Szabad szemmel: Meghal a lélegeztető gépre kapcsolt betegek 95%-a, mert nincs elegendő kezelő személyzet

Nemzetközi sajtószemle;

Médiapart

A magyar hatóságok az oltási kampány segítségével próbálják elvonni a figyelmet arról, hogy már jó ideje rekordszintet ér el a korona halottak száma. A helyzet teljesen paradox, mivel idáig a lakosság 42 %-a kapta meg legalább az első szúrást, aminél az unióban csupán Málta áll jobban, ám közben az ország március közepe óta vezeti a szomorú világstatisztikát, amely az áldozatok számát az össznépességre vetítve mutatja. Hogy ennyien vannak túl legalább az első adagon, az persze köszönhető a 3 millió orosz, illetve 2 millió kínai vakcinának. Ám ahogy halad az oltási folyamat, úgy halványodik a tény, hogy hány emberrel végez a betegség. Az adatokat persze nem veri nagydobra a kormánypárti sajtó, beleértve a közmédiát. Orbán Viktor legutóbb azt üzente az ellenzéknek, hogy nem kellene politikai verseny tárgyává tenni, hány halott van – tartózkodni kellene a méltatlan nyilatkozatoktól. Az ősszel azonban még ő mondta, hogy a sikert az áldozatok számán mérik, igaz, akkor a szám még csupán pár száznál járt. Lehet, hogy a politikus bajban van a válság miatt? Oly mértékben, hogy még a választási sikere is megkérdőjeleződhet? Sok magyarnak persze fogalma sincs a tényleges helyzetről, ami persze nem meglepő, mert az oltásokat a hatalom ködfüggönyként használja. Orbán azt akarja bizonyítani, milyen remek a rendszere, más uniós tagokkal összevetve. A kórházakból egyetlen fényképfelvétel sem szivárog ki, miközben az orvosszakszervezetek azt közlik, hogy meghal a lélegeztető gépre kapcsolt betegek 95 %-a, mert nincs elegendő kezelő személyzet. A kirendelt katonák egyetlen újságírót sem engednek be és gondoskodnak arról, hogy tartsák a szájukat a doktorok és nővérek. A statisztikák nem állnak összhangban azzal a hivatalos mantrával, hogy Magyarország jobban teljesít a ragály leküzdésében, mint a Nyugat, amellyel persze a kormány nem győzi összehasonlítani magát. Ám a magyar egészségügy állapota nem éppen irigylésre méltó. A Fidesz azonban igyekszik a felelősséget az ellenzékre rátolni. Sőt Lázár János már a nyugati országokat okolta a sok halottért. Akkor egyébként még 20 ezernél tartott a szám, mostanra azonban már eléri a 26 ezret.

Foreign Policy

A magyar-lengyel-olasz triumvirátus vezérletével egyesülni próbál az európai szélsőjobb, csak kérdés, képesek-e túllépni belső ellentéteiken és így növelni befolyásukat Brüsszelben. De ettől még tény, hogy az irányzat virágzik Európa jó részében. A magyaroknál és a lengyeleknél hatalmon van, de jól áll Salvini, Le Pen, valamint a spanyol Vox is. Csak ez az erő az EU-n belül nem nyilvánul meg kellő súllyal, pedig a keményvonalas nacionalistáknak több mandátumuk van a Strasbourgban, mint idáig bármikor. Az olasz Liga egyik EP-képviselője azt mondja, az Orbán-Morawiecki-Salvini hármas olyan politikai platformot kíván létrehozni, amely megvédi az európai gyökereket a lelketlen multikulti ellen, megállítja a bevándorlást és megóvja a hagyományos családot. Már most is igyekeznek összehangolni álláspontjukat, amikor szavazni kell az Európai Parlamentben. Novák Katalin szerint az Oroszország kapcsán fennálló véleménykülönbség nem gátolja túlzottan az együttműködést. Viszont az Európai Külkapcsolati Tanács egyik szakértője arra mutat rá, hogy a Fidesz és a PiS szemében Le Pen örök kitaszított, akinek semmiféle kormányzati tapasztalata nincsen. Ebből pedig az következik, hogy másként vélekedik Brüsszelről, mint a többiek. A brüsszeli Európai Politikai Központ egyik elemzője szerint Orbán, Kaczynski és Salvini tudja, mit akar Brüsszeltől, a francia vezetőnek viszont nincs ez irányú stratégiája. De lehet, hogy ezzel együtt közeledni tudnak egymáshoz az érintett pártok. A PiS nevében Waszczykowski EP-képviselő azt mondja, pár éve még tárgyalni is nehezükre esett Le Penékkel, ma Varsó várakozó állásponton van, de nem zárkózik el a párbeszédtől. A franciák is óvatosak azonban: látni kívánják, milyen eredményt hoz a hónap elején meghirdetett budapesti kezdeményezés. Ám bármennyire is nacionalisták, ettől még megpróbálnak összefogni.

