozásához nagyjából
azt a vízmennyiséget fel is használja a szervezet. Mi lesz a szervezet sejtjeinek vízpótlásával?

egy hasznos könyv, de azt hiszem, láttam már itt régebben . Igen, meg is van itt.
 

cissy9999

Állandó Tag
A napi 1,5-2 literbe az összes bevitt folyadékmennyiséget beszámították. De ez egyénenként is jelentősen eltérhet, többek között a testsúly függvényében is. Hozzájön még a hőmérséklet, a fizikai aktivitás, így nem hiszem, hogy erre mindenki által követendő szabályt lehetne felállítani. Tapasztalatom szerint ez a folyadékbevitelre vonatkozó "előírás" sokakat túlzott folyadékbevitelre ösztönöz, ami lehet, hogy nem gond, mert távozik. Ugyanakkor fontos ásványi anyagokat, nyomelemeket is "kimoshat" a szervezetből. Sajnos ritkán találkozom a neten tudományosan megalapozott véleménnyel.
 

greyangel

Állandó Tag
20 kg / 1 liter. Tehát egy 60 kilós embernek napi 3 liter vizet kellene fogyasztania. Tekintve, hogy testünk tetemes százaléka folyadékból áll, nem is értem miért hiszik sokan, hogy elég napi fél liter.
 

Enci_ke

Állandó Tag
Mindenkepp fontos, hogy elegendo vizet fogyasszunk, nekem peldaul ha nem iszom eleg vizet, vagy kiszarad a borom, vagy jobban zsirosodik a hajam, es persze ez leginakbb osszel fordul elo ...:(
 
Víz alatt mégis mit értünk? Sima csapvíz is lehet jó, de van olyan hely, ahol többet árt mint használ. A széchenyi fürdő mellett lehet venni gyógyvizet, nagyon jó hatású.
 

igniculus

Állandó Tag
Én is szeretném rávenni magam, hogy a mostaninál is több vizet igyak. De nagyon gyakran észreveszem magamon, hogy felpuffaszt, és hiába csinálom a diétát, telítve érzem magam, a ruháimban is nagyobbnak látszok, és 1-2 nap alatt megy csak ki belőlem. Mindenki ezzel küszködik?
 
Oldal tetejére