Sorosozással, nehéz felfogású ellenzékkel rukkolt elő Orbán V. a fővárosi Erdogan-káosz másnapján

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 November 8.

Melitta - 2019 November 8, 13:04
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Ilyenek jutottak eszébe a Kossuth Rádió stúdiójában.

  Törökország nélkül nem lehet megállítani a Magyarország és Európa felé tartó milliós migránsáradatot, ezt azonban az ellenzék nem tudja felfogni, nem akarja megérteni - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, miután előző nap Budapesten tárgyalt Recep Tayyip Erdogan török elnökkel.

  A kormányfő azt mondta: a bevándorláspárti erőknek érdekük, hogy eltávolítsák Erdogan elnököt a székéből, mert ha Törökországban nincs erő, egyensúly, biztonság, kiszámíthatóság, rend, akkor nem fogják megállítani a migránsokat, és megvalósul "a bevándorláspárti erők álma", milliós tömegben érkeznek majd migránsok Európába. Soros György ezt meg is írta a "híres tervében", amely szerint évi egymillió migránsra van szüksége Európának - tette hozzá.

  Amíg azonban Erdogan Törökország elnöke, és Európa meg tud vele egyezni, ő pedig így nem Európa, hanem Szíria felé nyitja a kapukat a migránsok előtt, addig "mi biztonságban vagyunk" - hangsúlyozta Orbán Viktor. A kurdok ügyében megjegyezte: Magyarország jelentős pénzügyi, katonai támogatást nyújt az Irakban élő kurdoknak.

  Azzal kapcsolatban, hogy a napokban Vlagyimir Putyin orosz elnök és Heiko Maas német külügyminiszter is Budapesten járt, a miniszterelnök úgy fogalmazott: Magyarország a Berlin-Moszkva-Isztambul háromszögben éli az életét, a magyar kormányoknak pedig az az érdekük, hogy ez a három nagyhatalom érdekelt legyen a magyarok sikerében. Meg kell találni a kölcsönös tisztelet alapján a kölcsönös érdekeket, és jobb olyan államközi viszonyokat kialakítani, hogy mindkét fél úgy érezze, a másik nem fenyegeti az ő biztonságát - tette hozzá.

  Úgy értékelt: a magyar közvélemény inkább támogatja a nemzeti alapú külpolitikát, amely úgy szól, "merjünk magyarok lenni", a magyar érdekek szerint kell eljárni. A korábbi, kisebbrendűségre épülő külpolitikával szemben a mostani sokkal inkább összhangban van a magyarok ösztönvilágával - fogalmazott. Egyúttal megköszönte a budapestieknek, hogy tudomásul vették a "diplomáciai nagyüzemmel" járó kényelmetlenségeket.

  Kárpátalja, Románia, EU

  A kárpátaljai magyarokról szólva a kormányfő kijelentette: egy olyan magára hagyott, nehéz helyzetben lévő népcsoportról van szó, amely joggal tart igényt a mindenkori magyar kormány támogatására. Megjegyezte: Ukrajna aláírt a NATO-val egy szerződést, amely szerint közeledni akar a katonai szövetséghez, és abban vállalta, nem csökkenti a területén élő kisebbségek jogait. Az ukránok azonban ezt nem teljesítik, de ez nem csak egy magyar ügy, itt a NATO belső szilárdságáról van szó, így a magyar kormány a NATO összetartó ereje mellett is kiáll, amikor fellép a kérdésben - magyarázta, bizakodását fejezve ki ugyanakkor, hogy Volodimir Zelenszkij új ukrán elnök politikája nem lesz magyarellenes.

  Azzal kapcsolatban, hogy Fekete-Győr András Momentum-elnök nem a magyar, hanem a liberális párti román jelöltet támogatja a román elnökválasztáson, a miniszterelnök azt mondta: ez az SZDSZ gondolkodására, a nemzetközi kozmopolita életszemléletre épülő külpolitika. Ezzel szemben "a mienk nem ilyen, mert mi nemzeti alapokon állunk" - szögezte le.