FT

Hodorkovszkij arra figyelmeztet, hogy a putyini tekintélyuralom megakadályoz minden gazdasági és politikai változást Oroszországban, és a jogállam teljes hiánya, valamint a Nyugattal kialakult feszültség elriasztja a nyugati befektetőket. Az egykori olajmágnás, aki összekülönbözött az elnökkel, ezért éveket töltött börtönben, jelenleg pedig emigrációban él, rámutat, hogy a pangás rengeteget ront az oroszok életszínvonalán. Sőt, fennáll a veszély, hogy Moszkva politikai hibái és lépesei viszályhoz vezetnek a nyugati államokkal. Az államfő úgy akarja feltüntetni, hogy nagy játékos a világpolitikában, csak éppen ezt nem támasztja alá az ország állapota. Ezért azután a szokásos módszert alkalmazza: semmibe veszi a szabályokat. De nagyon úgy néz ki, hogy a másik oldalnak immár elege van belőle. Biden azt ígéri, hogy a machinációk sokba fognak kerülni Putyinnak. Ám az orosz törvények olyanok, hogy a rendszert választásokon nem lehet leváltani. Forradalomra sem lehet számítani. Ám ha az államfő meghal, vagy leesik lábáról, akkor a rezsim aligha éli túl drámai konfliktus nélkül. Ez pedig újabb feszültségeket eredményezne a társadalomban. Viszont még az is az elképzelhető, hogy a téves számítások miatt az ország belesodródik valamilyen katonai konfliktusba és alulmarad. A politikus uralmának következménye, hogy az oroszok jó része tehetetlennek érzi magát. Ezzel párhuzamosan a hatóságok szándékosan alacsonyan tartják a béreket, úgy hogy az emberek jelentős hányada egyik napról a másikra él. A cél az, hogy ily módon is rá legyen szorulva a politikai vezetésre. Arra ugyanakkor ezek után nemigen lehet számítani, hogy a tömegek majd nyomást fejtenek ki az átalakulásért. A gazdasági változásokat gátolja, hogy az állami beruházások nem kis része teljesen értelmetlen, nem csupán azért, mert a közpénzek javát lenyúlják. Hanem mert a politika alapvetően tartalékolni kíván, hogy ne kelljen a nyugatra támaszkodnia. Azon kívül a nyugati szankciók miatt nem jönnek külföldi befektetők és élenjáró műszaki eszközök. Végül pedig a Kreml már jó párszor elárulta, mit tart a magántulajdonról és nemzetközi bíróságok ítéleteiről. A hazai demokratikus intézmények viszont nem függetlenek. Meg kell érteni, hogy Moszkva a gazdaságot a politika eszközének tekinti. Az üzleti életben csak az lehet sikeres, aki elfogadja a korrupciót és hajlandó a Kreml szabályai szerint játszani. Ezt érdemes szem előtt tartaniuk a nyugati beruházóknak.

Der Standard

Meglehetősen orbáni volna, ha az osztrák kancellár azt hinné, hogy túlteheti magát a jogállamon, írja a kommentár, miután az Alkotmánybíróság arra kötelezte Kurzot, hogy holnapig adja ki mindazokat a nála lévő bizonyítékokat, beleértve a mobilján lévő SMS-eket, amelyek az Ibizagate-re vonatkoztak. Mint emlékezetes, a spanyol szigeten egy állítólagos orosz milliomos lányka csőbe húzta az akkori koalíció kisebbik pártjának, az FPÖ-nek az elnökét, aki leplezetlenül beszélt törvénysértő hatalmi törekvéseiről, ezért azután lemondásra kényszerült. A botrány kivizsgálására alakult parlamenti bizottság igényli az esetleges terhelő adatokat, az ellenzék ezért fordult az Alkotmánybírósághoz, hogy az kötelezze együttműködésre a kormányfőt. Az aonban azt állítja, hogy már mindent átadott. Természetesen, jegyzi meg a lap, ami nem volt, vagy amit megsemmisítettek, azt nem lehet prezentálni. De a lényeg, hogy Kurz dönti el, mi a fontos a vizsgálat számára. Ám továbbment és nyitva hagyta, hogy eleget tesz-e a taláros testület ítéletének. Így vetődik fel, hogy netán nem az orbáni utat választja.e.

