Szabad szemmel: Meghal a lélegeztető gépre kapcsolt betegek 95%-a, mert nincs elegendő kezelő személyzet

Nemzetközi sajtószemle;

Médiapart

A magyar hatóságok az oltási kampány segítségével próbálják elvonni a figyelmet arról, hogy már jó ideje rekordszintet ér el a korona halottak száma. A helyzet teljesen paradox, mivel idáig a lakosság 42 %-a kapta meg legalább az első szúrást, aminél az unióban csupán Málta áll jobban, ám közben az ország március közepe óta vezeti a szomorú világstatisztikát, amely az áldozatok számát az össznépességre vetítve mutatja. Hogy ennyien vannak túl legalább az első adagon, az persze köszönhető a 3 millió orosz, illetve 2 millió kínai vakcinának. Ám ahogy halad az oltási folyamat, úgy halványodik a tény, hogy hány emberrel végez a betegség. Az adatokat persze nem veri nagydobra a kormánypárti sajtó, beleértve a közmédiát. Orbán Viktor legutóbb azt üzente az ellenzéknek, hogy nem kellene politikai verseny tárgyává tenni, hány halott van – tartózkodni kellene a méltatlan nyilatkozatoktól. Az ősszel azonban még ő mondta, hogy a sikert az áldozatok számán mérik, igaz, akkor a szám még csupán pár száznál járt. Lehet, hogy a politikus bajban van a válság miatt? Oly mértékben, hogy még a választási sikere is megkérdőjeleződhet? Sok magyarnak persze fogalma sincs a tényleges helyzetről, ami persze nem meglepő, mert az oltásokat a hatalom ködfüggönyként használja. Orbán azt akarja bizonyítani, milyen remek a rendszere, más uniós tagokkal összevetve. A kórházakból egyetlen fényképfelvétel sem szivárog ki, miközben az orvosszakszervezetek azt közlik, hogy meghal a lélegeztető gépre kapcsolt betegek 95 %-a, mert nincs elegendő kezelő személyzet. A kirendelt katonák egyetlen újságírót sem engednek be és gondoskodnak arról, hogy tartsák a szájukat a doktorok és nővérek. A statisztikák nem állnak összhangban azzal a hivatalos mantrával, hogy Magyarország jobban teljesít a ragály leküzdésében, mint a Nyugat, amellyel persze a kormány nem győzi összehasonlítani magát. Ám a magyar egészségügy állapota nem éppen irigylésre méltó. A Fidesz azonban igyekszik a felelősséget az ellenzékre rátolni. Sőt Lázár János már a nyugati országokat okolta a sok halottért. Akkor egyébként még 20 ezernél tartott a szám, mostanra azonban már eléri a 26 ezret.

Foreign Policy

A magyar-lengyel-olasz triumvirátus vezérletével egyesülni próbál az európai szélsőjobb, csak kérdés, képesek-e túllépni belső ellentéteiken és így növelni befolyásukat Brüsszelben. De ettől még tény, hogy az irányzat virágzik Európa jó részében. A magyaroknál és a lengyeleknél hatalmon van, de jól áll Salvini, Le Pen, valamint a spanyol Vox is. Csak ez az erő az EU-n belül nem nyilvánul meg kellő súllyal, pedig a keményvonalas nacionalistáknak több mandátumuk van a Strasbourgban, mint idáig bármikor. Az olasz Liga egyik EP-képviselője azt mondja, az Orbán-Morawiecki-Salvini hármas olyan politikai platformot kíván létrehozni, amely megvédi az európai gyökereket a lelketlen multikulti ellen, megállítja a bevándorlást és megóvja a hagyományos családot. Már most is igyekeznek összehangolni álláspontjukat, amikor szavazni kell az Európai Parlamentben. Novák Katalin szerint az Oroszország kapcsán fennálló véleménykülönbség nem gátolja túlzottan az együttműködést. Viszont az Európai Külkapcsolati Tanács egyik szakértője arra mutat rá, hogy a Fidesz és a PiS szemében Le Pen örök kitaszított, akinek semmiféle kormányzati tapasztalata nincsen. Ebből pedig az következik, hogy másként vélekedik Brüsszelről, mint a többiek. A brüsszeli Európai Politikai Központ egyik elemzője szerint Orbán, Kaczynski és Salvini tudja, mit akar Brüsszeltől, a francia vezetőnek viszont nincs ez irányú stratégiája. De lehet, hogy ezzel együtt közeledni tudnak egymáshoz az érintett pártok. A PiS nevében Waszczykowski EP-képviselő azt mondja, pár éve még tárgyalni is nehezükre esett Le Penékkel, ma Varsó várakozó állásponton van, de nem zárkózik el a párbeszédtől. A franciák is óvatosak azonban: látni kívánják, milyen eredményt hoz a hónap elején meghirdetett budapesti kezdeményezés. Ám bármennyire is nacionalisták, ettől még megpróbálnak összefogni.