  A következő hétéves EU-s költségvetésről Orbán Viktor úgy foglalt állást: a magyar álláspont szerint indíthatók új politikák, de nem a régiek rovására, azokat meg kell tartani. A miniszterelnök egyébként arra számít, hogy a 2020 második félévében esedékes német EU-elnökség alatt születhet meg a következő uniós büdzsé.

  Karácsony és a feladott álmok

  Azzal összefüggésben, hogy az új főpolgármester, Karácsony Gergely szerdán részt vett a kormány ülésén, kifejtette: az önkormányzati választáson a kormánypártok - noha összességében megnyerték a választást - érzékeny veszteségeket szenvedtek, az ellenzék ennek ellenére továbbra is "diktatúrásdit" játszik. "Szerencsére a főpolgármester látogatásán nem történt ilyesmi" - fűzte hozzá.

  A kormányfő szavai szerint az elmúlt kilenc év - Tarlós István főpolgármestersége - aranykornak tekinthető a főváros életében, Budapest és a kormány meg tudott egyezni a fejlesztésekről. "Budapest a nemzet szíve, a nemzet fővárosa is, olyan, mint a zsidóknak Jeruzsálem" - fogalmazott.

  Most azonban kurzusváltás történt Budapesten, "visszajött a régi baloldali kormány összes embere lassacskán", akik egy más szemléletet képviselnek, mint amit Tarlós István vallott - mondta.

  Kifejtette: a kormányülésen tizenöt-húsz fejlesztésről is megkérdezte az új főpolgármestert, mi a szándéka, mert a kormány megegyezést szeretne ezek ügyében, és "sok fájdalmas dolgot kellett lehúznom, nem volt kellemes ez a délelőtt a számunkra, álmokat kell feladni".

  Példaként említette a Városligetet mint az egész nyugati világ legnagyobb kulturális fejlesztési programját, amelyet "megakasztottak", a főpolgármester ugyanis azt mondta, húzzák le a listáról a nemzeti galériára, a Magyar Tudomány és Innováció Házára, valamint a városligeti színház visszaépítésére vonatkozó terveket. Kellemes meglepetésnek nevezte, hogy a kommunisták által felrobbantott Regnum Marianum templom visszaépítésével kapcsolatban "megengedő" volt Karácsony Gergely.

  A budapesti atlétikai vb ügyében a városvezető azt kérte, a hónap végéig várjanak, ám a nemzetközi szövetséggel november 15-éig dűlőre kell jutni - mondta a miniszterelnök, aki reménykedik, hogy ebben a kérdésben megváltozik a fővárosi közgyűlési álláspont.

  Azt is megjegyezte, hogy László Imre XI. kerületi DK-s polgármester szerint szuperkórház sem kell. "Itt még futnék egy-két kört, mert nehezen tudom elképzelni, hogy abból a programból, amely úgy indult, stadionstop, abból kórházstop legyen" - fogalmazott.

  Végül a turizmusra kitérve azt mondta: "Magyarország magyarabb ország, mint volt, sokkal inkább vállalja önmagát, mint korábban, ezért érdekesebbé váltunk a világ számára is".

  MTI

  [​IMG]
   
  Éva Kismadar kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 November 8.