Die Presse

Bár Ausztria a keleti nyitás után 7 évig még zárva tartotta munkaerőpiacát az új tagok polgárai előtt, azóta annyi munkavállaló érkezett ezekből az országokból, hogy az messze felülmúlt minden számítást. A járvány kitöréséig számuk éves átlagban meghaladta a 323 ezret, míg korábban a bővítés előtt a legmerészebb előrejelzés is csupán 200 ezerből indult ki. Viszont az összlétszámban nincsenek benne az ingázók, közülük két éve 211 500-at regisztráltak. A legtöbb vendégmunkás az építőiparban dolgozik, de éppen ott fúj riadót az ágazati szakszervezet, mivel úgy véli, hogy a nyomott bérek és társadalmi juttatások jogtalan versenyelőnyhöz juttatják azokat a keleti cégeket, amelyek saját munkaerővel valamilyen konkrét feladatra szerződnek osztrák partnereikkel. Mert pl. az ágazatban a magyar jövedelmek az ausztriai szintnek csupán a 30 %-át teszik ki. Ezért a Kurz-kormány új törvénnyel kívánja megakadályozni a bérdömpinget.

N

1315050.jpg
 
Utoljára módosítva:
Nemzetközi sajtószemle;

Médiapart

A magyar hatóságok az oltási kampány segítségével próbálják elvonni a figyelmet arról, hogy már jó ideje rekordszintet ér el a korona halottak száma. A helyzet teljesen paradox, mivel idáig a lakosság 42 %-a kapta meg legalább az első szúrást, aminél az unióban csupán Málta áll jobban, ám közben az ország március közepe óta vezeti a szomorú világstatisztikát, amely az áldozatok számát az össznépességre vetítve mutatja. Hogy ennyien vannak túl legalább az első adagon, az persze köszönhető a 3 millió orosz, illetve 2 millió kínai vakcinának. Ám ahogy halad az oltási folyamat, úgy halványodik a tény, hogy hány emberrel végez a betegség. Az adatokat persze nem veri nagydobra a kormánypárti sajtó, beleértve a közmédiát. Orbán Viktor legutóbb azt üzente az ellenzéknek, hogy nem kellene politikai verseny tárgyává tenni, hány halott van – tartózkodni kellene a méltatlan nyilatkozatoktól. Az ősszel azonban még ő mondta, hogy a sikert az áldozatok számán mérik, igaz, akkor a szám még csupán pár száznál járt. Lehet, hogy a politikus bajban van a válság miatt? Oly mértékben, hogy még a választási sikere is megkérdőjeleződhet? Sok magyarnak persze fogalma sincs a tényleges helyzetről, ami persze nem meglepő, mert az oltásokat a hatalom ködfüggönyként használja. Orbán azt akarja bizonyítani, milyen remek a rendszere, más uniós tagokkal összevetve. A kórházakból egyetlen fényképfelvétel sem szivárog ki, miközben az orvosszakszervezetek azt közlik, hogy meghal a lélegeztető gépre kapcsolt betegek 95 %-a, mert nincs elegendő kezelő személyzet. A kirendelt katonák egyetlen újságírót sem engednek be és gondoskodnak arról, hogy tartsák a szájukat a doktorok és nővérek. A statisztikák nem állnak összhangban azzal a hivatalos mantrával, hogy Magyarország jobban teljesít a ragály leküzdésében, mint a Nyugat, amellyel persze a kormány nem győzi összehasonlítani magát. Ám a magyar egészségügy állapota nem éppen irigylésre méltó. A Fidesz azonban igyekszik a felelősséget az ellenzékre rátolni. Sőt Lázár János már a nyugati országokat okolta a sok halottért. Akkor egyébként még 20 ezernél tartott a szám, mostanra azonban már eléri a 26 ezret.