FT

Hodorkovszkij arra figyelmeztet, hogy a putyini tekintélyuralom megakadályoz minden gazdasági és politikai változást Oroszországban, és a jogállam teljes hiánya, valamint a Nyugattal kialakult feszültség elriasztja a nyugati befektetőket. Az egykori olajmágnás, aki összekülönbözött az elnökkel, ezért éveket töltött börtönben, jelenleg pedig emigrációban él, rámutat, hogy a pangás rengeteget ront az oroszok életszínvonalán. Sőt, fennáll a veszély, hogy Moszkva politikai hibái és lépesei viszályhoz vezetnek a nyugati államokkal. Az államfő úgy akarja feltüntetni, hogy nagy játékos a világpolitikában, csak éppen ezt nem támasztja alá az ország állapota. Ezért azután a szokásos módszert alkalmazza: semmibe veszi a szabályokat. De nagyon úgy néz ki, hogy a másik oldalnak immár elege van belőle. Biden azt ígéri, hogy a machinációk sokba fognak kerülni Putyinnak. Ám az orosz törvények olyanok, hogy a rendszert választásokon nem lehet leváltani. Forradalomra sem lehet számítani. Ám ha az államfő meghal, vagy leesik lábáról, akkor a rezsim aligha éli túl drámai konfliktus nélkül. Ez pedig újabb feszültségeket eredményezne a társadalomban. Viszont még az is az elképzelhető, hogy a téves számítások miatt az ország belesodródik valamilyen katonai konfliktusba és alulmarad. A politikus uralmának következménye, hogy az oroszok jó része tehetetlennek érzi magát. Ezzel párhuzamosan a hatóságok szándékosan alacsonyan tartják a béreket, úgy hogy az emberek jelentős hányada egyik napról a másikra él. A cél az, hogy ily módon is rá legyen szorulva a politikai vezetésre. Arra ugyanakkor ezek után nemigen lehet számítani, hogy a tömegek majd nyomást fejtenek ki az átalakulásért. A gazdasági változásokat gátolja, hogy az állami beruházások nem kis része teljesen értelmetlen, nem csupán azért, mert a közpénzek javát lenyúlják. Hanem mert a politika alapvetően tartalékolni kíván, hogy ne kelljen a nyugatra támaszkodnia. Azon kívül a nyugati szankciók miatt nem jönnek külföldi befektetők és élenjáró műszaki eszközök. Végül pedig a Kreml már jó párszor elárulta, mit tart a magántulajdonról és nemzetközi bíróságok ítéleteiről. A hazai demokratikus intézmények viszont nem függetlenek. Meg kell érteni, hogy Moszkva a gazdaságot a politika eszközének tekinti. Az üzleti életben csak az lehet sikeres, aki elfogadja a korrupciót és hajlandó a Kreml szabályai szerint játszani. Ezt érdemes szem előtt tartaniuk a nyugati beruházóknak.

Der Standard

Meglehetősen orbáni volna, ha az osztrák kancellár azt hinné, hogy túlteheti magát a jogállamon, írja a kommentár, miután az Alkotmánybíróság arra kötelezte Kurzot, hogy holnapig adja ki mindazokat a nála lévő bizonyítékokat, beleértve a mobilján lévő SMS-eket, amelyek az Ibizagate-re vonatkoztak. Mint emlékezetes, a spanyol szigeten egy állítólagos orosz milliomos lányka csőbe húzta az akkori koalíció kisebbik pártjának, az FPÖ-nek az elnökét, aki leplezetlenül beszélt törvénysértő hatalmi törekvéseiről, ezért azután lemondásra kényszerült. A botrány kivizsgálására alakult parlamenti bizottság igényli az esetleges terhelő adatokat, az ellenzék ezért fordult az Alkotmánybírósághoz, hogy az kötelezze együttműködésre a kormányfőt. Az aonban azt állítja, hogy már mindent átadott. Természetesen, jegyzi meg a lap, ami nem volt, vagy amit megsemmisítettek, azt nem lehet prezentálni. De a lényeg, hogy Kurz dönti el, mi a fontos a vizsgálat számára. Ám továbbment és nyitva hagyta, hogy eleget tesz-e a taláros testület ítéletének. Így vetődik fel, hogy netán nem az orbáni utat választja.e.