  1. Melitta
   Melitta
   Csak felkerult a varba a torokzaszlo es meg harcolni se kellett.
  2. pali923
   pali923
   Ha riporter lett volna ott, és nem egy mikrofonállvány, akkor azért csak fel kellett volna tenni a kérdést: mennyire szolgálja a menekültáradat megállítását egy újabb háború Szíriában, ezúttal a kurdok ellen?
  3. Ernoe
   Ernoe
   Heiko Maas Németország újraegyesítésének az évfordulója miatt volt Magyarországon.
   -
   Maas először dicsérte a Magyarokat, mondván "A Magyarok segítsége nélkül nem tudott volna létrejönni az újraegyesítés"
   -
   Aztán a komoly témákban elbeszéltek egymás mellett a külügy-miniszterek.
   - Szijjartó: kerítésről, védelemről és migrációs politikáról beszélt.
   - Maas: jogállamiságról, a bíróságok önállóságáról, vélemény és sajtosszabadságról
  4. redredington
   redredington
   Kádár, Horn, Gyurcsány, Demszky és Karácsony a hibás a tegnap esti dugóért, ami miatt két órábe telt becsoszognunk busszal, uttalan utakon a lezárások miatt az M0 tól a Keletiíg. Minden felelő ember tudta volna, mi a dolga, bezzeg az Unescot meg a sorost kiszolgálók, akik nem magyar érzelmüek és ellenzéknek nevezett bugrisbanda, nem. Pótolnia kell a nemzetnek ezt a régi adóságot, az árát majd levonják Karácsonyék fizetéséből. Szóval helikopterleszálót a Várba. Nem holnapra, Hanem MOST! Trumpli is helikopterrel jár. Hárommal! A magyar közjogi méltóságok is megérdemelnek 1-et vagy kettőt. :D
   Piti Sándor, CasaLoma és setni kedveli ezt.
  5. victorvacendak
   victorvacendak
   A sajtosszabadság a legjobb! Csoki vagy Mackó?
  6. Ernoe
   Ernoe
   Biztonságtechnikailag nem jó ha gyűlölt politikusok egy majd 2 milliós város felett egy dombon landolnak.
   Ahhoz még több biztonsági intézkedésre lenne szükség.
   -
   Miért nem Mohácson, Röszkén vagy Felcsúton találkozott Orbán a Török vezérrel?
   redredington kedveli ezt.
  7. redredington
   redredington
   Akkor nem marad más, mint Sztálin bácsi saját alagutját példaként használva egy kormányzati metró a reptér, a parlament, a vár és debrecen között. Ott az a sok semmirekellő fogoly, továbbképezzük őket vájárnak, hogy legyen aki bányássza a szenet, mert az régen fa volt, tehát zöld :D Szuperzöld
  8. johannsebastian
   johannsebastian
   Illetve mennyire szolgálja a menekültáradat megállítását, ha az EU-val megromló viszonyba kerülő Erdogan felmondja a megállapodást, és ráereszt 3 millió menekültet Európára.
   Éva Kismadar és gup kedveli ezt.
  9. mechi
   mechi
   Pszichiátrián
   soros.jpg
   krabat1, gumelig, Ernoe és 1 másik tag kedveli ezt.
  10. setni
   setni
   Na persze...mert ezt mondja orbán hogy megvédett bennünket....(nem erdogan mondja fel a szerződést hisz ha nem kapja meg az igért pénzt akkor semmis a szerződés)
   Eddig is jöttek a menekültek azért van az unió hogy megállítsa az illegális bevándorlást.
   „Barátaim, ez a második alkalom, amikor egy brit miniszterelnök azzal a büszkeséggel tér haza Németországból, hogy békét hozott. Hiszem, hogy ez korunk békéje.”
  11. gup
   gup
   azért jobb ha a saját határainkat mi védjük, tegnapi találkozón világos beszéd volt:
   "azt szeretném mondani, hogy Magyarország képes arra, hogy megvédje a határait. (...) Az ehhez szükséges élőerő, fegyver és technikai berendezés is rendelkezésre áll." majd ha nem boldogolunk jöhet az EU -s segítség.
   Nincs ebben semmi különleges az USA ban is már a hadsereget kellett bevetni az invázió megfékezésére.
   jjj235 kedveli ezt.
  12. setni
   setni
   Ha egyáltalán jönni akarnak.
   Mert eddig arról volt szó hogy ha...ha....
   Ernoe kedveli ezt.
  13. gup
   gup
   be kell kapcsolni a tévét (nem magyar csatornát nézni!) vagy a neten rá lehet keresni, hogy mi a helyzet a görögöknél, olaszoknál ezeket a partokat tudják könnyen megközelíteni
   jjj235 kedveli ezt.
  14. Ernoe
   Ernoe
   -
   Te valóban azt gondolod, hogy emberek akarnak az akaratod ellenére betörni az országba és ott élni? :eek:
   -
   Orbán az embercsempészek leg hasznosabb idiótája, amikor azt a hamis reklámot terjeszti, hogy
   - Soros pénzt fog adni nekik
   - Merkel várja öket
   - hogy elapadhatatlan szociális segély vár mindenkire