Foreign Policy

A magyar-lengyel-olasz triumvirátus vezérletével egyesülni próbál az európai szélsőjobb, csak kérdés, képesek-e túllépni belső ellentéteiken és így növelni befolyásukat Brüsszelben. De ettől még tény, hogy az irányzat virágzik Európa jó részében. A magyaroknál és a lengyeleknél hatalmon van, de jól áll Salvini, Le Pen, valamint a spanyol Vox is. Csak ez az erő az EU-n belül nem nyilvánul meg kellő súllyal, pedig a keményvonalas nacionalistáknak több mandátumuk van a Strasbourgban, mint idáig bármikor. Az olasz Liga egyik EP-képviselője azt mondja, az Orbán-Morawiecki-Salvini hármas olyan politikai platformot kíván létrehozni, amely megvédi az európai gyökereket a lelketlen multikulti ellen, megállítja a bevándorlást és megóvja a hagyományos családot. Már most is igyekeznek összehangolni álláspontjukat, amikor szavazni kell az Európai Parlamentben. Novák Katalin szerint az Oroszország kapcsán fennálló véleménykülönbség nem gátolja túlzottan az együttműködést. Viszont az Európai Külkapcsolati Tanács egyik szakértője arra mutat rá, hogy a Fidesz és a PiS szemében Le Pen örök kitaszított, akinek semmiféle kormányzati tapasztalata nincsen. Ebből pedig az következik, hogy másként vélekedik Brüsszelről, mint a többiek. A brüsszeli Európai Politikai Központ egyik elemzője szerint Orbán, Kaczynski és Salvini tudja, mit akar Brüsszeltől, a francia vezetőnek viszont nincs ez irányú stratégiája. De lehet, hogy ezzel együtt közeledni tudnak egymáshoz az érintett pártok. A PiS nevében Waszczykowski EP-képviselő azt mondja, pár éve még tárgyalni is nehezükre esett Le Penékkel, ma Varsó várakozó állásponton van, de nem zárkózik el a párbeszédtől. A franciák is óvatosak azonban: látni kívánják, milyen eredményt hoz a hónap elején meghirdetett budapesti kezdeményezés. Ám bármennyire is nacionalisták, ettől még megpróbálnak összefogni.

FT

Hodorkovszkij arra figyelmeztet, hogy a putyini tekintélyuralom megakadályoz minden gazdasági és politikai változást Oroszországban, és a jogállam teljes hiánya, valamint a Nyugattal kialakult feszültség elriasztja a nyugati befektetőket. Az egykori olajmágnás, aki összekülönbözött az elnökkel, ezért éveket töltött börtönben, jelenleg pedig emigrációban él, rámutat, hogy a pangás rengeteget ront az oroszok életszínvonalán. Sőt, fennáll a veszély, hogy Moszkva politikai hibái és lépesei viszályhoz vezetnek a nyugati államokkal. Az államfő úgy akarja feltüntetni, hogy nagy játékos a világpolitikában, csak éppen ezt nem támasztja alá az ország állapota. Ezért azután a szokásos módszert alkalmazza: semmibe veszi a szabályokat. De nagyon úgy néz ki, hogy a másik oldalnak immár elege van belőle. Biden azt ígéri, hogy a machinációk sokba fognak kerülni Putyinnak. Ám az orosz törvények olyanok, hogy a rendszert választásokon nem lehet leváltani. Forradalomra sem lehet számítani. Ám ha az államfő meghal, vagy leesik lábáról, akkor a rezsim aligha éli túl drámai konfliktus nélkül. Ez pedig újabb feszültségeket eredményezne a társadalomban. Viszont még az is az elképzelhető, hogy a téves számítások miatt az ország belesodródik valamilyen katonai konfliktusba és alulmarad. A politikus uralmának következménye, hogy az oroszok jó része tehetetlennek érzi magát. Ezzel párhuzamosan a hatóságok szándékosan alacsonyan tartják a béreket, úgy hogy az emberek jelentős hányada egyik napról a másikra él. A cél az, hogy ily módon is rá legyen szorulva a politikai vezetésre. Arra ugyanakkor ezek után nemigen lehet számítani, hogy a tömegek majd nyomást fejtenek ki az átalakulásért. A gazdasági változásokat gátolja, hogy az állami beruházások nem kis része teljesen értelmetlen, nem csupán azért, mert a közpénzek javát lenyúlják. Hanem mert a politika alapvetően tartalékolni kíván, hogy ne kelljen a nyugatra támaszkodnia. Azon kívül a nyugati szankciók miatt nem jönnek külföldi befektetők és élenjáró műszaki eszközök. Végül pedig a Kreml már jó párszor elárulta, mit tart a magántulajdonról és nemzetközi bíróságok ítéleteiről. A hazai demokratikus intézmények viszont nem függetlenek. Meg kell érteni, hogy Moszkva a gazdaságot a politika eszközének tekinti. Az üzleti életben csak az lehet sikeres, aki elfogadja a korrupciót és hajlandó a Kreml szabályai szerint játszani. Ezt érdemes szem előtt tartaniuk a nyugati beruházóknak.