Die Presse

Bár Ausztria a keleti nyitás után 7 évig még zárva tartotta munkaerőpiacát az új tagok polgárai előtt, azóta annyi munkavállaló érkezett ezekből az országokból, hogy az messze felülmúlt minden számítást. A járvány kitöréséig számuk éves átlagban meghaladta a 323 ezret, míg korábban a bővítés előtt a legmerészebb előrejelzés is csupán 200 ezerből indult ki. Viszont az összlétszámban nincsenek benne az ingázók, közülük két éve 211 500-at regisztráltak. A legtöbb vendégmunkás az építőiparban dolgozik, de éppen ott fúj riadót az ágazati szakszervezet, mivel úgy véli, hogy a nyomott bérek és társadalmi juttatások jogtalan versenyelőnyhöz juttatják azokat a keleti cégeket, amelyek saját munkaerővel valamilyen konkrét feladatra szerződnek osztrák partnereikkel. Mert pl. az ágazatban a magyar jövedelmek az ausztriai szintnek csupán a 30 %-át teszik ki. Ezért a Kurz-kormány új törvénnyel kívánja megakadályozni a bérdömpinget.

N

1315050.jpg
 
Utoljára módosítva:
Mi vaaan?
Még az orvos, főnővér is sima mezei maszkban, nem FFP2-esben?
Bajusz??? Szakáll??? Tilos, mert nem lehet a maszkot helyesen felrakni!
Nem néztem végig, kb. 7 perc környékén rácsodálkoztam arra amit láttam, és elég volt! Védőruhába beöltözve sima műtéti maszkkal állják körül a beteget?! Na, ne már!
 
Nem néztem végig, kb. 7 perc környékén rácsodálkoztam arra amit láttam, és elég volt! Védőruhába beöltözve sima műtéti maszkkal állják körül a beteget?! Na, ne már!
Tényleg, mint egy laikusok maszkabálja!
Hiteltelen, sőt hihetetlenül ostoba!
Még a magánéletben sem hordunk sehová sima maszkot, csakis ffp2-est!
 
Ez a lehető legrosszabb hír (ha igaz) mert azt mutatja hogy ha valaki kórházba kerül akkor vége.
Ennek pedig nem így kellene lenni hisz azért megyünk vagy visznek oda hogy meggyógyuljunk de, most úgy néz ki hogy egy nagy végső elfekvő a kórházi rendszerünk.
Valahogyan fenn kell tartani az emberek félelemben tartását, hogy "vevők" legyenek a vakcinára - azon kívül, hogy nagyobb szabadság jár a vakcina mellé.
 
Ne legyetek már oltás ellenesek! Oltás nem tökéletes, 1. nem ér sokat, sajnos 2 sem mindenkinél.
De nincs jobb.
Ami eddig kiderült Synopharmmal nincs adat 60 ében felettieknél, hatásossága kérdéses, Az adenovírus vakcinák mag HIT szerű immun trombocytopaeniát és thrombozis okozhatnak -egyéni hajlam alapján-ritkán, emiatt 40 éven alattiaknál -akiknél a COVID okozta halálozás rizikója jóval csekélyebb, jobb nem adenovírus vakcinát választani.

Durva járvány idején az ellátó személyzet hiányos, de nem csak amiatt halnak meg az emberek. Akinél a jelentős két oldali peumonia és a cytokin vihar kialalakul sajnos bármit adunk nagyon nagyon kicsi az esély az életben tartásra..
 
Ne legyetek már oltás ellenesek! Oltás nem tökéletes, 1. nem ér sokat, sajnos 2 sem mindenkinél.
De nincs jobb.
Ami eddig kiderült Synopharmmal nincs adat 60 ében felettieknél, hatásossága kérdéses, Az adenovírus vakcinák mag HIT szerű immun trombocytopaeniát és thrombozis okozhatnak -egyéni hajlam alapján-ritkán, emiatt 40 éven alattiaknál -akiknél a COVID okozta halálozás rizikója jóval csekélyebb, jobb nem adenovírus vakcinát választani.

Durva járvány idején az ellátó személyzet hiányos, de nem csak amiatt halnak meg az emberek. Akinél a jelentős két oldali peumonia és a cytokin vihar kialalakul sajnos bármit adunk nagyon nagyon kicsi az esély az életben tartásra..

Miért is nincs jobb az oltásnál? Föleg egy teljességgel ismeretlen müködésü s hatásu, levizsgálatlan oltásnál??

Mi lenne pl. a saját immunvédelmi szint megemelésével, értelmes életvezetéssel??
 
Miért is nincs jobb az oltásnál? Föleg egy teljességgel ismeretlen müködésü s hatásu, levizsgálatlan oltásnál??

Mi lenne pl. a saját immunvédelmi szint megemelésével, értelmes életvezetéssel??
Rá vagyunk kényszerítve az oltásra hisz jutalom illetve ellehetetlenítés jár érte.
(meg van a második oltásom....most figyelem a reakcióimat)
 
Immunrendszer "megemelése" csak a bajt csinálná.
Az emberek azért halnak meg mert túl aktívan reagál az immunrendszerük: cytokin vihar.