   Ez az amikor valaki olyan bután viselkedik, hogy saját magának árt.
   Az igazságot kell mondani és akkor nem fognak kalandorok jönni.
   lacylla kedveli ezt.
  15. Ernoe
   Ernoe
   Az EU segítség ott volt amikor Merkel és az Osztrák Kancellár megmentette Orbánt.
   Az isten szerelmére ne hazudozz. Hol vannak a menekültek akiktől Orbán megmentette Europát!???? :eek:
   -
   Pont fordítva történt, a nyugat mentette meg Magyarországot mert nem akart vérontást látni.
   Alig pár hete, hogy ismét meglett állapítva, a Magyar kormány törvénysértést követett el.
   -
   Azáltal, hogy a kerítésen átszivárgó eltévedt menekülteket a kapun átkülditek a másik oldalra nincs megoldva semmi.
   Az szemfényvesztés. De ez is a cél, alig várjátok, hogy másnap visszajöjjenek és bekerüljenek újra a statisztikába.
   lacylla kedveli ezt.
  16. gup
   gup
   Ne ködösíts, manapság nehéz korlátozni az információt.
   Ez a helyzet ahol nem képesek védekezni:
   jjj235 kedveli ezt.
  17. Ernoe
   Ernoe
   És azok az emberek mind Budapestre akarnak jönni? Nevetséges.
   -
   A magyar kormány nem vesz rész semmi féle programban ami valóban segítené
   a migráció lefékezését és a menekültek sorsa is jobbra fordulna.
   Orbán csak kiélvezi mindenűt a véto-jogát, még ott is ahol magának árt.
   -
   Orbán támogatja Salvinit a tengeri mentés végrehajtásánál, ami embertelenség és nemzetközi jogsértés
   A megmentettek száma egy év alatt kevesebb mind ahányan naponta Bajorország határán kopogtatnak.
   Seehofer nem hülye amikor beígérte, hogy a tengerből mentettek 1/4 részét átveszi.
  18. gup
   gup
   Ezeket a migránsok terjesztik, pláne mikor a németországi segélyből hazautaznak Szíriába nyaralni. Csak figyeld meg, azokba az EU -s országokba nem is mennek ahol nincs legalább 300 Ero szociális segély...senki sem mondta, hogy magyarországon akarnak élni, az EU kötelezné őket.
   jjj235 kedveli ezt.
  19. Ernoe
   Ernoe
   Beteszel egy videót amin felbőszült elkeseredett emberek vannak de nem érted miröl van szó.
   A Görög szigeten 12.000 emberre 2 orvos és 1 pszichológus jut
   A tábor kapacitása 3000 ezer fö és négyszer annyian vannak ott.
   -
   [​IMG]
   - Tudod mennyi 12.000 ember normális körülmények között?

   Akkor hasonlítsad össze
   - Ma sztrájkolnak Németországban a repülőtéri alkalmazottak, 100.000 utas vár bőrönddel csak egy reptéren

   Hogy hogy nem képesek védekezni?
   - Nézd meg milyen fegyelmezetten állnak ott a gyerekek.
   - Orbán megmondta, hogy ha jönnek lőni fog.
   - Azzal tökön fogja lőni magát egészen biztos. Felfog zárkózni Honecker mellé.

Megosztás