Der Standard

Meglehetősen orbáni volna, ha az osztrák kancellár azt hinné, hogy túlteheti magát a jogállamon, írja a kommentár, miután az Alkotmánybíróság arra kötelezte Kurzot, hogy holnapig adja ki mindazokat a nála lévő bizonyítékokat, beleértve a mobilján lévő SMS-eket, amelyek az Ibizagate-re vonatkoztak. Mint emlékezetes, a spanyol szigeten egy állítólagos orosz milliomos lányka csőbe húzta az akkori koalíció kisebbik pártjának, az FPÖ-nek az elnökét, aki leplezetlenül beszélt törvénysértő hatalmi törekvéseiről, ezért azután lemondásra kényszerült. A botrány kivizsgálására alakult parlamenti bizottság igényli az esetleges terhelő adatokat, az ellenzék ezért fordult az Alkotmánybírósághoz, hogy az kötelezze együttműködésre a kormányfőt. Az aonban azt állítja, hogy már mindent átadott. Természetesen, jegyzi meg a lap, ami nem volt, vagy amit megsemmisítettek, azt nem lehet prezentálni. De a lényeg, hogy Kurz dönti el, mi a fontos a vizsgálat számára. Ám továbbment és nyitva hagyta, hogy eleget tesz-e a taláros testület ítéletének. Így vetődik fel, hogy netán nem az orbáni utat választja.e.

Die Presse

Bár Ausztria a keleti nyitás után 7 évig még zárva tartotta munkaerőpiacát az új tagok polgárai előtt, azóta annyi munkavállaló érkezett ezekből az országokból, hogy az messze felülmúlt minden számítást. A járvány kitöréséig számuk éves átlagban meghaladta a 323 ezret, míg korábban a bővítés előtt a legmerészebb előrejelzés is csupán 200 ezerből indult ki. Viszont az összlétszámban nincsenek benne az ingázók, közülük két éve 211 500-at regisztráltak. A legtöbb vendégmunkás az építőiparban dolgozik, de éppen ott fúj riadót az ágazati szakszervezet, mivel úgy véli, hogy a nyomott bérek és társadalmi juttatások jogtalan versenyelőnyhöz juttatják azokat a keleti cégeket, amelyek saját munkaerővel valamilyen konkrét feladatra szerződnek osztrák partnereikkel. Mert pl. az ágazatban a magyar jövedelmek az ausztriai szintnek csupán a 30 %-át teszik ki. Ezért a Kurz-kormány új törvénnyel kívánja megakadályozni a bérdömpinget.

N

Csatolás megtekintése 1790741
*
Meddig, meddig "uralják" az életünket, a létünket?! Meddig...
 
Ott valóban csak a teljes lezárás segíthetne. Az országból egy lélek se ki, legfeljebb csak be.

Csak éppen az a probléma, hogy az indiai "szupergazdagok" szépen megpattantak az országból és hordják szerte szét.

"Több tíz- vagy akár százezer dollárt is fizetnek az indiai gazdagok azért, hogy akár magánrepülőkön külföldre utazzanak. India naponta dönti meg a járványrekordokat, és egyre több ország vezet be utazási korlátozást." ( https://hvg.hu/gazdasag/20210425_Menekulnek_a_jarvany_elol_az_indiai_szupergazdagok )
 
A múlthét hétfőn arra mentem be a munkahelyemre, hogy a kollégám két hét után meghalt . Rendszergazdaként dolgozott nálunk és bármi baj volt, mindig személyesen intézte.
Ahogy Melitta is írta, a vírus nem válogat. Ő sem volt beteg, egy teljesen átlagos 40-es éveiben járó életerős ember volt.