Nyugati vakcinák megfelelően bevizsgálatak és dokumentáltak. Tény a keletiek nem annyira vagy nem nyugati színvonalon, de azok is jobbak, mint a semmi.
Sajnos mivel nagy a baj olyanok is engedélyt kapnak ami nem pandemiában nem kapnának...

Ha tudnánk kik azok akiknél a cytokinvihar halált/súlyos betegséget okoz majd..... de sajnos nem tudjuk...

Orvos vagyok, dolgoztattak COVID osztályon is (saját osztályom mellett, pluszban). Egy hete COVID tüdőgyulladásosnak lett szívinfarctusa, koszorúsér tágítást végeztem nála, 4 réteg ruhában (műtős ruha,védőöltözet, ólomköpeny, steril köpeny) , csurom vizesre izzadtam magam, a védő szemüveget le kellett vennem (növelve a rizikóját, hogy megfertőződöm) mert folyt alatta az izzadság, nem láttam semmit sem. De hiábavaló küzdelem volt, ugyan az infarctus meg lett oldva, de 1 hét múlva elvitte a beteget a cytokin vihar...
 
Utoljára módosítva:
Immunrendszer "megemelése" csak a bajt csinálná.
Az emberek azért halnak meg mert túl aktívan reagál az immunrendszerük: cytokin vihar.

Nyugati vakcinák megfelelően bevizsgálatak és dokumentáltak. Tény a keletiek nem annyira vagy nem nyugati színvonalon, de azok is jobbak, mint a semmi.
Sajnos mivel nagy a baj olyanok is engedélyt kapnak ami nem pandemiában nem kapnának...

Ha tudnánk kik azok akiknél a cytokinvihar halált/súlyos betegséget okoz majd..... de sajnos nem tudjuk...

Orvos vagyok, dolgoztattak COVID osztályon is (saját osztályom mellett, pluszban). Egy hete COVID tüdőgyulladásosnak lett szívinfarctusa, koszorúsér tágítást végeztem nála, 4 réteg ruhában (műtős ruha,védőöltözet, ólomköpeny, steril köpeny) , csurom vizesre izzadtam magam, a védő szemüveget le kellett vennem (növelve a rizikóját, hogy megfertőződöm) mert folyt alatta az izzadság, nem láttam semmit sem. De hiábavaló küzdelem volt, ugyan az infarctus meg lett oldva, de 1 hét múlva elvitte a beteget a cytokin vihar...

Értem.

Ezek szerint legyen gyenge az immunvédelmünk, az a lyóó?

A bevizsgálás: ez egy jó nagy szemfényvesztés, mert az EMA....a gyártó által benyujtott dokumentációt vizsgálja, saját kontrollméréseket nem végez.
 
Értem.

Ezek szerint legyen gyenge az immunvédelmünk, az a lyóó?

A bevizsgálás: ez egy jó nagy szemfényvesztés, mert az EMA....a gyártó által benyujtott dokumentációt vizsgálja, saját kontrollméréseket nem végez.
A magyar bevizsgálást én sem tartom sokra, kis hazánkban mindent a politika irányít.
De nincs jobb, mint az oltások, és igen az immunrendszer túlzott reakciója okozza a COVID halál többségét. Nem a gyenge immunrendszer a jó, de a túlzott immunválasz a vírusra káros.
 
A magyar bevizsgálást én sem tartom sokra, kis hazánkban mindent a politika irányít.
De nincs jobb, mint az oltások, és igen az immunrendszer túlzott reakciója okozza a COVID halál többségét. Nem a gyenge immunrendszer a jó, de a túlzott immunválasz a vírusra káros.

Ebböl már nem jössz ki jól.
 
nagyon nagy ívben el kell kerülni a kórházakat

Igy van, el kell kerülni a kórházakat s a behisztiztetett medikusokat is.
Egy napi szinten, nyakig a feladatban benne levö orvos emlitette vagy 2 hete: az amit ma az intenziv orvoslás terápia cimén müvel, az az eddigi legnagyobb orvosi tévedés az orvostudományban.

Kár, hogy a beteg meg belehal.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Marcipanos wrote on caviking's profile.
Szia, évekkel ezelőtt a Játsszunk beszédet könyvet feltetted. Tudom, sokan kerestek ez ügyben. Tudnál segíteni, szükségem lenne rá!
Köszönöm!
get to the top 3 test új verzióját keresem. Nagyon köszönöm, ha tudtok segíteni.
Fehér József wrote on janikaaa24's profile.
Midi Sies letőlteni mert törölni fogják .
Sziasztok! Régen jártam erre, kérdezném, hogy lehet-e írást felrakni, és ha igen, akkor hogyan?
Köszönöm!

Statisztikák

Témák
36,981
Üzenet
4,511,945
Tagok
597,450
Legújabb tagunk
senkike00
Oldal tetejére