Januárban még én is vaciláltam, hogy oltassam-e be magam vagy sem, végül úgy döntöttem, hogy igen. Sorra dőltek ki a kollégáim, családtagjaim, úgyhogy úgy voltam vele, hogy munkakörömnél fogva (folyamatosan kontaktban vagyok a munkatársaimmal) jobb lesz nem csak a vitaminokra hagyatkozni, inkább beoltatom magam.
Mivel a "céges oltásról" lemaradtam (az oltóorvos inkább nem oltott be), biztos, ami biztos alapon regisztráltam, hiszen a cég részéről csak egy háááááááááát-ra tellett, mikor kérdeztem, hogy az elmaradt oltást mikor kapom meg.
 
A videó 2020.09.18-án készült. A lények kb. 30-ik másodperce körül van: belefolytja az orvosba a szót és k...ra nem érdekli, hogy nincs személyzet a lélegeztető gépek működtetésére.

ez egyértelműen egy kötelezően letudandó vizit volt, csak a gépek darabszáma érdekelte. Talán ott, ahol azt a 16ezer darabot találták, maradt még pár ezernyi, amit meg lehetne venni.
 
a hugom 30 eve nover a fertozon
most is ott van

azok a hirek miszerint a gep a halalhordozo valosagos de az is hogy a fegyelmezett ember legyozi

Én úgy hallottam, hogy azokat az embereket, akiket Covidosként lélegeztető gépre tesznek, azok azért halnak meg, mivel nem mozgatják őket és ezzel a fajta tüdőgyulladással nem szabad huzamosabb ideig háton feküdni, tulajdonképpen szó szerint megfulladnak.
Ezért is probléma a személyzethiány, hiszen nincs erre elég ember.
 
ez egyértelműen egy kötelezően letudandó vizit volt, csak a gépek darabszáma érdekelte. Talán ott, ahol azt a 16ezer darabot találták, maradt még pár ezernyi, amit meg lehetne venni.

Igen, teljesen egyértelmű volt.

A 16 ezer gépből 20 db hivatalosan Libanonban landolt. Ha így folytatjuk, OV lesz a következő Csekonics báró.
Lehet, hogy éppen erre a címre pályázik :dr_9:
 
Én úgy hallottam, hogy azokat az embereket, akiket Covidosként lélegeztető gépre tesznek, azok azért halnak meg, mivel nem mozgatják őket és ezzel a fajta tüdőgyulladással nem szabad huzamosabb ideig háton feküdni, tulajdonképpen szó szerint megfulladnak.
Ezért is probléma a személyzethiány, hiszen nincs erre elég ember.

Pontosan ez a probléma, a nem mozgás - illetve maga a módszer alapjában. Van megoldás, ami müködik, ennek ellenére a magyar orvosi kar görcsösen ragaszkodik ehhez a megoldáshoz.. Pedig van jobb hatásosságú mint ez az altatásos kényszerlélegeztetés /hason fektetve, s nem háton!/ s ez nem is titok, ismert módszerek. Vsz. nem is lenne szabad eddig a kényszerlélegeztésig eljutni.

Ha van egy tüdögyulladásos beteged, az a tüdö belsö falára lerakódó váladékot felköhögi s ezáltal "letisztitja" az oxygenfelvevö felületet.
Ha ez a beteg alvásban van, akkor nem fog köhögni. hanem egy idö után az oxygenfelelvevö felület oly minimális, a véroxygenszint annyira lecsökken, mitöl a beteg exital.
Erröl persze lehet azután drámai hatásosságu képeket, filmeket, interjukat késziteni - de a probléma maga az alkalmazott orvosi módszer.

Olyan szakmaiatlan dolognak tünik ez, mint lovat a farkánál fogva vezetni.
 
Utoljára módosítva:
Pontosan ez a probléma, a nem mozgás - illetve maga a módszer alapjában. Van megoldás, ami müködik, ennek ellenére a magyar orvosi kar görcsösen ragaszkodik ehhez a megoldáshoz.. Pedig van jobb hatásosságú mint ez az altatásos kényszerlélegeztetés /hason fektetve, s nem háton!/ s ez nem is titok, ismert módszerek. Vsz. nem is lenne szabad eddig a kényszerlélegeztésig eljutni.

Ha van egy tüdögyulladásos beteged, az a tüdö belsö falára lerakódó váladékot felköhögi s ezáltal "letisztitja" az oxygenfelvevö felületet.
Ha ez a beteg alvásban van, akkor nem fog köhögni. hanem egy idö után az oxygenfelelvevö felület oly minimális, a véroxygenszint annyira lecsökken, mitöl a beteg exital.
Erröl persze lehet azután drámai hatásosságu képeket, filmeket, interjukat késziteni - de a probléma maga az alkalmazott orvosi módszer.

Olyan szakmaiatlan dolognak tünik ez, mint lovat a farkánál fogva vezetni.

Nem vagyok szakértő, csak a józan paraszti ésszel végig gondolva úgy vélem, hogy a mozgatásos módszerhez sok (orvos)ápoló személyzetre van szükség. Egy ápoló max 2 beteg.
Valószínűleg a kényszerlélegeztetés az emberhiányig vezethető vissza. Akkor, amikor a covid intenzív személyzete max 1-2 fő, ezt nem lehet megoldani.
Persze más az, amikor valamelyik politikus, vagy közszereplő kerül a kórházba, akkor biztos kerítenek valakit, aki csak azzal az egy emberrel foglalkozik :(.

A szakmaiatlansághoz én csak annyit fűznék hozzá, hogy ha egy orvosnak nincs elég mozgástere (értsd: pénz, új módszer, személyzet) ahhoz, hogy kezeljen, gyógyítson, egy idő után ez az orvos csak a protokoll szerint fog eljárni, főképp mivel szó szerint központi irányítás van (mindenhol, nem csak az egészségügyben): megmondják mit csinálhatsz, többet nem.
 
Nem vagyok szakértő, csak a józan paraszti ésszel végig gondolva úgy vélem, hogy a mozgatásos módszerhez sok (orvos)ápoló személyzetre van szükség. Egy ápoló max 2 beteg.
Valószínűleg a kényszerlélegeztetés az emberhiányig vezethető vissza. Akkor, amikor a covid intenzív személyzete max 1-2 fő, ezt nem lehet megoldani.
Persze más az, amikor valamelyik politikus, vagy közszereplő kerül a kórházba, akkor biztos kerítenek valakit, aki csak azzal az egy emberrel foglalkozik :(.

A szakmaiatlansághoz én csak annyit fűznék hozzá, hogy ha egy orvosnak nincs elég mozgástere (értsd: pénz, új módszer, személyzet) ahhoz, hogy kezeljen, gyógyítson, egy idő után ez az orvos csak a protokoll szerint fog eljárni, főképp mivel szó szerint központi irányítás van (mindenhol, nem csak az egészségügyben): megmondják mit csinálhatsz, többet nem.

Azt hiszem, hogy a kényszerlélegeztetésig el sem szabadna jutni. Leginkább mert nem szolgálj a beteg egészségét. Van jobb, ami müködik.
Persze, az homlokegyenest ellenkezö a fennálló protokolláris megközelitéssel. De ha valaki pl.1000 betegböl ezret a maga módszerével keresztülboxol, akkor annak igaza van.
 
Azt hiszem, hogy a kényszerlélegeztetésig el sem szabadna jutni. Leginkább mert nem szolgálj a beteg egészségét. Van jobb, ami müködik.
Persze, az homlokegyenest ellenkezö a fennálló protokolláris megközelitéssel. De ha valaki pl.1000 betegböl ezret a maga módszerével keresztülboxol, akkor annak igaza van.
Romániában a közelmúltban volt ilyen eset, elég nagy sajtónyilvánosságot kapott, de mivel a gyógyultak és a közvélemény is egyértelműen kiálltak a protokollal szembemenő főorvosnő mellett, így pont a visszájára sült el a a hadjárat, amit ellene indítottak.
 
Azt hiszem, hogy a kényszerlélegeztetésig el sem szabadna jutni. Leginkább mert nem szolgálj a beteg egészségét. Van jobb, ami müködik.
Persze, az homlokegyenest ellenkezö a fennálló protokolláris megközelitéssel. De ha valaki pl.1000 betegböl ezret a maga módszerével keresztülboxol, akkor annak igaza van.
Szintén nem orvosként, de a híreket figyelmes követőként azért megjegyezném, a jobb helyeken itthon is csak azt rakják gépre, aki anélkül 100% hogy meghalna. A 0%-hoz képest a 5-25 %-os életbenmaradási esély is jobb mint a semmi.
Az persze könnyen előfordulhat nem jobb helyeken, kisebb és/vagy vidéki kórházakban, hogy azt is géprerakják akit nem kéne, és ezzel csak rontják az esélyeit - de ezt nyilván nem tudom, csak vélelmezem.
 
Szintén nem orvosként, de a híreket figyelmes követőként azért megjegyezném, a jobb helyeken itthon is csak azt rakják gépre, aki anélkül 100% hogy meghalna. A 0%-hoz képest a 5-25 %-os életbenmaradási esély is jobb mint a semmi.
Az persze könnyen előfordulhat nem jobb helyeken, kisebb és/vagy vidéki kórházakban, hogy azt is géprerakják akit nem kéne, és ezzel csak rontják az esélyeit - de ezt nyilván nem tudom, csak vélelmezem.
Azt hiszem hogy nem raknak senkit gepre csak ha mar mas megoldas nincs.
Senki nem akarja a statisztikat rontani
Senkinek nem erdeke hogy millios koltseggel egy egy beteg ill ket beteg egy szakembert lekosson mert szakember hiany van.
Senki nincs hozzaszokva hogy betegei hullanak szazasaval naponta, az eletre eskudtek fel es dolgoznak rengeteget.......es enm azert hogy fiatal oreg belehaljon .
Az elteto oxigen akar meg oxigen sator is kimeletesebb olcsobb es fajdalom mentesebb mint ha gepre kerul a beteg.
Egyikunk se szakember csupan velemenyt cserelunk.
 
Azt hiszem, hogy a kényszerlélegeztetésig el sem szabadna jutni. Leginkább mert nem szolgálj a beteg egészségét. Van jobb, ami müködik.
Persze, az homlokegyenest ellenkezö a fennálló protokolláris megközelitéssel. De ha valaki pl.1000 betegböl ezret a maga módszerével keresztülboxol, akkor annak igaza van.
azt mégis hogy gondolod, hogy el sem kellene jutni a kéynszerlélegeztetésig? Nyilván azért súlyos betegség a covid, mert nem szokványos súlyosságú tünetekkel jár, és ezért magas a halálozási rátája még a legjobban felszerelt, szakemberekkel is jól ellátott országok intenzív osztályain.
ez a mondatod a realitásokkal köszönőviszonyban sincs, a gyógyítás és az orvostudomány nem varázslat, ahol némi hókusz-pókuszt csinál a csúcsos sapkájú varázsló és a haldokló másnap már táncra perdül. Ilyet csak a hiszékenyek és kétségbeesettek pénzére hajtó gátlástalan csalók és sarlatánok hirdetnek, akik beigérik (természetesen nagyon jó pénzért), hogy meggyógyítják a teljességgel menthetetlen beteget ...
 
azt mégis hogy gondolod, hogy el sem kellene jutni a kéynszerlélegeztetésig? Nyilván azért súlyos betegség a covid, mert nem szokványos súlyosságú tünetekkel jár, és ezért magas a halálozási rátája még a legjobban felszerelt, szakemberekkel is jól ellátott országok intenzív osztályain.
ez a mondatod a realitásokkal köszönőviszonyban sincs, a gyógyítás és az orvostudomány nem varázslat, ahol némi hókusz-pókuszt csinál a csúcsos sapkájú varázsló és a haldokló másnap már táncra perdül. Ilyet csak a hiszékenyek és kétségbeesettek pénzére hajtó gátlástalan csalók és sarlatánok hirdetnek, akik beigérik (természetesen nagyon jó pénzért), hogy meggyógyítják a teljességgel menthetetlen beteget ...

Megértettem, köszönö viszonyban sincs a realitással. Ez a te véleményed. Biztosan megfordulnak Covid-os betegek a kezed alatt ami ezt a meglátásodat cementirozza.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Eia wrote on Malinák Irén's profile.
Andara wrote on Asil's profile.
Kedves Asil!

Esetleg a Juliette Párizsban nincs meg véletlenül.
Előre is köszönöm.

Andara
keresztúr wrote on Maxell Miklós's profile.
Szia, ez a régi könyv 1994-es, ha érdekel, innen le lehet tölteni:
Iren84 wrote on usakriszta's profile.
Szia! Bocsika a zavarásért. :) Olyan kérdésem lenne hogy megvan még esetlega Zóna Fun 2 dvd-d? Sajnos a linkek közül már csak 1 müködött. :) Köszi szépen. Ici

Statisztikák

Témák
37,180
Üzenet
4,559,071
Tagok
600,520
Legújabb tagunk
Erős-Csiki Szilvia
Oldal tetejére